Koripallo.com

C-pojat SM 2013-2014

Viestejä
318
Laitetaanpa pikkuhiljaa uutta ketjua vireille. Lomat alkavat olla vietetty, ensimmäinen turnaus 2 viikon päästä ja uusi mielenkiintoinen kausi tekee tuloaan. Kiintiöt ja pelitapa pysyy ennallaan edellisiin kausiin verrattuna. Joten rohkeasti veikkauksia ennakkoon kauden menestyjistä, yllättäjistä, SM-joukkueista yms. Alustavasti itse nostan kauden ennakkosuosikkeihin PuHu-00 joukkueen.
 

Veikkaaja

Vs: C-pojat SM 2013-2014

PuHu on varmasti kova. Uskon, että MuKissa tehdään hartiavoimin töitä toisen mestaruuden eteen. Pistäisin rahani tässävaikeessa munkkalaisille.

Hongan -00:t ovat kaiketi myös kovempi sakki kuin -99:t, tulisiko sieltä haastetta myös kentille?
 
Viestejä
339
Vs: C-pojat SM 2013-2014

PuHun ja MuKin lisäksi mitaliehdokkaiksi lisäisin Wartin.
Siirtomarkkinat ovat pimeän peitossa, joten katsellaan, katsellaan...
 

C-pojat

Vs: C-pojat SM 2013-2014

Veikkauksia ensi kaudelle.
Sijat 1-2 Wartti ja Honka.
Honka pelasi viime kauden kahdella tasajengillä, joten todellista Honkaa nähtiin vain syksyllä. Warttihan on aina ollut se kärkijengi, en usko että tämä asia on hirveästi muuttunut
Sijat 3-4 PuHu ja MuKi
PuHu voi haastaa vielä kärkikaksikon, mutta jos huhut ykköspelaajan siirtymisestä futikseen pitää paikkansa, tämäkin sijoitus on vaikea säilyttää.
Sijat 5-6 HNMKY ja TuNMKY
HNMKY saa Mukista paluu muuttajia seuran hyvä tuottaa tulosta. Turku voi haastaa jopa paikkaa sijoilta 3-4.

Lista on kovasti pääkaupunkivoittoinen. Se johtuu osittain tietämättömyydestäni, mutta myös siitä että turnauksissa nämä joukkueet ovat perinteisesti miehittäneet kärkisijat. Toivottavasti klassisen hyvät kasvattajat kuten Pyrintö ja KTP osoittavat voimansa tähänkin sarjaan. EBT on aiemmin menestynyt 00-pojissa, mutta viime kauden sukellus sentterin menetyksen jälkeen sai minut pudottamaan heidät kärki kuusikosta.
 

juupelisjoo

Vs: C-pojat SM 2013-2014

Itse olen samaa mieltä, että kullasta taistelee Wartti ja Honka. Tämän jälkeen tuleekin tasaisempaa kun seuraavista sijoista taistelee Vilpas, MuKi, EBT, Karhu/Kobrat, PuHu, KTP, TuNMKY, HNMKY. Joka tapauksessa kesällä tulee olemaan varmuudella erittäin mielenkiintoisia seurasiirtoja menestyksen toivossa, joten voimasuhteet muuttuvat huomattavasti niiden myötä.
 
Viestejä
318
Vs: C-pojat SM 2013-2014

HIENOA! Saatiin keskustelut käyntiin.
Nyt preseasonia edeltävä täysin mutu-tuntuma veikkaus kauden SM-sarjaa pelaavista joukkueista. Tarkennus EHBT:n ja Delfinin jälkeen. Lopuksi katsotaan sitten toukokuussa menikö edes sinne päin ja missä mentiin metsään.

Etelän 7 paikkaa:
WB,HNMKY,PuHu,EBT,MuKi, Honka ja myös RU:lla pitäisi olla ok nippu koossa.Haastajat JKS ja Kori-80. Selvästikin siirtomarkkinoilla on ollut liikettä ja myös muut huhut muuttavat joukkueiden voimasuhteita.

Läntisen 5 paikkaa:
TuNMKY, Vilpas, Pyrintö, FoKopo ja viides paikka? Paikasta taistelevat RaPy, Ura, PäLuLu ja jokerina SalPa? SalPa pelasi hyvän kauden 2011-2012, mutta 2012-2013 kausi ei anna kuvaa joukkueesta. Turku on hallinnut alueen ikäluokkaa joitain vuosia, mutta esim. Pyrinnöllä ja FoKopolla riittää hyvää tukea myös -01 ikäluokasta

Kaakkoisen 3 paikkaa:
KTP, Namika Lahti ja Namika Lappeenranta. KTP:lla -00 ikäluokka näyttäsi olevan väliinputoaja ja ei varsinaista merkittävää historiaa saatavilla. Nähtäväksi jääkin, mitkä vaikutukset viimevuotisella lähialueen C-ikäluokkien yhdistymisellä ja vahvan -01 ikäluokan tuella on? Lahdella on heittää varsin isokokoinen nippu kentälle tällä kaudella ja Lappeenrannan -00 ikäluokka keräsi jo edellisellä kaudella hyvää kokemusta SM-sarjasta. Muilla tuskin asiaa paikkoihin.

Keskisen 3 paikkaa:
Kauhajoki hallitsee nämä markkinat ja odotettavissa onkin keskisen alueen joukkueen paikka pariin vuoteen Vierumäellä. Myös Lapualla on kiinnitys odotettavissa SM-sarjaan. Kolmas paikka tulee olemaan sitten suurempi kysymysmerkki??? Onko viimevuonna karsintaa kokeilleen Vaasaan vuoro vai onko se HonSu? Keskiseltä on myös totuttu näkemään paljon mielenkiintoisia yhdistelmä kokeiluja ja saattaahan se olla, että paikan vie Ricohissa nähty Kops tai RieMu( säynätsalo + Muurame), Karhukobrat vai nähdäänkö jotain aivain uutta????
 

RedBaron

Vs: C-pojat SM 2013-2014

Joko täällä taistellaan kullista?

No, Muki&Wartti. Muut on paperia.
 

Etelä

Vs: C-pojat SM 2013-2014

Viime vuoden CSM:ään verrattuna on asetelmat etelässä hyvin erilaiset. Eli: vähemmän ennakkosuosikkeja ja enemmän kysymysmerkkejä. Wartin ja Hongan lasken "varmoiksi" menestyjiksi ainakin jollain mittarilla, mutta kyllä muuten on aika epäselvää vielä. Ja hyvä niin. MuKia paljon hehkutetaan, mutta seurassa on vain kourallinen 00-syntyneitä (elleivät sitten ole tuttuun tyyliinsä haalineet muualta poikia). Mutta varmastikin on MuKi kova. Sitten ikäluokan kestomenestyjä PuHu; paljon yhden pelaajan varassa, toivottavasti ei ole siirtynyt toiseen lajiin niin kuin ylempänä huhuiltiin.. Sitten viime kauden 1D jengeistä EBT, HNMKY, Sykki.. EBT ja HNMKY esittäneet aiemmilla kausilla kovia otteita. Sykille sopii altavastaajan rooli ainakin viime kauden CSM:n perusteella. Sanansa on sanottavana myös RU:lla, JKS:lla, Keravalla ja MaSulla ainakin.

Jännät paikat tulee. Jos etelästä pääsee taas vain 7, on se kyllä väärin tason kannalta. Yhtään väheksymättä maaseudun joukkueita. Aika kepumaista meininkiä vaan on. Taso on etelässä jälleen ehdottomasti kovin.
 
Viestejä
76
Vs: C-pojat SM 2013-2014

KotkalainenKorispelaaja sanoi:
Ja mitä olen seuraillut niin ei Wartti Basket mikään mahtava ole. ;) 00 -joukkueella ei ole kauhean hyvää historiaa mutta kyllä sieltäkin löytää pelaajamateriaalia nimittäin sieltä oli pelaajia mukana 99 -joukkueen kanssa Scania Cupissa.

Kirjoittaja sortuu itse aliarviointiin, ehkä vähäisen kokemuksensa johdosta. Kotkassa ei liene kovin hyvää tietoa Wartin P00-joukkueen otteista. Aluemestaruuksia on pitkä rivi ja arvostetun EHBT:n joukkue on voittanut neljästi peräkkäin. Scania-turnaus on ainoa missä ei kahtena vuonna ole tullut menestystä, mutta ei sitä ole tullut lukuisista Virossa ja Venäjällä pelatuista turnauksistakaan. Mutta matkaan näistä on tarttunut hurjasti itseluottamusta ja eväitä kovaan harjoitteluun. Lisää kovuutta tulee varmasti myös alkavan kauden NEYBL-turnauksista.

Kaikki omiaan kehuu, mutta vain amatöörit sortuvat vastustajan vähättelyyn...
 

ePress

Vs: C-pojat SM 2013-2014

KotkalainenKorispelaaja sanoi:
Joukkueesta palkittiin yksi pelaaja jopa All Star viisikkoon eli sieltä löytyy pohjoismaiden paras sentteri.

Luultavasti pilke silmäkulmassa tehty oikaisu, mutta 12-vuotiaiden kohdalla aika turha puhua muusta kuin ehkä turnauksen parhaasta sentteristä. Löytyy niin älyttömästi 12v pelaajia, jotka eivät ko turhauksessa olleet (saati että pelaisivat C-poikien SM-sarjaakaan).
 

Tyttyryyy

Vs: C-pojat SM 2013-2014

Itse nostan kyllä mustaksi hevokseksi ehdottomasti Vilppaan ja Rekolan. Molemmat ovat olleet vuodet hieman taka-alalla eikä ovat niinkään pelanneet omaikäisten sarjoissa - turnauksissa ainakaan.

Yksittäinen suosikki on kyllä Wartti, joka pelannut junnuvuodet halliten alueen sarjoja sekä junnuturnauksia välillä jopa suvereenisti.
 

Näin on

Vs: C-pojat SM 2013-2014

Töttöröö on oikeassa ainakin Rekolan suhteen. Joukkue on keskittynyt viime vuodet harjoitteluun ja pelasi viime kaudenkin -99 sarjoja ja turnauksia, ihan kivasti pelasikin vanhempia pelureita vastaan.

Nyt tulossa on jotain ihan muuta. Heikkous on se pienen seuran heikkous, porukka on pieni, kovin monta loukkaantumista ei saisi olla, ainakaan yhtä aikaa.

Myös valmennuspuolella löytyy osaamista, Jääskeläinen tuntee koriksen teorian ja Hewitt komppaa ja peluuttaa.
 
Viestejä
318
Vs: C-pojat SM 2013-2014

Toivoisin hieman lisäaktiivisuutta myös muilta kuin etelän alueelta. Mielellään kuulisi muiden aluiden toimintaa seuranneilta mielipiteitä eri joukkueiden voimasuhteista, kehityksestä ja yllätysvalmiudesta tulevalle kaudelle. Joten Läntisen, Keskisen ja Kaakkoisen edustajat rohkeasti kommentoimaan.
 

hätähousu

Vs: C-pojat SM 2013-2014

pitäiskö ensin katella delfinit ja ehbt ennenkuin paskotaan housuun tai jaetaan mitalit?
 
Viestejä
318
Vs: C-pojat SM 2013-2014

Eihän täällä mitaleita vielä jaa kuin muutama Eteläisen alueen edustaja ja tietysti Kotka, mutta tuskinpa keneltäkään vielä veteliä pääsee lahkeenseen ;) Tarkoitus on kuitenkin pitää yllä ja saada aikaiseksi asianmukaista keskustelua ennakkoon, mikä osaltaan lisää mielenkiintoa sarjaa kohtaan. Sillä ei ole vielä merkitystä onko oikeassa vai väärässä ja kausi aikanaan sen näyttää, mutta ennakkoveikkaukset kuuluvat palstalla asiaan.
 

C-pojat

Vs: C-pojat SM 2013-2014

Samaa mieltä X-Squaren kanssa. Saahan täällä veikkailla ja heittää muutenkin asiallista kommenttia peleistä ja joukkueista. Hätähousu ottaa asian ehkä hieman liikaa tunteella.
Olen heittänyt omat veikkaukseni jo tämän ketjun alkupäähän, lisää niitä ja mielellään muilta kuin tosiaan etelän alueelta. Seurasiirroista aiemmin puhuttiin, mutta ei niitä juuri liiton listoilla ainakaan näy. Ainakaan vielä.
 

C-pojat

Vs: C-pojat SM 2013-2014

Mikäs jengi tämä KoPS on? Ainakin Ricoh-turnaus on sujunut erittäin hienosti.
 
Viestejä
318
Vs: C-pojat SM 2013-2014

C-pojat sanoi:
Mikäs jengi tämä KoPS on? Ainakin Ricoh-turnaus on sujunut erittäin hienosti.

Keräilyjoukkue keskiseltä alueelta. Pikavilkaisulla pelaajia ainakin Kauhajoelta, Lapualta, Kokkolasta ja Muuramesta. Nähtäväksi sitten jääkin minkälaisia yhdistelmiä on tulossa SM-karsintaan/sarjaan, mutta luulen että Kauhajoki tulee ainakin omalla joukkueella.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös