Koripallo.com

NCAA 2014-15

Viestejä
943
Yliopistokoriskauden 2010-11 alkuun on vielä aikaa, mutta nyt tiedämme millaisella uudella lopputurnausformaatilla maaliskuussa mennään. Tässä kirjoitukseni asiasta (http://yliopistokoris.blogspot.com/2010/07/uusi-ncaa-tournament-formaatti.html):

NCAA siis paatti jokunen kuukausi sitten laajentaa lopputurnaustaan 65:sta 68:n joukkueeseen. Se, miten kuusikymmentakahdeksan koulua vahenisi kuuteenneljaan - josta voidaan aloittaa normaalilla kaikki mukana kerrasta poikki systeemilla - jai kuitenkin arvoitukseksi. Nyt on vihdoinkin siitakin asiasta paatetty ja vaikken ole itse fanina taysin tyytyvainen paatokseen, olisi - kuten koko laajenemisenkin kohdalla - voinut huonomminkin kayda.

Uusi systeemi on sellainen, etta kahdeksan joukkueen ensimmainen kierros, joka on nimetty "First Fouriksi", pelataan Selection Sundayn jalkeisen viikon alussa yhden paikkakunnan turnauksena (mahdollisesti Dayton, Ohio). Kierros kasittaa nelja pelia joista kustakin voittaja etenee jatkoon "toiselle kierrokselle", jossa pelinsa aloittavat loput 60 Tournamentiin mukaan passytta yliopistoa. Otteluissa kohtaavat viimeiset nelja automaattisesti konferenssinsa voittajana mukaan paassytta koulua (lue: neljan huonoimman liigan mestarit) ja nelja viimeista ns. at large bid joukkuetta (eli kaytannossa parhaiden konferenssien keskikastin kouluja). Siis siten etta huonoimmat mestarit pelaavat toisiaan vastaan ja at large bid joukkueet keskenaan.

Mielestani kahdeksan huonointa at large joukkuetta olisivat saaneet mitella viimeisista lipuista varsinaiseen turnaukseen mielummin kuin sotkea mukaan konferenssien mestareita, mutta onhan tama kuitenkin parempi vaihtoehto kuin joidenkin valayttama kahdeksan huonoimman konferenssimestarin valien selvittely.

Viihdearvolla mitattuna uusi jarjestelma vaikuttaa erinomaiselta ja tuo yhden kierroksen lisaa yliopistokoriskauden kohokohtaan. Ja nyt kun kasittamattomasta "play-in gamesta" - jolla aikaisempina vuosina vahennettiin turnauksen joukkuiden luku 65:sta 64:n - on paasty eroon, on joka ikinen NCAA Tournamentin ottelu taas kiinnostava ja jokainen turnauksessa pelaava pelaaja tuntee varmasti olevansa osa yhta amerikan suurimmista urheilutapahtumista. Eihan tuo play-in game sinansa hengeltaa tasta uudesta ensimmaisesta kierroksesta juurikaan poikennut, mutta koska nyt otteluja on nelja, ja mukana myos suurten konferenssien tunnettuja joukkueita, on homma mielekkaampaa ja katsojia kiinnostavampaa.

Ehka kaikkein pulmallisin kysymys tassa uudessa formaatissa on se mille sijoille nama nelja ensimmaisen kierroksen voittajaa asetetaan toisen kierroksen kaavioon. Huonoimpien konferenssien joukkueet menevat paikoille 16, eli viimeiseksi, mutta at large bid koulujen sijoittelu on hankalampaa. NCAA ei ole viela kertonut miten taman asian kanssa tullaan menettelemaan, mutta lienee kuitenkin lahes varmaa etta kyseessa tulevat olemaan kaavion paikat 10-12, joka olisi erittain hyva ratkaisu.

Lisaa asiasta:http://sports.espn.go.com/ncb/news/story?id=5374116
 
Viestejä
943
Vs: NCAA 2010-11

Ennen kauden 2010-11 alkua, ja myohemmin ilmestyvaa kattavampaa kausiennakkoa, postitan blogissani (http://yliopistokoris.blogspot.com/)lyhyita pelaajaesittelyja ensi vuoden mielenkiintoisimmista tulokkaista. Aloitetaan kahdella Freshman of the Year kandidaatilla:

http://yliopistokoris.blogspot.com/2010/07/huipputulokkaita-brandon-knight.html
Brandon Knight, Kentucky (Rivals.com ranking: #6)
Uusi kausi ja uudet kujeet edessa, ja kuten on ollut viime vuosina tapana, John Caliparilla uusi point guard. Derrick Rose, Tyreke Evans, John Wall....Brandon Knight.

Knight ei ole samasta puusta veistetty vauhtihirmu kuin kaksi NBA draftin ykkospickia, Rose ja Wall, tai yhta kookas ja fyysinen kuin Evans, mutta tasta huolimatta ehka vuosikerran paras puhdas point guard. Knight on erinomainen pallonkasittelija, pelinlukija ja heittaja, ja jos kaikki sujuu kuin on kasikirjoitettu, tulee muodostamaan yhden NCAA:n vaarallisimmista hyokkayspaan kaksikoista toisen Wildcats-freshmanin, 6'9 pitkan Enes Kanterin kanssa.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t3t6wER2lGY[/youtube]

Jared Sullinger, Ohio State (Rivals.com ranking: #5)
Jos Coach Calipari on omaa luokkaansa point guardien rekrytoijana, samaa voidaan sanoa Ohio Staten valmentajasta Thad Mattasta ja sisapelaajista. Greg Odenin, Kosta Koufosin ja B.J. Mullensin jalanjalkia Buckeyes paitaan kulkee 6'9/250 kokoinen Jared Sullinger, joka on yksi valmiimmista ja varmimmin onnistuvista pelaajista tassa freshman vuosikerrassa.

Sullinger on loistavine post liikkeineen ja ylipaataan pitkalle kehittyneen taitotasonsa ansiosta mukava poikkeus modernien sisapelaajien joukossa, jotka yha useammin ja useammin ovat collegeen siirtyessaan enemmankin hiomattomia timantteja kuin hyvia koripalloilijoita. Sullinger ei ole pelkka korinalusjyra - vaikkakin on parhaimmillaan lahella koria skoraajana ja levypallojen keraajana - vaan omaa hyvan hyppyheiton ja pelialyn (nama highlightit kyllakin paaosin donkkeja ja blokkeja).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m7Nlrpxo390[/youtube]

http://yliopistokoris.blogspot.com/2010/07/huipputulokkaita-brandon-knight.html
 
Viestejä
308
Vs: NCAA 2010-11

Baylorin tuleva freshman Perry Jones omaa taidon ja atleettisuuden olla #1 valinta ensi vuoden draftissa, mutta hänen passiivisuutta on kritisoitu. Olisi ollut mukava nähdä Udohin jäävän kouluun ja muodostamaan pelottavan etukentän, ja mestariehdokkaan, kun tuohon olisi lisätty vielä yksi NCAA:n parhaista takamiehistä LaceDarius Dunn..
 
Viestejä
943
Vs: NCAA 2010-11

Magic Man sanoi:
Baylorin tuleva freshman Perry Jones omaa taidon ja atleettisuuden olla #1 valinta ensi vuoden draftissa, mutta hänen passiivisuutta on kritisoitu. Olisi ollut mukava nähdä Udohin jäävän kouluun ja muodostamaan pelottavan etukentän, ja mestariehdokkaan, kun tuohon olisi lisätty vielä yksi NCAA:n parhaista takamiehistä LaceDarius Dunn..

Jones on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista freshmaneista, ja kuten sanoit, mahtava NBA lupaus. Passiivisuuden lisaksi Jonesista tunnutaan puhuvan hieman ailahtelevana pelaajana, ja hanelta meni viime kausi (odotuksiin nahden) heikosti joten on mielenkiintoista nahda miten NCAA:ssa sujuu. Lahjakkuudesta tuskin on kiinni.

Jatkona Knightin ja Sullingerin esittelyille, tassa pari sanaa Memphisin kolmesta lahjakkuudesta:

yliopistokoris blog: Huipputulokkaita: Joe Jackson, Will Barton & Jelan Kendrick (Memphis)
http://yliopistokoris.blogspot.com/2010/07/huipputulokkaita-joe-jackson-will.html
 
Viestejä
943
Vs: NCAA 2010-11

Ja lisää...tällä kertaa vuorossa Kentuckyn Enes Kanter ja Michiganin Tim Hardaway Jr.

Enes Kanter (Kentucky):
http://yliopistokoris.blogspot.com/2010/08/huipputulokkaita-enes-kanter-kentucky.html

Tim Hardaway Jr. (Michigan):
http://yliopistokoris.blogspot.com/2010/08/huipputulokkaita-tim-hardaway-jr.html

Julkaisen muuten blogissani syyskuun loppupuolella kattavan NCAA 2010-11 kausiennakon. Postitan sen myös tänne kp.comiin
 
Viestejä
943
Vs: NCAA 2010-11

Kaikkien aikojen NCAA donkit
(http://yliopistokoris.blogspot.com/2010/09/kaikkien-aikojen-ncaa-donkit.html)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6H0IekBVgCw&feature=player_embedded[/youtube]
 
Viestejä
943
Vs: NCAA 2010-11

(http://yliopistokoris.blogspot.com/2010/09/jay-bilas-ottaa-kantaa-ncaan.html)

Jay Bilas ottaa kantaa NCAA:n rekrytointisaantoihin, urheilijoiden opiskelukelpoisuuteen ja opinnoissa huijaamiseen

ESPN:n kommentaattori ja entinen Duke legenda Jay Bilas on ravistellut yliopistourheilupiireja kolmella nasevalla kommentilla, jotka uppoavat NCAA:n arimpiin paikkoihin.

Han aloittaa kommentoimalla viime paivien rekrytointiskandaalia Tennesseen valmentajan Bruce Pearlin ymparilla (Pearl on liemessa soiteltuaan liikaa puheluita high school pelaajille joita on yrittanyt rekrytoida) toteamalla etta "saannot ovat saantoja, mutta jotkut saaannot tyhmia".

Bilas ottaa myos kantaa urheilijaopiskelijoiden opiskelu- ja pelioikeus-sotkuihin sanomalla etta NCAA:n pitaisi pitaa nappinsa erossa kelpoisuuskysymyksista ja jokainen yliopisto saisi itse paattaa kenet kouluunsa hyvaksyy. Jos yliopisto on valmis ottamaan urheilijoita joiden koulumenestys ei ole ollut hyvaa, se on heidan asiansa.

Viimeisessa pointissaan Bilas heittaa ilmaan kysymyksen vilpista opinnoissa: kun tavallinen opiskelija petkuttaa, on han itse ongelmissa. Mutta kun urheilijaopiskelija petkuttaa, on se yht'akkia professorien, valmentajien ja muiden ylempien vaikuttajien ongelma.

Artikkeli on luettavissa kokonaan ESPN:n sivulla, Insider osiossa. Itse en insider passia omista, mutta tassa muualta kaivettuna Bilasin pointtien ytimet (http://www.dukebasketballreport.com/forums/showthread.php?22384-Bilas-Latest-and-Greatest-Pearl-Bledsoe-and-UNC)

Pearl: The title of the entire article is "Rules are rules, but some rules are dumb" so while Pearl broke the rules, especially with regards to phone calls, Jay does not like the limit on phone calls. He says everyone in the world can call high school athletes as much as they want...everyone except college coaches, which are hardly as bad of an influence as "everyone else" such as the media, runners, agents, etc.

Bledsoe (this one surprised me): Bilas basically says that UK (and every other institution) is capable of deciding who they want to admit to their institution and everyone else, the NCAA included, should stay out of it. If they wanted to admit Bledsoe based on their own academic standards, that's their business and fine by him.

To be clear, he's simply saying the NCAA should not be in charge of determining academic eligibility (I think -- he doesn't mention anything like the Kanter situation which is an "amateur-status" eligibility issue).

UNC: He focuses on the academic scandal and says that when "regular students" cheat it is the cheaters who are blamed. No professors or advisers are fired b/c a student cheated. But when student-athletes cheat it suddenly becomes a problem related to the head coach, assistants, or some other higher authority.
 
Viestejä
156
Vs: NCAA 2010-11

Hienoa ennakkoa jälleen kerran Jukka!

Tällä suunnalla lämmittää etenkin Xavierin rankkaus kahdenkymmenen sakkiin. Jordan Crawfordin ja Jason Loven lähtö toki tuntuu, mutta ei todellakaan niin paljon että koulu pitäisi heivata ynnämuut listalle kuten monessa ennakkoarviossa tuntuu käyneen. Xavier on viimeiset vuodet rekrytoinut erittäin onnistuneesti ja jonkun pelaajan (tai valmentajan) lähtiessä tuntuu aina uusi kaveri olevan valmiina astumaan suuriin saappaisiin. Crawfordin tehoja ei tuosta porukasta kerää kukaan yksin, mutta toista vuottansa aloitteleva Mark Lyons ja viimeiseen kauteensa lähtevä Dante Jackson pystyvät ainakin pussittamaan palloa ahkerammin kuin aikaisemmin. Ja joukkueen tärkein pelaaja Tu Hollowaykin nostanee omaa pistesaldoansa muutamalla. Pitkässä päässä on Kenny Freasen aika nousta parrasvaloihin kahden hiukan laiskemman kauden jälkeen ja kerätä Jason Loven jättämät levypallot hyppysiinsä. Kampukselta kantautuvien huhujen perusteella kaveri (Frease) on ainakin tänä kesänä keskittynyt koripalloon ja pullaposkesta on kehkeytynyt ihan urheilijaa muistuttava otus. Muutama hyvä tulokas (Jordan Latham, Jay Canty, Justin Martin) ja vuoden systeemejä opetellut joukkueen atleettisin pelaaja Jeff Robinson vielä kirittämässä ja aika hyvä paketti on taas kasassa. Muutenkin sympaattinen koulu jossa itse opetus on edelleen tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä, niin ei voi muuta kuin toivoa kevääksi paikka kuudentoista parhaan joukkoon. Taas. Olisi pieneltä koululta melkoisen huikea saavutus!

A-10 kiinnostava lohko muutenkin, ennakossa jo mainitut Dayton, Temple ja Richmond voittavat parhaana päivänään lähes kenet vaan ja ei tuota Möttölän vanhan koutsin Rick Majeruksen valmentamaa Saint Louisiakaan kannata unohtaa.
 
Viestejä
943
Vs: NCAA 2010-11

Kiitos! Ja kiitos myos tarkemmasta Xavierin joukkueen arvioinnista. Olen samaa mielta Lyonsista ja Jacksonista. Jos Brad Redfordia uskaltaa pitaa kentalla Hollowayn kanssa samaan aikaan (molemmat niin kovin pienia), myos han voisi kovana heittajana ottaa Crawfordilta jaaneita ratkaisuja. Mukava kuulla etta Freaselta voidaan (vihdoin) odottaa kehitysta.
 
Viestejä
156
Vs: NCAA 2010-11

Purduen Robbie Hummel sitten otti ja loukkaantui taas, kausi paketissa ja Boilermakersin voinee tiputtaa kausiarvioissa 10 pykälää alemmas.

Yksi asia pistää tulevassa kaudessa silmään, tällä kertaa ei tahdo löytyä joukkuetta jolla olisi jokaiselle paikalle täysin varma ja pätevä pelaaja. Dukellakin, jonka itsekin ennakoin kovimmaksi porukaksi, on kuitenkin melkoisen kapea materiaali korin alle. Plumleet ja ja, niin. Ilmeisesti Singler saa pelata jonkin verran taas nelospaikalla. Illinois ja Michigan State ovat aika hyvässä kuosissa jos pelipaikkoja 1-5 kokonaisuutena mietitään. Villanova (M.Yarou?) ja Syracusekin (Fab Melo?) ehkä. Mahdollisesti Floridakin. Vetoa jos löisin niin noista voisi koittaa poimia kovimmat kertoimet omaavan.

Muuten, jotenkin tuntuu että tuo UCLA:n joukkue on ehkäpä turhankin aliarvostettu. En kyllä osaa sanoa kuka niillä pointtina aloittaa (se junior-college kaveriko?), mutta kun valmennus ja muut neljä pelipaikkaa on kuitenkin melkoisen hyvässä kuosissa (oletan että Josh Smith onnistuu jotenkuten jo ensimmäisellä kaudella) niin ehkä nämä voisivat kuitenkin viedä Pac10:n ja edetä turnauksessakin jonkun kierroksen jos sopivasti osuu...
 
Viestejä
943
Vs: NCAA 2010-11

Bobby Brown sanoi:
Muuten, jotenkin tuntuu että tuo UCLA:n joukkue on ehkäpä turhankin aliarvostettu. En kyllä osaa sanoa kuka niillä pointtina aloittaa (se junior-college kaveriko?), mutta kun valmennus ja muut neljä pelipaikkaa on kuitenkin melkoisen hyvässä kuosissa (oletan että Josh Smith onnistuu jotenkuten jo ensimmäisellä kaudella) niin ehkä nämä voisivat kuitenkin viedä Pac10:n ja edetä turnauksessakin jonkun kierroksen jos sopivasti osuu...

Taysin samaa mielta. UCLA on erittain lahjakas joukkue ja voi hyvinkin taistella Pac 10 mestaruudesta ja miksei suuremmistakin asioista. Point guard on tosiaan kysymysmerkki, muttei tama ollut mielestani viime kauden suurin ongelma, vaan puolustus. Oman paan pelaaminen oli todella heikkoa ja valmentaja heitti silla saralla pyyhkeen kehaan jo aikaisessa vaiheessa kautta siirtyessa hanelle epatyypillisesti paikkapuolustukseen. Ben Howland on nyt ilmeisesti sanonut etta ensi kaudella siirrytaan jalleen miespuolustukseen ja se on hyva merkki ja kertoo siita etta petrausta on tapahtunut. Parempi puolustus korjaisi automaattisesti monta muutakin asiaa ja Howlandin joukkueet ovat parjanneet vuosien varrella nimenomaan puolustuksellaan.

Howardin UCLA joukkueissa on ollut erinomaisia point guardeja, mutta kun katsoo hanen menestystaan hieman pidemmalle - Pittsburgh-aikohin, on Howard parjannyt hyvin myos ilman puhdasta pelinrakentajaa. Tuo mainitsemasi JuCo transfer on ilmeisesti ihan kelpo pallonkasittelija ja puolustaja ja saattaa saada aloitusviisikkopaikan. En kylla sulkisi pois sitakaan vaihtoehtoa etta Malcolm Lee siirtyisi kasittelemaan enemman palloa nyt kun omaa vuoden enemman kokemusta ja kun joukkue vaihvistui shooting guard Tyler Lambilla, joka saattnee olla valmis suureen rooliin heti kattelyssa.
 
Viestejä
943
Vs: NCAA 2010-11

Bobby Brown sanoi:
A-10 kiinnostava lohko muutenkin, ennakossa jo mainitut Dayton, Temple ja Richmond voittavat parhaana päivänään lähes kenet vaan ja ei tuota Möttölän vanhan koutsin Rick Majeruksen valmentamaa Saint Louisiakaan kannata unohtaa.

Atlantic 10:nin pre-season pollin (valmentajat ja konferenssia tunteva media äänestää) mukaan Temple lähtee kauteen konferenssin paalupaikalta. Seuvaavina Xavier, Richmond, Dayton ja Rhode Island. Richmondin Kevin Anderson on Atlantic 10:nin pre-season vuoden pelaaja.

http://www.atlantic10.com/sports/m-baskbl/spec-rel/102110aaa.html
 
Viestejä
943
Vs: NCAA 2010-11

Bobby Brown sanoi:
... Xavierin rankkaus kahdenkymmenen sakkiin.

Ei ole Xavierilla mennyt asiat putkeen sitten viime kuuleman. Heittokone Brad Redford rikkoi jalkansa ja nyt loukkaantui laituri Jamel McLean. Tulokas Justin Martin taas on pelikelvoton koko ensimmaisen yliopistovuotensa.

http://sports.espn.go.com/ncb/news/story?id=5765344
http://sports.espn.go.com/ncb/news/story?id=5723988
http://espn.go.com/mens-college-basketball/blog/_/name/katz_andy/id/5755570/a-10-contenders-deal-personnel-losses
 
Viestejä
943
Vs: NCAA 2010-11

No niin, yliopistokoriskausi 2010-11 alkoi viime yona neljalla ottelulla: Pittsburgh kaatoi Rhode Islandin, Illinois UC Irvinen, Texas Navyn ja Maryland Seattlen. Ei siis yllatyksia. Manittavia tilastopoimintoja ovat Texasin sophmoren Jordan Hamiltonin 26 pinnaa seka Pitt-back courtin hienot luvut: Wanamaker 24p, Gibbs 22p.

Keskiviikkona on ohjelmassa toiset nelja kamppailua, ja perjantaina sitten jysahtaa kunnolla perati 270 joukkueen ollessa tulessa. Ensimmaiset ESPN American televisioimat ottelut nahdaan viikon paasta tiistaina. Neljan livepelin kimara kasittaa kamppailut Virginia Tech- Kansas State, Ohio State-Florida, Butler-Louisville (josta luvassa otteluennakko blogissani) ja South Carolina Michigan State.

Tassa viela linkki kausiennakkooni. Tekstia on sen verran paljon etten viitsinyt tanne kokonaisuudessaan kopioida.

http://yliopistokoris.blogspot.com/2010/09/kausiennakko-2010-11.html
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös