Koripallo.com

Lapuan Korikobrat 2013-2014

Viestejä
162
Ensimmäinen kausi liigaa takana ja vähimmäistavoite saavutettu eli sarjapaikka korisliigaan ensi kaudeksi. Kausi oli vaihteleva ja hankala. Potentiaalia olisi joukkueessa ollut parempaankin. Olosuhteisiin nähden kuitenkin hyvä suoritus koko organisaatiolta. Ensi kauteen onkin sitten huomattavasti paremmat lähtöasetelmat.

Talous
Tulevan kauden valmennusportaan ja kokoonpanon määrittää mikäs muukan kuin raha. Tämän kauden Lapua veti sarjan pienimmällä budjetilla. Toivottavasti tulevaan kauden budjettiin saadaan kasattua enemmän euroja. Aikaa siihen on nyt pari kuukautta enemmän. Toivoisin Kobrien taustajoukoilta tietynlaista nöyryyttä ja luovuutta varainhankinnassa. Joukkueen ympärillä olisi varmasti kymmeniä vapaaehtoisia, jotka omalla panoksellaan voisivat ja haluaisivat auttaa varainkeruussa, jos vain siihen annettaisiin mahdollisuus.

Lopputulema: nöyryyttä rahankeruuseen ja mahdollisuuksia talkoohenkisille vapaaehtoisille olla avuksi

Valmennus
Tosiasia on, että Lapua tarvitsee päätoimisen valmentajan, joka on paikan päällä jokaisessa harjoituksessa. Lapuan pelaaminen on Nenadin alaisuudessa ollut aina hyökkäyssuuntaan todella yksipuolista. Loppukaudesta etenkin Vilpas&Lahti matseissa huomasi, kuinka helposti Lapuan hyökkäys saatiin pysäytettyä keskittymällä 1-2 pelaajan eliminointiin. Lapuan pelaaminen on ollut aina hieman ennalta-arvattavaa ja yksipuolista. Nenad ei myöskään kuumaverisenä serbinä ole mikään paras joukkuehengen ja pelaajien itseluottamuksen nostattaja.

Mutta kyllä Nenadille täytyy toisaalta nostaa hattua siitä, että kaveri tulee 400km päästä Lapualle kymmeniä kertoja ilman minkäänlaisia korvauksia. Jos Nenadille olisi pitänyt maksaa normaalia päävalmentajan palkkaa, ei Lapualla olisi varmaankaan ollut varaa palkata Haanpään tasoista pelaajaa. Euroja on siis saatava laariin ensi kaudella roimasti lisää. Eikä voi sanoa, että Nenadin tehtävä olisi mitenkään helppo ollut, kun joukkueella oli lyhyt valmistautumisaika liigaan ja lähes kaikki pelaajat olivat toisilleen vieraita. Tilanne oli siis täysin päinvastainen kuin esimerkiksi Loimaalla, jossa mestarijoukkue pysyi lähes muuttumattomana ja pelaajat tuntevat toisensa.

Lopputulema: Päätoiminen uusi valmentaja. Valmennusryhmässä lisäksi Ville Turja ja Stefanovic.

Kokoonpano
Sitten ei muuta kuin huhumylly käyntiin. Tämän kauden pelaajista Haanpää mitä todennäköisimmin lähtee. Oli korisliigan kovimpia kotimaisia. Aikaisemmin puhtaaksi heittäjäksi profiloitunut Haanpää monipuolisti peliään kyllä huimasti. Useissa otteluissa Haanpään lähtiessä ajamaan vastustajan oli lähes pakko rikkoa tai mutten korisukka heilui. Oli myös yllättävän hyvä levypalloissa. Läpi kauden Haanpään otteista kyllä kuitenkin väistämättä paistoi läpi, että Santtu on tullut Lapualle paitsi hakemaan vastuuta ja kehittymään, mutta myös tekemään komeaa tilastoriviä itselleen. Positiivinen yllätys kuitenkin.

Muut kotimaiset sitten taas pieniä väläytyksiä lukuunottamatta ehkä hieman alisuorittivat kaikki. Huuskonen väläytteli välillä ja miehen kaukoheitto on kyllä äärimmäisen nopea. Välillä taas aivan pihalla ja puolustuksessa pujottelukeppi. Jatkoon kuitenkin.

Jussi Turja pitää pelissä hyvin vauhtia eikä tuo palloa ylös pompottelemalla kuten esimerkiksi Coleman. Hyökkäyspäässä ehkä kuitenkin vähän liian hidas, jotta pääsisi ajamalla ohi. Mihin on Jussin hyvä kaukoheitto kadonnut? Uskon, että kyse on enemmänkin henkisellä puolella kuin taitojen puutteesta. Jussi ehdottomasti jatkoon oman kylän poikana. Ehkä kuitenkin paras kotimainen Haanpään jälkeen Kobrissa.

Jenkkivalinnat eivät tänä vuonna natsanneet kyllä sitten yhtään. Holmes ja Commons floppeja. Hampton ok, mutta valtavia puutteita levypallopelissä ja pelin luvussa. Coleman mielestäni jenkeistä paras. Kerrankin takamies, joka osaa syöttää ja pärjää levaripelissä. Pakkipäästä kuitenkin puuttui asennetta. Ihan hyvä jenkki, mutta ei puhdas ammattilainen. Tolbert suhteellisen tasainen. Ei silti mikään ratkaisija ja asenteessa korjattavaa. Ehdottomasti uudet jenkit tilalle. Toivottavasti rahaa jenkkeihin jää hieman enemmän, sillä tämän kauden jenkit taisivat olla sarjan halvimmasta päästä.

Lopputulema/oma veikkaus/toive:
Kokoonpano 2013-2014
Jenkki
Jenkki
Jenkki
Jussi Turja
Huuskonen
Ville Turja
Umoru
Kova kotimainen
Uusi kotimainen
Uusi kotimainen

Itse lähtisin poikkeuksellisesti etsimään kotimaista pelinrakentajaa. Jenkkivalinnat voisivat siinä tapauksessa olla pelipaikoille 1-3, 2-4, 4-5. Pelaajien sopimustilanteesta mitään tietämättä mahdollisia vaihtoehtoja kotimaiseksi pelinrakentajaksi on muutama potentiaalinen:
Mikko Jalonen
Roope Ahonen
Sami Ikävalko
Bojan Sarcevic (tuskinpa vaan)

Sitten niitä huhuja. Antakaa tulla vaan. Huhut ovat aina off-seasonin suola, mikä saa näitä keskustelupalstoja seuraamaan. Omaa listausta mahdollisista ja ehkä mahdottomistakin pelaajista, keitä tänne saattaisi liikahtaa(ensimmäisenä todennäköisimmät vaihtoehdot ja loppupäässä epätodennäköiset):
Sami Ikävalko
Cedric Latimer
Givi Bakradze
Mikko Jalonen
Ilari Seppälä
Henri Hirvikoski
Eldar Skamo
Olli Kaunomäki (en halua)
Vesa Mäkäläinen (en halua)
Antti Niskanen
Roope Ahonen
Petri Virtanen
Joku maajoukkuemies
Ongnej Kuzmic (jokafan jo mainitsi, mutta tuskin ottaa taka-askelta enää suomeen)

Toivelistalla nousee ehkä kärkeen Mikko Jalonen pelinrakentajaksi ja kyllä oman kylän pojan Ilari Seppälän ottaisi mielellään takaisin. Jotenkin sellainen kutina, että Kobrien taustamiehet ovat kuitenkin sen verran suuruuden hulluja, että kyllä ne taas jotain kovia "paukkuja" suunnittelee.

Ei muuta kuin kommentteja ja pohdiskeluja.

Karhunkaataja, kuinka moni em. pelaajista on huhuissa pyörinyt? :)
 
Viestejä
2 398
Vs: Lapuan Korikobrat 2013-2014

Ei tarvitse pelätä että Vesa Mäkäläinen tulisi Lapualle, koska miehellä on ensikaudeksi sopimus Katajan kanssa. Virtanen jos jatkaa uraansa niin uskon sen jatkuvan Katajassa.
 
Viestejä
477
Vs: Lapuan Korikobrat 2013-2014

KATAJA_AINA sanoi:
Ei tarvitse pelätä että Vesa Mäkäläinen tulisi Lapualle, koska miehellä on ensikaudeksi sopimus Katajan kanssa. Virtanen jos jatkaa uraansa niin uskon sen jatkuvan Katajassa.

Onneksi. Tulisi kalliiksi Lapualle ottaa VeMä istumaan ja ruikuttamaan penkille ku on sormi pipi.

Hyvä avaus kaikenkaikkiaan!

Spekuloidaan enemmän pelaaja vaihtoehtoja vähän myöhemmin, mutta sen verraan huhut lentänyt, että joku entinen maajoukkue pelaaja olisi kysellyt keskellä kautta Lapuan tilannetta ensi kaudesta. Itsellä tulee väkisin mieleen Ville Mäkäläinen. Essillä kun on sukua täällä Lapualla, voisi tuossa olla ehkä jotain perää. Vai onko miehellä biisamien kanssa soppari ensi kaudesta? Toinen vaihtoehto voisi olla Juho Nenonen. Tai kenties Rannikko vanhoille päiville Lapualle.. ;D
 
Viestejä
351
Vs: Lapuan Korikobrat 2013-2014

sleep sanoi:
Karhunkaataja, kuinka moni em. pelaajista on huhuissa pyörinyt? :)

Laitanpa itse itseäni lainaten tännekin: Henk. koht. haavenna on, että kymmenestä ammattilaisesta on osa lapualaisia. Haavena oli, että Seppälä, Turja(t), Raiski ja Övermark saataisiin pelaavaan rosteriin. Seppälällä vaan valitettavasti on jo sopimus tehtynä. Mut esim. Raiski vois ihan hyvin olla semmonen nelospaikan huilauttaja ensi kaudella. Kolme kovaa jenkkiä, pari kotimaista (tai siksi laskettavaa) profiilihankintaa, Huuskonen, 3-4 lapualaista ja 1-2 nuorehkoa pelaajaa tuomaan leveyttä (esim. eräs divarissa jonkin aikaa Korisliiga-mahdollisuuttaan odotellut jamppa). Siinä resepti.

1-2 nuorehkoa pelaajaa -tontille on paljon tarjokkaita. Huhuissa liikkuu monia, mutta en niistä viitsi heittää sen enempää. Joku muu saa sanoa nimiä. On lupauksia ja sitten vähän kokeneempia jätkiä tarjolla, jotka ei ole vielä kunnon mahdollisuutta liigassa saanut.

Profiilihankinnoista en tiedä paljoakaan. Näistä ollaan aina niin visusti hiljaa. Haanpääkin tuli itselle melko puskista, vaikka valmistelut siihen kesti kuukausia. Olen kuullut, että joku kova suomalainen pelaaja olisi itse ottanut yhteyttä ensi kautta koskien, mutta en ole keksinyt kuka mahtaa olla. Ja Nenad kun on joukkueessa, niin toki kuiskuttelua Bakradzesta, Sarcevicista ja Kuzmicista on, mutta mitään kongreettista ei tietääkseni ole tapahtunut. Kuzmicin palkka taitaa olla tätä nykyä tuplat koko seuran budjetista, joten tuskin mies ihan kiitollisuuttaan Lapualle saapuis. Kahdesta muusta en olisi edes niin yllättynyt, mutta tosiaan vaan ihan omaa haihattelua on. Sarcevicin kaappaus nyt olisi melkoinen temppu, mutta toteutuessaan mahdollistaisi jenkkivalintojen kohdistuvan paria napsua isompaan kokonaisuuteen.

Valmentajiakin on paljon tarjolla. Omana toiveena olisi jonkun nuoren innokaan palkkaaminen, kuten Joonas Iisalo. Hän voisi hoitaa myös Kuortaneen ja Lapuan yhteisen korisakatemian. Siihen sitten Nenad lisäksi avuksi ikään kuin apuvalmentajaksi tai sellaiseksi tukivalmentajaksi. Ja toki V.Turja olisi osa valmennustroikkaa.

Ai kun ois hienoo. Alkais jo uus kausi!
 
Viestejä
39
Vs: Lapuan Korikobrat 2013-2014

Tässä tällainen linkki sitten tälle päivälle. Kuten aiemmin jo spekuloitiin, että olisi Nenad lähtenyt Kuzmicin luo niin tässä todisteet.

Kuva Nenadin Twitteristä:

https://pbs.twimg.com/media/BH0g-iyCEAIaHZU.jpg:large

Kuvatekstinä: "New starting Center for Team Lapua? Regards to all our basketball friends in Finland!"

Pakko sanoa, että huhhuh, jos tuossa onnistuttaisiin.
 
Viestejä
501
Vs: Lapuan Korikobrat 2013-2014

Tuskinpa.
The Warriors have made second-round pick Ognjen Kuzmic an offer to play in the NBA next season.

Kuzmic's buyout is worth one million euros ($1.3 million). El 9
GOLDEN STATE WARRIORS, OGNJEN KUZMIC |
 
Viestejä
39
Vs: Lapuan Korikobrat 2013-2014

BlackMamba#24 sanoi:
Tuskinpa.
The Warriors have made second-round pick Ognjen Kuzmic an offer to play in the NBA next season.

Kuzmic's buyout is worth one million euros ($1.3 million). El 9
GOLDEN STATE WARRIORS, OGNJEN KUZMIC |

Kyllähän tämä nyt viimein ratkaisi - vain hullu kieltäytyy tuosta. Lienee Kobrien budjettikin 'hieman' liian pieni tuollaisille summille.
 
Viestejä
2 819
Vs: Lapuan Korikobrat 2013-2014

Sleepiltä mainio avaus.

Kuten kommentoijatkin ovat kompanneet, Korikobrien kausi oli näissä olosuhteissa niin nappisuoritus kuin mahdollista. Avain oli se, että joukkueella oli viisikollinen tarpeeksi hyviä pelaajia 5-5-palloon sekä yksi ylimääräinen jenkki, joka ylläpiti amerikkalaisten sisäistä kilpailuasetelmaa ja siten paransi pelin tasoa. Lisäksi lapualaiset saivat etuoikeuden seurata, kuinka hyvä pelaaja Haanpää on terveenä ja ”avaimet käteen”-roolissa.

Ensimmäisten kuulemieni huhujen mukaan Korikobrat aloittaisi ensi syksystä alkaen samantyyppisen kasvatusprojektin, joka Kouvoilla on meneillään kolmatta vuotta: hyvin roolitetut ulkomaalaiset, kaksi aloitusviisikkotason potentiaalilla varustettua 22–24-vuotiasta suomalaista ja tukku pelipaikkaa vailla olevia 18–21-vuotiaita suomalaisia.

Mielestäni proggis kuulostaa kaikin puolin järkevältä, jos se pitää paikkansa. Silloin tosin Kobrien on oltava äärimmäisen tarkkana paitsi valmennusportaan roolittamisessa, myös amerikkalaispelaajiensa kanssa: yhtään ”me first”-tyylin diivaa ei saa päästää jengiin, vaan jokaisen jenkin on tiedostettava, että kausi tai pari kasvatetaan ja pelataan ehkä pleijaripaikasta.
 
Viestejä
1 228
Vs: Lapuan Korikobrat 2013-2014

Jälleen todella vahva ulostulo Sohvistilta!

Tämä on erittäin tervetullut kehityskulku, mutta toivottavasti organisaatioissa pidetään mielessä, että "Kouvojen mallin" avain on pitkäjänteinen valmennuksen ja taustaolosuhteiden kehittäminen - ei pelkästään onnistuneet pelaajarekrytoinnit.
 
Viestejä
477
Vs: Lapuan Korikobrat 2013-2014

Hiirenhiljaista on lakeuksilla koripallon suhteen. Mitään muuta ei ole kuulunut kun se, että joku maajoukkue taustainen olisi kysellyt koobrien tilannetta tulevasta kaudesta. Tiedä sitten häntä kuka mahtaa olla.

Toivottavasti ennen juhannusta jotain edes tiedotettaisiin.
 

vmp

Viestejä
296
Vs: Lapuan Korikobrat 2013-2014

Sohvisti sanoi:
Sleepiltä mainio avaus.

Kuten kommentoijatkin ovat kompanneet, Korikobrien kausi oli näissä olosuhteissa niin nappisuoritus kuin mahdollista. Avain oli se, että joukkueella oli viisikollinen tarpeeksi hyviä pelaajia 5-5-palloon sekä yksi ylimääräinen jenkki, joka ylläpiti amerikkalaisten sisäistä kilpailuasetelmaa ja siten paransi pelin tasoa. Lisäksi lapualaiset saivat etuoikeuden seurata, kuinka hyvä pelaaja Haanpää on terveenä ja ”avaimet käteen”-roolissa.

Ensimmäisten kuulemieni huhujen mukaan Korikobrat aloittaisi ensi syksystä alkaen samantyyppisen kasvatusprojektin, joka Kouvoilla on meneillään kolmatta vuotta: hyvin roolitetut ulkomaalaiset, kaksi aloitusviisikkotason potentiaalilla varustettua 22–24-vuotiasta suomalaista ja tukku pelipaikkaa vailla olevia 18–21-vuotiaita suomalaisia.

Mielestäni proggis kuulostaa kaikin puolin järkevältä, jos se pitää paikkansa. Silloin tosin Kobrien on oltava äärimmäisen tarkkana paitsi valmennusportaan roolittamisessa, myös amerikkalaispelaajiensa kanssa: yhtään ”me first”-tyylin diivaa ei saa päästää jengiin, vaan jokaisen jenkin on tiedostettava, että kausi tai pari kasvatetaan ja pelataan ehkä pleijaripaikasta.
Loistava ajatus, ainut huono puoli vain, että ei minkään valtakunnan realismilla ole tehty tätä suunnitelmaa. Mistä niitä 18-24 vuotiaita pelaajia löytyy riittävästi "yliopistokaupunki" Lapualle. Lisäksi kuulemani ulkomainen valmentajanimi ei kyllä mitenkään vakuuta, eikä tule toimimaan huokuttimena näille pelaajille.
 
Viestejä
395
Vs: Lapuan Korikobrat 2013-2014

Stefanovicin twitteristä eilen illalla:
[quote author=Nenad Stefanovic @CoachStefa]Almost unbelievable how some people in basketball cannot recognize the talented player even in front of their nose! Finland included...[/quote]

[quote author=Nenad Stefanovic @CoachStefa]
Next stop for Ogi Kuzmić NBA Summer League, then Euroleague... and no he is not coming back to Lapua Team... Neither do I... #korisliiga
[/quote]
 
Viestejä
162
Vs: Lapuan Korikobrat 2013-2014

vmp sanoi:
Loistava ajatus, ainut huono puoli vain, että ei minkään valtakunnan realismilla ole tehty tätä suunnitelmaa. Mistä niitä 18-24 vuotiaita pelaajia löytyy riittävästi "yliopistokaupunki" Lapualle. Lisäksi kuulemani ulkomainen valmentajanimi ei kyllä mitenkään vakuuta, eikä tule toimimaan huokuttimena näille pelaajille.

Ulkomaisesta valmentajasta tulee oikeastaan mieleen vain seuraavat nimet: Nenad Stefanovic, Derrick Crayton, Tyrwone Still.
 
Viestejä
162
Vs: Lapuan Korikobrat 2013-2014

Mr.Snake sanoi:
Onneksi. Tulisi kalliiksi Lapualle ottaa VeMä istumaan ja ruikuttamaan penkille ku on sormi pipi.

Hyvä avaus kaikenkaikkiaan!

Spekuloidaan enemmän pelaaja vaihtoehtoja vähän myöhemmin, mutta sen verraan huhut lentänyt, että joku entinen maajoukkue pelaaja olisi kysellyt keskellä kautta Lapuan tilannetta ensi kaudesta. Itsellä tulee väkisin mieleen Ville Mäkäläinen. Essillä kun on sukua täällä Lapualla, voisi tuossa olla ehkä jotain perää. Vai onko miehellä biisamien kanssa soppari ensi kaudesta? Toinen vaihtoehto voisi olla Juho Nenonen. Tai kenties Rannikko vanhoille päiville Lapualle.. ;D

Voisiko kyseessä olla Antti Nikkilä. Huhujen mukaan ei jatka Pyrinnössä.

Lähes kaikki muut liigajoukkueet ovat tiedottaneet edes jotain ensi kauteen liittyen, mutta Lapualla on hiljaista. Toki varmasti "kulissien takana" tapahtuu ja joukkueen eteen paiskitaan hommia. Tietysti fanien kannalta olisi mielekkäämpää, kun joukkueen tilanteesta kuulisi aikaiemmin kuin muutama viikko ennen kauden alkua.
 
Viestejä
16 284
Vs: Lapuan Korikobrat 2013-2014

Tuomo Mäenpää Tuomo Mäenpää ‏@tmae_korikobrat 1 min

Korikobrien ensi kauden valmentaja on Terence Stansbury #korisliiga


Tervemenoa dirreen! ;D ;)

Stansburyn kaudet Huiman peräsimessä eivät olleet kovin vakuuttavia.


Näköjään valmentanut kaudella 10-11 Hollannissa Weertiä. Joukkue tuli seitsemänneksi (ja hävisi puolivälierät 2-1). Sen jälkeen valmentanut Luxemburgissa? ???
 
Viestejä
666
Vs: Lapuan Korikobrat 2013-2014

Olikohan JoKaFanilta uusi nopeusennätys? ;)

Mitä Stansbury on muuten viime vuodet puuhannut, kun nuo eurobasketin valmentajaprofiilit näyttää olevan piilossa rahvaalta?
 
Viestejä
113
Vs: Lapuan Korikobrat 2013-2014

Muistaakseni kun Stansbury oli Huiman peräsimessä oli selvää että talousvaikeuksien takia seuran tie käy lähes varmasti 1-divariin!
 
Viestejä
552
Vs: Lapuan Korikobrat 2013-2014

Taitaa olla ainoa valmentaja joka on peräkkäisillä kausilla tiputtanut kaksi joukkuetta divariin. Keski-Suomess varmasti muistellaan miestä lämmöllä.

Varmasti halpa ratkaisu mutta en ole ikinä ymmärtänyt miksi valmentajissa aina säästetään? Eikö kannattaisi palkata kalliimpi/pätevämpi valmentaja ja vaikka sitten ainoastaan 2 jenkkiä? Kunnon valmentaja saa näistä enemmän irti kuin huono valmentaja kolmesta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös