Koripallo.com

Delfin Basket 2014 miesten sarjat

Viestejä
74
Kesän ylivoimaisesti suurin ja maailmanlaajuisesti eniten mediahuomiota keräävä koripalloturnaus alkaa viikon kuluttua. Tänä vuonna miehet ottelevat kahdessa eri sarjassa: Fun ja Kilpa.
Viime vuotiseen tapaan on aika loihtia miesten turnauksista ennakko. Aivan kuten turnauksessakin, suuremman huomion analyyseissämme kerää Kilpa-sarja.


Kilpa-sarja:

Lohko A

Kultainen Kakkonen
Vyborg

#Liikameisseli

Kultainen Kakkonen on pitkään ollut Delfin Basketin kestomenestyjä ja Jussi Turjan johdolla voittaa myös lohkonsa. Vyborg antanee itäeurooppalaisen väkevän vastuksen, mutta saa tyytyä lohkon 2. sijaan. #Liikameisseli, mikäli sama joukkue kuin aikaisempina vuosina myös Easter Tournamentissa, on valitettavasti hiukan liian kokematon ja taidollisesti puutteellinen näihin peleihin.


Lohko B

Warriors
Naurukellari

MONNIT

Vaikka puolustavan mestarin Warriorsin rosteri on hiukan viime vuodesta heikentynyt (Frost ja Moultrie), lähtee se tämänkin vuoden turnaukseen todennäköisenä finaalijoukkueena. Ronnie Clark, HL Coleman, Justice Graham ja Chauncey McBride tuovat taitoa ja kokemusta. Heitä on tukemassa väkeviä nuorukaisia (mm. Orlando Taylor, Marcel Moore ja lähes 260cm pitkä Ali Mubashar Ahmed).
Naurukellari ja MONNIT ratkovat tämän ”kuolemanlohkon” perjantain aamupäivän pelissä. Naurukellari on menettänyt viime vuodelta kaksikon Juvonen-Salminen, mutta paikannut nämä menetykset Van Andringa-Moultrie –kaksikolla. Lauri Järvisen johdattama hyökkäys väkevien sisäpelaajien tukemana tekee Monneista kenelle tahansa joukkueelle vaikean vastuksen. Uskomme kuitenkin Naurukellarin venymiseen.


Lohko C
Team Möllikkä
UU

Himpulat

Team Möllikkä lähtee pienenä ennakkosuosikkina C-lohkon kamppailuihin. Pitkälti samoista pelaajista koostuva joukkue antoi Korisliiga-karsintojen välierissä todella kovan haasteen sarjanousija Seagullsille. Kestomenestyjänä tunnettu UU antaa Mölliköille tiukan vastuksen ja menee jatkoon lohkon 2. sijalla. Himpulat Karkkilasta ovat siinä mielessä pieni kysymysmerkki, että mikäli saavat viime kaudella Warriorsin riveissä olleen Frostin mukaansa, on joukkue hyvin todennäköisesti lohkon 2. paikassa kiinni.


Lohko D

Miami Allstars
Rutto

Teekkarit

Miami Allstars tuo jälleen yhdysvaltalaispainotteisen joukkueen ohella cheerleaderit ja valoshown mukaansa. Viime vuonna kärsityn finaalitappion jälkeen joukkue on vahvistunut entisestään. Joukkueen runko Damon Williams – Matt Gibson – Rudolf Mua – Arsene Towa on jo sen verran tulivoimainen, että loppurosterin nimillä ei lopulta edes suurta merkitystä ole. Miamin joukkueeseen saattaa huhujen mukaan tulla vielä yksi todella nimekäs lisäys.
Todellinen kestomenestyjä Leikkausrutto on kaunistanut nimeään entisestään ja ottaa lohkon 2. sijan. Heiskanen-Heiskanen-Heiskanen –kolmikon johdattama Teekkarit taitaa jäädä lohkossa heittopussiksi.


Puolivälierät:


Kultainen Kakkonen Naurukellari

Lauantai-iltana on tarjolla herkullinen puolivälieräkohtaaminen kahden hyvin heittävän joukkueen välillä. Huikea ilotulitus päättyy lopulta Naurukellarin tiukkaan voittoon laajemman rosterinsa myötä. Moultrie lienee tässä ottelussa ratkaisevassa roolissa.


Miami AllstarsUU

Miamin vakuuttava marssi jatkuu puolivälierissä. UU:lla ei yksinkertaisesti riitä urheilullisuus, fyysisyys tai taito antamaan kunnon haastetta sponsoroidulle tähdistöjoukkueelle. Jalonen pitää UU:ta pystyssä nii pitkään kuin pystyy, mutta fakta kuitenkin on, että Miami etenee 1v5-koriksellakin tässä turnauksessa ainakin välieriin asti. Miami heittämällä välieriin yli 15 pisteen marginaalilla.


WarriorsVyborg

Warriors lähtee tähänkin otteluun suosikkina, vaikka takakenttäosasto onkin pienimuotoinen kysymysmerkki. Vygorgilla ei yksinkertaisesti taitopuoli riitä ja Clark-Graham-Taylor –kolmikko pystyy kyllä venäläistankit pysäyttämään. Warriorsille noin 20 pisteen voitto.


Team MöllikkäRutto

Koripalloromantikoille tämä ottelu lienee puolivälierien paras ottelu. Vastakkain on nimittäin kaksi joukkuekoripalloon luottavaa joukkuetta. Kovan rosterin (mahdollisesti Rasinaho, Liljebergit, Myllyniemi, Marttinen yms.) omaavan Möllikän urheilulllinen ja lievä taidollinen paremmuus ratkaisee kuitenkin tämän tiukan kamppailun.


Välierät:


Miami AllstarsNaurukellari

Turnauksen ylivoimaisesti sympaattisimman joukkueen tähdenlento taitaa valitettavasti katketa viimeistään välierävaiheessa. Naurukellarin suurin toivo lienee ottelun ajankohta (su klo 9:00). Mikäli Moultrie pystyy välttymään virheiltä, on joukkueella mahdollisuus. Fakta kuitenkin on, että Naurukellari ei Moultriella yksin pysty Miami-jättien Williams-Mua-Towa fyysisyyteen vastaamaan. Miami pakotetaan antamaan tässä ottelussa vihdoin parastaan, mutta mitä enemmän intensiteetti nousee, sitä vahvemmalla Miami on. Helpolla ei finaalipaikkaa Naurukellarin itsepäisiltä persoonilta viedä. Miami silti finaaliin.


WarriorsTeam Möllikkä

Yksilötaito vs joukkuekoripallo. Kyseessä on aika samanlainen ennakkoasetelma kuin toisessakin välierässä, mutta tässä kamppailussa Möllikkä pystyy nappisuorituksella Warriorsin yllättämään. Se kuitenkin vaatii loistavaa toteuttamista, heittojen osumista ja vastaavasti Warriorsin pelin jonkinlaista hajoamista. Sen verran paljon enemmän fyysisyyttä Warriorsilta kuitenkin löytyy ja etenkin Ronnie Clarkin taito saattaa lopulta olla liikaa Mölliköille. Viime vuoden finaalien uusinta nähdään Pyynikillä.


Finaali:

Warriors Miami Allstars
Edessä siis finaali, joka on varmasti jokaisen ennakkokaavailuissa todennäkösin vaihtoehto. Viime vuonna Warriors kykeni liikuttamaan palloa ja juoksemaan kenttää Miamia paremmin. Moultrie ja Frost ovat kuitenkin sisällä sen verran kovia menetyksiä, että Miamin sisäpresenssi lienee tämän vuoden finaalissa Warriorsille liikaa. Miami saa revanssinsa ja turnauksen tähtisikermä juhlii Pyynikillä!



Fun-sarja:
Fun-sarjassa Tampereen tarjoamat oheisviihdykkeet nousevat tärkeydessään lähes itse koripallon tasolle. Tasollisesti selvästi epätasaisempi sarja ratkaistaan joukkueiden BC Finish, Lefa ja Pojat, KoriJarit, Saunamajurit ja Fun-sarjan sympaattisimman joukkueen Statistien välillä (kiinnittäkää eritoten huomiota Keijosen kuuluisaan otteeseen).
Vaikka kirjottaja toivookin Statisteille onnea ja menestystä, uskoo se silti jommankumman honkalaisjoukkueen mestaruuteen.


EDIT 25.7.2014:
Kilpasarjan välierät onkin siirretty sunnuntaiaamulta lauantai-iltaan. Tämä järjestely suosinee eritoten Miami Allstarsia.
 

Himpulat

Vs: Delfin Basket 2014 miesten sarjat

Mites toi kentän ulkopuolinen suorittaminen?
 
Viestejä
74
Vs: Delfin Basket 2014 miesten sarjat

Himpulat sanoi:
Mites toi kentän ulkopuolinen suorittaminen?

Siel on taso sen verran kova, ettei tän tason noviisi uskalla niitä suorituksia lähtee arvioimaan ollenkaan.
 
Viestejä
142
Vs: Delfin Basket 2014 miesten sarjat

Mielenkiintoista. Myöskin Chicagon Hullu Pakki passaa tänäkin vuonna pelikuviot...pakko vääntäytyä katsomaan joku peli...

chp
 

Eddi

Vs: Delfin Basket 2014 miesten sarjat

Myös Opetuslapset ovat ainakin iltakahinoissa tuoneet oman panoksensa erinomaisesti esille. Kuulemma sauna huutaa torin laidassa perjantaista sunnuntaihin. Lasken myös ennakkokaavailuissa joukkueen 8 joukkoon yltäväks.
 
Viestejä
9 123
Vs: Delfin Basket 2014 miesten sarjat

Warriorsin pelaajat oli ihan nakit ja muusi jo eilen Aussie Barin terassilla. Blondit kainalossa tietenkin.
 

players

Vs: Delfin Basket 2014 miesten sarjat

Ettei vaan olisi ollut Miamin pelaajia, kun Warriorsit vasta ajelevat kohti Tamperetta. :)
 
Viestejä
74
Vs: Delfin Basket 2014 miesten sarjat

players sanoi:
Ettei vaan olisi ollut Miamin pelaajia, kun Warriorsit vasta ajelevat kohti Tamperetta. :)

Jep. Oli Miamin äijiä.

B-lohkossa heti yllätystulos: Naurukellari kaato Warriorsin 73-65 (johti parhaimmillaan "joku 25"). Tarkoittaa, että Warriors-Miami -uusintafinaalia tuskin nähdään (joutunevat samalle puolelle kaavioo).

Fun sarjasta: Vergi Nation saavat toiseen peliinsä aikamoisia vahvistuksia (Rajala+Herrala) = taislevatsarjan voitosta.
 

Tässä

Vs: Delfin Basket 2014 miesten sarjat

http://delfinbasket.torneopal.fi/taso/sarja.php?sarja=MFK

Itselläkin kesti hetken löytää oikeaan paikkaan, mutta kyllähän tuolla kaikki tarpeellinen on. Vielä jos klikkaat joukkuetta, niin näet kaikki mahdolliset otteluajat ja -paikat koko turnauksen ajaksi. Toki tässä vaiheessa turnausta niitä vaihtoehtoja ei enää paljoa ole.

Ja finaali tosiaan 16.15 Pyynikillä.
 

voivoviv

Vs: Delfin Basket 2014 miesten sarjat

Warriorssi taisi olle pelkkä vitsi. Viipurilta turpaan ja enään ei pelit kiinnostanut.
 

peukku

Vs: Delfin Basket 2014 miesten sarjat

voivoviv sanoi:
Warriorssi taisi olle pelkkä vitsi. Viipurilta turpaan ja enään ei pelit kiinnostanut.

;D ;D

Älä!
 

Delfinbasket 2015

Vs: Delfin Basket 2014 miesten sarjat

Onnistuisiko delfin basket 2015 ennakko keneltäkään? 4ProPalotie?
 
Viestejä
74
Vs: Delfin Basket 2014 miesten sarjat

Delfinbasket 2015 sanoi:
Onnistuisiko delfin basket 2015 ennakko keneltäkään? 4ProPalotie?

Tulee joko ke illalla tai to päivällä jahka palaan Kisakalliosta
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös