Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
404
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

En ollenkaan näe tätä noin synkkänä mitä Dreier. Kuten Dennis Scott sanoi NBATV:llä, että joukkueeseen pitää saada peli-iloa.
Gibsonin päästämisessä pois on isot riskit, kun Noahin ja Gasolin sopparit ovat katkolla vuoden päästä. Nykyliigassa tekee enemmän liikkuvalla nelosella kuin parilla hitaalla isolla (Gasol ja Noah) yhtä aikaa kentällä. Noah tippunee vaihtopenkille.

Reinsdorffin ulostulo oli hieman yllättävä, kun kaveri ite oli Thibsin (ja Del Negron) palkannut ohi operatiivisen johdon.

Mitä tuo Butler "max" tulee kustantamaan? 16 milliä? Vai ei kai 20 milliä, mitä D.Jordan vaatii ja voi saada sopimusten mukaan?
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

Trancey sanoi:
En ollenkaan näe tätä noin synkkänä mitä Dreier. Kuten Dennis Scott sanoi NBATV:llä, että joukkueeseen pitää saada peli-iloa.
Gibsonin päästämisessä pois on isot riskit, kun Noahin ja Gasolin sopparit ovat katkolla vuoden päästä.

Minä olenkin kp.comin suurin Bulls-pessimisti :D. Minäkään en missään nimessä heivaisi Gibsonia ulos, hänen hinnallaan kun ei mitenkään saisi tilalle toista "kahden suunnan" rotaatio-PF:ää. Jotenkin vain pelkään, ettei Bullsilla ole sielua heittää Noahia bussin alle. Noahin 13,4 miltsin sopparin treidiarvo lienee tällä hetkellä myös aika lailla nollissa, PAITSI jos joku haluaa hänet päättyvän sopimuksen takia.

Itse olisin ihan valmis kauppaamaan Noahin, vaikka vain salary dumppina. Vastustajalle on liian suuri etu, jos Bulls pitää jatkuvasti kentällä pelaajaa, jota ei tarvitse puolustaa. Viime kaudella Noahin syöttötaito ja "point forward" -ominaisuudet pääsivät oikeuksiinsa, kun Bulls pyöritti hyökkäystään pitkälti hänen kauttaan, mutta nyt kun hyökkäys pyörii Rosen, Butlerin ja Gasolin ympärillä, Noah on lähinnä vaan tiellä. Lisäksi Miroticille pitää saada enemmän peliaikaa.

Mitä tuo Butler "max" tulee kustantamaan? 16 milliä? Vai ei kai 20 milliä, mitä D.Jordan vaatii ja voi saada sopimusten mukaan?

Löysin ainakin tällaisen laskelman Butlerin vaihtoehdoista (olettaen että Bulls tarjoaa maksimia ennen kuin muut pistävät tarjouksia pöytään):

Year Re-sign Sign elsewhere
2016 $15,856,500 $15,856,500
2017 $17,045,738 $16,570,043
2018 $18,234,975 $17,283,585
2019 $19,424,213 $17,997,128
2020 $20,613,450
Total $91,174,875 $67,707,255
 
Viestejä
2 415
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

Trancey sanoi:
En ollenkaan näe tätä noin synkkänä mitä Dreier. Kuten Dennis Scott sanoi NBATV:llä, että joukkueeseen pitää saada peli-iloa.

Tuo on sellaista jenkkien unelmahöttöä. Ikään kuin paska hyökkäyspelaaminen muuttuisi yllättäen paremmaksi jollain epämääräisellä peli-ilolla.

Chicagon ongelmana on ollut jo ainakin viiden vuoden ajan heikko hyökkäyspään pelaaminen ratkaisupeleissä. Tämä ongelma on henkilöitynyt erityisesti Noahiin ja Hinrichiin vuosien aikana. Molemmat pelaajat ovat hyökkäyspäässä täysin turhakkeita ja menestykseen pyrkivä joukkue ei vaan voi antaa noin paljon tasoitusta muille. Molemmista kavereista voi auttaa todella paljon hyökkäyksessä, kun uhkaa ei paljonkaan ole.. Noah aiheutti Cleveland-sarjassa jo lähinnä myötähäpeää hyökkäyspelillään. Useampi kahdesta metristä heitetty puoli-hook osui kovaa levyyn ja meni pari metriä ohi. :) Hinrich tekee 30 minuutin peliajalla 2-3 pistettä.. Molemmista kavereista pitää päästä eroon ja mahdollisimman paljon heitto-/hyökkäysvoimaa tilalle.

Osa huonosta hyökkäyspelistä menee myös Thibodeaun piikkiin. Toivottavasti uusi valmentaja on parempi hyökkäyspelaamisen osaaja.

Chicagon menetti kyllä erittäin hyvän tilaisuuden tänä vuonna. Nyt kun Cleveland oli loukkaantumisten kourissa, niin nyt olisi ollut loistava paikka edetä finaaleihin asti. Gasolin loukkaantuminen oli todella paha isku. Sen jälkeen Chicagon hyökkäyspelaaminen oli ihan karmeaa.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

No niin! Butler 4+1 vuotta ja 95 miltsiä. Ilmeisesti Lakers- ym. huhupuheet olivat kuin olivatkin vain pelottelua, mikä oli siinä mielessä turhaa, että kaipa Bulls olisi pistänyt tämän paperin joka tapauksessa pöytään. Butlerilta oli myös varmasti ihan fiksu veto ottaa tämä diili sen sijaan, että olisi pelannut vielä vuoden 4,5 miljoonalla ja hakenut vuoden päästä jotain astronomista rahasummaa. Jimmylläkin kun tuota loukkaantumishistoriaa on. Nyt pitää vaan toivoa, että miehen työmoraali pysyy yhtä korkealla kuin tähänkin asti.

In other news, 34-vuotias Dunleavy kirjattiin kolmeksi vuodeksi 15 miljoonalla. Sinänsä positiivista, pelasihan MDJ tasaisen vahvan kauden, mutta tämä sulkee nyt pois sen vaihtoehdon, että aloittavaksi SF:ksi oltaisiin haalittu jotain parempaa treidaamalla. Chicagossa on nyt ilmeisesti laskettu, että luxury taxin puolelle mennään huoletta, sillä uuden tv-sopparin myötä repeater taxista ei tarvitse huolehtia. Rosteri alkaakin sitten pikkuhiljaa olla kasassa, eihän tästä puutu kuin backup-PG, jotta Hinrich saadaan niitattua vaihtopenkin päähän.

PG: Rose, Hinrich
SG: Butler, Snell
SF: Dunleavy, McDermott
PF: Gibson, Mirotic
C: Noah, Gasol

Chicagossa on ilmeisen vahva usko siihen, että tällä porukalla voidaan mennä maaliin asti ja männäkauden epäonnistuminen oli yksinomaan valmennuksen syytä. Saapa nähdä. Uskon, että menestystä voi tulla, mutta se edellyttää että 1) miehet pysyvät terveinä (yeah right), 2) Mirotic kehittyy ja nousee avaukseen Noahin tilalle, 3) McD nousee rotaatioon ja Snellistä saadaan enemmän irti. Seuraamme mielenkiinnolla.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

No niin, PF Portishan unohtui tuosta listasta kokonaan. Eipä sillä, että hänelle mitään peliminuutteja olisi tulossa tuon nelikon takaa. Ehkä sitten vuoden päästä, kun Noah päästetään autuaammille niityille.
 
Viestejä
404
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

Derrick Rosea vastaan nostettu raiskaussyyte vuoden 2013 tapahtumista, jolloin Rose + kaks kaveria ois huumannut ja raiskannut hänen rakastajattaren.
Bulls done.
 
Viestejä
9 123
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

Trancey sanoi:
Derrick Rosea vastaan nostettu raiskaussyyte vuoden 2013 tapahtumista, jolloin Rose + kaks kaveria ois huumannut ja raiskannut hänen rakastajattaren.
Bulls done.

Miltä tuntuu kun idoli kostautuu raiskaajaksi? Ala Kobe.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2015 - 2016

Fil Tsäksön sanoi:
Kausi avattu perussuorituksella. Ei mitään häikäisevää, mutta uuden valmentaja pelitapa näkyi ajoittain jo mukavasti. Pistevastuu jakaantui hyvin; Miro 19, D-rose 18, Jimmy Buckets 17. Muilta mukavaa säestämistä myös. KOlmoset eivät uponneet toivotulla tavalla laajemmalla rintamalla, mutta uuden pelitavan kautta Rose sai mukavasti tilaa ajoille. Aiemmin oli kerrottu, että peliminutteja pienennetään kärkikavereilta ja rotaatio lisääntyy. Kuitenkin JB taisi olla yli 38, maksimien piti pyöriä noin 35min. No ehkä ekassa peli ja kotona Cavs selittää tätä.

Gasolin pisteet jäiävät kahteen, Noah koloi polveaan. Gasolilta tärkeä blokki 3s ennen loppua, kohteena LBJ, joka heitti kentän korkeimman pistemäärän.

Kylläpä oli mukava katsoa tätäkin herkkua pitkän kesän jälkeen.

Hyvä tästä tulee.

Nimimerkki Fil Tsäksön lähti keulimaan uudella topicilla, mutta itse preferoisin, että pidetään kiinni foorumin käytännöstä ja jatketaan samaa vanhaa. Sitäpaitsi, tällä tavoin viime vuosien parhaat älynväläykset säilyvät paremmassa tallessa. Kuten nyt vaikkapa näin:
Dreier sanoi:
Hinrich voi mainiosti pelata aloittavana pointtina Rosen poissaollessa ja siirtyä kakkospaikalle Hamiltonin lepuuttajaksi (tai korvaajaksi, kun Rip hajoaa palasiksi) Rosen palattua.
Dreier sanoi:
Minusta Hinrich on varsinkin fanien keskuudessa äärimmäisen aliarvostettu pelaaja. Bulls-fanifoorumeilla Hinrichin toissakeväinen sopimus otettiin lähinnä järkytyksellä vastaan ja niillä vinoillaan edelleen jatkuvasti miehen edesottamuksista. Suurin nillitys koskee Kirkin hinta-laatu-suhdetta, varsinkin kun Chicagossa yleensä pidetään kukkaron nyörit tarpeettoman tiukalla, mutta kyllä todellisuudessa tuo reilut 6 miltsiä kahdesta vuodesta on ihan markkinahinnoissa.

Mutta itse asiaan! Itsehän tein omat kausiennakkoni kausiennakkotopiciin, ja päädyin ennustamaan että "runkosarjassa Bulls taistelee paikoista 4-5 ja pudotuspeleissä käy idän semifinaaleissa kovan taistelun ECF-paikasta". Nyt kun olen nähnyt peräti yhden kokonaisen ottelun, pieni fanipoika sisälläni haluaisi nostaa tavoitetta jo ylemmäksi. Kuten herra Tsäksön tuossa totesi, rotaatio on paljon aikaisempaa laajempi. Tätä myös edellytetään, koska Bulls juoksee hyökkäyksessä aivan älyttömän paljon viime vuoteen verrattuna. Jos pallon taputtelu ja seisoskelu sai viime vuonna fanin repimään hiuksia, niin nyt vauhtia todellakin riittää. Jos (ja tämä on iso jos) roolipelaajat McDermott, Moore ja Snell pystyvät pelaamaan illasta toiseen noin laadukkaita minuutteja kuin eilen, niin runkosarjassa voidaan pärjätä ihan hyvinkin. Isoin peukku Hoibergille kuitenkin siitä, että ihkulempparipelaajani Hinrich naulattiin vihdoin verkkareista vaihtopenkkiin.

Ja tässäpä se suurin ero: Thibs väänsi mieluummin seitsemän pelaajan rotaatiolla ja peluutti avainmiehiä (ml. Hinrich!) 45 minuuttia, kuin pisti vakirotaation ulkopuolisia (kuten nyt nuo kolme äsken mainittua) kentälle. Gasolia ja Noahia Thibs peluutti samaan aikaan aloitusviisikossa, vaikka jokainen tilasto, ja lajin seuraaja, ja Noah itse, pitivät tätä huonona ideana. Nyt meillä on ainakin valmentaja, joka ei pelkää antaa vastuuta nuorisolle, ja joka ensi töikseen tiputti Noahin avauksesta. Juuri näin!

Mutta toppuutellaanpa vähän. Hoiberg ei ole puolustusspesialisti, ja tässä tulee vielä isoja ongelmia kun vastustajat alkavat perusteellisemmin scoutata Gasol-Mirotic-parivaljakon heikkouksia. Noah-Gibson-kaksikon puolustuspeli Cavsia vastaan oli kuin tuulahdus neljän vuoden takaa ja oli niin tehokasta, että täällä meinasi tulla tippa linssiin, mutta tosiasia on että nämä herrat tulevat missaamaan yhteensä varmaan nelisenkymmentä matsia tälläkin kaudella. Isoin huoleni koskee sitä, että hyökkäyspään säntäily tulee syömään niin paljon tehoja, että viimeistään keväällä kukaan ei jaksa enää tehdä mitään, varsinkaan puolustaa. Sekä preseasonilla että eilen toisella puoliajalla pojilla alkoi jo selvästi painaa jaloissa. Kausi on pitkä.

Eli eipä peruutella ennustuksia, mutta todetaan nyt kuitenkin, että on se Clevelandin kaataminen aina yhtä hienoa.
 
Viestejä
248
Vs: Chicago Bulls 2015 - 2016

Ekasta matsista innostuneena avasin uuden ketjun kun en käytännöstä ollut perillä. Rookie mikä rookie. Käsi pystyssä jatkan jatkossa tässä ketjussa, ehkäpä jo huomenna Nets voiton jälkeen..
 
Viestejä
404
Vs: Chicago Bulls 2015 - 2016

Kohta pari kuukautta kautta takana. Mitä on jäänyt käteen?

Recordi: 15-11
Pettymys ja ok. Riippuu miten katsoo. Itse pelaaminen on todella tuskaista ja alkukauden motion offensen jälkeen entistä tuskaisempaa, joten sinällää rekordi on hyväksyttävä. Liigan powerhouseista on otettu voittoja kiitettävästi. Paskanipuille taas tulee tappioita kokoajan, kun ei näytä kiinnostavan.

Yllättäen tilastojen perusteella puolustus on liigan parhaita, mutta katsomalla otteluita tätä ei usko millään. PnR puolustustus Rose-Gasol vuotaa kuin seula. En osaa sanoa miten paremmin Rosen pitäisi puolustaa, kun jää skriineihin. Varmaankin suurempi syy on dinosaurus Gasolissa, joka jää turvallisesti makaamaan korinläheisyyteen, eikä tule haastamaan heittäjää, jolloin pallollisella on vapaa heitto tai ajo vauhdilla korille. Matador defense anyways.

Case Hoiberg Jimmy Butler avautui jo mediaan, että Fred on liian kiltti valmentaja. Pelaajat pitäisi laittaa vastuuseen virheistään.
Tätä on osittain vaikea tulkita, ketä pelaajia Jimmy G Buckets tarkoittaa? Rose? Gasol? Mirotic?
Kommentin edeltävä esitys oli häneltä itseltään aika heikko...
Hoiberg edelleen hakee omaa tyyliään valmentajana NBA:ssa, mutta on myös reagoinut jo aikaisemmin. SF paikan pelaajia on kierrätetty läpi kauden, koska aloituksen pelaaminen molemmissa päissä on ollut keskivertoa. Penkin tullessa kentälle energia ja yritys on noussut ihan uusille tasoille. Edellisessä pelissä Snell jo penkitettiin ja Miroticille annettiin jälleen kerran mahdollisuus. Itse olen Miroticilta nähnyt riittävästi. Ratkaisut kentällä ovat järjestäen idioottimaisia. Metri kolmosen takaa roiskaisua pari pelissä. Yleensäkin heittäminen todella paskaa ilmaan mentaliteetillä olevaa. Ilmeisesti Gasol saanut vaadittua Nikolle vastuita...Silti kysessä nokkela pelaaja, mutta viime kauden onnistunut runia ei olla nähny.

Onnistujat:
Jimmy Butler - vaati kesken kauden enemmän ISO kuvioita ja on aika hyvin niistä naulannut. Läpi kauden varmin vapariviivalle pääsijä. Silti hyökkäyksen musta akko, jos puhutaan, että pallon pitäisi kiertää vauhdilla.

Joakim Noah - Alkoi pääsemään viimeisen 3 viikkoisen aikana vauhtiin ja teki 25 minuutin peliajalla kovia statseja. Vei Miroticin minuutteja kokoajan. Ikävä olkapäävamma Nets pelissä pitää Jo'n sivussa kuukauden. Sen jälkeen myynti muualle?

Bobby Portis - malttanut odottaa kärsivällisesti mahdollisuuttaan. Sai Knicks pelissä pelata 23 minuuttia ja teki heti 20/11 aika vaivattomasti. Real deal.

Doug McDermott - Liike ollut hyvää tällä kaudella. Osaa tehdä koreja erilaisilla runnereilla jne. Nakuttaa 2-3 kolkkia peliin. Välillä paljon harjoiteltu puolustumaninen näytti jo paremmalta, mutta viime pelit taas olleet vähän heikompia.

Epäonnistujat:

Derrick Rose - Silmävamma selityksenä on ihan pätevä, mutta kun tuntuu ettei vaan enää ole paloa koripalloon. Kerran kahteen viikkoon tulee kehiin sellaisella asenteella, mitä Westbrook tuo joka ilta parketille. Liian joviaali kentällä. Signature ajot korille ovat olleet tällä kaudella yksi suurimmista heikkouksista. Onnettomalla prosentilla viivalle tai koriin. Vaikea sanoa tuleeko enää mitään. Liikkuminen näyttää olevan ok, mutta liikaa munien kaivelua kun pitäisi leikata korille.

Tony Snell - ei mitään kehittymistä viime kauteen. Läpimurtoa ei vaan näytä tulevan. Kohtuu puolustaja, mutta puuttuu munat. Lapsukset pallon kanssa.

Brooks/Hinrich - eivät tuo oikeastaan mitään penkiltä. Captain Kirk pelasi pari hyvää peliä alkukaudesta, mutta sen jälkeen tasoa McConnell. Brooks ei osaa tehdä muille mitään. Omia ratkaisuja ja välillä onnistuu. Ei pysty puolustumaan ketään.

Nikola Mirotic - aikaisemmin jo mainitsin järjettömät heittovalinnat. Nukahtamiset puolustuksessa ja voiman puute vaivaavat. Hyöty peli-ilosta Paun kanssa on pienempi kuin miinukset kentällä. Ei taida sittenkään olla pelastaja Bullssiin. Vuosi vielä soppari jäljellä. Pistäisin itse penkille ja antaisin fair mahdollisuuden muille.

Fred Hoiberg - mikä on joukkueen identitetti? Mikä ihmeen uusi hyökkäys? Nyt näyttää kentällä olevan vanha Thibodeun aikainen Bulls, mutta ilman sydäntä ja effortia. 5-vuotta tätä vielä?

Tästä eteenpäin
Joulupäivänä kivalta vaikuttava peli Thunderia vastaan, josta tuli viimeksi kotivoitto marraskuussa UC:ssä. Noahin loukkaantuminen avaa mahdollisuuden nyt Bobby Portisille. Odottaisin semmoista 12/8 esitystä 20 minuutilla. Toivottavasti saisi raivattua Taj Gibsonin penkille, koska vaikka Gibson on hyvä roolipelaaja, niin ei riitä tällä hetkellä.

Edessä on aika vaikea otteluohjelma seuraavaan seitsemään peliin, jossa kohdataan esim. Raptors kahdesti.
Joko Rose herää? Joko Fred herää aikalisiensä kanssa? Siirtoajan umpeutumiseen vielä aikaa, mutta jotain pitäisi tehdä jo. Dunleavy ei ole ratkaisu ongelmiin.

Rauhallista Joulua!
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2015 - 2016

Trancey sanoi:
Kohta pari kuukautta kautta takana. Mitä on jäänyt käteen?

Runkosarja on pitkä, ja momentum heittelee nopeasti. Joulun alla olisin allekirjoittanut suuren osan Tranceyn mielipiteistä. Nyt Bulls on kuuden ottelun voittoputkessa idän kuumin joukkue. Lisäksi Chicago on tehnyt nyt yhdeksässä ottelussa yli 100 pinnaa, mikä on pisin putki 20 vuoteen. Alkaako Hoibergin hyökkäys tuottaa tulosta?

Tranceyn onnistujat/epäonnistujat-listaan muutamia kommentteja:

Portis: On hienoa, että Portis on saanut mahdollisuuden näyttää osaamistaan. Hän on osoittautunut todella kovalla intensiteetillä vääntäväksi kahden suunnan pelaajaksi. Suuri kysymys on, saako Portis enää minuutteja kun Noah palaa kehiin. Toivottavasti saa, sillä tässä kaverissa on potentiaalia nousta aloitusviisikkoon ehkä jo ensi vuonna.

Rose: Syksy näytti tosiaan todella tahmealta ja kankealta. Viime peleissä on kuitenkin nähty yhä enemmän väläyksiä, jotka muistuttavat vuodesta 2011. Viimeiset viisi peliään Rose on vetänyt lähes 20 pinnan keskiarvolla, ja pelitilanneheittoprosentit huitelevat 50% tietämillä. Keskeistä on, että ajoista syntyy vihdoinkin taas koreja. Jos mies nyt vaan pysyisi kasassa, tästä voi tulla hyvinkin jännä kevät.

Hinrich: edelliset kaksi kautta totisesti osoittivat, ettei Hinrich pysty pelaamaan 30 minuutin pelejä. Nyt pelatessaan 15 minsaa per peli, Kirk pystyy mielestäni kuitenkin yhä antamaan jotain, varsinkin puolustuspäässä. Steph Curryn liimaaminen Warriors-pelissä oli kelpo osoitus siitä, ettei Kirkin aika ole vielä ohi. Yhtä kaikki, toivoisin että myös Moore nähtäisiin välillä kentällä.

Mirotic: Kieltämättä vaikeaa on ollut, mutta itse näkisin tähän suurimmaksi syyksi Chicagon ylimiehitetyn etukentän, joka puskee Nikolan kolmospaikalle. Miroticilla ei ole käytännössä mitään ajouhkaa atleettisia kolmospaikan puolustajia vastaan, jolloin hän päätyy lähinnä vetelemään kolmosia metri kaaren takaa. Tilastot osoittivat jo viime kaudella täysin selvästi, ettei Niko kolmospaikalla toimi, eikä tämä ole muuttunut miksikään. Nelosena pelatessaan Mirotic pystyy sen sijaan levittämään kenttää ja ajamaan pallon saatuaan lähestyvistä puolustajista helposti ohi, ja luomaan siten tilanteita itselleen ja muille. Minä näen Nikon kyllä edelleen todella merkittävänä tulevaisuuden tekijänä Bullsissa.

Chicagon suurin ongelma on, että joukkue on epätasaisesti rakennettu ja täynnä palikoita, jotka eivät jotenkin sovi yhteen. Ymmärrän että Portis oli pakko draftata, kun häntä kerran pidettiin siinä vaiheessa draftia ylivoimaisesti parhaana jäljellä olleena pelaajana, mutta etukentällä on nyt aivan hirveä tungos. Kolmospaikka on puolestaan hirveän ohut. Näiden tekijöiden seurauksena Miroticista ja Portisista ei saada irti puoliakaan siitä mitä pitäisi. On paljonpuhuvaa, että Chicagolla alkoi mennä hyvin juuri, kun Noah loukkaantui.

Ei ole mitään syytä olettaa, että Dunleavystä saataisiin enää tämän kauden aikana täysiä tehoja irti, jos miestä ylipäätään nähdään kentällä lainkaan. Tyhmäkin näkee, että tilanne huutaa treidiä, jossa yksi isoista (käytännössä Gasol/Noah/Gibson) pannaan esim. Snellin, Mooren tai Brooksin kanssa pakettiin ja koitetaan saada aloitusviisikon tason SF tilalle. Olen myös aivan varma, että Chicagossa on ollut puhelimet kuumina ja erilaisia tarjouksia on tehty. Mutta, kuka haluaa luopua hyvästä SF:stä (joita ei edes ole mitenkään pilvin pimein) saadakseen jonkun näistä? Gasolilla ja Noahilla on sopparit katkolla; Gasol on 35-vuotias ja vaikka heitto onkin yhä kohdillaan, puolustuksessa mies ei liiku enää mihinkään; Noah on niinikään parhaat päivänsä nähnyt, jatkuvasti rikki ja hyökkäyspäässä lähes hyödytön; Gibsonilla taas on nilkoissaan kaksi aikapommia. Päättyvien sopimustenkin arvo palkkadumppaustarkoituksessa on vähän niin ja näin, kun palkkakatto on joka tapauksessa nousemassa pilviin.

Joukkueen identiteetti alkaa ehkä pikkuhiljaa löytyä, mutta näillä palikoilla on yhä vaikea odottaa suurta menestystä. Edellä mainituista syistä minä en myöskään pysty uskomaan siihen, että pelaajakaupoilla päästäisiin taistelemaan mestaruudesta. Oli miten oli, seuraavista 12 ottelusta 9 on todennäköisiä playoff-joukkueita vastaan, joten on ainakin mielenkiintoista nähdä, miten tilanne etenee. Varsinkin sitten kun Noah saadaan takaisin.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2015 - 2016

Trancey sanoi:
Kolme tappiota putkeen.

Jep. "Idän kuumin joukkue" kuulostaakin taas aika tyhmältä. Viimeiset kolme peliä ovat jälleen olleet tuskaista katsottavaa, kun puolustuksessa ei ole mitään efforttia ja hyökkäyksessä pallo ei liiku mihinkään. Minulta on mennyt kokonaan usko Noahiin. Lisäksi Gasol, Rose ja Butler ovat kaikki enemmän tai vähemmän loukkaantuneina. Uskaltaako Sixers-peliä edes katsoa?

Kyllä tässä pelaajakauppoja kipeästi kaivataan.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2015 - 2016

Bullsin peli on ollut tammikuussa taas aivan käsittämättömän rasittavaa seurata. Viimeksi Warriorsilta ja Bostonilta tuli turpaan otteluissa, joissa juuri ketään ei näyttänyt kiinnostavan pelata. Pau on ollut näissä se kaikista pahin. Nyt yhtäkkiä Cavsia vastaan Bulls päättikin puolustaa, Gasol löysi itseltään jalat ja tuloksena oli yksi kauden mehukkaimmista voitoista. En tiedä mitä pitäisi ajatella.

Noahin kausi on käytännössä ohi, ja kun miehen soppari on loppumassa, voitaneen todeta että tässä meni toinen Bullsin treidioptioista. Sääli, koska ennen olkapäävammaansa Noah oli pitkästä aikaa alkanut taas pelata hyvin.

Nyt kysymys lienee sitten siitä, treidataanko Gasol? Pau on joka tapauksessa vaihtamassa maisemaa kesällä, ja Cavs-pelistä huolimatta Pau tuntuu olevan useimpina iltoina se suurin tekijä, jonka myötä koko joukkeesta katoaa kaikki tsemppi ja yritys. Jos Pausta (ja tarvittaessa Snellistä/Brooksista) vaan saa yhtään mitään hyödyllistä (kakkospointin tai SF-paikan pelaajan) vastineeksi niin antaa mennä minun puolestani. Edelleen, etukentälle kaivataan tilaa ja Portis tarvitsee minuutteja, koska ensi kaudella vastuuta tullee jo paljon enemmän.
 
Viestejä
404
Vs: Chicago Bulls 2015 - 2016

Olen yrittänyt, muttei tuota vaan enää voi katsoa.
No effort, jatkuvia nukahtamisia puolustuksessa. Miten Fred reagoi? Nuttin...
Snell, Brooks & Co. täyttä paskaa verrattuna vaikka edelliseen vuoteen.McBuckets liigan huonoin puolustaja ala Harden.

Mitään mahdollisuuksia ei ole playoffeissa, jos sinne jotenkin kampeaisi, joten blow up, mutta miten??
Noah+Gasol antaa n. 20 milliä cap spacea kesäksi. Mitähän sillä saa? Gasolin jatkosopparin? Ellei Portis kehitys kesällä mielettömästi, niin edessä lienee viiden vuoden rämpinen. Perinteisesti vapaita-agentteja ei ole helppo naarata Chicagoon. 2017 All-in Cousins?
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2015 - 2016

Se siitä blow upista. Kirk vaihtui Justin Holidayhin (Justin who?) ilmeisesti jonkinlaisessa palkkadumppausoperaatiossa. Näillä rippeillä mennään pleijareihin, jos tällä puolustuksella päästään edes sinne asti. Butlerin poissaolo ei hirveästi auta.

Suurin pelko on nyt se, että ainoana merkittävänä offseason-ratkaisunaan Bulls tarjoaa Paulle jonkun järjettömän kalliin jatkosopparin ja odottaa, että näillä palikoilla päästään eteenpäin. En ihmettelisi yhtään.

Tässä on nyt ainakin viitisen vuotta kärvistelty sen kanssa, että backup-PG- ja SF-paikoille ei ole tekijöitä. Tällä kaudella koko joukkue on hukannut viimeisetkin rippeet siitä no-quit-identiteetistä, mitä sillä Thibsin alaisuudessa oli. Fanittaminen alkaa käydä työstä.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2015 - 2016

No niin! Bulls jäi ekaa kertaa pleijareiden ulkopuolelle sitten vuoden 2008. Syksyllä varovaisen realistisena pitämäni ennuste, "runkosarjassa Bulls taistelee paikoista 4-5 ja pudotuspeleissä käy idän semifinaaleissa kovan taistelun ECF-paikasta", meni siis todella pahasti persiilleen.

Katsotaanpa vähän taaksepäin. Viime vuonna käytännössä sama porukka tuli konferenssin kolmanneksi ja otti idän semifinaaleissa kaksi voittoa sittemmin finaaleihin edenneeltä Cavsilta. Ja tätä pidettiin sellaisena alisuorittamisena, että coach Thibs potkittiin pihalle ja hänen tilalleen palkattiin Fred Hoiberg. Okei, itä on nyt paljon parempi kuin vuosi sitten, mutta silti aika moni kysyy nyt, oliko viime vuoden "heikko" menestys missä määrin valmentajan syy.

Henkilökohtaisesti sanoisin, että viime vuonna Bullsia eniten vaivannut ongelma korostui tällä kaudella entisestään. Nimittäin täydellinen yrittämisen puute paperilla heikompia vastustajia vastaan. Tällä kaudella Bullsin rekordi idän kahta parasta joukkuetta vastaan oli 7-1, mutta tämä ei paljoa lohduta kun huonommilta jengeiltä tulee jatkuvasti takkiin. Chicagolla oli parempi voittoprosentti liigan kuutta parasta joukkuetta vastaan kuin liigan kahdeksaa paskinta joukkuetta vastaan.

Kaiken kaikkiaan on vaikea tietää, mikä kaikki meni pieleen. Yhtenä syynä kevään romahdukselle voi pitää loukkaantumisia ja varsinkin Butlerin poissaoloa, mutta toisaalta, Thibsin alaisuudessa Chicago oli yhtä hajalla. Julkisuudessa on tietty pyörinyt kaikenlaisia huhuja: Hoibergilla ei ole otetta pelaajiin, Rose ja Butler eivät tule toimeen, Butlerille nousi kusi päähän ja joukkuekaverit eivät tykkää, joukkueen kemiat ei toimi, Hinrichin treidaaminen myrkytti pukuhuonetta entisestään... paha sanoa. Fanina voi arvioida lähinnä sitä mitä kentällä näkee.

Mikä kaikki teki tästä kaudesta niin paskan? Positiivista oli, että Rose pysyi pitkästä aikaa kasassa ja pelasi välillä ihan kohtalaisesti. Kehonkieli oli kuitenkin sellaista, että aina välillä piti miettiä, kiinnostaako häntä koris lainkaan. Rose ja maksimisoppari-Butler eivät myöskään varsinaisesti ole toisiaan tukeva kombo takakentällä. McDermottilta ja Miroticilta toivottiin läpimurtoa, mutta molemmat pelasivat hirveän ailahtelevaisesti. Rookie Portis väläytteli välillä, mutta töitä on paljon. Gasol on ehkä liigan aneemisin PnR-puolustaja, mutta juuri hän valitti lehdistötilaisuuksissa kaikkein eniten puolustuksen ongelmista. Snell tipahti varmaankin lopullisesti D-liigatasolle, myös Noah oli enimmäkseen lähes peluutuskelvoton kunnes loukkaantui. Dunleavy ei yksinkertaisesti ole enää aloitusviisikkotason pelaaja. Lopulta, totisesti suuren osan ajasta näytti siltä ettei kukaan pahemmin nauttinut pelaamisesta.

Miten tästä eteenpäin? Forman-Paxson-kaksikko, joka vaihtoi Thibsin Hoibergiin ja kieltäytyi treidaamasta Gasolia (joka on kesällä joka tapauksessa lähdössä), ei ole ottanut mitään vastuuta tapahtuneesta. Jos johdossa ei tapahdu muutosta, lienee taaskaan turha odottaa mitään kunnon räjäytystä. Viimeisen 12 vuoden aikana Bulls on saanut treidien kautta huimat 12 rotaatiopelaajaa, joista 6 aloitusviisikkotasoa. Jos taas Forman saa vihdoin fudut, mitä tahansa voi tapahtua. Ehkä nyt voisi olla hyväkin aika miettiä jälleenrakennusta, kun Warriorsin ylivoima vie kuitenkin kaikki mahdollisuudet mestaruuteen ;D.

Pitää palata tähän miehistöpuolueen vielä myöhemmin. Todella kyllä ihmettelen, miksi kukaan vapaa agentti olisi kiinnostunut Bullsista juuri nyt.
 
Viestejä
404
Vs: Chicago Bulls 2015 - 2016

New Era (and a long one...)

Rebuilding coming...

Keskiviikkona sitten julkistettiin täytenä huhuna pidetty Rose Knicksiin siirto. Knicksillä ei uskottu olevan palikoita Chicagoon ja olisiko oikeasti GarPax valmiina luopumaan oman kaupungin kasvatista, jonka markkina-arvo ainakin Chicagossa on edelleen iso.

Derrick Rose, Justin Holiday ja 2017 2nd round pick Knicksiin, josta vaihdossa tuli Robin Lopez, Jerian Grant ja Jose Calderon.
Eihän Rose missään vaiheessa pelannut 21 millin sopparin arvoisesti enää, silti tavallaan yllätti markkinoiden kuivuus, kun mediassa pidettiin selvänä, että Bullsin pitää kylkeen laittaa vielä 1st round pick, että kukaan suostuisi Rosea ottamaan vuodeksi. Phil Jackson tarrasi tilaisuuteen ja hankki Big Appleen Melolle pelikaverin pointtiosastolle, joka oli viime kausina surkea.

Kymmeniä artikkelejä, podcasteja ja videoita tutkineena, en edelleenkään ole löytänyt miksi Chicagossa pidettiin varmana, että Rose lähtee kauden jälkeen. Kaikkien vuosien varrella ladottujen typerien lehdistökommenttien joukossa, ei kuitenkaan ikinä ollut, etteikö voisi pelata Chicagossa "uran" loppuun?
Taisi Reggie Rose & Co. ja Bullsin FO mennä yhtä tukkanuottasille kuin Thibsin kanssa, joten nyt on kivuliasnapanuora ja odotusleikki lopetettu. Enää ei tarvitse jännätä, pelaako vai ei...

image.jpg


Itse en ole Grantia nähnyt juurikaan, eikä odotukset mitenkään korkealla ole. Ilmeisesti hyvä PnR-pelaaja ilman heittoa. Calderon täysi vitsi hyvällä kolmosella.
Robin Lopezista saatiin duunari korinalle. Ei tarvitse kosketuksia turhaan, erityisen mukavaa on kohtuullinen soppari, jos Mahinmit ja Biyombot ovat saamassa yli 15 milliä kaudessa? Soppari kuitenkin ulottuu kolme seuraavaa kautta.

Mitään järkevää näistä ei kuitenkaan ensi kauteen saada, joten odotan edelleen kunnollista tyhjennystä. Butler oli jo lähellä lähteä Minnesotaan Thibsille vaihdossa Dunniin ja Rubioon. Hyvä, ettei ihan noin vähällä liikahtanut kuitenkaan.

2016 Draftista irtosi rustovammainen Denzel Valentine, joka kuitenkin on jättänyt vain 4 peliä neljässä vuodessa väliin. Mites Brandon Royn yliopistoura?
https://cdn.fansided.com/wp-content/blogs.dir/258/files/2016/06/denzel-valentine-nba-nba-draft-797x560.jpg

Ihan jees pick, ilmeisesti kovin kummoinen ei tämän vuoden kerta ollut. Ensi vuotena tulee sitten enemmän pointteja tarjolle, joten Grantilla on vuosi näyttää kannattaako hänen varaan mitään rakentaa.

Odottaisin vielä Mike Dunleavyn ja Tony Snellin ulostamisia ja Pau Gasolin painelevan jonnekin muualle. Ilman täydellistä rebuildingiä en usko, että tuosta juurikaan noustaan mihinkään. Free agentteja vaikea houkutella, kuten historia on todistanut.

Hienointa olisi kuitenkin nähdä Gar Forman poissa. Jotenkin tuo naama ei vaan miellytä.

forman_110509.jpg
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2015 - 2016

Hyvä analyysi, eipä tähän juuri lisättävää. Käsittääkseni Rosen lähtöä ennakoitiin lähinnä siksi, etteivät Rose ja Butler oikein mahtuneet samalle takakentälle, ja juoruiltiinhan julkisuudessa miesten välisestä skismastakin. Tiedä sitten. Vähän surku tässä tulee, kun Rose ehti jättää Bulls-fanien mieliin niin monta hienoa muistoa. Silti oli hyvin vaikea nähdä, että Rosesta saisi enää sellaista aloittavaa pointtia, jota menestyksestä haaveileva joukkue tarvitsee. Ehkä Nykissä Derrick pääsee vielä uuteen loistoon, ja sitten tämä kauppa näyttää tosi tyhmältä, mutta kuluneen kauden perusteella en kyllä usko että Rose olisi siltikään enää Bullsin paidassa loistanut. Jos ura lähtee uuteen nousuun niin minä olen kyllä Rosen puolesta pelkästään iloinen.

Nyt joukkuetta on rakennettava Butlerin ympärille. Simmonsin podcastissa Jimmy kertoi heräävänsä tänäkin kesänä aamuisin puoli kuudelta treenaamaan, joten ensi kaudella käsissämme saattaa olla entistäkin kovempi tähti. Nimenomaan Butlerin työmoraalin tuntien hänen kauppaamisensa olisi aivan helkkarin tyhmää, varsinkin kun hänen sopimuksensa ei tässä uudessa maailmassa ole edes mitenkään posketon. Toivotaan että Jimmystä pidetään nyt kiinni.

Ensi kausi taitaa silti mennä uudelleenrakennuksen merkeissä. Gasol on jo menossa ja Lopezin hankkiminen vihjaa vähän sitä, että myöskään Noahia ei enää havitella takaisin. Gibsonia yritetään kuulemma myös kaupata. Snell lähtee varmasti jos joku vaan hänet huolii. Brooksia ei signata enää. Moore otettaisiin mielellään takaisin mutta viime kauden näytöillä ottajia on varmasti muuallakin. On ihan mahdoton mennä sanomaan, miltä rosteri näyttää marraskuussa. Vaikea uskoa että tässä tulisi mitään kuuta taivaalta. Ainakin fanien luottamus Formaniin ja Hoibergiin on tällä hetkellä aivan nollassa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös