Koripallo.com

Washington Wizards 2010-2011

Viestejä
98
(Tosi hölmöä perustaa joukkuekohtaisia topikkeja heinäkuun alussa.)



Kausi 2009-2010 - "Arenasin metkut"

Viime kausi meni Washingtonilta vähän penkin alle. Lähtöasetelmia ei kyllä käy syyttäminen. Leonsis oli värvännyt uuden, ihan maineikkaan koutsin ja myös pelaajamateriaaliin oli panostettu Mike Millerin, Foyen ja Oberton muodossa. Myös Arenasin, Butlerin ja Jamisonin muodostaman "Big Threen" piti olla taas koossa, tosin Jamison oli alkukaudesta vähän rikki. Kaikki näytti siis ihan hyvältä, "but then Gilbert Arenas happened". NBA:n narrina tunnettu Arenas jäi kymppitonnin velkaa pelikamulleen (tai päinvastoin, ihan sama), mutta maksamisen sijaan pakkasi treenikassiinsa mielummin pari tyylikästä pyssyä. Älynväläys. Noh, tästäkös Stern, sinivuokot sekä ESPN riemastuivat. Seurauksena liiga asetti hänet loppukauden kestävään pelikieltoon ja taisipa oikeusjärjestelmäkin Gillyä rankaista. Oikeastaan Arenasin tempaus käänsi koko joukkueen kelkan jyrkkään syöksykierteeseen ja uudelleenrakentamisprosessin hätäkäynnistys jäi ainoaksi vaihtoehdoksi, kun joukkueen imago oli jo kärsinyt liikaa. Jamison ja pari muuta avainpelaajaa treidattiin pikapikaa pois ja loppukausi lasketeltiinkin lähestyvää draftia kohti. Loppurekordiksi, jolla myös napattiin draftin ykköspikki, pläsähti kunnioitettava 26-56.

NBA Draft 2010 - "Hehkutettu ykköspikki John Wall"

Wizardsia siis siunattiin ykköspikillä, mikä jäikin kauden ainoaksi kohokohdaksi. Varausvuoro tuhlattiin tietenkin Kentuckyn John Walliin, joka on käsittääkseni jotenkin huippulahjakas ja -potentiaalinen pelintekijä, uutta supertähteä povaavat. Ja tämän lisäksi mies osaa vielä tanssia, melkoinen pakkaus. Enempää en osaakaan kaverista kertoa.

Offseason - "Kaikki pelaajahässäkkä: Sopimuksen alla olevat pelaajat ja vapaat agentit"

Washingtonin rosteri on tosiaan vähän keskeneräisen näköinen, mutta mitäpä tuosta. Alla vähän pelaajakohtaista raapustelua sopparin alla olevista pelaajista.

Gilbert Arenas - Arenas on edelleen hyvä pelaaja, ehkä enemmänkin, mutta samalla myös suunnaton rasite koko organisaatiolle. Aika tiukastihan hän on ainakin pari seuraavaa kautta kiinni Washingtonissa jo pelkän sopimuksensa takia. Veikkaisin, että ensi kaudella Wizardsista tehdään John Wallin joukkue ja Gilbert saa siirtyä tiimin kakkosnimen paikalle. Kyllähän se jo viime kaudella nähtiin, ettei Arenasin itsekäs pelityyli oikein toimi Saundersin systeemissä, joten lienee aika kokeilla jotain uutta. Ja luulisi herran tajuavan, että nyt on aika nyörtyä - you had your chance! Ajatus Wallista pelintekijänä ja Arenasista skiirien läpi juoksevana combo-guardina istuu ainakin meikän mieleen ihan hyvin, mutta itse Arenasin mielipidettä, joka todellakin vaikuttaa asiaan, on vaikea näin etukäteen spekuloida.

John Wall - Wallia en vieläkään osaa oikein kummemmin kuvailla, kun ei ole tuota NCAA:ta tullut kauhian intensiivisesti seurattua, mitä nyt pari miehen matsia katsoin. Ihan puhtaasti kuulopuheiden perusteella kuitenkin ylistän, että Wall on vähän niinkuin Washingtonin tulevaisuuden tukipilari, jonka ympärille joukkue tullaan pikkuhiljaa rakentamaan. ROY-materiaalia. Taitava korille ajaja, hyvä pelintekijä sekä vahva puolustaja - näin olen kuullut kaveria kuvailtavan. Kuten jo kehtasin mainita, epäilen Wallin nousevan heti rookie-vuonnaan joukkueen ykköspyssyksi, muu olisi vääryyttä. Ainakin itse odotan herralta vähintään 15 pistettä ja kuutta passia per peli, eikä pudostuspelipaikankaan lunastaminen olisi kummempi juttu. Nyt vaan peukkuja, ettei Arenas sössi koko hommaa.

Kirk Hinrich - Mun mielestä tosi hyvä hankinta Wizardsilta. Monipuolinen pelaaja, joka osaa heittää, ajaa, johtaa peliä ja ennen kaikkea puolustaa. Hän ja Wall muodostavat kyllä melkoisen puolustuskaksikon samaan aikaan pelatessaan. Todella hyvä vaihtomies Wallille ja Arenakselle, tai vaikka aloitukseenkin, jos Arenas joudutaan penkittämään asennevammansa palailuoireiden vuoksi.

Nick Young - Young ei saanut pelata ainakaan liikaa viime kaudella, kun Foye ja Miller veivät suurimman osan takakentän minuuteista. Ihan mukiinmenevästi kaveri kuitenkin esiintyi, kun näytön paikkaa tarjottiin. Vähän liikaa tyhmiä menetyksiä ja myös puolustuspeli voisi olla parempaa, mutta muuten ihan vakuuttava pelimies, joka osaa kyllä tehdä koreja joka puolelta parkettia. Ihan kelpo neljäs palanen takakentän rotaatioon, jos Arenas siis siirtyy sille kakkospaikalle, minkä näen tässä tilanteessa parhaana vaihtoehtona.

Al Thornton - Thornton on todella atleettinen "slasheri", joka loistaa pari kertaa kuussa nerokkailla leikkauksillaan ja transition-tilanteissa, kun pääsee paukuttamaan kuulaa suoraan mukin pohjalle. Tämän lisäksi hän on myös erinomainen levypallopelaaja, eritoten hyökkäyspäässä. Eniten häntä rajoittaa sellainen yleinen kädettömyys: mies ei oikein osaa kuljettaa, heittää eikä syöttää, ja on myös aivan ulapalla joukkuepuolustuksen skeemoista, vaikka onkin kehuttava yksilöpuolustaja. Ihan "ookoo" roolipelaaja, mutta aloitukseen ei kyllä ole asiaa.

Andray Blatche - Blatche kehittyi viime kauden aikana todella paljon ja nopeasti, joten ensi kaudella rooli tulee varmasti kasvamaan, molemmissa päissä. Tosi monipuolinen iso jätkä, osaa kuljettaa, syöttää sekä heittää aina kolmosen takaa saakka. Tämän lisäksi ihan hyvä levypallopelaajakin. Miehen puolustuspeli on ainakin sivullekirjoittaneelle täysi mysteeri, joten siitä en uskalla mitään valehdella. Jostain asenneongelmista oli kuitenkin puhe kevään aikana, tämä ehkä hiukkasin huolestuttaa. Aloittavan sentterin pesti pitäisi kuitenkin olla joka tapauksessa varattu hänelle.

Javale McGee - Henkilökohtainen suosikki. Tosi pitkä kaveri, joka suojelee koria erinomaisesti sekä painii levypalloista intoa täynnä. Tämän lisäksi McGee juoksee kenttää hyvin, viimeistelee aggressiivisesti (eli donkkaa) ja omistaa aivan helvetin pitkät kädet. Vähän on kuitenkin vielä laiha NBA:n isojen poikien kanssa painimaan.

Yi Jianlian - Joku kiinalainen, josta toivottavasti hankkiudutaan eroon pikaisesti. Osaahan tuo vähän heittää ja on pitkäkin, mutta ei vaan sytytä. Rasisti taidan olla.


Noniin, tuollaista. Näiden kahdeksan pelaajan lisäksi Wizardsilla on edelliskaudelta jopa 10 vapaata agenttia. Eli alla omia mielipiteitäni siitä, keitä tulisi re-signailla ja keitä ei.


Earl Boykins - Sanoisin ei, sillä hänelle ei ole enää käyttöä Wallin tulon jälkeen. Wall, Arenas, Hinrich ja Young muodostavat kyllä jo melko vakaan takakentän nelikon, joten turhapa sitä on Boykinsiin rahoja tuhlata.

Josh Howard - Tästä en osaakaan esittää jämptiä mielipidettä. Omasta mielestäni Howard ei istu Washingtonin tiimiin kovinkaan hyvin, joten sanotaan nyt kuitenkin ei. Joku Rasual Butlerin tai Kyle Korverin tyyppinen heittäjä toimisi varmaan Howardia paremmin, sillä Wall ja Arenas tarvitsevat palloa melkoisesti.

Mike Miller - Kyllä kiitos. Miller voisi olla juuri tuo "Rasual Butlerin tai Kyle Korverin tyyppinen heittäjä", joka sitten seisoisi kulmassa pussittamassa kolmosia Wallin ajojen päätteeksi. Harmi, että miehellä on ollut niinkin paljon kysyntää, sillä esim. Heat tai Celtics on varmasti Washingtonia houkuttelevampi vaihtoehto.

Randy Foye - Ei. Ihan tehokas penkkipelaaja, mutta eipä hänelle ensi kaudella juuri käyttöä olisi. Lisäksi olin loppukaudesta huomaavinani hänessä itsekkäitä Arenas-piirteitä, tämä vahvistaa mielipidettäni entisestään.

Crittenton, Oberto ja James Singleton saavat puolestani lähteä. Ja kuka ihme on Cartier Martin? Tai Cedric Jackson? Shaun Livingston taas voisi olla mielenkiintoinen kokeilu viidennen takamiehen paikalla, kunhan tyytyisi minimisoppariin. Ei kuitenkaan mikään välttämättömyys, lähtee jos lähtee.


(Varoitus: Tästä alkaa allekirjoittaneen spekulaatio-painotteisempi tekstikappale, jolla ei ole lähes mitään kytköksiä todellisuuteen.)

Tässä vaiheessa olisi siis kasassa seuraavanlainen paketti:

PG: Wall/Hinrich/Livingston
SG: Arenas/Young
SF: Miller/Thornton
PF: Yi
C: Blatche/McGee

Kyllähän tuosta PF-osasto pistää heti silmään, lähinnä Yin lyhyen nimen takia, mutta myös materiaalivajauksella on kieltämättä oma impaktinsa. Eli kyllä tuohon kaksi isoa korstoa kaivattaisiin lisää ja omasta mielestäni heistä toisen tulisi vielä olla suhteellisen kova pelimies, ettei Blatche joudu kantamaan kaikkea vastuuta sisäpelistä.

[Tähän väliin talouskatsaus. Pikaisen laskutuomituksen mukaan tuollaiselle kokoonpanolle tulee hintaa n. 36 miljoonaa + Millerin palkka + Livingstonin palkka. Miller on MLE:n (n. 6 milj.), Livingston taas minimisopparin (n. 900k) arvoinen. Eli joukkue maksaa palkkoja pyöreästi 43 miljoonaa. Uusi cap taas asettunee about 58 miljoonan paikkeille.]

Washingtonilla on siis 15 miljoonaa cäppiä uutta laituria varten, ehkä yllättävänkin paljon. Varteenotettavia vaihtoehtoja olisivat ainakin Carlos Boozer, David Lee, Al Harrington sekä Jermaine O'Neal. Omassa unelmaskenaariossani Wizards signaisi näistä herroista Carlos Boozerin tai David Leen sekä viidenneksi isoksi mieheksi vaikka Tony Battien tai Kurt Thomasin, tietenkin minimisopimuksella. Näin cäppiäkään ei ylitettäisi kuin about miljoonalla ja siltikin Washingtonilla olisi kasassa ihan mainitsemisen arvoinen joukkue, joka saattaisi taistella jopa pleijaripaikasta:

G: Wall/Hinrich/Livingston
G: Arenas/Young
F: Miller/Thornton
F: Boozer/Yi/Battie
C: Blatche/McGee

Kehtaisihan tuon poppoon pelejä katsoakin, vaikkei se mestaruuskandidaatteja pystykään haastamaan.

(Huom!: General Manager -leikki päättyy, teksti palaa aiheeseen)

Kausi 2010-2011 - "Tuleeko tästä mitään?"

No, näillä näkymin, huolimatta Washingtonin FA-valinnoista, Wall ja Arenas pelaavat molemmat Wizardsin joukkueessa, eli kyllä tästä touhusta tulee joka tapauksessa mielenkiintoista. Joukkueen menestys riippuu tietenkin paljon lopullisesta rosterista, mutta tässä vaiheessa veikkaisin joukkueen voittavan 35-45 peliä ja sijoittuvan Idän runkosarjataulukossa sijoille 7-10.

Joko näin, tai sitten koko paskasta ei tule yhtään mitään.
 
Viestejä
184
Vs: Washington Wizards 2010-2011

Weeti sanoi:
Joko näin, tai sitten koko paskasta ei tule yhtään mitään.
[peukalo ylös]

Njoo, jos Velhojen Off-Season menee tuon suunnitelman mukaan, olis kyseessä hyvinkin kilpailukykyinen rosteri. JOS.
 

Koripalloanalyytikko #1

Vs: Washington Wizards 2010-2011

Nick Young on kostautunut erittäin yksipuoliseksi pelaajaksi, josta en usko olevan apua Wizardseille

Andrey Blatche meni juuri jalkaleikkaukseen, josta hänellä kestää toipua 3 kuukautta pelikuntoon ja varsinaiseen huipputikkiin varmasti vielä kauemmin. Tähän kun lisätään mentaalipuolen ongelmat, niin en usko Blatchen potentiaalin olevan sitä mitä loppukauden numerot viime kaudella antoivat näyttää.

McGee on yksipuolinen kaveri ilman offensiivista osaamista ja fyysisellä puolellakin antaa liigan isoille liikaa eteen.

Yi Jinlian hankittiin joukkueeseen Wizardsin uuden pelaajapolitiikan myötä. Tarkoitus on antaa nuorille/suht nuorille potentiaaliaan väläytellyille pelaajille mahdollisuus. Yi on tällainen pelaaja, vaikka totta puhuen tuskin auttaa joukkuetta korkeammalle tasolle.

En myöskään tykkää Al Thorntonista, joka myös on aika yksiulotteinen pelaaja, josta ei ole vastuunkantajaksi menestyvässä joukkueessa.

Livingston sen sijaan saattaa olla ensi kaudella hintaansa nähden hyvä kakkospointti jollekin joukkueelle.
 
Viestejä
98
Vs: Washington Wizards 2010-2011

Multa on tainnut mennä toi Blatchen leikkausuutinen ihan ohi. Ja mitä loppukauden numeroihin tulee, niin niistä mulla ei ole hajuakaan. Tiedän vaan, että mies pelasi jo alkukaudesta hyvin. Mutta voi rähmä, kun loukkaantui.

Ja miten Young on muka yksipuolinen pelaaja? Ihan normaali penkkiskoraaja, jolta löytyy nopeutta, muuveja ja heittokättä. Puolustuspeli on toki paksua mutaa. Ja kyllä hänestä apua on, tai ainakin heittopäivänä. Mutta eniwei, yksipuolinen on väärä sana.

McGee ei joo mikään sateentekijä ole. Blokkaa, ottaa riboja ja myös juoksee, ettei joutuisi heti takaisin penkille. Tykkään joka tapauksessa.
 

Koripalloanalyytikko #1

Vs: Washington Wizards 2010-2011

Weeti sanoi:
Ja miten Young on muka yksipuolinen pelaaja? Ihan normaali penkkiskoraaja, jolta löytyy nopeutta, muuveja ja heittokättä. Puolustuspeli on toki paksua mutaa. Ja kyllä hänestä apua on, tai ainakin heittopäivänä. Mutta eniwei, yksipuolinen on väärä sana.

No, scooraaja, jonka muut avut erittäin keskinkertaisia tai heikkoja. Oliko vielä streaky kaiken lisäksi?
 
Viestejä
98
Vs: Washington Wizards 2010-2011

Koripalloanalyytikko #1 sanoi:
No, scooraaja, jonka muut avut erittäin keskinkertaisia tai heikkoja. Oliko vielä streaky kaiken lisäksi?

Eli aivan normaali skoraaja.

Ja kyllä, onhan Young aikalailla putkiheittäjä. Mutta kyllä putkiheittäjäkin voi olla tehokas ja tärkeä pelaaja joukkueelleen (esim. Eddie House).
 
Viestejä
3 106
Vs: Washington Wizards 2010-2011

Tuli muuten mieleen, että se kelle jää free agent -pelissä musta pekka käteen, voipi olla kiinnostunut hankkimaan pelureita kaupoilla rosterin täytteeksi. Arenas voisi olla tällaisissa tapauksissa ihan kiinnostava palikka. Toki Arenas on kallis nakki kelle hyvänsä, ja riskaabeli, mutta luulisi esimerkiksi Netsin tai Knicksin kiinnostuvan, mikäli LeBron ja muut menevät sivu suun. Fiksumpaa se olisi saada Arenas (ohne lugerspielchen natürlich) neljäksi vuodeksi minimaalisella korvauksella (varausvuoro) kuin tunkea kaikki rahat jollekin tunarille.

Washington voi siis todennäköisesti hankkiutua eroon Gilbertista kesän loppupuolella, mikäli halua on.

Sanottakoon vielä, että en jaksa uskoa Blatchen potentiaaliin. Ainakaan potentiaaliin olla voittavan joukkueen johtohahmoja.
 
Viestejä
1 511
Vs: Washington Wizards 2010-2011

Gilbert ehkä pisti ACL:nsä paskas treenatessa. Ei vielä kunnon reportteja. Löysin tämän toiselta foorumilta joten voi olla täysin bullshittiäkin.
 
Viestejä
1 462
Vs: Washington Wizards 2010-2011

Jaa-a...
Wizards vois löytyä tällä hetkellä pari sijaa ylempäätä, mikäli Wall olisi kaikki ottelut pelannut (muutamasta ollut sivussa polvivaivojen takia). Mutta ei vielä pidä "palloa heittää katsomoon", kaikki on auki. Jospa vaikka jostakin löytyisi ihmeidentekijä PF-paikalle.. :D
 
Viestejä
1 462
Vs: Washington Wizards 2010-2011

Nyt Wall kuntoon!
Arenas lähti ja kaikki, no Lewis tuli tilalle pommittamaan :D
 
Viestejä
9 123
Vs: Washington Wizards 2010-2011

Oli jotain puhetta siitä, että Blatche ja McGee muodostavat NBA:n ylivoimaisesti tyhmimmän etukentän... Noh, tämä jättää jo sanattomaksi

http://voices.washingtonpost.com/wizardsinsider/2010/12/andray-blatche-javale-mcgee-re.html#comments

Multiple league sources have confirmed that teammates Andray Blatche and JaVale McGee were involved in an altercation outside an area club early Friday
morning.

Witnesses have said that the players were screaming expletives at each other, but two league sources added that Blatche and McGee also exchanged several punches at the Shadow Room in Northwest Washington.

facepalm6.gif
 
Viestejä
1 006
Vs: Washington Wizards 2010-2011

Jokin tuossa organisaatiossa mättää.

John Wallin ampumavälikohtausta odotellessa...
 
Viestejä
1 462
Vs: Washington Wizards 2010-2011

Vähän nyt (illan/yön ottelua odotellessa) listailen Wizardsin "puutteita".
  • Kaukoheittovoiman puute: No onhan meillä Lewis, mutta siihen se sitten oikeastaan loppuukin...
  • Älyvapaat sentterit: Taitotasollisesti McGee käy ihan ok sentteristä, mutta sitten kun lamppu sammuu, ei touhussa ole päätä eikä häntää. Joskus samanlaisia tempauksia havaittavissa myös Blatchella ;)
  • Vaihtopenkki: Ei niinkään kapea, mutta hieman aseeton (esim. Lakersin, Bostonin & Orlandon penkkiä vastaan). Onneksi saatiin Lester Hudson huilauttamaan Youngia SG-paikalle (tai toisteppäin).
  • John Wall bobblehead: Miksei niitä voi tulla myyntiin nettiin, eikä vain ilmaisjakeluun Verizona Centerin ovella ennen pelin alkua ;D ;D

Voi olla ettei tuosta mitään selkoa ota (ainakaan viimeisestä), mutta päätimpähän listata.
 
Viestejä
98
Vs: Washington Wizards 2010-2011

YoungHoop sanoi:
Kaukoheittovoiman puute: No onhan meillä Lewis, mutta siihen se sitten oikeastaan loppuukin...
Lewisin lisäksi Hinrich sekä Young ovat hyviä kolkkilinkoja ja myös Howard ja Yi osuvat keskimatkalta ihan kiitettävästi. Kyllä Washingtonin pelilliset vaikeudet selittyvät jollain ihan muulla kuin kaukoheittovoiman puutteella.

YoungHoop sanoi:
Älyvapaat sentterit: Taitotasollisesti McGee käy ihan ok sentteristä, mutta sitten kun lamppu sammuu, ei touhussa ole päätä eikä häntää. Joskus samanlaisia tempauksia havaittavissa myös Blatchella ;)
Samaa mieltä siitä, että Wizardsin sentterit ovat älyvapaita, mutta McGeellä ei kyllä ole minkään sortin taitotasoa, vaan herran peli perustuu nimenomaan atleettisuuteen ja nopeuteen, joiden turvin hän napsii riboja ja juoksee nopeisiin. Ja Blatche ei ole sentteri, vaan nelospaikan jannu. Washingtonin kakkossentteri on Hilton Armstrong.

YoungHoop sanoi:
Vaihtopenkki: Ei niinkään kapea, mutta hieman aseeton (esim. Lakersin, Bostonin & Orlandon penkkiä vastaan). Onneksi saatiin Lester Hudson huilauttamaan Youngia SG-paikalle (tai toisteppäin).
Penkki on kyllä ihan molempia, kapea ja aseeton, jos noilla ylipäätään on käsitteinä mitään eroa. Ja enpä kovin montaa hurraata Hudsonin puolesta kajauttaisi. Kyseessä on täysi tusinajannu, joka ei tule Washingtonin kautta hetkauttamaan suuntaan tai toiseen.

YoungHoop sanoi:
Voi olla ettei tuosta mitään selkoa ota (ainakaan viimeisestä), mutta päätimpähän listata.
Hienosti boldattu, kursivoitu ja listattu, mutta joo, ei tuosta tosiaan mitään selkoa ota. Ei ulkoasun eikä asiasisällönkään puolesta.


Viestisi perusteella näyttäisi enemmänkin siltä, että näitä paljon puhuttuja "puutteita" löytyy jostain ihan muualta kuin Wizardsin joukkueesta.
 
Viestejä
1 462
Vs: Washington Wizards 2010-2011

Ilmeisesti Kirk Hinrichiä ollaan operoimassa olkapäänsä (?) takia, joten Wizards on hankkinut Hinrichin tuuraajaksi Mustafa Shakurin.
Aikaisempaa NBA-taustaa löytyy pre-season muodossa, mm. Hornetsissa ja Kingsissä. Sen lisäksi tahkonnut D-Liigaa ja paria Euroopan sarjaa (maita en muista). Niin ja Arizonan kasvatista oli kyse ;)
 
Viestejä
9 123
Vs: Washington Wizards 2010-2011

Uusimmat uutiset McGee-Blatche kaksikolta... McGee oli ottanut yhteen valmennusjohdon kanssa kesken pelin, huutamista puolin ja toisin... Blatche oli uhannut vetää jotain fania turpaan Twitterissä, haastanut 1v1 myllyyn lauantain matsin jälkeen. Pojilla menee edelleen vahvasti.
 
Viestejä
1 462
Vs: Washington Wizards 2010-2011

King James sanoi:
Uusimmat uutiset McGee-Blatche kaksikolta... McGee oli ottanut yhteen valmennusjohdon kanssa kesken pelin, huutamista puolin ja toisin... Blatche oli uhannut vetää jotain fania turpaan Twitterissä, haastanut 1v1 myllyyn lauantain matsin jälkeen. Pojilla menee edelleen vahvasti.
Blatche's Twitter was hacked when that tweet came, kertoo Washington Post.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös