Koripallo.com

Eteläinen II-divari

Viestejä
421
Vs: Eteläinen II-divari

KaU-PuHu 87-65 (48-46)

Lähtöaskeleet: Karkkilalla kaikki matsit ovat ns. pakkovoittoja, eikä etenkään vaativa kp.com-foorumi antaisi armoa, mikäli joukkue häviäisi kotonaan Hukille. Kaikki pelimiehet näyttivät olevan paikalla.
Hukat totesivat hävinneensä matsin jo torstain kehnojen treenien jälkeen. Veteraani Dufva on nostanut itsensä jo vakiokokoonpanon mieheksi ja kotijoukkueen prässättäväksi uhrautui kolme junnua, joista Jussi Markkanen teki debyyttinsä M2D:ssä.

Matsi: Karkkilan rapsassa itse ottelun kulku on kuvattu varsin onnistuneesti ja videolta voi katsella tarkemmin jos kiinnostaa. Bonuksena vielä molempien joukkueen kattavat statsit (iso käsi näistä). Verrokkina PJKS, joka ei saa aikaiseksi laskea edes vierasjoukkueen pisteitä.
Hukat oli itse asiassa käsittämättömän hyvin pelissä mukana puoliajalle saakka ollen vain kaksi pinnaa jäljessä. Koska rosteri oli kapea, Hukat lähtivät tietoisesti käsijarru päällä keskittyen perusasioihin ja hyökäten normaalista poiketen yli kymmenen sekunnin hyökkäyksiä. Menetyksiä tuli poikkeuksellisen vähän, joten heittoyrityksiä saatiin suurin piirtein vastustajan verran.

Kuten arvata saattoi, bensa loppui Hukilla nopeasti, eli kolmannen jakson puolivälissä. Kola-Kalle yritti tällä kertaa antaa lisähappea aikalisän muodossa, mutta eipä se auttanut. Loppu sitten surffailtiin ja Karkkila pääsi kaunistelemaan heittoprosenttejaan.

Karkkilan ehdoton MVP oli Tolvanen (25/2), joka on kyllä tälle tasolle monipuolinen ja kova jätkä. Kun heitto ei alussa uponnut, Tolvanen hankkiutui vapariviivalle (ekalla kympillä kaikki 8 pinnaa vapareilla). Toisella kympillä kolme isoa sisään, joilla Tolvanen piti joukkueen pinnalla. Kolmannen kympin karkumatkalla Tolvanen naulasi vielä 5 pinnaa, jonka jälkeen siirtyi vaihtopenkille/järjesteli muille paikkoja. Toinen maininnan arvoinen oli Heiskanen (21/2), joka nakkeli kahdella ensimmäisellä kympillä tarkasti 15 pistettä. Hukat puolusti siis alussa Karkkilan 12 pelaajasta kymmentä tosi hyvin (yhteensä 32 pinnaa)…

Huolimatta selkeästä voitosta muut Karkkilan pelaajat eivät ihmeitä esittäneet, kun peli oli vielä tasainen. Syrjälällä (17/13) ei ollut edes heittouhkaa (ajouhkaa ei vissiin pariin vuoteen ole enää ollut?). Kun Hukat oli näännytetty loppuun, Syrjälä kuitenkin pussitti hyvällä prosentilla yhteensä 17 pinnaa. Kinnusen (7/5) numero piti tarkastaa jälkeenpäin pöytäkirjasta ja pitkät pojat tyytyivät tekemään muille screenejä. Luosmaa /7/5) tosin väläytti komealla donkilla.

Hukkien peli oli varsin kelvollista niin kauan kuin virtaa riitti. Hyvän alun jälkeen menetyksiä tuli lopulta huikeat 28, joka ei valitettavasti ollut läheskään kauden ennätys. Etukäteen oli odotettavissa, että palloa kuljettaville junnuille kyyti voisi olla kylmää. No, niin se sitten olikin. Ehdottomasti paras oli Kirjavainen, joka otti enemmän levyreitä (10!) kuin Karkkilan pitkät pojat yhteensä, otti Ansaksen (7/10) kanssa vastuuta pallon ylöstuonnista, kun muilla loppui rohkeus ja teki vielä hyvillä prosenteilla 22 pinnaa. Riihimäki (19/8) pelasi kauden parhaan pelinsä ja Dufva (9/0) antoi näyttöjä siitä, että joukkue voisi pedata hänelle enemmänkin heittopaikkoja vastapalloon.

Entä sitten? Karkkila ei vaan vakuuta. On helppo kuvitella, kuinka tiukassa paikassa kaikki kulminoituu Tolvaseen. Kun mies saadaan raiteiltaan, ovat vastuunkantajat harvassa. Pitkät pelaajat on ohjeistettu petaamaan paikkoja heittäjille, joten apuja ei korin alle tarvitsisi juuri tarjota. Kaiken kaikkiaan joukkue ja organisaatio näyttää kuitenkin hyvältä, joten eiköhän aurinko paista keväällä Karkkilaan.
Hukkien syksy on ollut synkkä eikä kukaan pelaajista ole pelannut tasollaan. Jos koripalloliiton Jumalalla on joku nimi, hänen nimeään kannattaa hokea ja toivoa, että karsintasysteemi on keväällä Hukille armollinen. Koris on kuitenkin hieno peli eikä pyyhettä ole tarvetta heittää kehiin (kun en minä missään muussakaan lajissa pärjäisi tämän paremmin).
 
Viestejä
283
Vs: Eteläinen II-divari

Kelohonka-Keravan Energia Team 87-81 (34-31).

Kohtuullisen tiukka vääntö, mutta isännät pitkälti koko ajan niskanpäällä. Kelohongasta Tarjanne ja Odabasi hyvässä heitossa. Lopussa ratkaisijaksi nousi kokemus, kun Nikitin nakkasi viimeisessä erässä joukkueelleen 11 pistettä ja muutama minuutti ennen loppua järjesti Towan suihkuun. Kerava ehkä liikaa Towan ja Korhosen varassa. Ainakin hyökkäyspäässä. Muillakin oli hetkensä, mutta niitä oli turhan harvakseltaan.
 
Viestejä
240
Vs: Eteläinen II-divari

Kelohonka-Kollit 87-81 (17-17, 17-14, 28-24, 25-26)

Kelohonka oli sunnuntai-iltana pakkovoiton edessä, kun syksyn vieraskiertue oli sujunut varsin laihoin tuomisin. Tällä kertaa, toisin kuin parin aiemman ottelun kohdalla, joissa rosteri oli raavittu vaivalla kasaan vähistä terveistä ja Suomessa oleilevista pelaajista, kotijoukkueella oli laittaa kentälle tasapainoinen ja iskukykyinen porukka. Kollit oli edelliskierroksella ottanut makean jatkoaikavoiton, joka kirvoitti otsikoita, jopa Suomenlahden eteläpuolella.

vapaaheitto sanoi:
Eikä pelkästään oman maan rajojen sisällä vaan myös Etelä-Helsingissä ;D

http://ohtuleht.ee/455123

http://sport.postimees.ee/660550/video-toeline-imevise-soome-2-liigas/

Näillä mennään sanoi Virmanen, kun Nylanderin hankki...

Keravalle ominaiseen, ammattimaiseen ja järjestelmälliseen, tapaan joukkueessa ei ollut tietoakaan leijumisesta vaan koko porukka tähtipelaaja Towaa myöten juoksi zedappia joukkueen yhtenäinen verkkaritakki visusti kiinnitettynä.

Ensimmäinen erän alkuun Kollit meni 4-0 johtoon, jonka Kelohonka otti kiinni Visa Tarjanteen koreilla. Ottelun alku määritti myös koko ottelun luonteen - 4-5 pistettä suuremmaksi ero ei kumpaankaan suuntaan missään vaiheessa kasvanut. Ainakaan pitkäksi aikaa. Kollien peli perustui totuttuun tapaan ja jopa aiempia kausia vahvemmin Towan rouhimiseen korin läheisyydestä, jota Korhonen tukee oivaltavilla leikkauksilla puolustuksen keskustaan (vasurilta) ja/tai pull-up jumpereilla puolesta matkasta. Nämä kaksi pelaajaa kannattelivat vierasjoukkuetta tälläkin kertaa, joskin Towa seurasi suurimman osan kakkoserästä vaihtopenkiltä telottuaan nilkkansa levypallotilanteessa. Ekalla puolikkaalla Kelohongan hahmoja olivat Visa Tarjanne ja Anton Odabasi, joista varsinkaan Odabasi ei paljoa kainostele omaa ratkaisuaan. Välillä kaksimetrinen laiturilupaus vääntää koreja niin ihmeellisistä taivutuksista, että Olarin Voimistelijoiden Dynamotkin kostuvat jo pelkästään katsellessaan. Tai ainakin Olarin Voimistelijoiden Dynamoiden valkun mies, joka oli katsomossa. Ainakin pelin alkaessa.

Toisella puolikkaalla Towan jalkavaivasta ei ollut enää tietoakaan. Sen verran rajusti mies aika ajoin liimaili palloa levyyn kotijoukkueen heitoista. Homman kääntöpuolena on tietenkin virhetilin kohtuu nopea karttuminen, jos hyökkääjä aina välillä malttaa nypyttää kaveria ja hakea kontaktin heitossa. Joka tapauksessa, Towa ja Korhonen nakkelivat pisteitä suunnilleen kahteen pekkaan. Kelohongalta luppavia Odabasia ja Tarjannetta nousi tukemaan auringonlaskun ratsastaja Olli Nikitin. Towan tärkeyttä vierasjoukkueelle kuvaa (muistaakseni) kolmannessa erässä miehen yksin ottama 5-6 pisteen runi kahdessa peräkkäisessä hyökkäyksessä. Kotijoukkueen orastava karkumatka oli äkkiä kurottu umpeen.

Neljännen erän puolessavälissä Nikitin käytännössä ratkaisi ottelun säkittämällä ensin kolmosen, joka vei Kelohongan takaisin kahden pallonhallinnan suuruiseen johtoon. Pian tämän jälkeen hän hankki Towalle viidennen virheen nojaavalla layupilla, josta vielä bonusvapari päälle. Ratkaisuhetkillä Keravan Dupond (tai Dupont) osoitti pelisilmää ottamalla penkkitekun räyhäämällä toimitsijoille 24 sekunnin kellon väärästä nollaamisesta. Tässä vaiheessa Coach Mitch Iverson totesi joukkueenjohdon tehneen kaiken tarvittavan kyseisen ottelun eteen sanomalla johtokaksikolle kovaäänisesti: “POIS! POIS!” ja osoittamalla pukusuojiin vievää käytävää. Ottelun viime minuuteilla jännitettiin sitten miten kotijoukkueen vapaaheittopeli onnistuu, kun Kerava tuntui rikkovan lähes jokaisessa hyökkäyksessä. Aluksi luultavasti tahattomasti ja parin viimeisen minuutin aikaan tietenkin tarkoituksella. Tällä kertaa vaparit löysivät kohtuuhyvin tiensä naruihin ja lopputulos kirjattiin 87-81.

Pisteet:
Kelohonka: Olli Nikitin 18 (MVP), Visa Tarjanne 23, Lauri Saarela 3, Tuomas Ebeling 10, Oscar Andersen 0, Lauri Koivisto 6, Anton Odabasi 23, Henri Ventoniemi 1, Robin Nordman 0, Eemeli Karell 2, Tapio Kasko 1

Kerava: Karri Ärling 2, Innocent Kazembe 6, Ejiroghene Akpomuje 0, Ossi Korhonen 19, Karri Kohtala 1, Lauri Takala 0, Jarkko Rönnholm 5, Toni Railotie 9, Reimo Pähn 4, Petri Pitkänen 6, Arsene Towa 29 (MVP)

Loppuun vielä Coach Syrjäsen joulutervehdys: HYVÄÄ JOULUA! S**TANA!
 

Tapsulasta

Vs: Eteläinen II-divari

Kelopohatat vastaan Kollit pelin Dupondin tai Dupondin ei näitä erota kumpi on kumpi. Niin kumminkin kyseiseltä kaverilta älytön tekun ottaminen josta Coach Iverson kovaan ääneen huusi hallin käytävillä tai pukuhuoneessa muutamilla kirosanoilla höystettynä pelin jälkeen vielä omaa mielipidettään asianomaiselle Dupondille. Siinä tilanteessahan oli jo tuomari pysäyttänyt pelin sen möykän takia ja lähtenyt kohti pöytää selvittämään tilannetta, mutta ennen kuin edes ehti pöydän luo joutui Dupondille tai Dupondille näyttämään t-kirjainta käsillään kun tämä voimakkaasti läksytti 24 sekunnin pitäjää.

Omaan silmään paistoi Pähnin ensimmäinen kyynärpää josta aiheellisesti jotain mussutettiin, jonka jälkeen ensin Saarela yritti hakeutua kyynärpään eteen päällänsä uudestaan ja Nikitin vastaavasti kollien seuraavassa hyökkäyksessa vai sen jälkeisessä yritti samaa kalastelua johon ei kumminkaan tuomarit nytten uineet koukkuun kiinni.

Lopputulema pelistä oli että Towaan kulminoituu täysin Kollien peli ilo ja tahto. Kyseisen heppulin viidennen virheen jälkeen kaikki Kollit käänsivät suut mutruun ja tunaroivat itse hyvän sauman jonka saivat Towan muutamalla kovalla taistelu korilla.
 
Viestejä
283
Vs: Eteläinen II-divari

Järjetön penkkiteku kaverilta joo.

Jos kohta, se hyökkäysajan uudelleen laittaminenkin oli aika ihmeellinen toimenpide pöydältä. Toimitsijat olivat muuten hyviä. Ja se ihmetyttää tässä tilanteessa vielä enemmän. Lisäksi yleensä näitä virheitä sattuu, kun heitto lähtee ja ei osukaan renkaaseen. Tällöin helposti tulee napsautettua uusi hyökkäysaika. Sen sijaan tässä kohtaa ei tullut edes heittoa vaan siinä oli semmoista yleistä sähellystä menossa puolin ja toisin pallon ollessa kuitenkin koko ajan kotijoukkueen hallussa.

Nämä asiat huomioiden, pöydän hyökkäysajan uusiminen ottelun ratkaisuhetkellä saattoi olla jopa "puolitahallinen" avustus oman /sukulaispojan joukkueen hyväksi. Tahallinen se ei varmasti ollut. Mutta loppujen lopuksi onnistui jopa yli odotusten tuloksena kaksi vaparia ja ihan oikeesti se 24 uutta hyökkäyssekuntia kotijoukkueelle niiden perään.

Tuomaritkin voisi vähän miettiä pitääkö kotijoukkue palkita tällä tavalla oman pöydän virheistä? Ottelun kannalta aika merkittävä teku-vihellys. Dupontin (tai Dupondin) osalta tietysti väärä paikka, tai ainakin aika, ja tapa ruveta ohjeistamaan toimitsijoita sinänsä ihan oikeasta asiasta.
 

penkkiteku

Vs: Eteläinen II-divari

Kun Hämis on poissa rootelista ja ison veden takana, yritetään pitää keskustelua yllä muutaman kysymyksen muodossa:

1) Toimitsijapöydän virheitä on tullut tälläkin kaudella useassa ottelussa, kun hyökkäysaika on uusittu tarpeettomasti. Tiettävästi niitä ei ole tapahtunut loppuminuuteilla, joten ne eivät merkittävästi ole vaikuttaneet otteluiden kulkuun. Mutta olisiko sittenkin niin, että tässäkin kyseessä oli pikemminkin hermojen pettäminen ratkaisuhetkillä kuin ottelun ratkaissut erehdys?

2) Myös kyseenalaisia tekuja on tällä kaudella vihelletty enemmän kuin aikaisemmilla kausilla. Oliko Honka-Kerava-ottelussa vislaamassa kaksikko Vikman-Panula, niin kuin basket.fi kertoo?

3) Olettaako Keravan joukkue, että Coach Syrjäsen tunnettu psykologinen yliote dumareihin vaikutti tässä kohtaa tuomareiden ratkaisuun?

4) Onko muuten Rudolf Mua enää Keravan vahvuudessa? Honka-peli oli jo toinen matsi perättäin, jossa hän oli poissa kokoonpanosta...
 

Rotorooter

Vs: Eteläinen II-divari

Mikä on muuten M2D:n ulkomaalaisvahvistussääntö?
Onko kabineteissa tehty erikseen omia herrasmiessääntöjä M2D:hen?
 
Viestejä
56
Vs: Eteläinen II-divari

Rotorooter sanoi:
Mikä on muuten M2D:n ulkomaalaisvahvistussääntö?
Onko kabineteissa tehty erikseen omia herrasmiessääntöjä M2D:hen?
M2D on Herrasmiesliiga (The League of Extraordinary Gentlemen) itsessään ilman kabinettipelejä. Otteluihin saa raapustella pöytäkirjaan korkeintaan 12 edustuskelpoista ulkomaalaisvahvistusta kerrallaan.
 

Nessille

Vs: Eteläinen II-divari

Siinähän tuli heitto joka jäi helaksi! Mutta kuten sanoit niin pöytä sähelsi siinä kohtaa aika pahasti ja nollasi laitteen. Lisäksi tuomari oli pari kertaa pelin aikana jo aika kovasti pilliä käyttämällä rauhoittanut Keravan penkkiä ja ilmeisesti jo varoittanutkin että enään ei ylilyönteihin ole varaa. Tässähän kohtaa se ensimmäinen penkin reaktio sai mennä läpi ja sitten kun se ei loppunutkaan siihen kun tuomari lähti selvittämään mitä kävi niin matkalla meni palkintoa Dupondille.

Penkkitekulle:

1) Näytti kyllä sille että pitkä viikonloppu vaati veronsa siinä su illan hässäkässä pöydältäkin. Jota Dupond ei sitten kestänyt vaan veti överiksi sen pöydälle kiukuttelun.

2) Ei kyllä ihan Vikman-Panula kaksikolta näyttänyt, molempien erotuomarien ollessa miehiä.

3) Coach Syrjästä ei nähty hallilla enään klo 19.00 jälkeen ja matsihan alkoi vasta 19:15. Joten ei siinä kohtaa ainakaan tämä yliote vaikuttanut.

4) Liekö saanut monoa tapaus Kahe-Kollit pelin loppu spektaakkelista?
 
Viestejä
200
Vs: Eteläinen II-divari

PUS-Basket - KaHe 83-67 (35-39)
PUS: Lohman 16, Heiskanen I 16, Heiskanen J 14, Päivärinta 11, Huovinen 11, Järvinen 6, Heiskanen A 5, Goussev 4, Simao 0
KaHe: Airas 17, Olli 16, Anhava 12, Venhola 8, Harjula 6, Kohila 6, Heikkilä 2, Vilke 0, Poropudas 0, Humphreys 0, Lagus 0, Laiho -

Matsi ratkesi teekkareiden 25-1 runiin 2. puoliajalla.
Raportti ja video myöhemmin.
 

00400

Vs: Eteläinen II-divari

PUS-Basket - KaHe 83-67 (35-39)

Lähtöaskeleet: KaHe oli kauden avauspelissä Teekkareita vastaan esittänyt koko kauden pohjanoteerauksen, mutta sittemmin esimerkiksi kahdessa viime pelissä joukkue oli osoittanut hurjia taistelun merkkejä. Sarjan keskikastissa myös keikkuva PUS-Basket puolestaan tiedettiin etukäteen pahaksi match-upiksi, koska joukkue on täynnä M2D-tasolle urheilullisia, liikkuvia ukkoja.

Matsi: Herroilla sormenpäätkin hikoilivat ennen ottelua tavallista enemmän, koska jo etukäteen oli tiedossa, että ottelu tallennetaan videolle. Kaiken huipuksi samana iltana oli edessä pikkujoulusaunailta, jonka yleiseen fiilikseen saman päivän suoritus tunnetusti vaikuttaa merkittävästi.

Tästä johtuen osa porukasta oli ottanut hiusvahat mukaan, föönannut ja tullut Leppävaaran Urheiluhallille peräti vaaleanpunaisen sateenvarjon kanssa.

That almost never happens.

KaHe oli matkassa 12 pelaajan rosterilla, josta kuitenkin puuttuivat mm. Hämäläisen veljekset ja Hirvonsalo. PUS-Basketilla näytti olevan mukana koko parhaimmisto, paitsi ehkä miinuksena Paltsin kesäpeleistäkin tuttu Piispanen.

KaHe aloitti ensimmäistä kertaa koko kaudella kahden pointin viisikolla, ja taululle pamahti heti 7-0-lukemat isännille, kun kotijoukkue ei saanut mistään ohi. Pian vierailijatkin saivat juonesta kiinni, ja nousivat Kohilan kolmosella 7-9-tilanteeseen.

Kaarella kotijoukkueen pelaajat pääsivät jatkuvasti ajamaan ohitse, ja Herrojen apupuolustus oli turhankin rohkeaa. Avausneljänneksellä Teekkarit pääsivät tykittämään vastapalloon aivan vapaita kolmosia, mutta onneksi onnistumisprosentti ei ollut yhtä korkea kuin joskus aikaisempina vuosina.

Toisella neljänneksellä KaHe tiivisti puolustustaan, ja pakotti vastustajia vaikeampiin heittopaikkoihin. Joukkue myös hyökkäsi järjestelmällisemmin, mistä syntyi jatkuvasti järkeviä ratkaisuja. Jakson lopuksi Anhava upotti kolmosen, minkä seurauksena KaHe siirtyi neljän pisteen taukojohtoon.

Tauolla pukukopissa oli hyvä fiilis ja vankka usko siihen, että hyvä tästä vielä tulee.

Ja kattia kanssa, sanoi kettu kanalassa.

Kolmas neljännes alkoi KaHelta hyvin, kun puolustus pysyi tiukasti paketissa. Ottelu näytti jo kääntyvän vierailijoille muutama minuutti ennen kolmannen jakson päättymistä, kun Kohilan kolmosella joukkue siirtyi 10 pisteen johtoon.

Valitettavasti jakson päätteeksi PUS-Basket puhalsi vanhimman Heiskasen kolmosen ryydittämänä 9-0-runin, ja niinpä eroa oli viimeisellä tauolla yksi piste vierailijoiden hyväksi.

Valitettavasti vain tuo 9-0-run oli alkua surullisenkuuluisalle 25-1-runille, joka oli EBT-peliä lukuun ottamatta KaHen koko kauden toistaiseksi pahin musta hetki.

Kaikki pelaajat kävivät tuon vajaan 10-minuuttisen aikana kokeilemassa, eikä kurssi muuttunut. PUS-Basket pelasi myös fiksusti ja pystyi hyödyntämään KaHen yliaggressiivisen puolustuksen muun muassa Lohmanin takaovilla useaan otteeseen.

Ero kasvoi jo 15 pisteeseen, kun aikaa oli jäljellä viisi minuuttia. KaHe kokeili hämäyksenä hieman 2-3-paikkaakin ja täysin epätyypillistä prässiäkin, mutta nämäkään eivät auttaneet.

Lopussa taistelu kyllä jatkui viime minuuteille, mutta voitto ei enää käynyt lähellä.


PUS: Lohman 16, Heiskanen I 16, Heiskanen J 14, Päivärinta 11, Huovinen 11, Järvinen 6, Heiskanen A 5, Goussev 4, Simao 0

KaHe: Airas 17, Olli 16, Anhava 12, Venhola 8, Harjula 6, Kohila 6, Heikkilä 2, Vilke 0, Poropudas 0, Humphreys 0, Lagus 0, Laiho –


(Kopioitu suoraan käyttäjältä PUS-Basket, kiitokset jälleen Excel-leikkien mitätöimisestä.)



Entä sitten?:
PUS-Basket pääsee joulutauolle sarjataulukossa KaHen yläpuolella. Tietysti harmin paikka, mutta todennäköisesti kummallakaan joukkueella ei pitäisi keväällä olla sarjapaikan säilyttämisen suhteen mitään ongelmia, jos samansuuntaiset otteet jatkuvat.

Game Notes:

- Pelin jälkeen kotijoukkueen pelaaja tuli Herrojen pukukoppiin tarjoamaan suklaakonvehteja: vaikka elettä pidettiin osittain veljeyden osoituksena, niin samalla sitä pidettiin osin hinttimäisenä
- Heiskasen veljeskopla ei olisi ainoa veljeskopla, jossa myös taidot menevät ikäjärjestyksessä
- Papa Vilkan eläkeläisrusketus oli peräisin Aasiasta ja otteluvideoltakin voi tarkistaa, miten hyvin se mätchäsi ruskeisiin vieraspelipaitoihin
- KaHen saunaillassa poikkeuksellisesti ei järjestetty mitään äänestyksiä, vaan Presidentti nimesi joukkueen eräänlaiseksi "Most Improved Playeriksi" Lammas-Venholan teemalla ”26 vuotta on nyt tätä lajia harrastettu, ja vihdoinkin tällä kaudella kehitystä on tapahtunut!”
- Herrat ilmeisesti yrittävät sulatella kinkkua ja treenata myös joulutauolla, mutta sitä ennen ihan saatanan Hyvää Joulua kaikille!
 
Viestejä
7 403
Vs: Eteläinen II-divari

Edellisestä rankingista on nyt vierähtänyt pari viikkoa ja joulutauko on jo ovella. Näin ollen joukkueiden voima-arvioiden yhteyteen on liitetty kunkin joukkueen satunnaisesti valitun edustajan joululahjatoive sekä M2D:n virallisen joulupukin, karsintapeikko Ulikin, kommentti ko. toiveeseen.

Eteläisen kakkosdivarin "Power Ranking" (vko 13)

1.
jks.jpg
JKS
(+13.17)
(10-1)WLWWW WWWWW W
PJKS ratkaisi Teekkarivierailun ekan jakson 26-7 -lukemilla ja porskuttaa joulutauolle yhdeksän voiton mittaisessa voittoputkessa.
[quote author="Coach Lanu"]Joulun kunniaksi toivoisin hieman tunnustusta ja arvostusta seuramme pitkäjänteiselle ja ansioituneelle juniorityölle.[/quote]
[quote author="Joulu-Ulik"]Kyllä se nyt vaan on niin, että tällä palstalla juhlitaan vain ja ainoastaan PJ:tä -- oli sitten joulu, kwanzaa, tai hanukkah.[/quote]
2.
kau.png
KaU
(+9.64)
(9-2)WWWWW LWWWL W
[td]
Kolmannen jakson spurtti pudotti PuHu-enon veneestä ja palautti KaU:n voittokantaan parahiksi ennen joulutaukoa.
[quote author="Coach Liesmala"]M1DB-paikka olisi kiva.[/quote]
[quote author="Joulu-Ulik"]Kai te tiedätte, että M1DB on oikeasti valtakunnallinen kakkosdivari?[/quote]
[/td]


[tr][td]3.[/td][td]
EBT.jpg
[/td][td]
EBT
(+8.25)
[/td][td](8-3)[/td][td]LWWLW LWWWW W[/td][td]
Suotamo 21/12 johti joukkeensa voittoon Wartin pyristelyistä huolimatta ja EBT vetää joulutauolle perässään viisi W:tä.
[quote author="EBT"]Shitholen peruskorjaus tai vaihtoehtoisesti kokonaan uuden hallin rakentaminen.[/quote]
[quote author="Joulu-Ulik"]Limsa-automaattihan toimii jo.[/quote]
[/td][/tr]

[tr][td]4.[/td][td]
kori80.jpg
[/td][td]
Keravan Energia Team
(+2.91)
[/td][td](8-3)[/td][td]WWWWW WWLLW L[/td][td]
Towan "29/21" ei paljoa auttanut, kun joulutauolle rämpivien Kollien joukkueenjohto tekuili ottelun Kelohongalle.
[quote author="Coach Iverson"]Haluaisin synttärilahjaksi uuden vahvistuksen Rudolf Muan tilalle.[/quote]
[quote author="Joulu-Ulik"]Voisiko joku vielä kerran selittää sille kymppiosaston jenkille, ettei se ole Jeesus-lapsi. Sanokaa samalla, että se ei ole "kapalo", vaan pakkopaita.[/quote]
[/td][/tr]

[tr][td]5.[/td][td]
honka.jpeg
[/td][td]
Kelohonka
(+2.17)
[/td][td](4-7)[/td][td]LWLWL LLWLL W[/td][td]
Kun Kollit tulivat kylään, Tarjanne ja Odabasi taikoivat 23 pinnaa mieheen ja lopussa Nikitin piti pisteet Tapiolassa.
[quote author="Coach Syrjänen"]Vierasvoitto toisi junnuille kivasti lisää itseluottamusta.[/quote]
[quote author="hamahakkimies"]Toistaiseksi Syrjäsen "jedi mindtrickit" ovat toimineet niin hyvin, että Joulu-Ulikilta saattaa tuollainen jopa lohjeta.[/quote]
[/td][/tr]

[tr][td]6.[/td][td]
topo.jpeg
[/td][td]
KaHe
(+1.05)
[/td][td](5-6)[/td][td]LWLWL WLLWW L[/td][td]
Pari matsia pirteästi pelannut KaHe jäätyi aivan täysin Leppävaarassa ja painelee joulutauolle pää 5-6 -rekordin painamana.
[quote author="Herrojen koko joukkue yhteen ääneen"]Voisiko joku nyt j*mal@uta auttaa kaivamaan tämän 25-1 -runin ulos mun hanurista?[/quote]
[quote author="Joulu-Ulik"]Ei.[/quote]
[/td][/tr]

[tr][td]7.[/td][td]
wb.jpg
[/td][td]
WB/Pantterit
(+0.12)
[/td][td](3-8)[/td][td]LLLLL LWLWW L[/td][td]
Wartin loppusyksyn nousukierre ei aivan saanut ansaitsemaansa kruunua, kun Shithole oli liian kylmä vieraille.
[quote author="Veljekset Forsström"]Olisi joskus kiva lukea sellainen ranking, jossa ei koko ajan naputettaisi otteluraportointien laiminlyönnistä.[/quote]
[quote author="Joulu-Ulik"]Hah! Tuota ei tapahdu, niin kauan kuin rapsat jäävät laatimatta.[/quote]
[/td][/tr]

[tr][td]8.[/td][td]
pus.jpg
[/td][td]
PUS-Basket
(-1.21)
[/td][td](6-5)[/td][td]WLWLW LLWLW W[/td][td]
Teekkarit olivat saaneet lähes koko pumpun kasaan ja laittoivat Herroille hanuriin sellaisen 25-1 -runin.
[quote author="Jankku"]Minuteseja.[/quote]
[quote author="Joulu-Ulik"]Niitä löytyy toimitsijapöydältä.[/quote]
[/td][/tr]

[tr][td]9.[/td][td]
fcpasse.jpeg
[/td][td]
FC Passe
(-7.37)
[/td][td](6-5)[/td][td]WWLLL LWWWL W[/td][td]
Keskisyksyn tappioputkestaan selvinnyt FC Passe otti syyskauden päätteeksi tiukan viiden pisteen voiton sisarjoukkueestaan Mutsista.
[quote author="Pikku- Timo-Timppa"]Jotain vanhoja pelipaitoja vastustajan rakkikoirille revittäviksi.[/quote]
[quote author="Joulu-Ulik"]Päin vastoin. Eiköhän joulun kunniaksi tuplata Parviaisen pelipaidan repimisestä tarjottu palkkio.[/quote]
[/td][/tr]

[tr][td]10.[/td][td]
puhu.jpeg
[/td][td]
PuHu
(-7.98)
[/td][td](3-8)[/td][td]WLWWL LLLLL L[/td][td]
PuHun Kynäniskat jatkoivat kaikkien odottamaa tappiokierrettään 22 pisteen tappiolla Karkkilassa: "Tästä huolimatta Karkkila ei vakuuta."
[quote author="Kola-Kalle"]Osa jätkistä kaipaisi Gainomaxia ja toisille pitäisi saada SlimFastia.[/quote]
[quote author="Joulu-Ulik"]Laitetaan tulemaan, mutta vaihdetaan purkeista ensin etiketit.[/quote]
[/td][/tr]

[tr][td]11.[/td][td]
hnmky.jpeg
[/td][td]
UJ Äiti
(-8.99)
[/td][td](1-10)[/td][td]LLLLL WLLLL L[/td][td]
Viiden pisteen tappio FC Passelle lopetti Mutsin perisynkän syyskauden.
[quote author="Pikku-Martti"]Silloin kun pelasin NCAA-korista Florida Statessa, meillä oli sellainen March Madness -tapahtuma...[/quote]
[quote author="Joulu-Ulik"]Martti, M2D:ssa teitä varten on April Madness.[/quote]
[/td][/tr]

[tr][td]12.[/td][td]
pub.jpg
[/td][td]
Punaportin Blues
(-11.76)
[/td][td](3-7)[/td][td]LLLLW WWLLL[/td][td]
Ei pelejä sitten joulukuun ensimmäisen päivän, jolloin PJKS:n tarjoilema 35 pisteen selkäsauna päätti joukkueen synkän syyskauden.
[quote author="Pelaajavalmentaja Ari Lehtola"]Toivoisin joululahjaksi Pierre Jallowta.[/quote]
[quote author="Joulu-Ulik"]P*skat. Laitetaan Tomi Kopolle kuusi veljestä lisää.[/quote]
[/td][/tr]


Nousussa: Päivän pituus

Laskussa: Euro-alue

powerranking13.png

kalmanrating13.png

Ja tähän loppuun vielä ranking-raadin iloiset jouluterveiset:

[quote author="Sarjataulukon jumala Tabulus"]Hyvää joulua, sarjataulukon kullekin säädylle![/quote]

[quote author="Sarjaohjelman jumala Scedulus"]Nyt on kaikkien aika hiljentyä viettämään joulutaukoa.[/quote]

[quote author="Karsintapeikko Ulik"]Itselleni joulua tärkeämpi päivämäärä on 10.1., jolloin putoamiskarsintojen kuvio vihdoin selviää.[/quote]

[quote author="Ranking-Raija"]Jouluksi toivoisin sellaista 25-1 -runia.[/quote]

[quote author="Tri Kalman"]Tähän loppuun haluaisin esittää kaksi itse keksimääni joululaulua:

"Ennakkosuosikki voittaa aina" (Joulupuu on rakennettu -sävelellä):
Koodi:
JKS         21- 1 wlwww wwwww wWWWW WWWWW WW
EBT         18- 4 lwwlw lwwww wWLWW WWWWW WW
KaU         18- 4 wwwww lwwwl wWWWL WLWWW WW
Kerava      15- 7 wwwww wwllw lWWWL WLWLW LW
PUS-Basket  12-10 wlwlw llwlw lwLLW WWWWL WL
KaHe        11-11 lwlwl wllww lWLWL LLWWL WW
Kelohonka   10-12 lwlwl llwll wWWWW LWLLL WL
WB           8-14 lllll lwlww lLWWL WWLLW LL
FC Passe     7-15 wwlll lwwwl wLLLL LLLWL LL
PuB          6-16 llllw wwlll LLLWL LWLWL LL
PuHu         3-19 wlwwl lllll lLLLL LLLLL LL
UJ Äiti      3-19 lllll wllll lLLLL LWLLL LW

Joukkueiden odotusarvoiset voitot kauden päättyessä ja 95%-luottamusvälit (Tonttujen jouluyön sävelellä):
Koodi:
JKS         18.8659 +- 2.4799
KaU         16.8461 +- 2.6044
EBT         15.4024 +- 2.7925
Kerava      14.4093 +- 2.7383
PUS-Basket  11.1017 +- 2.8602
KaHe        10.9116 +- 2.9231
Kelohonka   10.4518 +-  2.965
FC Passe    9.24849 +- 2.7219
WB          8.18391 +- 3.1099
PuHu         6.2622 +- 2.8594
PuB         5.94854 +- 2.6506
UJ Äiti     4.36814 +-  2.711
[/quote]
 
Viestejä
421
Vs: Eteläinen II-divari

KeloHonka – Hukkapussit 88-55 (56-22)

Lähtöaskeleet: Syksyllä Hukat voittivat keskinäisen ottelun. Sen jälkeen onkin ollut vähän hiljaisempaa. Homppelit ovat treenanneet todennäköisesti joulupäivänäkin, lisäksi täydessä rosterissa jolkotteli vähän eri naamoja kuin syksyllä. Katsoessa joukkeiden alkulämmittelyä ainoa kysymys oli, paljonko Hukat ottavat tällä kertaa pataan.

Matsi: Paljon. Heti alusta lähtien Homppelit pommittivat läheltä ja kaukaa murhaavalla prosentilla. Puolustus oli tiivistä ja Hukat olivat pakotettuja heittotilanteisiin, joissa hyökkäyslevypalloista ei ollut toivoakaan.
3 minuutin jälkeen ei sentään jakoja vaihdettu, mutta Honka vaihtoi kuitenkin kokonaan uuden viisikon, joka jatkoi teurastusta. Ensimmäinen jakso 33-9.

Toisella kympillä sama meininki jatkui, tosin Honka teki vain 23 pistettä. korintekijät ja viisikot vaihtuivat niin tiuhaa tahtia, että ei siellä kukaan oikein erikseen erottunut. Lähes kaikki pelaajat olivat vastustajaa parempia.

Puoliajan jälkeen Hongan ”ei ehkä ihan niin hyvät” pelaajat saivat runsaasti minuutteja, jolloin Hukat pääsivät hieman kaunistelemaan loppulukemia.

Hongalta nyt voi Nikitinin mainita pallovarmana ja tarkkana pelaajana. 15 pinnaa ilman, että edes hiki tuli. Sulonen pelasi myös jälleen hyvin.

Hukat oli kertakaikkisen haluttoman näköinen höntsyporukka. Puolustuksessa ei puhetta kuulunut, eikä hyökkäyksessä jalat liikkuneet. Silloin kun screenejä vaivauduttiin tekemään, tuloksena oli kyllä ihan nättejä mukeja. harmi vain, että kunto ja tsemppi ei useampaan järkevään hyökkäykseen tänään riittänyt.

Hukkien joukkueesta puhtaat paperit sai ainoastaan Ansas, lähinnä hyvän kuntonsa ja puolustuksen ansiosta. Tuunanen pystyi etenkin alussa haastamaan puolustajiaan, mutta hiipui ottelun edetessä muiden tasolle. Muut olivat vähemmän tai yleensä enemmän pihalla kummassakin päässä.

Honka: Puotila 5, Nikitin (MVP) 15, Tarjanne 11, Zitting 1, Kortelainen 8, Saarela 12, Knaapi 4, Sulonen 17, Dolenc 3, Koivisto 7, Kasko 1, Nordman 4.
Hukat: Tuunanen 8, Markkanen 2, Virtanen 7, Ansas (MVP) 8, Wessman 6, Vuorinen 6, Riihimäki 14, van Andringa 6.

Entä sitten? Kelon rosteri oli tänään erinomainen, eikä sillä ole sarjassa hädän päivää.
Hukilla on komea seitsemän Laudaturin sarja, eikä paljoa ole luvassa jatkossakaan, ellei ukkoja saada salille. Mielellään vielä pallon kanssa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös