Koripallo.com

A-tytöt SM 2013-2014

Erinomaista

Vs: A-tytöt SM 2013-2014

Catz ja PeKa tekee hienoa junnutyötä A ja B tytöissä NKL:n rinnalla.
 
Viestejä
1 168
Vs: A-tytöt SM 2013-2014

Äiti sanoi:
Mitä oikein höperehdit? Ei ole aprillipäivä.

Ei ollut aprillipäivä ei. Viestini oli kieli poskessa kirjoitettu jatke catzfanin kirjoitukselle, jossa todettiin Pekan olevan finalisti.
 
Viestejä
8
Vs: A-tytöt SM 2013-2014

Onnea Honka Akatemialle pronssista. Eilinen ottelu oli viihdyttävä ja voittaja oli 70%sesti ottelussa niskan päällä, mikä riitti.
Viikonloppuna sitten jännäämään, miten kultataistossa alkaa käydä.
 

Jey

Vs: A-tytöt SM 2013-2014

Mukava päätös Honka Akatemian vaikealle ja värikkäälle kaudelle.
 
Viestejä
1 855
Vs: A-tytöt SM 2013-2014

Onhan Cazin A tytöillä pitkä, mut onneksi vauhdikas viikonvaihde 8] :D

EDit: Hieman helpotti tuo Ykkösen tulos Kotkasta 8]
 

bytheway

Vs: A-tytöt SM 2013-2014

Huomasiko muuten kukaan että Pyrintö kävi hoitelemassa at1d final fourit kotiin ja aivan näytös tyyliin?

Aikaahan tästä jo on mutta nostin muistutuksena esiin :)
 

Hih hih

Vs: A-tytöt SM 2013-2014

Pyrintö oli saanut finaaleihin kasaan tosi kovan joukkueen!
 

Sisäpiiriläinen

Vs: A-tytöt SM 2013-2014

Itse en päässyt divarin finaaleja katsomaan, mutta annetaan nyt kuitenkin tunnustus myös LePylle sekä Hongalle, jotka molemmat pelasivat hyvän kauden PeKaa unohtamatta. Honka kakkosjoukkueellaan pisti kuitenkin tilastojen perusteella hyvin kampoihin näytöstyyliin pelanneelle Pyrinnölle ;).
 
Viestejä
843
Vs: A-tytöt SM 2013-2014

Onnittelut VB Capitalsin I joukkueen pelaajille, valmentajille, taustajoukoille ja sille monipäiselle kannustusjoukolle, joka oli luomassa hienoa tunnelmaa lappeenrannan Urheilutalolla. Metaruus meni hienolle joukkueelle.

Onnittelut myös kaikille Kissoille. Hieno kausi!
 
Viestejä
1 855
Vs: A-tytöt SM 2013-2014

Oli hieno päätös kaudelle. Kummallakin joukkuella oli mahtavan suuri halu kurkoittaa korkealle. WBC:llä oli etunaan valtava kansainvälisten otteluiden tuoma kokemus ja sortui hyvinkin paljon puhtaisiin voimakkaisiin 1-1 peleihin. Varsinaista kirkasta yhteispelaamista ei sananvarsinaisessa mielessä nähty, esim. silloin, kun Catz pelasi paikkaa, mut kokemuksen tuomalla voimalla tai taidollakin WBC selviytyi Catzin lähentelyistä.

Catz pelasi selkeästi joukkueen antamalla voimalla niin puolustus kun hyökkäyspäässä. Korin alla tuli selvät heikkousasiat, mutta yhteistyö ajo-syöttö tilanteissa oli hyvinkin harjoiteltua. Harjoittelusta Catzin ykkösjoukkueen kanssa on ollut selkeä positiivinne leima, mut myös ne pelaajat, jotka ovat ykkösestä sivussa, ovat varsinkin puolustuspäässä kauden edetessä nostaneet rooliaan.

Kokemus ja nuoruus kohtasivat ja antoivat kumpikin miellyttävän näytteen osaamisen tasostaan. Paljon hyvää ja paljon kehittyvää nähtiin. Yksi näistä kehitys asioista on selkeä playmaking, jota varsinkin WBC:ltä puuttui. Yksi puute on kuitenkin molemmilla todella valtava ja se on erillaisten lay up heittojen (layup, reach back, layback, hook) ja molemmilla käsillä. Palloa ei vain osin kovassa juoksutilanteessa osata - hallita - nostaa pää yläpuolelle ja suojata omaa heittoa vapaalla kädellä ja ottaa rehellistä kontaktia puolustajaan. Tosin tuomaritkin antavat puolustaja aikalailla työtää hyökkääjää huonoon asemaa.

HEI!!!! Siihen on yksi vastaus: OSAA VAIHTAA SUUNTAA, PYSÄHTYÄ KÄÄNTYÄ SELÄNKIN KAUTTA, SUORITTAA UP AND UNDER LIIKE JA HEITÄ HOOK SISÄLLÄ.
Osaa käyttäytyä kolmen sekunnin aluella kuten siellä pitää käyttäytyä. Ota kontaksi ja käytä suurten lihaksien voimiasi ja ja huolehti keskivartalostasi. Vain yhdellä oli tämä asia 22 pelaajasta kunnossa. Jesus!!! Anteeksi

Onnittelu vielä molemmille joukkueelle kuitenkin viehättävästä tapahtumasta, mut huonoa layuppia ei saa anteeksi

Edit: kihtymystilanteen kirjoitusvirheitä pois, mut yhä samaa mieltä
 
Viestejä
1 447
Vs: A-tytöt SM 2013-2014

manzu sanoi:
Onnittelu vielä molemmille joukkueelle kuitenkin viehättävästä tapahtumasta, mut huonoa layuppia ei saa anteeksi
Kiitos hyvästä, koko junioriaikaisen taidonvalmennuksen ongelmakohtiin puuttuvasta sekä molempia joukkueita kunnioittavasta analyysistä.
 

KommenttiaTaas

Vs: A-tytöt SM 2013-2014

Onnittelu vielä molemmille joukkueelle kuitenkin viehättävästä tapahtumasta, mut huonoa layuppia ei saa anteeksi

Edit: kihtymystilanteen kirjoitusvirheitä pois, mut yhä samaa mieltä

Kyllä täytyy sanoa että on se uskomaton tyyppi tämä Manzu. Onnistui mollaamaan 21 pelaajaa finaalijoukkueista.
Taitaa iän karttuessa käsityskyky fiksusta käytöksestä heikentyä samaa tahtia kuin kyky oikeinkirjoitukseen. Vaikka oikeassa joskus olisikin niin ajan, paikan ja sanamuodon voisi valita paremmin.

Onnittelut finaalijoukkueille. Capitalsille mestaruudesta ja Catzille hopeasta. Catzin voitto välierissä Hongasta oli upea saavutus, "vaikka suurin osa pelaajista ei osaakaan layuppia". Joukkueessa ei montaa pelaajaa mene yli-ikäiseksi, joten ensi kaudella Catz on taas todella vahva. Hyvä että menestyviä joukkueita tulee pääkaupunkiseudun ulkopuolelta.

Captalislle toinen mestaruus putkeen. Moni "layuppia osaamaton" oli jo viime vuonna voittamassa mestaruutta Capsille. Täytyy hattua Capitalsille nostaa siitäkin että Caps2 oli lisäksi neljäs. Hyvä että uskalsivat panostaa kahteen jengiin. Kummassakaan rosterissa ei liikaa pelaajia ollut, joten riskillä on varmasti menty. Hyvää on se että useammat pelaajat ovat saaneet/joutuneet kantamaan vastuuta mikä on hyvä asia tulevaisuuden kannalta.

Honka materiaaliin nähden kyllä hiukan alisuoritti ei siitä pääse mihinkään. Pelaajaruletti NI-dirren ja ASM joukkueiden välillä oli kova, jonka takia joskus ASM joukkue oli melko vajaalukuinen. Mutta silti tuolla rosterilla olisi ehkä pitänyt mennä finaaliin ja jopa kultaan asti etenkin kun kaikki pelaajat NSM jengistä yhtä lukuunottamatta oli välierissäkin pelaamassa. Joka tapauksessa onneksi olkoon Hongalle pronssista. Mitali on aina mitali.
 
Viestejä
1 855
Vs: A-tytöt SM 2013-2014

KommenttiaTaas sanoi:
Vaikka oikeassa joskus olisikin niin ajan, paikan ja sanamuodon voisi valita paremmin.
Kiitos! :( ilmeisesti herätin yhden syntisen huomion. Tahallani en kenenkään koripalloilijan mieltä halunnut pahoittaa, mut mehän olemme erillaisia, eikö? Yhteistä on menestymisen halu :-*

"Lay up is just a lay up", sanoi suuri Red Auerbach Larry Birdille, joka osasi nekin heitot ja tiesi ne kahdeksan eri paikkaa korilaudassa mistä heitto aina meni sisään. Toisaalta hän myös osasi suojata lay up heittonsa ja pääsi lay upin kautta vapariviivallekin.

Ilmeisesti Lay up -ennen kutsuttu Set up - on niin helppo heitto et me emme halua sitä edes harjoitella. Onko se niin yhdentekevä, siitäkin saa 2 pistettä ja kun rikotaan saa yhden bonus heiton :eek:. Kaikki alkaa siitä hetkestä kun pienenä otat koripallon käteen ja rupeat katsomaan miten muut ns. paremmat pelaajat sitä heittävät. Veikeän näköinen sujautus on tietysti mielenkiintoisin, vaikka se ei menisi sisälle. Lapsi oppii katsomalla ja usein nämä sujautukset jäävät mieleen.

Uskon et kaikki heittosuoritukset pohjimiltaan ovat toistensa sisaria Periaatteessa tavallinen lay up ei poikkea flouterista (running layup). Pull up heitto on taas sukua Power layup heitolle pallon käteenottamista myöten. Hyppyheiton saatto ei poikkea layupista, heitettiin se miltä etäisyydelta tahansa. Pallon ylösnostaminen ei poikkea layupin vastaavasta, vaikka layupissa yleensä ponnistetaan yhdellä jalalla.

Mitä tarkoitan "vääränlaisella" lay up heitolla on pallon suojaaminen ja saattaminen, joka usean nuoren kohdalla jää täysin suojausta vaille. Näin tekevät useat korisliiga tähdet. Mut eivät tehneet jenkitkään aikanaan kouluissaan. Kolmenpisteen saaminen korin läheltä on jokaisen läpiajajan tavoite ja jos ei koria niin ainakin kaksi vaparia. Nehän jokainen SM tasolla pelaava osaa.

Layup ja siihen liittyvien power layup, hook ja muiden heittojen aliarvostaminen valitettavasti pännii minua suhteellisen paljon. Kuinka moni pelaaja tai pelaajanne aloittaa itsekseen ei eri käskystä aamu tai iltapäivän harjoitukset korin alta tai esimerkiksi "Mikan hook" heitoilla. Amerikkalaisessa/espanjalaisessa koripalloelämässä useimmat, lähes kaikki. Miksi All Star leirityksessä taito-osiossa aloitetaan kymmenellä Mikan Hook heitolla, varmasti siihen on jokin syy. Vaikka eroitella jyviä akanoista.

Hook heitto on heitto, jota en ole kenenkään tyttöpelaajan harjoittelevan saatikka käyttävän ottelussa. Se on kuitenkin perusta reach back layupille sekä lay backille, jotka myös tulevat moneen kertaan maajoukkue testeissä käytyä läpi. Näitä heittoja tarvitaan ottelun voittamisen ja molemmilla käsillä.

Millaista lay uppia sinä käytät tai suosit, kun ajat korille eripuolita ja erikulmista. Näitäkin kannattaa harjoitella joka päivä ja koko kesä myös maajoukkue leirityksessä olevien. Layupissa korilauta on ystäväsi, jos sitä haluat oikein käyttää. Pallon nopeus lautaan koskettaessa olisi hyvä olla vakio ja mieluiten pienellä takakierteellä. Sivu ja etukierre vierittää pallon yli korin.

Halaisin olla varma kun pelaaja pääsee yksin läpi tai vapaaseen layuppiin et pallo laitetaan LAY UP = asettaa ylös koriin, mut jännitystä riittää aina siihen hetkeen asti kunnes pallo laskeutuu sukan sisäpuolelle.

Lay up on siis teknisesti helpon koripallon helpoin heitto.

Tuos yksi harjoitus kehitykseen ja kahdeksalle korille yhtäaikaan pyörimään joka päivä http://youtu.be/gnOi-xCmXIM

Tässä EBLYssä hienosti taistelleen joukkueen valmentajanmietteitä finaaliturnauksen jälkeen ja jos oikein arvaan layup heittojen kanssa oli vaikeaa:
"Hyökkäyspäässä meillä oli vaikeuksia ja varsinkin korintekemisen taitoja tulee kaikkien pelaajien harjoitella paljon, jotta kansainvälisellä tasolla saa palloa pussiin."
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös