Koripallo.com

PLAYOFFS 2014, Puolivälierät: Kataja Basket - Tapiolan Honka (Voitot 3-0)

kumpi jatkaa mitalipeleihin?

  • Kataja

    Ääniä: 8 44,4%
  • Honka

    Ääniä: 10 55,6%

  • Äänestäjiä
    18
Viestejä
16 284
Vs: PLAYOFFS 2014, Puolivälierät: Kataja Basket - Tapiolan Honka, tilanne 1-0

Tänään pitää nostaa Toikalle hattua! Piti päänsä kylmänä kuumassa koitoksessa ja nimenomaan itse rauhoitteli pelaajia. Sai itseasiassa toistamiseen Pekan näyttämään sirkusklovnilta. Joensuun kaudella Pekka piti aika hyvin päänsä kylmänä. Miksi siellä etelässä pitää niin päteä? Tänään taisi enemmän meno kohdistua tuomareihin kuin omiin pelaajiin. Ekassa matsissa nokkapokkaa Kopion ja Iisalon kanssa.
 
Viestejä
1 367
Vs: PLAYOFFS 2014, Puolivälierät: Kataja Basket - Tapiolan Honka, tilanne 1-0

DAF sanoi:
Voisko joku referoida (tv-kuvaa nähneistä) sen ulosajotilanteen? Toisessa päässähän tämä Hongan 14 kävi jo tuomarille kertomassa jotain, mitä Lehtoranta sanoi/teki, mutta katsomosta oli lopulta vaikea tajuta mistä ulosajot tulivat.

ei näkynyt kuvissa

http://youtu.be/h4NvEqnrSc0?t=3m36s
 
Viestejä
16 284
Vs: PLAYOFFS 2014, Puolivälierät: Kataja Basket - Tapiolan Honka, tilanne 1-0

Jakkeri sanoi:

Pekka, Pekka.... Ymmärrän, että olet pettynyt. Kuitenkin jo aiemmin Burrows sanaili Salelle ja lopulta ilmeisesti Sale Jaraunille. Olisin odottanut, että Bahaman poika olisi kestänyt tämän leikin.

Se on sitten eri asia, jos rasismikortti otettu esiin. UL:n Eerikäinen on mennyt vihjailemaan Twitteriin, että Katajan penkiltä joku huusi (ei pelaaja eikä valmentaja) muka jotain. Miksi, jos sellaista hypoteettisesti tapahtui, Burrows kohdisti vihansa silti Saleen? En tällaiseen usko pätkääkään Katajan penkillä ei ole yhtään miekkosta, joka tällaiseen sortuisi.
 
Viestejä
800
Vs: PLAYOFFS 2014, Puolivälierät: Kataja Basket - Tapiolan Honka, tilanne 1-0

Sääli, että sinänsä tiukan ja tunnelmallisen playoff -väännön jälkeen fokus on vain siinä, mitä Lehtorannan ja Burrowsin välillä tapahtui. Odotellaan mahdollista videovahvistusta ja muita tutkimuksia, jotta asiaan saadaan varmaan objektiivinen näkemys, eikä vain mielipide . Turha tässä alkaa spekuloida mitään sitä ennen.
 
Viestejä
1 354
Vs: PLAYOFFS 2014, Puolivälierät: Kataja Basket - Tapiolan Honka, tilanne 1-0

Noh, Katajalla on sen verran parempi materiaali kuin Hongalla, että Hongan voittoon pitää aika moni asia osua kohdalleen.

Tänään Honka johti 6 minuuttia ennen loppua kuudella pisteellä. Hongan hyökkäyksessä Lehtoranta rikkoo Burrowsia, no call. No tämä OK, ei niitä kaikkia vihelletä. Toiseen päätyyn mentäessä, mitä ikinä siellä tapahtukaan...tuomarit ratkaisevat asian ajamalla Hongan parhaan pelaajan Burrowsin ja toisen joukkueen samilehtorannan suoraan ulos. Kataja vie lopun +16. Kova ratkaisu tuomareilta.

Mutta hienoa, että Joensuussa asiaan suhtaudutaan filosofisella tyyneydellä. Ja Burrows todetaan siinä ohessa mussuttajaksi, pikkusikailijaksi ja muutenkin epämiellyttäväksi henkilöksi.

Itse olen Katajaa sympannut vuosikaudet, mutta tämän matsin voitosta en joensuulaisia onnittele. Jatkuva naamanvääntely ja selittely virheiden jälkeen on joukkuueen suomalaisten tapa: Virtanen, Mäkäläinen (mainio "silmät ymmyrkäisenä"-ilme joka ainoan virheen/nocallin jälkeen), Kanervo, Lehtoranta, ja maestrona tietysti Rannikko. Ja tässä ei ole vielä edes mainittu Toikkaa ja Nenosta. Espoolaisena on paljon helpompaa, täällä joutuu sietämään vain Salmisen jurputusta.

Kaikkineenhan Katajan joukkue on kyllä tasokas. Ja koripallon ystävänä on aina mukava seurata Rannikon toimia (silloin kun tämä filmaamiseltaan ehtii pelaamaan). Syöttöjä oli ainakin puoliajalla merkattu nihkeästi, mutta Rannikko on kentällä ollessaan käytännössä mukana reilusti yli puolessa Katajan pisteistä.

Mutta tämän illan jälkeen mieltä kyllä lämmittää se, että loppuotteluun tuolla jengillä ei ole asiaa. Itkuiikat eivät pärjää Pyrinnölle tai Biisoneille.
 
Viestejä
1 354
Vs: PLAYOFFS 2014, Puolivälierät: Kataja Basket - Tapiolan Honka, tilanne 1-0

Hienoa Kataja, hienoa Sami Lehtoranta. Täydelliset Materazzit.

Ja Jukka Toijala sekä Teemu Rannikko ovat strictly business asialinjalla. Ei me tommoisia kommentoida.
 
Viestejä
391
Vs: PLAYOFFS 2014, Puolivälierät: Kataja Basket - Tapiolan Honka, tilanne 1-0

Tällä tavalallako Lehtoranta haluaa päättää uran Korisliigassa? Täysin oksettavaa! Hyökkäyspäässä ja pakissa Salen eväät on täysin syöty, niin tällä tavallako siit sitten on hyötyä? Käsittämätöntä!
Häviää Katajalta ne vähäisetkin sympatiat ainakin täältä!

Ps. Oli muute aika jäätävä kohtaaminen Salmisella ja Toijalalla pressissä pelin jälkeen.
 
Viestejä
1 354
Vs: PLAYOFFS 2014, Puolivälierät: Kataja Basket - Tapiolan Honka, tilanne 1-0

JOEN SUU sanoi:
No kerropas sitten, mitä Sale teki enemmän kuin Burroussi? Ihan samanlaista vitttuilua ja elehtimista Burroussilta jo kaksi peliä.

No, nähtävästi haukkui sitten apinaksi ja virtahevoksi.

JoKaFan sanoi:
Sami teki miehen työn, jolla korvasi flegmaattisen hälläväliä asenteensa parketilla siihen mennessä. Luulin jo, että koripallon jälkeinen elämä voittaa jo liiaksi viimeisen taiston, mutta toisin kävi. Ilmeisesti kunnon trashtalkit ja Burrowsin nuppi kuumaksi. Tack så mycket!

No niin.
 
Viestejä
82
Vs: PLAYOFFS 2014, Puolivälierät: Kataja Basket - Tapiolan Honka, tilanne 1-0

Hyvä matsi jätti kieltämättä aika huonon maun. Pikkusikailuja näkyi siellä täällä skriineissä ja levepallotilanteissa, kai ne osittain kuuluu playoff palloon, ihan täysin linjassa niitä ei kuitenkaan otettu pois tai annettu mennä läpi.. aivan liikaa "tasoittavia" vihellyksiä.. nämä siis ennen lopun tapahtumia. Ja kun koiruuksia jäi tarpeeksi viheltämättä niin kai ne tunteet osittain siitä kuumenivat. Tiukka olisi ollut loppu joka tapauksessa, mutta ulosajon jälkeen Hongan hyökkäyspeli sekosi täysin ja oikeastaan Clarkin ja Kopion kovista ratkaisuista tulivat ne vähätkin korit. Teemu taas heräsi vikalla kympillä ja oli kova ja ratkaisi pelin, toki Newsonin pari kolkkia tuli Hongan kannalta huonoon aikaan. Peluutuksesta vaikutti että Teemu on ehkä vähän flunssan kourissa kun veti aika lyhyitä jaksoja ekalla puoliskolla, siihen nähden vieläkin huikeampi lopetus... ja ekalla puolisko Virtanen (ja Wesby) toki pelasivat hyvin.

Lehtoranta oli aika pihalla sen 9min 46 sekunttia jotka kentällä ehti olla.. oma pää vuosi ja pikku sikaa ja isompaa (eu-virhe) mussutuksen kera oli jo ennen loppu episodia... virhe per 2 min on teholuku sekin. Burrowsia muuten rikottiin 11 kertaa että ei se ainakaan tilastojen perusteella ihan samaa sikaa pelannut. Vesa M sai jonkun virheen vähän helposti mutta täysin selvistä virheistä jaksaa aina mussuttaa, teku rikkoi toki Katajan rytmin ja Honka pääsi siinä hyvin peliin mukaan vaikka jakson loppu ei mennytkään ihan putkeen. Itse olisin toivonut ja toivon jatkossa Herralaa lisää kentälle, Peten eliminoi hyvin, Teemun kanssa vaikeampaa, mutta tuo niin paljon jalkoja että nostaa selvästi Hongan intensiteettiä. Iisalo oli tänään(kin) vähän vaisu, eipä paljon palloja hyviin ratkaisupaikkohin saa, mutta vähiin jäi heitot ja ekalla puoliskolla Wesby vei kun metrin mittaa, ehkä sieltä kuitenkin löytyy yksi paikka jota kautta Honga voisi vielä nousta.

Se on morjens jos Burrows ei pelaa enää tässä sarjassa, Katajalle varmaan vaan hyvä jos Lehtoranta on ulkona seuraavista peleistä. Turhautunut kaveri todellakin ratkaisi pelin tänään, plusmiinuskin oli joukkueen toiseksi huonoin, onnea vaan valitsemallasi tiellä Sami. Hongan ongelmahan on se että Clark ja Burrows on ainoat jotka pystyvät hitaassa hyökkäyksessä luomaan 1-1 omat ratkaisut, kun Hongan materiaali on kuitenkin paljon Katajaa kapeampi. Morningstar pystyy kyllä siihen kun on puolinopea tai puolustus vähän sekaisin, mutta ei hitaassa pelissä... ja tempohan jäätyi loppuminuuteiksi.. vaikeaa olisi ollut ilman Katajan kolmosiakin.

No joo, toki vihreiden lasien takaa toivoin että tänään kotijoukkue voittanut ja sysännyt paineet Katajalla, mutta nyt on yllätysmahdollisuudet vähissä. Jos seuraava peli onnistutaan jollain ilmeellä viemään niin tulee vaikea game 4 Katajalle Espoossa... sitten ei olisi enää kuin game 5 ja siinä voi käydä mitä vaan. Lautapallon kirjoitusta komppaan täysin, joskus toivonut että ikuinen kakkonen saisi palkinnon edes joskus, mutta tälle porukalle toivon mukavaa höntsäilyä pronssipeliin jos nyt edes Hongan saa vielä hoidettua pois. Voitto on voitto, mutta lehdistötilaisuutta katsellessa tuli mieleen että eiköhän Toikkakin ole ollut paremmilla fiiliksillä aika monen muun pelin jälkeen kuin tänään.
 
Viestejä
908
Vs: PLAYOFFS 2014, Puolivälierät: Kataja Basket - Tapiolan Honka, tilanne 1-0

Kovia syytöksiä netissä ja käytävillä, nyt kannattanee odottaa tutkinnan tuloksia. Burrowsia kehutaan mukavimmaksi ulkomaanavuksi Tapiolassa sitten Lonnie Cooperin, mutta pikkaisen tuntuu olevan halua sinänsä viattomaan suurieleiseen dramatiikkaan ja kotiyleisön villitsemiseen.

Poikien sanailu oli pitkään neutraalin näköistä ilman kuumia tunteita. Sitten asetettiin otsat vastakkain ja sen jälkeen ei ollut epäselvää, että pian kolahtaa. Clarkin vastuulla on mennä väliin näissä tilanteissa ennen vahinkoja.

Ja älykkääksi kehuttu Morningstar otti taas tukun älyttömiä virheitä ja kadotti ratkaisuhetkien pelihuumorinsa.

Toijala ja Salminen olisi syytä saada leppymään ennen kesän ja syksyn mj-haasteita.
 
Viestejä
16 284
Vs: PLAYOFFS 2014, Puolivälierät: Kataja Basket - Tapiolan Honka, tilanne 1-0

Kovia syytöksiä Hesarin jutussa. Olisi kiva kuulla vain kantoja asiaan enemmänkin (siis muutakin kuin "Eräs honkalainen"). Jos ylilyöntejä on tapahtunut, niin niistä pitääkin rangaista. Rasismiin pitää olla totaalinen nollatoleranssi. Ikävää tällainen yhtä kaikki. Yhtä huono maku jää tästä kuin esim. siitä Griffinin iskusta pari kautta sitten tai siitä "apinagatestä".

Samin itsensä puolesta toivon, ettei hänen osaltaan nuo mainitut herjat pidä paikkaansa. Uran viimeiset pleijarit alkaneet muutenkin ala-arvoisen huonosti. Olisihan se ilkeää, jos tuolla tavalla jättäisi parketit (vaikka monella paikkakunnalla varmasti hurrattaisiin, epäilen).

PS. Lautapallo... Sanoin vain, että kyllä se Jaraunkin jotain heitteli aiemmin ottelun kuluessa Salen suuntaan. Toivottavasti pian puoleettoman tahon toimesta selviää, kuka aloitti ensin, kuka puski, kuka meni liian pitkälle,...jne. Mutta ehdottomasti tuomittavaa, JOS Burrowsin kertoma pitää paikkansa. Trashtalkillakin on hyvän maun rajansa.
 
Viestejä
16 284
Vs: PLAYOFFS 2014, Puolivälierät: Kataja Basket - Tapiolan Honka, tilanne 1-0

Lautapallo sanoi:
Mutta hienoa, että Joensuussa asiaan suhtaudutaan filosofisella tyyneydellä. Ja Burrows todetaan siinä ohessa mussuttajaksi, pikkusikailijaksi ja muutenkin epämiellyttäväksi henkilöksi.

Eipäs oteta tuota linjaa. Ainakin minä sanoidun tuollaisesta irti.

Minusta on suorastaan ollut huikeaa huomata Burrowsin kehitys siitä ujosta ja höntyilevästä ad/hd-pelaajasta, joka pelasi Joensuun Urheilutalolla harkkaturnauksessa Södertäljen paidassa syksyllä -08, yhdeksi Korisliigan parhaimmista sisäpelaajista.

Bahaman pojasta on tullut kova pelaaja ja samalla ujouskin on hävinnyt pois. Ekassa pelissä oli monesti myös äänessä ja tuuletti ärhäkkäästi korejaan. Ei se silti välttämättä poista sellaista mahdollisuutta, että Kinokin osaa nykyisin, kasvettuaan muutenkin pelaajaksi isolla p:llä, myös trashtalk puolen. Mutta ei mennä tätä pidemmällä.

Saminhan kaikki pitkään Suomi-korista seuranneet tietävät pelaaja niin hyvässä kuin pahassa. Olen jo aiemmin sanonut, että Sami jakaa mielipiteitä myös Kataja-faneissa. Sami on kuitenkin syytön kunnes toisin todistetaan. Jäädään odottamaan kurinpitoryhmän selvitystä asiasta.
 
Viestejä
1 354
Vs: PLAYOFFS 2014, Puolivälierät: Kataja Basket - Tapiolan Honka, tilanne 1-0

Eyes Wide Shut sanoi:
Ja älykkääksi kehuttu Morningstar otti taas tukun älyttömiä virheitä ja kadotti ratkaisuhetkien pelihuumorinsa.

Nappiin luonnehdittu. Morningstar tekee paljon hyviä asioita, mutta ottaa myös riskejä ja pakottaa tai hienostelee ratkaisuissa.

Hongan kaltaisessa jengissä kolmannekin jenkin täytyisi optimitilanteessa olla kovempi ratkaisija.
Mutta ei siinä, Brady on ihan OK ja (toivottavasti) halpa. No hei, lyhyt valkoinen jätkä ilman isoja meriittejä ;)
 
Viestejä
16 284
Vs: PLAYOFFS 2014, Puolivälierät: Kataja Basket - Tapiolan Honka, tilanne 1-0

Lautapallo sanoi:

Ja tuo oli kirjoitettu sinisilmäisesti ennen näitä rasismiin viittaavia twiittejä/lehtiartikkeleja... On tässä Korisliigaa kuitenkin päälle 10 v. seuranneena huomannut, että tunteella elävät jenkit voivat kimpaantua suht pienistäkin asioista. Nuo Hesarin jutun väitteet eivät ole pieniä asioita.

Öitä! Toivottavasti huomenna ollaan viisaampia tämän asian suhteen.
 
Viestejä
2 089
Vs: PLAYOFFS 2014, Puolivälierät: Kataja Basket - Tapiolan Honka, tilanne 1-0

Hyvä että Lautapallo&kumpp. ovat jo ehtineet toimia tutkijoina, syyttäjinä, valamiehinä ja tuomareina. Eihän tässä mitään epäselvää enää ole. Syyllisyys ja syyllinen on jo päätetty, enää pitää löytää rikos.

Eipä meitä Joensuussa paljon kiinnosta näiden yksisilmäisten ja -niittisten sympatiat tai antipatiat Katajaa kohtaan. Jos pudotaan Hongalle tai Loimaalle niin sitten pudotaan. Mutta ei varmasti tulla tänne leimakirveiden kanssa ko seurojen kimppuun jakamaan tyylipisteitä kaunoluisteluasteikolla.

Nuo marinat Katajan pelaajien " katseista ja silmänpyöritksistä" sun muista menevät jo koripallo folkloren kärkipäähän. Jospa Westerholm Salmisen ja Lautapallon avustuksella jakaisi niistäkin muutamat pelikiellot Katajalle.

Rannikko on kohta kuin Rocky Ivan Dragon käsittelyn jälkeen mutta eiköhän nuo vammat ole tulleet omien pelikavereiden mulkoiluista vaan, eipä siitä sen enempää.

Entäpä ne "kaameat" filmaukset; Hongan puoleltahan ei yritetä lainkaan "myydä" vihellyspaikkoja tuomareille. Kun Lehtoranta sai eu virheen niin juuri muuta kosketusta ei ollu kuin ilmavirta ja Hongan mies näytti olevan lentämässä penkkiriveille asti, aivan samoin kuin 4. jaksolla kun Kopio lensi metrejä Morrisonin screenistä. Ja monia,monia muita vastaavia tilanteita MYÖS Hongan puolelta. Tarkoittaen sitä että MYÖS Katajan puolelta näin tapahtui.

Mutta tämä kaikki siis kuuluu lajiin nimeltä koripallo kuten muihinkin pallopeleihin. Jos ja kun ei tätä ymmärrä niin ei maha mittään.

p.s jos Lehtoranta on syyllistynyt rasismiin ja siitä on jotain muuta näyttöä kuin Lautapallon luonnetodistukset niin välittömästi pelikielto loppu pleijjareihin. Pitipähän tämäkin itsestäänselvyys todeta ettei Lautapallo&kumpp. menetä sympatioitaan minuunkin. Sitä en kestäisi!
 
Viestejä
290
Vs: PLAYOFFS 2014, Puolivälierät: Kataja Basket - Tapiolan Honka, tilanne 1-0

Pilottitakki&Dr.Martens-siipi voi näköjään edelleen Joensuussa hyvin ;). Aika kovaa pitää yhteen ottaa jos tulee ajetuksi ulos tai sitten dumarit ovat ylireagoineet huuteluihin, jota tapahtuu kaikissa peleissä.
 
Viestejä
19 540
Vs: PLAYOFFS 2014, Puolivälierät: Kataja Basket - Tapiolan Honka, tilanne 1-0

Hienoa tekstiä Lautapallolta, jolla on koko ikänsä sydän pomppaillut Katajan puolesta.

Nyt vain kelkka on kääntynyt ja tuo ah niin lämmin sydän on alkanut saada lisälämmitystä, koska Kataja ei pärjää pidemmälle. Mutta eipä siinä mittään. Kun on katkera ja vituttaa, niin sitten vituttaa. Tosin Hongallahan on vielä täydet mahdollisuudet mennä tästä jatkoon. Kolme voittoa vaan putkeen.

Lautapallon sanoin, niin minunkin mielestäni Teemu on kova filmaamaan ja oikein hyvä taikuri, joksi häntä osuvasti kutsutaankin. Vai miten muuten kaveri onnistuu itse saamaan silmänsä mustaksi, huuleensa tikit ja eilenkin nenänsä vuotamaan verta?

Rannikko on siis lähes noitamaisen hyvä silmänkääntötempuissaan. No se siitä.

Täällä kun on jo tuomittu Sale vaikka miksi, niin miksi kukaan ei kyseenalaista Burroussia ja hänen naamansa vääntelyitä, ylimielisiä eleitä onnistumisten jälkeen ja vastustajaa halventavia " tuuletuksiaan " ja Tiki-talkkia? Ja sama jatkui eilenkin. Kaikki peliä katselleet näki sen. Ehkä jopa Lautapallokin vihreiden lasiensa takaa? Mutta Burroussista on jo tehty marttyyri. Oikea kiiltokuvapoikahan onkin.....

Ja entäs sitten Salmisen Pekka. Kun miehellä kerran ei ole valmentajataitoja otteluvalmennukseen, niin jälleen eilen keskittyi vain Katajan pelaajille ja tuomareille vittuiluun.

Outoa muuten, ettei yhdessäkään kirjoituksessa ( siis katkeroituneiden kivikyläkirjoittajien toimesta ) ole otettu oikeasti kantaa niistä tilanteista, joissa Kataja kärsi vääryyttä. Tai eihän niitä nyt oikeasti ollutkaan, mutta kuitenkin olisi voitu edes jotain keksiäkin....

Pilottitakki-JOE
 
Viestejä
2 089
Vs: PLAYOFFS 2014, Puolivälierät: Kataja Basket - Tapiolan Honka, tilanne 1-0

Nothingbutnet sanoi:
Pilottitakki&Dr.Martens-siipi voi näköjään edelleen Joensuussa hyvin ;). Aika kovaa pitää yhteen ottaa jos tulee ajetuksi ulos tai sitten dumarit ovat ylireagoineet huuteluihin, jota tapahtuu kaikissa peleissä.



No sieltähän tuli sitten koko kaupungin tyrmäys yhden mahdollisen/ei mahdollisen ihmisen sanomisen/sanomatta jättämisen perusteella. Tuntuu Burberry kiristäneen liikaa kaulasta talven aikana.

Espoossa oli poliisin tilastoissa n.50 rasistista/viharikosta v 2012. Joensuussa n. 5 kpl. Asukkaita Espoossa n.260000, Joensuussa n. 60000 tuolloin. You do the math ja
eiköhän jätetä nämä rasismisyyttelyt per kaupunki pois tästä koripallo ottelun jälkipyykistä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös