Koripallo.com

B-pojat 2014-2015

Viestejä
339
Vs: B-pojat 2014-2015

SM-sarjaan (suluissa Käpylän ranking)
Wartti (14)
HNMKY (1)
Honka (6)
Ura (3)
Pyrintö (2)
FoKoPo (-)
MuKi 1999 (4)
MaSu (10)
MuKi 2000 (-)
KTP (7)
= kolme joukkuetta TOP10 ulkopuolelta

Divariin
HoNsU (8)
Sykki (-)
Vilpas (11)
KoNMKY (-)
Korikobrat (-)
KTP2 (13)
HNMKY2 (-)
Pyrintö II (16)
TuNMKY (5)
PuHu (15)
= 6 joukkuetta TOP11-20 ulkopuolelta
 
Viestejä
76
Vs: B-pojat 2014-2015

Uncle Drew sanoi:
Oma veikkaus (26.9.2014)
D-lohko: SM = HNMKY ja Wartti I, VK1 = HoNsU ja LrNMKY, alue Sykki ->3/5 oikein.
Taisi sittenkin olla tämän sarjan kovin lohko? yhden korin päähän jäi HoNsU:n nousu SM:ään. Aikamoista (luultavasti) tekstiä Säynätsalon suunnasta. Ymmärrän pettymyksen, mutta tuskinpa HNMKY lähtisi häviämään ottelua tahallaan 12 pisteellä, jos yksi kori lisää Wartilta olisi tipputtanut heidät valtakunnalliseen. Pelillisesti: Oliko HNMKY:lla ja Wartilla sittenkin laajempi rosteri mikä vei heidät SM:ään? Sykki yllättäen valtsikaan. Onneksi olkoon siitä. Mitäköhän LrNMKY:n pojat pelaavat ensi kautena?

Kyllä HoNsU kärsi lohkojaon armottomuudesta kohtuuttomasti. Helposti joku voisi luulla helsinkiläisten joukkueiden pelanneen sovulla Keski-Suomen pelireissun pois kalenterista, mutta paikalla olleet (myös Honsulaiset) tietävät mitä kentällä tapahtui. Kaiken kaikkiaan järjestely Säynätsalossa olivat mallillaan. Vaikka pöytä vähän sekoilikin lauantaina, sunnuntaina toiminta oli jämäkkää ja asiallista. Myös tuomarit välttivät jälkipuheiden mahdollisuuden ja tuomitsivat pelin hengen mukaisesti. Ainoastaan lauantain HoNsU-HNMKY-pelissä toinen tuomari koitti ottaa roolia matsiin, mutta sekin jäi laimeaksi yritykseksi.

HoNsUn rosteri oli hiukan kapeampi kuin HNMKY:lla ja Wartilla, mutta älykäs pelaaminen ja huikeat henkilökohtaiset onnistumiset veivät joukkuetta eteenpäin. Aivan varmasti viikonlopun lohkoista jostain toisesta Hongikko olisi pelannut itsensä (todennäköisesti) SM-sarjaan. Uskon myös, että etelän joukkueilla on luvassa vaikeita Divarin vierasotteluita Keski-Suomessa.

Lappeenrannan pelaajia saatetaan nähdä KTP:n paidassa tulevan kauden matseissa.
 

farssi

Vs: B-pojat 2014-2015

Ei tarvetta muutoksiin sanoi:
Varjorankingin mukaan 9/10 meni SM-sarjaan => karsintasysteemiin ei ole tarvetta tehdä mitään muutosta!!!
Wartti ja Honka toki "kakkosjengeillään" tai niiden paikalla. Jos karsintasysteemi olisi edes jotenkin järkevä, niin ns. varmat SM:n kärkijoukkueet eivät pelaisi +50 pisteen karsintapelejä sellaisia joukkueita vastaan, jotka taistelevat valtakunnallisista divaripaikoista. Tai mikään joukkue ei pelaisi 30h sisään neljää täysimittaista ottelua. Tai pelaajat joutuisi tässä kohtaa kautta miettiä mahdollista seurasiirtoa karsintojen tulosten perusteella.

Ei pidä ottaa mitenkään kevyesti sitäkään, että vain yksi "sinne kuulunut" joukkue jäi SM-sarjan ulkopuolelle... Poikia varmasti lohduttaa, että oman ikäluokan SM-sarjaa on mahdollista pelata taas hetikohta 3 vuoden päästä!
 

Järkevääkö?

Vs: B-pojat 2014-2015

farssi sanoi:
Wartti ja Honka toki "kakkosjengeillään" tai niiden paikalla. Jos karsintasysteemi olisi edes jotenkin järkevä, niin ns. varmat SM:n kärkijoukkueet eivät pelaisi +50 pisteen karsintapelejä sellaisia joukkueita vastaan, jotka taistelevat valtakunnallisista divaripaikoista. Tai mikään joukkue ei pelaisi 30h sisään neljää täysimittaista ottelua. Tai pelaajat joutuisi tässä kohtaa kautta miettiä mahdollista seurasiirtoa karsintojen tulosten perusteella.

Jos esim Honka ei olisi mennyt Saloon pelaamaan, olisi SM-sarjassa nyt Salon Vilpas, joka hävisi Hongalle melkein 50 pistettä. Olisiko se järkevää kenenkään kehityksen kannalta. Näin pääsi sekä Honka, Pyrintö että FoKoPo SM-sarjaan ja Vilpas ihan oikeaan paikkaan, vk1:seen.
 
Viestejä
171
Vs: B-pojat 2014-2015

The Rock sanoi:
27.09.2014 10:00:00 Wartti Basket Yellow - HoNsU ja. 58-59 väärin, ilmeisen tiukka matsi ollut...
27.09.2014 10:00:00 Lapuan Korikobrat - KTP2 59-43 oikein
27.09.2014 12:15:00 Ura Basket - Tapiolan Honka White 71-73 oikein, tiukkaa ollut tässäkin matsissa...
27.09.2014 14:45:00 MuKi 1999 - MaSu Basket 74-73 oikein, tiukkaa, tiukkaa
27.09.2014 16:45:00 Salon Vilpas - Ura Basket 62-65 oikein ja niin täälläkin...
27.09.2014 18:00:00 Namika Lappeenranta - Sykki 51-61 väärin
28.09.2014 16:45:00 Pyrintö - Forssan Koripojat 69-56 väärin
28.09.2014 19:00:00 Turun NMKY - KTP 61-78 oikein

5/8 oikein, ei mairittelevaa, mutta monet tiukat matsit osasin valita veikkauksiini :D
Olisi kiva kuulla katsojakommentteja juuri näistä peleistä.

Pari viikkoa ja sarjat alkavat. Ennen sitä tulossa analyysit lähtökuopista.
 

tarkennus

Vs: B-pojat 2014-2015

Monster C sanoi:
SM-sarjaan (suluissa Käpylän ranking)
Wartti (14)
HNMKY (1)
Honka (6)
Ura (3)
Pyrintö (2)
FoKoPo (-)
MuKi 1999 (4)
MaSu (10)
MuKi 2000 (-)
KTP (7)
= kolme joukkuetta TOP10 ulkopuolelta

Divariin
HoNsU (8)
Sykki (-)
Vilpas (11)
KoNMKY (-)
Korikobrat (-)
KTP2 (13)
HNMKY2 (-)
Pyrintö II (16)
TuNMKY (5)
PuHu (15)
= 6 joukkuetta TOP11-20 ulkopuolelta
SM-sarjaan (Käpylän ranking)
1 HNMKY1
2 Pyrintö1
3 Ura
4 Muki1
7 KTP1
10 Masu
17 Honka2
- WB2
- Muki2
- Fokopo
= neljä joukkuetta TOP10 ulkopuolelta

Divariin
5 Turku
9 Honsu
11 Vilpas
13 KTP2
15 Puhu
16 Pyrintö2
- Sykki
- Kokkola
- Lapua
- HNMKY2
= kuusi joukkuetta TOP11-17 ulkopuolelta

Aluesarjaan putosivat
6 Honka1
9 Lahti
12 Lappeenranta
14 WB1
- JKS
= neljä joukkuetta Käpylän ranking TOP17 sisäpuolelta
 

Leipälapio2

Vs: B-pojat 2014-2015

Tässä muutama ajatus tulevan SM-sarjan joukkueista ja heidän näytöistään tähän mennessä karsinnoissa ja EHBT:ssä.

HNMKY) Namikan näytöt ovat hieman lyhyet, ehkä siitä johtuen myös hieman epävarmat. Honsun kanssa tiukkaa ja Wartilta kuokkaan. Parantaa varmasti, mutta kenties osviittaa siitä että paikka mitallikolmikossa ei ole niin selkeä kuin perinteisesti voisi odottaa.

Pyrintö) Manselaiset ovat suoriutuneet alkukaudesta yllättävän hyvin. 99-00 pojat eivät vielä ole olleet ihan sitä kärkeä mitä täällä ehkä ajoittain odotetaankin. No, menestykäs valmentaja varmaan muuttaa sen. Siitä on ehkä saatu jo hieman esimakua. EHBT:ssä tärkeä voitto, oikeaan aikaan, molempiin suuntiin tasoaan heiluttavasta Wartista ja vähän helpompi tie pudotuspeleihin. Karsinnoissakaan Pyrsää ei haastettu. Veikkaan että hype heidän kohdaallaan on hieman turhan kova.

Ura) Kaarinan näytöt ovat olleet kotimaassa vain karsintojen veroiset, mutta siitäkin kyllä selvittiin mallikkaasti. Honka laitettiin tosi koville. Hongan superjunnu hoiti pisteet Espooseen. Tiukka peli on kuitenkin osoitus kuitenkin siitä, että Ura ansaitsee paikkansa tämän hetken näyttönsä puolesta.

MuKi 1999) Tässä kohtaa spekulointi ei liene tarpeen. Paikka ansaittu. Uskon että Coach K peluuttaa tässä joukkueessa "vanhaa joukkuetta" tai jopa pelkkiä 99 poikia jos säännöt sen sallivat.
Vielä kun joukkue saa tähtensä kuntoon niin ei MaSukaan hätyytä. Joukkueessa on kokoa ja näköä. Tämän vuoden ensimmäinen alley-oop donkki nähtiin joukkueen lupaavan sentterin esittämänä.

KTP) Kotkan kova joukkue on yllättäen ollut ns. putoaja tähän mennessä. Kovia voittoja ei ole tilillä oikeastaan yhtään. Ehkä kesä on vedetty kovaa ja myöhemmin näytetään. Tällä hetkellä kuitenkin sarjan jälkiryhmää. Kaikki kovat pelit on hävitty. Uskon kuitenkin Kotkan näyttävän vielä todellisen tasonsa.

MaSu) Hurjassa kunnossa olevat malmilaiset olivat kaataa jo MuKin sekaryhmän karsinnoissa. EHBT:ssä joukkueen tähti oli vielä sivussa, mutta silti peli oli todella näyttävää. Porukka voi jopa parhaana päivänä haastaa MuKin, mutta ei ehkä uskalla voittaa. Hienoa peliä hyvin valmennetulta ryhmältä.

Honka) Espoon 99-00-ryhmä ei perinteisesti ole ollut kovin korkealla taulukoissa. Muutosta on kuitenkin hitaasti tapahtumassa. Joukkue on kenties alkanut uskaltaa voittaa ja ryhmässä kukkii tällä hetkellä pari todella kovan luokan nuorta "tulokasta". Toinen jopa vielä alaikäisenä ja toinen niistä näyttää kääntävän kaikki tiukat pelit joukkueelleen. Onko Honka tosiaan kova vai onko Kotka hiipunut? Taitaa olla niin että molemmat kovia. Honka saattaa olla yksi sarjan kovimmista heittojoukkueista. Hongan valmentajavalinta tähän luokkaan on erittäin onnistunut.

Wartti) Ota tästä porukasta nyt selvää. Suoritukset menee laidasta laitaan. Warttilla on taitoa 99-ryhmästä ja yllättäen 00-pojista tulee sitä voimaa. Wartti on joka tapauksessa kova joukkue. Honsulla tunnetusti on sellainen puolustus, ja sanotaan nyt vielä että myöskin puolustaja joka aiheutti Wartille ongelmia. Wartti varmaan yllättää meidät kauden aikanakin molempiin suuntiin. Sehän on vain rikkaus sarjalle.

MuKi 2000) Munkkiniemen laadukas valmennus ja Pohjois-Haagan läheisyys vetää lahjakkuuksia puoleensa. Mikäs siinä, hyvä että tuosta valmennuksesta nauttii mahdollisimman moni. Näytöt ovat olleet sitä luokkaa, että hyvä kun kaksi paikkaa varmistui. Mahdollisimman paljon minuutteja pelaajille joita alkaa olemaan jo hieman liikaa. Joukkueen tasoa on tarkemmin vaikea arvioida koska kokoonpanot ovat vaihdelleet ekan turnauksen ja karsinnan välillä. Jos siis säännöt sallii, tämä jengi tulee olemaan kova 00-jengi.

FoKoPo) Forssa on antanut paljon tiukkoja näyttöjä. Riittävästi voittoja että paikka tuli. Ei varmasti sarjan kovin joukkue mutta kova jengi kuitenkin. Ja en edes ihmettelisi jos porukka vain kovenisi. Alueella on kuitenkin aika kovia poikia ilman SM-sarjapaikkaa.

HonSu) Otan tähän mukaan HonSunkin vaikka sarjapaikka jäikin haaveeksi. Mielestäni paikka heille kuuluisi, mutta ei kuitenkaan kenenkään kustannuksella. Joukkue on hyvin valmennettu varsinainen puolustuksen erikoisjoukko. Korinteko on taas se heidän haasteensa. Näillä eväillä kuitenkin välilllä yllätetään ja välillä ei. SM-Sarjatasoinen joukkue kuitenkin. Nyt vain niitä paikkoja oli yksi liian vähän.


Mielestäni karsintajärjestelmä on liian riskialtis. Tänä vuonna mielestäni paikan näillä näytöillä ansaitsi 11 joukkuetta. Karsinnat onnistuivat koska kukaan kaikki joukkueet ansaisevat siellä paikkansa. Ymmärrän Honsua, poikia varmasti harmittaa koska ovat osoittaneet olevansa myös paikan arvoinen. Paikkoja oli liian vähän.
Se että Honka ja Wartti joutuivat kikkailemaan paikkansa sarjaan, ei ole mielestäni heidän vika, vaan järjestelmän. Onneksi heillä oli riittävästi junnuja asian hoitamiseksi. Olisi ollut suuri vääryys jos he olisivat pudonneet pihalle. Hongan toisen joukkueen divaripaikkakin jäi vain yhden korin päähän. Onnittelut siitä Kotkaan.

Sarjasta näyttäisi tulevan erittäin jännittävä ja monelta osin vaikeasti ennustettava. Hienoa. Kovat pelit vievät poikia eteenpäin.
 
Viestejä
195
Vs: B-pojat 2014-2015

Olen aika paljon Leipälapio2:n kanssa samoilla linjoilla.

Karsinnat ovat takanapäin. Jospa nyt keskitytään jännittämään tulevia otteluta SM:ssä ja V1D:ssä. Veikattavaa tulee riittämään kummassakin sarjassa. Ja veikkaajien arvaukset tulevat olemaan koetuksella. Pitäisi varmaan käydä muutama ottelu katsomassa, että saisi paremman käsityksen "valtasuhteista".

SM-sarja

Parin vuoden jälkeen taas odotettavissa jännittäviä otteluita. Ehkäpä yhtä tasaista – yhtä joukkuetta lukuun ottamatta – kuin pari vuotta sitten C-pojissa. Siitä on menty eteenpäin ja pojat ovat kasvaneet. Etukäteen paremmiksi ennustetuilla joukkueilla on ollut vaikeuksia kauden alussa ja nuorempia B-junnuja omaavat joukkueet ovat taistelleet peleissä hienosti ja ennakkoluulottomasti. Aika paljon tulee sarja keskittymään pk-seudulle ja voisin olettaa osan pelien tapahtuvan muunakin päivänä kuin sunnuntaisin. Tästä huolehtii monen joukkueen osallistuminen EYBL:ään.

Forssan Koripojat:
Fokopo nousi kuin nousikin sitten SM-sarjaan. Kuten tuossa taannoin kirjoitin Fokoposta, niin heistä voi rakentua mielenkiintoinen rosteri, jos vaan saavat lisää korinalusvoimaa lähialueilta tai miksei kauempaakin. Vauhdikasta heittopeliä esittävät. Saa nähdä tulee paikkapuolustusta jatkossakin. Eihän siinä toki pitää pahaa ole, jos se toimii ja sekoittaa vastustajien plasmat.

Helsingin NMKY:
Yllättävän tiukkaa HNMKY:lla oli karsinnoista. Rimaa hipoen mentiin ja taitaa rima vieläkin heilua. Lieneekö johtunut harkkapelien vähyydestä vai mistä karsinnan peliesitykset? Rosteri on kyllä laaja ja kaikille pelipaikoille löytyy pelaajia enemmänkin kuin yksi. Ehkäpä ne tähdet puuttuvat? Uskoisin, että edellisten vuosien tapaan kone käynnistyy, mitä pidemmälle kautta mennään. Perinteitä löytyy edellisiltä kausilta, mutta niillä ei ole juuri mitään merkitystä uudessa kaudessa. Eteenpäin pitää mennä, jos aikovat loistaa edellisten vuosien tapaan.

Honka:
Hongan muutama voitto EHBT:ssä näytti, että eteenpäin on menty. Vaikea sanoa Kotkasta saatujen voittojen myötä, mikä tilanne joukkueessa on. Varmasti nämä voitot ovat kuitenkin nostaneet poikien itseluottamusta. Ratkaisijoita todellakin löytyy nuoremmasta kaartista ja kun 99:t vertyvät, niin kyllähän Honka tulee pärjäämään. Katsotaan sitten, onko heistä voittamaan tärkeitä otteluita.

KTP:
Odotin kieltämättä KTP:lta enemmän kauden alussa. Muistanko väärin, mutta edellisinä kausina pojat ovat olleet kyllä valmiimpia? Uskon heidän koneensa käynnistyvän HNMKY:n tapaan ja tulosta alkaa syntymään. Laaja rosteri tulee auttamaan jaksamisessa, kun mennään pidemmälle kauden aikana.

MaSu:
Masu odotetusti SM sarjaan vaikka lohko ei ollut vaikea Mukia lukuun ottamatta. Olisivat menneet, vaikka lohko olisi ollut kovempi. Kova peli Mukia vastaan ja voitto harkkapelissä HNMKY:sta osoittivat Masun olevan valmis paketti. Laajuuttakin alkaa löytyä, eivätkä näin ollen ole muutaman superpelaajan varassa. Valmentaja on pystynyt viemään porukkaa joukkueena eteenpäin.

Munkkiniemen Kisapojat (1999/2000):
Otan tässä Mukin kokonaisuutena huomioon, kun ei tiedä vielä rostereita. Kunhan poikia tervehtyy täyteen tikkiinsä, niin pitelemättömiä he kyllä tulevat olemaan. Hyvä esimerkki siitä, miten menestys ruokkii menestystä. Voittajien matkaan on liittynyt paljon uusia ja hyviä pelaajia tässä vuosien varrella ja he ovat löytäneet uuden vaihteen tekemiseensä.

Pyrintö:
Pyrintö ei ole vielä mielestäni loistanut KTP:n tapaan. Ailahtelevia edesottamuksia on ollut pitkin alkukauden turnauksia. Karsintakaan ei ollut vaikeimmasta päästä. Vähän on riskialtis rosteri, joka menettäessään yhdenkin erinomaisen pelaajan voi olla hädässä. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä esim. Honsu ja Pyrintö karsinnoissa toisiaan vastaan. Väitän, että siinä olisi Honsu vienyt pidemmän korren. Uran tapaan heidän pitää välttää loukkaantumisia. Näitä voi olla odotettavissa, jos maju pelaaja pelaa vielä A-poikien sarjoissa.

Ura Basket:
Kova voitto Vilppaasta varmisti pääsyn SM:ään. Muutama poika pääsi viime vuonna kokeilemaan BSM:n tasoa. Muuten aika kapea rosteri, missä näkisin muutaman pelaajan täyttävän paikkansa sarjassa kaaren ulkopuolella ja korinalla. Katsotaan, miten kotikenttä tulevana kautena kantaa joukkuetta.

Wartti Basket:
Yllättävää on tosiaan ollut Wartin ailahtelevaisuus, kun osa joukkueesta on pelannut yhdessä pienestä asti. Jyväskylässä näyttivät olleen tiukan paikan edessä ja hyvin selvisivät siitä. EYBL lienee koulinut poikia sen verran, että tiukoissa paikoissa saadaan onnistumisia. Vauhtia riittää, mutta korinaluspeli pitäisi korvata lähteneellä. Muutama mantteliperijä sinne olisi tarjolla ja kausi näyttää, miten pojat onnistuvat. Jos yksi maju pelaaja loukkaantuu, niin tulevat olemaan hädässä vanhempia B-poikia vastaan pelatessaan.


V1D:
Valtakunnalliseen 1:een joutui muutama SM sarjapaikan ansainnut joukkue. Mielenkiintoista nähdä myös, kuinka paljon SM-sarja pelaajia nähdään muutamissa kakkosjoukkueissa. Kuten sanoin aikaisemmin, niin matkailua riittää ja Suomi tulee tutuksi. Mutta tällaista se on. Ei se huono kasvun paikka sekään ole. Tosin nähtäväksi jää, onko esim. seurasiirtoja tiedossa Läntisellä alueella. Heillä riittää varmasti myös haastavia otteluita WCAS:n kautta EYBL:ssä.
 
Viestejä
318
Vs: B-pojat 2014-2015

Off-topic! Asiaan(sarjoihin) liittyvää ja liittymätöntä pohdintaa eri seuroista...eri junioriketjuja (niin tytöt kuin pojatkin) seuratessa hieman oman näkökulman jakoa kolmeen luokkaan (valitsin tämän ketjun aktiivisuuden perusteella ja esimerkkinä B-poikien SM-sarja seurat).

Gloruhunters seurat:
Muki Ja KTP

Kyllähän MuKi:n vetovoima oikeasti perustuu menestykseen ja hyviin palveluihin (EYBL) etc. Jos joku oikeasti väittää muuta niin on aika herätä todellisuuteen. -99 poikajoukkueen esimerkillä hommaa on määrätietoisesti viety eteenpäin ja hienosti on homma saatu vetämään. (tämän tarkoitus ei ole valmennuksen aliarviointi, mutta jos joku vetoaa tähän niin....?) KTP on perinteisesti ollut voimakas (edellä) ikäluokka mikro- / minipojissa ja jopa vielä C-pojissakin, mutta syystä tai toisesta homma hiipuu ylempiin ikäluokkiin mennessä. Tuohon gloryhunter seuraan viitaten, niin koettakaapa löytää raportteja KTP:n sivuilta kun ovat hävinneet ;D, aika harvassa! Voittoja kyllä mainostetaan sitäkin enemmän.

Hyvät kasvattaja seurat
Honka ja HNMKY, MaSu,

Kaikilla alemmissa ikäluokissa pääsääntöisesti oma juniorimylly pyörii ja jos nyt katsotaan B-ikäluokkaa pojissa niin runkokin koostuu omista junnuista. HNMKY:llä täytyy kyseenalaistaa tyttöpalloilu, mutta poikapuolella hyvä meininki. Sama pätee Warttiin ja noista WB-capitals / Helmi kytköksistä johtuen en luokittele.

X2 respect seurat
Pyrintö,
Ura basket (poikajoukkueet), vuodesta toiseen onnistuu Kaarina nostamaan joukkueen valtakunnan pääsarja tasolle omin eväin. Jotakin hienoa
FoKoPo
HonSu, vaikka porukkaa yhdistetäänkin niin ymmärrän pienen seuran näkökannan

"Pienet" seurat (pyrintöä lukuunottamatta) tekevä hyvää duunia ja ennen kaikkea reilusti! Hatunnosto Pyrinnölle! Eivät ole sortuneet kikkailuihin 1.-ja 2. joukkueiden väliilä vuosiin vaikka tähän olisi ollut mahdollisuus.

Provokatiivista, ehkä ehkä ei?

X2

P.S. En oikein jaksa ymmärtää joissakin ketjuissa mainittuja kommentteja " vakavista keskusteluista" seuran sisällä, jos B- tai C-ikäluokka ei pääse valtakunnaliseen sarjaan. Toki ymmärrän, että seuroilla on palkattuja valmentajia... mutta onko ammattipelaajia? Tämähän on harrastustoimintaa ;D
 

Kasvatus ?

Vs: B-pojat 2014-2015

Montakohan OMAA junnu NMKY:llä on, ei ainkaan viim vunna montaa
 
Viestejä
195
Vs: B-pojat 2014-2015

Jokainen voi käydä tarkistamassa B-junnujen tiedot kokoonpanolehdeltä Basket.fi:stä. Siellä on faktat poikien kasvattajaseuroista.

Selvä trendi näyttäisi olevan, että isommat seurat järjestäen ovat saaneet kaupunginsa muista seuroista ja vähän kauempaakin pelaajia. Seuran vaihtoon on monia syitä, mitä joskus on kai KP.com:ssa käyty läpi. Mutta jokaisella lienee hyvä syy vaihtaa seuraa omasta tai vanhempien tahdosta. Näin se on ollut ja tulee jatkossakin olemaan. Sama pätee pitkälti myös muissakin urheilulajeissa. Siinä koripallo ei ole poikkeus.

Joka tapauksessa kaikki kunnia kasvattajaseuroille. He tekevät hyvää paikallista työtä ja antavat panoksensa pelaajan sen hetkiseen tilanteeseen.
 

MuKin kasvatus

Vs: B-pojat 2014-2015

MuKin kakkosjoukkueessa on 3/15 ToPon (eli MuKin) kasvattamaa jannua :eek:
 

Kentärreunalta

Vs: B-pojat 2014-2015

Eikös nää kaikki ole edelleen junnuja, BP- ja muita juniorisarjoja pelaavat? Vai onko kasvattajaseuran määritelmä se että on aloittanut lajin jossain koulun kerhossa tai muuten aluksi ok -paikassa, mutta josta nyt on parempi siirtyä toiseen kasvattajaseuraan?
 
Viestejä
1 447
Vs: B-pojat 2014-2015

Kentärreunalta sanoi:
Eikös nää kaikki ole edelleen junnuja, BP- ja muita juniorisarjoja pelaavat? Vai onko kasvattajaseuran määritelmä se että on aloittanut lajin jossain koulun kerhossa tai muuten aluksi ok -paikassa, mutta josta nyt on parempi siirtyä toiseen kasvattajaseuraan?
Koripalloliiton kilpailusäännöt] Pelaajan kasvattajaseura on se seura sanoi:
Montakohan OMAA junnu NMKY:llä on, ei ainkaan viim vunna montaa
Kokoonpanoistahan nämä voi halutessaan laskea:
Fokopo 12/13
Pyrintö 13/20
Ura 9/11
KTP 3/14 (7 x Huut Lakers)
Honka ?/?
Wartti 22/24
Masu 13/17
MuKi 8/10 (lasken ToPo-kasvatit mukaan)
MuKi 99-00 3/15
HNMKY 14/25
 

Rinnastatko

Vs: B-pojat 2014-2015

X-Square sanoi:
Off-topic! Asiaan(sarjoihin) liittyvää ja liittymätöntä pohdintaa eri seuroista...eri junioriketjuja (niin tytöt kuin pojatkin) seuratessa hieman oman näkökulman jakoa kolmeen luokkaan (valitsin tämän ketjun aktiivisuuden perusteella ja esimerkkinä B-poikien SM-sarja seurat).

Gloruhunters seurat:
Muki Ja KTP

Kyllähän MuKi:n vetovoima oikeasti perustuu menestykseen ja hyviin palveluihin (EYBL) etc. Jos joku oikeasti väittää muuta niin on aika herätä todellisuuteen. -99 poikajoukkueen esimerkillä hommaa on määrätietoisesti viety eteenpäin ja hienosti on homma saatu vetämään. (tämän tarkoitus ei ole valmennuksen aliarviointi, mutta jos joku vetoaa tähän niin....?) KTP on perinteisesti ollut voimakas (edellä) ikäluokka mikro- / minipojissa ja jopa vielä C-pojissakin, mutta syystä tai toisesta homma hiipuu ylempiin ikäluokkiin mennessä. Tuohon gloryhunter seuraan viitaten, niin koettakaapa löytää raportteja KTP:n sivuilta kun ovat hävinneet ;D, aika harvassa! Voittoja kyllä mainostetaan sitäkin enemmän.

Hyvät kasvattaja seurat
Honka ja HNMKY, MaSu,

Kaikilla alemmissa ikäluokissa pääsääntöisesti oma juniorimylly pyörii ja jos nyt katsotaan B-ikäluokkaa pojissa niin runkokin koostuu omista junnuista. HNMKY:llä täytyy kyseenalaistaa tyttöpalloilu, mutta poikapuolella hyvä meininki. Sama pätee Warttiin ja noista WB-capitals / Helmi kytköksistä johtuen en luokittele.

X2 respect seurat
Pyrintö,
Ura basket (poikajoukkueet), vuodesta toiseen onnistuu Kaarina nostamaan joukkueen valtakunnan pääsarja tasolle omin eväin. Jotakin hienoa
FoKoPo
HonSu, vaikka porukkaa yhdistetäänkin niin ymmärrän pienen seuran näkökannan

Rinnastatko FoKoPon ja Honsun?


"Pienet" seurat (pyrintöä lukuunottamatta) tekevä hyvää duunia ja ennen kaikkea reilusti! Hatunnosto Pyrinnölle! Eivät ole sortuneet kikkailuihin 1.-ja 2. joukkueiden väliilä vuosiin vaikka tähän olisi ollut mahdollisuus.

Provokatiivista, ehkä ehkä ei?

X2

P.S. En oikein jaksa ymmärtää joissakin ketjuissa mainittuja kommentteja " vakavista keskusteluista" seuran sisällä, jos B- tai C-ikäluokka ei pääse valtakunnaliseen sarjaan. Toki ymmärrän, että seuroilla on palkattuja valmentajia... mutta onko ammattipelaajia? Tämähän on harrastustoimintaa ;D
 
Viestejä
318
Vs: B-pojat 2014-2015

Avataan peli!

SM-sarja:
Honka - MaSu, MaSu hoitaa rutiinilla avauskierroksen -15p
Pyrintö - MuKi 99-00 , MuKi jakanut joukkueensa fiksusti ja ottaa avausvoiton -10p
FoKoPo – HNMKY, Pirteä FoKoPo ei anna periksi, tiukka matsi kotijoukkueelle +5p
Ura - KTP, Ura nousussa ja KTP laskussa…kotijoukkueelle vivahdekkaiden vaiheiden jälkeen +7p
Wartti - MuKi , Toinen kierroksen paikallisottelu päättyy vierasvoittoon -12p

SM-sarjan osalta tilanne näyttää hyvältä ja uskoisin > 30 pisteen voittojen olevan erittäin harvassa tällä kaudella, jos rosterit ovat terveinä ja pelikuntoisina.

VD1:
Vilpas - KTP2, Murskavoitto +40p sarjan pisteautomaatista.
Sykki - Kokkolan NMKY, Liputetaan Kokkolaan -9p
Turun NMKY - HNMKY 2, Turkulaisilla ei ole tässä sarjassa muuta kuin voitettavaa eli heti +25p
HoNsU – PuHu, Samoin HonSulla +30p
Pyrintö II - Lapuan Korikobrat, En oikeastaan näe 2.joukkueille hirveästi saumaa kevään FF-peleihin ellei sarjaohjelma salli ristiinpeluuttamista. Käärmeille nopea isku ja -17p

Kevään FF-peleissä nähdään HonSu, Turku ja Vilpas. Neljäs joukkue on arvoitus. Valitettavasti tässä sarjassa on pääsarjaa suuremmat tasoerot.
 
Viestejä
339
Vs: B-pojat 2014-2015

MC-veikkaus avauskierrokselle:

SM-sarja:
- Honka-MaSu -18p, vierasjoukkue näyttää heti kättelyssä kuka on MuKin ykköshaastaja tässä sarjassa.
- Pyrintö-MuKi 99-00 -14p, Pyrinnön A-pojille kävi karsinnoissa vähän hassusti eikä B-pojille riitä käyttöä, joten saavat vahvistaa oman ikäisiään jatkossa. Mutta munkkalaiset ovat vahvempia ja vievät pisteet vakuuttavin ottein Helsinkiin.
- FoKoPo-HNMKY -8p, Kristika on terävämpi ja isompi korin alla, vaikka forssalaiset koettavat pommittaa kaaren takaa.
- Ura-KTP -3p, kierroksen jännitysottelu ja yllätystulos, Kotka näyttää epäilijöille ja voittaa tiukkojen käänteiden jälkeen.
- Wartti-MuKi -20p, vierasvoittojen kierroksen viimeistelee MuKi, joka pituudellaan voittaa korinalustan ja levypallot.

VK1:
- Vilpas-KTP2 21p, Salon vahva heittopeli on myrkkyä kotkalaisille, eikä avaimia tiukan puolustuksen murtamiseenkaan löydy.
- Sykki-KoNMKY 6p, vajaamiehinen Sykki vääntää kotonaan voiton jo pelkällä innolla kun saa pelata taas valtakunnan koripalloa.
- TuNMKY-HNMKY2 -2p, kaksi kaukaa heittävää joukkuetta kohtaavat ja yllättäen kristikan kakkonen on vahvempi.
- HoNsU-PuHu 16p, vantaalaiset joutuvat kovaan kohteluun Keski-Suomessa, vaikka sinnittelevät mukan yli puoliajan.
- Pyrintö II-Korikobrat -6p, Pyrinnön materiaali ei lopulta riitä pohjalaisten pysäyttämiseen, taisto on silti tasaista ja kiihkeää.
 
Viestejä
195
Vs: B-pojat 2014-2015

X2 ja MC ehtivätkin jo aloittaa peliveikkaukset hätäisimpänä. ;D

SM:

Tapiolan Honka White-MaSu Basket: -15p
Kaikki kunnia Hongalle, mutta Masun tehokaksikkoa säestää koko muu joukkue. Masun hyökkäyspeli toimii ja puolustus on aggressiivista.

Pyrintö-MuKi 99-00: -7p
Vaikka Mukilta ns. kakkosjengi, niin osaamista riittää. Kuitenkin Pyrintö haastaa ja voi olla lähellä yllätystäkin.

Fokopo-HNMKY: -14p
Uskon, että karsinnat olivat herätys HNMKY:lle. Ennakkosuosikin (jos sellaista on joskus yritetty antaa) taakka on pudonnut selästä ja paineet siirtyneet muualle. Korinalus vs. kaukoheitot

Ura Basket-KTP: -6p
Mielenkiintoinen peli siirtomarkkinoita ajatellen. Onko kumpaakin joukkueeseen siirtynyt lähialueen joukkueista pelaajia tai miksei kauempaakin? KTP ehkä rämpinyt alkukaudesta, mutta en usko Uralta ihmeitä.

Wartti Basket-MuKi -21p
Vaikka Wartti pelasikin hyvät karsinnat, niin en usko heidän pystyvän haastamaan Mukin ykkösjoukkuetta. Mukin tämä joukkue on aika kapealla rosterilla mukana. Tähän on varmasti hyvä syy?

Tulipas vierasvoittoja tähän riviin ??? No näillä mennään ja niihin uskotaan.

V1D:
Salon Vilpas-KTP2 +35p
KTP:llä nimensä mukaisesti kakkosporukka ja sen huomaa.

Sykki-KoNMKY +12p
Mielenkiintoinen peliareena. Näyttää olevan tämän kauden peliareena. Joka tapauksessa tämä ei Sykkiä haittaa ja vie pelin muutamien pelaajien panoksella.

TuNMKY-HNMKY 2 +16p
Turusta ei tainnut viime vuonnakaan kakkosporukka hakea voittoja. Sama jatkuu tänäkin vuonna. HNMKY:lla tosin on mahdollisuus kierrättää SM-sarjassa pelaavia myös valtakunnallisessa. Onkohan Turusta lähtenyt porukkaa? Silloin vaikuttaa tulokseen.

HoNsU-PuHu +25p
Honsun kaksikko on pitelemätön ja Puhulla on hiljainen bussimatka kotiin.

Pyrintö2-Lapuan Korikobrat -17p
Tämän kierroksen ainoa vierasvoitto. Pyrinnöllä ei vaan riitä kahta hyvää joukkuetta valtakunnallisiin ja ykkösen ehdoilla mennään.

Kyllä riittää V1D:n joukkueilla matkustamista ::)

Kappas vaan. Lähes sama veikkausrivi MC:n kanssa ;)
X2 kanssa olen samaa mieltä, että SM sarjasta voi tulla erittäinkin tasainen.
 

leipälapio2

Vs: B-pojat 2014-2015

Ja tästä oma rivi mukaan.

SM:

Tapiolan Honka White-MaSu Basket: -6p
MaSu on kova, mutta Honka on ennenkin pystynyt haastamaan. Matchupit osuu kohdalleen ja peli on tiukka. MaSu vie rutiinilla.

Pyrintö-MuKi 99-00: +7p
Pyrinnön "helppo" tie jatkuu. MuKin joukkue on juuri kasattu, johtajia ei ole valittu tai sinne tontille ei vielä olla valmiita. Toisella kierroksella tämä ei enää toistu.

Fokopo-HNMKY: -17p
Namikan puolustus ratkaisee tämän pelin. Forssalla on laadukas, vahvistunutkin (huhu), takakenttä, mutta Namikan joukkuepuolustus on kuitenkin liikaa. Hyökkayksessä Namikalla on selkeä etu korinalla.

Ura Basket-KTP: -18p
KTP matchupit sopivat Uraa vastaan ja ottelu on loppujen lopuksi suht helppo Kotkalle. Uran prässi haastaa hetken, mutta KTP:n materiaalin leveys on liikaa Uralle.

Wartti Basket-MuKi -29p
MuKi saa pelata taas tutulla kokoonpanolla ja se näkyy. Peli-ilo on korkealla ja Warttilaisilta loppuu tila auttamattomasti kesken. Penkin kierrättäminenkin pitää MuKin pelin tason korkealla. Wartin vahvat 00-pojat eivät vielä uskalla haastaa kunnolla.



V1D:
Salon Vilpas-KTP2 +23p
Selkeä tasoero, muttei kuitenkaan ihan murskaa. Puoliajalle suht tasoissa.

Sykki-KoNMKY +13p
Vaikkei Sykki kotiareenalla pelaakaan, ei sali outokaan ole. Sykki jyrää voiton korinalta.

TuNMKY-HNMKY 2 +10p
Turku huhujen mukaan menettää takamiesosastosta vahvan tekijän. Se vaikuttaa tekemiseen, mutta Hkin joukkueen laatu ei kuitenkaan saa Turun syömähammasta kiinni.

HoNsU-PuHu +18p
HoNsU vie, mutta korinteko tökkii. Tai oikeastaan se kaukoheittopeli. Puolustus on kuitenkin rautaa.

Pyrintö2-Lapuan Korikobrat -13p
Pyrintö on hyvin johdettu ryhmä, mutta ratkaisijat puuttuvat. Lapuan vastaavat vastaavat huutoon. Ei mikään kaunis voitto, mutta voitto kuitenkin.

Divarin veikkaaminen tällä kierroksella tuntuisi olevan tällä kertaa helpompi. Kuten varmaan koko kausi. SM-sarjan pelit voivat kyllä mennä monelta osin yllättävästi. Tai oikeastaan odotetun vaihtelevasti.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös