Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MOBvilko

Sivuja: [1] 2 3 ... 128
1
Miesten 1. divisioona / Vs: B-divari 2014-15
« : 26.03.15 15.16 »

2
Jaaha, eipä tarvitse enää miettiä miten Hongalla oli äänestystulos jo etukäteen selvillä! Yksikään puhtailla korteilla pelaava seura ei päästäisi parasta kotimaista pelaajaansa menemään kesken putoamistaistelun! Ellei Hongassa ole todettu, että ihan sama tiputaanko luovutaan paikasta kauden päätteeksi kumminkin! Viimeiseen ei kyllä usko edes se kuuluisa Erkki.

Haisee, ja pahalta tämä keissi!
Tai sitten "paras kotimainen pelaaja" itse halusi pois..

4
Jos verrataan vuosia pelattuun järjestelmään niin vaikutus on 10 ottelua eli 44 on jatkossa 34. Näistä tietenkin puolet kotona ja toiset viisi vieraissa. Ne, joilla katsomontäyttöaste ollut kohdillaan kärsivät arvioni mukaan 30-50.000 menetyksen tuloissa. Jo nyt kulut höylätty todella monella seuralla niin alas varsinkin kiinteiden kulujen osalta että niistä ei pysty enää tinkimään lisää. Mikäli tuo säästö revitään tästä syystä johtuen pelaajabudjetista niin pahalta näyttää. Veikkaisin, että esim. edustamassasi seurassa joudutte etsimään pelaajapuolella 20-30 % säästöä. Jo nyt iso osa suomalaispelaajista elää vanhempiensa rahoituksen varassa tai venyttämällä euroa toden teolla. Nyt on iso vaara siihen, että eivät enää pysty tähän vaan valitsevat kerran päivässä harjoittelun ja rahoituksen muualta kuin koriksesta. Kuten kirjoitin niin toivon olevani väärässä, tulevaisuus tulee kertomaan.....

http://www.basket.fi/@Bin/26255558/Korisliigan_seurat_2014-15.pdf

Tottakai tuo on iso tiputus verrattuna siihen 44 matsin runkosarjaan, mutta sitä on oikeastaan vähän turha käyttää verrokkina, kun se ei enää millään muotoa ollut vaihtoehto. Seurakokouksessa KUKAAN ei puhunut 12 joukkueen 4x sarjasta. Vaihtoehdot ensi kaudelle olivat tasan tämä millä nyt ollaan menty ja tämä mihin liittohallitus nyt päätyi.
Meillehän tuo 44 matsin runkosarja passaisi oikein hyvin, mutta ymmärretään toki ettei se kv-pelien ja kauden keskelle tulevien maajoukkueikkunoiden takia taida olla enää jatkossa mahdollista.
Näissä keskusteluissa/kannanotoissa (myös minun) tahtoo olla se ongelma, että vaikka jokaiseen mielipiteeseen ynnätään ajatus siitä mikä on "lajille parasta" niin faktisesti ottaen jokainen kuitenkin tarkastelee asiaa lähtökohtaisesti omalta kantiltaan - mikä siis meille on parasta.
Vilppaan osalta parasta olisi 44 matsin runkosarja, mutta koska se ei ole mahdollinen niin taloudellisesti (meille) ajatellen ei ole kovin merkittävää onko runkosarjassa 17 vai 20 kotipeliä. Kolmen kotimatsin tulojen menetystä korvaa osalle myös kauden lyhentyminen noin kuukaudella eli ainakin pleijareiden ulkopuolelle jäävät voinevat laskea säästöpuolelle kuukauden ulkomaalaispelaajien palkat sekä niihin liittyvät muut kulut. Pleijarijoukkueilla (top4) taas on sitten ansaitsemismahdollisuuksia niissä extra pudotuspeleissä lisää. Tämän lisäksihän myös sarjamaksuun on tulossa lievää tiputusta, joten siis meidän silmin tämä nyt ei taloutta mullista suuntaan eikä toiseen.
Laitetaan tähän loppuun toki vielä, että voinhan minäkin olla väärässä ja meilläkin on yksi säästökeino käyttämättä, joka tosin on mielestäni helvetin moraaliton.

5
Nyt joutuu todella avautumaan rakastamani lajin puolesta: Suomen koripalloliiton hallitus on tehnyt radikaaleja päätöksiä sarjajärjestelmään tuleville vuosille. http://www.basket.fi/uutiset/etusivun_uutiset2/?x33156=30114889

Päätösten kommentoitiin on lainattava isoa kirjaa: "Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät." Toivottavasti olen väärässä arvostelussani, mutta tässä vähän FAKTAA:

1) Päätösten vertailukohtana käytetään esim. Espanjan pääsarjaa ja sitä että siellä pelataan 34 runkosarjamatsia. FAKTAA on se, että esim. FC Barcelona pelasi viime kaudella yhteensä 82 ottelua (8-10/kk). Osa niistä kaiken lisäksi sellaisia matseja, että yksi peli vie kolme päivää eli kauden aikana joukkue pelimatkoilla toista sataa päivää/kausi!!!! Silti kavereilla riittää virtaa ja taitoa pitää miesten maajoukkue maailman kärkipäässä vuodesta toiseen.
http://www.fcbarcelona.com/basketball/calendar/season/2013-2014

2) Verrokkimaiden katsomot ovat aivan eri suuruusluokkaa. Otin muutaman koeotoksen: Real Madrid/Espanja 15.000, Fener Ulker/Turkki 13.800, Zalgiris/Liettua 17.000 ja Limoges/Ranska 5.516. Kun näihin katsomopotentiaaleihin lisätään aivan eri luokan TV- ja sponssitulot niin huomataan että ei ole mitään järkeä verrata Suomea ja Suomen koripalloa noihin maihin. Meidän on katsomokapasiteettien pienuudesta johtuen pelattava riittävän usein, jotta saamme tarpeeksi tuloja.

Mielestäni nyt tehdystä päätöksestä seuraa seuraavaa:

seuraavien parin vuoden aikana: sarja jakautuu kahteen "kastiin" - kansainvälisiä pelejä pelaaviin, joilla on toivottavasti varaa ostaa kunnon pelaajat ja harjoitella kunnolla sekä niihin porukoihin, joilla ei ole enää tulojen pienenemisen (esim. pääsylipputulojen vähenemisen) takia varaa pitää täysipäiväisiä pelaajia. Näiden joukkueiden pelaajat käyvät päivätöissä/opiskelevat pystyäkseen rahoittamaan arkensa ja harjoittelevat kerran päivässä eli iltaisin. Näillä porukoilla ei ole järkeä pitää enää päätoimisia valmentajia koska ei ole aamuisin valmennettavia suomalaispelaajia vaan myös he joutuvat muualle päivätöihin ja valmentavat oman työn ohessa eli myös valmennuksen taso tulee tippumaan.

Pitkällä juoksulla: sarjan kilpailullisuuden (ennen kaikkea suomalaispelaajien osalta) laskun takia nämä eri kerrosten väliset matsit eivät kiinnosta enää ketään -olen ollut katsomassa tätä esim. Latviassa, missä paikalla oli alle 200 katsojaa harjoitteluhallissa eikä järjestävä seura Riga Barons viitsinyt edes pitää kahvilaa. Suomalaispelaajien tason heiketessä pelaajien entistä vaikeampi päästä koviin eurojoukkueisiin ja kaikesta tästä johtuen miesten maajoukkueemme pelaa B-tasolla

SUMMA SUMMARUM: romahdamme koripalloilullisesti takaisin parikymmentä vuotta - toivon todella rakastamani Suomen koripallon puolesta, että olen väärässä!!!

Herranjumala siis kaikki tämä, koska matseja pelataan runkosarjassa 6 vähemmän. Really ???

6
Miesten 1. divisioona / Vs: Fokopo 2014-2015
« : 17.03.15 16.36 »
Onhan näitä perinteisiä koripalloseuroja ja -paikkakuntia näivettynyt ja jopa kadonnut koripallokartalta aiemminkin. Tuttu juttu myös Keski-Suomessa miesten edustuskoriksessa. Äänekosken Huima räpeltää puulaakitasoisessa keskisen alueen II-divarissa, jonne pääsevät kaikki ilmoittautuneet joukkueet. Säynäsalon Riento lopetti koripallotoiminnan kokonaan. Kerran jo kuopattu HoNsU onneksi nousi kuolleista :)
Näköjään A-divaria sitten kuitenkin, jos siis haluaa ottaa vastaan.

7
en keksiny parempaa topiccia...
korisliiga.fi/koripallon-paasarjojen-pelitavat-paatetty-vuoteen-2018-saakka-kansainvalistyminen-ja-pelaajakehitys-keskiossa/

8
87 paikkaa varattu, mutta vielä ois 13 jäljellä :)

11
16 joukkuetta ja kaksinkertainen sarja. Pelimäärä kohtuullistuu 30:een ja saadaan enemmän liigatason ilosanomaa maakuntiin. Varmaa tietoa   ;)
Hauska ajatus kyllä, mutta ei tule tapahtumaan ainakaan lähiaikoina. Tuo myöskin tarkoittaisi liigajoukkueiden (ei kärkipää) budjettien puolittamista, tosin ei sekään välttämättä huono ole....

12
Jos verhon takana on näin sovittu niin luulisi Hongan pistävän jenkit kotiin, sillä eihän loppukauden tuloksilla ole siinä tapauksessa merkitystä.
Osaisikohan joku kertoa tippuuko yksi vai ei, nouseeko kaksi vai ei? Spuge? anyone?
Tsemppiä Hongalle loppupeleihin, silllä pääkaupunkiseudun derbyjä kaivataan.
Ei tuota voi kukaan vielä kertoa, koska virallista päätöstä ei liittohallitus ole tehnyt.
Mikäli hallitus kuuntelee liigajoukkueiden enemmistön tahtoa niin jatketaan kuten tänä vuonna, tokihan siinä sitten voi mitä tahansa tulla vastaa liigalisenssien ym.. kanssa jatkossa.

13
Pelialusta

Pelialueen pinnan tulee tasainen, tasavärinen ja valmistettu koko alaltaan samasta materiaalista. Pinnan kitkan tulee olla salibandyyn sopiva. Suositeltavin lattia-alusta salibandyyn on synteettisestä materiaalista valmistettu pistejoustava pinnoite. Miesten ja naisten Salibandyliigassa käytetään pelialustana Gerflorin Taraflex -pinnotteita. Salibandyliitto suosittelee niitä myös muillekin sarjatasoille. Pelialusta voi olla myös puulattia. Puulattiana salibandyssä toimii parhaiten kova parketti (esim. koivu, vaahtera, pyökki), jossa on kestävä himmeä urheilupinnoitteisiin sopiva lakka.
Kaikkiin uusiin kunnon saleihin pitäisi tietysti tehdä puulattia ja ne paikkakunnat missä sählyä pelataan liigatasolla tms.. niin matseihin levitetään Taraflex parketin päälle. Näin esim. LP-Viesti tekee kansainvälisissä peleissä Salohallissa.

15
Liigan viimeinen tippuu ja divarista nousee kaksi joukkuetta?
Jos näin menis niin se tarkottais, että tippuja ei joko saa liigalisenssiä tai ota liigapaikkaa vastaan. Rankingissa tippuja on divarin kakkosta edellä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 128