Koripallo.com

ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Viestejä
109
Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Tapiolan Otso vs Kakkoskori 47-68

Lähtöaskeleet
Otso oli harjannut edellisellä kaudella puolet otteluistaan, liekö taustalla ollut kotiotteluiden ajankohta, joka lienee karsinut vastustajien rosteria sopivassa suhteessa vai miltä klo 20.00 lauantai-ilta Espoossa kuulostaa muiden korvaan? Toisaalta tällä kertaa kotijoukkueen pilkka oli näyttänyt osuvan omaan nilkkaan, sillä ainakin kotijoukkueen sanan mukaan heiltä oli hävyksissä viisi pelimiestä, mutta olivat kuitenkin saaneet jalkeille riittävän seitsemän puurtajan nipun.

Sarjanousija Kakkoskori oli saanut jalkeille alunperin 10 kaveria, mutta viimehetken ilmoitukset bussikuskivuorosta ja opiskelijabileistä verotti osallistujia niin, että jalkeille saatiin 8 enemmän ja vähemmän kiimaista kollia. Mukana oli mukava sekoitus harjoitusottelun nuoria ja vanhoja ja mikä tärkeintä: aikaisempien vuosien krooninen pitkien miesten pula oli saatu kampitettua kolmen sentterin mitat täyttävällä atleetilla.

Puitteet Honkahallissa on kohdillaan ja vierasjoukkueen kommentit olivatkin, että kumpa saisi pelata tällaisilla areenoilla muutkin vieraspelit. Kuitenkin tulee muistaa, että palloilemme nelosdivarissa, joten eipä tule tapahtumaan vaan liekö seuraava vieraspeli jo jossain surmanloukussa, jossa puolapuut odottavat viivan tuntumassa ensimmäistä epäonnekasta.

Ottelu
Heti ylösheiton jälkeen kävi selväksi mitä tuleman piti: Otso ryhmittäytyi miehekkäästi totaaliseen kilpikonnapaikkaan kolmen sekunnin sisään. Tähän kun yhdistetään Honkahallin melko kireähköt korit, oli ottelusta luvassa sanalla sanoen hankala, mikäli heittojyvä ei löydy. Vielä kun Kollit olivat jättäneet ykkös kolmoslinkonsa kotiin, niin ottelun lopputulos oli hyvinkin hämärän peitossa.

Alkuun Kollien juoksupeli Il Panteron ja Sissalan toimesta repi Otson pakkaa auki ja Keravan armoitettu heittäjä Tomi La Tomba Heinonen pisti palloa naruihin kerta toisensa jälkeen kuin Huff konsanaan Ukrainaa vastaan. Niinpä taululla oli jo muutaman minuutin jälkeen 3-11 tulos ja Otson ensimmäinen aikalisä. Tästä peli hieman rauhoittui, mutta ensimmäiselle erätauolle mentiin 14-19 tilanteessa La Tomban pommitettua Kollien pisteistä 10, kun taas kotijoukkueella omintakeisella heittotyylillään nro 23 paukutti kolmosia pohjaan aina paikan saatuaan.

Toisessa erässä kilpparipaikka alkoi tuottaa tulosta, sillä Kollit tyytyivät hidastamaan pelin tempoa ja siirtelemään palloa kaarella vuoron perään sieltä räiskien...tuloksetta. Niinpä 17 pelatun minuutin jälkeen kotijoukkue oli jo siirtynyt 22-19 johtoon. Jyrä Ossin osuttua vihdoin kaaren takaa ja Il Panteron painettua nopean päätteeksi kaksi pistettä ja heti perään jälleen yhden epätoivoisen pitkän hyökkäyksen jälkeen hyökkäyskellon viimesekunnilla tyylikkäällä sivujengalla heitetty hätärikolmonen veivät vieraat johtopaikalla puoliajalle.

Puoliajalla Kollit seurailivat kotijoukkueen melko väsyneen näköistä venyttelyä sillä silmällä, että nyt täytyisi jatkaa koko kentän miespuolustusta ja pyrkiä juoksemaan kenttää, mikäli ottelusta meinattaisiin poistua voittajina eli ei taidolla vaan kesätreenauksella hankitulla kunnolla miehet! Taktiikka alkoi tuottaa tulosta ja väsyneet Tapiolan Nallukat alkoivat syötellä palloa seinille eikä heittokaan jaksanut enää edes korille asti ja vaikka ylivoimahyökkäyksiä onnistuttiin hyvällä prosentilla myös sössiä, niin niitä saatiin kuitenkin siinä määrin riittävästi että ero saatiin revittyä lähemmäs kaksinumeroista ja mikä parasta harjoitusottelussa loistanut Jesse "once i did 30" Kauppi alkoi päästä pisteiden makuun ja kun näin käy alkaa Kollien lauma olemaan pysäyttämätön.

Viimeisessä erässä ero repsahti nopeasti toiselle kymmenelle eikä ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Tämä alkoi näkyä myös vieraiden hyökkäyksessä, sillä Nallukoiden puolustus vietiin kertatoisensa jälkeen aivan kahville ja mikäli Koski osaisi antaa parempia syöttöjä oltaisiin nähty Kaupin älläri donkkikin, mutta jos syöttö jää korilevyn alareunan tasolle ei sieltä enää donkkia saa rakennettua vaan jouduttiin tyytymään sinällään ihan näyttävään suoraan ilmasta ujutukseen.

Erikoista:
Kolleilta kaikki pääsivät pisteille vaikka pelaajia oli jo kahdeksan ja pisteitä tehtiin vain alle 70 (vrt. harjoitusottelu, jossa pelaajia 7 ja joukkue tekee yli 100 pistettä, silti Ilari "Kiikari-Ile" Lindroos puhalteli nollia). Joukkue lähettää kuitenkin voimia Kiikari-Ilelle varpajaisten jälkeisen olotilan voittoon.

Pöydän hoisi vain yksi mies, jonka vastuulla siis 24, kello, pisteet ja pöytäkirja ja silti työskentely oli parempaa kuin useassa pääsarjan ottelussa! Vierailta varauksettomat kiitokset hienosti hoidetusta työstä!

Pisteet:
Kollit: Koski 1p (nyt oltiin palattu normaalille tasolle, eikä harjoitusottelun kaltaisesta suonenvedosta ollut tietoakaan), L. Vänttinen 2p, Sissala 3p (tämä kyllä hämmästytti, sillä jos allekirjoittaneelta olisi kysytty kuinka paljon Arto teki, niin veikkaus olisi ollut toista kymmentä), Babylon 5p, Jyrä Ossi 9p, Il Pantero 15p, La Tomba 16p, Jesse "Once I did 30" Kauppi 17p

Nallukat:
Korpelainen 14p (4kolmosta), Sailas 4p, Pennanen 9p, Lehtinen 7p, Aurola 8p, Kaipainen 3p, Tammi 2p
 
Viestejä
109
Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Kakkoskori vs. Honka3 82-89

Lähtöaskeleet:
Kotijoukkueella rosteriin saatu myös muutama oikea skoraajakin, mutta pituudesta oltiin jouduttu tinkimään, kun Jyrä-Ossi oli teillä tietymättömillä. Kiikari-Ile myös päätti jatkaa nollien puhaltelua ottamalla huilivuorot heti kärkeen. Maukkaan Espoosta saadun vierasvoiton siivittämänä kollit olivat varsin luottavaisina valmiita laittamaan toiselle espoolaispoppoolle kapuloita rattaisiin. Kaikki näyttikin olevan hyvin vielä vartti ennen peliä, kun lämmittely"musiikin" pauhatessa Lukion vihreällä matolla kirmasi 11 Kollia ja työreissunsa tuonnemaksi junailtua saanut Coach Rantaperekin piirteli taktiikkataululle tulevia kuvioita. Vastapäädyssä lämmitteli tässä vaiheessa yksi vihreä paita, joka tuli vielä lainailemaan palloa, kun ei ollut sitäkään mukana.

10 minuuttia ennen ottelun alkua kollien ylle alkoi piirtyä toinen toistaan pidempiä varjoja, kun Honka 3:sen koko rosteri alkoi löytää hallille. Valehtelematta vastustajalla kaksi 180-185 cm pelaajaa ja loput sitten siinä 198-205 paikkeilla...Siis oikean koripallojoukkueen mittaisia pelaajia Suomessa!!! Tähän kun otetaan vastapainoksi Kollien nippu, joka enemminki alkoi vaikuttaa fellowship of the ringiltä, jossa oli muutama ihmisen mittainen pomputtelija ja muut enemmän ja vähemmän hobittien ja kääpiöiden välillä. Koko ero oli siis suunnaton, mutta nopeus aspekti oli onneksi vielä kotijoukkueella.

Ottelu:

Ottelu alkoi täysin ennakosta poiketen: Honka EI pelannut paikkaa ja tyytyi hyökkäyksessä roiskimaan kaukoheittoja, eikä hyödyntämään kolossejaan korin alla! Kakkoskollit kiittivät tästä ja juoksivat nopeasti 12-3 johtoon. Tämän jälkeen vieraat saivat pelin juonesta kiinni ja kirivät tasoihin. Coach Rantaperen nopea reagointi erän puolivälissä ja aikalisä. Aikalisän jälkeen nopea 10-0 runi kotijoukkueelle ja Espoon kolossit oli pakotettu aikalisälle. Tästä eteenpäin espoolaisten hyökkäyksissä pallo alkoi toistuvasti löytää tietään korin alle 1vs 1 tilanteisiin ja tulos oli sen mukainen: kotijoukkueen viimeinen todellinen nykäisy oli otettu jo lähes kiinni ensimmäiselle erätauolle mentäessä.

Toisessa erässä Kollit oli pakotettu vaihtamaan paikkapuolustukseen virheiden ja jatkuvasti hävittyjen 1vs1 tilanteiden johdosta. Paikka antoi kotijoukkueelle hieman enemmän aseita korinalusjättejä vastaan, mutta toisaalta salli vieraiden hengähtää hyökkäyksissä ja määrätä näin pelin temmon, joka hieman vanhemmalle joukkueelle on tällä tasolla ensiarvoisen tärkeää. Harmaita hiuksia puolustukseen toi myös vieraiden nro 31, joka tiputteli kaukoheittoja paikan saadessaan ja näin hankaloitti suuresti ennestäänkin vaikeaa isompien miesten paimennusta korin alla. Toinen erä palloiltiin vuorovedoin ja isolle tauolle päästiin tasaisissa merkeissä (muistikuvan mukaan) vieraiden kolmen pisteen johdossa. Kotijoukkueelta "Kessu" Keskinen oli jo tässä vaiheessa toiminut armoitettuna viimeistelijänä ja tehnyt korin aina halutessaan sekä tarjoillut ehdottomasti ottelun high lighteihin päässeen no look-passin Raskusen leikkaukseen. Katsomossa villisti kannustanut Little TJ oli varmasti otettu iskän esityksestä.

Ison tauon jälkeen ote alkoi siirtyä vieraille joukkueen takamiehen nro 54 nakutettua perättäisissä hyökkäyksissä kolmosen naruihin. Kollien "Human Lightning" Sissala piti röyhkeillä ajoillaan ja käsittömällä nopeudellaan kotijoukkuetta kuitenkin iskuetäisyydellä. Viimeiseen erään lähdettiin kuitenkin jo kuuden pisteen takamatkalta. Erän alkuun jo kolmannessa erässä rellestänyt vieraiden nro 50 runnoi koreja korin alta liukuhihnalta, kunnes Roni Raskunen ja Jesse "once i did 30" Kauppi ottivat miehen pihteihin tuplaten hänet niin pallottomana kuin pallollisenakin tarjoten näin Kolleille mahdollisuuden nousta otteluun vielä kerran mukaan. Kotijoukkueen onnistuikin hivuttautua neljän pisteen päähän vielä 3 minuuttia ennen loppua, mutta nro 54 levynkauttakolmonen ja hieman myöhemmin heitetty nollakulma kolmonen kättä vastaan nujersivat Kollit lopullisesti. Pisteet matkasivat Espooseen 89-82 voitolla.

Mitä sitten:
Pidemmille ei vaan tällä kertaa voitu mitään, taisteltiin ja kaaduttiin saappaat jalassa. Hyvitystä lähdetään hakemaan jo heti keskiviikkona Lagersin vieraina, tällöin mukana jo Kiikari-Ilekin ja joukkue odottaakin jännityksellä murtuuko nollataika vai saako toimitus jatkaa kuittailuaan myös seuraaviin peleihin.

Pistteet:

Kakkoskori:
Human Lightning Sissala 12pst, Il Pantero 3pst, Jesse "once I did 30" 8pst, Babylon 12pst, Kessu Keskinen 19pst, Chris 12pst (kaikki kolmosilla), "Suonen veto" Koski 4pst, Raskunen 9pst, L. Vänttinen 2pst, La Tomba 1pst, S. Vänttinen 0pst

Espoon Kolossit:
Martinez 14pst (12pst viimeisessä erässä), Gummerus 6pst, T. Kasko 16pst, A. Kasko 22pst, Riikkinen 10pst, Wuorenjuuri 4pst, Herola (toivottavasti nimi meni oikein, ei saanut kunnolla selvää) 15pst, Ville 2pst
 
Viestejä
109
Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Kaisaniemi Lagers vs Kakkoskori 75-56

Otteluraportin lähtöaskeleet
Toimitus oli estynyt pääsemään seuraamaan ottelua, joten raportti parsitaan kokoon kuulopuheiden, pöytäkirjan ja oman mielikuvituksen mukaan. Älkööt siis kenkään loukkaantuko, jos/kun raportti ei tarjoa oikeaa kuvaa ottelusta muutoin kuin pisteiden osalta.

Otteluun lähdettiin Kollien näkövinkkelistä voimien tunnossa vaikka Espoon kolosseja vastaan olikin koettu harvinainen kotitappio. Taisteluilme oli ollut kuitenkin kiitettävää ja peli oli ollut paikkapaikoin jopa etäisesti koripalloa muistuttavaa. Toisaalta korviin oli myös kantautunut, että tuleva vastustaja puolestaan ei ollut saanut alkuunkaan peliä aikaiseksi espoolaisia vastaan vaan laagerin juojilla oli pyyhitty lattioita 45 pisteen edestä => ottelusta olisi siis keravalaisittain syytä odottaa uuden voittoputken alkua, jos koripallo olisi pelkkää matematiikkaa.

Vierailija oli saanut jalkeille 10 miehisen joukkueen, jossa Jyrä-Ossi oli saatu vahvistamaan korinalustaa ja Kiikari-Ile oli vihdoin tullut yrittämään kuparisen puhkaisua. Tosin takamiesosastolla annettiin hieman tasoitusta kun Il Pantero, Human Lightning Sissala ja Suonen veto Koski kaikki puuttuivat kerralla. Mutta Kollien hobitti-joukkue on pituutensa puolesta sitä luokkaa, että takakentän puutteet ei pitäisi peliä niinkään haitata kuin, jos pitkän pään pelaajista jotkut päättäisivät vetää lonkkaa. Kotijoukkueen pelaajista en osaa sanoakkaan muuta, kuin että 8 pelaajaa on pöytäkirjaan rustattu, mutta sen verta heikko on skannaus ettei edes nimistä voi keksiä mitään nasevaa sanottavaa.

Ottelu
Diesel koneestaan tutulle Kolli laumalle alun 10 minuutin lämmittely oli noin 30 minuuttiia liian lyhyt. Tulos oli sen mukainen 13-0 alkuun ja pasmat oli enemmän levällään ku ne kuuluisat Jokisen juustopallerot. Aikalisä Kolleille 4minuutin kohdalla, jonka tuloksena saatiin hieman kotijoukkueen tahtia rauhoitettua sillä tasaisen vauhdin taulukolla tulos olisi ollut 130-0. Loppuerä palloiltiin silti kotijoukkueen johdossa 11-8 ja kokonaisuudessaan ensimmäiselle pikku tauolle mentiin tilanteessa 24-8, jonka jälkeen viestien mukaan vieraat olivatkin jo luovuttaneet. Eihän nyt 16 pisteen johtoa pysty millään 30 minuutissa kirimään...

Toisen alkuun "once I did 30" Kauppi yritti hieman herätellä joukkuetta perättäisillä koreillaan, Jyrä-Ossin tukiessa erän loppupuolella, mutta lattian liukkaudesta johtunut "sipsuttelu" hidasti kollien tahtia siinä määrin ettei kunnollista kiriä vielä(kään) saatu aikaiseksi, erävoitto kuitenkin 15-16. Kolmoset tässä vaiheessa kotijoukkueelle 4-1. Koko ottelussa Kollit osuivat kaaren takaa kunnioitettavat kolme (3) kertaa!

Kolmannessa erässä alkoi turhautuminen ja unihiekka hiipiä vierailijoiden puseroon, täytyy muistaa että pienten lasten isille ottelu klo 20.40 on täysin out of our league, kun normaalisti klo 20.00 lasta nukuttaessa on jo nukahdettu lattialle/tuolille, josta sitten herätään selkävaivaisena vasta siinä klo 1.00 ja kömmitään omaan sänkyyn. Ei voi mitenkään olettaa, että tällaiseen unirytmiin tottunut olisi täydessä iskussa klo 21.00, silloinhan vasta ollaan saavuttamassa unen REM-vaihetta (wikipedia: Syvä uni muuttuu jossain vaiheessa REM-uneksi eli uneksi, jonka aikana pulssi kiihtyy ja autonominen hermosto aktivoituu). Joka tapauksessa turhautuminen näkyi virheissä ja heitoissa. Normaalisti tyynen rauhallinen ja lähes hipiksi verrattavissa oleva Kessu Keskinenkin ottaa viisi virhettä ja tämän lisäksi vielä tukee piakkoin järjestettävää saunailtaa avokätisesti Tekukopalla. Heittotarkkuudesta kertoo jotain se, että kuulopuheiden mukaan jokainen kolli heitti vähintään yhden helan vaikka joukkueen todelliset kivittäjät (Il Pantero ja Suonenveto Koski) puuttuivatkin kokoonpanosta tai ehkä helat olivatkin juuri heidän kunniaksi. Kotijoukkue juoksi helppoja koreja ja pudotti muutaman ison, jolla repivät lopullisen turvallisen eron voittaen erän 20-14.

Viimeinen erä olikin enää muodollisuus, jossa suurin jännitys laskeutui Kiikari-Ilen harteille: pystyykö mies rikkomaan kuparisen? Onnekseen kiikarit rikkoutuvat jo erän alkumetreillä ja Ile pussittaa kuin pussittaakin kaunis kaarisen lay-up kakkosen. Tämä tapahtui viime hetkillä, sillä kuparisen rikkomisen tuskissaan Kiikari-Ilekin sortuu liian useisiin virheisiin ja ajatuttaa itsensä ulos enne loppuvihellystä. Onneksi miehiä on kuitenkin rosterissa riittämiin ja peli saadaan pelattua jos ei kunnialla niin ainakin loppuun. Viimeinen erä tasoihin 16-16.

Mitä sitten?
Tästä ei Kolleilla ole kuin suunta ylöspäin. Tuleen ei auta jäädä makaamaan, etenkään tänään, sillä nyt on kaikkien viimeisteltävä tatuointinsa, ajettava hiuksensa ja korjattava ryhtinsä, sillä joukkueen vuotuinen valokuvaus suoritetaan tänään. Tähän päälle muutamat treenit ennen seuraavaa koitosta VaNMKY:tä vastaan ja joukkue on kuin uudesti syntynyt!

Pisteet
Kakkoskori
Kessu 9pst, Chris 7pst, Babylon 5pst, "Once I did 30" 8pst, Jyrä-Ossi 12pst, La Thomba 7pst, L.Vänttinen 4pst, S. Vänttinen 2pst, Kiikari-Ile 2pst

Lagerssin pisteet saa nyt kotijoukkue lisäillä, sen verta tihrustamiseksi menee tuon pöytäkirjan kanssa, pahoitteluni
 
Viestejä
86
Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Kakkoskolli sanoi:
Kaisaniemi Lagers vs Kakkoskori 75-56

Lagerssin pisteet saa nyt kotijoukkue lisäillä, sen verta tihrustamiseksi menee tuon pöytäkirjan kanssa, pahoitteluni
Laitetaas sitten Lagersinkin pisteet, kun Kakkoskori ihailtavan tunnollisesti raportteja kirjoittelee.
T. Helve 30pst, A.Koskinen 18pst, S.Helve 14pst, Keisteri 6pst, Biström 3pst, Kauppinen 2pst, Vähä-Herttua 2pst ja J.Koskinen 0pst

Peukku ylös tosiaan Kakkoskorille rapsoista. Toivottavasti jaksatte näitä jatkossakin kirjoitella, vaikka muuten tää ketju onkin niin hiljainen.
 
Viestejä
109
Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Kiitokset Roviolle edellisen pelin vieraiden pisteistä. Keskustelu ei täällä hirveän vilkasta tosiaan ole, mutta näitä rapsoja nyt tulee rapsuteltua omaksi, joukkueen ja toivottavasti muutaman muunkin iloksi.


Kakkoskori vs. VaNMKY 70-66

Lähtöaskeleet:

Edellisestä konttauksesta vieraskentällä oppia ottaneena kotijoukkue lämmitteli kankeita raajojaan jo hyvissä ajoin ennen ottelua, jottei dieselmoottorin käynnistykseen tarvitsisi käyttää koko ensimmäistä erää. Poppi pauhasi ja innokkaimmat vierasjoukkueen herrasmiehet tulivatkin jo vilkuilemaan salin oville, josko otteluiltana olisi tarjolla ollut jotain naisten aerobic-muotoista silmänruokaa ennen ottelua, mutta vielä mitä enemmän ja vähemmän karvaiset miehethän siellä yrittivät tehdä jotain etäisesti juoksua muistuttavaa ja yrittää ajoittain osua heitoillaan myös telineisiin.

Vieraat saapuivat Keravan yöhön kahden ottelun voittoputkessa, joka oli täydellinen vastakohta Kollien vastaavasta kahden ottelun tappioputkesta. Ottelun panoksena siis joko molempien putket jatkuu yhden ottelun pidempinä tai sitten Kollit katkaisevat sekä oman että vieraiden putken. Kollit oli saanut jalkeille 10 miehisen iskuryhmän, jossa Babylonin ja Jesse ”once I did 30” Kaupin korvaajaksi oli pitkään päähän saatu, ei enempää eikä vähempää, kuin itse Kolliveteraani, hall of fameen nostettu Toni ”Rale” Railotie. Jyrä Ossikin oli paikalla rouhimassa korin alla. Edellisessä ottelussa kerralla huilissa (ei kuitenkaan Järvenpään Ravintola Huilissa) ollut takamiesosastokin oli nyt paikalla, kun valkoisiin pukeutuivat niin il Pantero, Suonen veto Koski kuin Human Lightning Sissalakin.

Vierailla kasassa myös aikalailla täyden näköinen rosteri ja penkin päässä näytti vuoroin olevan pelaajat ja siviileissä oleskellut ”valmentajakin”.

Ottelu:

Edellisen ottelun tapainen alkujäätyminen näytti alussa olevan taakse jäänyttä elämää, kun Sissalan avauskolmosen johdolla Kollit puskivat päälle kuin höyryveturi tykittäen vajaassa viidessä minuutissa taululle 15-4 lukemat. Tässä vaiheessa Human Lighting vaihtoon ja Suonenveto Koski tilalle, josta alkaakin pelin oudoin tapahtumasarja. Normaalisti tappiolla oleva joukkue sytyttää itsensä mukaan peliin and1-suorituksella tai näyttävällä allyoopilla, mutta vantaalaisilla oli hieman erilainen tapa. Ensimmäisessä puolustuksessaan Kosken hakiessaan kontaktia puolustettavaansa puolessa kentässä, vieraiden nro8 jysäyttää niin sanotusti suoraan vastapalloon nyrkeillään, mitään selittelemättä. Tämä jää tässä tilanteessa muuten hyvin viheltäneeltä tuomarikaksikolta näkemättä, mutta turvonneen silmäkulman nähdessään käyvät asiasta varoittamassa vastustajan kuumakallea. Tämä ei kuitenkaan jää tähän vaan vantaalaisille alle puolenmetrin päässä oleva puolustaja selkeästi koettiin ahdistavana tai ahdisteluna. Seuraavana vuorossa oli nro 7, joka aloitti oman suun soittonsa ja sanan vaihdon jälkeen vielä turhautuneena kamppaa Kosken tämän leikatessa. Tämä ei jää enää tuomareilta näkemättä ja ansaitusti EU-virhe vieraille. Vaikka vapaaheitoista Kollit kasvattivat johtonsa jälleen turvallisen tuntuiseen 17-8 tilanteeseen, niin vieraiden täysin koripallokentälle kuulumaton toiminta oli tuottanut tulosta ja he olivat päässeet kotijoukkueen pään sisään. Ensin nro 7 selkeästi katsoi itseään peilistä ja lopetti turhan nillittämisen ja keskittyi peliin. Tuloksena kaksi laiskanmiehen puolustuksella (päästä oma pelaaja ohi ja huitaise palloa takaa päin) hankittua riistoa Suonenveto Koskea vastaan puolessa kentässä ja vapaat lay upit. Vieraat olivat saaneet hengen päälle ja koko kotijoukkue puolestaan kipsannut ranteensa, niin ettei heitot enää meinannut osua edes telineisiin edes puolen metrin päästä. Niinpä vieraat siirtyivät jo ensimmäisen erän päätteeksi johtoon 17-22.

Seuraavan pisteen Kollit saivat vasta tilanteessa 18-31 toisen erän puolen välin jälkeen eli vieraat olivat nykäisseet mojovan 23-0 runin. Tässä vaiheessa coach Rantapere teki mitä tehtävissä oli ja määräsi miehensä paikkapuolustukseen saadakseen sekoitettua edes hieman vastustajan peliä. Tämä tuottikin tulosta ja stopit omassa päässä loivat myös uskoa hyökkäykseen ja pahimmillaan 14 pisteen taka-ajoasemasta puoliajalle päästiin enää seitsemän pisteen päästä.

Kolmas erä starttasi kuten toinen oli päättänyt: kotijoukkue oli saanut hengen päälle eikä vieraat löytäneet lääkkeitä paikan murtamiseen. Nopeilla ja puolinopeilla tukka hulmuten painaneen tuulen nopean ”Kessu” Keskisen johdolla Kollit kirivät rinnalle ja pian ohikin. Vieraat pysyvät kuitenkin mukana nro4:n ”ota pää toiseen ja pallo toiseen kainaloon ja syöksy koria kohti”-ajoilla, sillä vaikka näistä harvemmin tuli koria niin ne kuitenkin palkittiin liian usein kahdella vapaaheitolla. Erä mentiin muutaman pisteen erolla Kollien kuitenkin pitäessä johtoa. Erän viimeinen hyökkäys jäi kotijoukkueelle ja pallo pelattiin Kenraali Kessun käsiin ja jäätiin tutusti odottamaan mitä maestro keksii. Tämän aisti myös vieraat, jotka keskittivät huomionsa tähän, niinpä Kessu pelasi ajan pois kellosta ja loppuhetkillä jakoikin pallon Mängimies Chrisille, joka heittää buzzer beaterin täysin epäortodoksisella lay-upillaan ja vie Kollit neljän pisteen johtoon ennen ratkaisuerää.

Viimeisessä erässä mentiin vielä vuoro vedoin erän puoleen väliin asti, kunnes päätyrajatilanteessa vieraat yrittivät saada vaihtoa, mutta tuomari oli jo ennättänyt antaa pallon peliin. Niinpä vieraat pelasivat yhden miehen vajaalla, kun väsynyt peluri oli jo mennyt vaihtopenkille eikä ottelun hämmentäjä nro 8 ollut vielä ennättänyt kentälle. Nro 8 mielestä hänellä kuitenkin oli oikeus tulla kentälle kesken pelin, mikä osoittautui jälleen vääräksi luuloksi (hänellä oli muitakin hyvin kummallisia näkemyksiä, mutta näistä vielä lopussa lisää), seurauksena siis tekninen virhe penkille. Tuomarin ilmoittaessa teknistä vieraiden numero neljä palauttaa selin olevalle tuomarille palloa osuen häntä jalkaa ja seurauksena tästä vielä toinen tekninen. Kotijoukkue jatkoi tästä kahdella vapaaheitolla ja sivurajalla. Kenraali Keskinen laittoi molemmat bonusheitot pussiin ja vielä saadun hyökkäyksen päätteeksi Jyrä Ossi rouhi pallon kuppiin korin alta. Tämän seurauksena Kollit olivat kiipineet turvallisen tuntuisen yhdeksän pisteen johtoon, josta ei enää lopussa luovuttu. Vieraat kaunistelivat vielä lopussa lukemia, mutta todellista vaaran paikkaa ei enää päässyt syntymään. Niinpä kotijoukkue katkaisi molempien joukkueiden putket siirtyen itse voittojen tielle ja lähettäen vierasjoukkueen tappio(putken) kurimukseen.

Mitä sitten?

VaNMKY oli varsin mukava porukka lukuun ottamatta yhtä todellista mätää omenaa. Kun kyseessä oli kuitenkin ulkomaalaistaustainen pelaaja ja M3D:nkin puolella on ollut puhetta Warriorsin kyseenalaisista otteista peleissä, niin herääkin kysymys onko tosiaan muualla päin maailmaa todella niin eri säännöt koripallossa, että tällainen käytös on siellä täysin suvaittavaa? Nyrkin iskun olisi ottelussakin voinut jotenkin painaa villaisella, jos tämän jälkeen olisi rehdisti tultu asianomaiselta pyytämään anteeksi, että ei ollut ollut tarkoitus osua päähän. Vastaus oli kuitenkin vaan ”älä enää ikinä koske muhun, sä pidit musta kiinni!” Vielä ottelun loputtuakin pelaaja koki käytöksensä täysin oikeutetuksi ja koki läpi ottelun suurta ahdistusta ja kyynärpäät ja kädet heiluivat vaarallisesti, jos puolustaja tuli aivan iholle kiinni. Lopun kommentti ”en ole mikään sinun tyttöystäväsi, ei sun tarvitse koskea muhun” saikin pohtimaan, että onko herralla kyseessä kuitenkin jonkinlainen ongelma oman suuntautumisensa kanssa, joka nyt purkautui useampaan otteeseen agressiona vastustajaa kohtaan? Muuten pelaajana nro8 oli varsin kohtuullinen M4D-tasolle, vielä kun pää pysyisi mukana, niin voisi olla oikeasti hyödyksi joukkueelleen. Tsemppiä vierasjoukkueelle kauden muihin otteluihin, mukava pelata joukkueita vastaan, joilla ringissä enemmän kuin kuusi pelaajaa ja saadaan kunnon hikipelit aikaiseksi, jatkossa vaan tuollaiset idioottimaisuudet voi jättää kendojanareiden touhuiksi.

Pisteet:
Pöytäkirja jälleen teillä tietymättömillä, joten pisteet taas jonkun muun toimesta. Sen verran uskaltaa kuitenkin sanoa, että Kiikari-Ile pääsi jälleen pisteille ja jatkaa valitsemallaan 2 pistettä/ottelu –tahdilla.
 

No8

Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Hieno kirjoittaa toisesta kun ei voi paljastaa oman vika. Minun ei tarvinnut kirjoittaa siitä, mutta joskus yleensäkin kuten mainitseetkin minulla on kummallista näkemystä. Ja ottaa minun "kummallista" näkemykseni eilisestä koripalopelistä.

Koripallossa on aina kamppailu ja kosketus, mutta puolustuksessa toisen roikkuminen ja kädestä pitäminen (erityisesti tuomarin silmä muualla olleessa) ei ole sallittu. Yhden ja kahden kerran sanoin käsi pois minusta ja et ole oppinut siitä.

Minun tehtävä oli poistamaan kätesi pois minusta, jotta pystyn edes liikkumaan. Näin tein, mutta sinulle ei edes riittänyt kädestä pitäminen, vaan olit melkein sylissäni. No, siinä siat omat evät. Älä koskaan roikkua toisen käteen tai pelipaidassa. Se ei ole sallittu koripallossa, Suomessa eikä muualla maailmalla :). Sinun on puolustettava oikein (käyttämällä jalat eikä kädet). Sen jälkeen et ole ollut roikkumaan paitsi yhtä kerta :)

Pyysit minua miksi en ole pyytänyt ääneksi. Tulin pelamaan koripallo enkä pyytämään äänteksi. Virhe on sinun eikä minun. Totesikin sinulle kyllä minä olen poistanut pois kätesi minusta ja aiheutit itsellesi huonon tuurin. Sanoit minulle, ettet unohda sitä, eiköhän meillä seuraava peli meillä. Silloin nähdään, mutta muista ottaa pois kätesi pois pelipaidasta. Odotan innolla back to back pelissä.

Haluaisin pelata puhdaspeli puhtaalla puolustuksella. Jos tulet pahasti saat sen verran takaisin. Jos pelat vahvasti, mutta puhtaaksi saat kunnoitukseni. Arvostan jokaisen pelajan ja näen kaikki samalla viivalla. Sen takia kenenkaan kanssa pelattaessani haluaisin voittaa enkä anna mitään helppoa kori.

Molemmat joukkueet pelanneet omalla tavall hyvin, kuitenkin tuomareiden muutama virheiden johdosta kaakoskori sain etu loppupuolella.

Loppussa halusin tuoda kolme asiaa:

1) Hienosti osat kirjoittaa, mutta ylimäärisiä epäurheilumainen teksti ei sinun tarvitse kirjoittaa. Kirjoittaa koripallosta eikä jostain muusta ja pysyy asiassa eli koripallossa.

2) Jatkossa keskityy peliin eikä kokoajan suu käynti sama kuin uutisankkuri. Meidänkin ankkuri ei ole pelissä ollut samalla tavalla kuin sinä. Sen jälkeen kun peli on päättynyt, silloin on aika puhua ja kätellä tai halia vaikka. Minulla ei ole ongelma halata eikä oman suuntautumiseni :)

3) keväällä nähdään

Ps: toivottavasti kirjoittaja on se, joka on roikkunut minussa tai joka halaisi enemmän kuin hänen tyttöystävänsä :) don't do that again, this may be lesson to you for the next time.

Cut & quit
#8
 
Viestejä
7 418
Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Kakkoskolli sanoi:
VaNMKY oli varsin mukava porukka lukuun ottamatta yhtä todellista mätää omenaa. Kun kyseessä oli kuitenkin ulkomaalaistaustainen pelaaja ja M3D:nkin puolella on ollut puhetta Warriorsin kyseenalaisista otteista peleissä, niin herääkin kysymys onko tosiaan muualla päin maailmaa todella niin eri säännöt koripallossa, että tällainen käytös on siellä täysin suvaittavaa? Nyrkin iskun olisi ottelussakin voinut jotenkin painaa villaisella, jos tämän jälkeen olisi rehdisti tultu asianomaiselta pyytämään anteeksi, että ei ollut ollut tarkoitus osua päähän. Vastaus oli kuitenkin vaan ”älä enää ikinä koske muhun, sä pidit musta kiinni!” Vielä ottelun loputtuakin pelaaja koki käytöksensä täysin oikeutetuksi ja koki läpi ottelun suurta ahdistusta ja kyynärpäät ja kädet heiluivat vaarallisesti, jos puolustaja tuli aivan iholle kiinni. Lopun kommentti ”en ole mikään sinun tyttöystäväsi, ei sun tarvitse koskea muhun” saikin pohtimaan, että onko herralla kyseessä kuitenkin jonkinlainen ongelma oman suuntautumisensa kanssa, joka nyt purkautui useampaan otteeseen agressiona vastustajaa kohtaan? Muuten pelaajana nro8 oli varsin kohtuullinen M4D-tasolle, vielä kun pää pysyisi mukana, niin voisi olla oikeasti hyödyksi joukkueelleen. Tsemppiä vierasjoukkueelle kauden muihin otteluihin, mukava pelata joukkueita vastaan, joilla ringissä enemmän kuin kuusi pelaajaa ja saadaan kunnon hikipelit aikaiseksi, jatkossa vaan tuollaiset idioottimaisuudet voi jättää kendojanareiden touhuiksi.

No8 sanoi:
Hieno kirjoittaa toisesta kun ei voi paljastaa oman vika. Minun ei tarvinnut kirjoittaa siitä, mutta joskus yleensäkin kuten mainitseetkin minulla on kummallista näkemystä. Ja ottaa minun "kummallista" näkemykseni eilisestä koripalopelistä.

Koripallossa on aina kamppailu ja kosketus, mutta puolustuksessa toisen roikkuminen ja kädestä pitäminen (erityisesti tuomarin silmä muualla olleessa) ei ole sallittu. Yhden ja kahden kerran sanoin käsi pois minusta ja et ole oppinut siitä.

Minun tehtävä oli poistamaan kätesi pois minusta, jotta pystyn edes liikkumaan. Näin tein, mutta sinulle ei edes riittänyt kädestä pitäminen, vaan olit melkein sylissäni. No, siinä siat omat evät. Älä koskaan roikkua toisen käteen tai pelipaidassa. Se ei ole sallittu koripallossa, Suomessa eikä muualla maailmalla :). Sinun on puolustettava oikein (käyttämällä jalat eikä kädet). Sen jälkeen et ole ollut roikkumaan paitsi yhtä kerta :)

Pyysit minua miksi en ole pyytänyt ääneksi. Tulin pelamaan koripallo enkä pyytämään äänteksi. Virhe on sinun eikä minun. Totesikin sinulle kyllä minä olen poistanut pois kätesi minusta ja aiheutit itsellesi huonon tuurin. Sanoit minulle, ettet unohda sitä, eiköhän meillä seuraava peli meillä. Silloin nähdään, mutta muista ottaa pois kätesi pois pelipaidasta. Odotan innolla back to back pelissä.

Haluaisin pelata puhdaspeli puhtaalla puolustuksella. Jos tulet pahasti saat sen verran takaisin. Jos pelat vahvasti, mutta puhtaaksi saat kunnoitukseni. Arvostan jokaisen pelajan ja näen kaikki samalla viivalla. Sen takia kenenkaan kanssa pelattaessani haluaisin voittaa enkä anna mitään helppoa kori.

Molemmat joukkueet pelanneet omalla tavall hyvin, kuitenkin tuomareiden muutama virheiden johdosta kaakoskori sain etu loppupuolella.

Loppussa halusin tuoda kolme asiaa:

1) Hienosti osat kirjoittaa, mutta ylimäärisiä epäurheilumainen teksti ei sinun tarvitse kirjoittaa. Kirjoittaa koripallosta eikä jostain muusta ja pysyy asiassa eli koripallossa.

2) Jatkossa keskityy peliin eikä kokoajan suu käynti sama kuin uutisankkuri. Meidänkin ankkuri ei ole pelissä ollut samalla tavalla kuin sinä. Sen jälkeen kun peli on päättynyt, silloin on aika puhua ja kätellä tai halia vaikka. Minulla ei ole ongelma halata eikä oman suuntautumiseni :)

3) keväällä nähdään

Ps: toivottavasti kirjoittaja on se, joka on roikkunut minussa tai joka halaisi enemmän kuin hänen tyttöystävänsä :) don't do that again, this may be lesson to you for the next time.

Cut & quit
#8
Kiitos.
 
Viestejä
204
Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Molempien osapuolten tarinat luettuna jäi fiilis etä missähän ne tuomarit ovat olleet? Toinen ottelun oikeudenjakajista ei ymmärrä eikä puhu suomea ja ongelmia on ollut muissakin tämän herran vislaamissa peleissä. Pilli ei soi suuntaan eikä toiseen, joka johtaa aina vaarallisiin tilanteisiin.
Hyvä että Keravan Runeberg ja No8 saivat vuodattaa tuntonsa toisilleen, niin eiköhän keväällä nähdä puhdas peli riippuen tuomareista. ;-)
 
Viestejä
2 214
Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Tota noin, eiköhän tässä pohjimmiltaan ole kyse siitä, että

1. koripalloon ei kuulu väkivalta missään muodossa
2. koripallossa ei ole koskaan oikeutettua syytä lyödä nyrkillä toista pelaajaa kasvoihin

Ei mulla muuta.
 
Viestejä
423
Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Miumau sanoi:
Tota noin, eiköhän tässä pohjimmiltaan ole kyse siitä, että

1. koripalloon ei kuulu väkivalta missään muodossa
2. koripallossa ei ole koskaan oikeutettua syytä lyödä nyrkillä toista pelaajaa kasvoihin

Ei mulla muuta.

Aamen. Häpeällistä tulla selittelemään tänne selkeää ylilyöntiä.
 

Epätietoinen

Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Hei osaakos kukaan sanoa, kuinka monta joukkuetta nousee kolmoseen kauden päätteeksi? Tai miten oli esim. viime vuonna? Kiitoksia jo etukäteen!
 

yksi per lohko

Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Epätietoinen sanoi:
Hei osaakos kukaan sanoa, kuinka monta joukkuetta nousee kolmoseen kauden päätteeksi? Tai miten oli esim. viime vuonna? Kiitoksia jo etukäteen!
Lohkojen voittajat nousee kolmoseen. Ainakin näin on ollut viimeiset kymmenkunta vuotta, kun olen itse nelosessa tai kolmosessa pelannut.
 
Viestejä
109
Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Ensinnäkin kiitoksia nro8:lle vastineesta, saatiin hieman keskustelua tähänkin palstalle. Itse vastineen sisällöstä onkin jo täälläkin tullut palautetta eli selvästikään kyseinen herra ei vain kykene käsittämään, että minkään muotoinen väkivalta EI kuulu koripallokentälle eikä väkivaltaa tule eikä pysty perustelemaan millään muotoa. Mutta tämä tästä gatesta…

Toimitus pahoittelee jälleen viivästynyttä otteluraporttia (tosin on ollut mukava huomata, että ainakin joukkueen sisällä näitä jopa odotetaan, sen verta monta kyselyä on jo tullut).

Kakkoskori vs. KaVo 67-63

Lähtöaskeleet
Paikallispelin tunnelmaan sopien, molemmat joukkueet vetivät alkulämmittelyä n.10 miehisin rosterein musiikin pauhatessa. KaVo tuli peliin 50 pinnan rökälevoitto Lagerssista vyöllään (sama joukkue, jolta Kollit olivat muutama viikko takaperin ottanut 20 pistettä kuokkaan) ja kolmospommittajana tunnettu ja lähes keravalaistunut Karri Kohtala riveissään. Kollit puolestaan asteli areenalle henkisesti tärkeä muutaman pinnan voitto VaNMKY:stä taskussaan hamuten jatkoa orastavalle voittoputkelleen. Edellisessä ottelussa tuurannut Railotie oli palautettu edustusjoukkueen käyttöön ja rosteriin oltiin saatu Babylon takaisin korin alle opettamaan pienemmilleen korinteon mallia.

Ottelu
Ainoa keravalaisille tuttu mies eli Kohtala oli merkattu mies ja häntä paimentamaan laitettiin Kollien oma rakkikoira ja katujen kasvatti Il Pantero. Mutta niin vain viiden skriinin jälkeen pelattu ottelun ensimmäinen heitto lähti Kohtalalta bonusviivan takaa sujahtaen keskelle keksintöä. Kupletin juoni oli siis jo alusta asti selvä, kun vieraiden hyökkäys nojasi pitkälti siihen, että Kohtalalle oli saatava heittopaikka vaikka väkisellä. Il Pantero oli kuitenkin ottelussa miespaikallaan tehden tuon ensimmäisen heiton jälkeen Karrin heitoista niin vaikeita, että osumaprosentti jäi varsin alhaiseksi.
KaVon ensimmäisen korin jälkeen Kollit ottivat pelistä otteen pussittaen nopeassa syklissä läheltä ja kaukaa n.10 pisteen karkumatkalle. Edukseen esiintyi jälleen ”Kessu” Keskinen, jonka ulkoisesta habituksesta harva uskoisi kaverin päättävän Kollien nopeita otteluista toiseen ja tehden korin aina niin halutessaan. Myös Raskunen oli elementissään puolustuspään levareissa, jotka päättyivät poikkeuksetta kaverin hyppysiin. Pöytäkirja jälleen teillä tietymättömillä ja ottelustakin on sen verran aikaa, että nyt joutuu heittelemään taukotilanteetkin aika muistin varasta, ensimmäiselle tauolle mentiin Kollien johtaessa jotain 20-9.

Toisella kympillä korin teon kanssa tuskailleet vieraat vihdoin alkoivat osua maaliinkin kun taas kotijoukkueella alkoi näkyä samoja jäätymisen merkkejä kuin edellisessä kotiottelussa. Toisessa erässä vieraat saivat myös paljon apua vapaaheitoista, joita kotijoukkue lahjoitti täysin turhistakin tilanteista. Ero pääsi hieman kavenemaan, mutta totaali jäätymiseltä kuitenkin vältyttiin, kun Babylon nosteli tärkeitä kuppeja korin alta ja kaukaa osuttiin kun hätä oli suurin. Erä kuitenkin vieraille ja tauolle n.5 pisteen kotijohdossa.

Ison tauon jälkeen jatkettiin pitkään kori korista, jossa vieraiden lähentyessä kotijoukkue vastasi aina nopeasti pitäen eron 7 pisteen tuntumassa. Kolmannen erän alussa nähtiin myös täysin kotijoukkueen ällikällä lyönyt Suonenveto Kosken puolinopeasta OMA heitto bonuskaaren takaa, joka vielä tällä kertaa pomppi useamman pompun jälkeen pussin pohjalle. Kyseessä kuitenkin kaveri, joka mieluummin syöttää vaikka seinille kuin ottaa oman heiton. Erä mennään pitkälti KaVon kokoajan hengittäessä niskaan ja erän loppuun Kohtalan painama buzzer beater kolmonen tuo vieraat jo kahden pisteen päähän ennen viimeistä rutistusta.

Päätösneljänneksen alku mennään vielä Kollien komennossa, mutta puolen välin tietämillä vieraat kipuavat sitten vihdoin rinnalle ja ohi. Ilo on onneksi vierasleirissä lyhyt aikainen ja päätös minuutille mentäessä kotijoukkue on jälleen siirtynyt kuskin paikalle Jyrä Ossin ja Human Lightning Sissalan tärkeillä tahtokoreilla. Kellossa aikaa 32 sekunttia kahden pisteen johto Kolleilla ja pallo Kenraali Keskisellä. Vieraat eivät lähde rikkomaan, vaan luottavat omaan puolustukseen ja viimeiseen hyökkäykseen. Kelloa pelataan pois ja kun aikaa on 16 sekuntia virheestä tai potkusta (ei pysty muistamaan) Kollit saavat hyökkäyskelloon taas 14 sekunttia eikä tarvitsisi muuta kuin tuoda pallo taakse ja kierrättää palloa, mutta niin vain pallo pelataan kulmaan, josta vaikeiden syöttöjen jälkeen pallo sössitään täysin tyypillisesti ulos ja annetaan näin voitonavaimet vieraiden käsiin. KaVon aikalisän jälkeen ratkaisua ei pelatakaan Kohtalalle vaan random-kaverille ja niinpä yritys jää varsin vailinaiseksi. Pallonhallinta Kolleille ja pitkän syötön päätteeksi pallo Babylonin käsiin. Vieraat rikkovat Babylonin viivalle, jossa sävelet on selvät: yksi sisään niin varmasti vähintään jatkoajalla, kaksi sisään =voitto, molemmat ohi niin vieraat pääsevät vielä yrittämään voittoheittoa. Toisin kuin monella ammattilaisella, Babylonin käsi ei tärise vaan molemmat vaparit vuoren varmasti pussin pohjalle ja kaksi sarjapistettä siinä samassa kotijoukkueelle.

Mitä sitten?
Jälleen Kolleille tiukan matsin voitto. Hyvää on, että opitaan voittamaan tiukkoja pelejä, mutta rehellisyyden nimissä on todettava, että molemmat pelit olisi ollut voitettavasti myös paljon helpomman kautta. KaVo on hyvä vastus, jossa sopiva sekoitus nuoruuden intoa ja iän tuomaa kokemusta. Kollit jatkavat tästä torstaina sarjajohtaja Seamenin vieraaksi, jossa voittoputki joutuu todelliselle koetukselle. Vastassa on kuulemma ahdas sali ja poikkeuksellisen hyvin leikkaava isojoukkue. Seamen laittoi pisteen myös Honka3 voittoputkelle, joten Kollien on yllettävä parhaimpaansa, mieliäkseen saada sarjapisteitä kotiin vietäväksi.

Pisteet
Pöytäkirjan omaava (vieras tai oma) voisi ne naputella tänne, kiitos
 
Viestejä
423
Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Kakkoskori - KaVo pisteet ilman tarkistuksia:

Kakkoskori: Iivonen 14, Keskinen 11, Ylipekka 11, Heinonen 8, Sissala 6, Luukkonen 4, Raskunen 4, Vänttinen S 4, Koski 3, Vänttinen L 2

KaVo: Kohtala 17, Rönnqvist 16, Upola 8, Forsblom 6, Palonen 5, Pitkänen 4, Torkkeli 3, Koskela 1
 

ehkä vielä

Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Vähän on vielä hijaista muualla kuin Keravan suunnalla, mutta iso peukku täältä raporteille. Toivottvasti muutkin innostuvat edes vähän kirjoittelemaan, edes muutamalla sanalla/pisteillä peleistä :)

Tai sitten Kakkoskollin tai muun Keravan osaston on jo aloitettava myös otteluennakoitten kirjoittelu :D

Vaikka 4-divarissa kyse ei olekkaan mistään sen suuremmasta, niin kiva harrastus ja hauska olisi näitäkin vähän lueskella.
 
Viestejä
109
Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Kruununhaka Seamen vs. Kakkoskori 72-55

Lähtöaskeleet
Keravan Kollit ahtautuvat kahteen autoon ja suuntaavat matkansa neon valojen keskelle pääkaupunkimme ytimeen mukanaan epämääräiset kassit, joista vilahtelee tuttuja tölkkejä Karhu etiketteineen ja muutama kovempi soturi löytää tiensä julkisilla suorilta paikalle. Nopealla arvauksella voisi luulla pikkujoulu kauden olevan kuumimmillaan, mutta nyt kuitenkin ohjelmassa oli ensin hikipelit Suomen pankin tiloissa, jälkipelit hienoissa puitteissa saunan lämmössä ja tämän jälkeen muutamat taistelijat olivat menossa antamaan tukensa vielä heimoveljille kendokulttuurin parissa, kun naapurikaupungin ylpeys Sipoon Sudet olivat myös vieraspelimatkalla pääkaupungin suunnalla.

Ensi alkuun toimitus pahoittelee saamaansa ja jakamaansa väärää tietoa ottelupaikasta. Puitteet eivät olleet millään muotoa ahtaat vaan tilaa oli joka suuntaan riittämiin ja korit olivat vielä uutuuttaan kiiltelevät. Lattia ei ollut liukas, vaan pitoa oli niin, että käsipalloilijatkin tulevat varmasti toimeen ja mikä parasta kolmoset olivat vanhoilla rajoilla, joten Kollien heiveröinen hobitti-osastokin jaksoi kaikki voimansa käyttäen lingota palloja korille asti myös kaaren takaa (ottelussa nähtiinkin todellinen kolmosten ilotulitus, kun joukkueet latoivat kilvan yhteensä kuusi kolmospussukkaa 3x Seamenin ja 3x Kakkoskorin toimesta).

Molemmat joukkueet tulivat 10 miehisin joukkuein otteluun eikä ikäkään vielä painanut kumpaakaan suuremmin. Vauhtia olisi siis luvassa M4D-puitteisiin ihan sopivasti. Seamen on porskuttanut koko alkukauden voitosta voittoon, eikä putkelle näyttänyt olevan nytkään mitään estettä, kun katseli joukkueita lämmittelyssä. Pallo löysi kotijoukkueen toimesta sukkaan miltä etäisyydeltä tahansa ja lay up oli paikoin jopa lennokasta, kun taas toisella puolella kuului sydäntä särkeviä rasahduksia, kun vieraat yrittivät päästä puolustusasentoon. Jyrä-Ossikin oli tehnyt sen virheen, että oli painanut maanantaina jalkapuntin ja pitäisihän nyt ison miehen ymmärtää, että vielä torstainakin kävely näyttää kuin olisi ne kuuluisat köntsät housuissa.

Ottelu
Ottelu starttasi, kuten jakoja katsellessa odottaa sopikin. Vieraiden hyökkääminen oli todella tuskaista ja kotijoukkue jauhoi yhtä ainoaa kuviotaan tuloksellisesti ja juoksi vielä tilaisuuden saatuaan kenttää helpon oloisesti. Muutaman minuutin jälkeen tilanne olikin jo 9-2 ja vaihtopenkki meinasi mennä hakemaan viereisestä alepasta muutaman palautusjuoman, jotta paluumatka Kehä 3:sen ulkopuolelle tuntuisi hieman lyhyemmältä. Koripallo on kuitenkin mielenkiintoinen peli, muutama hyvä stoppi puolustuksessa antoi uskoa myös hyökkäykseen ja Kosken osuttua kaaren takaa, mikä vaan näytti olevan mahdollista. Jyrä-Ossin lopun tehominuutti kolmosen ja tahtokakkosen muodossa tasoitti pelin ensimmäiselle erätauolle mentäessä.

Koski tekee toisen erän avauskorin täysin hallitsemattoman korille rynnistyksen päätteeksi ja siirtää vieraat ensi kertaa johtoon. Tämän jälkeen Kolleilta korinteko vastuu annetaan selkeästi viestikapulan tavoin, sillä seuraavat 6 pistettä putkeen tekee La Tomba, tämän jälkeen Jyrä-Ossi punnertaa 4 vaparia pohjaan ja erän viimeistelee Kenraali Keskinen kahdeksalla pisteellään. Kotijoukkue puolestaan tuhrii paikoin aivan vapaitakin korin alta nostoja ja joutuu todella yllättäen siirtymään isolle tauolle viiden pisteen taka-ajoasemassa.

Ison tauon jälkeen Seamen on koonnut rivinsä taas kuntoon. Puoliajan ero kurotaan nopeasti umpeen, mutta syksyn ehdottomasti parhaan pelinsä pelannut Jyrä-Ossi pitää Kollien ainoana isona pelaajana vieraat pelissä mukana ja hankkii tukun virheitä vastustajan tärkeille pohjapelaajille. Korin teko on kuitenkin Kolleille tänään ylitsepääsemättömän vaikeaa (neljä pelitilanne koria viimeiseen kahteen erään), mutta kelvollinen puolustus pitää kuitenkin joukkueen mukana ja viimeiseen erään lähdetään Seamenin kahden pisteen johdossa.

Viimeinen erä onkin sitten pitkä ja kivinen sanojen varsinaisessa muodossa, sillä erässä vihelletään kaiken kaikkiaan 21 virhettä (11 kotijoukkueelle ja 10 vieraille). Paikoin pilli soi melko herkästi, mutta pääsääntöisesti kuitenkin linjakkaasti, joten tuomareita ei käy kyllä moittiminen. Viimeinen niitti vieraiden pyristelylle on Jyrä-Ossin viides virhe erän puolessa välissä, jossa vielä Kollit olivat viiden pisteen isku etäisyydellä. Puolustuksen lukon hävittyä aukesivat vieraiden korihanat ja toisessa päässä ei palloa saatu koriin läheltä eikä etenkään kaukaa. Niinpä Seamen löi taululle tylyt 17pisteen voittolukemat, jotka eivät anna aivan todellista kuvaa ottelusta.

Ekstrat
- Ottelun alussa Kiikari-Ile esitti toimitukselle vastalauseen nimestään, kun hän on kauden otteluissa naputtanut tasaisen varmasti aina 2 pistettä, joten Kiikari-lisä oli hänestä täysin aiheeton ja toivoikin nimekseen jotakin ”Aina kakkoseen-Ile” tai ”kovaa kakkoseen-Ile”. Liekö näillä mitään tekemistä koripisteiden kanssa… Toimitus lupasi kuitenkin ottaa asian harkintaan, mutta kun ottelun jälkeen jälleen katsottiin pöytäkirjaa, niin ainoat nollat oli vieraista painanut kukas muu kuin KIIKARI-ILE! Toimitus kiittää ja kuittaa ja antaa vinkiksi, että kiikareiden perusteluksi ei käy, että ”otin vain yhden heiton”. Joko heitä enemmän tai heitä tarkemmin ;)

- Pelin jälkeen pääsi ottelua puimaan kotijoukkueen lämmittämään SAUNAAN! Kollit pohtivatkin, voisiko anoa, jos koko kauden pelattaisiinkin vain Seamenia vastaan vieraissa. Hyvä vastus, tiukkaa peliä ja ottelun jälkeen sauna => voiko enempää koripallolta toivoa tai ainakaan M4D:ssä

-Seamen on kova nippu, joka tuskin tulee kaudella häviämään yhtä tai kahta peliä enempää. Kolmonen voisi olla jengille oikeampi sarjataso, mutta mielellään pidetään jengi tällä tasolla jo pelkästään saunankin takia

Pisteet
Kakkoskori
Suonenveto Koski 8pst, ”once I did 30” Kauppi 2pst, LaTomba 6pst, Bussikuski Chris 2pst, S.Vänttinen 2pst, Raskunen 3pst, L.Vänttinen 4pst, Jyrä-Ossi 14pst, Kenraali Keskinen 14pst, Kiikari-Ile 00

Seamen
Hakala 13pst, Astala 10pst, Hakkarainen 15pst, Kemilä 5pst, Koivula 4pst, Uola 4pst, Sarkalahti 4pst, Teikari 12pst (kaikki toiselle puolikkaalla), Riska 5pst

Ekstran ekstra
- Susijengi matkaa syksyllä kohti Montpellieriä ja osa Kolleistakin on saanut jo matkavalmistelut hyvälle mallille. Mutta katsomon Kolli-ikoni Il-Pantero on kuitenkin uhannut jättää kisat väliin. Toimitus ja kollit pohtivatkin mahdollisia keinoja kuinka tukea katsomolegendaa ja saada hänet taivuteltua mukaan, sillä reissu ei ole sama, mikäli Keravan pantteri ei ole mukana. Tukensa osoittaakseen seuraavassa kotipelissä soi lämmittelyssä pelkästään Koperin kisakappelissa Mulatassa soineet kappaleet sytyttääkseen Il-Panterossa kaivatun kisakipinän.
 
Viestejä
423
Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Kakkoskori höyläsi kotisalissaan eilen Kuha-jengiä joku 10. Peli aaltoili läpi ottelun Kuhienkin ollessa parhaimmillaan n. 10p johdossa. Kotijoukkueen heittohyvä löytyi loppua kohden, tosin vapaista paikoista ilman puolustusta on hyvä ladata. Kuhien bensa alkoi loppua viimeisellä neljänneksellä ja läpi ottelun dominoinut vierasjoukkueen nro. 5 lopetti myös pistetehtailun. Narut taisivat kyseisen herran osalta kuitenkin heilua n. 25 pinnan edestä.

Kuhat on hyvä jengi ja vieraissa varmasti kova vastus. Keravalaisille kyseessä oli sopiva vastus, koska isoksi luokiteltavia pelaajia ei ollut. Molemmat joukkueet tulevat todennäköisesti pysymään sarjataulukon puolessa välissä tai jopa paremmalla puolella.

Kakkoskollilta parempaa rapsaa ja bojot.
 

raportti

Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

KaVo - Kruununhaka Seamen 48-55(26-23)

Peli alkoi kotijoukkueelta hyökkäyksen osalta varsin hermostuneesti, liekö sarjakärjen kohtaaminen luonut ylimääräistä painetta, ja hyökkäykset päätyivätkin useammin harhasyöttöön kuin koriinheittoyritykseen. Seamen käytti tämän hyväkseen ja siirtyi 1-6 johtoon ja näytti ottaneen pelin komentoonsa. Erän puolenvälin tienoilla alkoi KaVokin saamaan heittoja ilmaan ja kolmoset löysivät pussin pohjalle kohtuu hyvällä prosentilla. Kupletin juoni oli melko selvä: keskimäärin n.10kg riskimmät ja 10v vanhemmat merimiehet pelasivat palloa korin alle, kun taas nuoremmilla ja köykäisemmillä KaVolaisilla ei ollut paljon asiaa korin alle ja oli luotettava nopeampiin jalkoihin ja kaukoheittoihin. Erä kotijoukkueelle 16-12.

Toinen erä eteni tasatahtiin melko samalla tavalla kuin ensimmäinen eräkin. Helppoja koreja ei kummallekaan juurikaan tullut johtuen molempien kovasta puolustuksesta. Puoliajalle kotijoukkueen muutaman pisteen johdossa.

Erätauon jälkeen Seamen tuli varsin sisuuntuneena ja oli muuttanut puolustustaan selvästi aggressiivisemmaksi. Enää ei vapaita kolmosia päässyt ottamaan ja kun korin alle ei ollut asiaa menikin erän ensimmäinen puolisko 0-15 Seamenille ja peli näytti ratkeavan. Muutamalla peräkkäiselle korilla KaVo sai kurottua eron 7p(31-38), mutta loppuminuuteilla Seamen nykäisi vielä muutaman pisteen lisää ja kolmas erä päättyi lukemissa 33-43.

Viimeinen erä meni pääsääntöisesti kori korista KaVon välillä saaden eroa hieman kiinni. Ero pyöri 5-10p välillä koko erän ajan eikä kunnollista iskua Seamenin kantaan saatu aikaiseksi. Seamenin kokeneet pelimiehet osasivat lopussa jäädyttää peliä sopivasti ja tehdä tarvittavat korit ettei voitto ollut enää uhattuna.

Varsin runsaslukuinen yleisö näki melko vauhdikkaan ja fyysisen 4-div väännön. Kuten lukemista voi päätellä puolustus oli joko hyvää tai hyökkäys takkuista. Molemmat skenaariot olivat todennäköisesti syynä pisteiden vähyyteen, mutta enemmän antaisin kunnia molempien joukkueiden hyvälle puolustukselle. Virheitä vihellettiin puolin ja toisin melko paljon; KaVolaiset eivät pärjänneet korin alla hieman isompia vastaan ja Seamenit olivat pääsääntöisesti puoli askelta jäljessä liukkaampaa nuorisoa vastaan. Molemmin puolin ajoittain kyseltiin virheiden perään, mutta väittäisin molempien hyötyneen/kokeneen haittaa suunnilleen yhtä paljon, jos pilli jäi välillä soimatta.
 
Viestejä
109
Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Kakkoskori – Kuhat 84 -74

Lähtöaskeleet:
Marraskuu alkaa kääntymään lopuilleen ja Movemberin kirkkaimmat kukkaset alkavat puhjeta kukkaansa ja niin myös iltaottelun vierasjoukkueessa, jossa nro 23 panos Movemberiin ei jäänyt keneltäkään huomiotta: Movemberit ala Kuhat nro 23: http://blog.gobreck.com/index.php/breck-events/march-was-all-about-mustaches-in-breckenridge/ (sivun toinen kuva lähinnä illan tyyliä).

Ottelutapahtumaan lisämausteensa toi myös alkulämmittelymusiikit suoraan Koperin Copacabanalta eli Suden pesän esiasteesta, Kollien kansoittamasta Mulata-baarista: https://www.youtube.com/watch?v=KQc6o1I9xlA
Tarkoituksena sytyttää iki-twerkkaaja Il Panteron kisakuume niin, että kaveri nähdään myös Montpellierin otteluiden TV-lähetyksissä. Susijengi auuu:n raikuessa hallin seinillä, ikivihreällä Lukion kumimatolla kirmasi jälleen täysi kymppi Kolleja ja seitsemän urheilullista Kala-miestä. Vierailta uupui pitkää kalustoa, mutta kun joukkueessa on mukana kokemusta Korisliigasta ja 1-divarista 18 pisteen keskiarvolla paukuttaneita kavereita sekä THE VIIKSET ei ennakkosuosikista tarvinnut kauaa kiistellä.

Ottelu
Ottelun alussa edellisessä Kollien ottelussa kehuja saanut Jyrä-Ossi tuntui jatkavan siitä mihin edellisessä jäi; 100% heittotyöskentelyä hyökkäyksessä milloin läheltä ja milloin puolimatkasta ja puolustuksessa levypallot jäivät itseään pidempiäkin vastaan poikkeuksetta haltuun. Ossi pitikin kotijoukkuetta alkuun yksin mukana, kun taas vierailla onnistumisia tuli laajalti. Kotijoukkueen heti alun nopeat virheet kostautuivat erän loppupuolella tarjoten vieraille ilmaisia pisteitä vapaaheittoviivalta jokaisen virheen jälkeen ja nämä avitti vieraat erän loppua kohden jo kaksinumeroiselle karkumatkalle. Il Panteron ja Human Lightning Sissalan liike ja rämäpäiset ajot toivat syvyyttä Kollien peliin ja Kenraali Keskisenkin osuttua vihdoin kaaren takaa saatiin ero kuitenkin kavennettua ensimmäiselle erätauolle mentäessä yksinumeroiseksi (18-26).

Toinen erä starttasin kuin ensimmäinenkin Jyrä-Ossi otti joukkueen harteilleen ja päätti kuroa eron kiinni vaikka yksin. Vieraiden takavuosien 1-divarijyrä päätti vastata haasteeseen ja toisen erän alku minuutit mentiin Jyrä-Ossi 9pist – vieraiden nro5 6pist. Tämän jälkeen Kenraali Keskinenkin päätti näyttää kuinka helpolta koripallon saa näyttämään kun on joskus takavuosina viitsinyt opetella heiton kunnolla. Kenraalilta erän loppuun 10pistettä ja hurmiossa pelanneelta kotijoukkueelta myös normaalisti tiiliä laukova Il Panterokin naputtaa bonuskaaren takaa palloa pussin pohjalle. Edellisessä ottelussa korinteon kanssa tuskaillut Kollilauma on vihdoin saanut ketsuppipurkin kannen auki ja erään ladotaan kunnioitettavat 29pistettä ja kun vastustaja pidettiin vielä 12 pisteessä oli ottelun voimasuhteet keikahtaneet aivan päälaelleen.

Kolmannen erän alkuun Kalamiehet nousevat jo viiden pisteen päähän, mutta koko ottelun alun ja edellisen ottelun täysin pimennossa ollut ”Once I did 30” Kauppi näyttää mistä hän on lisänimensä saanut. Erän alkuun kaksi isoa pohjaan ja koko erässäkin yhteensä 11pistettä, riittävät antamaan riittävästi hengitystilaa joukkueelle, niin ettei vieraat pääse aivan iholle. Viimeiseen erään lähdetään kuitenkin kutkuttavassa kuuden pisteen kotijohdossa.

Viimeisessä erässä vieraiden nro5 yritti ottaa joukkuetta harteilleen pelimiehen tavoin, mutta ottelun rasitus alkoi tuntua jo jaloissa ja usein heittovalinnat olivat turhan vaikeita ja tuloksena vain puolustulevypallo tai sivuraja Kolleille. Kun joukkueen kiintotähti ei meinannut osua, niin parrasvaloihin asteli vieraiden vikkelä takamies nro 1, joka nopeilla ja röyhkeillä ajoilla löi kapuloita kotijoukkueen rattaisiin. Vastavetona Kolleilta löytyi tärkeään paikkaan joukkueen oma Bussikuski Chris, joka nakutti peräperään kaksi isoa ja vielä tyylikkään ajon päätteeksi kakkosen pohjaan. Lopullisen niitin vieraiden pyristelylle löi puolinopeasta 2 vs 3 hyökkäyksestä eleettömällä kolmosella kaverin naamaan kukapas muu kuin Kenraali Keskinen. Ero venähti yli kymmenen eikä jäljellä olevan minuutin aikana silminnähden väsyneet vieraat enää päässeet iskuetäisyydelle. Pisteet jäivät Keravalle hyvän ja vauhdikkaan peliesityksen jälkeen 84-74.

Erikoista
- Kotikorit ja bonusviiva normaalilla paikallaan, niin ero onnistuneiden kolmosten määrässä melkoinen edelliseen peliin verrattuna. Merimiehiä vastaan ottelussa heitettiin yhteensä 6 onnistunutta kolmosta (3x Kakkoskorin ja 3x Seamenin toimesta). Tässä ottelussa kotijoukkue kulutti sukkaa 11 onnistuneen kolmosen arvoisesti (Kenraali x3, Kauppi x3, Bussikuski x2, Il Pantero x1, S. Vänttinen x1, L. Vänttinen x1)

- Tuomarit pitivät linjan ja vihelsivät muutenkin kautta linjan mallikelpoisesti => Coach Rantaperekin antoi kaksikolle ansaittua tunnustusta ottelun jälkeen toteamalla tuomareiden olleen ehdottomasti parhaat tällä kaudella. Ainoana miinuksena jäi yksi hyökkääjän virhe viheltämättä, jossa vielä kotijoukkueen Raskunen mursi kylkiluunsa. Tahaton tilanne, jossa myös hyökkääjä kävi tilannetta pahoittelemassa. Näitä sattuu, eikä näille voi mitään.

- Kuhilla pirun kova nippu ja toimituksen saamien tietojen mukaan kun keväälle saadaan 3 isoa miestä mukaan niin tulosta alkaa varmasti tulemaan. Toimituksen arvio Kuhien loppusijoituksesta on ehdottomasti TOP3:ssa Merimiesten ja Hongan jättien kanssa.

- Kiikari-Ile otti edellisestä rapsasta oppia ja otti enemmän kuin yhden heiton. Hän laukoi ottelussa menemään surutta ja sai kuin saikin 3 helan/tiilen lisäksi yhden puolimatkan hypärin pussin pohjalle ja jälleen saldokseen 2pistettä. Toimitus harkitseekin vahvasti nimen muuttoa jatkossa Väkisellä kakkoseen-Ileksi, koska sen verran työn ja tuskan takana tuo ikuinen kaksi pistettä tässäkin ottelussa oli.

Pisteet
Kakkoskori:

Jyrä-Ossi 19pst MVP, Il Pantero 7pst, Kenraali Keskinen 18pst, Human Lightning Sissala 9pst, S.Vänttinen 3pst, L.Vänttinen 3pst, ”Once I did 30” Kauppi 13pst, Kiikari-Ile 2pst, Bussikuski Chris 10pst, Raskunen 0pst ja murtunut kylkiluu

Kuhat:
Ljundberg 11pist, Oinas 4pst, Väisänen 26pst, Kärkkäinen 5pst, Manninen 9pst, Eksymä (komeimmat viikset)10pst, Stenios 9pst
 
Viestejä
423
Vs: ETELÄISEN ALUEEN IV-DIVARI

Kakkoskori otti Masulta turpaan joku 20. Varmaan sen isompia raportteja ei ole aihetta kirjoitella.

Peli oli puoliväliin asti suht tasainen. Masun prässi puri kolmannella neljänneksellä jolloin Kakkoskori jäi melko aseettomaksi.

Masulla oli mukana nuori nippu innokkaita pelimiehiä. Tällä porukalla voi päästä pitkällekin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös