Koripallo.com

NCAA 2014-15

Viestejä
561
Viestejä
943
Vs: NCAA 2014-15

Aika hiljaista tässä topicissa. Pari havaintoa alkukaudesta:

Tää Kentucky on paras collegejengi sillä aikajaksolla kun mä oon katsellut pelejä paljon. Mielestäni parempi kun 2012 Kentucky, Floridan back to back jengit tai 2004 Uconn. Pari peliä meni tiukalle, mutta niinhän se välillä menee, varsinkin kun kaikista avuistaan huolimatta Kentuckyn hyökkäyspeli välillä yskii. Yleensä tää jengi pelaa sellasta puolustusta, että on itse asiassa aivan sama millaista hyökkäys on. Tämän tason difua harvoin näkee. Vastustajan pelaaminen on täyttä panikointia ja pelkää "reaktiota" koko 40 minuuuttia ja jokaisen heiton edes ilmaan saaminen työn ja tuskan takana. Hyökkäykseksi riittää pääosin jo pelkkä atletiikka, mutta back courtilla on ihan mukavasti heittovoimaa (Harrison, Harrison, Ulis, Booker) ja front courtilla taitoa (erityisesti Lyles joka saisi jopa kasvattaa rooliaan) ja koska joukkue on ollut kasassa vasta pari kuukautta, on odotettavaa että homma tästä vielä paranee kevättä kohti.

Kerrasta poikki tournamentissa voi kuitenkin käydä miten vaan, eli ei mestaruus silti saletti ole. Joukkueen joka voi kaataa Kentuckyn tulee olla kookas, urheilullinen ja heittovoimainen. Ykköskandidaatti tähän on rankingien kakkosena majaileva Virginia, jonka puolustus on erilaista (ei yhtä prässäävää) mutta melkeinpä yhtä tehokasta. Ja vaikka Kentucky taisi olla keskimitaltaan - oliko se nyt näin että... pidempi kun kaikki NBA jengit poislukien yksi tai kaksi - Virginian rosteri on 6'2 pointtia lukuunottamatta kaikki kokoa 6'5-6'11 ja atletiikkaakin riittää. Virginia ei elä kolkeilla, mutta pudottaa kaukaa riittävän tarkasti.

Virginian lisäksi ACC:n kouluista Duke ja UNC voivat myös haastaa Kentuckyn järjettömän lahjakkailla rostereillaan. Kummastakin löytyy taitoa, kokoa ja urheilullisuutta. Miinuksena Dukella on puolustus, tosin viime aikoina käytetty 2-3 paikka on osoittautunut toimivaksi, ja peleissä joissa Duke on vetänyt paikkaa, on tulos ollut huikeaa. UNC:n ongelma on epätasaisuus, mutta parhaimmillaan peli on aivan erinomaista. Ja lisätäänpä ACC listaan myös Notre Dame. Vain kahdesti hävinnyttä jengiä ei varsinaisesti voi mustaksi hevoseksi kutsua, mutta hyvästä alusta huolimatta tuskin moni Irishille Final Four paikkaa povaa vielä. Itse uskon että hyvinkin voi sinne asti edetä.

Gonzaga on vuodesta toiseen tosi kova, ja nyt ehkä parempi ja Tournament-valmiimpi kuin koskaan. Heittovoimaa ja back court kypsyyttä joukkueessa tuntuu olevan aina, nyt on front courtkin riittävässä kuosissa.

Arizonan ja Louisvillen koko ja atletiikka riittää, heittopeli ei.

Iowa Staten hyökkäyvoima riittää, puolustus ei.

Villanovalta puuttuu fysiikkaa ja kokoa. Samoin Kansasilta ja Wisconsinilta.
 
Viestejä
86
Vs: NCAA 2014-15

Kiitos siitä että pidät ketjua yllä. Itseäni ainakin kiinnostaa pysytellä ainakin jollain tasolla kärryillä myös NCAA-koriksesta.

Omalla kohdalla kiinnostus on usein kohdistunut niihin yliopistopelaajiin, joilla on potentiaalia NBA-tähdiksi tai edes rotaatiopelaajiksi. Tästä johtuen on aina tullut pidettyä silmällä yliopistopelaajia, jotka ovat olleet hypetettyjä high school tasolla. Monesti tuleekin silmäiltyä mock drafteja, ja tarkasteltua siellä pyörivien nimien tilastoja ja draftipositioiden heilahtelua.

Kokonaisia pelejä, ei ole ESPN American (vai mikä se ny oli) loppumisen jälkeen tullut juurikan katseltua. Kiinnostaisikin tämän, hyvin pitkälti joukkuekohtaisen analyysin jälkeen myös lukea pelaajakohtaisia analyysejä. Juurikin lähinnä siltä kannalta minkälaiset mahdollisuudet milläkin pelaajalla on menestyä seuraavalla tasolla. Toki myös kiinnostaa esim. laadukkaat jr/sr-ikäiset pelaajat, joita ei suurina NBA-lupauksina ole varsinaisesti pidetty, mutta ovat tällä hetkellä hyvien NCAA-joukkueiden kantavia voimia.

Toivottavasti jaksat näitä analyysejä raapustella, vaikka topikki nykyään hiljainen onkin. Varsinkin march madnessin tienoilla olisi mukava lukea joukkueiden voimasuhteista, mahdollisista yllättäjistä jne.
 
Viestejä
941
Vs: NCAA 2014-15

Kiitoksia täältäkin. Itse tapaan yleensä huomiokynällä merkata kauden alussa muutaman potentiaalisen NBA-staran, ja MM:n lähestyessä tarkistan miten kaverit ovat pärjänneet ja kannattaako heitä seurata ja onko joku uusi naama noussut listalle.

Ennen tätä kautta mielenkiintoisimmaksi pelaajaksi nousi minun papereissani K-A Towns. Siksipä mielenkiintoista, ettet Jukka häntä Kentuckyä kehuessasi maininnut ollenkaan. Toki tuossa porukassa on 10 tusinassa loistavia pelaajia, mutta mielestäni Towns omaa silti sen verran upsidea, että olisi mielenkiintoista tietää kp.comin NCAA-tietäjältä/-jiltä mitä mieltä hän on/he ovat kaverista tähän mennessä. Virheitä tuntuu ottavan vähän liikaa ja heittotarkkuus NCAA:n rajallisesta tilastoinnista haettuna on vähän alhaalla siihen mitä kuvittelin. Jos olet pelejä nähnyt, niin johtuuko tuo huonoista heitonvalinnoista, tuolla framella pitäisi korin alla olla ihan suvereeni eikä muilla pitäisi olla mitään sanottavaa?
 
Viestejä
943
Vs: NCAA 2014-15

Jatketaanpa sitten heti palautteen (kiitos!) siivittelemänä.

Jos pelaajia arvioi NBA potentiaalin kannalta, kyllä Duken Okafor on mielestäni päänmitan kaikkien muiden yläpuolella. Ainoat kaksi haastajaa #1 pickiksi ovat Kiinassa pelaava Mudiah, ja Martti Mielikäisen mainitsema Towns. Mudiah kuulosti ainakin kesällä mainiolta, mutta omat havainnot ovat vaan jotain high school clippejä. Towns on edelleen mielestäni kysymysmerkki, ja se nouseeko hän piikkipaikalle voi ihan hyvin ratketa vasta workouteissa. Towns ei ole pettänyt tai tehnyt mitään väärää. Se millainen määrä talenttia Kentuckyssa on, ja millaista koripalloa joukkue pelaa, ei vaan tuo kaverista kaikkea esille. Towns ei egoile (kuten ei kukaan muukaan tästä ncaa pallon dream teamista), vaan suorittaa hänelle osoitettua roolia, joka tuppaa olemaan puolustus (erinomainen), levypallot (erinomainen), hustlaus (erinomainen) ja laittaa pari kertaa pallo pussiin ihan half court setissäkin (ihan hyvältä näyttää). Kun minuutteja kertyy 18 per matsi ja heittoja viisi, ei siinä vaan pääse esittelemään repertuaariaan. Toisaalta, en usko että tämä joukkueen eteen kybällä pelaaminen varsinaisesti draft stockia syökään. Tästä riittäisi aihetta omaankin kirjoitukseen, mutta lyhyesti: Coach Calipari on luonut Kentuckyyn melkoisen NBA-pelaaja tehtaan, joka on aivan mainio paikka kaikille jotka vain ovat tarpeeksi hyviä mahtumaan rotaatioon. Kun olet Caliparin rotaatiossa, olet automaattisesti pickin arvoinen, kuitenkin sopivasti suojassa, sillä leveään materiaaliin ja sieltä erottautumisen vaikeuteen on helppo vedota, ja heikkoudet naamioida. Tämä on ainakin minun mielipiteeni. Siis tuottaahan Kentucky aivan mahtavaa pelaajamatskua, ei siinä mitään, mutta mielestäni joukkue on turvallinen valinta sillä pelaajia ei saada joukkueessa samanlaisen suurennuslasin alle kun muualla. Mainitsin nuo nimenomaiset Kentuckyn pelaajat lähinnä niinä kavereina, joiden heittotaidot saattavat ratkaista tuleeko mestaruus vai ei. Parhaat pelaajat joukkueessa ovat kuitenkin lopulta ehkä isot miehet: Towns sekä toinen tuleva lottery pick Willie Cauley-Stein.

Takas Okaforiin. Mielestäni hänessä on paljon samaa kun viime kauden sensaatiossa Embiidissä. Kyllä! Tätä vertausta ei varmaan missään näe, mutta vaikken itsekään väitä että pelaajat olisivat samanlaisia, heissä on paljon samaa: isolle pelaajalla erinomainen jalkojen liike, kyky lukea peliä, ja liikkeet. Tosin siinä missä Embiid näytti kaverilta joka on vaan napattu jostain ja saman tien kun kotonaan koriskentällä, Okafor näyttää siltä että olisi hionut peliään suunnilleen yhtä kauan kun mitä hänellä on vasta ikää. Okafor on yksinkertaisesti aivan erinomaisen taitava sisäpelaaja, jonka kaikista kovin avu mielestäni on nopeasti ja asennosta kun asennosta lähtevä heitto - siis en tarkota jumpperia, vaan postissa pelatessa Okafor ottaa ratkaisun suunnilleen silloin kun sitä vähiten odottaa, kuitenkin siten että heitto on aina jotenkin tasapainoisen ja luonnollisen näköinen. Kysymysmerkkejä hänessä on mielestäni lähinnä se miten pärjää kookkaita fyysisiä puolustajia vastaan. Ei sinänsä syytä epäillä etteikö pärjäisi. Ei ole vaan vielä joutunut kunnon testiin, ja hieman sellainen fiilis on ollut että ei pysty ihan suvereenisti dominoimaan kun puolustus on raudanlujaa.

Jos DraftExpressin mockia katselee NCAA pelaajien osalta jo mainituista eteenpäin...

#4 Russell (Ohio State): kova atleettinen skoraaja, mutta häkellyin näkeväni näin korkealla. Ei todellakaan valmis NBA:han. No, olen itse sattunut näkemään juuri ne pari peliä joissa kauden huonoimmat box scoret (toisaalta niissä oli puolustuskin kovinta)
EDIT: tuli katsottua Russellia vähän lisää ja syön sanani. On top 5 matskua ja pystynee pelaamaan kumpaakin takamiespaikkaa nba:ssa. Oli kyllä vaikeuksissa esim Louisville vastaan, mutta kukapa ei olisi.

#8 Johnson (Arizona): super-atleetti. Siinä missä esim Russell on vielä raameiltaankin raaka, Johnson voisi fysiikaltaan ja puolustus-avuiltaan pelata jo NBA:ssa. Hyökkäyspäässä ei ole kummempia esittänyt

#9 Winslow (Duke): vakuuttava, monipuolinen SG, mutta ehkä joukkueensa neljänneksi tai viidenneksi paras pelaaja. Trendin alkaa huomata jo: tämä vuosikerta tulee olemaan sen verran kehno, että tullaan varaamaan jo kärkipickeillä pelkkää potentiaalia, parhaat NCAA pelaajat taas eivät Okaforia ja Cauley-Steinia lukuunottamatta omaa NBA potentiaalia, ja putoavat kauas.

# 10 Oubre (Kansas): SG/SF. NBA pelaajan raamit, väläytellyt vähän. Tekee joku 7 pinnaa per peli.

# 11 Looney (UCLA): en ole katsonut yhtään UCLA:n peliä joten minulle vielä mysteeri. Sen tosin olen pannut merkille että UCLA häviää 20-30 pinnaa kun vastus on kova

#12 Turner (Texas): Turner ei ole edes aloituksessa, mutta yllä oleviin verrattuna on esittänyt sellaisia juttuja että on mun papereissa vähintään top 5:ssä. Kookas (6'11/250), vahva, atleettinen, loistava puolustaja, heittää vaparit 90% tarkkuudella. Tästä tulee vielä jotain.

#13 Kaminsky (Wisconsin): aivan mahtava NCAA pelaaja, mutta onko NBA:ssa muuta roolia kun heittää kaukaa. Rutkasti taitoa, mutta urheilullisuutta ei.

#14: Levert (Michigan): mursi just jalkansa, loppukauden sivussa.

#15 Harrell (Louisville): Raakaa voimaa riittää mutta nämä ylivoimaisella fysiikalla sentterinä dominoivat vaan 6'8 pitkät jannut on aika heikoissa lähtökohdissa kun vastassa on NBA:n 4-5 paikan pelaajia.

#16 Dekker (Wisconsin): urheilullinen, ihan hyvin heittäväkin jokapaikan höylä. Miksei.

#17 Alexander (Kansas): kts Harrell kaksi paikkaa sitten. Alexander on vaan 2v nuorempi eikä vielä edes saa pelata kun 18min/peli.

Eli semmosta, ei heppoiselta näytä. Mutta vaikken NBA potentiaalista olekaan innoissani, on samaan hengenvetoon todettava, että olen aivan täpinöissäni tästä NCAA kaudesta ihan niinkun NCAA-koris mielessä. Mahtavia joukkueita Kentuckyn, Duken ja Carolinan kaltaisista tähti-sikermistä Wisconsinin, Arizonan ja Virginian kaltaisiin veteraaniporukoihin. Pelisysteeminen kirjoa. Odotettavissa olevia harvinaisen tasaisia vääntöjä konferenssien voitoista. Kentuckyn mahdollisen tappiottoman kauden jännitys. Oma suosikkijengi Georgetownkin pelaa hyvin. Mikäs tässä on pelejä katsella. Suosittelen lämpimästi kaikille! ESPN college pass on loistava. Kakskybää kuussa, ja koska kausi on niin lyhyt, kun nyt ostaa saa kolmella kuukaudella, eli kuudellakympillä koko loppukauden. Pelejä tarjolla parikyt päivässä, oisko enemmänkin. CBS näyttää käsittääkseni viikonlopun huippupelejä yhden tai pari joka viikonloppu ihan ilmaiseksikin (kuten vissiin kauden huipennuksen, NCAA Tournamentinkin(?), ja kyllä streamitkin pelittää jos ei ole kuvanlaadun suhteen kriittinen. Turha huolestua jos ei oo jengit ja pelaajat tuttuja, se ei haittaa mielestäni ollenkaan. Kun rosterit menee lähes uusiks parin vuoden sykleissä, on enemmän seuraavankin tutustuttava joukkueisiin uudestaan joka talvi. Eikä pelaajien tunteminen ole minusta edes se NCAA koriksen juttu, vaan se lataus, taistelu, jokaisen ottelun merkitys, ja fiilis, joka välittyy lähes pelistä kun pelistä katsoit sitten Kentuckya tai jotain sata sijaa huonompaa jengiä.
 
Viestejä
7 416
Vs: NCAA 2014-15

En tiedä Robert Upshawsta mitään muuta kuin, että kaverilla on ongelma huumeiden kanssa, 4.4 blokkia per peli ja YouTube-videot näyttävät "ihan ok":lta.

http://www.slamonline.com/college-hs/college/washington-dismisses-nations-top-shot-blocker-robert-upshaw-program/

Robert Upshaw 7 Blocks & 12 Points (Washington Huskies vs. San Jose State 2014)

http://www.draftexpress.com/profile/Robert-Upshaw-6447/

http://www.nbadraft.net/players/robert-upshaw

No, joka tapauksessa kaverista jauhetaan jatkossa korkeintaan NBDL-topikissa.
 
Viestejä
943
Vs: NCAA 2014-15

Alkukaudesta funtsasin, että vaikka tän kauden pelaajamatsku ei NBA-mielessä päätä huimaa, olisi NCAA täynnä erinomasia joukkueita - siis ihan niin kun NCAA-koris-mielessä. Mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä heikommalta joukkueidenkin taso kuitenkin tuntuu. Sehän ei sinänsä haittaa, sillä konferenssit ovat tasaisia ja tuntuu että ainakin omalle kohdalle on osunut aivan käsittämätön määrä TV-trillereitä. Taisin katsoa neljä lauantai-peliä ja yhden maanantai-pelin, ja jokainen ratkesi viime sekunneilla.

Mutta joukkueista: Kentucky on edelleen ainoa porukka jonka puolesta rahaa laittaisin likoon, eikä vain siksi, että Kentucky on ylivoimaisesti kovin, vaan siksi, ettei muista joukkueista oikein mikään vakuuta.

Virginia on edelleen hävinnyt vain kerran, mutta tähtipelaaja Justin Andersonin loukkaannuttua murskavoitot ovat muuttuneet niukoiksi voitoiksi, ja hieman sellainen fiilis ettei tuo meno voi jatkua kauden loppuun. Anderson palaa kentille kesken Tournamentin, mutta miten paluu onnistuu on kysymysmerkki, samoin se onko Virginia enää tuolloin jatkossa.

Gonzaga pelaa Kentuckyn ohella ehkä NCAA:n vakuuttavinta korista, mutta kuten aina, Gonzagaa on kovin vaikea arvioida huonon konferenssin vuoksi.

Duke on edelleen erinomainen. Tyus Jones pelaa miestäni parasta point guard freshman kautta koko NCAA:ssa sitten John Wallin, ja Okafor on täysin pysäyttämätön 1-1 tilanteissa. Mikä tässä Dukessa miellyttää Tournamentia (jossa areena vaihtuu ja lopuksi pelataan domeissa jossa heittäminen usein hankalaa) silmällä pitäen on se, että toisin kun monet aiemmat lahjakkaan koulun joukkueet, tämä Duke ei elä liikaa kaukoheittojen varassa. Puolustus kuitenkin on edelleen välillä liian heikkoa, ja kuten UNC todisti (vaikka Duke voitti), on Blue Devils helisemässä kun vastassa on fyysinen front court.

Wisconsin otti eilen takkiin Marylandilta, mutta nostaisin Badgersilt silti ehkä lopulta kaikkein kovimmaksi Kentuckyn haastajaksi Tournamentissa. Aloituspointti Jacksonin loukkaantuminen ja Bronson Koenigin siirtäminen aloitukseen on nimittäin jopa parantanut Wisconsinin peliä. Koenigin heittovoima takakentältä on juuri sitä mitä tarvittiin, ja kaveri on suoriutunut hienosti pelijohtohommistakin - joskin Wisconin pelitapa tuppaa olemaan sellainen, ettei sielä varsinaisesti mitään johnstocktonia tarvitakaan. Wisconsinin kysymysmerkki on korinalusvoima ja atetiikka ylipäätään, mutta olen taipuvainen uskomaan, että joukkue on ennakkosuosikki kaikkia paitsi Kentuckya vastaan.

Omat mustat hevoseni:

- Northern Iowa (jos nyt #11 rankattu jengi sellainen voi olla) pelaa ehkä NCAA:n parasta joukkue-korista ja Seth Tuttle on paras NCAA pelaaja josta suuri yleisö ei ole kuullut.

- Arkansasin prässi ja koko '40 minutes of hell' meininki voi sotkea kenet tahansa. Valmentaja Mike Andersonin jengit pelaa aina sata lasissa, nyt joukkueen parhaat pelaajat ovat kokeneita ja hyökkäys tasaisempaa kun aiempina kausina.

- Georgetown: oma suosikki ja saatan yliarvioida, mutta Joshua Smith - kun pysyy kentällä ilman virhevaikeuksia - on NCAA:n vaikeiten pysäytettävä sentteri. Georgetownilla on riittävästi kokoa, urheilullisuutta ja heittovoimaa kaataa kenet tahansa. Esitykset ovat vaan olleet liian epätasaisia.

- Miamilla voi olla vaikeuksia päästä Tournamentiin, mutta tämä on klassinen 'voi voittaa ihan kenet vaan...ja hävitä kenelle vaan" -jengi.
 
Viestejä
941
Vs: NCAA 2014-15

Wisconsin meni sitten pudottamaan Kentuckyn varmasta finaalipaikasta. Peliä en ole nähnyt mutta onko jo joku mennyt herkuttelemaan? Toisena finaaleihin menee Duke. Mielenkiintoinen finaalikaksikko varsinkin kun tilanne on minun mielestäni nyt ihan täysin auki. En uskaltaisi laittaa kyllä rahaa Krzyzewskiä vastaan.
 
Viestejä
1 855
Vs: NCAA 2014-15

Martti Mielikäinen sanoi:
Wisconsin meni sitten pudottamaan Kentuckyn varmasta finaalipaikasta. Peliä en ole nähnyt mutta onko jo joku mennyt herkuttelemaan? Toisena finaaleihin menee Duke. Mielenkiintoinen finaalikaksikko varsinkin kun tilanne on minun mielestäni nyt ihan täysin auki. En uskaltaisi laittaa kyllä rahaa Krzyzewskiä vastaan.

Niin tuli noutaja Kentuckyllekin. Kaksi selkeää missiä, jotka ovat olleet heidän kulmakiviään.
Penetration ja kick pelin puolustaminen on vaikeaa jos juoksee perässä. Wisconsin ei juossut, puolusti vain omaa koriaan. Pakoitti vastustajan kaukoheittoihin ja otti samalla useimmat levyrit, ihan loppua lukuun ottamatta. Se oli puolustakiikan riemuvoittoa.

Toinen oli Kentuckin jatkuva vaihtaminen leikkauksissa ja screeneissä. Taitava, urheilullinen pitkä joukkue, mutta niin vain Wisconsin löysi miss matchit ja sain suhtellisen helppoja 1-1 pelejä. Tarvittaessa löytyi kolmosia.
 
Viestejä
1 855
Vs: NCAA 2014-15

Olipa hienon näköinen finaali Wisconsin vs. Duke. Mahtavia oivalluksia molemmilla valmentajilta - kokemusta ei puutu. Pelaajien henkilökohtainen taitotaso omilla vahvuusalueillaan oli iloista katsottavaa.

Ehkä loppuvaiheessa tapahtui Wisconsenilla hieman hyytymistä puolustus puolella, kun sensijaan Duke löysi lääkkeitä sisäpuolustukseensa. Duken nuoret takamiehet olivat suuressa roolissa, kun isompkokoiset tähdet istuivat virhevaikeuksien vuoksi pitkiä toveja.

Tän tapaisia otteluita ja yli 70.000 katsojan keskellä on ilo katsella.

Ensi yönä naisten Finaali Uconn vs. Notre Dame, toivottavasti sam iloinen peli jatkuu tosin UCann tuntuu liian ylivoimaiselta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös