Koripallo.com

B-tytöt SM 2013-2014

Viestejä
51
No niin, uusi kausi pyörähtää kunnolla käyntiin ensi viikonloppuna Espoossa. Josko saataisiin tällä kaudella kunnon keskustelua ja spekulaatiota aikaiseksi.

Tällä kaudella on onneksi useampi joukkue kamppailemassa kirkkaimmista mitaleista. Hongalla on sen verran laaja rosteri, että heillä on mahdollista saada kaksikin joukkuetta myös tällä kaudella SM-sarjaan. Honka on varmasti yksi suurimmista suosikeista voittamaan sarja. Myös HNMKY/KaPolla on kova joukkue kasassa. EBT näytti olevan iskussa Delfinissä, ja tulee varmasti olemaan korkealla tulevalla kaudella. Toivottavasti Huiman avainpelaajat saavat pelata ehjän kauden, ja näin ollen tavoittelemaan myös kirkkaimpia mitaleita. ToPo on saanut muutaman vahvistuksen jo ennestään vahvaan porukkaan, joten heitä ei voi missään tapauksessa sulkea pois mitalispekulaatioista. BC Nokia saattaa pistää kauden aikana useasti kapuloita muiden rattaisiin.

Eiköhän tulevan kauden mestari löydy em. kuusikosta yhtään SBG:tä, Pyrintöä, Warttia, PuHua, Keravaa ja muita väheksymättä. Toki karsintojen arvaamattomuus (ts. mahdolliset kuolemanlohkot/helpommat lohkot) uuden ranking-järjestelmän takia voi aiheuttaa yllätyksen tai pari, mutta toivotaan että SM-sarjaan pääsevät ne joukkueet jotka sinne kuuluvat.

Ei muuta kuin kaikki kannustamaan omiaan ensi viikonloppuna Espoosen, ja katsomaan kuka pelaaja kenenkin peliasiua tunnustaa tulevalla kaudella.
 
Viestejä
51
Vs: B-tytöt SM 2013-2014

Ja niinhän siinä sitten kävi niin kuin osa toivoi ja osa pelkäsi. Toisella kierroksella kaksi heikohkoa lohkoa, ja kolme paljon kovempaa lohkoa. Varsinkin E-lohkosta (WB, ToPo, Huima) yksi joutuu pettymään, ja pelaaman divarissa. Samoin F-lohko (Honka I, HNMKY/KaPo I, Pyrintö) on kovempi kuin C- ja D-lohkot.

Itse veikkaisin että SM-sarjaan menee ToPo, Huima, Honka I, HNMKY/KaPo I, BC Nokia, ehkä hieman yllättäen SBG, EBT 1, OrJy, Kerava, ja PuHu riippuen mihin kakkoskierroksen lohkoon joutuu.

Ei tainnut olla ihan loppuun asti ajateltu karsintajärjestelmä. No viikon päästä ollaan viisaampia voimasuhteiden kanssa.
 

leiappi

Vs: B-tytöt SM 2013-2014

lohkoista on paha sanoa mitään ennen ensimmäistä kierrosta ja toisen arvontaa!

Historiaa tuntien ei yllättänyt, että Huimalle osui kotiturnaus ja vähintään kolme pitkämatkalaista turnaukseen.
Yllätys tosin oli tuo Peli-Karhujen rankkaus. He ovat ilmeisesti saaneet KTP:n pelipaikan!!!
 
Viestejä
51
Vs: B-tytöt SM 2013-2014

Kyllä lohkoista voi jo nyt päätellä aika paljon jos on pidempään seurannut 98-99 ikäluokkaa. Ensimmäisen karsintakierroksen joukkeista ainoastaan PuHulla on pienen pieni sauma päästä SM-sarjaan, tosin siellä on ollut aika paljon liikettä poispäin.

Toivottavasti olen väärässä ja joku joukkue on nostanut tasoaan selkeästi, ja tulee sekoittamaan pakkaa, epäilen kuitenkin sitä.

Tuo Huiman kotiturnaus on tosiaan jo pikkaisen vitsi, kun pari vuotta peräkkäin saivat C-tytöissä "arvalla" ylimääräisen kotiturnauksen, ja viime vuodenkin B-tyttöjen karsinnoissa oman kotiturnauksen, aikamoinen arpaonni...
 
Viestejä
1 168
Vs: B-tytöt SM 2013-2014

Ankka vaakkui asiaa, karsintajärjestelmä näytti heti heikot puolensa. Pahimmat mahdolliset lohkojaot eivät toteutuneet, muttamutta ...

•C-lohko: 1. Orimattilan Jymy, 2. FoKoPo, 3. Peli-Karhut, 4. Espoo Basket Team 1, 5. arvotaan
•D-lohko: 1. Keravan Energia Team, 2. TuRi, 3. Catz, 4. arvotaan, 5. arvotaan
•E-lohko: 1. Äänekosken Huima, 2. Wartti Basket I, 3. Wartti Basket II, 4. ToPo, 5. arvotaan
•F-lohko: 1.Tapiolan Honka I, 2. HNMKY/KaPo I, 3. Pyrintö, 4. HNMKY/KaPo II, 5. arvotaan
•G-lohko: 1. Raholan Pyrkivä, 2. BC Nokia, 3. Tapiolan Honka II, 4. SB Girls 1, 5. arvotaan

E ja F ovat jo nyt kovia lohkoja riippumatta siitä kuka tulee viidenneksi mukaan. D-lohko taas näyttää suht kevyeltä. C:ssä on EBTn takana hieman hiljaisempaa. G voi olla ihan kovakin, riippuu kovasti siitä mitä Honka tekee ja millainen tuo Hongan kakkonen on.

Niin tai näin, pelit on toki pelattava ensiksi ja jokaisen on ansaittava paikkansa sarjassa. Ja jo sitä ennen voidaan nauttia peleistä Espoossa.
 

B

Vs: B-tytöt SM 2013-2014

Ankka sanoi:
Ei muuta kuin kaikki kannustamaan omiaan ensi viikonloppuna Espoosen, ja katsomaan kuka pelaaja kenenkin peliasiua tunnustaa tulevalla kaudella.

EHBT:ssä tullaan kyllä näkemään todella tasainen ja tiukka turnaus. Mikäli kaikki saavat parhaansa mukaan, on todella vaikea sanoa kuka turnauksen vie. Laitetaan kuitenkin veikkaus.

A-lohko
Arvioisin lohkon kovemmaksi ja todella tasaiseksi. Tulee varmasti paljon ristiin pelattuja tuloksia.
1. NMKY/KaPo on varmasti vahva ja saanut vielä PuHusta lisää vahvistusta. Toimiiko yhteispeli vielä, uskoisin että riittävästi. Itäblokki tuomarilinja suosii myös joukkueen pelityyliä.
2. EBT. Joukkueen viime kausi oli vahvoille 98:lle vaikea, mutta nousu huipulle on taas alkanut. Nokia ollut heille aina paha, uskotaan heidän nousuun.
3. SBG. Kehittynyt valtavasti kahtena viime kautena. Pelasi periaatteessa tällä ryhmällä jo viime kaudella SM-sarjaa.
4. Nokia. Urheilullinen pieni ja hyvin heittävä joukkue. Voi hyvinkin yllättää kaikki ja olla jopa sarjan kärki. Tämä on minun veikkaus.
5. ToPo. Sai vahvistuksia kesällä, mutta ei kuitenkaan riittävästi. Veikkaan että kukaan ei saa ToPolta yli kymmenen pisteen voittoa, mutta voitot kuitenkin.

B-lohko
PuHun siirtomenetysten jälkeen selkeästi epätasaisempi lohko. Myös helpompi veikata.
1. Honka. Ilman siirtojakin vahva joukkue. 99:t tulee päälle kuin yleinen syyttäjä, 98:t vahvistaa pitkää päätä. Kova kunto ja työmoraali.
2. Huima. Kahden todella vahvan ratkaisijan joukkue jota muu joukkue tukee upeasti. Voi kaataa kaikki, mutta myös tappion riski on iso.
3. Wartti. Pieni ja tasainen joukkue. Voittavat isossa salissa kunnollaan PuHun ja ottavat kolmospaikan.
4. PuHu. Joukkue on saanut työrauhan kun katsomon häiriötekijä saatiin siirtymään naapuriin. Ikävä kyllä pelaajia meni samalla. Kunto loppuu kesken, mutta tulee talvella taas.
5. Pyrintö. Sai mahdollisuuden näyttää ansaitseeko paikkansa kärkikympissä. Ehkä, kehitys ollut huomattavaa, mutta matkaa on vielä jäljellä.

Honka-EBT. Honka vie niukasti. Nyt. EBT ei perinteisesti ole vielä tässä turnauksessa parhaimmillaan, joten veikkaan että heidän nousu huipulle nähdään vasta myöhemmin.
HNMKY/KaPo-Huima. HNMKY/KaPo runnoo paikan finaaliin itäblokin linjalla. Jos on suomalaiset tuomarit, Huima voittaa. Veikkaan että Huima.

Honka-Huima. Pitkä turnaus painaa Huimalla jaloissa ja Honka tulee leveällä rosterilla. Honka +18
EBT-HNMKY/KaPo. Tässä pelissä pelataan korin alla kovaa. HNMKY/KaPo vei alkusarjan ottelun. EBT ottaa tässä revanssin. EBT +7

Lisää veikkauksia, kiitos.
 

ToukoPouko

Vs: B-tytöt SM 2013-2014

B sanoi:
EHBT:ssä tullaan kyllä näkemään todella tasainen ja tiukka turnaus. Mikäli kaikki saavat parhaansa mukaan, on todella vaikea sanoa kuka turnauksen vie. Laitetaan kuitenkin veikkaus.

Lisää veikkauksia, kiitos.


Muuten ihan hyvää pohdintaa turnauksesta mutta jo silmäily joukkueiden kokoonpanoihin kertoo että Huiman toinen avainpelaaja puuttuu turnauksesta, ja on sivussa ilmeisesti vielä pitkään, joten Huima ei millään yllä finaaliin saakka. Koskakohan loput jengit saa kokoonpanonsa syötettyä tuonne sivuille?
Samoin kun kokoonpanoja tutkii niin voi jo päätellä että joukkueilla on eri tavoitteita tälle turnaukselle, joillain jengeillä on alle 10 pelaajaa kokoonpanossa kun taas esim ToPolla 15 joita ilmeisesti jotenkin vaihtelevat otteluittain. Tähän suhteutettuna voi ToPon sijoitus olla ihan oikea turnauksessa, riippuu vähän miten kierrättävät kokoonpanoaan.
EBT lasketaan myös tässä melko korkealle vaikka joukkue heikentynyt viimekaudesta ja jo silloin aluefinaaleissa hävisivät ToPolle ja PuHulle.
Eiköhän kilpasarja pelata Suomalaisilla tuomareilla joten varmasti hyviä ja viihdyttäviä pelejä saadaan.

Oma veikkaukseni Finaalipariksi on SBG- Honka.

SM-karsinnathan näytti jo nyt sen miksi nykyinen systeemi ei hyvä, EBT ja Kerava jo tässä vaiheessa "varmoja" sm-sarjalaisia. Varsinkin Keravan lohkon taso on surkea, ihan sama ketä sinne 1. kierrokselta arvotaan. En usko että 1. kierroksen joukkueista kukaan pystyy paikkaa sm-sarjaan ottamaan.
Hivenen myös ihmettelen miten PeKa saanut KTP:n ranking paikan, ilmeisesti jos kaksi tyttöä vaihtaa seuraa niin se riittää. Kaikki tällaiset asiat pitäisi saada osallistuvien joukkueiden tietoon ennen arvontoja, mutta eihän liitto ajattele asiakkaita vaan miten itse pääsevät helpoimmalla.
Äänekosken "arpaonnesta" ei pysty edes sanomaan mitään, täysin käsittämätöntä.... :mad:
 

arpaonnea joo

Vs: B-tytöt SM 2013-2014

Johan täällä herättiin keskustelemaan kun karsintojen lohkojaot selvisivät :) Paljon on tosiaan tapahtunut ihan viime aikoina joukkueiden välillä ja kyllähän lohkojaot aiheuttavat juuri niitä ärtymyksiä mitä oli odotettavissakin.

Äänekoskella alkaa olla arpaonni jo sitä luokkaa, että kannattaisi ilman muuta lotota ja on kyllä ymmärrystä siihen, että kaikki eivät sitä enää ehkä pidä ihan pelkkänä arpaonnena... Ehkä tässä mennään vähän sen perusteella mitä muissakin keskusteluissa on jo käyty läpi, ettei ihan pelkät pääkaupunkiseutulaiset joukkueet pelaisi SM-sarjassa. Annetaan kotiturnauksella se ainoa vaihtoehto millä tuosta lohkosta voi SM-sarjaan päästä, kun toinen tähipelaajista on sivussa.

Arpaonnea voi myös miettiä sen kannalta, että yllättäen Honka sai joukkueensa eri lohkoihin, mutta kaksi muuta kahdella joukkueella lähtenyttä (Wartti ja Kapo/Namika) menivät samoihin lohkoihin, joten pelaajakikkailut eivät onnistu. Toisaalta Hongan joukkueet ovat sen verran kovissa lohkoissa, ettei kahta joukkuetta saa millään SM-sarjaan, joten toiseen pitää panostaa ja se on tällä kertaa todennäköisemmin ykkönen, koska SBG ja BC Nokia eivät välttämättä kaadu edes ykkösjoukkueella.

C- ja D-lohkoista mennään tosiaan lähes ilmaiseksi SM-sarjaan (EBT:lle jo onnea siitä!), varsinkin D-lohkossa Kerava olisi parhaana vanhalla rankingilla varmaan jossain sijoilla 13-15 ja TuRi muutama sijan heikommalla paikalla. Toisaalta taas Huima, Wartti ja ToPo olisivat varmaan kaikki olleet vanhalla mallilla ainakin kympin joukossa. No tämän mukaan nyt mennään, mutta nurinaa tulee varmasti riittämään.

Mielenkiinnolla EHBT:tä sekä tulevia karsintoja odotellen.
 

basket1

Vs: B-tytöt SM 2013-2014

Ihan mielenkiinnosta kysyn mitä tarkoitat pelaajakikkailulla?
arpaonnea joo sanoi:
Johan täällä herättiin keskustelemaan kun karsintojen lohkojaot selvisivät :) Paljon on tosiaan tapahtunut ihan viime aikoina joukkueiden välillä ja kyllähän lohkojaot aiheuttavat juuri niitä ärtymyksiä mitä oli odotettavissakin.

Äänekoskella alkaa olla arpaonni jo sitä luokkaa, että kannattaisi ilman muuta lotota ja on kyllä ymmärrystä siihen, että kaikki eivät sitä enää ehkä pidä ihan pelkkänä arpaonnena... Ehkä tässä mennään vähän sen perusteella mitä muissakin keskusteluissa on jo käyty läpi, ettei ihan pelkät pääkaupunkiseutulaiset joukkueet pelaisi SM-sarjassa. Annetaan kotiturnauksella se ainoa vaihtoehto millä tuosta lohkosta voi SM-sarjaan päästä, kun toinen tähipelaajista on sivussa.

Arpaonnea voi myös miettiä sen kannalta, että yllättäen Honka sai joukkueensa eri lohkoihin, mutta kaksi muuta kahdella joukkueella lähtenyttä (Wartti ja Kapo/Namika) menivät samoihin lohkoihin, joten pelaajakikkailut eivät onnistu. Toisaalta Hongan joukkueet ovat sen verran kovissa lohkoissa, ettei kahta joukkuetta saa millään SM-sarjaan, joten toiseen pitää panostaa ja se on tällä kertaa todennäköisemmin ykkönen, koska SBG ja BC Nokia eivät välttämättä kaadu edes ykkösjoukkueella.

C- ja D-lohkoista mennään tosiaan lähes ilmaiseksi SM-sarjaan (EBT:lle jo onnea siitä!), varsinkin D-lohkossa Kerava olisi parhaana vanhalla rankingilla varmaan jossain sijoilla 13-15 ja TuRi muutama sijan heikommalla paikalla. Toisaalta taas Huima, Wartti ja ToPo olisivat varmaan kaikki olleet vanhalla mallilla ainakin kympin joukossa. No tämän mukaan nyt mennään, mutta nurinaa tulee varmasti riittämään.

Mielenkiinnolla EHBT:tä sekä tulevia karsintoja odotellen.
 

Arpaonnea joo

Vs: B-tytöt SM 2013-2014

Pelaajakikkailulla tarkoitan sitä, kun kahdella joukkueella ilmoittautuessa pystyy jakamaan pelaajiaan joukkueiden välillä tilanteen mukaan. Esim. viime vuonna Honka laittoi ykkösviisikkonsa pelaamaan Honka2-joukkueeseen, jotta sekin pääsi SM-sarjaan, kun tiesivät laajan tason riittävän ilman parhaita toisessa lohkossakin SM-sarjapaikkaan. Tämähän on luonnollista ja järkevää tehdäkin kun seurassa tavoitellaan mahdollisimman hyviä sarjapaikkoja.

Uusi karsintasysteemi lisäsi tähän varmasti halukkuutta, koska mahdollisuus hyvin eritasoisiin karsintalohkoihin oli olemassa. Voisin ainakin Wartin kuvitelleen siksi ilmoittaneen kaksi joukkuetta karsintoihin, koska ei heillä kahteen joukkueeseen riitä valtakunnallisten sarjojen tasoisia pelaajia. Nyt sitten kun joutuivat samaan lohkoon, niin eivät voi tavallaan valita kumpaan joukkueeseen pistettäisiin ne parhaat pelaajat pelaamaan.
 

arvonnat

Vs: B-tytöt SM 2013-2014

Voi kun pääsisi joskus seuraamaan näitä arvontoja...
 

basket1

Vs: B-tytöt SM 2013-2014

Voi olla että olen väärässä mutta käsittääkseni noin ei voi tässä vaiheessa kikkailla. Eri sarjojen välillä esim. valtakunnallinen 1-divari ja SM-sarja voi samoja pelaajia käyttää mutta saman sarjan karsinnan eli tässä SM-sarjan eri lohkojen välillä ei kyllä voi tai sitten olen ymmärtänyt väärin ja systeemi on erittäin epälooginen, suorastaan naurettava. Muistan hämärästi Hongan vastaavan kepuloinnin mutta mielestäni sääntöjä muutettiin sen jälkeen.
 

huhhuhhuh

Vs: B-tytöt SM 2013-2014

sehän tässä mättää kun joukkueita saa muokata karsintojen jälkeen,eli ne jotka tulevat kahdella joukkueella eivät pystyisi "pelaan"tätä peliä.tällä kertaa siihen ei ole mahkua kuin Hongalla (yllätys) kun heidän joukkueet on eri lohkoissa.Lyötiin muuten kesällä vetoa kaverin kanssa että Huima saa karsinnat,ja voitin.Eikö tässä voitas pelata reilua joskus.On muuten nämä lohkojaot ihan käsittämättömät
 

Sisäpiiriläinen

Vs: B-tytöt SM 2013-2014

Karsinnoissa voi pelata vain yhdessä joukkueessa ja käsittääkseni tätä sääntöä ei "edes" Honka (eikä sen puoleen kukaan muukaan) ole rikkonut. Karsinnoissa voivat seurat muodostaa joukkueensa oman tahtonsa mukaisesti, mutta joukkuejaot eivät ole sarjassa välttämättä noudattaneet samaa jakoa. Tämäkin on täysin sääntöjen mukaista. Onko se sitten urheiluhengen mukaista, se onkin sitten jo aivan eri kysymys (itse en ota kantaa puoleen enkä vastaan).
 

esboo

Vs: B-tytöt SM 2013-2014

Karsinnoissa pelataan 'sopivilla' joukkueilla, runkosarjassa sekalaisilla joukkueilla ja pudotuspelit voittavalla joukkueella... ;D ;D
 

Äitee

Vs: B-tytöt SM 2013-2014

Veikkauksia ensimmäiseltä kierrokselta? Ketkä jatkoon?
 
Viestejä
51
Vs: B-tytöt SM 2013-2014

Äitee sanoi:
Veikkauksia ensimmäiseltä kierrokselta? Ketkä jatkoon?

Valistumaton veikkaukseni on että A-lohkosta jatkoon: PuHu, Sykki ja Vimpeli. B-lohkosta jatkoon Honsu, Pyrintö 2 ja Salon Vilpas.
 

viisautta?

Vs: B-tytöt SM 2013-2014

Kertokaas viisaammat menikö oikein?

Liitto uutisoi 24.5.2013 uudesta nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamistavasta: http://www.basket.fi/uutiset/kaikki_uutiset/?x122462=17789300

Tämänhetkiset lohkojaot eivät ole tehty tuon uutisoidun tavan mukaisesti. Miksi ei?

Turnausjärjestäjien arvonnasta voisi sanoa että sitä ei tehdä vaan ne päätetään erinäisten toiveiden ja motiivien pohjalta.
 

Arpaonnea joo

Vs: B-tytöt SM 2013-2014

Mikäs lohkojaoissa meni väärin? Se, että Peka sai KTP:n paikan vai joku muu asia? Hongan ja Wartin rankingpaikat eivät mene ihan ehkä mun logiikkaan, mutta kai se sääntöjen mukaan niin vaan menee, että jos kakkosjoukkue on 10 joukossa, niin se tiputellaan rankingin hännille tavallaan Hongan kolmosjoukkueen paikalle neloskoriin, mutta Wartin kakkosjoukkue oli omalla paikallaan kolmoskorissa.

Aika mielenkiintoinen ja entistä enemmän ärtymystä aiheuttava heitto on tuo, ettei turnausjärjestäjiä arvottaisi vaan ne päätetään toiveiden mukaisesti. Tuskin kukaan muu kuin Huima toivoo, että joutuu aina Äänekoskelle matkustamaan... Melkein yhtä mielenkiintoista on se, että sinulla viisautta? näyttää olevan sama tripcode kun mullakin ja voin kyllä sanoa, että samasta henkilöstä ei ole kyse!
 

on kai?

Vs: B-tytöt SM 2013-2014


Kyllä kai lohkojaot ovat menneet ihan oikein jos poisluetaan ihmetystä aiheuttava PeKan KTP:ltä "perimä"
ranking-sijoitus. En tiedä minkälaiset säännöt tässä on mutta vaikuttaa siltä ettei ole mitään sääntöä vaan
liitto myöntää näitä mielensä mukaan? Kyseessä kai lienee kaksi ihan eri seuraa, eikä kai kahden B-tytön
siirtyminen KTP:stä PeKaan voi olla peruste moiselle liiton päätökselle? Hongan kakkosjoukkue on pudotettu
pois sääntöjen mukaan ja kaikki sen jälkeen tulevat ovat nousseet tuosta syystä pykälän ylöspäin. Samasta
syystä ranking-listalla on vain tuo 19 joukkuetta. Wartin paikat kai ihan oikeilla kohdilla sarjataulukkojen
mukaisesti.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös