Koripallo.com

Phoenix Suns 12-13

Viestejä
1 728
Vs: Phoenix Suns 09-10: Back to the roots

Jermaine O'Neal on Sunsin joukkueen viimeinen palanen. Loukkantumisherkkä ja raihnainen kuin mikä, muttei loppujen lopuksi edes niin vanha (33) kuin kuvittelisi, ottaen huomioon, että seuraava NBA-kausi on jo O'Nealin uran kuudestoista.

Teoriani tähän signaukseen on, että kun vanhat parrat Nash, Hill ja Redd kärrättiin joukkueesta muualle, pyysi fysioterapeutti Aaron Nelson GM-Babbya signamaan joukkueeseen edes yhden helposti särkyvän kaverin, jotta liigan parhaalla huoltojoukolla olisi mielekästä tekemistä O'nealin fiksailussa ensi kaudelle. Joka tapauksessa JO on kuitenkin vasta se viides pelaaja isojen miesten rotaatiossa, lähinnä hätävarana muiden loukkaantumisien osalta.

2cnz7mu.jpg
 
Viestejä
1 728
Vs: Phoenix Suns 09-10: Back to the roots

Suoraa plagiontia Cousin Salin loistavasta "askelmerkit menestykseen"-sarjan formaatista:

[size=12pt]Phoenix Suns[/size]

Rakennuspalikat:
  • Goran Dragic. Steve Nashin korvaajaksi hankittu entinen Suns-pelaaja, joka osoitti olevansa taidoiltaan aivan liigan huippupointtien imussa päästessään aloitusrooliin Houstonissa. Sopimusta ei voi (tai ei ainakaan vielä voi) pitää ylihintaisena, muttei toisaalta minään polkuhintanakaan. 4/30M lienee kuitenkin varsin lähellä Dragon oikeaa tasoa.
  • Michael Beasley. Edelleen huiman potentiaalin omaava korintekijä, joka on toisaalta a) taulapää ja b) pilvessä. Beasley on kuitenkin väläytellyt sekä Miamissa että Minnesotassa päästessään oikeanlaiseen rooliin, joten potentiaalin realisoituminen on hyvinkin mahdollista Phoenixissa, jossa Beas lienee hyökkäyspään ykköskorintekijäoptio. Sopimus on kohtuuhintainen, mutta voi osoittautua todelliseksi ryöstöksi, jos Beasley saa pelinsä ja päänsä kasaan. Ainakin reportaasit Beasleyn kesäharjoittelusta ovat rohkaisevia.
  • Marcin Gortat. Yksi koko liigan parhaista senttereistä, varsinkin kun otetaan huomioon Gormatin löytölaari-hintainen kontrahti sarjan muihin fatsoihin verrattuna. (Kai tajuatte, että Gortatin saa vuositasolla alle puolet siitä rahasta, kuin mitä juuri Brooklyniin kirjautunut 6 riban keskiarvolla pelaava sentteri?) Gormatin sopimus loppuu kuitenkin kesällä 2014, jolloin on lähes varmaa, että uuden sopimuksen palkkaluvut nousevat kahdeksannumeroisiin kaudessa.
  • Markieff Morris. Uusi Rasheed Wallace, jonka otteet kesäliigassa olivat sanalla sanoen loistavia. Hyvä heittäjä ja puolustuksessa kovaa pelaava nuori mies, joka on kuitenkin taipuvainen ajoittaisiin virhevaikeuksiin. Junnusopimusta on vielä kolme kautta jäljellä, joten tulevasta jatkosopimuksesta on vielä turha murehtia.
  • Kendall Marshall. Rookie-pelintekijä, jonka varauksesta olin aikanaan hieman skeptinen, eikä penkin alle mennyt kesäliigakaan mieltä pahemmin muuttanut. Marshallin kohdalla pitää kuitenkin muistaa, että kesäliiga on varmasti se vihoviimeinen paikka, jossa Kendallin tyylinen takamies pystyy esittelemään pelinsä kaikkia hienouksia. Eli kirvestä ei ole vielä heitetty sinne kuuluisaan kaivoon. Uran best-case scenario on seuraava Andre Miller, kun ehkä se realistisin oletusarvo on "career backup". Marshallin syöttökeskiarvo per minuutti oli kuitenkin NCAA-historian kaikkien aikojen korkein, joten uniikki pelaajahan tässä on kyseessä.


Täkyt:
  • Luis Scola, Channing Frye. Etenkin Scolan tapauksessa kohtuuhintaisesti palkattuja veteraani-isoja, joista olisi varmasti hyötyä joillekin contender-joukkueille. Scolasta pitää kuitenkin muistaa sen verran, ettei Jäätelömiestä voi käsittääkseni kaupata vielä vuoteen.
  • Sebastian Telfair, Wesley Johnson, Shannon Brown. Takakentän pelureita loppuvilla (tai Brownin tilanteessa vain osittain taatuilla) sopimuksilla. Brown ja Telfair ovat todistaneet itsensä ihan kelvollisiksi NBA-pelaajiksi, mutta tuskin omaavat kummempaa treidiarvoa. Johnson saa Phoenixilta vuoden aikaa yrittää todistaa olevansa edes jonkin arvoinen, mutta tuskinpa tuosta mitään tulee.
  • Varausvuorot seuraavissa drafteissa:
    • '12 Suns 1st, '12 Timberwolves 1st, '12 Lakers 1st, '12 Suns 2nd, '12 Lakers 2nd
    • '13 Suns 1st, '13 Suns 2nd, '13 Lakers 2nd
    • '14 Suns 1st, '14 Lakers 1st, '14 Suns 2nd

Lisäksi oman kappaleensa ansaitsee Jared Dudley, joka ei ole varsinainen rakennuspalikka jonka ympärille joukkuetta lähdetään rakentamaan, muttei toisaalta mikään täkykään, sillä Duds on noussut Suns-fanien ajatuksissa elämää suuremmaksi suosikiksi. Phoenixin johtoporras on myös antanut ymmärtää, ettei JYD:dia noin vain tulla treidaamaan.

Tarpeet:
  • Aloittava kakkospaikan pelaaja, jonka pitää olla ns. tosi hyvä.
  • Upgrade PF-positiolle ja mahdollisesti myös SF, jos Beasley osoittautuu vain noh, Beasleyksi.
  • Sentterinpaikkaa olisi myös hyvä vahvistaa, jotta Gortat voidaan tarvittaessa kaupata huoletta.

Ullakkotila nyt: Tänä kesänä teoriassa vielä noin 8 miljoonaa käyttämättä, mutta sitä tuskin tullaan mihinkään käyttämään.

Ullakkotila tulevaisuudessa: Jos ja kun Johnsonin joukkueoptio jätetään käyttämättä ja Brownin takaamaton sopimus heivataan, mutta Morrisin joukkueoptio pistetään täytäntöön, on ensi kesänä ullakkokuutioita jäljellä jopa noin 18 miljoonan dollarin arvosta. (olettaen että palkkakatto on ensi kesänäkin noin 58 miljoonaa.)

Mitä sitten?:
Tulevasta kaudesta on Sunsin pelimenestyksen osalta hankala sanoa mitään. Paperilla joukkue on ehkäpä läntisen konferenssin 13. paras joukkue (Kingsin ja Rocketsin edellä), mutta Phoenix Suns tunnetaan joukkueena, joka usein ylittää kaikki ennakko-odotukset.

Ensi kausi voi siis mennä kahdella tavalla, joissa molemmissa on hyviä puolia. Ensimmäinen on se, jossa Suns pelaa jo tällä joukkueella niin hyvän kauden, että on plaoyoffkamaa ensi keväänä. Tuollainen (utopistinen) ylisuorittaminen vaatii uusilta hankinnoilta (Beasley, Dragic) molemmilta kovia kausia. Ikävää: pudotuspelit missataan jälleen niukasti tai sieltä pudotaan heti, varausvuoro on keskinkertainen. Hyvää: Uudet hankinnat osoittautuivat hintojensa arvoiseksi ja sopivat pelikonseptiin, jolloin tulevaisuutta voidaan rakentaa näiden pelaajien ympärille.

Toinen ääripääskenaario on sitten se, jossa kaikki menee kentällä päin prinkkalaa ja Beasley näyttää yhtä pöllämystyneeltä kuin ennenkin, mutta varausvuoro on akselilla 4-7. Ikävää: Beasley on edelleen pilvessä ja julistautuu ”huonoksi sopimukseksi”. Hyvää: draftista tullee jotain siistiä.

Spekuloidaan nyt sillä oletuksella, että ensi kaudella ei pahemmin playoffportteja kolkutella, vaan keskitytään lähinnä olemaan paskoja.

Varausvuoro on alunperin kuudes, mutta draftipäivänä treidataan Lakersin ja Grizzliesin pickien avulla tarpeeksi, että saadaan joko Cody Zeller tai Nerlens Noel. Jos ylöspäin ei päästä, otetaan draftin seuraavaksi paras SG täyttämään rosterin suurinta aukkoa.

Kesän isoin jytky on kuitekin tämä: Oklahoma tulee siihen tulokseen, että heillä ei ole varaa maksaa maksimisopimuksia James Hardenille, vaan Harden signaa Phoenixiin. (Mitä on jo väläytellyt?)

Channing Fryesta hankkiudutaan eroon tavalla tai toisella, jotta tehdään tilaa Paul Millsapille, joka liittyy Phoenixiin 8 miljoonaa vuodessa maksavalla sopimuksella. Lisäksi kakkos tai kolmospaikalle hankitaan penkkipelaaja koodinimellä "Dorrell Wright".

Joukkue kaudella 2013-2014 näyttäisi tältä:
Dragic/Marshall
Harden/Dudley
Beasley/Wright
Millsap/Morris
Gortat/Zeller

Sitä seuraavan kauden tavoite on treidata Gortat johonkin pätevään SF-pelaajaan, jos Beasleysta ei NBA-pelaajaksi ole. Miamia tai Oklahomaa tuollaisella joukkueella tuskin tullaan heti haastamaan, mutta heti seuraavassa kastissa ollaan odottelemassa, jos huipulla tulee näille superjoukkueille kohtalokkaasti.

Arvio: Phoenixin joukkue on leimattu "keskinkertaisuuden juoksupyörään" tämän kesän hankintojensa perusteella. Todellisuudessa Suns on kuitenkin vain hankkinut kaksi nuorta ja lupaavaa pelaajaa kohtuullisilla sopimuksilla, ja säästänyt ullakkotilaa tulevaisuuden varalle, millä joukkuetta voidaan parannella jatkossa. Kun vielä muistetaan, että Phoenix on tyypillisesti ollut varsin houkutteleva kohde vapaaherroille, eivät tulevaisuuden näkymät ole todellakaan "liigan toisiksi huonoimmat", mitä esimerkiksi ESPN:n "analyytikot" povailevat. Iloitsen myös siitä, että tankkaamaan ei ole ryhdytty, vaan joukkue pidetään suht kilpailukykyisenä. Nimittäin onhan se nähty, mitä näille sacramentoille ja charlotteille käy, kun häviämisen kulttuuri peseytyy joukkueisiin.

Ajatuksia, kommentteja? Kuinka paljon liian ylioptimistisia tässä ollaan?

edit:Lisätään vielä tietokilpailukysymys, joka liittyy löyhästi tankkaamisen todellisiin hyötyihin. Samalla nähdään, lukiko kukaan oikeasti tänne asti.

Eli,

Sitten vuoden 1985 (jolloin draft-lottery lanseerattiin), kuinka moni ykkösvaraus on voittanut NBA-mestaruuden alkuperäisen joukkueensa kanssa, ja keitä ovat nämä pelaajat?


[TOPICIN NIMEN VOISI VIHDOIN VAIHTAA!]
 
Viestejä
1 228
Vs: Phoenix Suns 09-10: Back to the roots

Mokeski sanoi:
Ajatuksia, kommentteja? Kuinka paljon liian ylioptimistisia tässä ollaan?

Hyvää työtä Mokeski! Aika näyttää onko optimismisi liiallista, mutta parempi sekin kuin heittää kirves kaivoon.

Sisältö vaikuttaisi ihan uskottavan realistiselta, mutta katsotaan josko jossain vaiheessa koittaisi hiukan haastaa ajatuksiasi...

Mokeski sanoi:
Sitten vuoden 1985 (jolloin draft-lottery lanseerattiin), kuinka moni ykkösvaraus on voittanut NBA-mestaruuden alkuperäisen joukkueensa kanssa, ja keitä ovat nämä pelaajat?

Spursin miehet tuli minullekin mieleen.
 
Viestejä
3 106
Vs: Phoenix Suns 09-10: Back to the roots

Mokeski sanoi:
Kesän isoin jytky on kuitekin tämä: Oklahoma tulee siihen tulokseen, että heillä ei ole varaa maksaa maksimisopimuksia James Hardenille, vaan Harden signaa Phoenixiin. (Mitä on jo väläytellyt?)

Joku voisi laskea, monessako aiheessa ollaan jo laskeskeltu, että Harden on joukkueen tuleva kakkospaikan stara. Itse ainakin Detroit-katsauksesta moisesta haaveilin. Ja sitten vielä epäillään, etteikö Parralle tarjottaisi maksimia?

Tsäbäkkä katsaus. Vähän epäilyttää noiden rakennuspalikoiden laatu tulevaisuutta ajatellen. Ketkähän herroista voi tosiaan ajatella näkevänsä mestarijoukkueen avarimiehenä? Gortat ehkä, ja hänkin vain liigan sentteritilanteen surullisuuden takia.
 
Viestejä
1 228
Vs: Phoenix Suns 09-10: Back to the roots

Gheorghe sanoi:
Joku voisi laskea, monessako aiheessa ollaan jo laskeskeltu, että Harden on joukkueen tuleva kakkospaikan stara. Itse ainakin Detroit-katsauksesta moisesta haaveilin. Ja sitten vielä epäillään, etteikö Parralle tarjottaisi maksimia?

NBA:ssa on muuten tällä hetkellä aikamoinen vajaus kyvykkäistä kakkospaikan pelaajista: Waden, Bryantin ja Ginobilin jälkeen tulee Harden ja Eric Gordon. Siihen taitaakin sitten ns. tekijämiehet loppua. Joten varmasti riittää Hardenille kysyntää!

Gheorghe sanoi:
Tsäbäkkä katsaus. Vähän epäilyttää noiden rakennuspalikoiden laatu tulevaisuutta ajatellen. Ketkähän herroista voi tosiaan ajatella näkevänsä mestarijoukkueen avarimiehenä? Gortat ehkä, ja hänkin vain liigan sentteritilanteen surullisuuden takia.

...paitsi erään toisen ketjun mukaan Gortat on sarjan 16. paras sentteri.
 
Viestejä
1 728
Vs: Phoenix Suns 12-13

Gheorghe sanoi:
Joku voisi laskea, monessako aiheessa ollaan jo laskeskeltu, että Harden on joukkueen tuleva kakkospaikan stara. Itse ainakin Detroit-katsauksesta moisesta haaveilin. Ja sitten vielä epäillään, etteikö Parralle tarjottaisi maksimia?
Varmaankin joka ikisessä, sillä "All-Star tason" aidot kakkospaikan pelaajat on laskettavissa yhden käden sormin (Kobe, Wade, Harden, Manu, Gordon) ja Harden on näistä Gordonin ohella ainoa, jolta voidaan vielä odottaa kehitystä. Lisäksi maksimi, mitä Hardenille voidaan tarjota on "vain" noin 14M kaudessa, eli se joukkue joka Beard Sweepstakesit ensi kesänä voittaa, kuittaa nimiinsä pelaajan varsin säädyllisellä kontrahdilla joka tapauksessa.

Gheorghe sanoi:
Tsäbäkkä katsaus. Vähän epäilyttää noiden rakennuspalikoiden laatu tulevaisuutta ajatellen. Ketkähän herroista voi tosiaan ajatella näkevänsä mestarijoukkueen avarimiehenä? Gortat ehkä, ja hänkin vain liigan sentteritilanteen surullisuuden takia.
Dragic on mielestäni toinen, jos jatkaa siitä mihin Houstonissa keväällä jäi. Odottelen myös Beasleylta jonkinasteista uutta tulemista, mutta ne mölyt kannattaa varmaan pitää omassa mahassa vielä jonkin aikaa, jottei turhaan joudu häpeilemään sitten kun... [tähän jotain hauskaa pilviveikko-leukailua].

Kirsta sanoi:
Admiral ja Big Fundamental
Vain kaksi siis. Shokeeraavan vähän, jos minulta kysytään. Eli ehkä se flatout-tankkaaminen ei olekaan se juttu, jolla noustaan keskinkertaisuudesta ylöspäin?

Kukaan ei tietysti yllättynyt siitä, mitä seuraa nämä kaksi draftihelmeä edustavat.

"LeBron-farkut voittajalle"
 
Viestejä
1 728
Vs: Phoenix Suns 12-13

Cousin Sal sanoi:
...paitsi erään toisen ketjun mukaan Gortat on sarjan 16. paras sentteri.

Noitakin voi pyöritellä niin monin tavoin. Jos esimerkiksi senttereiksi laskettaisiin vain "aidot sentterit", tippuisi välistä ainakin kuusi nimeä pois. Ja vielä kun edestä poistetaan heikommat McGee ja NoDefense-Jefferson, nousee Hammer jo sijalle 8.
 
Viestejä
144
Vs: Phoenix Suns 09-10: Back to the roots

Kirsta sanoi:
Admiral ja Big Fundamental

Itsellä tuli ensimmäisenä mieleen Olajuwon ja sitten nämä kaksi, mutta Olajuwon olikin varattu jo vuonna 1984 eli vuotta liian aikaisin. Kaksi muutakin tulee aiemmilta vuosilta mieleen "lähimenneisyydestä" siis joitakin vuosia ennen vuotta 1985, jolloin lottery-systeemi alkoi: James Worthy (82) ja Magic (79)
 
Viestejä
1 228
Vs: Phoenix Suns 12-13

[quote author=Mokeski]
Noitakin voi pyöritellä niin monin tavoin. Jos esimerkiksi senttereiksi laskettaisiin vain "aidot sentterit", tippuisi välistä ainakin kuusi nimeä pois. Ja vielä kun edestä poistetaan heikommat McGee ja NoDefense-Jefferson, nousee Hammer jo sijalle 8.
[/quote]

Komppaan tätä ehdottomasti. On Howard, Bynum, Chandler, Gasol ja sitten...Gortat? Bogut? Hibbert?

Ehkä pointti on se, että Phoenixin miehistössä on vähän ns. varmoja tapauksia.

[quote author=Mokeski]
Vain kaksi siis. Shokeeraavan vähän, jos minulta kysytään. Eli ehkä se flatout-tankkaaminen ei olekaan se juttu, jolla noustaan keskinkertaisuudesta ylöspäin?

Kukaan ei tietysti yllättynyt siitä, mitä seuraa nämä kaksi draftihelmeä edustavat.
[/quote]

Tämä on totta, mutta mielestäni logiikka ei ole ihan aukotonta.

Ensinnäkin, kärkivaraukset menevät pääosin joukkueille, jotka ovat syystäkin huonoja. Kaikki eivät pysty rakentamaan mestarijoukkuetta hyvänkään pelaajan ympärille (esimerkiksi Cleveland ja LeBron James). Toisekseen, ykkösvaraus ei osoittaudu aina voittavaksi pelaaja, ainakaan väärässä ympäristössä. Ei ole sattuma, että ainoat mestarit varasi San Antonio, joka on juurikin sen kaksi kertaa ollut mukana lottoarvonnassa.

Aiheellisempi kysymys olisi mielestäni, onko mikään joukkue voittanut mestaruutta ilman top 10-varausta avainroolissa? Lyhyellä tutkimuksella en ainakaan itse löytänyt sellaista. Ja mikä onkaan helpoin tapa saada joukkueeseen top 10-varaus? Tietysti varata sellainen itse.

Tämäkään asia ei siis ole ihan mustavalkoista.
 
Viestejä
1 228
Vs: Phoenix Suns 12-13

Tässä mallia, miten vaikkapa Michael Beasleyta voisi kaitsea:

http://espn.go.com/dallas/nfl/story/_/id/8304196/dez-bryant-dallas-cowboys-adhere-strict-team-mandated-guidelines-behavior

Henkilökohtainen suosikkini on nimenomainen kielto käydä strippiklubeilla ja yökerhoistakin käy vain "joukkueen hyväksymät".

Taustaksi, Dez Bryant on hemmetin lahjakas pelaaja, joka on nuoresta iästään huolimatta ollut virkavallan kanssa tekemisissä useaampaankin otteeseen - viimeksi oman äitinsä pahoinpitelystä. Aikaisemmin kaveri on saanut esimerkiksi porttikiellon pariin ostoskeskukseen (?) ja niin edelleen.

Kaikin puolin koominen tarina - ellei olisi kyse oikeista ihmisistä.
 
Viestejä
1 728
Vs: Phoenix Suns 12-13

Goran Dragicin jumppailua biitsillä:

NBA's Goran Dragić Workout Trailer - Training Days - The NOC

"I don't want to be like Steve Nash because I can."

(Foorumin laihiksella oleville muuten kokonainen treenivideo tästä.)

Kyllähän tässä alkaa pikkuhiljaa NBA-kuume nousemaan, preseasonin alkuun taitaa olla enää pari viikkoa.

Suns kuulemma uusii pelikenttäänsä ehkä jo ensi kaudeksi:

LOI1R.jpg


Lisäksi Phoenix toi följyyn Solomon Jonesin takaamattomalla sopparilla, itse en tiedä kaverista mitään, tietääkö joku muu?
 
Viestejä
1 006
Vs: Phoenix Suns 12-13

Channing Frye potee viruksen aiheuttamaa sydämen rappeutumistautia / suurenemista ja on poissa ensi kauden ja mahdollisesti pidempään. Tällä hetkellä lepo ja matala rasitus ovat ainoita hoitomuotoja, eikä palautumisesta entiseen siltikään ole takeita.
 
Viestejä
1 728
Vs: Phoenix Suns 12-13

Tipper sanoi:
Channing Frye potee viruksen aiheuttamaa sydämen rappeutumistautia / suurenemista ja on poissa ensi kauden ja mahdollisesti pidempään. Tällä hetkellä lepo ja matala rasitus ovat ainoita hoitomuotoja, eikä palautumisesta entiseen siltikään ole takeita.

No niinpä tietysti. Tiedän että on erittäin junttimaista vitsailla toisten terveydellä, varsinkaan tälläisissä sydänongelmissa, mutta en vaan pysty olemaan huomauttamatta, että eipähän näkynyt millään muotoa suurempaa sydäntä Fryen peliotteissa viime keväänä.

(Joo tiedän, oli huono.)

Miten tämä nyt sitten vaikuttaa Sunsin tulevaisuuteen, kun oletetaan että Frye on ainakin tämän kauden poissa?

Onni onnettomuudessa oli ainakin se, että loukkaantuminen tuli rosterin leveimmälle (PF) positiolle. Paikkaajiksi on ensi kaudella heittää kuitenkin Luis Scola ja Morrisin Markieff (joka on kuulemma vakuuttanut joukkueen treeneissä tähän mennessä). Channing olisi toisaalta minuuttinsa kerännyt ehkä enemmänkin kakkossentterin tontilta, mutta sinnekin on heittää Jermaine O'Neal, joka on ainakin itse uhonnut olevansa parhaassa kunnossa moneen kauteen. Toki "that's not saying much". Silti itse jopa odotan O'Nealilta jotain pienimuotoista renesanssia.

Osaako joku muuten kertoa miten tuon palkanmaksun kanssa toimitaan tälläisissa tilanteissa? Jos esim. kävisi niin huonosti *nielaisee*, että koko ura olisi siinä, niin pyyhkiytyiskö tuo Fryen palkka kirjoista pois vai menetelläänkö jotenkin ihan eri tavalla?
 
Viestejä
3 106
Vs: Phoenix Suns 12-13

Mokeski sanoi:
Osaako joku muuten kertoa miten tuon palkanmaksun kanssa toimitaan tälläisissa tilanteissa? Jos esim. kävisi niin huonosti *nielaisee*, että koko ura olisi siinä, niin pyyhkiytyiskö tuo Fryen palkka kirjoista pois vai menetelläänkö jotenkin ihan eri tavalla?

Jos pelaaja joutuu eläkkeelle terveyssyistä ja joukkue haluaa hyötyä asiasta ullakkotilan muodossa prosessi menee näin.

1) Peluri siirtyy eläkkeelle ja joukkue heivaa hänet.
2) Sopimus maksetaan pelurille normaalisti sopimustekstin mukaan loppuun asti.
3) Vuosi siitä kun jamppa pelasi viimeisen pelinsä, kyseinen seura voi hakea palkka-armahdusta liigalta. Jos virallinen lääkärikollegio toteaa loukkaantumisen riittävän vakavaksi, loukkaantuneen miehen jäljellä oleva palkka pyyhitään palkkakuluista. Tuossa "vuosi viimeisestä pelistä" -seikassa otetaan huomioon myös viimeisimmällä kaudella pelattujen pelien määrä, joka vaikuttaa asiaan tavalla x.

Eli ullakkotilaa saatetaan saada vuoden päästä miehen edellisestä pelistä, mutta rahaa säästetään vain jollain vakuutushöpöhöpöllä tai jollain ihmepykälillä joita lisätään gregodeneiden ja jermaineonealien sopimuksiin. Mutta ketä Sarverin rahat kiinnostaa?

Vastaus tähän ja kaikkiin muihinkin CBA-kysymyksiin löytyy klassikkomieheltä, Larry Coonilta.
 
Viestejä
7 403
Vs: Phoenix Suns 12-13

Mokeski sanoi:
Osaako joku muuten kertoa miten tuon palkanmaksun kanssa toimitaan tälläisissa tilanteissa? Jos esim. kävisi niin huonosti *nielaisee*, että koko ura olisi siinä, niin pyyhkiytyiskö tuo Fryen palkka kirjoista pois vai menetelläänkö jotenkin ihan eri tavalla?

Äscht, Gheorgher kerkesi ensin...

[quote author="http://www.cbafaq.com/salarycap.htm"]
61. What are the rules for retired players? What if the player suffers a career-ending injury?

There's nothing binding about a player announcing his retirement. The player can still sign a new contract and continue playing (if he's not under contract), or return to his team (if he is still under contract) and resume his career.

The only exception to this is when a player is still under contract, wants to quit, and his team doesn't want to let him out of his contract. Under these circumstances the player can file for retirement with the league. The player is placed on the league's Voluntarily Retired list, forgoes his remaining salary, and cannot return to the league for one year. The latter requirement prevents players from using retirement as an underhanded way to change teams, and can be overridden with unanimous approval from all 30 teams. For example, guard Jason Williams signed with the LA Clippers in August 2008, then changed his mind the following month, announcing his retirement. He applied for reinstatement in early 2009, but his request was denied by a vote of 24-6. Williams later signed with the Orlando Magic once the one-year anniversary of his retirement announcement had passed.

Any money paid to a player is included in team salary, even if the player is no longer playing or has retired.

There is one exception whereby a player can continue to receive his salary, but the salary is excluded from team salary. This is when a player suffers a career-ending injury or illness. The team must waive the player, and can apply for this salary exclusion on the one-year anniversary of the last game in which the player played1. Only the player's team at the time the injury or illness was discovered (or reasonably should have been discovered) can apply for this salary exclusion.

The determination as to whether an injury or illness is career ending is made by a physician jointly selected by the league and players association. The determination is based on whether the injury or illness will prevent the player from playing for the remainder of his career, or if it is severe enough that continuing to play constitutes a medically unacceptable risk.

If the injury exclusion is granted, the player's salary is removed from the team salary effective:

If the player played 10 or more games1 that season, on the one-year anniversary of the player's last game.

If the player played fewer than 10 games1 that season, 60 days after his last game, or the one-year anniversary of his last game in the previous season, whichever is later.

If the player "proves the doctors wrong" and resumes his career, then his salary is returned to the team salary when he plays in his 25th game1 in any one season, for any team. This allows a player to attempt to resume his career without affecting his previous team unless his comeback is ultimately successful. If the 25th game was a playoff game, then the player's salary is returned to the cap effective on the date of the team's last regular season game (i.e., the returned salary counts toward the luxury tax).

There are a few additional nuances to the salary exclusion:

If the player resumes his career and his salary is returned to the team salary, the team can re-apply for the salary exclusion under the same rules (including the rules for the waiting period).

If a player retires, even for medical reasons, his team does not receive a salary cap exception to acquire a replacement player.

A team cannot apply for this salary exclusion if they have applied for a Disabled Player exception (see question number 25) that season, whether the exception was granted or not.

If this salary exclusion is granted, the team cannot re-sign or re-acquire the player at any time.
This salary exclusion can be used when a player dies while under contract.

1 They count only regular season and playoff games, and do not count preseason games. This was not specified prior to the 2011 CBA. During the 2008-09 season Darius Miles (whose salary was excluded from Portland's cap) played in 10 games for Boston and Memphis (the limit was 10 games at the time), which included preseason games. The league counted the preseason games toward the total, and returned Miles' salary to Portland's cap.[/quote]
 
Viestejä
1 728
Vs: Phoenix Suns 12-13

hamahakkimies sanoi:
Äscht, Gheorgher kerkesi ensin...

Kiitoksia näistä.

Sunsin uusi pelikenttä on nyt sitten julkistettu. Tykkään, todellakin tykkään. Erityisesti tuo kolmosen sisäpuolinen ja ulkopuolinen väriero on jotenkin siisti. Vaikkakin purppuraa väriä olisin mielelläni nähnyt enemmän, täytyy myöntää että musta ja oranssi sopivat paremmin yhteen kuin purppura ja oranssi. Mutta ne perinteet!

suns-court.jpg
 
Viestejä
1 728
Vs: Phoenix Suns 12-13

Joo. Eihän tämä kausi nyt tosiaankaan ole kovin juhlavasti alkanut. 1-3 rekordilla mennään, tappiot muunmuassa Golden Statelle ja herranjestas sentään Orlandolle! Hyökkäyspelaaminen on varsin kammottavaa, ainakin Nash-aikakauteen verrattuna; pallo ei liiku, miehet eivät liiku eikä tulostaululla pisteetkään oikein liiku. Positiivista nyt on sentään se, että puolustukseen on löytynyt hiukkasen enemmän aggressiivisuutta kuin aikaisempina vuosina, ainakin hetkittäin.

Yksittäisistä pelaajista puhuttaessa Dragic on ollut odotetusti Sunsin paras pelaaja tähän mennessä. Jatkanut suoraan siitä mihin jäi Houstonissa, eli terävää nopeiden hyökkäysten generointia ja ylipäätään fiksuja koripallotekoja hyökkäyksessä räjähtävillä ajoilla höystettynä. Korinaluskaksikko Scola-Gormat ei ehkä ole se kaikkein seksikkäimmän kuuloinen, mutta peliesitykset kentällä ovat olleen täysin mukiinmeneviä kumpaisellakin.

Negatiivisella puolella yksi ylitse muiden on loppujen lopuksi kuitenkin ehkä vähemmän yllättäen Michael Beasley. Ajoittain kammottavan flegmaattista ja mielenkiinnotonta esiintymistä molemmissa päissä kenttää. Lisäksi taitaa olla vääjäämätön fakta, että Beas on tosiaan parempi nelospaikalla kuin kolmosella, nimittäin laidalla pelatessaan Beasley ei käytännössä koskaan pyri hyökkäämään korille, vaan tyytyy pitkiin hyppyheittoihin à la Josh Smith. Annetaan herralle aikaa kuitenkin, sillä Orlandoa vastaan hassuteltu 22/6 on sitä, mitä Beasleylta Phoenixissa odotetaan.

Ei paineta paniikkinappulaa vielä, odotellaan rauhassa nyt viikko tai pari ja tehdään sitten isomman mittakaavan johtopäätöksiä.

Näillä näkymin tämän kauden teema lienee kuitenkin:

merkava5.jpg
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös