Koripallo.com

Eteläinen II-divari

Viestejä
200
Vs: Eteläinen II-divari

Kelohonka - PUS-Basket 88-64 (44-31)
Kelo: Saarela 13, Ventoniemi 13, Tarjanne 12, Nikitin 11, Puotila 10, Naapi 8, Nordman 6, Sulonen 5, Zitting 3, Koivisto A 3, Kasko 3, Koivisto L 1
PUS: Heiskanen A 14, Lohman 10, Huovinen 8, Heiskanen I 7, Goussev 7, Heiskanen J 6, Piispanen 5, Päivärinta 5, Latvala 2, Simao 0

Raportti ja video täällä.
 
Viestejä
240
Vs: Eteläinen II-divari

Kiitos Suunnistajille pisteistä.

Lyhyt yhteenveto illan tapahtumista. Pelipaikalle saapuessani pelästyin, että koripallo.com:in 2-divari kirjoittelulla on oikeasti jotain suggestiivisia voimia. Believe or not, illan pimeydessä välkkyi kaksi otsalamppua ja auton ohi juoksi pari suunnistajaa kartat kädessä. Pelästyin lähinnä sen takia, että mitä tällainen mahtaa tarkoittaa kotijoukkueen kannalta, jota myös Kelohomppeleiksi on tituleerattu täällä foorumilla... Tai siis, onhan se ihan ok, jos joku on vähän miehiin päin, mutta silti...Helpotukseksi pelikentällä oli kuitenkin kaksi koripallojoukkuetta eikä mitään Blue Oyster Bar meets Jukolan Viesti -festareita.

Itse ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Teekkarit juoksivat tuttuun tapaan hyvin päästä päähän ja puolustivat aggressiivisesti. Vierasjoukkue hyödynsi tehokkaasti mismatchit kotijoukkueen isojen miesten kanssa ja juoksi, jälleen kerran, takaovista helppoja kuppeja. Pelin alussa Kelohongalla oli vaikeuksia saada hyökkäyspään setpelejä toimimaan, mutta Lauri Saarelan koreilla se roikkui teekkarien matkassa. Avauserän jälkipuoliskolla Kalle Naapi niittasi pari isoa keksintöön ja Kelohonka siirtyi ottelussa vuorostaan kuskin paikalle ja jopa viitisen pistetä karkumatkalle. Coach Syrjäsen vielä jyrähdettyä puolustuspään heikosta tekemisestä, vierasjoukkueen pistetehtailu hyytyi erän lopussa ja ero kasvoi jo kymmeneen. Teekkarit eivät kuitenkaan antaneet periksi vaan tulivat toiseen erään vielä kovemmalla puolustuspään intensiteetillä, joka kuitenkin johti melkoisiin vihellystalkoisiin. Kelohongan erän 9 ensimmäisestä pisteestä 7 syntyi vapariviivalta. Kun Kelohonka kuitenkin suti vapareista puolet ohi ja vierailijoiden Antti Heiskanen pommitti kolmospussukoita, niin ero ei päässyt revähtämään reilua kymmentä pistettä suuremmaksi. Kotijoukkueelta toisessa erässä pirteimmin esiintyi usein kolmosviivalle vapaaksi jätetty Henri Ventoniemi, joka säkitti yhteensä kahdeksan pistettä. Tauolle mentiin kotijoukkueen 13 pisteen johdossa. Teekkareille vihellettiin muuten toisessa erässä yhteensä 13 virhettä ja tästä huolimatta peli tuntui välillä karkaavan tuomareiden tassusta.

Kolmannessa erässä nähtiin pelin kulminaatio, kun Teekkareiden Jouko Heiskanen sai jo neljännen virheensä ja joutui vaihtoon. Tässä vaiheessa vierasjoukkueelta katosi selvästi pelinteko ja sitä myöten loppui myös korinteko. Visa Tarjanne ja Teemu Sulonen pommittivat kolmoskaarelta eron jo kolmannelle kymmenelle, mutta erän lopussa kotijoukkueen puolustusintensiteetti jälleen lässähti ja vierasjoukkue hiipi jälleen viidentoista pisteen päähän. Neljännessä erässä vierasjoukkueen kova puolustustaktiikka johti virhevaikeuksiin. Henri Huovisen ja Rasmus Päivärinnan jouduttua suihkuun, korvaavilla pelaajilla ei löytynyt samanlaista korintekokykyä ja Kelohonka sai erässä vielä viisi pistettä lisää hyvää.

Game Notes: Ottelussa oli jokseenkin lämmin tunnelma, kun tuomarilinja tuntui, hurjasta virhemäärästä huolimatta, sallivan melko paljon. Niinhän se meni neljännessä erässä sitten melkein tappeluksi kotijoukkueen Koiviston ja vierasjoukkueen Huovisen välillä. Peli ei kuitenkaan tänään ratkennut tuomarilinjaan. Emwuipiiksi voi nostaa ainoastaan kotijoukkueen Henri Ventoniemen, joka pelasi suu kiinni tasapainoisen ottelun hyökkäys- ja puolustuspäässä.
 

LIVESTREAM

Vs: Eteläinen II-divari

Hämeenlinnalaisten toivomuksesta tänään klo 16:00 pidettävä KET vs PuB koripallo ottelu pyritään näyttämään live lähetyksenä. Tarkempaa tietoa lähmpänä itse ottelua.
 

LIVESTREAMING

Vs: Eteläinen II-divari

videon chat painikkeesta pääset uuten näkymään jossa voit seurata peliä ja samalla keskustella muiden katsojien kanssa.
 
Viestejä
294
Vs: Eteläinen II-divari

KaU Koris - UJ Äiti päättyi juuri ja päätöslukemat 100-78. Tilastot ja raportti jo valmiina ja kohta netissä.
 
Viestejä
294
Vs: Eteläinen II-divari

KaU Koris - UJ Äiti matsin tilastot ja raportti täällä. Video tulossa.
 
Viestejä
421
Vs: Eteläinen II-divari

PuHu-WarttiPantterit 84-76 (45-41)

Lähtöaskeleet: Viime kauden parhaat joukkueet ovat rypeneet huolella koko alkukauden ja illan ottelu olikin yllättäen kierroksen jumbofinaali. Hukkien sysimusta tappiosarja oli jo kääntyä Keravaa vastaan ja varttia ennen alkuvihellystä Janttereilla juoksi verkkaista setappia viisi jannua. Hassista ja Laakkosta ei salilla näkynyt.

Matsi: Hukat laittoivat heti alussa Janttereille luun kurkkuun heittämällä tarkasti ja ottamalla levypallot molemmissa päissä. Gustavson oli vielä niin jäässä, että hänestäkään ei ollut apuja. Hukilta pisteiden teosta vastasivat läheltä ja kaaren takaa Virtanen sekä korin alta tai vapareista Surov. Periaatteessa matsin piti olla siinä.

Mutta mutta. Toisella kympillä Hukat puuroutti tuttuun tapaansa pelin täysin ja alkoi löytää vapauttavia syöttöjä paikoista, joissa ei omaa miestä ollut. Panttereiden koko kentän prässi ei mikään ihmeellinen ollut, mutta niin vain pallo sössittiin kerta toisensa jälkeen. Erityisesti van Andringa muistanee ottelun pitkään kokeiltuaan pallon ylöstuomista muutamaan kertaan.

Puoliajan Hukkalauma käytti kiukutteluun ja äpyttämiseen. Mitään pelillistä keksintöä ei joukkue ehtinyt miettiä, joten sama kaaos jatkui kolmannen jakson. Panttereilta Rautiainen ja Fritze paukuttivat heitoilla ja ajoilla Hukkien puolustuksen puhki ja tuomareiden viheltäessä tarkasti vapariviivalla käytiin ahkerasti.

Neljännen jakson käännekohta oli Hukkien Sellin kolmonen, joka toi joukkueen muutaman pisteen päähän. Virtasen heitettyä vaparinsa tarkasti Hukat tuli väkisin rinnalle. Panttereilta alkoi tässä vaiheessa hieman kunto ja usko hiipua ja ratkaisut olivat sen mukaisia. Sellin nakattua jakson toisen kolmosensa kyynisinkin katsoja saattoi todeta matsin ratkenneen. Etenkin kun Panttereilta loppuivat virheiden myötä miehet ja joukkue jatkoi viimeisen minuutin neljällä pelaajalla.,

Panttereiden rosteri ei todellakaan vakuuttanut tänään ja matsin olisi kaiken järjen mukaan pitänyt päättyä jotain nelkyt kotijoukkueelle. Etenkin kun MVP-Hänninen oli yössä koko matsin ajan. Hukkien pöllöilystä puolustuksessa käy parhaana esimerkkinä K. Forsströmin puolustus. Mies ei ole tällä vuosituhannella tehnyt yhtään ajoa loppuun asti ja odotti tänäänkin kiltisti kaaren takana syöttöä muiden ajoista. Sieltähän oli sitten kiva nakella kuulaa vastapalloon, kun puolustajaa ei näy missään.

Hukilla oli tänään useampikin onnistuja. Virtanen osui etenkin alussa hyvin. Surov nosteli korin alta mukavasti kuppeja, tosin puolustusta katsoessa Surov olisi voinut hilata ahteriaan aktiivisemminkin poustiin. MVP-pystin vei kuitenkin Sell, joka puolusti Hännisen yöhön, heitti yhteensä neljä isoa, joista kaksi matsia ratkaistaessa.

PuHu: Tuunanen 5, Virtanen 22, Surov 19, Sell 16 (MVP), Ansas 2, Wessman 4, Riihimäki 8, van Andringa 5, Lahtinen 3
Pantterit: Hänninen 6, K. Forsström 15, J. Forsström 8, Kaartinen 6, Rautiainen 20, Fritze 18 (MVP), Gustavson 3.

Entä sitten? Kumpikin joukkue makaa ansaitsemallaan, paikalla sarjataulukossa. Pantterit ei saa ykkösnyrkkiään riittävän useasti jalkeille, jolloin joukkue antaa vastustajalle liikaa tasoitusta taitopuolella. Prässipeli ja muut perusasiat ovat sinänsä joukkueella kunnossa.
Hukilla näkyy otteissa pitkä L-sarake, johon paras lääke ei ehkä ole freelance-scheisse ja kiukuttelu. Huomenna urakka jatkuu Hämeenlinnassa. Voitolla Hukat saisi kuvitella olevansa tosi kova joukkue ainakin muutaman viikon ajan.
 
Viestejä
240
Vs: Eteläinen II-divari

Basket.fi:n mukaan LaTrice Little on pelannut eilen Tarmon kokoonpanossa Jyväskylässä. Pitääkö paikkansa?

Oliko visiitti Kervoon alunperinkin suunniteltu tällaiseksi muutaman ottelun mittaiseksi?
 
Viestejä
283
Vs: Eteläinen II-divari

Sorsa sanoi:
Basket.fi:n mukaan LaTrice Little on pelannut eilen Tarmon kokoonpanossa Jyväskylässä. Pitääkö paikkansa?

Oliko visiitti Kervoon alunperinkin suunniteltu tällaiseksi muutaman ottelun mittaiseksi?

Ei pidä. Eiköhän Tarmo ole nostanut jonkun junnun joukkueeseen ja tälle on sitten annettu Littlen pelinumero, mutta päivitys Basket.fi:hin on jääny tekemättä.
 

Puhu vs. Wartti

Vs: Eteläinen II-divari

Pakko kirjoittaa vielä muutama huomio tuosta Puhu - WarttiPantterit matsista, vaikka hissin raportti ansiokas (joskin taas hyvin värittynyt 8] ) olikin.

- Hieman erimieltä tuosta WP:n paikkaprässistä. Se oli aggressiivinen ja toimiva, erityisesti koska PuHulla ei pariin jaksoon siihen mitään purkukeinoa ollut. (Millä logiikalla prässiä on koskaan purettu kuljettamalla?)

- Kuten täällä on jo aiemmin todettu, Hukilla on iso joukkue, mutta puhtaan pelinrakentajan puute vaivaa. WP:llä oli pelissä eilen yksi n. kaksimetrinen pelaaja, mutta silti Puhu ei kovinkaan systemaattisesti korin alle palloa saanut pelattua. Myös korilleajot olivat aika vähissä ja pinnat tulivat pääsääntöisesti midrangereilla, joita eritoten Surov(!) ja Virtanen nakuttivat .

- WP:llä oli eilen todella vajaavainen rosteri, mutta "jotain nelkyt" voittoa ei ihan realistisesti ajateltuna Puhun rosterilla oteta mistään M2D-joukkueesta, koska sen verran sekavalta hukkalauman peli aika ajoin näytti.

- Virtanen teki illan komemimman filmauksen, jossa vastanäyttelijänä oli J. Förrstömin kyynärpää. Tämä kyynärpää tosin viuhahti vain noin 10 sentin päästä Virtasen leukaa, mutta ilmavirta oli tarpeeksi voimakas heittämään pelaajan huutaen selälleen. :D Tuomarit eivät onneksi tätä suoritusta palkinneet. Virtanen voisikin ottaa mallia joukkuetoveristaan Ansaksesta, joka WP:n Rautiaisen kyynärpään silmään ajotilanteessa saatuaan hädin tuskin liikahti, saati että olisi edes ääntä päästänyt.

- Kaiken kaikkiaan viihdyttävä M2D-peli, joka oli intensiteetiltään kaukana mistään jumbo-finaalista.
 
Viestejä
7 403
Vs: Eteläinen II-divari

Neljännespanttereiden toiminta on kyllä tällä kaudella ollut kaikin puolin luokatonta. Ensin hävisin Heikkilälle kympin, kun Wartin kavereita ei sitten kiinnostanut korinteko FC Passea vastaan. Nyt "elintärkeässä neljän pisteen pelissä" Wartti ei saanut täyttä kokoonpanoa kasaan.

"Ei näin, ei todellakaan näin."

PuHu ja "jotain nelkyt"-voitto eivät kuulu samaan lauseeseen keskenään. Ellei sitten voittajana ole joku oikea M2D-joukkue.

Tästä huolimatta PuHulla on tänään Kusikaaressa hyvä sauma ottaa kunnolla eroa karsintarajaan. Tähän pätee vanha M2D-viisaus: "Selvitäkseen hengissä kauden 2011-2012 juoksukilpailussa ei tarvitse voittaa itseään karsintapeikko Ulikia. Riittää, että päihittää kaksi muuta joukkuetta."
 
Viestejä
281
Vs: Eteläinen II-divari

Puhu vs. Wartti sanoi:
- Hieman erimieltä tuosta WP:n paikkaprässistä. Se oli aggressiivinen ja toimiva, erityisesti koska PuHulla ei pariin jaksoon siihen mitään purkukeinoa ollut. (Millä logiikalla prässiä on koskaan purettu kuljettamalla?)

Tämä kommentti kertoo karuudessaan juuri sen syyn, miksi VartioPantterit ei pärjää.

Ehkäpä Nunna Ahosen opit eivät kaikilta osin enää pädekään nykykoriksessa?
 
Viestejä
7 403
Vs: Eteläinen II-divari

Master of Tact sanoi:
Tämä kommentti kertoo karuudessaan juuri sen syyn, miksi VartioPantterit ei pärjää.

Ehkäpä Nunna Ahosen opit eivät kaikilta osin enää pädekään nykykoriksessa?

Joko mussa on jotain vikaa tai sitten tuo MoT:n kommentti on jotenkin täysin järjetön?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös