Koripallo.com

Playoff-spekulointi 2014

Viestejä
547
Kas kun ei kukaan ole jo tätä aloittanut? Sentään koko Pääsiäinen edessä tähän mukavaan pohdintaan. Laitetaan nyt jotakin alulle, jatkakaa muut...

Tampereen Pyrintö-Namika Lahti
Pyrintö on vankka ennakkosuosikki. Lahden mahdollisuudet ovat yllätyksellisyydessä, jonkin uuden löytämisessä, sekä totta kai Damonin ja Lehdon pysäyttämisessä. Luulisin kuitenkin että menee 3-0, vaikka kokonaisuuden kannalta olisi hienoa jos Lahti pystyisi yhden kotivoiton puristamaan.

Loimaan Nilan Bisons - Kouvolan Kouvot
Voittamista varten koottu joukkue vastaan nuoret ja nälkäiset? Tänä vuonna vielä ei Kouvojen draivi riitä mutta Suomikoriksen kannalta olisi mahtavaa jos Kouvot pystyisi tämän venyttämään 3-2:een. 3-1 olisi jo upea suoritus! Kouvot saattaisi olla tulevien vuosien Powerhouse Suomessa jos vaan rahaa löytyy???

Joensuun Kataja - Espoon (vai Tapiolan?) Honka
Kataja taitaa olla saanut rivinsä kootuksi ja Honka löytänyt kuvionsa. Tästä tulee kunnon taistelu mutta Kataja taitaa viedä jos ei muuten niin Teemun johtajuuden voimalla. Hongan tulevaisuus on kuitenkin glorious tyyliin Kopion ja Odabasin sekä muiden junnujen käsissä.

KTP-Basket Kotka - Kauhajoen Karhu
Tässä on koko puolivälierien seurattavin pari. Kumpikin saattaa kääntää minkä tahansa ottelun edukseen enkä hämmästyisi vaikka kotivoitot olisivat kovinkin harvassa tässä parissa. Kokemuksen voimalla uskoisin kuitenkin KTP:n vievän tämän.

Välieriä en uskalla lähteä spekuloimaan kun ei ole aavistustakaan ketkä siellä pelaavat.

Laittakaa ihmeessä eri joukkueiden kannattajat näkökulmianne tänne! Omien vahvuuksien kautta, kiitos, ei niinkään vastapuolen heikkouksien. Toki playoffmeininkiin kuuluu kevyt vastustajan ja seuraavan ja sitä seuraavan vastustajan dissaaminen. Upea Huhti-Toukokuun Hulluus on kuitenkin alkamassa!
 
Viestejä
140
Vs: Playoff-spekulointi 2014

Komppaan täysin, mutta epäilen, että joukkue "x" yllättää ja pudottaa joukkueen "y" voitoin 1-3. Joukkue "y" vie ensimmäisen kotipelin, mutta "x" vie kaikki loput pelit hienon kotiyleisönsä avulla. Urpo on, jos ei tajua mitä tarkoitan...

Ps. en ole kummankaan joukkueen kannattaja
 
Viestejä
695
Vs: Playoff-spekulointi 2014

gage sanoi:
Toki playoffmeininkiin kuuluu kevyt vastustajan ja seuraavan ja sitä seuraavan vastustajan dissaaminen.

Paitsi jos vastustaja on Pyrintö! ;D
 
Viestejä
1 637
Vs: Playoff-spekulointi 2014

Spekulaatiot kiihtyy:
Puolivälierät
Pyrintö-namika
Bisons-Kouvot
Kataja-honka
Kotka-karhu

Välierissä vastakkain idän joukkueet ja lännen joukkueet !!!
Siinäpä sitä.
Vaatii yhden jymy-yllätyksen.
 
Viestejä
680
Vs: Playoff-spekulointi 2014

1. Pyrintö vie 3-0. Lahdella ei vain riitä taidot ja Meidän kovuutta on turha yrittää ylittää...
2. Kouvot pudottaa Koko Suomen Paiseen 2-3. Hirvonen ja Madzen on unstoppable.
3. Kataja vie 3-0, harmittavasti Hongan loukkaantumiset tekee tän
4 KTP on KTP ja tämän kauden karhu on pentu vasta. 3-0 Ktp vie

Ainoa ylläri siis tuo Paiseen pudotus
 
Viestejä
145
Vs: Playoff-spekulointi 2014

Pyrintö-Lahti 3-0. Bisons-Kouvot 3-1. Kataja-Honka 3-1. Ktp-Karhu 3-2
 
Viestejä
417
Vs: Playoff-spekulointi 2014

Pyrintö - Lahti, 3-0 ei lisättävää, liian suuri tasoero.
Bisons - Kouvot, 3-1 kouvot hakee kotonaan tiukan voiton, harmittavasti vaan yhden.
Kataja - Honka, 3-2 toivon, että olen väärässä ja menee numerot toisinpäin. Kataja ollut epävarma tällä kaudella ja "taikuri Rannikko" niin vaisu kuin oletinkin olevan. Ikä alkaa pleijaritahdissa painaa ja kataja on kataja. Tästä syystä honka vie ainakin 2 peliä.
KTP - Karhu, 3-1Tasaisin pari, mutta ktp ei häviä kahdesti vieraissa. Karhuvuoresta on turha kauhajoen yrittää hakea edes yhtä voittoa. Ei onnistu pleijarien tässä vaiheessa. Toki tasaista vääntöä tulee olemaan.

Tämän jälkeen KTP vie pyrinnön, Bisons vie Katajan ja avot, viime kauden finaaliuusinta on edessä. Tällä kertaa eri lopputuloksella :eek:
 
Viestejä
148
Vs: Playoff-spekulointi 2014

Pyrintö-Lahti 3-0

Bisons-Kouvot 3-2

Kataja-Honka. 3-0

Kotka-Karhu. 3-1
 
Viestejä
2 507
Vs: Playoff-spekulointi 2014

Pyrintö - Lahti 3-1
Bison -Kouvot 3-1
Kataja-Honka 3-2
KTP -Karhu 2-3


Välieris Karhu kaataa Pyrinnön ja Kataja kaataa Biisonit..
 
Viestejä
454
Vs: Playoff-spekulointi 2014

Pyrintö - Lahti 3-0
Bisons - Kouvot 3-1
Kataja - Honka 3-1
KTP - Karhu 3-2
 
Viestejä
1 504
Vs: Playoff-spekulointi 2014

Jakkeri sanoi:
Lahti pudottaa leijuvat ihqpyrstötähdet
Loimaa on ihmeellinen paikka kun pyrstötähdetkin leijuvat. Mutta laitetaan arvaukset:
Pyrintö -Lahti: Huolimatta kohtuu tasaisista peleistä runkosarjassa, pitäisi Pyrinnön selvitä tästä sarjassa kolmessa pelissä. 3-0
Bisons - Kouvot: Yllätykset ovat pudotuspelien suola, mutta koris on kuitenkin materiaalipeli. Yhtä peliä enempää en usko Kouvojen voittavan, varsinkaan jos Colimon on riveissä.3-1
Kataja-Honka: Kapeaksi jää Hongankin rosteri. Yksi voitto tulee Clarkin pöljällä päivällä. Kataja kohdannee siis Biisonit huipputasaisessa välieräsarjassa. 3-1
KTP - Karhu: Kotka tarvitsee kunnossa olevan Owensin. Kotkalla on laadukas, mutta loukkaantumisten runtelema rosteri. Karhulla on siis sauma kääntää sarja kotiin, mutta veikkaan Kotkan jatkavan. 3-1
 
Viestejä
1 542
Vs: Playoff-spekulointi 2014

Pyrintö - LaNamika: 3-1, Lahden Suurhallin taika tuo yhden kotivoiton Namikalle
Biisonit - Kouvot: 3 - 0, valmentajilla liian suuri ero, vaikka materiaali onkin tasoittunut
Kataja - Honka: 1 - 3, Salmisella ollut koko runkosarjan ajan salainen ase, joka nyt esille
KTP - Karhu 2 - 3, Kotkalla loppuu bensa ja motivaatio Karhuun verrattuna.
 
Viestejä
282
Vs: Playoff-spekulointi 2014

Pyrintö - Lahti 3-0 (Lahti voi helposti voittaa kyllä yhden, mutta vaikea nähdä että enempää)

Bisons - Kouvot 3-1 (En usko Kouvojen olevan loimaalaisille niin kova pala, mitä yleisesti uskotaan. Hurmoksessa kotona parin pisteen täpärä voitto ja 3 tasaista ottelua. Neljännessä Biisonit välieriin +25 erolla)

Kataja - Honka 3-0 (Jos Rannikko kärsii yhtään loukkaantumisista tai virhevaikeuksista, Hongalla on saumat vaikka mihin kuten millä tahansa muullakin joukkueella Katajaa vastaan Rannikon ollessa sivussa. Jos Rannikko 100% eikä joudu virhevaikeuksiin, menee tämä 3-0 Katajalle heittämällä. Oletetaan että Rannikko ei istu sivussa.

KTP-Karhu 3-2 (KTP:n peli ailahdellut aivan liikaa ja ollut munatonta. Karhu on yksinkertaisesti vain melko huono jos vertaa viime kauteen. Sarja ratkeaa kotona sillä vierasvoittoja ei oteta. Molemmat voittavat kotiottelunsa yli 5 pisteen erolla ja viidennessä KTP pommittaa kaarelta 18 kertaa onnistuneesti voittaen 17 pistettä ja edeten välieriin)

8] ;D
 
Viestejä
1 224
Vs: Playoff-spekulointi 2014

Pyrintö-Lahti 3-0. Yksinkertaisesti tasoero tällä hetkellä liikaa. Lahti pelaa omassa sarjassaan hyvää koripalloa, mutta tämän hetken Suomen ykkösjoukkuetta vastaan ei mitään jakoja.

Bisons-Kouvot 3-1. Biisonit joukkueena parempi, mutta ailahtelu, Kouvojen ajoittaiset huippuotteet ja Mansikka-aho tuovat yhden voiton Kouvolaan.

Kataja-Honka 3-1. Kataja joukkueena selvästi parempi, mutta runkosarjan loppu rikkonainen. Lisäksi en usko Hongan kahden kotimurskavoiton runkosarjassa olleen sattumaa. Ylivoimaisesti nihkein vastustaja tässä vaiheessa kautta(Bisons ja Pyrintö pois lukien), mielummin ottaisin KTP:n jo puolivälierissä.

KTP-Karhu 3-2. Kahden tasaisen joukkueen vääntö, voi mennä ihan mihin suuntaan vain. Molemmilla tuntuu pitkän aikavälin suunta olevan tippuminen kärjen vauhdista, tämän sarjan voittajalla suunta voi kääntyä tulevia kausia ajatellen. Häviäjä pudonnee keskikastiin.
 
Viestejä
362
Vs: Playoff-spekulointi 2014

GrandMaster sanoi:
Bisons - Kouvot 3-1 (En usko Kouvojen olevan loimaalaisille niin kova pala, mitä yleisesti uskotaan. Hurmoksessa kotona parin pisteen täpärä voitto ja 3 tasaista ottelua. Neljännessä Biisonit välieriin +25 erolla)
Uskot siis että Bisons käy hakemassa Manskarilla pelattavasta neljännestä ottelusta +25 pisteen voiton ???
 
Viestejä
282
Vs: Playoff-spekulointi 2014

olento sanoi:
Uskot siis että Bisons käy hakemassa Manskarilla pelattavasta neljännestä ottelusta +25 pisteen voiton ???

Kyllä. 3 tasaista ottelua, mutta Bisons katkaisee sarjan Kouvolassa jossa tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen ero on kolmen jakson jälkeen yli 10 ja lopussa ero kasvaa yli 20 pisteeseen.

Toivon tietysti että Kouvot menisi tästä sarjasta jatkoon, mutta en siihen vain yksinkertaisesti usko
 
Viestejä
961
Vs: Playoff-spekulointi 2014

Huono olen veikkaamaan, mutta tilastojen mukaan viimeisen kymmenen vuoden aikana on kuudesti mennyt jatkoon joukkue sijoilta 5-8:
2013 Karhu (5.)
2012 Topo (5.)
2011 -
2010 -
2009 Pyrintö (7.)
2008 -
2007 Lahti (5.)
2006 -
2005 Tarmo (6.) ja Kataja (7.)
2004 -

Vanhat tilastot eivät ennusta uusia play-offeja, mutta kertovat kuitenkin suuntaa tapahtumien todennäköisyyksille.

Veikataan nyt sen verran, että Karhu uusi viime kauden onnistumisensa ja lähettää KTP:n aikaiselle lomalle. Pyrintö, Bisons ja Kataja hoitavat osuutensa selkeästi.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös