Koripallo.com

Boston Celtics - (Good) OLD Celtic Pride

Viestejä
1 722
Noniin, nyt kun uutinen on täysin varma niin voin aloittaa ensi kauden spekuloimisen. Ja kaikille niille jotka alkavat mussuttaa takin kääntämisestä: McHale on ottanut päähän jo monta vuotta ja paskoja valmentajia toisensa perään ei ole ollut mikään ilo katsoa ,joten tämä trade on KG-fanina täydellinen korvaus kahdesta edellisestä vuodesta.

KG-Pierce-Allen
Tällä tradella Boston nosti itsensä idän top3:een ja taistelemaan mestaruudesta. Kyseessä on ehkä yksi lähihistorian vaarallisimmista hyökkäyskolmikoista. Itse en näe yhden pallon ongelmaa näiden pelaajien kesken, koska kaikki ovat pelanneet pitkään ja haluavat voittaa. Hauskana kuriositeettina, kukaan näistä kolmesta ei pelannut playoffpalloa viime kaudella.

KG:n tuoma sisäpeliuhka tulee luomaan Allenille niin paljon enemmän tilaa kaarelle ja päinvastoin, eli jos Allenista ei auteta pystyy KG pelaamaan 1-1. Pierce on myös sen luokan uhka, että hyökkäyspään pyöritystä on ilo seurata ensi kaudella. Toisaalta jäljelle ei jää kovinkaan montaa pelimiestä, mutta jos esim. Brevin Knight pystyttäisiin signaamaan niin saataisiin PG:n paikalle myös kokemusta.

Sentteri osasto tulee olemaan ensi kaudella taas kysymys. Scalabrinestä tuskin on juurikaan hyötyä paitsi pakollisena markmadsen-tyylisenä rikkojana. KG ei pärjää kovin hyvin 20kg isompia senttereitä vastaan, mutta match-upit korin alla tuskin tuovat isompia ongelmia muita kuin idän muutamaa joukkuetta lukuun ottamatta(Cleve ja Miami). Toisaalta ’Candin re-signaaminen voisi helpottaa siinä mielessä että saataisiin iso mies jolla on 6 virhettä käytettävänä.

Puolustuspäähän on vaikeampi ottaa kantaa laajemmin kuin sisäpelaajien osalta. Mutta oma käsitykseni on että Pierce ja Allen ovat kelvollisia puolustamaan ja ongelmia sillä puolella tulee ainoastaan nopeampien pikkumiesten kanssa.

Mielestäni tuolla kokoonpanolla menestyminen voi kaatua ainoastaan siihen että ne kaksi muuta sankaria kentällä eivät pysty siihen vähään mitä heiltä odotetaan. Sisäpelaajien puolustus, etenkin New Yorkin kaltaisia joukkueita vastaan tulee olemaan se kysymysmerkki, johon vastauksen saa vasta ensi keväänä.

SEA_allen_5373.jpg
+
PaulPierce_81337.jpg
+
MIN_garnett_79054.jpg
 

Esko

Vs: Boston Celtics 2007-2008 - Take it to the house

Onko tämä KG siirto jo varma? Jos on niin mistä voin itse tämän todeta?
 

sdv

Vs: Boston Celtics 2007-2008 - Take it to the house

Sanokaas nyt joku kuka tietää, että minkälaista pelaajaa Bostonille jää KGn, Allenin ja Piercen lisäksi?? ilmeisesti melkoinen liuta pelaajia kuitenkin menossa Wolveseille...
 
Viestejä
1 722
Vs: Boston Celtics 2007-2008 - Take it to the house

Esko sanoi:
Onko tämä KG siirto jo varma? Jos on niin mistä voin itse tämän todeta?
espn.com esimerkiksi. http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=2954127

sdv sanoi:
Sanokaas nyt joku kuka tietää, että minkälaista pelaajaa Bostonille jää KGn, Allenin ja Piercen lisäksi?? ilmeisesti melkoinen liuta pelaajia kuitenkin menossa Wolveseille...
Brian Scalabrine, Leon Powe, Kendrick Perkins, Brandon Wallace ja ilmeisesti myös Tony Allen, ellei Tonyakin ole jo ehditty kauppaamaan.

Lisäksi rookiet Gabe Pruitt ja Glen Davis tulevat vielä saamaan sopimukset, koska muuten alkaa miehet loppua rosterista. Ja eiköhän sieltä joku sormukseton veteraani vielä signata..
 

CB4

Viestejä
710
Vs: Boston Celtics 2007-2008 - Take it to the house

http://www.nba.com/celtics/news/press073107-garnett.html
 
Viestejä
1 224
Vs: Boston Celtics 2007-2008 - Take it to the house

Mr. Mef sanoi:
Ja eiköhän sieltä joku sormukseton veteraani vielä signata..

Keitäs sieltä vielä löytyy, Mailmanin comeback, Mutombo Houstonista?
 

CB4

Viestejä
710
Vs: Boston Celtics 2007-2008 - Take it to the house

Aloin just miettii et tulee varmaa hauskaa ku Bostonhan pelaa Minnyy vastaa Lontoos lokakuus, heti KG pelaa entistä jengii vastaa...
 

huhhuh

Vs: Boston Celtics 2007-2008 - Take it to the house

Ainakin nba.comin ja celticsien sivujen mukaan diili on varma. KG #5 paitojakin voi jo ostaa :D
 

J-Andre

Vs: Boston Celtics 2007-2008 - Take it to the house

No niin. Nyt kun pöly on vähän laskeutunut, voidaan aloittaa realistinen spekulointi Celticsin suhteen. Tavallaan ikuisena Celtics-fanina en todellakaan ole vielä optimistinen tämä traden suhteen. OK, lähdetään siitä tietysti, että joukkue on varmasti pudotuspeleissä, siitä ei liene epäselvyyttä. Silti, esim. mestaruushaaveet voidaan nyt pitää ihan ihan omana tietona. Itse en vielä pidä tästä kaupasta ollenkaan. Kuten olen aiemminkin totenut, kaikki riippuu (varsinkin NBA:ssa) roolituksesta. Se on ennenkin nähty, mitä tapahtuu jos on liikaa staroja samassa joukueessa. Houston 90-luvun lopulla, Lakers pari vuotta sitten, Denver nyt jne. Bostonin ongelma tulee olemaan se, että Pierce on tottunut pitämään palloa sen 60 % ajasta. Amerikkalaiset ovat sen verran yksioikoisesti individualisteja, että loppukädessä oma napa on tärkein. Allen on näistä kolmesta ehkä se pienin paha; hänellä on taidot olla catch-and-shoot -tyyppinen pelaaja, joka mielestäni auttaisi Bostonia tässä suhteessa parhaiten. Ihan toinen tekijä on, onko hänellä halua siihen. Garnett taas haluaa koskea palloon ja hänen suurin ongelmansa on aina ollut se, että hän jäädyttää peliä. Kun Garnett on johtanut hyökkäystä Minnesotassa, on momentum aina kuollut. Supertähdeksi hänen hyökkäysrytminsä ei ole tarpeeksi tehokas eikä kääntöhypäreillä koskaan voiteta otteluita. Summa summarum: jos kaikki menee optimaalisesti on joukkueessa selkeä nokkimisjärjestys: Pierce-Garnett-Allen, joista PP on go-to, Garnett kaapii hyökkäyslevypallot (missä hän on kieltämättä erinomainen), tekee kupit niistä, sekä tukkii puolustuksen keskustan. Allen taas taipuisi täydellisesti swing-maniksi, joka heittää kun saa pallon, mutta ei hukkaa joukkueen kapasiteettia pistämällä palloa turhaan maahan.
Ja vaikka kaikki menisi nappiin, en usko missään, että Boston olisi edes idän finaalissa. Luulen, että joukkueesta tulee puuttumaan tasapaino, á la Denver.
 
Viestejä
344
Vs: Boston Celtics 2007-2008 - Take it to the house

[youtube=425,350]h02G0kVPW88[/youtube]
Kääntöhypäreillä voitetaan otteluita. :)
 
Viestejä
21
Vs: Boston Celtics 2007-2008 - Take it to the house

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/sahkeet/Boston+Celtics+hankki+Kevin+Garnettin/1413204
 
Viestejä
951
Vs: Boston Celtics 2007-2008 - Take it to the house

Näyttää aika hyvältä tuo celticin rosteri nytten. Garnett on kyllä kova lisä ja varmaan oli haluttu myös muualla.
 
Viestejä
141
Vs: Boston Celtics 2007-2008 - Take it to the house

Miettikää, Koponen olisi jäänyt varaamatta ekalla kierroksella ja "At the 32nd pick of the 2007 NBA Draft the Boston Celtics select... Petteri Koponen from Finland". Olisi voinut erittäin todennäköisesti saada sopimuksen 15-20 minuutin back-uppina... No Bostonin joukkue on äärettömän vaarallinen ja varmasti on taistelemassa konferenssi finaaleissa kahden seuraavan vuoden aikana ainakin kerran. Veikkaan, että 2009 Finaaleissa nähdään Boston Celtics ja San Antonio Spurs.
 
Viestejä
1 722
Vs: Boston Celtics 2007-2008 - Take it to the house

J-Andre sanoi:
Summa summarum: jos kaikki menee optimaalisesti on joukkueessa selkeä nokkimisjärjestys: Pierce-Garnett-Allen, joista PP on go-to, Garnett kaapii hyökkäyslevypallot (missä hän on kieltämättä erinomainen), tekee kupit niistä, sekä tukkii puolustuksen keskustan. Allen taas taipuisi täydellisesti swing-maniksi
Itse toivoisin että Boston saisi signattua Knightin tai jotain muuta kautta kokeneen point guardin ja sen seurauksena ei tarvitsisi tehdä erityistä nokkimisjärjestystä. Hyökkäys voisi kulkea joskus KGn kautta ja joskus Piercen kautta. Siinä olen samaa mieltä että joukkueen kannalta parasta on se että KG pudottaa pistekeskiarvoaan sen viisi pistettä, mutta nostaa vastaavasti prosenttejaan keräten samalla enemmän hyökkäyslevypalloja ja syöttöjä. Piercen pelityyliin ei sovi sellainen on-off pelaaminen, että vain joissain hyökkäyksissä hän on vaarallinen. Allen on edelleen yksi liigan parhaita heittäjiä ja puhtaassa heittäjän roolissa syntyy se 12-20ppg.

Ensi kauden rosteri on tällä hetkellä:

PG: Rajon Rondo, Gabe Pruitt
SG: Ray Allen, Tony Allen
SF: Paul Pierce, Brandon Wallace
PF: Kevin Garnett, Glen Davis, Brian Scalabrine
C: Kendrick Perkins, Leon Powe

Nyt kun asiaa alkaa miettimään tarkemmin, täytyy näiden kolmen tehdä sellainen 80p että joukkue pystyy tosissaan taistelemaan voitosta. Ja tuon luvun saavuttaminen tulee vaatimaan jo melko täydellistä sopeutumista yhteen, sekä tilannetta jossa kaikki kolme ovat tasavertaisessa asemassa kentällä.


Aloin miettimään ensi kauden vastustajia ja sitä ketä vastaan tulee olemaan ongelmia matchupien ja materiaalin puolesta.

Miami: Shaqin pysäyttämien on aina vaikeaa vaikka diesel alkaakin jo olla loppu höyryillä. En tunne Allenia riittävän hyvin että voisin arvioida Wade-Allen matchuppia sen tarkemmin, mutta veikkaisin että siinäkin tulisi takkiin. Toisaalta hyökkäyspäässä on aseita enemmän, mutta vaikeaa tulee ilman muuta.

New York: 500paunaa eli 228kg korin alla tulee olemaan ensi kauden vaikein pysäytettävä liigassa. Nykillä alkaa olla jo melko fiksusti kasattu joukkue, joten en ihmettelisi vaikka Knicks olisi ensi kauden yllättäjä.

Chicago: Bullsien materiaali ja sen leveys ja täydellinen roolittaminen tuovat kolmen miehen joukkueelle melkoisia vaikeuksia. Chicago myös puolustaa hyvin, joten näissä peleissä ratkaistaan hyvin pitkälle idän finaaliedustaja.

Charlotte: Catsien aloitusviisikko näyttää nykyään sen verran kovalta että viiden pelaajan hidastaminen tulee oleman hyvin vaikeaa.

Cleveland: Cavseilla on sen verran leveä materiaalia, mikä saattaa olla usein Bostonille se vaikea pala. Finaaleihin ei pääse ilmaiseksi.

Phoenix: Tarvitseeko tätä edes perustella. Nopea peli, liigan potentiaalisin isomies ja Steve Nash: viime kauden moraalinen mestari tulee olemaan yksi ensi kauden mestari suosikeista, mutta skorauskisassa Boston saattaa jopa pärjätä.

Houston: Yao, T-Mac. Siinä riittää tekemistä ja matchupit ovat muutenkin aika raskaasti hyvin puolustavalle Houstonille.

Utah: Boozer on ehkä liigan dominoivin PF tällä hetkellä. Williams on tulevaisuudessa liigan paras PG. Utahilla on materiaalia hyökkäyspässä ja hyviä puolustajia.

Tietysti listaan kuuluisivat myös Detroit, San Antonio ja Dallas, mutta oma näkemys on että juuri näitä joukkueita vastaan Bostonin materiaali sopii loistavasti. Kaksi jälkimmäistä voittavat ensi kaudella sen 50-60 peliä, mutta jos Boston etenisi finaaleihin, niin toivoisin toista vastustajaksi. Vaikkakin Spurs tietää miten se sormus otetaan pois.

Lisäyksiä ja vastaväitteitä otetaan mielellään vastaan.


PS. Tässä ja nyt julistan oman arvioni, Boston voittaa 54 peliä ensi kaudella.
 

Antti Tuisku

Vs: Boston Celtics 2007-2008 - Celtic Pride

Tulipahan mieleen vain, että kun samassa joukkueessa pelaa Garnett, Pierce ja Allen niin mitenkähän mahtaa palkanmaksu luonnistua?

Allenin palkka kun on 5 vuodelta yhteensä 80 miljoonaa
Garnett tienasi Minnyssä viimeisimmällä sopparilla viidestä vuodesta 100 miljoonaa
Piercenkin palkka on vaatimaton 59 miljoonaa 3 vuodesta

www .eskimo.com/~pbender/ contracts

Että mitenkähän sitten riittää fyrkkaa muihin jannuihin...
 
Viestejä
628
Vs: Boston Celtics 2007-2008 - Take it to the house

Mr. Mef sanoi:
PG: Rajon Rondo, Gabe Pruitt
SG: Ray Allen, Tony Allen
SF: Paul Pierce, Brandon Wallace
PF: Kevin Garnett, Glen Davis, Brian Scalabrine
C: Kendrick Perkins, Leon Powe
3 superstaraa, Rajon Rondo ja 7 nobodya. Ei, Rondo ei ole nobody. Viimekaudella aloitusviisikossa 10/6/5/2.5 ja tälle kaudelle on ainakin itsellä vielä korkeammat odotukset, vastuuta piisaa. Ja kyllä, Tony Allen on nobody; toistaiseksi, kun toipuu polvivammastaan. Muuten kyllä pelottavan kapea joukkue, 50 voittoa tulee tekemään tiukkaa.

Leon Powe back-up sentterinä? Tässä olis harvinaisen hyvä tilaisuus signata Olowokandi saamatta järkyttäviä määriä paskaa niskaan.
 
Viestejä
4 017
Vs: Boston Celtics 2007-2008 - Celtic Pride

Hyppään mukaan! Kaudella herätäänkin kattomaan Bostonin pelejä.
 

aa

Viestejä
1 281
Vs: Boston Celtics 2007-2008 - Celtic Pride

Mielenkiintoinen joukkue kyllä Bostonilla kasassa. Onko muuten millään joukkueella koskaan ollut kolmea pelaajaa joukkueessa jotka ovat tehneet 20+p/peli ?? Ensikaudella saattaa olla.
 
Viestejä
5 500
Vs: Boston Celtics 2007-2008 - Celtic Pride

Dallasilla oli ainakin aikoinaan lähellä (Jackson, Mashburn & Kidd). Ainakin heidän yhteiskeskiarvonsa nousi reilusti yli kuudenkymmenen.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös