Koripallo.com

TuRi 2014–2015

Viestejä
1 228
Vs: TuRi 2014–2015

Arrow sanoi:
Huhut Riennon kuolemasta olivat ilmeisesti liioiteltuja, sillä päävalmentajana tulevalla liigakaudella jatkaa Valpola. Apuvalmentajaksi on palkattu jo divariaikoina Rientoa päävalmentanut, U16-tyttöjen maajoukkueen ja viime kaudella Ura Basketin miesten divarijoukkueen valmentaja Jussi Räikkä.

Turun Riennon liigajoukkue luottaa valmennuksessa paikallisosaamiseen

Ja kokoonpanoon on tiettävästi uimassa todella iso kala.
 

pakkohan se on

Vs: TuRi 2014–2015

Sal-serkku sanoi:
Ja kokoonpanoon on tiettävästi uimassa todella iso kala.
Kysyä, että repeskö verkot, vai uiko kala Hyvinkäälle?
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

Riennon naisten Korisliigajoukkueen runko valmis

Lyhyesti Santos, Ekström, Mäkelä, Nurmi, Myllyoja ja Koskinen jatkavat. Omista A-junnuista liigajoukkueeseen tulevat Sanni Salonen ja Emmi Ukkonen. Tähän päälle aiemmin kerrotut jenkit Moore ja Myers, eli kymmenen pelaajan jengillä kauteen.

Lopettaneiden / alkavalla kaudella muualla pelaavien lista on sekä pitkä että valitettavasti valtaosin viimeisten kausien avausviisikkopelaajia. Kärkkäinen, Grönberg, Pelander ja Hietanen. Pelaajien rekrytoinnissa ei olla onnistuttu, jos Turun kokoiseen kaupunkiin ei saada ainoatakaan kotimaista pelaajaa houkuteltua :-\
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Nuori turkulaisjoukkue lähtee haastamaan kokeneempiaan Korisliigassa
Riento kauteen uusin voimin
Turun Sanomat
PEKKA JÄRVIÖ

KORIPALLO
Turun Riento aloittaa lauantaina käynnistyvän Naisten Korisliigan uudistuneella joukkueella. Turuttaret haluavat kuitenkin näyttää, että nuoresta joukkueesta on vastusta mille tahansa vastustajalle.
Riennon viime kausi oli hankala, sillä yhdeksän joukkueen runkosarjassa se jäi viimeiseksi neljällä voitolla. Sarjasta ei kuitenkaan pudonnut yhtään joukkuetta, ja alkavalla kaudella naisten liigassa pelaa kymmenen joukkuetta.
Viime kauden jälkeen Keravan Kori-80 (Energia Team) luopui kokonaan edustusjoukkuetoiminnastaan ja HoNsU anoi paikkaa 1. divisioonaan, joka jyväskyläläisille myös myönnettiin.
Vimpelin Veto nousi suoraan 1. divisioonasta, ja myöhemmin sarjaa täydennettiin Hyvinkään Pontevalla ja Tampereen Pyrinnöllä.

Treeniä takana vasta kuukausi
Riennon joukkuetreenit alkoivat syyskuussa, jolloin nykyiset ulkomaalaisvahvistukset, yhdysvaltalaiset Shafontaye Myers ja Amber Moore saapuivat. Heistä Myers on pelinrakentaja ja Moore laitapelaaja, joka pystyy pelaamaan tarvittaessa myös lähempänä koria.
- Myersin pituudeksi ilmoitettiin 173 senttiä, mutta todellisuudessa hän on ehkä 168. Hän on erittäin nopea ja vaikuttaa kaikin puolin taitavalta pelinrakentajalta, valmentaja Jukka Valpola kertoi.
- Yliopistopelaajilla ei kuitenkaan ole kokemusta eurooppalaisesta koripallosta, joten vie oman aikansa, että vahvistukset pääsevät sisälle meidän pelityyliimme, Valpola painotti.
Viime kauden pelaajista poissa ovat Katleena Kärkkäinen, Camilla Grönberg ja Sofia Pelander sekä myös yhdysvaltalainen La'Keisha Sutton, joiden mukana lähti iso kasa pisteitä ja levypalloja.
Lähtijöistä viime kaudella liigan tulokkaaksi valittu Grönberg pääsi opiskelemaan Jyväskylään ja siirtyi Äänekosken Huimaan.
Pelander puolestaan lähti opiskeluvaihtoon Tshekkiin Slovanka MB:n riveissä. Seuran nettisivujen perustella Pelander on heti päässyt aloitusviisikkoon.
- Emme voi kuitenkaan vetäytyä poislähtijöiden taakse. Nyt pitää entistä useamman pelaajan ottaa enemmän vastuuta. Meillä on kuitenkin korin alla nuorten maajoukkueessa esiintynyt 193-senttinen Elli Koskinen, ja myös Salla Ekström sekä Ida Myllyoja pystyvät pelaamaan siellä, Valpola selvitti.
- Panostamme aggressiiviseen puolustukseen ja periksiantamattomuuteen, jota yritimme jo viime kaudellakin, mutta joka oli ainakin ajoittain liian passiivista. Harjoituspelejä emme ole pelanneet lainkaan, ja se saattaa näkyä kauden alkupään peleissä, Valpola tunnusti.

Kausi alkaa vieraspelillä
Sarjaohjelmassa tapahtuneiden erilaisten säätämisten johdosta Riento aloittaa kauden kahdella vieraspelillä, ensin Honkaa ja sitten ”paikallisvastustaja” Forssan Alkua vastaan.
Alkuun ovat viime kauden jälkeen siirtyneet muun muassa Riennon kasvatti Minna Sten sekä Naantalin Koripalloilijoiden kasvatti ja myös Riennon juniorikoulun läpikäynyt Noora Suomilammi.
Riennon ensimmäinen kotiottelu on poikkeuksellisesti tiistaina 21. lokakuuta, jolloin Nunnavuoren palloiluhalliin saapuu nousijajoukkue Tampereen Pyrintö.[/quote]
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Riento avasi kautensa tappiolla
Honka–TuRi 90–58
UT, Espoo

KORIPALLO
Turun Riento kärsi Naisten Korisliigan avauskierroksella tappion Tapiolan Hongan vieraana selvin luvuin 90–58.
Riennolle oli jäänyt tyhjä arpa harjoituspelejä sopiessa ja se joutui lähtemään sarjakauteen ilman yhtään valmistavaa ottelua. Pienikokoinen Hongan joukkue oli valmiimpi kauteen ja se vei ottelua varsin selkeästi. Varsinkin ensimmäisellä puolikkaalla Riennon peliä leimasi hermostuneisuus, mutta toisen jakson alussa se onnistui kuromaan johtoa välillä pienemmäksikin ja vei kolmannen neljänneksen nimiinsä.
– Se oli ennakkoon tiedossa, että Honka tulee olemaan meitä edellä. Pelissä oli paljon hyvää, mutta huonoja jaksoja oli vähän liikaa, jolloin ero kasvoi liian nopeasti, Riennon päävalmentaja Jukka Valpola summasi.
Turkulaisista ehdottomasti positiivisimman kuvan itsestään jätti Ida Myllyoja. Hän oli joukkueen paras pistenainen 17 pisteellään ja kuudella levypallollaan. Muutenkin 18-vuotiaan otteet olivat lupauksia herättäviä.
– Ida oli aivan loistava tänään. Hän on nuori pelaaja ja tällaista vastuunottoa tarvitaan. Ei voi olettaa, että hän on joka pelissä yhtä hyvä. Ensimmäisellä puolikkaalla näki, että häntä vielä jännitti, Valpola arvioi.
Riennon vikkelä ja näppärä pelintekijä Shafontaye Myers joutui tekemään hurjan määrän töitä molemmissa päissä kenttää, kun joukkueella ei ollut kuin yksi takamies matkassa. Se alkoi näkyä hänellä liiankin paljon yksin yrittämisenä korinteossa.[/quote]
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Riennolta upea nousu
Alku–Riento 76–96

KORIPALLO
Naiskoripallon yllätyksellisyys ja tilanteiden nopea vaihtuminen todistettiin sunnuntaina Forssassa Alun ja Turun Riennon kohtaamisessa. Väkevästi aloittanut kotijoukkue hiipui koko ajan peliään parantaneen vierasjoukkueen edessä lopulta selvästi 76–96 (37–40).
Riennon valmentaja Jukka Valpola oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin viikontakaiseen verrattuna.
– Odotimme huomattavasti aggressiivisempaa kotijoukkuetta. Pelintekijämme Shafontaye Myers (33/7) oli nyt huomattavasti parempi kuin avausottelussa, vaikka muutaman huonon ratkaisun ottikin. (TS)[/quote]
TuRi kumosi Alun Feeniksissä
Harvinaisesti Yle vaivautui noteeraamaan pelin :eek: Nyt kun naisten liiga pääsee televisioon asti, alkaisivatkohan muutkin aluetoimitukset uutisoimaan naiskoripallosta, kuin vain Kanta-Hämeen osasto?
 
Viestejä
916
Vs: TuRi 2014–2015

Hieno länsisuomalainen asenne: "vaikka muutaman huono ratkaisun ottikin"
...ettei pääse tyttö ylpistymään!
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Kotiavaus ei mennyt suunnitelmien mukaan
Viimeinen neljännes Riennon turma
Riento–Pyrintö 83–93
Turun Sanomat
JUUSO HÄMÄLÄINEN

KORIPALLO
Turun Riento ja Tampereen Pyrintö palloilivat kolme neljännestä tasaisesti Naisten Korisliigassa, mutta viimeisen kymmenen minuutin aikana vierailijajoukkue karkasi selvähköön voittoon. Ottelu oli Riennnon kauden ensimmäinen kotipeli, ja joukkueen toiveissa oli toisenlainen lopputulos.
– Oli meillä saumat voittoon. Aloitimme toisen puoliskon hyvin, mutta sitten vastustaja otti aikalisän, enkä tiedä mitä sen aikana tapahtui. Me unohdimme puolustuspelin ja aloimme pelata pelkästään yksilöinä. Tämä on siitä tulos, päivitteli Riennon päävalmentaja Jukka Valpola.
– Pätkittäin ja ajoittain meidän pelimme kulki. Tämä oli vasta kauden kolmas ottelu, ei tässä päätä voi laittaa päätä pensaaseen. Onneksi voimme jo lauantaina yrittää seuraavaa voittoa, Valpola jatkoi ja viittasi Vimpeliin suuntautuvaan vierasreissuun.
Pyrintö oli ennen tiistai-illan ottelua vielä voitotta liigassa, mutta joukkue oli vahvistunut juuri ennen Turun vierailuaan. Tamperelaisjoukkueen uusia kasvoja olivat Jessica Schroll (11 pistettä, seitsemän levypalloa) ja Nashika Williams (10 pistettä, yhdeksän levypalloa).
Yhdysvaltalaisduon lisäksi turkulaisia kuritti Riennon ex-pelaaja Brittany Hedderson. Kanadalainen johti Pyrinnön peliä ja upotti siinä samalla 21 pistettä.
– Katsoin neljän aikaan netistä, että joukkue on saanut kaksi uutta vahvistusta. Emme osanneet varautua siihen. Ei tämä jää Pyrinnön viimeiseksi voitoksi, Valpola ennusti.

Jenkit ja Myllyoja Riennon pistenikkarit
Kotijoukkueen näkyvin hahmo oli Shafontaye Myers, joka vauhdikkaasti vastasi Riennon hyökkäysten rakentelusta. Myers heitti läheltä ja kaukaa pussittaen 29 pistettä. Tosin heitot eivät onnistuneet ihan kaikkein kovimmalla prosentilla.
– Pystyn parempaan, täytyy vaan parantaa heittopeliä, jutteli 22-vuotias rientolainen, joka valittiin joukkueensa parhaaksi pelaajaksi.
– Pelasimme ihan hyvin kolme jaksoa, mutta sitten sille tuli stoppi. Meidän täytyy tehdä kovasti hommia ja yhteistyötä, löytää oikea kemia ja uskoa omaan tekemiseemme, Myers kertoi miten Riento pääsee takaisin voittojen tielle.
Riennon toinen jenkkivahvistus Amber Moore oli hieman vaisumpi kuin maannaisensa, mutta Moorekin kirjautti kelpo tilastomerkinnät; 19 pojoa ja kuusi levyriä, joista tosin yksikään ei tullut hyökkäyspäässä.
Riennon oma kasvatti Ida Myllyoja sai myös paljon vastuuta. Hän urakoi pelissä liki 32 minuuttia, ja Suomen nuorisomaajoukkueissa nähty laituri ehti sinä aikana tehdä 17 pistettä ja napata viisi levypalloa.[/quote]
 

PiupaliPaupali

Vs: TuRi 2014–2015

Ei tämä jää Pyrinnön viimeiseksi voitoksi

Toivotaan että ei.

TuRin Myllyojan kehityskaari (eli mitä on tehty oikein) kiinnostaisi, sillä itse en ainakaan häntä B-ikäisenä kovin korkealle noteerannut. Nuorisomaajoukkueisiinkin taisi A-iässä paikka aueta vasta siihen saakka -96 syntyneissä maajoukkuepaikat vieneiden kyllästyessä siihen touhuiluun. Nyt naisten liigassa näyttää hänen pelaaminen tosi "kivalta" - HIENOA !!!
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Riento hurjasteli satasen Vimpelissä
ViVe–Riento 87–100
Turun Sanomat, Vimpeli
TOMI OLLI

KORIPALLO
Turun Riennon koripallonaiset esittivät jäätävää hyökkäyspeliä kukistamalla Vimpelin Vedon vieraskentällä 100–87 (53–41). Veto pysyi Riennon tahdissa käytännössä vain tasan päättyneen ensimmäisen neljänneksen, jonka jälkeen turkulaiset olivat omaa luokkaansa. Kentän todellisena kuningattarena hääräsi 42 pistettä lingonnut Shafontaye Myers.
Päävalmentaja Jukka Valpola oli helpottuneen tyytyväinen ottelun jälkeen.
– Hävisimme edellisen kampailumme Pyrinnölle, eli lähtökohta oli jännittävä. Mitään paineita ei kuitenkaan ollut puristeena.
Valpola oli etukäteen hieman huolissaan Vedon isoista pelaajista.
– Onnistuimme kuitenkin hyvin heitä vastaan. Olenkin joukkueesta erittäin ylpeä. Avain voittoomme oli luonnollisesti huikean tehokas hyökkäyspeli.
– Panostamme jatkossa selkeästi enemmän puolustuspeliin, eikä taululla tule todennäköisesti olemaan näin hurjia lukemia.
Vedon valmentaja Jarkko Havu myönsi Riennon paremmuuden.
– Teimme riittävän määrän pisteitä. Tällaisella määrällä otetaan hyvin usein voitto. Nyt se ei kuitenkaan riittänyt, sillä kaverin hyökkäyspeli oli todella tehokasta, kiteytti Havu.[/quote]
Naisten viime viikko
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Riento yhä ilman kotivoittoa
Riento–Ponteva 78–90
Turun Sanomat
PEKKA JÄRVIÖ

KORIPALLO
Turun Riento hakee edelleen ensimmäistä kotivoittoaan Naisten Korisliigassa. Kovilla nimillä vahvistunut Hyvinkään Ponteva haki Nunnavuoren palloiluhallista sarjapisteet tasaisen vahvalla esityksellään 90–78 (48–43).
Riento pysyi tahdissa mukana ensimmäisen puoliajan. Tauon jälkeen Ponteva paransi puolustustaan, kun taas rientolaisten puolustamisesta katosi juoni.
Samalla turuttarien pelaamisesta hävisi myös liike, jonka johdosta vanha tosiasia nousi jälleen esiin: jos puolustus ei toimi, ei toimi hyökkäyskään.
Tilanteesta 48–45 Ponteva repäisi viidessä minuutissa 15–0 -jakson. Tuosta Riento ei enää toipunut, vaikka viimeisen neljänneksen Riento voittikin viidellä pisteellä.
Ponteva vahvisti joukkuettaan mm. kansainvälisilläkin kentillä rutinoituneella Taru Tuukkasella, HoNsU:sta tulleella Titta Lepistöllä ja Alusta palanneella omalla kasvatilla Anni Jämsällä. Joukkueessa ei ole yhtään yhdysvaltalaispelaajaa, vaan ainoa ulkomaalainen on espanjalainen Ariadna Chueca.
37-vuotias Tuukkanen ei ylimääräisiä askeleita kentällä ota, mutta kaikki, mitä hän tekee, on täysin suunniteltua. Jos vapaa paikka tulee, hän pistää pallon pussiin, mutta tarvittaessa lähtee myös oikea-aikainen syöttö. Tuukkanen teki 23 ja Lepistö 18 pistettä.
– Ponteva sai toisella puoliajalla liikaa helppoja koreja, kun pelaajiltamme katosi ajatus. Kun liikkuminen väheni, aloimme pelata liikaa yksin, summasi Riennon valmentaja Jukka Valpola.
Shafontaye Myers on hallitseva hahmo Riennossa – ehkä jopa liikaakin. Ajoittain hänen heittonsa lähtivät liian hätäisesti ja toisinaan hän ajoi itsensä liian ahtaaseen paikkaan. Tämän totesi Valpolakin.
Toisaalta Myers teki komeat 32 pistettä ja alle 170-senttisenä pelaajana haki 11 levypalloa, joten hänen panoksensa on joka tapauksessa hyvin merkittävä.
Riennon nuoresta kaartista nousivat esiin tarkasti heittänyt Helmi Tulonen ja ujostelematta taistellut Sanni Salonen.[/quote]
Konkarit jyräsivät Turun parketilla
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Riennolla surkea päivä Kotkassa
PeKa–Riento 117–51
Turun Sanomat, Kotka
JORMA JYRKILÄ

KORIPALLO
Turun Riento kärsi kolmannen peräkkäisen tappion Naisten Korisliigassa lauantaina Kotkassa luvuin 117–51 (53–21).
– Odotin aika lailla enemmän. Ylivoimaisesti huonoin peli tähän mennessä, valmentaja Jukka Valpola sanoi.
Sarjan kestomenestyjä Peli-Karhut meni heti menojaan. Riento sai aikaan ensimmäisessä erässä (6–27) yhden pelitilannekorin.
– Ollaan harjoiteltu hyvä viikko, mutta ei oltu millään tasolla valmiita pelaamaan tätä peliä, Valpola murehti.
Riennon urheilullinen pelinjohtaja Shafontaye Myers oli kaikki kaikessa joukkueelleen, mutta hän sortui aika ajoin laittamaan oman edun joukkueen edun edelle.
– Jos yksi pelaajaa edes osuu, kannattaa hänen antaa yrittää, Valpola totesi.
Pelin korikuningatar Myers teki 24 pistettä, kun Riennon seuraavaksi paras, Margareeta Mäkelä sai aikaan seitsemän pistettä.
– Annettiin PeKan tehdä mitä halusivat. Hyvää tänään oli ainoastaan se, että saatiin lepuutettua pelaajia, kun sunnuntaina on ToPo vastassa Turussa, Valpola totesi.
PeKan tehokkain oli Lehtorannan sisaruksista nuorempi, Roosa Lehtoranta (20). PeKa pelasi puolet ottelusta kakkosviisikolla, mutta ero kasvoi silti yli 61 pisteeseen.[/quote]
 
Viestejä
1 547
Vs: TuRi 2014–2015

Turun isoilta tytöiltä puuttuu ketteryyttä, kun sitä Myersillä puolestaan on mallikkaasti. Harjoittelemaan mallin kuntoon!

Ja itseluottamus oli ainakin Kotkassa pohjamudissa. Muut kuin Myers eivät uskaltaneet ottaa heittoja selvistäkään onnistumispaikoista vaan syöttivät... ja aika kului. Mentaalivalmennusta!
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Riennon ote kesti vain vartin
Riento–ToPo 54–82
Turun Sanomat
PEKKA JÄRVIÖ

KORIPALLO
Turun Riennon peli pysyi kasassa 15 minuuttia Naisten Korisliigassa Torpan Poikia vastaan. Sen jälkeen ote kääntyi täysin helsinkiläisille, jotka voittivat loppua kohti leppoisaksi pallotteluksi kääntyneen ottelun selvästi 82–54 (41–32).
Riennon alku oli lupaava. Joukkue puolusti hyvin, ja sen seurakusena myös hyökkäyspäässä tuli hyviä ratkaisuja. Riento voitti ensimmäisen jakson 20–19 ja johti toisen jakson kahdeksannella minuutilla vielä 32–30. Sen jälkeen Riennon ote lässähti.
Toisen jakson loppuhetket ja tauon jälkeisen kolmannen jakson alkuminuutit mukaan laskien ToPo voitti peräti 32–0 ja ratkaisi samalla pelin.
Murhellisten minuuttien aikana Riennolta pettivät käytännössä kaikki osa-alueet. ToPo:n 185-senttinen Niina Laaksonen sai häärätä Riennon korilla liian vapaasti, kun turkulaispuolustus oli koko ajan hänen selän takanaan eikä pallon ja pelaajan välissä.
Laaksosen ohella ToPo:n syömähampaisiin kuuluivat Heta Korpivaara ja Dionne Pounds. He tekivät vieraiden 82 pisteestä yhteensä 61 pinnaa. Laaksosen saalis siis 28 pistettä ja 18 levypalloa, Korpivaaran lukemat olivat 18/11 ja Poundsin 15/15. Poundsin kaikki levyrit tulivat puolustuspäässä.
– Ei mikään joukkue kestä 0–32 -jaksoa. Puhuimme, että otettaisiin syöttölinjat poikki, mutta me jäimme topolaisten skriinien taakse. Heitimme myös ohi varmaan viisi lay upia, joiden jälkeen ToPo pääsi vastahyökkäyksiin, summasi valmentaja Jukka Valpola.
Shafontaye Myers heitti jälleen kentän korkeimmat pisteet, 29, mutta varsinkin kolmosten tarkkuus oli vaatimaton 16,7 % (18/3).
Myers jää kuitenkin liian yksinäiseksi, sillä toisena pelaajana vain Ida Myllyoja pääsi kaksinumeroiseen pistelukuun (10).[/quote]
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Huima juoksi karkuun Riennolta
Huima–TuRi 98–67

KORIPALLO
Riennon tappioputki kasvoi odotetusti jo viiden ottelun mittaiseksi Äänekoskella. Ottelu alkoi tasaisesti, mutta 20–18-tilanteen jälkeen Huima sai juoksupelinsä kuntoon, ja vei pätkän 33–8. Sen myötä kotijoukkueen johto lähenteli jo 30 pistettä. Homma oli siis selvä jo avauspuoliskolla.
– Pelaajamme alkoivat väsyä, ja oli pakko ottaa vaihtoja. Samalla passivoiduimme ihan liikaa, valmentaja Jukka Valpola selitti Huiman karkumatkaa.
Riennon korinteko oli aivan liikaa amerikkalaiskaksikkonsa Shafontaye Myersin (22) ja Amber Mooren (19) varassa. Myers ylsi hyviin pisteisiin heittopeliä haitanneesta sormivammasta huolimatta.
– Pitäisi löytää enemmän pelaajia, jotka ottavat hyökkäyspäässä vastuuta. Liian usein olemme yhden, kahden pelaajan varassa, syksyn parastaan esittänyt Nelli Nurmi (6) mietti. (TS)[/quote]
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Riennon voimat ehtyivät lopussa
Riento–Honka 83–91
Turun Sanomat
PEKKA JÄRVIÖ

KORIPALLO
Turun Riento metsästää edelleen ensimmäistä kotivoittoaan Naisten Korisliigassa. Espoolainen Tapiolan Honka ei ihmeitä esittänyt, mutta pystyi paremmalla joukkuepelaamisella ja taitavan yhdysvaltaisen Jennifer Schlottin johdolla nappaamaan kauden ensimmäisen vierasvoittonsa lukemin 91–83 (39–48).
Riennon pelaajia on viime ajan vaivannut kuume. Sillä oli varmasti oma merkityksensä lopputulokseen, mutta ennen kaikkea puolustuksessa turkulaiset tekivät liian paljon virheitä.
Ensimmäisellä puoliajalla Riennon hyökkääminen oli kohtalaisen onnistunutta. Shafontaye Myers on edelleen joukkueen tärkein lenkki. Aikaisemmissa kotiotteluissa varjojen mailla vaeltanut Amber Moore paransi huomattavasti pelaamistaan.
Sanni Salonen oli sentterien tehokkain.
Riennon peli hajosi toisella puoliajalla, kun Honka tuli tasaisen varmasti ensin tasoihin ja repäisi ratkaisevan eron pari minuuttia ennen loppua.
Hongan puolustus liikkui paremmin ja pelaajat auttoivat hyvin toisiaan. Myersin kimpussa oli välillä jopa kolme espoolaista, jolloin useimmiten tuli myös riisto.
– Meiltä loppui energia, kun emme ole päässeet sairauksien takia treenaamaan koko joukkueen voimin. Sen jälkeen emme toteuttaneet taktiikkaamme, jolloin Honka pääsi tekemään helppoja koreja, summasi valmentaja Jukka Valpola.
Riennon kotipelit Nunnavuoren palloiluhallissa jatkuvat jo tänään klo 17, jolloin vieraaksi saapuu uudistunut Forssan Alku. Entiset rientolaiset Minna Sten ja Noora Suomilammi ovat edelleen Alun paidassa.[/quote]
 
Viestejä
264
Vs: TuRi 2014–2015

[quote author=Turun Sanomat]Alulle helppo voitto vaisusta Riennosta
Riento–Alku 54–80
Turun Sanomat
PEKKA JÄRVIÖ

KORIPALLO
Vahvasti uudistunut Forssan Alku ei antanut Turun Riennon yllättää itseään toista kertaa Naisten Korisliigassa.
Kauden toisessa ottelussa lokakuussa Riento haki pisteet Forssasta 20 pisteen marginaalilla, mutta nyt Nunnavuoren palloiluhallissa Alku pisti paremmaksi ja takoi tulostaululle tylyt lukemat 80–54 (45–22).
Alku on ollut liigan alisuorittaja. Valmentaja Rami Salonen sai siksi tehdä tilaa Jari Marjamäelle. Myös yhdysvaltalaiset Dequesha McClanahan ja Natasha Morris saivat lähteä, ja heidän tilalleen pestattiin Sarah Hansen, Ashley Evans ja Brittany Kennedy.
Heistä varsinkin 178-senttinen Hansen oli Riennolle pitelemätön. Hän teki 25 pistettä hyvällä prosentilla ja otti 13 levypalloa.
Alku selvisi pelistä varsin helposti, sillä Riennon otteista heijastui sairauksien aiheuttama harjoittelun puute, joka näkyi myös muutaman pelaajan asenteessa. Pahiten pihalla oli Shafontaye Myers, jota tosin puolustettiin hyvin, mutta jonka pelihalut olivat jääneet pukukoppiin.
Alku paketoi ottelun toisella kymmenminuuttisella, jonka se voitti 26–8. Ajoittainen paikkapuolustus sekoitti Riennon hyökkäyskuviot, ja kun forssalaiset hallitsivat myös levypalloja, ei ottelun voittajasta ollut toisella puoliajalla enää epäselvyyttä.
– Harjoittelemattomuus näkyi jälleen. Tiesimme, että Alku vetäytyy välillä paikkapuolustukseen, mutta emme osanneet pelata sitä vastaan. Saimme hyviä heittopaikkoja myös kolmen pisteen viivan taakse, mutta kun heitot eivät osu edes levyyn, niin silloin on vaikea voittaa, totesi valmentaja Jukka Valpola.
Onneksi 16-vuotias oma kasvatti Marika Korpinen näytti, että vaihtopenkiltä löytyy tuuraajaa Myersille. Ikäluokkansa maajoukkueessakin ollut Korpinen pelasi erittäin ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Hyvän illan saaliina oli 11 pistettä.
Amber Moore osoitti olevansa vahvistus. Hän antoi muutaman loistosyötön pelikavereilleen, jotka eivät aina olleet hereillä vastaanottamaan niitä.
Ottelun palkintoraati palkitsi Alusta Minna Stenin, joka teki 14 pistettä ja torjui pari kertaa komeasti. Hansenin tasolle hän ei kuitenkaan yltänyt.[/quote]
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös