Koripallo.com

NBA Ennustukset 2012-13

Viestejä
74
Sen verran pitkä aika vielä kauden alkuun on, etten vielä lähde kausiennakkoa vääntämään. Päätin kuitenkin ränkätä tulevan kauden jokaisen pelipaikan top 25 pelaajaa.

Muutama asia mitkä pitää huomioida:
1. Pelaajan pelipaikka on annettu sen mukaan, millä pelipaikalla kyseinen pelaaja tulee pelaamaan suurimman osan minuuteista tämän hetkisen joukkueensa kanssa. (Esim Anthony Davis on C, koska Hornetsin tämän hetkiset centterit ovat Robin Lopez ja Jason Smith).
2. Loukkaantumiset on otettu huomioon. (Haluanko mielummin max 50+ matsia Derrick Rosea vai 82+ matsia Kyrie Irvingiä?)
3. Kyseessä EI ole mikään fantasy-ränkkäys (statsien perusteella), vaan pelaajat on ränkätty sen mukaan kuinka hyvä hän on pelaamaan koripalloa. (Eli kenen kanssa haluan mielummin lähteä kauteen, jos en tiedä muita joukkueeni pelaajia. Roolituksia ei ole otettu huomioon.)

Parhaat, jotka eivät mahtuneet 25:n parhaan joukkueen:
PG: Mario Chalmers & Andre Miller (nää söi ihan helvetisti), Mo Williams, Jarrett Jack & Ramon Sessions.
SG: Corey Brewer, O.J. Mayo, Dion Waiters, Ben Gordon & Kawhi Leonard.
SF: Jeff Green, Tayshaun Prince, Vince Carter, Chace Budinger & Austin Daye.
PF: Antawn Jamison, Jonas Valanciunas, Channing Frye, Boris Diaw & Amir Johnson.
C: Enes Kanter, Nick Collison, DeAndre Jordan, Samuel Dalembert & Nicola Vucevic.

1st
Chris Paul
Dwyane Wade
Lebron James
Dirk Nowitzki
Dwight Howard

2nd
Rajon Rondo
Kobe Bryant
Kevin Durant
Kevin Love
Andrew Bynum

3rd
Russell Westbrook
Eric Gordon
Carmelo Anthony
LaMarcus Aldridge
Marc Gasol

4th
Deron Williams
Manu Ginobili
Andre Iguodala
Josh Smith
Tyson Chandler

5th
Kyrie Irving
James Harden
Rudy Gay
Pau Gasol
DeMarcus Cousins

6th
Tony Parker
Joe Johnson
Paul Pierce
Chris Bosh
Anthony Davis

7th
Derrick Rose
Monta Ellis
Luol Deng
Blake Griffin
Kevin Garnett

8th
Steve Nash
Arron Afflalo
Danny Granger
Derrick Favors
Al Horford

9th
Ty Lawson
Brandon Roy
Andrei Kirilenko
Zach Randolph
Andrew Bogut

10th
Ricky Rubio
Wesley Matthews
Danilo Gallinari
Luis Scola
Al Jefferson

11th
Kyle Lowry
Kevin Martin
Nicolas Batum
Carlos Boozer
Roy Hibbert

12th
Jrue Holiday
Tony Allen
Michael Kidd-Gilchrist
Amare Stoudemire
JaVale McGee

13th
John Wall
DeMar DeRozan
Gerald Wallace
David West
Nene

14th
Mike Conley
Jason Terry
Caron Butler
Paul Millsap
Tim Duncan

15th
Stephen Curry
Gerald Henderson
Shawn Marion
Serge Ibaka
Anderson Varejao

16th
Jeff Teague
Ray Allen
Kenneth Faried
Greg Monroe
Marcin Gortat

17th
Brandon Jennings
Bradley Beal
Harrison Barnes
Elton Brand
Nicola Pekovic

18th
Brandon Knight
Evan Turner
Tyreke Evans
Ersan Ilyasova
Joakim Noah

19th
George Hill
Paul George
Stephen Jackson
Michael Beasley
Brook Lopez

20th
Damian Lillard
Jason Richardson
Carlos Delfino
Kris Humphries
Omer Asik

21st
Darren Collison
Jared Dudley
Chandler Parsons
Taj Gibson
Chris Kaman

22nd
Jason Kidd
J.J. Redick
Derrick Williams
Ryan Anderson
Emeka Okafor

23rd
Aaron Brooks
MarShon Brooks
Trevor Ariza
David Lee
Kendrick Perkins

24th
Lou Williams
Wilson Chandler
John Salmons
Lamar Odom
Andrea Bargnani

25th
Goran Dragic
Brandon Rush
Dorrell Wright
Markieff Morris
Timofey Mozgov
 
Viestejä
3 016
Vs: NBA Ennustukset 2012-13

Ihan mielenkiintoinen lista, ja varmasti nähty vaivaakin. Anthony Davisin nostaminen noin korkealle ilman, että mies on pelannut peliäkään liigassa kertoo aika paljon tämän hetken tilanteesta isojen miesten kannalta, mutta silti pakko tarttua Garnettin pudottamiseen Davisin taakse. Myös Duncanin löytyminen vasta sijalta 14 hieman oudoksuttaa. Onhan kavereilla toki ikää, mutta mikäli ranking perustuu yksinomaan koripallotaitoihin eikä esim. potentiaaliin, nostaisin herrojen sijoitusta omassa rankingissani.
Samaan hengen vetoon todettakoon, ettei tietotaitoni tai kiinnostukseni edes riitä tekemään omaa rankingia. Ajattelin vain avata keskustelua, kun topic tuntui lähteneen vähän hitaasti liikkeelle.

Tervetuloa vaan Palotielle ja kaikille muillekin uusille jäsenille. Muutama asia-Pekka lisää tekee aina hyvää foorumille jonka King James rakensi.
 
Viestejä
3 106
Vs: NBA Ennustukset 2012-13

Ei osaa juuri muusta nillittää kuin siitä, että pelipaikkajaottelun takia rankkaus hitusen kusee. Esimerkiksi Greg Monroe on listattu PF:ksi, yläpuolellaan muun muassa sentteri-Varejao, joka on paljon enemmän PF ja paljon huonompi koripalloilussa. Mä luulen, että Monroe tulee pelaamaan enemmän viitos- kuin nelospaikkaa.

Hitusen haiskahtaa "lupaussokeus". Lupaavat nuoret DeMarcus Cousins (öbaut sama statsit kuin Monroella) sekä jo mainittu Davis on listattu mm. Garnettin, Duncanin ja Hibbertin yläpuolelle.

Ja itse ottaisin ehkä DeAndre Jordanin ennen Timo Moskovaa ja Ben Gordonin ennen Wilson Chandleria.

Mutta tosiaan on kovasti on käytetty aikaa pohdintaan, bravo.
 
Viestejä
2 213
Vs: NBA Ennustukset 2012-13

Jääkenttien Gaselli sanoi:
...Garnettin pudottamiseen Davisin taakse. Myös Duncanin löytyminen vasta sijalta 14 hieman oudoksuttaa. Onhan kavereilla toki ikää, mutta mikäli ranking perustuu yksinomaan koripallotaitoihin eikä esim. potentiaaliin, nostaisin herrojen sijoitusta omassa rankingissani.

Kiitos, en itse heti viitsinyt puuttua tähän, vaikka kädet alkoivatkin välittömästi täristä, kun tästä vääryydestä luin.

Minuutti/teho-suhteella mitattuna The Big Fundamental ja The Big Ticket ovat edelleen sarjan top-5 pelaajia omilla pelipaikoillaan. Esimerkiksi Duncan pelasi viime kauden "per minuutti" lähes samoilla luvuilla kuin kymmenen vuotta sitten.

Duncan ja Garnett tuovat kentälle myös paljon sellaista, jota ei voi suoraan tilastoihin siiirtää ja ovat siksikin huomattavasti monin kerroin nuorempiaan arvokkaampia.

Toinen asia on, miksi 4.-5.-paikoille ei kehity uusia perusasiat hyvin osaavia pelaajia. Bynumiakaan ei huvittanut harjoitella perusasioita Kareemin kanssa, koska ei ymmärtänyt niiden merkitystä. Pelkästään tämän idioottimaisuuden takia hän ei kuulu pelipaikkansa top-5 pelaajiin, vaikka edellytyksiä olisikin.
 
Viestejä
3 106
Vs: NBA Ennustukset 2012-13

S.Sukkela sanoi:
Eiköhän listaus ole tehty tulevan kauden odotettujen pelipaikkojen mukaan ja Detroitissahan on puhuttu suuntaan, että Monroe tulee pelaamaan paljon PF pelipaikkaa: http://www.nba.com/pistons/features/truebluepistons_120813b.html

Njoo, saahan sitä puhua. Ihmettelen kovin, jos Detroit kykenee pelaamaan yli 10 minuuttia per peli niin, että sentterinä luuhaa Drummond/Kravtsov ja PF:nä Monroe.
 
Viestejä
454
Vs: NBA Ennustukset 2012-13

Gheorghe sanoi:
Ei osaa juuri muusta nillittää kuin siitä, että pelipaikkajaottelun takia rankkaus hitusen kusee. Esimerkiksi Greg Monroe on listattu PF:ksi, yläpuolellaan muun muassa sentteri-Varejao, joka on paljon enemmän PF ja paljon huonompi koripalloilussa. Mä luulen, että Monroe tulee pelaamaan enemmän viitos- kuin nelospaikkaa.

Hitusen haiskahtaa "lupaussokeus". Lupaavat nuoret DeMarcus Cousins (öbaut sama statsit kuin Monroella) sekä jo mainittu Davis on listattu mm. Garnettin, Duncanin ja Hibbertin yläpuolelle.

Ja itse ottaisin ehkä DeAndre Jordanin ennen Timo Moskovaa ja Ben Gordonin ennen Wilson Chandleria.

Mutta tosiaan on kovasti on käytetty aikaa pohdintaan, bravo.

NBA.comin sivuilla oli juuri juttua Monroesta ja siitä, että hän tulee pelaamaan enemmän PF paikkaa Drummondin saapuessa...jos vielä löytäisi linkin siihen uutisen....noniin http://www.nba.com/pistons/features/truebluepistons_120813b.html?ls=iref:nbahpt2 Joo huomasin juuri että aikasemmassa viestissä joku olikin jo maininnut, koska en jatkanut lukemista eteenpäin tuosta lainauksestani...pahoittelut :)
 
Viestejä
2 459
Vs: NBA Ennustukset 2012-13

B-B Dunk sanoi:
NBA.comin sivuilla oli juuri juttua Monroesta ja siitä, että hän tulee pelaamaan enemmän PF paikkaa Drummondin saapuessa...jos vielä löytäisi linkin siihen uutisen....
134262471464.jpg
 
Viestejä
356
Vs: NBA Ennustukset 2012-13

Oikein hyvä lista, mutta itseäni jäi ihmetyttämään, että missä on herra maailmanrauha. Kyllä kaveri mielestäni kuuluu yhä ehdottomasti oman pelipaikkansa top 10-20:een :).
 
Viestejä
17
Vs: NBA Ennustukset 2012-13

Muutama oma huomio/mielipide listasta. ” Parhaat, jotka eivät mahtuneet 25:n parhaan joukkueen”. Andre Millerin nostaisin kyllä ehdottomasti 25:n sakkiin vaikkapa Knightin, Collisonin tai Brooksin tilalle. Vaikka en ole lainkaan Mayo fani niin uskon, että hän on myös selkeä pelipaikkansa top-25 pelaaja nyt kun saa uuden startin Dallasissa. Senttereissä mainio veto tuo DeAndre Jordanin pois jättäminen, kertoo suoraan että pelejä katsellaan eikä arvioita tehdä pelkästään joidenkin ottelun kohokohdat pätkien pohjalta, jossa välillä Jordanin donkki tai blokki. Tosiasiassa mies on heikko niin hyökkäys, että puolustuspäässä ja käyttökelvoton siinä vaiheessa, kun otteluita ratkotaan.

Kumpi on parempi Rondo vai Paul on aika pitkälti makuasia, itse sanoisin että Rondo, mutta selkeästi kaksi parasta pointtia. Bryant ansa vältetty ja Wade on parempi kuin Kobe, eikä kannata antaa Koben viime kauden huippupisteiden hämätä, kun kyllä niitä pisteitä kertyy kun tarpeeksi heittoja ottaa, tehokkuus onkin sitten aivan toinen asia.

Josh Smithin eteen pistäisin kyllä ainakin Gasolin ja mahdollisesti pari muutakin.

Anthony Davis on liian korkealla minusta, mutta taidan ollakin ainoita jotka eivät usko, että mies on heti ensimmäisellä kaudella tähtiluokassa eikä edes välttämättä vuoden tulokas. Uskon myös vaikka Hornetsin sentteriosasto ei vakuuta niin Davis pelaa power forwardina, eikä laiteta painiin isokokoisten sentterien kanssa.

Andrew Boguttiin itse luotan tai ainakin vahvasti toivon, että palaisi lähelle tasoa mitä parhaillaan oli jolloin helposti top5-sentteri.

Derrick Favorsin sangen korkeasta sijoituksesta täysin yhtä mieltä. Uskoisin, että siinä on yksi kauden läpimurron tekeviä pelaajia joita kannattaa ehdottomasti seurata.

Brandon Royn sijoituksen määrittäminen hyvin vaikeaa, mutta itse en usko positiivisista puheista huolimatta että hän pystyisi enään pelaamaan isoja minuutteja tai kaikkia otteluita. Polvivamma joka hänellä kuitenkin on ei vaan parane ja, kun aloitetaan kovempi rasitus, niin tuntuisi ihmeeltä ellei se taas kipeydy.

Kevin Martin tyhjien statsien miehenä minusta liian korkealla.

Stephen Curry liian alhaalla, mutta tässä kai huomioitu mahdollinen nilkkojen kestävyys joten tuo huomioiden saattaisi paikka olla oikea.

David Lee liian alhaalla vaikka puolustuspeli onkin kuraa ja näin ollen se mitä voitetaan hyvällä hyökkäyspelillä hävitään huonolla puolustuspelillä, mutta ehkäpä jos Bogut pysyy ehjänä, niin hän voi paikata Leetä puolustuspelissä samaan tyyliin kuin Boozeria paikataan Bullsissa, enkä näe miesten perustasoeroa näin suurena.

Dragicia nostaisin kyllä 20 sakkiin, enkä usko että viime kauden hyvä runi jäi siihen. Taakse ainakin Darren Collison joka ei vaan ole kummoinen point guard vaan Hornetsissa pääsi loistamaan kun sai olla suuressa vastuussa heikossa jengissä ja nyt ei vakuuta enää paremman jengin pointtina. Lou Williams enemmän volyymi skooraaja joka ottaa hyvin paljon vaikeita heittoja ja vaikka näitä myös on upottanutkin niin myös otteluiden lopussa pilannut joukkueen voittosaumat typerillä ja itsekkäillä yrityksillä. Brooks myös enemmän pistemies vaihtopenkiltä tyylinen pelaaja jonka puolustus on hyvin heikkoa. Kiddin parhaat päivät vaan väkisinkin ohi ja nykyään lähinnä kolmen pisteen heitot ja kokemus ja liiderinä toimiminen vahvuudet. Brandon Knightin viime kauteen olin pettynyt, ei vaikuttanut vielä kypsältä isoon rooliin.

Lisätään vielä, että Evan Turnerin nostaisin huomattavasti korkeammalle ja lisäksi hänen pääasiallinen pelipaikkansa taitaa oll SF vaikka hän kylläkin yhtäläisesti voisi olla SG, mutta tuolle paikalle Sixersillä enempi tunkua. Pallonkäsittelytaidoiltaan Turner on sitä tasoa, että voi myös pointtina pelata joitakin minuutteja tarvittaessa. Itselläni Favorsin lisäksi toinen ehdottomasti seurattava pelaaja ja odotan läpimurtokautta sillä kaikki eväät tuohon on olemassa, kun vieläpä Turner on erittäin hyvä levypallomies pelipaikalleen eli monipuolisuutta ja taitoa pitäisi olla tulevaisuudessa aina huipputasolle asti, kunhan saa kunnon mahdollisuuden ja itseluottamustason korkeammalle.
 
Viestejä
9 123
Vs: NBA Ennustukset 2012-13

Henkilökohtaisesti ei kyllä kiinnosta vähää alusta nämä "onko Wes Matthews parempi kuin Tony Allen" rankkaukset, vaan mieluummin ennustuksia tehdessä kävisi läpi yksittäisiä pelaajia mielenkiintoisissa tilanteissa omissa joukkueissaan. Listaan alle omat erityisen kiinnostuksen kohteena olevat pelaajat ja jotain pientä povausta siitä mitä "tuleman pitää".

Atlanta Hawks:

SG Lou Williams - Penkiltä tulevana huippuscooraajana tunnettu Lou Williams vaihtoi kesällä Phillyn ruuhkaiselta takamies-pieni laituri osastolta Atlantaan, jossa ei tällä haavaa pahemmin peliajasta haastavia pelaajia ole. Atlanta on muutenkin rebuild modessa, joten on mielenkiintoista nähdä pääseekö Lou Williams ikään kuin television takaa hyppäämään alasti analyytikkojen silmien eteen scooraamalla +20 PPG tahdilla. Tämähän ei tarkoita, että hän olisi yhtään sen parempi pelaaja kuin aiemmin, mutta voi hyvinkin nostaa itsensä liigan yliarvostettujen pelaajien listalle -> PAYDAY.

Chicago Bulls:

PF Taj Gibson - Omer Asik lähti pois, mutta Boozeria ei ostettu ulos. Jotenkin tuntuu kuitenkin siltä, että Taj "Boobie" Gibson olisi valmis isompaan rooliin kuin aiemmin. Tämä siis sen rajallisen määrän pelejä perusteella mitä olen Bullsilta nähnyt + Bullsia kannattavan kaverini kertoman perusteella. Toivotaan Boozerille tai Noahille vielä jotain season ending injurya, niin saa Gibsonkin parrasvaloa osalleen. Ennustan "career seasonia".

Dallas Mawerick41's:

PG Darren Collison ja PG/SG O.J. Mayo - Molemmat pääsevät hieman tunkkaisista tilanteista puskemaan uutta alkua Dallasin väliaikaisjengiin tulevalle kaudelle. Collisonin taso ei riittänyt Pacersin systeemissä odotusarvojen tasolle, mutta Dallasin pelityyli voi sopia miehelle paremmin. O "liian pienet nahkasormikkaat" J taas pääsee Memphisin penkiltä ison vastuun pelaajaksi, ja uskon hänen itsensäkin orientoituneen tulevan kauden olevan iso läpimurto, jonka avulla pääsee jatkossa isoille rahoille. Mayon veikkaan olevan pienimuotoinen "relevation" joka tapauksessa, Collisonin menestys taas riippuu pitkälti Dallasin pelityylistä.

Denver Nuggets:

C JaVale McGee - Työskenteli kesän Olajuwonin kanssa vs. sai 4 vuoden sopimuksen ja vitusti rahaa pelkkää potentiaalia vastaan. This could go either way. Täysin mahdoton paikka ennustaa, mutta jotain mielenkiintoista on luvassa varmuudella.

Houston Rockets:

PG Jeremy Lin - Ehdoton nimi listalle. Povataan kylmästi pellen oloisena fanipoikana about 20PPG/10APG statseja ja petytään myöhemmin.

Indiana Pacers:

PG George Hill - Mielenkiintoista nähdä onko Hillistä pyörittämään avauspointtina menestyksekkäästi tiukassa nousukiidossa olevan joukkueen peliä. Oma veikkaus on, että tämä Popovitsin luomus ei kestä kasvavaa vastuuta ja takaa ohi tulee UG-suosikki DJ Augustin.

Miami Heat:

Eddy-Curry-blog.jpg

Act_darko_milicic.jpg

greg-oden-limp-penis-pic.jpg

andray-blatche-cmon-son.jpg


Jatkaako Eddy dominointiaan Heatin "Top10" sentterinä vai löytyykö yllä olevista pelaajista uusi kokelas tälle tuuliselle paikalle? Kuka tahansa valitaankin, niin luvassa on isoa roolia Heatin etukentällä molemmissa päissä kenttää!

Orlando Magic:

SG Arron Afflalo - Hieman näitä "kun ei muitakaan vastuunkantajia ole" tyylisiä tapauksia, mutta on tätä kaveria sen verran siellä sun täällä hehkutettu, että nyt on miltei pikkupakko niitä odotuksia lunastaakin. Voitoista ei paineita, mutta omaa profiilia pitää nostaa riuskalla otteella.

Philadelphia 76ers

SG/SF Evan Turner - Miettikää. Andre Iguodala myytiin pois joukkueesta, jotta saatiin Evan Turnerille mahdollisuus loistaa. Erittäin monipuolinen pelaaja, joka on luotettavan hypärin päässä All Stars-tasosta. Odotan Turnerin olevan ensi kaudella yksi hehkutetuimmista pelaajista Phillyn noustessa takaisin merkittäväksi NBA-joukkueeksi. East Is Beasssssting!

C Andrew Bynum - Kukas muukaan. Bynum pääsee alfakoiraaksi joukkueeseen, jolla on kaikki edellytykset tehdä iso harppaus yhdeksi Idän ja koko liigan parhaista joukkueista. Onko Bynumissa tarpeeksi miestä kestämään Phillyn fanien ankara kritiikki ja omaksumaan Phillyn urheilujoukkueissa vaadittava tinkimätön työmoraali nyt, kun on päässyt isoksi kalaksi pieneen altaaseen? Itse luotan Anttiin, ja odotan todellista dominanssia häneltä ja koko Philadelphian joukkueelta.

Phoenix Suns:

PG Goran Dragic - Selkeä tapaus seurattavien listalle. Pystyykö pitämään Sunsin Nashin viitoittamassa keskinkertaisuudessa? Uskon hänen pystyvän siihen.

Utah Jazz:

PF/C Derrick Favors - Tätä kaveria on rummutettu niin paljon, ja miehen 48 minuutin keskiarvot ovat sitä luokkaa, että lopullista kukkaan puhkeamista odotan suurella innolla. Ottaen vielä huomioon, että Favors oli osa Deron Williamsin kauppaa, niin seuranta tämänkin treidin viitekehyksessä on mielenkiintoista. Edellä Millsapin Paul, jota hiillostetaan ulos Jazzista sekä treidihuhujen jatkuvana kohteena oleva Big Al Jefferson. Olen varma, että tämän pelaajan osalta räjähtää, mutta räjähtääkö vielä ensi kaudella?
 
Viestejä
74
Vs: NBA Ennustukset 2012-13

Käytännössä kaikki kommentit oli erittäin korkealaatuisia, etenkin S. Sukkelan.

Duncan tuotti ränkkäyksessä jopa eniten vaikeuksia, kun on nykyisessä roolissaan niin älyttömän hyvä ihan silkan älykkyyden ja kokemuksen kautta. Mutta jos olisikin viisikon paras pelaaja ottelusta toiseen? Sen takia ränkkäsin aika monta muuta centteriä hänen edelleen.

Noista pelipaikoista pysyn edelleen samaa mieltä, poislukien tuo Lou Williams PG, joka taitaa kyllä suurimman osan minuuteista pelata SGnä (unohdin täysin tuon Devin Harrisin tulon, joka lienee back-up PG).

Anthony Davisin uskallan kyllä tuolla tontilla pitää. Jos vaihdettaisiin Garnett ja Davis päittäin, johdattaisiko nyky KG Hornetsin (joukkueen 2. parhaana pelaajana) muka useampaan voittoon kuin Davis? Epäilen.

Andre Miller kuuluu listalle. Mieletön pelaaja. Mutta niin kuuluu myös Jason Kidd vaikka ei muuta kallisarvoista joukkueelleen enää pysty tekemään, paitsi rytmittää hyökkäystä ja heittää vapaan kolkin säkkiin.

Sen verran pienet erot noissa monessa pelaajassa on, että väkisinkin nuo listasijoitukset kokoajan hiukan elää.
 
Viestejä
1 728
Vs: NBA Ennustukset 2012-13

Kunioitettavaa vaivannäköä ja paneutumista.

Huomioita:

Käsitin, että tässä ei ollut tarkoituksena ottaa huomioon tulevaisuuden potentiaalia, vaan vertaillla pelaajien tämänhetkistä koripallonpeluukykyä. Jos näin on, on Derrick Favors (8.) aika pirun korkealla. Favorsilla toki erinomaiset edellytykset pelata ties millainen läpimurtokausi, mutta aika kovan harppauksen saa tehdä, jos aikoo ohittaa esimerkiksi nimet Randolph, West, Ibaka, Monroe, Millsap jo tulevalla kaudella. Harppauksen todennäköisyyttä pienentänee myös se, että on vielä alkukaudesta Jeffersonin ja Millsapin takana penkillä ainakin siihen asti kunnes jompikumpi kaupataan.

Josh Smith (4.) on ihan murhaavan liian ylhäällä. Myönnän, omaan Smithistä jopa vähän liian penseän mielipiteen, mutta silti: jos Smith joskus sattuisi oikeasti voittavaan joukkueeseen, olisi hän hyökkäyspäässä täydellinen riippakivi heiton puutteensa ja yleisen tyhmyytensä ansiosta. Puolustuspäässäkin omaan makuuni liikaa blokkien perään, varsinkin 1v1-difussa, jossa jättää lattian keskimäärin aivan liian helposti. Apupuolustajana toki ihan kiva. Smith voisi olla ihan hyväkin pelaaja, jos pääsisi itsensä kannalta optimitilanteeseen 3-4 optioksi juoksemaan nopeita Steve Nashin kanssa, mutta tässä taisi olla kysymyksenä "kenen ympärille rakentaisin joukkueeni muista pelaajista tietämättä?". Ja Josh Smith minkäänlaisessa vastuullisessa roolissa puolenkentän hyökkäyksessä ei vaan toimi.

Tämä tulee Suns-lasien takaa, mutta Goran Dragic on varsin alhaalle rankattuna. Dragon nakutteli Houstonissa avauksen rooliin päästyään 30 peliä 18/8/3riiston tehoilla. On mahdollista ja ehkä jopa todennäköistä, että ihan noin kovaa tahtia ei jatketa tulevalla kaudella, mutta aika paljon saa heikentyä jos jäädään sellaisten pelaajien kuin Williams, Brooks, Kidd(!?), Collison, Hill, Teague taakse. Itse odotan vielä Dragicilta parempaa kautta kuin Knightilta, Lillardilta, Conleylta, Holidaylta. Eli omissa kirjoissani rankkaisin Dragicin noin kymmenen pykälää ylemmäs.

Kenneth Faried ei muuten ikimaailmassa pelaa kolmospaikkaa.

Gortatistakin voisi alkaa nillittämään, mutta todellista tasoa ilman Nashia ei ole vielä mitattu, joten menköön.

Omasta mielestäni Klay Thompson kuuluu ehdottomasti vähintään top-20 SG-joukkoon, nyt ei ollut edes "honorable mentions and toughest omissions" listalla. Siinä muuten yksi pelaaja, jota tarkkailla ensi kaudella kun saa alusta asti käyttöönsä avarin paikan.

King James sanoi:
SG/SF Evan Turner - Miettikää. Andre Iguodala myytiin pois joukkueesta, jotta saatiin Evan Turnerille mahdollisuus loistaa. Erittäin monipuolinen pelaaja, joka on luotettavan hypärin päässä All Stars-tasosta. Odotan Turnerin olevan ensi kaudella yksi hehkutetuimmista pelaajista Phillyn noustessa takaisin merkittäväksi NBA-joukkueeksi. East Is Beasssssting!
Joo. Itäinen konferenssi vahvistuu entisestään, kun sieltä kaupataan pois jenkkien maajoukkuepelaajia.
 
Viestejä
74
Vs: NBA Ennustukset 2012-13

Mokeski sanoi:
Josh Smith (4.) on ihan murhaavan liian ylhäällä. Myönnän, omaan Smithistä jopa vähän liian penseän mielipiteen, mutta silti: jos Smith joskus sattuisi oikeasti voittavaan joukkueeseen, olisi hän hyökkäyspäässä täydellinen riippakivi heiton puutteensa ja yleisen tyhmyytensä ansiosta. Puolustuspäässäkin omaan makuuni liikaa blokkien perään, varsinkin 1v1-difussa, jossa jättää lattian keskimäärin aivan liian helposti. Apupuolustajana toki ihan kiva. Smith voisi olla ihan hyväkin pelaaja, jos pääsisi itsensä kannalta optimitilanteeseen 3-4 optioksi juoksemaan nopeita Steve Nashin kanssa, mutta tässä taisi olla kysymyksenä "kenen ympärille rakentaisin joukkueeni muista pelaajista tietämättä?". Ja Josh Smith minkäänlaisessa vastuullisessa roolissa puolenkentän hyökkäyksessä ei vaan toimi.

Kenneth Faried ei muuten ikimaailmassa pelaa kolmospaikkaa.

Itsekin diggaan Gasolista aivan helvetisti enemmän kuin Josh Smithistä. Tuo Smithin atleettisuus ja yleinen kyky aiheuttaa kaaosta (etenkin NBAn skrubujengejä vastaan) on kuitenkin aikamoinen ase. Kaikki nuo huomiot Smithistä toki 100% totta.

Ja ei todellakaan pelaa Kenneth Faried kolmospaikkaa. Jossain vaiheessa copy+paste pelleilyssä tapahtunut virhe. Lou Williams oli tietonen virhe, mutta toi on aika anteeksantamaton. Täyttä huolimattomuutta. Menisi varmaan 18. jengiin Ilyasovan edelle.
 
Viestejä
74
Vs: NBA Ennustukset 2012-13

Pakko jatkaa edelliseen vielä:

Isoin dilemma näissä ränkingeissä on aina tuo "nykyisen roolin" vs "absoluuttisen koripallotaidon" erottaminen sekä se tosiasia, että playoff-koris on eri peli vs runkosarjakoris. Pelaajien taso ja valmistautuminen nousee vaan niin paljon pudotuspeleissä. Puolustuksessa sijoittumisen rooli nousee huomattavasti (tässä mielessä esim Perkins ja Collison on huomattavasti arvokkaampia kuin tuolla listalla) kun taas atleettisuuden kautta tuleva apuasemablokkiuhan rooli laskee (tässäkin riippuu paljon pelaajan roolista ja sen joukkueen puolustustavasta).

Moni puhuu siitä kuinka NBA-koriksessa ollaan menossa siihen suuntaan, että paikoille 2-5 halutaan uskomattomia atleetteja, jotka kuitenkin osaavat heittää vapaan kolkin sisään ja pysyä oman kaverinsa edessä (ja tämä kaikki siis sillä oletuksella, että vähintään 2x staraa laittaa homman pyörimään). Ja osittainhan tuo pitää paikkaansa.

Käytännössä juuri tuolla tavalla molemmat viime kauden finalistit pelasikin ja etenkin Spursin romahdus Thunderille (ja Lakersin kykenemättömyys pelata ½kentän korista kahden 7-footerin kanssa) oli monelle todiste siitä, että tuolla tavalla joukkue kuuluu nykysin rakentaa. = tuollaiset Smith tyyppiset pelaajat ovat kallisarvoisempia kuin Pau Gasolit.

Tämähän menee hiukan listasijoituksiani vastaan, mutta mielestäni (kuten varmasti monenkin muukin) isoin syy Thunderin ja Heatin menestykselle oli molemman joukkueen paras pelaaja (tuskin tarvii nimetä). Noin dominoivia äijiä on kaudesta toiseen max yhden käden sormien verran. Tämän takia en näe, että esim tuo Denverin tapa koota joukkuettaan vie koskaan jengiä sille tasolle, mihin fanit/johto uskoo.

Pointti: Gasol Lakersissa tekee Lakersista paremman kuin Josh Smith tekisi, mutta Josh Smith tekee Atlantasta paremman kuin mitä Gasol tekisi.
 
Viestejä
1 228
Vs: NBA Ennustukset 2012-13

King James sanoi:
Toivotaan Boozerille tai Noahille vielä jotain season ending injurya

Tämän täysin asiayhteydestään irroitetun lauseen voisi siirtää sellaisenaan Chicagon ketjuun. Sitten vain vedonlyönti pystyyn, kuka pillastuu ensimmäisenä.
 
Viestejä
9 123
Vs: NBA Ennustukset 2012-13

Cousin Sal sanoi:
Tämän täysin asiayhteydestään irroitetun lauseen voisi siirtää sellaisenaan Chicagon ketjuun. Sitten vain vedonlyönti pystyyn, kuka pillastuu ensimmäisenä.

Luulisin, että ottavat ilolla vastaan. Kaikki Bullsiaatikot ovat lyöneet ensi kauden osalta hanskat tiskiin, joten tankkaaminen toisi vain parempaa varausvuoroa ensi kesän draftissa, joten mitä enemmän sakkia lasaretissa sitä parempi.
 
Viestejä
921
Vs: NBA Ennustukset 2012-13

4ProPalotie sanoi:
Tämähän menee hiukan listasijoituksiani vastaan, mutta mielestäni (kuten varmasti monenkin muukin) isoin syy Thunderin ja Heatin menestykselle oli molemman joukkueen paras pelaaja (tuskin tarvii nimetä). Noin dominoivia äijiä on kaudesta toiseen max yhden käden sormien verran. Tämän takia en näe, että esim tuo Denverin tapa koota joukkuettaan vie koskaan jengiä sille tasolle, mihin fanit/johto uskoo.

Itselle nousi ensimmäisenä mieleen avauspostia lukiessa, että tuosta listasta on helpohkosti poimittavissa ne nimet, joiden tämän hetkisen tason varaan on mahdollista rakentaa tosissaan mestaruudesta taisteleva joukkue. Viitaten siis Cousin Salin viestiin Atlantan topikissa:

Cousin Sal sanoi:
Jos pelaajia, joiden ympärille voi rakentaa mestaruuden voittavan joukkueen, on sarjassa ehkä kymmenen kappaletta, keskimäärin kahdeltakymmeneltä joukkueelta sellainen pelaaja kulloinkin puuttuu. Ja ne joukkueet, joilla tällainen pelaaja on, eivät hänestä luovu. Muiden pitää siis yrittää tavoitella menestystä jollain muulla tavalla.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös