Koripallo.com

Eteläinen II-divari

Viestejä
421
Vs: Eteläinen II-divari

PuHu – PuB 90-69 (35-37)

Lähtöaskeleet: Viime kaudella Hukat väänsivät kahdesti niukan voiton Pubista. PuB on vahvistunut viime kaudesta Turusella, toisaalta MVP Utrio oli siviilit päällä näyttäen melkein valmentajalta. Kaikkiaan pöytäkirjaan oli saatu 7 pelaajaa.
Hukilta puuttui muutama vakiorosterin mies, mutta 9 miestä oli silti paikalla. Uhkarohkeasti ennen peliä aseteltiin katsomoon jälleen penkkirivistöjä ja ottelun alkaessa olikin istumapaikkojen osalta täysi tupa, eli 26 katsojaa. Mihinkään hurmokselliseen kannustukseen tai muuhun möykkään ei yleisö innostunut – eikä ollut kyllä syytäkään.

Matsi: PuBin paikkapuolustus on inhottavaa, mikäli vastustajan heitto ei uppoa. Hidas, mutta isokokoinen viisikko napsii tehokkaasti irtopallot ja ainakin pienemmät pelaajat kimpoavat korilleajoista bumerangina takaisin. Ensimmäisen 15 minuuttia Hukat hakkasivat päätään seinään vetämällä kuulaa ilmaan keskimäärin kuuden sekunnin jälkeen. Ja koska tilaa oli heittää, kaikki kokeilivat vuorollaan heittoa (se heitti joka sen ainoan syötön Tuunaselta sattui saamaan).

Toisen jakson lopulla nähtiin ensimmäiset sisään-ulos pelit ja kas, 10 pinnan ero kutistui saman tien tasoihin.

Kolmannella jaksolla pallo alkoi liikkua aivan eri malliin päätyen järjestään Virtaselle ja van Andringalle, jotka nakuttelivat vastapalloon murhaavalla prosentilla (koko matsissa yhteensä 48 pistettä!). Kaksikkoa täydensi oivan pelivireen löytänyt Sell, joka naulasi ajoista ja lähietäisyyden hypäreistä koreja, ellei sitten antanut koriinjohtavaa syöttöä korin alle.

Viimeinen jakso olikin sitten lähinnä pelailua. PuB väsähti totaalisesti ja tyytyi roiskimaan nopeita kolmosia surkealla prosentilla. Hukat nautiskelivat ja etenkin van Andringa halusi on-päivän kunniaksi rustata M2D-piste-ennätyksensä komeasti uusiksi.

PuBista erottuivat edukseen hyvin heittänyt Lehtola ja sarjan näteimmän kääntöhypärin omaava Kilpinen. Turusta ei voi yrityksen puutteesta moittia, mutta heittoprosentti oli tolkuttoman kehno ja menetyksiä siunaantui toistakymmentä.

Hukat: Tuunanen 5, Virtanen 21, Sell 15, Ansas 3, Aho -, Wessman 14, Vuorinen -, Riihimäki 4, van Andringa 27 (MVP).
PuB: Lehtola 21, Kilpinen 14 (MVP), Turunen 11, Teivaanmäki 15, Suonpää -, koppo 3, Koivuniemi 5.

Entä sitten: Pubin tehot lepäävät täysin sinänsä kelvollisen aloitusviisikon varassa eikä kuntopohja riitä 40 minuutin ajaksi edes läskipaikkapuolustukseen. Ilman (kohtuuhyviä) vaihtopelaajia ei joukkueelle ole kovin montaa voittoa luvassa.
Hukat pelasivat tänään kauden huonointa peliä. Silti peli oli kauden helpoin voitto. Hukat pystyi tänään roikkumaan pelissä mukana puoliväliin saakka kohtuullisen hyvällä puolustuksella. Kun heittopaikkoja alettiin pelaamaan järjestelmällisesti heittäjille, tasoero oli hirvittävä.
Ensi viikolla edessä on aina niin vaikea Teekkarilauma vieraissa, joka luultavasti jaksaa pelata koko 40 minuuttia.
 
Viestejä
240
Vs: Eteläinen II-divari

Kelohonka - UJ Äiti 94-67 (25-13, 22-24, 23-13, 24-17)

Sunnuntainen koripallopäivä Tapiolan urheiluhallissa sai arvoisensa päätöksen, kun illan kruunasi M2D "paikalliskamppailu" Kelohonka-UJ Äiti. Ottelun laaja ennakkomarkkinointi ja edeltävän ottelun puoliajalla järjestetty joulukinkkuarvonta oli saanut sankat joukot liikkeelle, mistä johtuen urheilupuiston parkkipaikalla oli keltaliiviset ohjaamassa liikennettä.

Illan suurimman jännityksen tarjosi lopulta edeltävän Tapiolan Hongan ottelussa järjestetty kinkkuarvonta ja illan pääottleun Syrjänen vs. UJ Äiti tekuveikkaus. Sen verran nopeasti tuli nimittäin joukkueiden välille 10 pisteen ero, joka ei ottelun missään vaiheessa tainnut kaventua pienemmäksi. Paperilla melko kovan oloinen vierasjoukkue oli pelkkä vastaantulija, kun Kelohongan suklaajunnut juoksivat koreja vasemmalta ja oikealta sekä reppuheittoja kolmoskaarelta. UJ Äitiä piti alkuminuutit pelissä mukana Topi Tiihonen, mutta kotijoukkueen ylivoima oli ilmeinen. Kelohongan Teemu "Salonen" Suloselle 10 pistettä avauserään. Pelin ensimmäinen, ja ainoa, teku meni Syrjäselle. Toisessa erässä ero revähti jo lähemmäs kahteenkymmeneen, mutta UJ Äiti ei vielä luovuttanut. Etenkin Teemu Siitosen henkilökohtainen 7 pisteen putki ja Samu Langin herääminen toivat vierasjoukkueen takaisin iskuetäisyydelle. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen 10 pisteen johtoasemassa.

Kolmannessa erässä kotijoukkue kirmasi jälleen parinkymmenen pisteen päähän, mutta avausviisikon tultua penkille UJ Äiti nousi jälleen takaisin. Erän loppupuoliskon muutama vahva korinalusvääntö Lauri Koivistolta ja Lauri Saarelan puolimatkan hypärit palauttivat eron 20 pisteeseen, mistä vierasjoukkue ei sitten enää toipunut. Viimeinen erä oli sekin ihan ok korista, mutta varsinaista taistelua ottelun voitosta ei enää syntynyt. Koko homma oli taputeltu noin tunnissa ja kymmenessä minuutissa, joten kaikkki ehtivät vielä hyvissä ajoin kotiin katsomaan Big Brotheria. Vannoutunein fani Syrjänen tosin otti varaslähdön kolmannessa erässä eron kasvaessa yli 20 pisteen.

Pisteet:
Kelohonka: Teemu Sulonen 21, Olli Nikitin 11, Leo Tarjanne 4, Visa Tarjanne 9, Lauri Saarela 11, Lauri Koivisto 4, Anton Odabasi 7, Daniel Dolenc 17, Henri Ventoniemi 7, Eemeli Karell 3
UJ Äiti: Martti Kuisma 5, Topi Tiihonen 12, Joni Willberg 7, Juha-Pekka Hakala 3, Samu Lang 20, Teemu Siitonen 15, Sami Salmela 0, Mikko Jeskanen 2, Santtu Salmela 0, Petri Sarkalahti 3
 

sama pelaaja

Vs: Eteläinen II-divari

dodii, mites se sääntö meni jos pelaaja on pelannut M1D pelin klo 17 ja heti perään M2D pelin - onko sallittua vai ei -> vrt. liiton sääntö nro 33 -> ei sinällään ett kiinnostais mut noin yleisesti ottaen, ettei tuu jälkipuheita.... ???
 

Lueppa lisää

Vs: Eteläinen II-divari

Tarkastele myös kyseisiltä sivuilta löytyvä kehityspelaaja kohta! Ennen kuin nuori pelaaja on tiettyyn ikään varttunut aikamies niin rinnakkaislisenssillä pystyy liikkumaan eri sarjojen välillä ilman karenssi päiviä!
 

rock ur balls

Vs: Eteläinen II-divari

Lueppa lisää sanoi:
Tarkastele myös kyseisiltä sivuilta löytyvä kehityspelaaja kohta! Ennen kuin nuori pelaaja on tiettyyn ikään varttunut aikamies niin rinnakkaislisenssillä pystyy liikkumaan eri sarjojen välillä ilman karenssi päiviä!

Tuo ikä on 18 vuotta mikäli en väärin muista. Tuohon ikään asti pelaaja saa pelata rinnakkaislisenssillä eri sarjoissa tai joukkueissa.
 
Viestejä
2 913
Vs: Eteläinen II-divari

rock ur balls sanoi:
Tuo ikä on 18 vuotta mikäli en väärin muista. Tuohon ikään asti pelaaja saa pelata rinnakkaislisenssillä eri sarjoissa tai joukkueissa.

Vai olisiko sittenkin 22 vuotta?

http://www.basket.fi/@Bin/188221/Kilpailusäännöt+2011-2012.pdf
 
Viestejä
7 403
Vs: Eteläinen II-divari

Eteläisen kakkosdivarin "Power Ranking" (vko 5)

1.
jks.jpg
JKS
(+11.06)
(3-1)WLWW
Pelimenestys alkaa nousta jäksiläisille hattuun, jos joukkueella on varaa valitella vierasjoukkueen pelaamaa makaavaa paikkaa kotiyleisölleen.
[quote author="hamahakkimies"]Järvenpääläisfanien kannattaa pysyä torstaina todella kaukana Järven pään lukiolta, sillä siellä on tiedossa tätä. Koko pirun illan.[/quote]
2.
EBT.jpg
EBT
(+10.19)
(2-2)LWWL
Voitti toissa viikolla KaHen "jotain nelkyt" ja vain taivas näytti olevan espoolaismenestyksen rajana. Pikainen reissu Karkkilaan ja yhtäkkiä EBT:n rekordi on sama kuin Herroilla: 2-2.
[quote author="Sarjataulukon jumala Tabulus]Myönnettäköön, että ko. joukkueiden keskinäisissä otteluissa EBT:n korisuhde jää suurella todennäköisyydellä päälle ykkösen.[/quote]
3.
kau.png
KaU
(+7.65)
(4-0)WWWW
[td]
Voitto EBT:stä ei tainnut olla täysin tyylipuhdas (loppuhetkillä mm. missattuja vapareita ja vastustajan hyökkäyslevareita). Tästä huolimatta karkkilalaiset selvittivät ensimmäisen tärkeän koitoksen taistelussa M2D-mestaruudesta ja mahdollisuudesta nousta M1DB:hen.
[quote author="Hra Kalman"]Namukylässä kannattaa muistaa, että kotiedun huomioiden neljän pisteen kotivoitto tarkoittaa suurin piirtein sitä, että vierasjoukkue oli puoli pistettä parempi.[/quote]
[/td]


[tr][td]4.[/td][td]
honka.jpeg
[/td][td]
Kelohonka
(+5.20)
[/td][td](2-2)[/td][td]LWLW[/td][td]
Kelohonka otti selkeän voiton Mutsista vaikka joukkueessa pelaa pikkuisia, alle 22-vuotiaita Suklaapupuja, jotka olivat aiemmin samana päivänä pelanneet M1D:tä!
[quote author="Ranking-Raija"]
Törkeää! Kuinka tuon ikäisistä muka vielä tietää, tykkäävätkö ne pojista vai tytöistä?
[/quote]
[/td][/tr]

[tr][td]5.[/td][td]
puhu.jpeg
[/td][td]
PuHu
(+4.79)
[/td][td](3-1)[/td][td]WLWW[/td][td]
KasPa-lakit hoitelivat PuBin p*skallakin pelillä. Marius "M van P" van Andringa nakutti kovalla prossalla vähän kauempaakin ja onnistui kompensoimaan vanhempien Hukkapussien armottoman sekoilun.
[quote author="hamahakkimies"]Joukkuetovereidensa rinnalla van Andringa vaikuttaa juuri sellaiselta taitavalta kynäniskalta, jota pitää vähän näpäyttää pelin tuoksinassa. Vrt. Jansas ja sykkiläisjunnujen nipistelyt.[/quote]
[/td][/tr]

[tr][td]6.[/td][td]
kori80.jpg
[/td][td]
Keravan Energia Team
(+2.69)
[/td][td](6-0)[/td][td]WWWWW W[/td][td]
Kollit jouluttivat kuudennen voittonsa MPH:lla eilen illalla, mutta joukkueen erittäin niukkojen voittojen seurauksena Hra Kalman ei ole vieläkään vakuuttunut joukkueen kovuudesta.
[quote author="hamahakkimies"]Rönnholmille kirjattiin Mutsia vastaan vain yksi (1!) piste, mikä luonnollisesti riittää, jos peli on tasan eikä kellossa ole enää juurikaan aikaa.[/quote]
[quote author="Ranking-Raija"]
"El Presidentte" Rönnholm? Sallikaan mun nauraa. Ei M2D:ssä ole kuin yksi Presidentti.[/quote]
[/td][/tr]

[tr][td]7.[/td][td]
pus.jpg
[/td][td]
PUS-Basket
(+0.65)
[/td][td](2-2)[/td][td]WLWL[/td][td]
Ei pelejä sitten viime rankingin.
[/td][/tr]

[tr][td]8.[/td][td]
topo.jpeg
[/td][td]
KaHe
(-1.25)
[/td][td](2-2)[/td][td]LWLW[/td][td]
Herrojen 49 EBT:tä vastaan olivat tähänastinen M2D:n tämän kauden pohjanoteeraus. Seuraavassa pelissään Herrat tehtailivat 109 pistettä Passea vastaan, mikä puolestaan oli koko M2D:n toistaiseksi korkein lukema (edellinen ennätys: JKS 108 pistettä @ FC Passe).
[quote author="Karsintapeikko Ulik"]EBT:n ja Passen puolustuksilla on vissiin parin sarjatason verran eroa?[/quote]
[/td][/tr]

[tr][td]9.[/td][td]
fcpasse.jpeg
[/td][td]
FC Passe
(-6.02)
[/td][td](2-3)[/td][td]WWLLL[/td][td]
Ketomaan puuttuminen on jättänyt Passen pelaamiseen Ketomaan mentävän aukon ja joukkue onkin jo tyrinyt kolme matsia putkeen.
[quote author="hamahakkimies"]FC Passen puolustuspeli on hieman heikohkoa.[/quote]
[quote author="Ranking-Raija"]Lauantai-illan main matchupissa Herrojen Mikko Juhani Vilkka vei Passen Timo-Timppa Parviaista: pisteet tasan 9-9, mutta Wulfen TENDEX-indeksi oli aivan eri planeetalta.[/quote]
[/td][/tr]

[tr][td]10.[/td][td]
hnmky.jpeg
[/td][td]
UJ Äiti
(-9.76)
[/td][td](0-5)[/td][td]LLLLL[/td][td]
Mutsin kierre syvenee syvenemistään. Sunnuntaina tuli turpaan Tapiolassa ja tiistai-illan trilleri kaatui Mamman varpaille Langin jäätyessä totaalisesti viime sekunneilla.
[quote author="hamahakkimies"]Vika on joukkueen roolituksessa: UJ Äidin kannattaisi pelata tuollaiset idioottimaiset viime sekunnin virheet Kuismalle, jolla on kuitenkin kokemusta Jenkeistä ja Euro-kentiltä. Lang voi kokeilla sitten niitä game winnereitä, joita Kuisma missasi kuulemma muutaman.[/quote]
[/td][/tr]

[tr][td]11.[/td][td]
wb.jpg
[/td][td]
WB/Pantterit
(-10.38)
[/td][td](0-4)[/td][td]LLLL[/td][td]
Nollakerholaisista Wartilla pitäisi teoriassa olla eniten parannettavaa -- ainakin aiempien kausien perusteella. Kysymys kuuluukin, koska se parannus oikein tapahtuu.
[quote author="Karsintapeikko Ulik"]Itse aloittaisin joukkueen tason nostamisen tiputtamalla "Pantterit" joukkueen nimestä, sillä joukkueen sekasikisevä nimi tuo todellakin pahaa karmaa. "WeeBee kautta Pantterit" kuulostaa hiemaan liikaa "Nilan Bisons Loimaa":lta.[/quote]
[/td][/tr]

[tr][td]12.[/td][td]
pub.jpg
[/td][td]
Punaportin Blues
(-14.83)
[/td][td](0-4)[/td][td]LLLL[/td][td]
Myös Hämeenkylän koulu oli tyly hämeenlinnalaisille ja joukkueella on yhä voittosarake avaamatta.
[quote author="hamahakkimies"]Turusesta ei ole pelaaja-valmentajaksi, koska kaveri on aivan liian altis oudoille ratkaisuille ja tunnepohjaiselle toiminnalle. Coach Utriolla puolestaan tuntui olevan suu täynnä oksennusta ei-niin-koripallotaitoisen Kopon sekoilua seuratessa.[/quote]
[/td][/tr]


Nousussa: Kelohonka

Laskussa: FC Passe

powerranking05.png

kalmanrating05.png
 

nulle

Vs: Eteläinen II-divari

"Coach Utriolla puolestaan tuntui olevan suu täynnä oksennusta ei-niin-koripallotaitoisen Kopon sekoilua seuratessa."

;D
 

tuusperi

Vs: Eteläinen II-divari

ebt:llä aika kova koutsitroikka miehissä: salminen (valmpääll), leksa huff (miehet) ja sajantila (a-junnut)
 
Viestejä
7 403
Vs: Eteläinen II-divari

tuusperi sanoi:
ebt:llä aika kova koutsitroikka miehissä: salminen (valmpääll), leksa huff (miehet) ja sajantila (a-junnut)

Linkki Huff-uutiseen: http://www.ebt.fi/?x146332=710073

Leksan meriiteistä koripallovalmentajana voi olla montaa mieltä. Ainakin ennen vanhaan ukolla oli tapana sortua melkoiseen jälkiviisasteluun: "Goddamn, I told you! Goddamn, I told you!" (Liittyen johonkin juttuun, jota vastustaja teki kentällä ja josta ei todellakaan ollut mitään puhetta otteluun valmistavissa treeneissä tai ottelua edeltävässä koppipalaverissa.)

Mutta kyllähän tuo Pappa-Huff on joka tapauksessa selkeä upgrade verrattuna McMalmeliniin. Ja pirun mukava miekkonen.
 

Kuka ja mitä?

Vs: Eteläinen II-divari

tuusperi sanoi:
ebt:llä aika kova koutsitroikka miehissä: salminen (valmpääll), leksa huff (miehet) ja sajantila (a-junnut)
Hieman off topic, mutta mikä tämä Salmisen valmennuspäällikköjuttu on? Eikös siellä lue jotain kehitysryhmävalmennuksesta?
 

f3lipe

Vs: Eteläinen II-divari

Joo ei se Salminen mikään valmennuspäällikkö ole vaan vastaa ainoastaan kehitysryhmän valmentamisesta
 
Viestejä
2 913
Vs: Eteläinen II-divari

hamahakkimies sanoi:
Kollit jouluttivat kuudennen voittonsa MPH:lla eilen illalla, mutta joukkueen erittäin niukkojen voittojen seurauksena Hra Kalman ei ole vieläkään vakuuttunut joukkueen kovuudesta.

Tohtori hamahakkimies voisi ehkä arvioida Hra Kalmanin suoritusta tältä osin hieman. Eikö 6-0 saldo kuitenkin kerro paljon joukkueen kyvystä voittaa tiukat ottelut ja siten ansaitsisi enemmän painoa voimasuhteiden arvioinnissa?
 

Kal Man

Vs: Eteläinen II-divari

Herbert sanoi:
Tohtori hamahakkimies voisi ehkä arvioida Hra Kalmanin suoritusta tältä osin hieman. Eikö 6-0 saldo kuitenkin kerro paljon joukkueen kyvystä voittaa tiukat ottelut ja siten ansaitsisi enemmän painoa voimasuhteiden arvioinnissa?

Hra Kalman taitaa taulukoissaan ottaa huomioon lähinnä todennäköisyydet, joilla Kollit ottavat rumasti turpaan kun vastaan sattuu paremmassa vireessä olevia joukkueita kuten Jallow tai EBT (ks. Keravan voittamat joukkueet)
 
Viestejä
7 403
Vs: Eteläinen II-divari

Herbert sanoi:
Tohtori hamahakkimies voisi ehkä arvioida Hra Kalmanin suoritusta tältä osin hieman. Eikö 6-0 saldo kuitenkin kerro paljon joukkueen kyvystä voittaa tiukat ottelut ja siten ansaitsisi enemmän painoa voimasuhteiden arvioinnissa?

Kollit on voittanut kuusi joukkuetta, joista viisi on tällä hetkellä rankingissa Kollien alapuolella. Toisin sanoen "Kollien pelisuoritusten tasoa on havaittu kuusi kertaa ja joukkue on nähty vastustajansa yläpuolella kuudesti". Näissä joukkueiden tasoeroihin liittyvissä havainnossa kannattaa siis ajatella tyyliin "Kollit näyttivät olevan 12.5 pistettä WB/Panttereiden yläpuolella". Näiden havaintojen perusteella Kalman-suodin sitten päivittää arvioitaan joukkueiden "sijainneista" siten, että joukkueiden aiempien tasoarvioiden ja uusien havaintojen välinen balanssi säilyy "pienimmän neliösumman mielessä optimaalisesti".

Toistaiseksi piste-erot Kollien otteluissa ovat olleet melko mietoja, varsinkin 4.5 pisteen kotiedun huomioiden, eli mihinkään dramaattisiin korjauksiin ei ole ollut tarvetta. Vastaavasti vastustajat ovat olleet hieman heikompia kuin ylemmäs rankatuilla joukkueilla.

Tiivistelmä Kollien suorituksista (kotijoukkueelta vähennetty 4.5 pistettä):
+12.5 (pistettä parempi kuin) WB/Pantterit
-0.5 (pistettä huonompi kuin) PuHU
+12.5 PuB
+10.5 FC Passe
+5.5 PUS-Basket
+5.5 UJ Äiti

(Itse asiassa Hra Kalmanin silmissä Kollit "hävisi" ottelunsa KasPa-lakkeja vastaan. Joukkueen muut voitot korkeintaan "keskinkertaisin piste-eroin" heikompina pidettyjä joukkueita vastaan.)

Vertailun vuoksi laskeskelin myös J KS:n, EBT:n ja Karkkilan vastaavat tiivistelmät.

JKS:
+22.5 UJ Äiti
-9.5 EBT
+43.5 FC Passe
+14.5 WB/Pantterit

(Keskikokoinen tappio EBT:lle, joka vaikuttaa ihan kovalta. Isohkot ovitot Mutsista ja Wartista, "jotain nelkyt"-tyyppinen selkäsauna Passelle.)

EBT:
-7.5 FC Passe
+9.5 JKS
+33.5 KaHe
+0.5 KaU Koris

(Keskikokoinen tappio Passelle, keskikokoinen voitto kovalta vaikuttavasta JKS:stä, iso selkäsauna KaHelle, Kalmanin silmissä moraalinen voitto Karkkilasta.)

KaU Koris:
+16.5 PuB
+25.5 PUS-Basket
+10.5 UJ Äiti
-0.5 EBT

(Isohkot voitot PuBista ja Teekkareista, keskikokoinen voitto Mutsista sekä havainto, jonka mukaan KaU on hiukkasen heikompi kuin EBT.)

Nämä listaukset huomioiden Hra Kalman pitää siis Kolleja jonkin verran muita em. joukkueita heikompana.

[quote author="tri hamahakkimies"]
Itse asiassa tuolla Kalman-suotimella ei siis ensisijaisesti lasketa voiton todennäköisyyksiä, vaan yritetään selvittää eri joukkueiden välisiä tasoeroja mittaavia etäisyyksiä. Näistä etäisyyksistä ja muutamista otteluiden sisäiseen satunnaisvaihteluun liittyvistä oletuksista voidaan sitten johtaa voittotodennäköisyyksiä myös yksittäisille otteluille. Luonnollisesti homma kuitenkin toimii niin, että "hyvänä pidetyn ja ylhäällä havaitun" joukkueen luulisi voittavan todennäköisemmin kuin "heikkona pidetyn ja alhaalla havaitun" joukkueen.[/quote]



Noille EBT:n valmennuskuvioille on muuten olemassa ihan oma ja nokkelasti nimetty topikkinsa: http://www.koripallo.com/forum/index.php?topic=39680.0
 
Viestejä
2 913
Vs: Eteläinen II-divari

hamahakkimies sanoi:
Toistaiseksi piste-erot Kollien otteluissa ovat olleet melko mietoja, varsinkin 4.5 pisteen kotiedun huomioiden, eli mihinkään dramaattisiin korjauksiin ei ole ollut tarvetta. Vastaavasti vastustajat ovat olleet hieman heikompia kuin ylemmäs rankatuilla joukkueilla.

Jos ymmärrän mallin oikein, niin se kohtelee ottelun tuloksen piste-eroa lineaarisena mittarina joukkueiden tasoerosta huomioiden tuo 4.5 pisteen kotietu. Kysymykseni / kritiikkini kohdistuu tähän, sillä mielestäni ottelun voittaminen "jotain nelkyt" ei tarkoita, että joukkue oli kaksi kertaa niin hyvä kuin toinen joukkue, joka voitti saman vastustajan "jotain kakskyt". Nyt kysymys siis onkin, että onko olemassa parempaa mallinnusta joukkueiden tasoerosta?

Omassa ajatuksessani on malli, jossa piste-erot jaetaan esim. kolmeen kategoriaan:
- muutaman pisteen voitot (ero max. 5p)
- normaalit voitot (ero 6-15p)
- rökälevoitot (ero min. 16p)
Vierasjoukkueen voittaessa kategoria olisi aina yhtä isompi eli 3p voitto vieraskentällä olisi normaalin voiton arvoinen jne. Joku voisi perustella tarpeen vielä neljännelle kategorialle, mutta malli lienee selvä.
 
Viestejä
294
Vs: Eteläinen II-divari

KaU - EBT -matsin video vihdoin julkaistu. Pahoittelut viivästymisestä... palveluntarjoajalla onkelmia.
 
Viestejä
294
Vs: Eteläinen II-divari

FC Passe - KaU Koris 59-91. Raporttia ja statseja myöhemmin.
 
Viestejä
382
Vs: Eteläinen II-divari

Järven pään Jallow voitti kuulemma KaHen 83-81 Haki Hämäläisen buzzer beaterin pyöriessä marttikuismamaisesti ulos raudoista. Olen vahvasti siinä uskossa, että herra Professori (mistä suuret onnittelut) tai joku muu ansiokas munkkalainen raportoinee lisää...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös