Koripallo.com

Sääntömuutokset 2014

Viestejä
547
Mitäs tykkäätte?

http://www.basket.fi/uutiset/?x125758=25517591

- Hyökkäyslevypallosta enää 14 sek heittokelloon -> nopeampia ratkaisuja. Veikkaisin että tulee pienentämään otteluiden pistemäärän keskiarvoa???
- Tekusta enää yksi vapari -> kuumakalleille vähän armahdusta 8]
- Hyökkääjän virheestä vapaa alue korin alla kasvaa merkittävästi kun puolustajan enää tarvitsee koskea siihen, ennen piti olla kokonaan sisällä -> miten vaikuttaa puolustamiseen?
- Ynnä muuta pienempää, ei kovin merkittävää, vai?
 
Viestejä
2 782
Vs: Sääntömuutokset 2014

gage sanoi:
- Hyökkääjän virheestä vapaa alue korin alla kasvaa merkittävästi kun puolustajan enää tarvitsee koskea siihen, ennen piti olla kokonaan sisällä -> miten vaikuttaa puolustamiseen?

Väittäisin että tuo helpottaa tuomareiden työtä. Nyt noita oikeasti saatetaan nähdäkin viheltämättöminä.
 
Viestejä
7 517
Vs: Sääntömuutokset 2014

Ihan hyviä sääntöuudistuksia. Tekuja varmaan livahtelee herkemmin, mikä putsaa peliä, mutta viekö samalla tunnetta pelistä?
 

42

Viestejä
3 353
Vs: Sääntömuutokset 2014

Noita törmäysvirheestä vapaan alueen kontakteja tuskin merkittävästi enempää tulee vaikka alue kolmisenkymmentä senttiä kasvoikin. Eihän niitä viime kaudellakaan juuri ollut. Se on edelleen se valmentajan apukaari: "Jos olet alueella, olet väärässä paikassa". Jos pakki sijoittuu "oikein", tuo voi tuoda lisää tilaa korin alle. Mikä ei minusta ole huono asia.

Tekuja en toivo enempää vain sen takia, että rangaistus on nyt pienempi. Tuomitaan silloin kun on tarvetta. Tunnetta pelissä voi olla hyvinkin ilman niitä.

Eniten haasteita tuomareille ja varsinkin toimitsijoille tulee tuon hyökkäysaikamuutoksen myötä. Toivottavasti peliä ei kovin usein jouduta katkaisemaan sen takia, että kello on pielessä.
 
Viestejä
1 168
Vs: Sääntömuutokset 2014

Toi heittokellomuutos aiheuttaa varmaan aluksi harmaita hiuksia. Monessa salissa heittokello toimii vielä vanhaan malliin.

Eilen liitolta tullut uusi ohje "mitä jos kello ei toimi oikein" on ihan ok korjaus tilanteeseen, mutta kyllä siitä sählinkiä syntyy kun toimitsijapöydällä pitäisi painaa summeria kun heittokellossa on 9 sekkaa jäljellä.
 

hakarule

Vs: Sääntömuutokset 2014

”- Hyökkäyslevypallosta enää 14 sek heittokelloon -> nopeampia ratkaisuja. Veikkaisin että tulee pienentämään otteluiden pistemäärän keskiarvoa???”

Tuomarien kannalta aika hankala sääntömuutos, koska toimitsijat on pihalla ensi kauden kokonaan. Lisäksi vie koripalloa väärään suuntaan: kun asia menee monimutkaisemmaksi kuin ennen (24 pitäminen vaatii eniten tulkintaa toimitsijoista pl. tilastonikkarit)- Jani-Petterin isi ei enää halua olla 24 pitämässä, eikä Joni-Valtterin isi halua tätä opetellakaan- Tuomarit laskevat hyökkäyksen jotenkuten, koutsit huutavat entistä enemmän punaa naamalla ”Tuomariiiii!, Paljonko hyökkäystä!!1!??+?”. - Pelaajat tottuvat pitkään hyökkäysaikaan, koska tuomarin laskiessa se on aina pidempi kuin kellolla- Sitten kun 24 on käytössä, tuomarit hakkaavat sormia olkapäähänsä 20 kertaa pelissä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös