Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

No niin, Butlerilla on "Grade 2/3 ulnar ligament sprain and small bone impaction injury to the left elbow", ulkona 3-6 viikkoa. Myös Gibsonin tapauksessa puhutaan viikoista. Eiköhän voida unohtaa puheet siitä TOP3 paikasta idässä. Vaikka Toronto ja Washington kuinka luisuisivat, eivät ne tule olemaan niin paskoja kuin Bulls, jonka aloittaa seuraavan kuukauden ajan viisikolla Brooks-Snell-Dunleavy-Noah-Gasol, ja jonka penkillä on jäljellä enää yksi NBA-tason pelaaja.

Näin siis olettaen ettei enempää porukkaa loukkaannu, mikä voi olla liikaa toivottu, kun Snell, Noah ja Gasol tulevat nyt vääntämään jotain 43 minsaa per peli. Kevään teemana tulee siis neljättä kertaa peräkkäin olemaan "loppuun ajettu ja loukkaantumisista kärsivä joukkue taistelee viimeiseen asti ylivoimaista vastustajaa vastaan". Tämän kaiken jälkeen first round exit ei ole enää pahin odotettavissa oleva skenaario, vaan se kaikkein todennäköisin.
 
Viestejä
407
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

En olisi noin synkkänä kevään suhteen vielä. Niko saa tärkeää peliaikaa, jolloin Gibson voidaan laittaa lihoiksi kesällä.
Tärkeintä nyt tietenkin heart & soulin paluu vireeseen!

joakimnoah.jpg



Too bad...
10863991_1057200447641812_431489827022643245_o.jpg
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

Komeat voitot Wizardsista ja Oklahomasta. Tämähän on jo jokakeväinen ilmiö, että sairastupa on täynnä ja silti altavastaajina otetaan ihmeellisiä taisteluvoittoja paremmista joukkueista. Moore oli ilmiömäinen viime yönä ja myös puolusti Westbrookia erinomaisesti. Toivottavasti Thibsillekin alkaisi olla jo selvää, että Moore on Hinrichia parempi molemmissa päissä ja ansaitsisi tämän minuutit.

Kaksi huomiota kahdesta viime pelistä: Ensinnäkin, Miroticin itseluottamus vain kasvaa ja tulos on sen mukaista. Monella vastustajalla on isoja ongelmia pelaajan kanssa, jonka range ulottuu metrin verran kolmosen taakse ja joka liikkuu noin hyvin ja pystyy myös ajamaan korille. Thunderia vastaan Mirotic heitti 16 vaparia, joista 14 sisään. Lisää tällaista. Toiseksi, Thibs on nyt jakanut peliminuutteja ihan eri tavalla kuin aikaisemmin. Odotin että hän pyörittäisi jotain seitsemän miehen rotaatiota ja ajaisi avainpelaajat henkihieveriin pleijareiden alla, mutta ehkä menneistä virheistä on vihdoin opittu. Miroticin nousu on mahdollistanut etukentälle kolmen miehen rotaation, jossa kaikki pelaavat alle 35 minuuttia. 1-3-paikoille puolestaan on kaivettu penkiltä Moore ja McDermott, jotka helpottavat Dunleavyn, Brooksin ja Snellin minuuttimääriä. McDermott ei vielä ole esittänyt yhtään hyvää syytä, miksi häntä pitäisi oikeastaan peluuttaa lainkaan, mutta toivottavasti näytön paikkoja tulee vielä. Potentiaalia pitäisi kuitenkin olla.

En vedä ennustuksiani takaisin, sillä Rosella ja Butlerilla tulee olemaan ihan liian vähän aikaa päästä vauhtiin ennen pleijareita. Isoin plussa tässä tämänhetkisessä tilanteessa on kuitenkin se, että Miroticista voi kasvaa ensi kaudeksi se aloitusviisikon pelaaja tai vähintään 6th man, jota hänestä varovaisesti toivottiinkin.
 
Viestejä
941
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

Chicago Bulls Rumors ‏@chicagobullsbot 21m21 minutes ago
Chicago Bulls Tom Thibodeau: "I'd say there is a 65% chance [he coaches the Bulls next season]." (Interview: Scoop Jackson/First Take)

Mama like dem odds.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

Joskus on kiva olla täysin väärässä. Butler ja Gibson ovat jo palanneet kehiin, ja Bulls se vaan sinnittelee yhä kiinni kolmospaikassa. Maaliskuun pelit eivät ole varsinaisesti olleet kaunista katseltavaa, mutta varamiehisenäkin Chicago on onnistunut voittamaan noin puolet peleistään. Tämäkin on riittänyt, sillä kilpakumppanit Toronto ja Washington eivät ole pystyneet sen parempaan. Ensi yönä Bulls on taas tiukimman kilpailijansa Toronton vieraana, eli jänniä aikoja elämme.

Mirotic oli Gibsonin poissaollessa ilmiömäinen, ja täytyy todella toivoa että Thibs keksii jatkossa keinot antaa kaikille neljälle isolle peliaikaa. Miroticia voi peluuttaa kolmospaikalla, mutta eniten hänestä saa irti kun hän pääsee härnäämään hitaampia PF-paikan puolustajia. Kolmoset eivät putoa vieläkään kovilla prosenteilla, mutta Mirotic on tehnyt pisteitä hyvinkin monipuolisella arsenaalilla ja päässyt hyvin myös vapariviivalle.

Miroticin keskiarvot helmikuuhun asti: 17min/4reb/7pts
Keskiarvot maaliskuussa: 31min/8reb/21pts

Eikä siinä vielä kaikki:
Most 4th quarter points in March:
123 - NIKOLA MIROTIC
94 - LeBron James
83 - Russell Westbrook
79 - Lou Williams
76 - Corey Brewer

Ei tarvitse olla hirveän suuri ennustaja jos veikkaa, että Gibson treidataan kesällä. Esimerkiksi aloittavaan pointtiin.
 
Viestejä
941
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

Dreier sanoi:
Ei tarvitse olla hirveän suuri ennustaja jos veikkaa, että Gibson treidataan kesällä. Esimerkiksi aloittavaan pointtiin.

Tuo loisi kyllä mielenkiintoisen twistin Rose traketiaan. Ilman Miroticin ilmiömäistä nousua kenties jopa tämän hetken top10 PF:ksi Thibs saattaisi olla jo "valmiit" asennossa lähtössä kälppimään Chicagosta. Mutta tuo paketti on edelleen melkoisen lupaava. Kiinnostaisi nähdä vielä kauden verran Tomin Bullseja.
 
Viestejä
3 022
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

Dreier sanoi:
Ei tarvitse olla hirveän suuri ennustaja jos veikkaa, että Gibson treidataan kesällä. Esimerkiksi aloittavaan pointtiin.
Mielenkiintoinen ajatus kyllä. Olisiko heittää esimerkkejä? Nopeasti tuli mieleen Jennings ja George Hill Gibsonin hintaluokan pointteina, mutta siihen se ajatuskupla itsellä puhkesikin.
 
Viestejä
407
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

Tarvitaan ihan tilaa cappiin , että Butlerin jatkosoppari mahtuu. Toki jos joku hyvä pointti tulee niin hyvä.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

Trancey sanoi:
Tarvitaan ihan tilaa cappiin , että Butlerin jatkosoppari mahtuu. Toki jos joku hyvä pointti tulee niin hyvä.

Ai niin. Jos Butleriin todellakin laitetaan rahaa niin sehän sen tilan sitten syö. Ehkä Gibson lähtee sitten puhtaasti palkkadumppauksena. Toinen vaihtoehto on tietty pistää Noah pihalle, missä säästäisi vielä enemmän. Luulen, että kesällä molempia ajatuksia pyöritellään Chicagon päässä.

Yhtä kaikki, kinkkinen tilanne tulee Chicagolla olemaan. Vakavasti puhuen, on melko vaikea kuvitella että Chicagolla olisi oikeasti munaa pistää 20 miltsiä tienaava Rose penkkimieheksi. Siitä huolimatta ensi kauteen on mentävä sillä oletuksella, että Rose on taas suuren osan kaudesta sivussa. Pointtipaikalle on toisin sanoen pakko saada enemmän apuja kuin mitä siellä nyt on. Brookskin menee sitä paitsi luultavasti menojaan, kun joku pistää vähän nykyistä isompaa rahaa pöytään.

Hinrichin kolmen miltsin pelaajaoptio on muuten "tosi kiva".

Edit: Eihän tästä nyt vaan voi olla tykkäämättä. Milloin viimeksi liigassa on nähty eurooppalainen pelaaja tällaisella arsenaalilla?

Nikola Mirotic makes ridiculous shots
 
Viestejä
407
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

Bucketsillahan on Bird-oikeudet, joten capin yli voi halutessaan mennä yli.
Eiköhän joukkueen jätä kesällä Dunleavy Jr, Brooks ja Mohammed. Lisäksi Gibson varmaan myytäneen.
Snellistä ei taida sittenkään tulla kuin hyvä penkkirotaatiokaveri. Vieläkin uupuu semmoinen "itsekkyys" ja elite-defense, jotta olisi avauksen kaveri.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

hamahakkimies sanoi:
Jos ei vaadita erityisiä onnistumisprosentteja, mulle tulee noista heitonvalinnoista mieleen Marco Belinelli.

;D

Miroticin pelitilanneheittoprosentti maaliskuussa on 44 %, mutta tämä johtuu pitkälti kehnosta kolmosprosentista (26 %). Ja Miroticin kolmosista suurin osa on vielä täysin vapaita eli ns. hyviä heittovalintoja. Kakkosista on uponnut ihan mukavat 57 %. Sehän tässä on ihmetyttänyt, että Mirotic pistää myös näitä vähän vaikeampiakin heittoja sisään niin kovilla prosenteilla.

Trancey sanoi:
Snellistä ei taida sittenkään tulla kuin hyvä penkkirotaatiokaveri. Vieläkin uupuu semmoinen "itsekkyys" ja elite-defense, jotta olisi avauksen kaveri.

Siltä näyttää, tosin Snellillä on vasta toinen kausi menossa ja viime vuotiseen nähden kehitystä on tapahtunut jo huimasti. Jos Tony jaksaa treenata pari kesää Butler-motivaatiolla niin kyllä siitä ihan pelimies vielä saadaan. Nyt näytöt ovat vielä liian ailahtelevaisia mihinkään isompaan rooliin.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

Kohta mennään! Loven loukkaantuminen ja Smithin pelikielto antavat Bullsille harvinaisen hienon tilaisuuden tipauttaa vihdoin Lebron pudotuspeleistä. Silti en kerta kaikkiaan pysty pitämään Chicagoa ennakkosuosikkina, ja veikkausketjusta päätellen Bullsiin ei usko moni muukaan.

Ja miksi uskoisi? Suurin osa Bucks-sarjasta oli Bullsilta samanlaista pakkopullaa kuin suuri osa runkosarjapeleistä: kävellään aina kun voidaan, pakotetaan omia ratkaisuja eikä yritetä liikaa puolustuksessa. Kutosmatsin 54 pinnan turpasauna oli peilikuva tästä, mutta tuollaiset välähdykset ovat juuri niitä - välähdyksiä. Tämän kauden Bulls-pallo on ollut suoraan sanoen raastavaa katsottavaa, eikä moni joukkue pysty yhtäkkiä löytämään uutta vaihdetta pleijareissa.

Nyt jos koskaan kyllä tarvittaisiin sitä iloista pallon liikettä mitä vikassa Bucks-pelissä nähtiin, sillä puolustuksessa tämä porukka ei tule pysäyttämään juuri ketään. Rose-Gasol-kaksikon täytyy olla yksi pleijareiden huonoimmista pareista pnr-puolustuksessa, ja Kyrie tulee saamaan näistä ison kasan vapaita jumppereita ja layuppeja. Butler tulee tekemään kaikkensa Lebronin kanssa, mutta joutuu ottamaan hyökkäyspäässäkin niin paljon vastuuta (ja pelaamaan niin isoja minuutteja) että paras terä puuttuu. Koska Gasol ei sulje ketään ja sekä Noah että Gibson ovat puoliksi klesana, Mozgov-Thompson-kaksikko tulee nappaamaan noin puolet Cavsin missaamista heitoista.

Thibsillä on iso vastuu siitä, että ainakin paperilla laajemmasta materiaalista saataisiin nyt kaikki irti. Tämä korostuu varsinkin nyt, kun James tullee pelaamaan pitkiä pätkiä nelospaikalla. Olettaen että Butler pysyy tällöinkin Jamesin päällystakkina, kenet Thibs laittaa nelospaikalle? Pahoin pelkään, että Bullsin isot eivät tällöinkään pääse dominoimaan (Jamesilla ei ole ainakaan Noahin kanssa mitään ongelmia) ja small ballissa Cavsilla taas on laittaa paremmat aseet kehiin.

Vaikka olenkin hyvin pessimistinen, toivon että tästä tulee hyvä sarja. Olen oikeasti harmissani Loven loukkaantumisesta, sillä itse pidin tervettä Cavsia ainoana kelvollisena haastajana lännen jättiläisille. Mutta onhan sitä ennenkin oltu väärässä.
 
Viestejä
3 022
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

Pidän Bullsin mahdollisuuksia jopa hyvinä. Vaikka Cavsissa on edelleen Kyrie LeBronin kaverina, eikä joukkuetta näin voida verrata LeBronin edelliseen Cavs-vetoon, niin tuntuu porukka unohtavan, ettei se LeBron ilman kunnon joukkuetta mihinkään ihmetekoihin pysty. Tämähän on tottakai pelkkää mutua, enkä väitä olevani palstan johtava analysti, mutta mielestäni Bullsin ei tarvitse edes "klikata kaikilla sylintereillä", että Cavs voitetaan. Saa nähdä miten käy, mutta mahdollisuudet ovat hyvät.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

Kuten odotin, Kyrie sai ekassa pelissä kaiken mitä halusi. James oli puolestaan hiukan vaisu. Hieno voitto, mutta näen edelleen isoja ongelmia horisontissa.

Ensinnäkin, Bulls ei tule heittämään montaakaan matsia näillä prosenteilla. Toiseksi, Noah on kuin ilmaa molemmissa päissä kenttää, mikä mahdollistaa Cavsille käytännössä Jamesin lepuutuksen puolustuksessa. Kolmanneksi, Mirotic ja Snell jäivät täysin katsomatta, vaikka Mirotic voisi olla ihan pätevä palanen hyökkäyksessä Thompsonia vastaan ja Snell puolestaan voisi antaa Roselle ja Butlerille puolustuspäässä tärkeitä lepominuutteja. Nyt Butler tullaan ajamaan aivan henkihieveriin, mikä tulee näkymään heittoprosenteissa. Neljänneksi, kun Bullsin on pakko sumputtaa kolmen sekunnin alue, nurkissa on hirveästi vapaita kolkkeja tarjolla. Schumi ampui ilmaan kymmenkunta. Tilanne ei helpotu, kun JR tulee sinne tulitueksi.

Näkisin hyvin mielelläni Miroticia ja varsinkin Snelliä kentällä jatkossa. Snell olisi tuskin Hinrichia huonompi Irvingin kanssa. Hyökkäyksessä taas Snellille ei voi jättää samalla tavalla kymmentä metriä tilaa kuin Kirkille. Eihän Hinrich nyt tasoonsa nähden huonosti pelannut, mutta ihmettelen kovasti, mitä hän teki kentällä neljännellä jaksolla, vieläpä samaan aikaan Noahin kanssa.

Mutta iloitaan nyt tästä, peli kerrallaan. Ja toivotaan, että Blatt antaa jatkossakin Paun heitellä vapariviivalta täysin vapaasti pick'n'poppien jälkeen. Siinä on nimittäin Bullsin hyökkäyksen ainoa osa-alue, joka on tuottanut tasaisen varmasti pisteitä koko kauden.
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

Huomioita kolmannesta pelistä.

- Bulls puolusti! MIP Butler otti haasteen vastaan ja piti Jamesia pihdeissään 44 minuuttia. Lebron ei saanut ajojaan maaliin ja heitti käsi naamassa hypäreitä ohi. Pelitilanneheitot 8/25, kolmoset 1/7, seitsemän menetystä. Rose piti puolestaan Kyrien hyvin irti pallosta ja muutamaa kolmosta lukuunottamatta mies jäi pimentoon. Pelitilanneheitot 3/13. Joku vääräleuka voisi tietty sanoa että Bullsin puolustuksen onnistuminen korreloi jotenkin sen kanssa, että Gasol pelasi vain 22 minuuttia. Mene ja tiedä.

- Mirotic istui kaksi ekaa matsia penkillä, mutta pääsi nyt kunnolla kehiin ja kiitti tekemällä ekaan kymmeneen minuuttiin 11 pinnaa. Ehkä miestä voitaisiin nähdä jatkossa jo vähän enemmän?

- Noah hustlasi hyvin, mutta tällä hetkellä hän ei osu edes metrin päästä rautaan. Hinrich puolestaan sai 20 minuutissa taululle yhden levypallon ja kaksi syöttöä. Ei heiton heittoa. En edelleenkään pysty käsittämään, miksi Thibs peluuttaa pitkiä pätkiä Kirkiä ja Noahia samaan aikaan kentällä, eikä Snelliä edes kokeilla. Taj oli puolestaan erinomainen, otti tärkeitä levypalloja ja piti toistuvasti Thompsonin irti hyökkäysriboista. Tästä syystä en ole edes järjettömän huolissani, vaikka Gasolilla on nyt takareisivaivaa. Cavsia vastaan (varsinkin Mozgovin istuessa) Bullsin paras viisikko on Rose-Butler-Dunleavy-Mirotic-Gibson.

- TUOMARIT. Tässä sarjassa ja varsinkin tässä pelissä Lebronin superstar treatment on kasvanut ihan ihmeellisiin sfääreihin. Jamesin olisi pitänyt lentää pihalle hyvissä ajoin ennen loppua virhetilin täyttymisen takia, mutta puolet virheistä jäi sopivasti viheltämättä. Tämän pelin ei olisi tarvinnut olla näin tiukka, mutta minkäs teet kun joudut pelaamaan viidellä kahdeksaa vastaan.

Joka tapauksessa, toiveeni täyttyi ja tästä tuli hyvä sarja. On hyvin mahdollista että tässä mennään seitsemään peliin.
 
Viestejä
407
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

Too bad eilinen tappio. Omaa heikkoa, ettei löytynyt halua löydä CAVS pelleille luu kurkkuun.
2-2 ja paras kolmesta mennään nyt. Gibson ja Gasol telakalla. Uskon molempien pelaavan ensi pelissä.
Mirotic ollut todella heikko puolustuspäässä. Ei löydy vielä kovuutta, kuten Snellillä aikoinaan.
Aaron Brooksikin on pelkkä lapanen, kun tosipelit alkoi.
 
Viestejä
407
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

Kausi ohi. Kauden päätöksenä umpisurkea alistuminen Cavsin penkin nöyryytykseen. Mahdollisuudet oli parhaimmat mitä ikinä NBA-finaaleihin, mutta peli ei rullannut sitten yhtään. Kuten jossain lähetyksissä oli, että hyökkäys on pelkkää freeflowta + Noahin pakotettuja syöttöjä. Puolustus sentään parani playoffeihin, mutta ei riittävästi. Oikea joukkue meni jatkoon. Silti kismittää, että Cleveland kyllä pelasi niin kykyjensä ylärajoilla, että huh huh. Shumpert, Dellavedova, James Jones jne..Kaikki onnistuivat aina kun oli paikka. Bullsin pelätyn Bench Mob 2:n onnistujat...?

Mitä kaudesta jäi käteen?
+Rose palasi omaan mieleen positiivisesti playoffeihin pienestä polvioperaatiosta ja toivotaan, että saisi alleen hyvän kesän. Erityisesti Rose puolusti Irvingiä vastaan erinomaisesti. Olkoot Kyrie yhdellä tai kahdella jalalla. Yhden lepopäivän peleissä virtaa ei riittänyt avausjaksoa enempää, mutta penkiltä ei kertakaikkiaan ollut ketään apua...
+Jimmy Butler pelasi mielestäni ihan ok playoffit. Pari hyvää matsia Lebukkaa vastaan. Kehittyy vielä. Max deal kesällä Bullssiin.
+Nazr Muhammed, taisi Bucksia vastaan pelata hyvät 9 minuuttia.

-Gasol oli playoffeissa pehmeä kuin mikä. Runkosarjassa näytti vielä riittävältä kovuus, mutta Pachulia vei jo mehut eka kierroksella.
-Noah, ei mitään annettavaa hyökkäyksessä. Ei osannut edes kanavoida taistelufiilistään oikein. Oli kuin Ben Wallace, Bulls pelasi 4 vs. 5 hyökkäyksessä. Osoitti, että heittouhkaa pitää olla.
-Mirotic, rookie joo, mutta mistään ei vaan mennyt ja voimaton korinalla, vaikkakin osaa pumpata.
-Brooks, 1-15 kolmoset playoffeissa? Johonkin jäi runkosarjan veto.
-Hinrich, miksi pitää peluuttaa, jos on Snell?

Sopimukset loppuvat Etwan Moorelta, Dunleavylta (3mil $), Nazrilta ja Brooksilta. Hinrichilla pelaaja-optio parilla millillä.
Kaikille voisin antaa jatkoa silti. Ainoa mistä voi neuvotella, on Dunleavyn hinta. Kolme milliä...Ei taida jäädä rahaa edes tuohon? Snellille ja McDermottille on pakko saada peliaikaa, jotta kehittyvät. Siksi Dunleavy saanee pakata kamansa.
Gibson myytäneen kesällä, koska Mirotic ei pysty kolmosena pelaamaan uskottavasti.
Jimmy Butler saa max 5-vuotisen diilin, joka taitaa olla 16$ milliä kaudesta. Salaxy taxin yli mennään reilusti.

Tärkeimpiä asioita lienee kuitenkin kaksi; erottaa Thibodeau ja hankkia heittosihtiä. Playoffit näytti, ettei kaverilla ole mitään annettavaa hyökkäykseen. Kidd ja Blatt (James) veivät 80-20 taktiikat. Ihan sama mulle kuka tilalle tulee, toivottavasti joku uuden ajan valmentaja. Gentry ei liene huono vaihtoehto. Hoibergilla on jo kaks läppäleikkausta alla, joten ei kannata riskeerata.
Toiseksi siis hommata ja osata sijoittaa heittäjiä kaarelle. Rose kyllä ajaa sisään ja osaa syöttää ulos, jos sihti uppoaa. Nyt ei Thibs antanut Snellille ja McDermottiille edes mahdollisuuksia vaan luotti Hinrichiin ja Noahiin sokeasti.
Thibsistä ei taideta korvausta saada, mutta toivottavasti joku maksaa jäljellä olevat 8 milliä pois.

Life goes on ja uusin tuulin loppusyksystä kehiin. Uusi supertähti syntymässä:
derrick-roses-son-game-4-press-conference.jpg
 
Viestejä
889
Vs: Chicago Bulls 2014 - 2015

No niin. Tranceyn postaus oli mainio yhteenveto Bullsin tilanteesta, mutta heitetään nyt vielä omat kommentit perään.

- Thibs sai nyt sitten kenkää. Tämä ei yllättänyt ketään, mutta paska makuhan tästäkin jäi. Reinsdorfin lausunto oli lähinnä pelkkää vittuilua ja valitusta siitä, että valmentaja halusi vetää hommaa koko ajan eri suuntaan kuin koko muu organisaatio. Kuten Trancey sanoi, Thibsin erottaminen oli silti välttämätöntä. Jos tuolla joukkueella onnistuu häviämään Delly-Thompson-JR-Schumpert-poppoolle (Kyrie ja Lebronhan oli molemmat ko. sarjassa pelkkiä varjoja itsestään), ei vika voi olla pelkästään pelaajissa.

- Ja tästä tullaan joukkueen isoimpaan ongelmaan. Chicagon hyökkäys oli täysin jäistä ja ennalta-arvattavaa tällä(kin) kaudella. Bulls oli liigan "parhaimpia" ottamaan vaikeita heittoja hyökkäysajan umpeutuessa. Cavsia vastaan tämä konkretisoitui varsinkin niinä piiitkinä jaksoina, jolloin Noah ja Hinrich olivat samaan aikaan kentällä. Noah teki hand-off-screenejä kaaren tuntumassa ja Hinrich seisoi yksin nurkassa, ja molempien puolustajat hengasivat kaikessa rauhassa kolmen sekunnin alueella. Eikä siihen sumppuun ajelemalla niitä pisteitä sitten syntynyt. Tänä vuonna Bullsilla piti vihdoin olla heittäjiä, mutta Thibs ei suostunut ajamaan heitä rotaatioon runkosarjan aikana ja pleijareissa oli jo liian myöhäistä. Thibsin seuraajaksi povattu Fred Hoiberg on kuulemma nopean, kolmosia viskovan koripallon ystävä, joten iso muutos lienee luvassa.

Miten tästä eteenpäin?

- Jos Bulls tarjoaa Butlerille maksimin (uskon vasta kun näen), vaihtoehdot ovat tosiaan vähissä. Todennäköistä on, että joko Noah tai Gibson saa lähteä. Pahoin pelkään, että Gibson pannaan lihoiksi, vaikka hän on tällä hetkellä molemmissa päissä parempi ja hänellä on paljon halvempi sopimus. Pidän myös täysin mahdollisena, että Snell tuupataan Gibsonin kylkeen ja tilalle tulee, noh, jotain.

- Mitä tarvitaan? En pidä välttämättömänä Tranceyn ajatusta, että heittäjiä pitäisi saada muualta, kun niitä olisi omassakin joukkueessa jos vaan kehittyvät ja pääsevät pelaamaan. Uskon ja toivon, että ensinnäkin pointtipaikalle koitetaan haalia jotain Brooksia parempaa, koska Brooks oli hyvän runkkiksen jälkeen lopulta pleijareissa täysin turha. Sitäpaitsi, Rose missaa kuitenkin taas matseja. SF-paikka on kuitenkin täysin auki, ja siihen tarvittaisiin jostain aloitusviisikon tason kaveri. Jatkaako Dunleavy? Mitä Snellin kanssa tehdään?

- Ensi kauden koutsin kaksi merkittävintä tehtävää: Miroticista pitää saada uskottava aloittava PF (mikä edellyttää järkeä päähän ja hiukan lisää massaa yläkroppaan) ja McDermottista pitää saada uskottava rotaatiokolmoslinko. Tähän heppuun käytettiin kaksi ykköskierroksen pickiä ja tällä kaudella käteen ei jäänyt yhtikäs mitään. Ehkä Hoiberg löytäisi McD:lle käyttöä?

Näillä eväillä tulevaisuuden Bulls tulisi rakentumaan Rosen(???), Butlerin ja Miroticin ympärille. Jos palaset loksahtavat kohdalleen, siinä voisi olla big three, kolme all-star-tason pelaajaa, joiden ympärille voisi vaan keräillä roolipelaajia ja heittäjiä.

Mutta tiedän itsekin että tämä on utopiaa. Oikeasti Gibson lähtee, Noah jatkaa konttaustaan, Hinrich käyttää pelaajaoptionsa, Rosen polvet paukkuu, Hinrich pelaa avarissa Rosen poissaollessa, McD osoittautuu bustiksi ja Butler päättää lähteä johonkin organisaatioon jota kiinnostaa voittaminen enemmän kuin rahan säästäminen. Ensi kaudella ollaan idän sijoilla 5-8 (koska itä on itä) -> first round exit. Koska tämä on Chicago Bulls.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös