Koripallo.com

MM-koris 2014: 24 joukkuetta 24 päivässä

Viestejä
1 729
FIBA-World-Cup-2014.jpg


Koripallon MM-kisat lähestyvät huimaa vauhtia, kuten esimerkiksi kisatopikin suorastaan vellovasta keskustelusta voi päätellä.

Turnaukseen ottaa taas kerran osaa läjä mitä eksoottisempia joukkueita ympäri maailmaa, joista suuresta osasta kaltaisellani korisnörtilläkään ei ole yksinkertaisesti mitään käsitystä. (Virtuaalikaljat sille, joka osaa nimetä yhdenkin Egyptin maajoukkuekoripalloilijan googlaamatta.) Kuitenkin urheilusta saa aina enemmän irti silloin, kun tietää edes suunnilleen, että mitä oikeastaan on katselemassa. Näinpä ajattelin tarttua härkää sarvista ja hyödyntää nykyteknologian tiedonhakumahdollisuuksia omalta sohvaltani tavoitteena saada edes jonkinlaista yleiskuvaa luotua Uuden-Seelannin kolmosrallista, Algerialaisista partajepeistä, krotialaisesta seksikoriksesta, Goran Dragicin hienoudesta sekä muista turnausta ympäröivistä kahvipöytäkeskustelunaiheista.

Kisojen alkuun on nyt 24 vuorokautta ja osallistuvia joukkueita on yhteensä 24, joten ei tarvitse olla mikään Gandhi selvittääkseen mihin tahtiin näitä juttuja tipahtelee. Järjestys on heikoimmasta parhaimpaan oman täysin subjektiivisen rankingini mukaan, täten oikeasti kisojen kannalta merkityksellisten joukkueiden vuoron tullessa käytössä on ihan oikeaa tietoakin. Toinen syy on se, että joukkueiden parantuessa myös tason voisi periaatteessa ajatella nousevan päivästä toiseen, mikä antaa lukijalle teoreettisen mahdollisuuden uskoa, että ei tämä välttämättä ihan täysi farssi ole loppuun saakka.

En siis todellakaan väitä olevani minkään tason asiantuntija senegalilaisen tai meksikolaisen koriksen suhteen, mutta tuskinpa on kukaan muukaan, ja siksi ajattelin että tällainen voisi olla ihan mielekiintoinen. Ainakin itselleni tutustuminen uusiin korismaihin on toistaiseksi ollut miellyttävää. Osa teksteistä on kirjoitettu viikon kaksi ennakkoon, joten älkää nousko barrikadeille, vaikka aivan viimeisimmät juonenkäänteet puuttuisivatkin.

Ja näin pidemmittä puheitta...
 
Viestejä
1 729
Vs: MM-koris 2014: 24 joukkuetta 24 päivässä - Etelä-Korea

24. Etelä-Korea

KOR.png


Saavutukset MM-tasolla: Viimeksi mukana vuonna 1996, jäi lohkossaan viimeiseksi häviten kaikki ottelunsa

Miten päässyt kisoihin: Sijoittui Aasian mestaruuskilpailuissa kolmanneksi kaataen pronssiottelussa Kiinan Taipein eli Taiwanin.

Tärkeimmät pelaajat:

PG Kim Sun-Hyung (25v, 187cm, Seoul SK Knights)

Small_SunhyungKIM.jpg


Aloittava pelintekijä. Tuulennopea pallon kanssa, muttei merkittävä uhka kolmoskaaren takaa. Analyysi perustuu tasan tarkkaan tähän videoon.

SG Cho Sung-Min (29v, 189cm, Busan KT Sonicboom)

cho+sung-min+sports163+091711.jpg


Tappava kaukoheittäjä, joka tiputteli Aasian mestaruuskisoissa kolmoset 46% tarkkuudella mukiin ja myös Sonicboomin riveissä yli 40% tarkkuuksilla kaudesta toiseen. Kantaa suurimman korintekovastuun ja kaiken lukemani (=yksi faniartikkeli) perusteella suonissa virtaa pelkkää jäävissyä ratkaisuhetkillä.

SF Moon Tae-Jong aka. Jarod Stevenson (38v, 200cm, Incheon ET Land Elephants)

500m_0.jpg


Taistelee joukkueen kiintiöulkomaalaispaikasta Lee Seung-Junin eli Eric Sandrinin kanssa. Land Elephantsin Moon omaa pelikokemusta mm. Fenerbachesta ja Unics Kazanista, ja tuo kokemus yhdistettynä tähän videoon tekee mielestäni Moonista Korean selkeän kakkosoption ottelun ratkaisuhetkillä jäävissy-Chon takana.

Jarod Stevenson 문태종 (Moon Tae Jong) 창원 LG 세이커스 LG Sakers buzzer beater 2013/10/12

Ikävä kyllä Korea ei moneen kovin tiukkaan otteluun taida päästä.

PF Kim Joo-Sung(34v, 205cm, Wonju Dongbu Promy)

201011212039343711.jpg


Joukkueen johtava korinaluspelaaja. Hyvä heitontorjuja ja omaa highlightisen perusteella varsin Luis Scola-tyyppisen hyökkäysgeimin. Ainakin Korean liigassa.

Etelä-Korea - Don't drink and drive, kids

Esittelykierros alkaa luontevasti maalla, jonka koripalloa tuskin kukaan täysin selväjärkinen osaa pahemmin analysoida. Kaikki Korean joukkueen pelaavat kotimaassaan ja ovat täysin ”nevahööd susta”-kamaa, joten arvatenkin kiusaus oli suuri korvata oikeat nimet lystikkäillä kaukoheittäjä ”Joka-Kuti Huti” ja työmyyrä ”Hui-Lai Lee”-vitseillä, mutta pysytään nyt asiassa kuitenkin.

Yllättäen en osaa myöskään Etelä-Korean liigasta sanoa paljoakaan, paitsi että kovin hyvä sarja se ei ainakaan ole. Tilastojen valossa parhaat pelaajat näyttävät olevan jenkkejä, jotka on houkuteltu Koreaan lähinnä mielettömillä palkoilla pelitaitoihin suhteutettuna. Lähteiden mukaan joidenkin vahvistusten kausiansiot pyörivät jopa jossain 700 000 dollarin paikkeilla. Maajoukkueen tasosta kertoo ehkä eniten se, että Korea selvisi kisoihin voittamalla koriksen suurmaat Malesian, Intian, Bahrainin, Kazakstanin, Kiinan, Qatarin ja Taiwanin. Eli mitään mielettömiä urotekoja ei kisapaikkaan oletettavasti vaadittu.

Sen lisäksi, että Korea lähtee jo valmiiksi kisoihin lähinnä ottamaan selfieitä vastustajien kanssa ja maistelemaan tapaksia Las Palmasissa, on sen joukkue kärsinyt pahasti loukkaantumisista. Joukkueen paras korintekijä Aasian mestaruuskisoissa, Soulilaisen yliopistojoukkueen takamies Kim Min-Goo nimittäin toikkaroi kesäkuun alussa useamman promillen humalassa autollaan kolarin rekan kanssa. Tuloksena jonkinlainen vakava vamma lonkkanivelen lähettyvillä, mikä saattaa jopa lopettaa kaverin peliuran. Tämän seurauksena muilta pelaajilta kiellettiin alkoholinkäyttö täysin ja pelaajille määrättiin täsmälliset kotiintuloajat leirien ja matkojen aikana. Kirsikkana kakun päälle harjoitusringin kolmelle yliopistoikäiselle pelaajalle määrättiin henkilökohtainen valvoja joukkueen vanhemmista pelaajista. Korea!

Kim on muutenkin ilmeisen värikäs tapaus.

Aaron Haynes bumps Korean player - South Korea demands apology

Yllä olevan insidentin takia Aaron Haynes vaimoineen sai kuulemma jopa tappouhkauksia äkäisiltä korealaisilta korisentusiasteilta ja seura joutui järjestämään lehdistötilaisuuden, jossa koko Korean kansalla pahoiteltiin tapahtunutta. Kolmea kuukautta myöhemmin Korean kansallinen liitto yritti kuitenkin saada Haynesille pelioikeutta maajoukkueseen, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Internetin mukaan itse koriskentällä Korealla on kaksi suurta vahvuutta (lue: missä ei olla täysin avuttomia MM-tasolla): takamiesosaaminen ja kaukoheittäminen. Aasianmaalle stereotyyppisesti korealaiset pelaavat myös täsmällisesti ja kurinalaisesti joukkueena. Ukot heittivät kolmosensa Aasian kisoissa yli 35% tarkkuudella ja keräsivät joukkueena yli 20 koriinjohtanutta syöttöä per ottelu. Takamiesten puolustus on myös hyvää ja Koreaa vastaan heitettiin suhteellisen heikosti kolmosrajan takaa Aasian kisoissa. Sinänsähän tiukka rajavartiointi ei ole mitään uutta eteläkorealaisille.

Suurimmat heikkoudet taas löytyvät korin alta: joukkueen iso osasto on varsin kapea ja heikkotasoinen, joten isompia ja vahvempia maita, eli MM-kisoissa about kaikkia, Korealla tuskin on paljoakaan sanottavaa levypalloissa ja korinalustan puolustamisessa.

Jos ei muuta, niin ainakin tämän VHS-laatuisen videon perusteella Korealla on kokemusta pelaamisesta vellovan yleisömeren edessä, kuten varmasti esimerkiksi kisojen avausottelussa Angolaa vastaan tulee olemaan. Kai.

FIBA ASIA 2013: Philippines (GILAS) vs. South Korea FULL GAME

Menestysmahdollisuudet:

Korea pelaa kisoissa D-lohkossa Slovenian, Liettuan, Australian, Meksikon ja Angolan kanssa. Jatkoonpääsy vaatisi melkoisia ihmetekoja, ja lohkon neljäs sijakin toisi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaan C-lohkon voittajan, eli todennäköisesti Suomen ellei USA veny loistosuoritukseen. Toivottavasti Las Palmasissa on hyvät lomasäät.
 
Viestejä
480
Vs: MM-koris 2014: 24 joukkuetta 24 päivässä

Loistavaa! Iso peukku Mokeskille!
Suomen lehtien korisennakot koskien c-lohkon ulkopuolisia maissa on pyöreä nolla riviä, joten tämä on tervetullutta.
 
Viestejä
37
Vs: MM-koris 2014: 24 joukkuetta 24 päivässä

Kiitos! Mahtavaa tsettiä! Joutui katsomaan tuon Youtuben kuoleva/sätkivä joutsen videon pariin kertaan, että voiko olla totta......
 
Viestejä
1 729
Vs: MM-koris 2014: 24 joukkuetta 24 päivässä - Egypti

hamahakkimies sanoi:
Niksi-hamis: FIBA:n sivuilta löytyy kivoja koosteita joukkueiden highlighteista.
Tattis. Alankin linkkailemaan noita näihin.



23. Egypti

EGY.png


#Spain2014: Egypt

Saavutukset MM-tasolla: Viimeksi mukana vuonna 1994, jolloin käteen jäi kolme tappiota kolmesta ottelusta.

Miten päässyt kisoihin: Hopeaa viime elokuisista Afrikan mestaruuskilpailuista.

Tärkeimmät pelaajat:

C Assem Marei (22v, 204cm, Minnesota State Mavericks)

Small_AssemMAREI.JPG


Joukkueen pisin ja samalla paras pelaaja. Vähän niin kuin C-junioreissa.

SG/SF Ibrahim El-Gammal (26v, 190cm, Al Ahly)

Small_IbrahimELGAMMAL.JPG


Tilastojen perusteella aivan käsittämättömän heittohakuinen pommittaja. Afrikan kisoissa 14 heittoyritystä per ottelu 32 minuutin peliajalla messevällä 23% tarkkuudella. Tappava varsinkin kolmosviivan takaa – 44 yrityksestä 7 ottelussa 7 sisään.

PG Wael Khedr (35v, 198cm, Sporting Alexandria Librarians)

Small_WaelBADR.JPG


Koko rosterin viidenneksi pisin pelaaja, eli aloittava pelinrakentaja. Pakko olla kova pelaaja, sillä nähtävästi ainoa egyptiläinen korispelaaja, jolla on oma wikipedia-artikkeli, vaikka sekin eri nimellä.

Egypti - tyyylsäääää

Egyptin täytyy olla kaikista kisojen joukkueista hajuttomin ja mauttomin. Korealla on sentään autokolaroivia gangstereita ja junnupelaajat talutushihnassa, mutta Egyptistä ei edes ekstensiivisellä googlailulla juuri löytynyt merkittäviä anekdootteja. Lisäksi (tätä kirjoittaessa) missään ei ole mitään virallista maan todellisesta kokoonpanosta, mikä myös hankaloittaa spekulointia hieman.

Oli miten oli, Egyptin joukkue tullee koostumaan yhtä lukuunottamatta pelkästään maan pääsarjan Superleaguen pelaajista, sillä ei niitä nyt muuallakaan näytä pelaavan. Olen kerran Egyptissä käynyt, mutta matkaohjelmaan ei paikallista koripalloa kuulunut, joten valitettavasti en scouttia Superliigasta myöskään antaa. Katsoin kuitenkin juuri 2 minuutin highlightspätkät kaikista Egyptin peleistä AfroBasketissa, joten uskallan sanoa tietäväni enemmän egyptiläisestä koriksesta kuin 99,34% suomalaisista.

Kohokohtakoosteiden perusteella Egyptin pääsy kisoihin on oikeastaan vähän huono juttu turnauksen viihdearvon kannalta. Afrikkalaisilta joukkueilta ei lähtökohtaisesti tietenkään odoteta kauniita syöttöketjuja tai edes mitään etäisesti korista muistuttavaa toimintaa kentällä, mutta yleensä nämä joukkueet ovat sentään täynnä superatleetteja painelemassa hävyttömiä donkkeja tai tappajakrossareita. Egpytin pelien highlightsvideoiden 6 eri vastustajasta vain Algeria näytti suunnilleen yhtä spursmaiselta olemukseltaan, mutta algeerit olisi mielellään nähnyt kisoissa jo pelkästään takamies Fathi Oukerimin täysin hinnattoman parta + suojalasit -kombon takia.

Egyptillä ei tällaisesta ole tietoakaan.

Vähintään 68% joukkueen kaikista koreista koosteissa syntyi joko yksinläpiliimauslayupeista tai #14 Rami Ibrahimin* dirkfeidareilla. Joukkueessa on tasan yksi donkkaamiseen kykenevä pelaaja, aina Ibrahim El-Gammalin heittotykitykseltä pallon saatuaan 15/12/2/1 tilastorivillä koko kisoja dominoinut sentteri Assem Marei. Lähes kaikkien pelaajien heittotekniikat ovat jotain jalitson sivurajaheiton ja kuulantyönnön välistä, eikä joukkueessa edes ole mitään huvittavan kokoisia jättisenttereitä.

(*Videoilla selostajat nimittävät #14:a Ibrahimiksi, mutta kisojen virallisilla sivuilla jannun nimi on Rami Abdalla. Afrobasket.com-sivusto tarjoaa hieroglyfeistä latinalaisille aakkosille käännettynä nimeksi Ramy Ibrahimia ja wikipedia Rami Ibrahimia. Oikea nimi ei todennäköisesti ole mikään näistä.)

Ylipäätään pitää kyllä ihmetellä Afrikan kisojen turnausformaattia. Egypti otti alkulohkossaan käkättimeen kaikissa kolmessa ottelussa, sen jälkeen pyöräytti kolmen ottelun voittoputken ja yht’äkkiä olikin jo finaalissa. Toisin sanoen kaikki kisojen 16 joukkuetta pääsivät alkulohkosta suoraan neljännesvälieriin, missä 0/3 rekordin Egypti pudotti aiemmin kaikki pelinsä yhteensä 60 pisteellä voittaneen hallitsevan mestarin Tunisian ja Salah Mejrin suoraan laulukuoroon. Sen jälkeen Egypti kellisti koriksen suurmaa Kap Verden pisteellä, ja kuittasi shokkivoitolla Senegalista paikan MM-karkeloihin.

Sellaista.

Tänä kesänä Egypti on kirjoitushetkellä pelannut kolme harjoitusottelua: Tunisiaa, Angolaa ja jotain rändöm seurajoukkuetta vastaan. Tuloksena tietysti kolme tappiota.

Sellaista.

Menestysmahdollisuudet:

Kisoissa Egypti pelaa samassa lohkossa Espanjan, Serbian, Ranskan, Brazilian ja Iranin kanssa. Hamed Haddadin Irania vastaan voidaan ehkä jonkinlainen taistelu saada pystyyn tai sitten ei, mutta muuten luvassa lienee vähän turhankin kovaa kyytiä.
 
Viestejä
480
Vs: MM-koris 2014: 24 joukkuetta 24 päivässä

MM-kisojen maat väkiluvun mukaisessa järjestyksessä.

Maa Väkiluku FIBA rank.
1 USA 316 668 567 1
2 Brasilia 201 009 622 10
3 Meksiko 116 220 947 24
4 Filippiinit 105 720 644 34
5 Egypti 85 294 388 46
6 Turkki 80 694 485 7
7 Iran 79 853 900 20
8 Ranska 65 951 611 8
9 Korea 48 955 203 31
10 Espanja 47 370 542 2
11 Ukraina 44 573 205 45
12 Argentiina 42 610 981 3
13 Australia 22 262 501 9
14 Angola 18 565 269 15
15 Senegal 13 300 410 41
16 Kreikka 10 772 967 5
17 Serbia 7 243 007 11
18 Slovenia 5 488 339 13
19 Suomi 5 453 784 39
20 Kroatia 4 475 611 16
21 Uusi-Seelanti 4 365 113 19
22 Puerto Rico 3 674 209 17
23 Liettua 3 515 858 4
24 Dominikaaninen Tasavalta 73 286 26
 
Viestejä
109
Vs: MM-koris 2014: 24 joukkuetta 24 päivässä

Isot kiitokset Mokeskille!

Aivan huikea idea tämä osallistujien esittely ja huikea toteutus! Tänään jouduin puremaan melkein huuleen reiän etten olisi nauranut ääneen tälle Egyptin esittelylle! ;D Hyvällä maulla ja verbaliikalla maustettu katsaus yhteen koripallon jättiläisistä ;)
 

._.

Viestejä
593
Vs: MM-koris 2014: 24 joukkuetta 24 päivässä

Maanantaivalmentaja sanoi:
24 Dominikaaninen Tasavalta 73 286 26

Nyt on varmaan seonnut Dominikaaninen tasavalta ja Dominica.
 
Viestejä
941
Vs: MM-koris 2014: 24 joukkuetta 24 päivässä

Aivan loistavaa tekstiä! Isot kiitokset jo kahden joukkueen jälkeen. Varsinkin nämä peräpään maat ovat kyllä niin hepreaa koriksen osalta allekirjoittaneelle, että ihan kiva lukea, mitä sieltä löytyy.

Lisäpisteet tuosta parta+lasit -jannun bongaamisesta. Timangia! Fathi Oukerim on habitukselta koripalloilija, jollainen olen aina halunnut olla.
 
Viestejä
382
Vs: MM-koris 2014: 24 joukkuetta 24 päivässä

Loistavaa settiä!

Voisiko olla niin, että Egyptin kovin korissaavutus on nimimerkillä "omar" toimivan entusiastin 4. sija Most Valuable Fan kisassa tällä hetkellä? :D

Kiitos ja näitä lisää!!!
 
Viestejä
1 729
Vs: MM-koris 2014: 24 joukkuetta 24 päivässä

22. Filippiinit

PHI.png


#Spain2014: Philippines

Saavutukset MM-tasolla: Pronssia vuonna 1954, viimeksi mukana 1978.

Miten päässyt kisoihin: Hopeaa viime kesän Aasian mestaruuskisoista.

Tärkeimmät pelaajat:

C Andray Blatche (27v, 211cm, Brooklyn Nets)

i


NBA-piireissä lähes legendaarinen reikäpää, joka viime kaudella pelasi kuitenkin erinomaisen kauden Brooklynin penkiltä tulevana skooraajana. Isoksi mieheksi äärettömän taitava pelaaja, jonka heittorange riittänee kv-viivoilla kolmosen ulkopuolellekin. Kuittaa lähteiden mukaan visiitistään maajoukkueessa noin puoli miljoonaa USA:n dollaria.

PG Jayson Castro William (28v, 178cm, Talk ’N Text Tropang Texters)

Jayson-Castro.jpg


Luultavasti joukkueen joukkueen aloittava pelintekijä. Highlightsien perusteella vaikuttaa melkoiselta vesikirpulta, joten lempinimi ”The Blur” tuntuu ihan osuvalta. Vaikka Leandro Barbosa onkin edelleen se ainoa oikea The Blur. Ja koska nopeudestaan ja viimeistelykyvystään huolimatta Castro pelaa Filippiiniläisessä joukkueessa jonka nimi on Texters, on itsestään selvää, että kaukoheiton ja puolustamisen on pakko olla vähän niin ja näin.

SG Jeffrei Chan (31v, 188cm, Raino or Shine Elasto Painters)

jeffrei-chan-072412.jpg


Kaikki filippiiniläiset korisblogit ja fanikirjoitukset väittävät todelliseksi snaipperiksi kolmosen takaa, vaikka kolmella edellisellä kaudella Filippiinien liigassa kolkit ovat pudonneet 31%, 27% ja 35% tarkkuuksilla. Aasian mestaruuskisoissa vasuri oli kuitenkin michaelreddhenkisellä tekniikallaan 20/42 kaaren takaa, joten ehkeivät syytökset hyvästä heittotaidosta ihan tuulesta temmattuja ole.

Filippiinit - Kansan toiveet Andray Blatchen harteilla

Maailmassa on luultavasti vain kolme valtiota, missä koripallo on maan suosituin urheilulaji. Liettua, Libanon ja – aivan – Filippiinit. Liettuassa ihmisiä on noin 3,0 miljoonaa, Libanonissa 10 miljoonaa ja Filippiineillä muikeat 105 miljoonaa. Filippiinien pääsarjan PBA:n katsojakeskiarvo pyörii 7000-8000 ympärillä ja tärkeimpiä otteluita on ollut katsomassa kolmattakymmentätuhatta ihmistä. Liekö sitten syynä maan suhteellisen matala elintaso tai se, että filippiiniläiset miehet ovat neljänneksi lyhyimpiä (keskipituus 162cm vrt. 181cm Liettuassa) koko maailmassa Wikipedian mukaan, ei valtava kiinnostus ole toistaiseksi muuttunut kovinkaan merkittäväksi menestykseksi itse pelikentällä.

Joukkueen kaikki pelaajat NBA-Blatchea lukuun ottamatta pelaavat PBA:ssa, jonka joukkuenimien tuotteistamisesta jopa Aleksi Valavuori olisi ylpeä. Sarjassa pelaa muun muassa ”Rain or Shine Elasto Painters”, ”San Mig Super Coffee Mixers”, ”San Miguel Beermen” ja edellä mainittu Talk ’N Text Tropang Texters. Nimitykityksestä huolimatta filippiinien sarja on kuitenkin parempi kuin Egyptin tai Etelä-Korean. Sarjaa ovat käyneet vääntämässä mm. Hongassa ja Bisoneissa pelannut John Williamson, ja Korihait viime kaudella jättänyt Josh Dollard + liuta muita ihan hyviä jenkkejä, rahan perässä tottakai. Siltikään ei mistään Filippiinien pääsarjasta tulla kansainvälisiä kisoja dominoimaan, vaikka yksi kovan luokan vahvistus joukkueeseen onkin kärrätty.

Kuten Korea ja Egypti edellä, ei Filippiinienkään kisapaikkaan lopulta kovin suuria urotekoja tarvittu. Aasian kisoissa kaatui sellaiset supervallat kuin Jordania, Saudi-Arabia, Japani, Qatar, Hong Kong, Kazakastan ja Etelä-Korea. Tappiot kolahtivat Iranilta ja Taiwanilta, joten kisojen heikosta tasosta huolimatta kyseessä ei ollut edes mikään ennennäkemätön voittokulku.

Täysin vedenpitävällä tilasto- ja highlightskouttauksella Filippiinot vaikuttavat hyviltä puolustajilta ja kaukoheittäjiltä. Teoriassa jos Blatche pystyisi dominoimaan korinalustoja molemmissa päissä voisi tässä olla jonkinlaiset hyvän koripallojoukkueen tunnusmerkit nähtävissä, mutta lopulta sekin teoria on vain teoriaa. Lisäksi hyvän puolustusjoukkueen maine kuulostaa kyseenalaiselta, kun lähes kaikki joukkueen rotaatiotakamiehet ovat pituudeltaan kepeästi alle 190 senttisiä ja korinalustaa päivystää Blatche. Ja jos jotain Andray Blatchesta tiedetään hyvin, niin ainakin sen, että jos mieheen kohdistaa minkäänlaisia odotuksia, valmistautuu vain pettymään.

”Gilas” ei vielä ole pelannut virallisia harjoitusotteluita tänä kesänä, mutta kävi harjoitusleirillä Miamissa vääntämässä korista ilmeisesti paikallisia surffareita vastaan, vaikka tämä video näyttää ajoittaa enemmän Andray Blatchen henkilökohtaiselta promovideolta kuin 5 vs. 5 korikselta.

GILAS VS ELEV8 TUNE UP GAME MIAMI TRAINING CAMP DAY 9

Itseäni kiinnostaa eniten, onko kohdassa 5:35 kuvissa vilahtava jamppa joukkueen kokki vai bussikuski.

FTW: Gilas Versus the World

Tällä videolla puolestaan spekuloidaan Filippiinien harjoitusottelukalenteria englannilla, jonka ymmärtämiseksi tarvitaan melkoista keskittymistä.

Andray Blatche - The Man Who Just Wanted A Triple-Double...

Ja jos joku ei ole vielä nähnyt, niin tällä klassikkovideolla Andray Blatche jahtaa triplatuplaa.

Menestysmahdollisuudet: Filippiinit on rankingissa kolmanneksi viimeisenä, mutten välttämättä olisi yllättänyt, vaikka joukkue painaisi alkulohkosta jatkoonkin. Kreikka ja Kroatia ovat saavuttamattomissa ja Argentiina poisjäänneistä huolimatta lienee liian kova pala, mutta Puerto Rico ja Senegal ovat täysin realistisesti kaadettavissa. Alhainen sijoitus perustuu lähinnä siihen, että todennäköisyys täydelliselle mahalaskulle on myös huolestuttavan suuri.
 
Viestejä
234
Vs: MM-koris 2014: 24 joukkuetta 24 päivässä

Kiitos jälleen upeasta kirjoituksesta - näitä on ilo lukea! Filippiinien liigasta ja pelaajien pituuksista puhuttaessa on mainittava, että maan pääsarjassa on käytössä pituusrajoitukset ulkomaalaistaustaisille pelureille.

"8. Non-Filipinos can play as "imports" and only in certain conferences. Currently in the Commissioner's Cup, imports with the height limit of 6'9 are allowed to play. In the Governor's Cup imports within the height limit of 6'5" are allowed to play."

http://en.wikipedia.org/wiki/Philippine_Basketball_Association
 
Viestejä
1 224
Vs: MM-koris 2014: 24 joukkuetta 24 päivässä

Aivan loistavaa tarinaa. Vaikka netissä kaikki onkin ilmaista, kuuluisi Mokelskille tästä hommasta oikeasti joku palkkio! Miten sen voisi toteuttaa? Osallistun saman tienn kolehtiin, jos joku haluaa sellaisen järjestää luotettavasti!
 
Viestejä
37
Vs: MM-koris 2014: 24 joukkuetta 24 päivässä

Luulen nähneeni Fathi Oukerimin tai ainakin vastaavan hinnattoman parta + suojalasit -kombon jossakin. Veikkaan Savonlinnan Old-Timers Basketia.
 
Viestejä
16 284
Vs: MM-koris 2014: 24 joukkuetta 24 päivässä

jpsipponen sanoi:
Luulen nähneeni Fathi Oukerimin tai ainakin vastaavan hinnattoman parta + suojalasit -kombon jossakin. Veikkaan Savonlinnan Old-Timers Basketia.

;D


Moke, hyvää settiä! Jatka samaa rataa!

PS. Mutta mitä tapahtui Liigamanagerille?
 
Viestejä
559
Vs: MM-koris 2014: 24 joukkuetta 24 päivässä

Loistavaa tekstiä ja taustoitustyötä.

Yhden asiavirheen korjaisin. Tekstistä saa sen käsityksen että Filippiinien kansallinen sarja olisi kovempi kuin eteläisen Korean sarja. Tuo vertaus on mielestäni kovin väärä.

Suomesta tuttuja jenkkejä on käynyt molemmissa liigoissa useita. Filippiinien liigoista tilastot 35 /15 (viimeksi Josh Dollard) ovat jenkille melko tavanomaista kauraa. Koreassa moni jenkki (mm Kouvojen Jonathan Jones ) joutuu tyytymään 12 /6 -tilastoihin. Koreassa tosin säännöillä hieman rajoitetaan jenkkien minuutteja, mutta kyllä Korean kansallinen sarja on paljon kovempi kuin Filippiinien vastaava.

Ja hiukan off-topic. Luin joskus netin ihmeellisistä arkistoista näistä Filippiinien tavoista antaa jenkeille kansallisuus ja passi. Joku vuosi sitten joukkue oli valmistautumassa kaiketi Aasian kisoihin kun leirillä oli vielä kaksi jenkkiä kilpailemassa yhdestä paikasta. Toinen muljautti nilkkansa ja siksi toiselle annettiin kansallisuus. Suomessa ei toiminta ole ihan yhtä joustavaa.
 
Viestejä
1 729
Vs: MM-koris 2014: 24 joukkuetta 24 päivässä

GreenLight sanoi:
Filippiinien liigasta ja pelaajien pituuksista puhuttaessa on mainittava, että maan pääsarjassa on käytössä pituusrajoitukset ulkomaalaistaustaisille pelureille.

"8. Non-Filipinos can play as "imports" and only in certain conferences. Currently in the Commissioner's Cup, imports with the height limit of 6'9 are allowed to play. In the Governor's Cup imports within the height limit of 6'5" are allowed to play."

http://en.wikipedia.org/wiki/Philippine_Basketball_Association
Loistava huomio. Muistan lukeneeni jotain samanlaista tuota kirjoittaessa, mutta käsitin silloin säännön olleen nykyään jo kuollut ja kuopattu. Jos osaisin lukea, tuo olisi ehdottomasti ollut sellainen päätön knoppi, joka kuuluu näihin stooreihin.

Cabernet sanoi:
Yhden asiavirheen korjaisin. Tekstistä saa sen käsityksen että Filippiinien kansallinen sarja olisi kovempi kuin eteläisen Korean sarja. Tuo vertaus on mielestäni kovin väärä.

Suomesta tuttuja jenkkejä on käynyt molemmissa liigoissa useita. Filippiinien liigoista tilastot 35 /15 (viimeksi Josh Dollard) ovat jenkille melko tavanomaista kauraa. Koreassa moni jenkki (mm Kouvojen Jonathan Jones ) joutuu tyytymään 12 /6 -tilastoihin. Koreassa tosin säännöillä hieman rajoitetaan jenkkien minuutteja, mutta kyllä Korean kansallinen sarja on paljon kovempi kuin Filippiinien vastaava.

Ja hiukan off-topic. Luin joskus netin ihmeellisistä arkistoista näistä Filippiinien tavoista antaa jenkeille kansallisuus ja passi. Joku vuosi sitten joukkue oli valmistautumassa kaiketi Aasian kisoihin kun leirillä oli vielä kaksi jenkkiä kilpailemassa yhdestä paikasta. Toinen muljautti nilkkansa ja siksi toiselle annettiin kansallisuus. Suomessa ei toiminta ole ihan yhtä joustavaa.
Uskon täysin. Mainio tarkennus, näitä vain lisää. Oma käsitykseni Filippiinien liigan paremmuudesta perustui pitkälti nopeasti koottuun yhtälöön: suurempi kiinnostus + enemmän rahaa (?) + varsinkin se, että Filippiinien liigasta nyt vaan on enemmän ymmärrettävää kamaa tarjolla nopeasti kuin Korean sarjasta.

Odysseus sanoi:
Aivan loistavaa tarinaa. Vaikka netissä kaikki onkin ilmaista, kuuluisi Mokelskille tästä hommasta oikeasti joku palkkio! Miten sen voisi toteuttaa? Osallistun saman tienn kolehtiin, jos joku haluaa sellaisen järjestää luotettavasti!
Olen kovasti imarreltu, enkä halua kuulostaa mitenkään tekopyhältä, mutta mieluummin sijoittakaa rahanne johonkin oikeasti hyödylliseen. Kyse ei tosiaan ole siitä, etteikö raha noin teoriassa kelpaisi tai muuta ylimielistä kuraa, vaan siitä hyvin itsekkäästä syystä, että aloitin näiden kirjoittamisen täysin omasta halusta, enkä halua ottaa palkkioiden myötä lisäpaineita siitä, että laatua on aivan pakko pitää yllä, koska jotkut tästä maksavat. Velvollisuuksia on jo valmiiksi riittävästi, parempi jättää 600+ sanaisten koripallotekstien päivittäinen väsääminen niiden ulkopuolelle.

Enkä myöskään tarkoita, että laatu tulee putoamaan jossain vaiheessa, vaan että kirjoittaminen on mukavampaa, kun ei ole varsinaista "pakkoa" mihinkään.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös