Koripallo.com

BC Nokia 2014-15

Status
Viestiketju on suljettu.
Viestejä
559
Vs: BC Nokia 2014-15

Saksassa samassa joukkueessa tosin eri aikaan ovat pelanneet mm James Wright (Pyrbasket, Kotka) ja Charlie Burgess (Salo ja Fokopo). Muuten suunnilleen samat tilastot mutta Threatsilla huomattavasti enemmän koriin johtaneita syöttöjä. Noilla vertauksilla voisi kuvitella olevan erinomainen pelaaja divariin.
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2014-15

Mielenkiintoista nähdä, olisiko Threatt jo sunnuntaina mukana Pyrba kakkosta vastaan.

Kukaan ei voi sanoa, etteikö Sparovicille olisi annettu aikaa näyttää taitonsa. Sääli sympaattiselle serbille, mutta Nokian joukkueen kannalta ehdottomasti ainoa oikea ratkaisu.
 
Viestejä
559
Vs: BC Nokia 2014-15

MattHeldman sanoi:
Cabernetko NU:n sivuillekin oli huhuillut?

Noh. Nyt on sitten kaikki kolme kesällä tullutta vahvistustamme saaneet potkut. Muistelisin, että sanoin jo näkemieni harjoitusmatsien ja kauden avauksen jälkeen, että näin tulee käymään. Jefticiä en arvannut, mutta Shaqia lainatakseni, se on vain "God's way to say nobody's perfect." ;)

Jay Threattista sen verran, että olenko nyt aivan väärillä jäljillä vai eikös tässä ole kyse helkutin kovasta kaverista divaritasolle. Saksan Pro A:ssa viime kaudella 15.4 ppg, 6.6 ast ja kolmoset 41.6%.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jay_Threatt

http://www.internationalbasketballservices.com/#!jay-threatt/c1m9m

Toivottavasti mies on kunnossa, koska alkukaudesta ei löytynyt tietoa. Onko ollut loukkaantunut tms? Tämä oli kuitenkin hyvä uutinen ja eiköhän se korinalusjantterikin joukkueeseen vielä ilmesty.

Voin olla väärässä mutta eikös Jeftic korvannut alkukaudesta jonkun huonomman Serbin? Pirkanmaalla on onnistuttu ulkomaalaisten kanssa tällä kaudella huonosti, mutta reagoitu huonoihin valintoihin aika hyvin.
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2014-15

Cabernet sanoi:
Voin olla väärässä mutta eikös Jeftic korvannut alkukaudesta jonkun huonomman Serbin? Pirkanmaalla on onnistuttu ulkomaalaisten kanssa tällä kaudella huonosti, mutta reagoitu huonoihin valintoihin aika hyvin.

Karalicin korvasi kyllä. Itse asiassa herrathan olivat samaan aikaan Nokialla. Ensin tuli Karalic ja hetki sen jälkeen Jeftic. Molemmat olivat kentällä ainakin RaPy-harjoitusmatsissa, jonka perusteella tuomitsin Jefticin huonoimmaksi Nokialle tulleista vahvistuksista ikinä. Tai ainakin jotain sinne päin :) Sparovic antoi samassa matsissa pari sellaista syöttöä, millaisia en ole aikuisten sarjoissa koskaan aiemmin nähnyt, mutta totesin jo siinä vaiheessa eräälle Nokian päällysmiehelle, että nuo eivät välttämättä onnistu Oulun jenkkejä vastaan..

Mietin tossa ihan samaa, että Pyrballa ja Noksulla ollut melkoisen huonoa tuuria vahvistusten kanssa tänä vuonna. Onneksi lentokoneet kulkevat ja tarjontaa on.
 
Viestejä
1 434
Vs: BC Nokia 2014-15

MattHeldman sanoi:
Jay Threattista sen verran, että olenko nyt aivan väärillä jäljillä vai eikös tässä ole kyse helkutin kovasta kaverista divaritasolle.

Tervetuloa kevätkaudeksi Pyrintöön! Vaihdetaan päittäin, Kent voi tulla Nokialle pitämään lämmittelyissä donkkikisoja Hopkinsin kanssa.
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2014-15

No niin, nyt se on virallista!

http://www.nokianuutiset.fi/Urheilu/1194942583005/artikkeli/jay+threatt+bc+nokiaan.html

Syksyn pelaamattomuus hieman ihmetyttää/pelottaa, koska olin katsovinani Threattin olleen loukkaantunut viime keväänä. Nyt on toki hyvin aikaa pistää itsensä kuntoon.

Kaiken järjen mukaan iso jenkki hankitaan vielä jossain vaiheessa ja sitten mennään neljällä vahvistuksella (kolmella pelaavalla) kausi loppuun. Pirhonen puhuu uutisessa oppimisprosessista. Kannattaisi kysyä tältä forumilta seuraavia siirtoja :) Ensimmäiset kolme kesän vahvistusta eli Clyburn, Sparovic ja Karalic dumattiin sen verran voimakkaasti jo heinäkuussa, että ihmetellä täytyy, millä verukkeella Vidin on saanut tahtonsa läpi alkukesästä.
 
Viestejä
5 781
Vs: BC Nokia 2014-15

Vidin ei lue tätä palstaa, eikä sillä ollut aavistustakaan hommien metsään menosta.

Vai että Sparovicin pelinjohdolliset ongelmat johtuivat osittain kielellisistä kommunikaatio-ongelmista? Bull shit. Mitä kansallisuutta Vidin ja Jeftic on? Eikö muka hommaa saada kuntoon näiden välityksellä ja hiomalla asiat smoothiksi. Se on sama, vaikka mölöttävät Kiinaa, jos asiat on näpeissä. Nyt ei taas Vidin vakuuta.

Toivottavasti saatte Threattista kunnollisen vahvistuksen.
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2014-15

Haades sanoi:
Vai että Sparovicin pelinjohdolliset ongelmat johtuivat osittain kielellisistä kommunikaatio-ongelmista? Bull shit.

Komppaan tätä, mutta eiköhän tuo ole vähän kaunisteltu totuus muutenkin. Ei vain viitsitty sanoa suoraan, että taso ei riitä. Sinänsä hauska, jos korvaajaa on kytätty jo kuukauden päivät.

Nokialla on nyt ollut historiansa aikana neljä serbiä, joista kolme on laitettu pellolle. Näistä kolmesta yksi ei koskaan päässyt pre-seasonilta varsinaisen kauden alkuun, yksi sai tilillensä muistaakseni 6 matsia ja nyt Sparovic 8 matsia. Mitäs jos seuraavat 15 vuotta pysyttäisiin taas jenkeissä. Jeftic vahvistakoon säännön.
 
Viestejä
5 781
Vs: BC Nokia 2014-15

Varmasti on kaunisteltu. Mä vaan ihmettelen, miten on pokkaa selittää tuollaista tuubaa? Mun mielestä se ei ole ihan korrektia teitä joukkueen faneja kohtaan, ette ole retardeja, päin vastoin.
 
Viestejä
559
Vs: BC Nokia 2014-15

Eurobasket tietää taskuraketin siirtyneen jo Nokialta Serbian ykkossarjan puolivälissä olevaan Smederevoon. Serbian parhaat neljä joukkuetta eivät pelaa liigan runkosarjaa, tulevat mukaan vasta kevään playoffeihin.

Kun katsoo Sparovicin taustaa, niin mieshän on aikaisemminkin pelannut tuossa samassa Serbian pääsarjajoukkueessa ja lähes samoilla tilastoilla kuin Nokialla. Yksinkertaistettuna matemaattisena päättelynä voimme siis todeta etä Suomen divari on suunnilleen samalla tasolla kuin Serbian pääsarja, vai?

Mielenkiintoista seurata miten pärjää Serbian pääsarjassa kun ei kuitenkaan Suomen divarissa erikoisemmin pärjännyt. Divarin tehotilastoissa näyttää olevan sijalla 29 ja Nokian sisäisessä 0- / mins tilasastossa asiallisesti hieman parempi kuin Ventoniemi, mutta ei ihan niin hyvä kuin Myllyniemi.

Sellaista.
 
Viestejä
559
Vs: BC Nokia 2014-15

Onhan tämä nyt periskummallista. Vilkaisin Nokialle jääneen Jefticin taustankin ja hänkin on pelannut Serbian pääsarjaa, tosin eri joukkueessa mutta ollut kuitenkin serbijoukkueen paras pinnamies 13 ppg.

Arvostukseni tuota Serbain pääsarjaa kohtaan on vaan nyt romahtanut. Taitaa olla niin että kaikki Suomen liigatasoiset serbit pelaa muissa sarjoissa kuin tuossa Serbian pääsarjassa.

Minä olin jotenkin pitänyt tuota Serbian pääsarjaa melko kovana. Myönnän erehtyneeni.
 
Viestejä
1 417
Vs: BC Nokia 2014-15

Serbiassa tuo sarjasysteemi on hieman erikoinen. Ykkössarjassa ei pelaa neljä kovinta joukkuetta, jotka liittyvät vasta keväällä Superliigaan, missä pelataan lyhyempi runkosarja yhdessä ykkössarjan neljän parhaan joukkueen kanssa. Smederevo ei taida mahtua neljän parhaan joukkoon, joten en tiedä voiko sen sanoa pelaava korkeimmalla vai toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.
 
Viestejä
21
Vs: BC Nokia 2014-15

Olisipa Vidinillä edes sen verran pelisilmää, että opettaisi Jeftikin nostamaan kätensä ylös, kun hänen edestään heitetään puolietäisyydeltä. Kysymys ei liene kommunikaatio-ongelmasta.
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2014-15

Tampereen Pyrintö II 70 - 92 BC Nokia

Sunnuntaihöntsyä tänään Pyynikillä. Nokia voitti helposti ja puolivaloilla. Tuomareilla ilmeisesti pikkujoulut eilen, koska niin huonoa viheltämistä läpi ottelun.

Muutama huomio:
- Jay Threatt. Pelaamattomuus näkyy, mutta kaverilla on pelimiehen elkeet. Lainaa palloa kaverille ja uskaltaa heittää. Sen verran nopea liikkeissään, että vastustaja joutuu rikkomaan. Ensimmäisen pelin perusteella ei kannata tehdä liian pitkälle meneviä arvioita, mutta eiköhän se syksyn vaivannut pelinjohto-ongelma ole ratkennut.
- Hirvikoski kuudessa minuutissa kahdeksan pistettä. En tiedä, johtuiko penkillä istuminen viime viikon kuumeesta, toissa viikonlopun tärskystä vai mistä, mutta ei se ainakaan pelaamiseen näyttänyt vaikuttavan. Aikamoista sanailua miehellä oli Vidinin kanssa esim. puoliajalla, toivottavasti ei siihen liity.
- Tuominen tänään aloituksessa ja hyvät minuutit, mutta aika vaisu esitys.
- Ventoniemeltä kauden paras peli. Hitto, kun mies saisi hieman kovuutta ja tervaa käsiinsä, ettei se pallo karkaisi hallinnasta niin helposti korin alla.

Loppuyhteenvetona. Kyllä tämä tästä, mutta tornia odotellaan edelleen korin alle. Joka tapauksessa Threattille peukkua ylöspäin ja Shawnille pikaista paranemista.


EDIT: Nokian Uutisten mukaan Hirvikoskella vielä kuumeen jälkioireita ja siksi pienet minuutit. Hyvä, ettei tämän vakavampaa.

EDIT 2: Shawnin sisäelinvamma (kuulemma revennyt perna/maksa tms.) pitää herran pois kentältä ainakin tammikuulle. On kyllä harvinaisen paska tuuri junnulla.
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2014-15

BC Nokia 98 - 74 Porvoon Tarmo

Sunnuntaihöntsyt jatkuvat Tarmon kustannuksella. Tarmon peli on sekaisin ja esitys tosi haluton. Saapa siis nähdä, korjaantuuko tilanne uudella jenkillä vai katsellaanko seuraavaksi penkin päähän. Grönroosin aikana tänään nähtyjä nukahduksia tuskin olisi tapahtunut.

Nokiaa vastaan Porvoon olisi kannattanut pelata palloa Nokian heikoimpaan kohtaa eli korin alle ja jäädyttää peli, mutta sen sijaan Tarmo lähti juoksemaan coast to coastia ja kun Nokialla on Baileyn, Skamon ja Threattin kaltaisia pelaajia, niin tässä on tulos.

Tarmolta tänään plussia todella komeasti pelanneelle Rintaselle sekä tietyin varauksin Kennedylle ja Youngille. Gibson ja Heinikoski olivat tänään aivan pimennossa.

Nokia pelissä vain kahdeksalla pelaajalla eli loppuvuoden paketissa olevan Hopin lisäksi telakalla Myllyniemi, Ventoniemi ja Töyrylä.

Koska Tarmo oli tänään pelkkä vastaantulija, jätän sanomatta, että Threatt oli aivan hemmetin hyvältä vaikuttava kaveri. Paremmin taso nähdään Oulua vastaan joulua edeltävänä vloppuna. Joka tapauksessa tänään 23 minuutissa 17/5/6s/3r. Ja mikä myös tärkeää, kaveri ei vaikuta yhtään itsekkäältä pelaajalta eli vaikka taitoa löytyy, ei hae heittoa itselleen väkisin.

Bailey, Skamo ja Jeftic myös ihan hyvä esitys. Toistan edelleen silti sitä, että tälläkin porukalla Ugilta tullaan ottamaan kuokkaan (korin alla), pelkän Jefticin varaan korinaluspeliä ei voi kevääksi laskea. Joukkueessa pitäisi olla yksi kaveri, joka tekee edes jonkinlaisen blokkiuhan ja jota ei siirrellä korin alla yhtä helposti 1-1 -tilanteissa sivuun kuin nykyisiä pelimiehiämme.

Ensi sunnuntaina vastaan Forssan twin towers. Toivottavasti väkeä on silloin katsomossa enemmän kuin tänään.
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2014-15

HoNsU Basket 70 - 91 BC Nokia

Nokian Uutisten sivuilta lainattua:

"– Koskisen Aleksi oli nyt positiivisella pelipäällä ja hän korvasi hyökkäyspäässä Jay Threattin pienet epäonnistumiset. "

Koskinen 15 min, 2 p/0 lp/2 s/5 virhettä
Threatt 27 min, 12 p/4 lp/4 s/3 riistoa

Heitto ei ole Threattilla eilen uponnut, mutta ihan mielenkiintoinen kommentti ottaen huomioon, että Koskinen teki vartissa 2 pistettä ja sai 5 virhettä.

Nokialla muuten tässä vaiheessa kautta hienoja kolmosprosentteja:
Hirvikoski 44,2
Skamo 42,4
Harjula 41,7
Hopi 42,1
 
Viestejä
5 781
Vs: BC Nokia 2014-15

Mulla on kutina, ettei nuo Hirvarin, Skamon ja Harjulan prossat tuosta tule pahemmin laskemaan. Nokialla on sen verran hyvä hyökkäys, että kundeilla on muuatma kymmenys enemmän aikaa sihdata heitto kohdilleen ja tulosta syntyy.
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2014-15

BC Nokia 121 - 77 Forssan Koripojat

Että tällainen matsi tällä kertaa. Totuuden nimissä on sanottava, että divari on tällä hetkellä melko puuduttavaa katsottavaa. Sarjassa on muutama joukkue, joka pystyy antamaan Nokialle kotona jonkinlaisen vastuksen ja Forssa ei niihin kuulu. Uki toki pyyhki Nokialla Näädillä lattiaa, mutta se on eri tarina. Tänään nähtiin kuitenkin melko viihdyttävä matsi ja paljon hienoja suorituksia. Kauden donkkiennätyskin taidettiin tehdä.

Muutamia huomioita:
- Forssan kotimainen osasto odotetun heikko. Ensimmäinen Forssan suomalaisten tekemä pelitilannekori juuri ennen puoliaikaa.
- Forssan twin towers jätti vähän kysymysmerkkejä. Periaatteessa ihan ok jenkit ja toimivat varmaan noita alemman puoliskon joukkueita vastaan ihan hyvin, mutta eihän esimerkiksi Jones osaa puolustaa oikeastaan yhtään. Blokkailee toki paikoittain heittoja ihan kivasti ja on nopealiikkeinen mittaisekseen. Ja kolmonenhan lähtee tosi korkealta, kun taas Rosenboron puolimatkan kakkoset lähtevät lähinnä jonkinlaisesta slaavikyykystä.
- Rosenboro on virheherkkä, mutta divariin ok korinalusjyrä. Tänään tosin Jeftic voitti tämän parin väännön melko puhtaasti.
- Nokialta onnistumisia tasaisesti. Meno oli välillä melkoista Harlem Globetrottersia, enkä muista nähneeni hetkeen mm. sitä, että hyökkääjä tekee kuljetuksessaan puolustuspelaajalle jalkapallosta tutut länget.
- Nokia teki paljon pisteitä ja erityisen suuren osan todella kauniiden kuvioiden päätteeksi. Tämän kuitenkin pistän enemmän Forssan puolustuksen tason piikkiin.
- Jeftic Nokian ykkönen, sai tosin melko hienoa tarjoilua korin alle, joten oli helppo nostella koreja. Skamo oli ekalla puoliskolla suvereeni, sitten vähän rauhoittui. Harjula ja Bailey todella hyviä läpi matsin, Ventoniemen pelitilanneheitot 5/5.
- Jay Threatt pitää vieläkin jännityksessä. On ihan eri tason pelimies kuin edeltäjänsä, mutta vaikea vielä haarukoida, mikä on herran todellinen taso. Korilleajoja näkisin hieman enemmän, mutta toisaalta heitto uppoaa, syötöt menevät perille johtaen koreihin, pallo pysyy hallussa ja riistotkin onnistuvat. Lisäksi mies tuntuu kaapivan (helppoja) levyreitä hyvin kokoisekseen.

Ottelun epäonnistujat Matti Eskola ja Mikko Siivonen. Elli Tyysteri hoiti tuomarointinsa hyvin, mutta tämä mieskaksikko vihelteli kyllä taas niin kummallisia virheitä, että ei voi kuin hämmästellä, kuinka nämä vuodesta toiseen saavat jatkaa puuhasteluaan. Ja vihellykset menivät siis tasaisesti päin honkia molemmille joukkueille, se varmaan laskettaneen lieventäväksi tekijäksi.
 
Viestejä
6 444
Vs: BC Nokia 2014-15

BC Nokia 104 - 71 Järvenpään Koripalloseura

Vaikka eilinen peli oli kuulemma kauden paras, niin tänäänkin saatiin varsin viihdyttävä matsi aikaiseksi.

JKS matkassa ilman Jallowia. Liekö pitkävihainen sille 12-vuotiaalle, joka viime kaudella asiattomuuksia katsomosta huuteli vai oliko muita menoja. Joka tapauksessa Jallowia JKS olisi kaivannut, vaikka Towa ansiokkaasti korin alla huseerasikin.

Eka puolisko mentiin melkein tasatahdissa JKS:n puolustaessa todella ärhäkkäästi sääntöjen rajamailla, mutta ihan puoliskon loppuun Nokia sai yhdeksän pisteen kaulan aikaiseksi. Tätä auttoi koko pelin alkupuoliskon jonkin verran ylikierroksilla käynyt Towa, joka otti ensin kolmannen virheen ja heti perään teknisen jo pitkään jatkuneesta nassutuksestansa.

Toisen jakson alkuun Nokian pistäessä pari helppoa layupia sisään ja kasvattessa eron jo 13 pisteeseen JKS:n valmentaja Jarkko Lanu otti asiakseen korjaututtaa Palloiluhallin vinossa olevan koriraudan. Ei siinä mitään, vinossahan se toinen rauta oli, mutta ei se ennen Nokian karkaamista ollut haitannut. Suoristusoperaation onnistuttua peli pääsi jatkumaan.



Toisella puoliskolla Nokia pääsi kasvattamaan tasaisesti johtoaan Towan istuessa neljällä virheellään penkillä, joten mitään kunnon vääntöä ei loppujen lopuksi nähty.

Nokialta onnistujia tutusti Jeftic, Threatt (10 syöttöä..), Hirvari, Skamo ja tänään myös Bailey. Harjulalta ihan ok matsi ja erityismaininta tuomareille osoitetusta kommentista "Voi Towalle viidennenkin viheltää, vaikka sen peli siihen loppuukin" tjsp.

Jäksteri pelasi ensimmäisen puoliskon tasaisen hyvin. Materiaali nyt ei vain loppupeleissä riitä Nokialle, ainakaan ilman Jallowia. Kolmoset kuitenkin joukkueena 38% ja siihen päälle Towan 14 asennelevaria.

Tuomareilta jälleen kerran ihmeellistä viheltämistä. Tänään siitä sai kärsiä ehkä hieman enemmän JKS, toisaalta tuomarikolmikko oli melko pitkämielinen erityisesti Lanun ja Towan russutusta kohtaan.

Kuten toisessa threadissa mainitsin, Pirhonen on tällä hetkellä hevosmiesten tietotoimiston mukaan Jenkeissä. Sen tarkempaa tietoa kellään ei tuntunut olevan, mutta olen tässä kyllästymiseen saakka toistellut, että Nokialta uupuu korinalusmörkö. Olisikohan sellainen nyt ostoslistalla? Tänäänkin Jeftic heitti niin kauniita kolmosia, että kevätkaudella miehen näkisi mielellään enemmän nelospaikalla, jotta vitospaikalle saataisiin joku Towan asenteen omaava (+ itsesuojeluvaiston totaalisella puutteella varustettu) puhdas sentteri.

Kevätkauden mahdollinen avaus Threatt-Hirvari-Skamo-Jeftic-iso C ei kovin paljon liigan aloituksille kalpenisi. Katsotaan nyt silti, mitä tapahtuu.
 
Status
Viestiketju on suljettu.
Ylös