Koripallo.com

Miami Heat

Suhteesi Miami Heatiin?


  • Äänestäjiä
    62
Viestejä
9 123
MIAMI HEAT 2013-2014:
200px-Miami_Heatin_logo.svg.png



Kausi 2012-2013:
dXH5nJw.jpg

Ennen kauden alkua Heat ei ollut liigan ykköspuheenaihe, vaan tippui jopa suosikkirankingin kakkoseksi Lakersin kasattua oman superkolmikkonsa.

OQDMGkv.png


Noh, me kaikki tiedämme nyt kuinka tuossa yrityksessä kävi.

Heat lähti kauteen aika lailla muuttumattomalla miehistöllä. Mukaan oli toki hankittu Ray Allen, joka osoittautui loppujen lopuksi erinomaiseksi hankinnaksi, vaikka tasaisuuteen ei roolissaan Heatin penkkimiehenä kyennytkään. Toinen profiilihankinta Rashard Lewis sen sijaan ei onnistunut saamaan minkäänlaista roolia joukkueessa. Allenin lisäksi kauden mittaan arvoonsa nousi Chris Andersen, joka tuli sisään myöhemmässä vaiheessa veteraanien minimisopimuksella. Muu roolipelaajaosasto pelasi odotetulla tasolla, tosin Norris Cole tuntui kehittyneen paremmaksi pelaajaksi toisella kaudellaan, saaden aikaan keskustelua Rio Chalmersin mahdollisesta korvattavuudesta jo ensi kaudeksi. Finaaleissa Norris ei kuitenkaan saanut oikein minkäänlaista jalansijaa, joten tämä keskustelu hiipui pois silmistä sen myötä.

Runkosarjassa Heat aloitti hieman yskähdellen, mutta nosti odotetusti tasoaan mitä lähemmäs pudotuspelit tulivat. Kasuaali 27 voiton putki oli NBA:n historian toiseksi pisin. Huikea saavutus nykyaikana. Pudotuspeleissä Miami jyräsi Bucksit ja Bullsin helposti, mutta kohtasi arvonsa mukaisen haastajan Idän finaaleissa. Kuten jo kausiennakossani ennakoin, oli Pacers todella kunnioitettava vastustaja Heatille.

King James sanoi:
Bullsin homma levisi käteen, Bostonin Big Four on mennyttä kalua, Dwight Coward arpoo joukkuettaan ja Knicksin kemia ei vaan toimi. Kaikki toki kovia jengejä ja olisivat Lännessä kovia haastajia. Pacers voi olla ensi kauden ykköshaastaja Heatille.

King James sanoi:
Ja kun Idässä pahimmat haastajat Bulls ja Celtics ovat myös käymistilassa, ei voittokululle juuri esteitä näy. Ellei ensi kaudella jo potentiaalisesti NBA:n toiseksi parhaaksi joukkueeksi nouseva Pacers sitten ala oikeaksi haastajaksi. :)

Finaaleissa Heat ja Spurs kävivät yksilö > joukkue -teesin kannalta katsottuna kaikkien aikojen taiston, joka kääntyi lopulta yksilön voittoon.

lebronclutch.gif


ROSTER:

LeBron James
Chris Bosh
Dwyane Wade
Mike Miller
Udonis Haslem
Mario Chalmers
Joel Anthony
James Jones
Shane Battier
Ray Allen
Rashard Lewis
Norris Cole

Miamilla on 12 pelaajaa sopimuksen alla ensi kaudeksi, joka jättää joukkueelle tilaa vain 3 hankinnalle sikäli mikäli ketään ei vapauteta sopimuksestaan (Jones, Lewis) tai eläköidy (Miller). Tästä nipusta peliaikaa tuskin tulee riittämään enää Jonesille ja Lewisille. Samoin Joel Anthony on kostautumassa turhaksi pelaajaksi Miamin small ballin sekä vaatimattoman kokonsa puolesta, jonka takia hänestä ei ole juurikaan iloa liigan isoja poikia, mm. Roy Hibbertiä, puolustaessa. Viime kauden joukkueen päättyvistä sopimuksista ainoastaan Chris Andersen on pelillisesti merkittävä, mutta hänen hintansa voi nousta liian korkeaksi. Juwan Howardin aika lienee ohi, kun taas Varnado, Harris ja Harrelson saavat hakea kesäliigan kautta uutta mahdollisuutta sisään kokoonpanoon.

Kesäliigan kokoonpanoon Heat on saanut värvättyä muutamia mielenkiintoisia nimiä, joista maininnan arvoisina pidettäköön Miamin sisään treidaamaa toisen kierroksen draftivalintaa, James Ennistä, sekä draftaamatta jäänyttä pointtia Myck Kabongoa.

LBSU Basketball: James Ennis 2012-13 Highlight Reel

Myck Kabongo 2011-2013 Highlights

Ennisistä voi löytää lyhyen analyysini viestihistoriaa selaamalla. Kabongoa on kehuttu hyväksi pointtitalentiksi, joka on liideri, slashaaja, dishaaja, mutta ei osaa heittää edes sydänkohtauksen saanutta mummoaan sairaalaan. Ja Miamissa ei heittotaidoton pelaaja kovin helposti kentälle pääse.

Vapaiden agenttien markkinoilla Heatin kytköksistä ei vielä ole Greg Odenia lukuunottamatta huhuja pahemmin kuulunut. Tämä tosin ei mikään yllätys ole, koska Miamilla ei ole käytössään kuin MMLE sekä minimisopparit. Greg Odenin on kerrottu olevan erittäin kiinnostunut tulemaan Heatiin vireyttämään loukkaantumisten sävyttämää korisuraansa, mutta mieheen tuskin ollaan tuolla historialla valmiita uhraamaan latiakaan ylimääräistä. Muualta voi tarjolla olla rahallisesti parempaa, esimerkiksi Cavs on ollut kiinnostunut miehen palveluksista. Oden on joka tapauksessa long shot projekti, vaikkakin Heatille erittäin low risk, high reward -tyyppinen sellainen.

MMLE saatetaan käyttää joko yhtenä palasena mestaruutta jahtaavaan veteraaniin tai mahdollisesti kahteen osaseen palastellen. Chris Andersen otettaisiin varmasti mielellään takaisin, joten hän voi olla yksi vaihtoehto tähän, jos vaan rahamäärä miehelle kelpaa. Vapaiden agenttien listaa katseltuani olen koostanut alle potentiaalisen joukon pelaajia, jotka saattaisivat lähteä Miamin mestaruuswagoniin mukaan sormus mielessä:

Chris Wilcox
Boobie Gibson 8]
Elton Brand
Anthony Morrow
Chauncey Billups
Samuel Dalembert
Kenyon Martin
Dorell Wright
DeMarre Carroll
Randy Foye

Jotain fanipuhetta on ollut Chris Boshin treidaamisesta, mutta mitään sellaista ei ole tiedossa. Vaikkakaan Chris Bosh ei kolmosbanaanina ole joukkueen korkeimman palkan ansaitseva yksilö, niin en usko Miamin A) hajoittavan kahden peräkkäisen mestaruuden voittanutta joukkuetta B) saavan Boshista vastineena moneltakaan joukkueelta mitään oikeasti hyödyllistä. Liigassa on kuitenkin aika harvassa ne joukkueet, jotka treidaamalla Boshin sisään kovalla hinnalla tekisivät itsestään mestarikandidaatteja. Ja Idässä Miami ei diilaa Bullsin tai Pacersin kanssa, Knicksillä ja Netsillä ei taas taida mitään sellaista olla, johon Bosh kannattaisi vaihtaa. Lännessä voisi muutama kandidaatti olla, mutta en jaksa lähteä asiaa tämän enempää ruotimaan vaihtoehdon epärealistisuuden takia. Bosh on kaikesta kritiikistä huolimatta ollut erittäin tärkeä pelaaja molempien mestaruuksien osalta, vaikka ei palkkansa tasolla ymmärrettävistä syistä (Wade ja LeBron top dogs) pelaakaan.

TULEVA KAUSI:

Henkilökohtaisesti odotukseni ensi kauden osalta ovat tässä vaiheessa maltilliset. Syitä on kolme.

1) Waden terveystilanne. Miehen polviin ei voi enää luottaa, ja hänen tasonsa tulevalla kaudella ja sen jälkeen on täysi arvoitus. LeBron osoitti, että pystyy ilman täysissä voimissa pelaavaa Wadeakin luotsaamaan joukkueensa mestaruuteen, mutta kuten kaikki näkivät, helppoa se ei ollut. Varsinkin kun Boshin rooli joukkueess ei näytä Waden tilanteen myötä muuttuvan suuntaan tai toiseen. Joko LeBron saa apunsa Wadelta, tai sitten hän ei saa niitä keneltäkään tietyltä yksilöltä night in, night out. Iso taakka yhden miehen kannettavaksi, vaikka joukkueen roolipelaajaosasto kunnossa onkin.

2) Mentaalitilanne. Wade ja Bosh olivat telakalla viime kesän. Wade on täysin puhki tästä kaudesta, ja käyttää ensi kesän lepäilyyn, toivoen jalkojensa tulevan kuntoon ensi kaudeksi. LeBron on vetänyt nyt kolme kautta putkeen NBA-finaaleissa + päälle viime kesän olympialaiset. LeBron on kertonut haastatteluissa, että tulevan kesän hän käyttää akkujen lataamiseen, ja suurimmat pelilliset kehitysaskeleet tullaan todennäköisesti ottamaan mentaalipuolella. Kaiken kaikkiaan joukkueen supertähtien olemuksesta oli mestaruuden jälkeen aistittavissa uupumusta, joka voi näkyä mentaalisesti myös ensi kaudella. Kun vielä Haslem, Miller, Allen ja Battier ovat kaikki VANHOJA ja kaiken saavuttaneita, saa Heat todellakin painia lujaa henkisellä puolella mestaruuskrapulaa vastaan.

3) East Is Beasting. Nets on ensi kaudella nimilistansa puolesta aivan huikealla tasolla. Pacers tulee olemaan entistä kovempi ja entistä nälkäisempi. Thibödöön piiskaama Bulls hirnunee Rosen johdolla kuin kiimainen sonni + joukkueella on käsittämätön chip on the shoulder, eikä minkäänlaista kunnioitusta vastustajaansa kohtaan (lue: yrittävät vahingoittaa vastustajansa parasta pelaajaa). Heat on todistetusti parempi joukkue kuin tämä Bulls, mutta mentaalipuolella voi hävitä sen mitä talentissa voittaa. Lisäksi Lännen joukkueiden tilanteet ovat vielä arvoitus, mutta useampi joukkue yrittää ladata aseensa piippua myöten täyteen ruutia. Spurs, Clippers, Rockets, Mavericks, Oklahoma... Kuka tietää mikä näistä joukkueista on ensi kauden superjengi.

2014 Kesä And Beyond:

Kävi ensi kaudella miten tahansa, mielenkiinto kohdistuu jo nyt ensi kesään, jolloin Heatin superkolmikon sopimuksissa on jokaisella mahdollisuus optata ulos nykyisestä sopimuksestaan 2 vuotta ennen sen varsinaista päättymistä. Oma teoriani on se, että jos näillä kolmella on taustalla vakaa aikomus pysyä yhdessä myös jatkossa, täytyy heidän tehdä ensi kesänä kovia rahallisia ratkaisuja joukkueen edun nimissä. Se tarkoittaisi sitä, että Wade voisi tehdä loppu-uransa mittaisen sopimuksen paljon huokeammalla hinnalla kuin mitä hän tällä hetkellä on saamassa (41,5 miljoonaa pöydällä 2014-2016). Boshin pitäisi myöntää third banana roolinsa ja tiputtaa palkasta jonkin verran. LeBron taas ei voi koskaan ansaita sitä määrää rahaa, joka hänen todellinen arvonsa on, joten miksei LeBronkin ottaisi hieman leukaan joukkueen edun nimissä.

Miamin olisi saatava palkkatilanteensa siihen malliin, että heillä olisi varaa tarjota jollekin todelliselle kontribuuttorille siedettävää sopimusta Heatissa pelaamiseksi. Heatin muut pelaajat veisivät tällä hetkellä kaudella 2014-2015 rahaa seuraavalla tavalla:

Norris Cole 2,15 milj. (team option)
Joel Anthony 3,8 milj. (player option)
Mike Miller 6,6 milj. (player option)
Udonis Haslem 4,6 milj. (player option)

Sanotaan, että Superkolmikko veisi alle 40 miljoonaa. Cole pidettäisiin messissä, Mike Miller tekisi joukkueen kannalta solidit, Haslem ehkä pidettäisiin tai tarjottaisiin huokeampaa sopimusta 2-3 vuodeksi. Anthony...Joel todennäköisesti optaa sisään, ja sille ei voi mitään. Toki hienona miehenä voisi tehdä toisinkin, mutta en usko siihen. Chalmersin annettaisiin mennä, Allen ja Battier jäisivät eläkkeelle. Siihen tänä kesänä mahdollisesti sitoutettu yksi pelaaja huokealla hinnalla + EHKÄ ykköskierroksen pick (todennäköisesti ei, vaan treidataan pois), niin Miamilla voisi olla säädyllinen summa rahaa, noin 5-10 miljoonaa käytettäväksi johonkin hyödylliseen pelimanneen tai kahteen + MLE.

Toinen vaihtoehto on tietenkin se, että Superkolmikko pitää rahansa ja joku heistä treidataan. Tai vaihtoehtoisesti LeBron lähtee kävelemään. Mahdollisuudet ovat monet, itse laitan roponi likoon esittämäni ensimmäisen vaihtoehdon puolesta.

Shokeeraava ennustukseni tulevalle kaudelle on tässä vaiheessa se, että Miami on edelleen ennakkosuosikki pelillisesti ja LeBronin ansiosta, mutta mentaalipuolen takia mestaruus on aikaisempaa epävarmempi.
 
Viestejä
1 228
Vs: Miami Heat 2013-2014 - Kismittääkö?

Kismittää tässä ainakin se, että joukkueille pitää avata aina uusia kausiketjuja. Varsinkin kun edellisen kauden ketju pääsi venähtämään käsittämättömän huikeaan kolmen sivun mittaan.
 
Viestejä
9 123
Vs: Miami Heat 2013-2014 - Kismittääkö?

Sal-serkku sanoi:
Kismittää tässä ainakin se, että joukkueille pitää avata aina uusia kausiketjuja. Varsinkin kun edellisen kauden ketju pääsi venähtämään käsittämättömän huikeaan kolmen sivun mittaan.

iRC9yNCaAoACb.jpg


Turpa kiinni ja askelmerkit kehiin.
 
Viestejä
1 228
Vs: Miami Heat 2013-2014 - Kismittääkö?

SAL-SERKUN ASKELMERKIT MESTARUUSTAISTELUUN: MIAMI HEAT

Mitä on:

LeBron James. Maailman paras koripalloilija, joka täyttää minkä aukon tahansa.

Dwyane Wade ja Chris Bosh. Upporikkaan miehen roolipelaajia. Wade kykenee edelleen kannattelemaan hyökkäyspeliä ajoittain ja Bosh yhdistää kentän levittämisen hyökkäyspäässä ylettyvään apupuolustukseen sekä liikkuvaan skriinipuolustukseen.

Mike Miller, Udonis Haslem, Mario Chalmers, Joel Anthony, Shane Battier, Ray Allen, Norris Cole, James Jones ja Rashard Lewis. Luotettavia roolipelaajia, jotka tietävät roolinsa, mutta joiden kehityskaari on selvästi lähempänä loppu- kuin alkupäätä.

Eric Spoelstra. Noussut liigan parhaiden valmentajien joukkoon ja osoittanuut kykynsä saada pelaajamateriaalista kaiken irti.

Mitä puuttuu:

Kokoa. Heatin täydellinen omistautuminen pienillä viisikoilla meinasi kostautua pudotuspeleissä. Kokoonpanoon olisi hyvä hankkia pari isompaa karjua, jos ei muuta, niin varmuuden vuoksi.

Nuoruutta ja urheilullisuutta. Kokoonpanoon olisi syytä lisätä myös hiukan nuoruuden intoa. Ongelmana on toisaalta se, että nuoren lupauksen on hankala ottaa peliminuutteja näin tarkkaan roolitetussa veteraanijoukkueessa.

Taloudellinen tilanne:

Tukevasti ylellisyysveron puolella hamaan tulevaisuuteen, joten käytössä vain veronmaksajan keskitason poikkeus (3,183 M) ja minimisopimukset.

Päättyvät sopimukset: Chris Andersen

Mitä tehdä:

Yksi vaihtoehto on pistää yksi "ison kolmikon" jäsen (todennäköisesti Bosh) lihoiksi, mutta koska se tarkoittaisi ainakin lyhyellä tähtäimellä takapakkia, ei sitä kannata spekuloida sen enempää tässä yhteydessä.

Jos ja kun Birdman ei suostu rustaamaan minimihintaista jatkosopimusta, ei Miamilla ole muuta vaihtoehtoa kuin antaa miehen lentää. Lisää kokoa on siis saatava kahta kovemmn vapaaherra- ja irtolaismarkkinoilta.

Kaksi mielenkiintoista nimeä, jotka voisivat irrota poikkeuksella, ovat Timofety Mozgov ja Brandan Wright. Wrightia pitäisin näistä ensisijaisena kohteena urheilullisempana ja taitavampana pelaajana. Onpa hän sen verran nuorikin (25-vuotias) että kehitysaskeleita voisi vielä kohtuudella odottaa.

Hevosmiesten tietotoimisto on jo pitkään yhdistänyt Greg Odenin Miami Heatiin ja entinen ykkösvaraus olisikin minimihintaan kannattava lottokuponki. Parhaassa tapauksessa voittaa mitat täyttävän aloittavan sentterin ja huonoimmassa tapauksesa mies on telakalla jo ennen kauden alkua.

Muista minihinintaisista veteraaneista Matt Bonner (jolle kukaan ei ole jostain syystä tarjonnut vuosiin suurempaa sopimusta) olisi todellinen kumura. Muita realistisesti mielenkiintoisia nimiä olisi esimerkiksi Josh McRoberts, B.J. Mullens, Nazr Mohammed, Shaun Livingston, Jason Maxiell, Lamar Odom, Antawn Jamison, Austin Daye, Al-Faroug Aminu, Jermaine O'Neal, DeJuan Blair. Ja Robert Sacre.

Kokoonpano voisi olla syksyn koittaessa vaikkapa seuraava:

Mario Chalmers, Norris Cole, Dwyane Wade, Ray Allen, Mike Miller, LeBron James, Matt Bonner, Shane Battier, Rashard Lewis, Chris Bosh, Udonis Haslem, Lamar Odom, Brandan Wright, Joel Anthony, Greg Oden. Ja Robert Sacre.

Arvio:

Miamin on kovin hankala parantaa viime kautista joukkuettaan ja toista päätä painaa vielä kokoonpanon ikääntyminen. Siitäkin huolimatta Heat lähtee myös ensi kauteen ennakkosuosikkina ja jos porukka pysyy terveenä, ei kolmas perättäinen paraatiin päättyvä kausi olisi mikään ihme.
 
Viestejä
1 870
Vs: Miami Heat 2013-2014 - Kismittääkö?

http://www.usatoday.com/story/sports/nba/heat/2013/07/05/miami-heat-dwyane-wade-knee-injury/2490513/

"The older you get, the less you want to go inside and get banged around," Wade told USA TODAY Sports. "So I want to be more of a consistent outside shooter."

Wade harjoittelemassa itselleen rangen wanhoilla päivillään? Mestaruus.



Lisäksi...

"When Birdman came to the team, he really changed the (center) position and gave us that athletic guy who could finish, could block shots, just did a lot of great things for us," Wade said. "Without him, I don't know if we would have been able to win a championship."

Achilles Birdmanin signauksen jälkeen:

Achilles sanoi:

Mie wittu tiesin.
 
Viestejä
9 123
Vs: Miami Heat 2013-2014 - Kismittääkö?

PG: Rio Chalmers, Norris Cole
SG: Dwyane Wade, Ray Allen, James Jones
SF: LeBron James, Shane Battier, Mike Miller
PF: Chris Bosh, Udonis Haslem, Rashard Lewis
C: Chris Andersen, Joel Anthony

13 nimeä sopimuksen alla. Kaksi viimeistä paikkaa todennäköisesti menossa ison pään veteraanille (Oden?) sekä joko Jarvis Varnadolle tai James Ennisille. Kolmospointtiahan tuo ehkä huutaisi, mutta ehkä ilmankin pärjätään.

Birdman tosiaan teki veteraanien minimisopparin yhdelle vuodelle, kuten osattiin ennakoida. Saa Denveriltä ensi kaudella kuitenkin niin hyvät hillot, ettei nähnyt tarvetta lähteä jahtamaan rahakkaampaa ja pidempää sopimusta muualta. Ja tietenkin suurimpana syynä liigan paras joukkuehenki.
 
Viestejä
1 870
Vs: Miami Heat 2013-2014 - Kismittääkö?

Birdman
thumbup.gif


King James sanoi:
13 nimeä sopimuksen alla. Kaksi viimeistä paikkaa todennäköisesti menossa ison pään veteraanille (Oden?) sekä joko Jarvis Varnadolle tai James Ennisille. Kolmospointtiahan tuo ehkä huutaisi, mutta ehkä ilmankin pärjätään.

Derek Fisher.
 
Viestejä
1 870
Vs: Miami Heat 2013-2014 - Kismittääkö?

MM83012.jpg


SportsCenter ‏@SportsCenter

The Heat are expected to amnesty Mike Miller today. Miller shot 61 pct from three and averaged 5.3 ppg in the Finals. (via @WindhorstESPN)

Mike Miller 7 three-pointers vs Thunder (2012 NBA Finals GM5)

Mike Miller's 3-pointer with one shoe!



Omalla all-time listallani Miller on kolmantena heti LeBronin ja Jason Williamsin jälkeen. Uskomattoman hieno ja tyylikäs pelaaja.

Kylmät väreet tulee, kun katselee noita Millerin finaalisuorituksia. Kiitos kaikesta.
 
Viestejä
1 870
Vs: Miami Heat 2013-2014 - Kismittääkö?

@ZachLowe_NBA: Miller amnesty will save MIA approximately $15M this season. Using it on Anthony would have saved about $9.5M.

Mahtaa jöpöttää Arisonilla housuissa ensi keväänä nämä säästetyt 5 miljuunaa, kun Miller tappaa jossain Oklahomassa Miamin dynastian, LeBron lähtee pois, Superfriendsit hajoaa ja Heat on DONE seuraavat kymmenen vuotta.
 
Viestejä
1 870
Vs: Miami Heat 2013-2014 - Kismittääkö?


"Without Juwan Howard, we cant win" -LeBron James
 
Viestejä
9 123
Vs: Miami Heat 2013-2014 - Kismittääkö?

Heat sign free agent F Michael Beasley to non-guaranteed contract.

Back then, Beasley was the catalyst of the Heat's self-proclaimed “Goof Troop” -- a unit of pranksters that included a then-youthful group of Mario Chalmers, Daequan Cook and Joel Anthony. Team officials grew so tired of their antics that at one point they asked the media to stop making references to the nickname in articles.

The Goof Troop is back!

3p4fzj.jpg


1255822920-340x.jpg

WE GONNA DOMINATE!

Mestaruus. Mestaruus. Mestaruus.

https://www.youtube.com/watch?v=xM1PsCY-DOo
 
Viestejä
9 123
Vs: Miami Heat 2013-2014 - Kismittääkö?

Noh, noh. Hyvää settiä kuitenkin, taustatyötä on tehty ja kaivettu tietoa kuten sitä tuleekin kaivaa. Käytettävissä olevan tiedon tulkinta on sitten toinen kysymys, mutta tekiessä oppii.
 
Viestejä
3 021
Vs: Miami Heat 2013-2014 - Kismittääkö?

King James sanoi:
Noh, noh. Hyvää settiä kuitenkin, taustatyötä on tehty ja kaivettu tietoa kuten sitä tuleekin kaivaa. Käytettävissä olevan tiedon tulkinta on sitten toinen kysymys, mutta tekiessä oppii.
Martti Mielikäinen sanoi:
On kyllä niin surkealaatuista tekstiä, että oikeasti tekee vaikeaa lukea. Takaisin äikän tunneille!

[quote author=BasketballFinland.fi]Back-2-back mestari Miami Heat yltää kaudella 2013-2014 kolmanteen mestaruuteen julistaa kilpaa BasketballFinland.fi sivuston asiantuntijat.[/quote]
Heti ensimmäinen lause sai epäilemään King James & Achilles -asiantuntijatiimiä, mutta ilmeisesti näin ei kuitenkaan ole.
 
Viestejä
1 228
Vs: Miami Heat 2013-2014 - Kismittääkö?

Jääkenttien Gaselli sanoi:
Heti ensimmäinen lause sai epäilemään King James & Achilles -asiantuntijatiimiä, mutta ilmeisesti näin ei kuitenkaan ole.

4ProPalotie & limidsds?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös