Koripallo.com

Tapiolan Honka 2014/15

Viestejä
1 542
Huhujen mukaan rahat kasassa sekä miesten että naisten liigalisenssiin. Ja ekat sopparitkin jo julkistettu. Hienoa!
 
Viestejä
2
Vs: Tapiolan Honka 2014/15

Hongan kannattajan ajatuksia ensi kaudesta, näin aikaisessa vaiheessa.

Tuomas Iisalo tuli jonkinlaisena yllätyksenä penkin päähän. Tietyllä tavalla erikoinen, mutta toisaalta ymmärrettävä ratkaisu.

Viime kausi oli pelaajahankintoihin nähden menestys, eli siinä mielessä on erikoista, että Pekka Salmiselle ei jatkodiiliä kouraan laitettu. Aavistelisin, että coach Salminen olisi ollut jonkin verran tyyris valinta, ja yhdistettynä heikohkoon CV:hen oli toisaalta ihan ymmärrettävää, että annettiin hänen mennä. Kiitokset kuitenkin coach Salmiselle näistä kahdesta viimeisestä kaudesta, ailahtelevalla pelillä päästiin kumpanakin kautena pelillisiin tavoitteisiin. Tosin vieläkin näin kesäkuussa ketuttaa, että ei sitä yhtä ainutta kotivoittoa pleijareissa saatu, se 2. peli oli pahimman sortin ryöstö - aivan kuten coach asiasta lehdistötilaisuudessa kertoikin.

Uusi käskyttäjä Tuomas on ollut viime kaudet ammattimaisimpia ja analyyttisimpiä koripallonpelaajia Suomessa ja uskon vakaasti, että Tuomaksella on valoisa valmentajaura edessään. Tuomaksessa on tiettyä potentiaalia tehdä pelillisesti saman Tapiolan Hongalle, mitä Bana teki FC Hongalle. Koen että tämä on Hongalle fiksuin tie.

Juniorimylly on perinteisesti ollut Hongassa kova, mistä puhuu junnusarjojen menestys viime vuosien aikana. Näkisin, että näillä yleisömäärillä ja fanien omistautumisen asteella ainoa kestävä tie sarjassa säilymisessä ja menestymisessä tulee olemaan juurikin junioripelaajien parempi kasvattaminen liigapelaajiksi. Toki meillä on hyviä yksittäisiä esimerkkejä Hongassa kukkaan puhjenneista pelaajista, mutta FC Hongassa juniorimylly on pyörinyt nähdäkseni vieläkin nopeammalla tahdilla liigassa. Fudiksen puolella joka kausi muutama uusi pelaaja on breikannut kokoonpanoon. Ei kaikista tarvitse Koposia tulla, mutta tasaisen varmoja suorittajia (kuten Kopio viime kaudella) olisi hyvä saada lisää.

Onko tällainen junnujen kasvattaminen edes mahdollista? Ei kyllä ainakaan heti koriksen puolelta tule mieleen vastaavia vähääkään menestyneitä joukkueita viime kausilta. Ainakin tällainen vaatisi minuuttien jakamista isommalle sakille, kauden aloittamista todnäk alavireisesti. Ensimmäisen vuoden coachille voi olla vaikeaa suhtautua oman joukkueen menestymiseen tällä tavalla. Lisäksi onnistunut kausi kaipaisi muutamia omistautuneita (Tuomaksen kaltaisia) veteraanipelaajia. Sekä tietysti onnistuneet jenkit pienellä budjetilla. Viime kaudelta Kino ja Ronnie jatkoon, Brady got the feeling that we're not in Kansas anymore--> ei jatkoon.

Mikäli taas Honka mielii kovien kotimaisten hankkimista ja budjetin kasvattamista, ihmettelen suuresti Tuomaksen valintaa coachiksi. Ekan vuoden valmentajan valinnassa kuitenkin aika paljon riskejä. Tämä on kuitenkin eri kannanottojen perusteella epätodennäköisempi skenaario.

Ja vielä sen verran, että jos Syrjänen tulee Tuomaksen avuksi niin olisin todella yllättynyt.
 
Viestejä
928
Vs: Tapiolan Honka 2014/15

Kyllä. Vähän jo huolestutti, kun huhut veivät Odabasia milloin mihinkin päin. Mutta nyt on hyvä!
 
Viestejä
35
Vs: Tapiolan Honka 2014/15

Jos Se nyt edes teoriassa mitään kertoo niin Ronnie ajeli minua Tapiolassa pyörällä vastaan eilen "Honka voittaa"- paita päällä ;D
 
Viestejä
800
Vs: Tapiolan Honka 2014/15

Ottajia Antonilla olisi ollut, mutta loistava juttu, että hän jäi Honkaan. Edellisen kauden loppu jätti varmasti jotain hanpaankoloon ja ehjä ensi kausi avaa taas uusia mahdollisuuksia.
 
Viestejä
1 542
Vs: Tapiolan Honka 2014/15

TitoK sanoi:
Jos Se nyt edes teoriassa mitään kertoo niin Ronnie ajeli minua Tapiolassa pyörällä vastaan eilen "Honka voittaa"- paita päällä ;D
Oisko ollut Honka Summer Campilla tsemppaamassa junnuja. Ohjaajilla näytti olevan "Honka Voittaa" T-paidat uniformuna.
Mieltä lämmittävä näky tänäänkin siitä ohi ajellessa, kun koripalloilevia pikkujunnuja oli koko Urheilupuiston alue täynnä.

Pakko uskoa, että Suomen parhaan junioriseuran työ alkaa tuottaa hedelmää, kun katsoo tätä harrastuksen laajuutta. Toivotaan, että syksyllä nämä junnut vanhempineen löytävät tiensä Mankkaan hallille omia kannustamaan. Sekä miesten että naisten joukkuetta.
 
Viestejä
1 607
Vs: Tapiolan Honka 2014/15

223 lasta veti läpi ensimmäisen kesäleiri viikoon Summahallilla ja ympäröivässä luonnossa ja ulkoilmassa oheisrajoitteluna hyvien kelien merkeissä.

Ensi viikolla jatkuu hieman pienemmällä porukalla ja vähän toisella painopisteellä.

Honka harjoittelee laajasti myös kesällä.

Omasta mielestäni ideaalitilanteessa Hongan laaja junioripohja antaa mahdollisuuksia kasvattaa hyviä aikuispelaajia entistä enemmän tulevina vuosina.

Toivoisin että Honka ja yhteys espoolaisuuteen näkyisi laajasti joukkueen identiteetissä. Myös intensiivinen Hongan pelitapa edellyttää laajaa rotaatio pohjaa ammentaa tuoreita jalkoja peleissä.

Myös jenkkivahvisistukset ovat myös jatkossa hintalaatu suhteeltaan varmoja nappivalintoja.

Hermon täytyy pitää valmennuksessa, joukkueen johdossa ja katsomossa pitää myös käytännössä, ettei jää juhlapuhe jargoniksi.

Näin Honka voisi positiivisella tavalla erottua ja olla edelläkävijä. 8]
 
Viestejä
3
Vs: Tapiolan Honka 2014/15

Hongalla tällä hetkellä sopimukset Villematti Kopion, Anton Odabasin, Joni Herralan, Tero Laitisen, Okko Järven ja Henri Niemistön kanssa. Valmentajana Tuomas Iisalo. Aloituksessa voisivat pelata Viltsu Kopio (pelipaikka 1-2) ja Anton Odabasi (3-4)???

Honka tarvitsee siis aloitukseen vielä yhden takamiehen, laiturin ja sentterin. Olisivatko nämä 3 pelaajaa jenkkejä? ??? Voisiko Tero Laitinen olla aloituksessa?

Sitten vaan pelaajia hankkimaan HONKA! :)
 
Viestejä
16 284
Vs: Tapiolan Honka 2014/15

Tällainen, puhdas pointti Puerto Ricosta tuli:
http://basketball.eurobasket.com/player/Emanuel_Ubilla/115638

Tosiaan hyvä pointti, joka mieluummin pyörittää peliä kuin skoraa. Toki viime kaudella puolivälierissä paukutti kovaa jälkeä Den Helderin paidassa Hollannissa. Hyvä kaukoheittäjä. Pelannut siis paljon Tsekissä ja Slovakiassakin.

Lisäksi Puotila takaisin ja Wuorenjuuri jatkaa.
 
Viestejä
1 607
Vs: Tapiolan Honka 2014/15

Aika usein käy niin, että selkeää ja osaavaa point guardia haetaan, mutta saadaan shooting guard tai parhaimmillaan comboksi jälkeenpäin selitetty pelaaja. Nyt näyttää kylläkin ennakkotietojen perusteella, että saataisiin todellakin sitä mitä tilataan.

Hongan rosteri alkaa olla oman näköisensä. Isoja miehiä vielä huutaa lisää. Mutta onhan niitä toki ainakin USA kiintiön sisällä saatavissa pari kappaletta.

MM-kisojen stimuloimana Susijengi boomi nousee ennen Korisliiga kauden alkua tappiinsa. Avainasia on nyt sitten se, miten Susijengin huomioarvo onnistutaan kanavoimaan katsoja- ja yhteistyökumppanivirraksi Korisliigaan. 8]
 
Viestejä
1 542
Vs: Tapiolan Honka 2014/15

Hienoa saada Ville Puotila takaisin. Joukkue on nuori ja sitä myötä myös nälkäinen. Tällä rosterilla on mahdollista saada Espoossakin yleisö innostumaan - omia kasvatteja paljon ja naapuriseurasta loput. Toivotaan, että jenkkivalinnatkin osuu nappiin. Budjetti on todella rajallinen tänä(kin) vuonna, mutta eihän sitä pelkällä budjetilla näitä kisoja voiteta.
 
Viestejä
5 500
Vs: Tapiolan Honka 2014/15

Aikamoinen kaverihankinta tämä Udanoh. Tässä ehkä näkyy Iisalon kokemattomuus päävalmentamista, koska nämä "hyvät harjoittelijat" eivät ole hyviä hankintoja. Udanoh oli viime kaudella yllättävän hyvä, mutta sekin johtui lähinnä olemattomista odotuksista. Pitkä miinus.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös