Koripallo.com

Korisliigaennakko by u know who.

Viestejä
5 500
Ensinnäkin pahoittelut kaikille, jotka meikäläisen korisliigaennakkoa ovat odotelleet. Sairastelujen takia kirjoittelu jäi pahasti torsoksi ja jouduin karsimaan rajusti ennakon pituudesta. Koska liigajoukkueista on oikeastaan sanottu jo monessakin paikassa kaikki oleellinen, niin keskityn nyt lähinnä ilmiöihin ja yksittäisiin pelaajiin.


Topikolmonen

Mestaruusjahti. Pantteri-pokaalin tavoittelijoita on tulevalla kaudella historiallisen paljon. Pyrintö on puolustavana mestarina edelleen yksi suosikeista. Bisonsilla on ylivoimaisesti liigan kovin materiaali, mutta joukkue ei selviä 70 ottelun runkosarjasta ehjin nahoin. Karhulla on seurahistoriansa vahvin joukkue – ja peräsimessä kaikkialla menestynyt Toiviainen. Kouvot Kaunistolla höystettynä on ilman muuta mestarisuosikki. Tämän nelikon ulkopuoleltakin löytyy haastajia, sillä KTP on loukkaantumisista huolimatta arvaamaton, Katajan tulevaa kautta voisi kuvailla mantralla ”addition by substraction”, sillä seura on päässyt eroon useasta riippakivestä ja lähtee kauteen pitkästä aikaa freesillä ilmeellä. Seagullsia tai Namika Lahteakaan ei sovi unohtaa, sillä molempien joukkueiden materiaalit riittävät nappisuorituksilla puolivälieriä pidemmälle.

Korisleague pass. Korisliiga siirtyy kertaheitolla 2010-luvulle, kun Korisliigan oman league passin myötä kuka tahansa voi katsoa minkä tahansa matsin suorana lähetyksenä. Päätös siirtyä liigan omaan televisiointipalveluun on erittäin oikea. Koriskansaa kiduttaneita urheilukanavia ja urhoteeveitä ei tule ikävä. Erityisen nannaa uudistus tekee vedonlyöjille sekä pienten paikkakuntien korisdiggareille.

Hellsingin uusi tuleminen
. Lajin uskottavuuden kannalta on elintärkeää, että pääsarjassa pelaa ainakin yksi joukkue pääkaupungista. Seagullsin liigapaikka edesauttaa paitsi painoarvoa mediassa myös nuorten pelaajien kehittymistä. Parikymppisille pääkaupunkiseurojen suurlupauksille ykkösdivari ei ole oikea paikka.


Flopikolmonen

Ottelumäärä. Korisliigassa pelataan edelleen järjetön määrä otteluita. Vaikka pelaajat valittelevat liiallisesta rasituksesta, valmentajat valittelevat sitä, etteivät ehdi harjoitella ja europeleissä edustavat joukkueet ovat vellit punteissa, niin siitä huolimatta sarjaohjelmaan ei haluta kajota. Ehkä muutokseen tarvitaan Teemu Rannikon rasitusmurtuma tai Bisonsin lahjoittama luovutusvoitto pelaajapulan takia. Ehkä sitten joku sikariportaassakin ymmärtää, ettei puoliammattilaissarjassa voida pelata neljääkymmentä runkosarjakierrosta.

Case Suonio vs. Namika Lahti. Roope Suonion ja kasvattajaseura Namika Lahden välinen kärhämöinti on jättänyt ikävän maun monen lahtelaisen suuhun. Kovin moni ei ehkä muista sitä, että kaksikon välillä on ollut säröjä jo kerran aikaisemminkin. Suonio valitteli ennen alkuperäistä lopettamispäätöstään seuran haluttomuutta lähettää häntä magneettikuvauksiin pitkäaikaisten lonkkavaivojen takia. Tilanne on melko huolestuttava, jos pelaajan ja seuran välisiä asioita pitää julkisuudessa puida. On ilmiselvää, että seuran puolelta asiat voitaisiin hoitaa paremmin.

Surkeat jenkkivahvistukset. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että tulevaan liigakauteen lähdetään poikkeuksellisen heikkojen jenkkien tahdittamana. Osa koripallon kehitysmaasarjoja kiertäneistä kavereista on suomikoriksen ystävien suureksi riemuksi kyyditetty takaisin lentokentälle, mutta todellisia huippuvahvistuksia ei sarjassa ole kuin muutamia. Kuvaavin esimerkki jenkkipannukakusta on puolustavan mestarin Pyrinnön puuhastelu. Joukkueelle on rahdattu vahvistuksia Briteistä ja Virosta. Sarjoista, joiden suuntaan ei aikaisemmin ole edes vilkuiltu.
 
Viestejä
5 500
Vs: Korisliigaennakko by u know who.

Ketä kannattaa seurata?


Lauri Toivonen. Toivosen tilastot jenkeistä eivät saa ketään putoamaan tuolilta, mutta peliaikaa Toivonen kuitenkin ansaitsi kovalla asenteellaan molempina yliopistovuosinaan. Liigassa Toivoselta on lupa odottaa energian lisäksi tehoja - myös hyökkäyspäässä.

Marcel Moore. Legendaarisen Jonathan Mooren poika osaa tehdä pisteitä. Junnu-uransa viimeiseksi jääneessä A-poikien SM-sarjaottelussa Moore tykitti 71 pistettä – joukkueensa hävitessä ja Mooren heittäessä ilmoille 57 pelitilanneheittoa. Moore on Warriorsin juniorimyllylle tyypilliseen tapaan erittäin urheilullinen ja erittäin lupaava. Pystyykö hän muokkaamaan peliään aikuisten tasolle sopivaksi?

Juho Lehtoranta. Lehtorannan lasittunut katse viime kevään finaaleissa kertoi kaiken oleellisen miehen Kataja-visiitistä. Lehtoranta aloitti viime kauden aloitusviisikossa ja päätti kauden koirankopissa - väliin mahtui paljon mitäänsanomattomia otteluita kahden kauden aikana. Katajassa Lehtorannalle ei ollut tarjolla selvää roolia, mutta Karhun päävalmentaja Toiviainen on yleensä löytänyt pelaajilleen roolit, jotka soveltuvat heidän vahvuuksilleen. Kotkassa Lehtoranta teki itselleen nimeä epätasaisena pelaajana, joka kykeni hyvänä päivänä ottamaan isoa roolia joukkueensa hyökkäyspelaamisesta. Tulevan kauden päätavoite Lehtorannalla on ilman muuta kadonneen itseluottamuksen metsästys. Jos kadotettu libido löytyy, niin Lehtoranta voinee tehdä yhdessä Kanervon ja Moleniuksen kanssa Karhusta skorausvoimaisen joukkueen.

Markus Molenius. Tuleva kausi on Moleniuksen uran kannalta ratkaiseva. Viime kausi oli odotuksiin nähden Moleniukselta melko vaisu. Jotta Molenius lunastaa potentiaalinsa, pitää hänen muuttua pehmeästä heittäjästä monipuoliseksi skoraajaksi. Kykyjen pitäisi siihen riittää.

Alexander Madsen. Madsenille viime kausi oli loistokas. A-junioreissa Madsen oli musertavan ylivoimainen – ennen kaikkea puolustuspäässä. Korisliigassa Madsen oli sarjan parhaita nuoria pelaajia, mutta hyökkäyspäässä hän vietti aivan liikaa aikaa kaarella. Madsen on Odabasin tavoin pelaaja, joka kykenee operoimaan korinläheisyydessä. Suomikoriksen kannalta olisi sääli, jos hänestä leivotaan uusi Juho Nenonen.

Tuomas Hirvonen. Hirvosesta Kouvot on saamassa oivan korvaajan Loimaalle muuttaneelle Antto Nikkariselle. Hirvosen kohdalla merkityksellistä on enää ainoastaan se, tuleeko hänestä Nikkarisen tavoin laadukas liigapelaaja vai riittävätkö kyvyt eurokentille.

Samuli Vanttaja. Pitkät suomalaispelaajat, jotka jotenkin hyötyvät koostaan ovat harvassa. Korisliigassa niitä on tasan kaksi: Antti Nikkilä ja nuorempi Vanttaja. Vuodesta 2007 lähtien liigassa pelanneesta Vanttajasta ei uskoisi, että mies on vasta 23-vuotias. Vanttajalla olisi edellytyksiä kantaa hyökkäyspäässä aiempaa enemmän vastuuta. Ajatteleekohan Kotkan uusi päävalmentaja Anton Mirolybov samalla tavalla?

Juho Nenonen. Neposen ura on polkenut paikallaan jo monen vuoden ajan. Potentiaalisena maajoukkuepelaajana pidetty Nenonen ei Joensuussa pystynyt karistamaan mainettaan ujostelevana hyppyheittäjänä. Lapualla Nenonen voisi seurata Samuel Haanpään jalanjälkiä ja nousta yhdeksi liigan kovimmista kotimaisista skoraajista. Aiempaa huomattavasti isompaa roolia hänelle ainakin tarjotaan.

Sakari Salminen. Vaikka Salminen on pelannut kolme kautta Korisliigaa, niin tulevaa kautta voisi pitää hänen ensimmäisenä todellisena pääsarjakautenaan. Entinen junnumaajoukkuelaituri ei nuoruusvuosinaan lyönyt aikuisten tasolla läpi, mutta viime kaudet ovat osoittaneet hänen olevan liian hyvä pelaaja divariin. Toissa kaudella Salminen valittiin divarin parhaaksi pelaajaksi. Hänen tilastonsa olivat tuon kauden aikana vertailukelpoiset divarijenkkien kanssa (17/10). Jos Salmisella riittää motivaatiota, niin hän voi vielä 27-vuotiaana keltanokkana lyödä itsensä läpi pääsarjatasolla.

Sami Ikävalko. Swagger. Headcase. Mr. Twitter. Epätyypilliseen suomalaiseen tapaan ajatuksensa julkisesti lausuva ja rajattoman itseluottamuksen omaava Ikävalko on ollut kohtuuttoman paljon koripallokansan hampaissa. Ikävalkon räiskyvä persoonallisuus on viime vuosina peittänyt alleen sen tosiseikan, että kaveri osaa pelata palloa. Huomionarvoinen seikka lienee se, että Ikävalkon tilastollisesti paras liigakausi on parempi kuin Susijengissä väläytelleen Roope Ahosen. Olisiko Ikävalkosta täyttämään Roope Ahosen jättämä aukko Vilppaassa?

Mikael Sandberg. Sandbergille muutto Tampereelle oli oiva ratkaisu. Vilppaassa miehen ura pyöri tyhjäkäynnillä, mutta Poikolalla on suomalaisittain ainutlaatuinen kyky löytää kaikille pelaajilleen heille soveltuva rooli. Sandberg on viime vuosina osoittanut yksittäisissä otteluissa olevansa jopa potentiaalinen tulevaisuuden maajoukkuepelaaja. Ongelmana on ollut epäselvä rooli ja itseluottamuksen puute.

Osku Heinonen. Kaikki nuorisomaajoukkueet läpikäyneelle Heinoselle viime kausi oli ehdoton läpimurtokausi. Nimivahvassa Pyrinnön joukkueessa Heinonen nousi ennen loukkaantumistaan yllättävän isoon rooliin. Viime kaudesta merkittävästi heikentynyt Pyrintö kaipaa Heinoselta aiempaa isompaa roolia hyökkäyspäässä. Jos loukkaantumiset ovat taaksejäänyttä elämää, niin Heinonen vastaa huutoon.

Anton Odabasi. Odabasista kuhistiin jo ennen viime kauden alkua, eikä nuori mies pettänyt odotuksia. Läpi kauden tehokkaasti ja ennakkoluulottomasti pelannut Odabasi olisi ansainnut enemmän vastuuta, joten valmentajanvaihdos Salmisesta Iisaloon nostanee miehen tehoja. Suomalaisittain Odabasi on poikkeuksellinen lahjakkuus, sillä hän käyttää kokoaan hyväkseen ja pelaa huomattavasti ikäistään fyysisemmin. Espoon kultakimpaletta tuskin nähdään Korisliigassa enää tämän kauden jälkeen.

Okko Järvi. Järvestä kaavaillaan Hongassa jatkajaa Iisalolle. Järvi on jo nuorten sarjoissa osoittanut olevansa erittäin lupaava skoraaja, mutta Iisalon korvaaminen vaatii venymistä puolustuspäässä. Tämän hetken Hongassa peliaikaa pitäisi olla tarjolla. Olisiko Järvestä liigan kehittyneimmäksi pelaajaksi?
 
Viestejä
5 500
Vs: Korisliigaennakko by u know who.

Parhaat lempinimet

Jumppa Niskanen. Niskajumppanen on suomikoriksen kulttihahmoja. Olisi kiva tietää, kuka ansaitsee kunnian tämän lempinimen lanseeraamisesta.

Taikuri Rannikko. Sana taikuri kuvaa hyvin suomikoriksen John Stocktonia. Vaikka jalat eivät enää liiku, niin Rannikon käsistä lähtee kenties suomikoriksen kaikkien aikojen huikeimmat passit.

Pistooli-Pete Virtanen. Virtasen lempinimi on kaikessa yksinkertaisuudessaan loistava. Kuvaa miehen pelityyliä täydellisesti.

The Grindfather Pekkola. The Grindfather on liigan kekseliäimmän seuratoimiston taidonnäyte. Pekkolan mustavalkoisen kuvan näkivät viime kevään aikana varmaan kaikki liigakorista seuranneet.

Homppa Pounds. Homppa-lempinimi on aiheuttanut tirskuntaa, mutta voisiko joku kotkalainen kertoa, mistä Poundsin lempinimi on oikeasti peräisin?

Mole Molenius. Olisi ollut mahtavaa olla näkemässä Karhun jenkkivahvistusten ilmeet, kun Luomi Molenius esitteli heille ensimmäistä kertaa itsensä.

Stat Jones. Urheilutalon toimitsijapöytä muistaa Jonathan Jonesin varmasti ikuisesti. Mies nimittäin malttoi muistuttaa toimitsijapöytää puuttuvista tilastoistaan ja piti omalta osaltaan huolen siitä, että jokainen blokki ja levypallo varmasti merkittiin ylös. Jonesia voitaneen pitää Andray Blatchen oppi-isänä.
 
Viestejä
542
Vs: Korisliigaennakko by u know who.

Tuohon Homppaan voin vastata, vaikkakaan en Kotkalaisena. Korjatkaa jos olen väärässä. Taitaa tulla isänsä antamasta nimityksestä Homeboy a.k.a. "Homppa"...

Etittiä: Luominiuksen ulosanti on muutenkin hieman jäätävää ainakin niiden pätkien perusteella mitä olen nähnyt. Eikös Niskanen tunneta kovasta ponnistusvoimasta eli kova jätkä "Jumppaamaan"? Vois kuvitella, että menee jonnekin junnuaikoihin.
 
Viestejä
16 284
Vs: Korisliigaennakko by u know who.

Huikeeta! Jenkkivahvistusrankingiä tai TOP10-jenkkejä tai parhaat/surkeimmat jenkit-osioita odotellen...
 
Viestejä
847
Vs: Korisliigaennakko by u know who.

Hienoa!! Kyllähän tälläistä laatukirjoitusta on mukava lukea.

yhdyn Jokafanin toiveeseen, että jenkkiranking olis kiva :p
 
Viestejä
5 500
Vs: Korisliigaennakko by u know who.

Mitä kannattaa seurata?

Sääntöuudistus numero yksi. Kun hyökkäyslevyn jälkeen hyökkäysaikaa on entisen 24 sekunnin sijaan 14 sekuntia, niin pelin tempo nopeutuu entisestään. Suurin muutos nähdään luultavasti tasaisten otteluiden lopussa, sillä kellon kuluttaminen on aiempaa vaikeampaa. Mielenkiintoista on nähdä, miten esimerkiksi Jyri Lehtosen askelmerkkeihin perustuvan ja hyökkäysriboissa dominoivan Kouvojen pelaaminen muuttuu sääntöuudistuksen myötä. Onko pelaajilla aiempaa enemmän vapauksia?

Lyhyt valmistautumisjakso & europelirasitus. Katajaa, Pyrintöä ja Bisonsia odottaa haastava kausi. Näiden seurojen valmistautumisjakso kauteen on pelaajien ja valmennusjohdon MM-kisakiireiden takia jäänyt poikkeuksellisen lyhyeksi. Tähän lyhyeen valmistaumiskauteen kun yhdistetään raskaan runkosarjan lisäksi europelit, niin yhtälö on puoliammattilaisjoukkueille hankala. Odotettavaa on, että viimeistään vuodenvaihteessa Kouvot ja Karhu tekevät eroa muihin kärkipään joukkueisiin.

Loukkaantumiset. Valtava pelimäärä on yksinkertaisesti liikaa sarjassa, jota ei voi kutsua täysin ammattimaiseksi. Loukkaantumiset tulevat ikävä kyllä näyttelemään tulevalla kaudellakin jos ei sentään pää- niin ainakin sivuosaa. Todennäköisesti ainakin muutaman joukkueen kausi menee pipariksi pelkästään loukkaantumisten takia. Tarvitaanko Teemu Rannikon tai Tuukka Kotin uran päättävä rasitusvamma sarjajohdon herättämiseksi?

Ikonien eläköityminen ja nälkäiset sudenpennut. Lähtökohdat liigakauteen ovat yksittäisten pelaajien tasolla todella mielenkiintoiset, sillä Susijengin nousukausi, varma kisapaikka ja maajoukkueikonien eläköityminen tarjoavat nuorille lupaaville suomalaiskoripalloilijoille eeppisen hyvät mahdollisuudet päästä ammattilaiskentille. Seuraavat Korisliigasta EM-kisajoukkueeseen liitävät nuoret pelaajat saavat takuuvarmasti sopimukset Euroopan laatusarjoihin. Tämän tosiasian tiedostaminen luulisi motivoivan sellaisia pelaajia, kuten Anton Odabasi, Markus Molenius, Tuomas Hirvonen, Okko Järvi, Marcel Moore ja Alexander Madsen.

Henrikiksi Henrikin paikalle. Maajoukkueen päävalmentajat eivät ole ikuisia. Liigajoukkueiden peräsimessä on useita kandidaatteja, jotka mielivät Henrikiksi Henrikin paikalle. Kenties tulevan kauden menestys asettaa kolmikon Poikola-Toiviainen-Lehtonen siihen järjestykseen, jonka pohjalta tuleva Susijengin vetäjä valikoituu. Lienee selvää, ettei nykyisistä apuvalmentajista yksikään ole vakavasti otettava vaihtoehto seuraavaksi päävalmentajaksi.

Yleisömäärät. Susijengin menestys tuskin näkyy liigajoukkueiden yleisömäärissä, mutta suomikoriksen lisääntynyt näkyvyys yleisesti ottaen, Helsingin paluu liigakartalle ja liigan oman league passin lanseeraaminen saattavat lisätä sarjan kiinnostusta. Sinänsä on sääli, ettei Korisliigalla ole omaa liigamanageria - toisin kuin SM-liigalla ja Veikkausliigalla.
 
Viestejä
1 506
Vs: Korisliigaennakko by u know who.

Kiitokset Jaakolle näistä! Aina hienoa lukea täältä hyvää ja perusteltua tekstiä perushutun lisäksi.
 
Viestejä
6 444
Vs: Korisliigaennakko by u know who.

jaakko1 sanoi:
Ketä kannattaa seurata?

Sakari Salminen. Vaikka Salminen on pelannut kolme kautta Korisliigaa, niin tulevaa kautta voisi pitää hänen ensimmäisenä todellisena pääsarjakautenaan. Entinen junnumaajoukkuelaituri ei nuoruusvuosinaan lyönyt aikuisten tasolla läpi, mutta viime kaudet ovat osoittaneet hänen olevan liian hyvä pelaaja divariin. Toissa kaudella Salminen valittiin divarin parhaaksi pelaajaksi. Hänen tilastonsa olivat tuon kauden aikana vertailukelpoiset divarijenkkien kanssa (17/10). Jos Salmisella riittää motivaatiota, niin hän voi vielä 27-vuotiaana keltanokkana lyödä itsensä läpi pääsarjatasolla.

Nyt tarkkuutta..

Sakari Salminen pelasi toissa kaudella Turun Namikassa miesten 1B-divisioonaa eli Suomen kolmatta sarjatasoa ja teki siellä 17/10-tehonsa. Ei 1A-divarissa eli Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Mitään pois ottamatta Salmiselta, mutta 1A ja 1B -divarit ovat täysin eri tasoisia sarjoja ja niistä puhuttaessa kannattaisi ainakin 1B-divarista käyttää nimitystä "1B", etteivät ihmiset sekoita niitä keskenään.

1A-divaria Salminen on viimeksi pelannut kaudella 11-12 Urassa tehoilla 8/5.

Miesten 1A-divarin parhaaksi pelaajaksi on valittu Joni Harjula sekä kausilla 2012-13 että 2013-14.
 
Viestejä
1 506
Vs: Korisliigaennakko by u know who.

MattHeldman sanoi:
Mitään pois ottamatta Salmiselta, mutta 1A ja 1B -divarit ovat täysin eri tasoisia sarjoja ja niistä puhuttaessa kannattaisi ainakin 1B-divarista käyttää nimitystä "1B", etteivät ihmiset sekoita niitä keskenään.
Vielä todenmukaisempaa olisi puhua valtakunnallisesta kakkosdivarista. Siitähän on kyse :)
 
Viestejä
5 500
Vs: Korisliigaennakko by u know who.

Kolme kysymystä.

Pyrintö
- Riittääkö joukkueen taktinen ylivoima, voittamisen kulttuuri ja henkinen kantti korvaamaan Nikkilän poissaolon ja keskinkertaiset jenkit?
- Onko tämä se kausi, kun Damon viimeinkin hyytyy?
- Riittääkö Poikolalla motivaatiota ja mielenkiintoa keskittyä edelleen kaikkiin pieniinkin yksityiskohtiin vai ovatko ajatukset jo tulevissa haasteissa?

Kataja
- Onko Katajan jokakeväinen sulaminen historiaa Lehtorannasta ja Toijalasta eroon pääsemisen jälkeen?
- Rakennetaanko joukkue vihdoinkin laadukkaan jenkkikolmikon ympärille?
- Miten nuorten pelaajien itseluottamus kestää europelikuritukset?

Bisons
- Voiko joukkue selvitä 70 matsin runkosarjasta?
- Mistä löytyy uusi Zeno tai Coleman?
- Tukevatko pelaajat toisiaan vai syövätkö toistensa tehoja?

KTP
- Onko Mirolybovista Toiviaisen korvaajaksi?
- Löytääkö joukkue enää huippujenkkejä?
- Riittääkö ikääntyvä materiaali enää neljän joukkoon?

Karhu
- Lahti...Kotka...Kauhajoki, toistaako Toiviaisen henkilöhistoria itseään?
- Paljon hyviä pelaajia, onko yhtäkään johtajatyyppiä?
- Kaikki skoraavat, kuka puolustaa?

Honka
- Onko symppis-Iisalolla tarpeeksi karismaa ja auktoriteettia nuorisokaartin kaitsemiseen?
- Onko pelikirja edelleen pallo Clarkille ja sormet ristiin?
- Koska Syrjänen palaa pelastamaan seuransa?

Kouvot
- Ohjaako Lehtonen liikaa peliä kentän laidalta?
- Conley & Jones: have-been vai still-are?
- Kuka pyörittää peliä?

Namika Lahti
- Kuinka monta matsia Vuori ja Mäkäläinen pelaavat yhdessä?
- Palaako Suonio?
- Kaikki puolustavat, kuka hyökkää?

Korikobrat
- Kuka korvaa Foggin?
- Kehittyykö pelaaminen vai jatketaanko tyyliin "jenkit pelaavat keskenään ja katsotaan, mihin se riittää"?
- Onko kotimaisista mihinkään?

Vilpas
- Oppiiko Tupamäki virheistään?
- Yrittääkö seura edes tosissaan säilyä liigassa?
- Onko kausi paketissa jo ennen uuttavuotta?

Seagulls
- Voiko keräilyjoukkueella pärjätä?
- Löytyykö joukkueelle todellisia kannattajia stadista?
- Mikä on joukkueen identiteetti?
 
Viestejä
2 688
Vs: Korisliigaennakko by u know who.

Hyvää settiä. Nyt vielä se jenkkiranking joukkuettain.
 
Viestejä
5 500
Vs: Korisliigaennakko by u know who.

Muukalaisranking


1. Kauhajoen Karhu (Giles, Horton & Mangano) 9/10
Karhun kolmikko täydentää joukkueen kotimaista osastoa täydellisesti. Suomalaisittain on todella harvinaista, että joukkue löytää kaksi isoa kyvykästä vahvistusta. Toiviainen on onnistunut valinnoissaan taas.
2. Loimaan Bisons (Nelson, Harris, Hummer & Johnson) 8,5/10
Bisonsin vahvistukset eivät pääse edelliskausien tasolle, mutta kokonaisarvosanaa nostaa se, että kaikki neljä vahvistusta ovat liigatasolla käyttökelpoisia.
3. Joensuun Kataja (Arnold, Horton & Knight) 7,5/10
Katajalla on laadukasta isoa jenkkiä vaille liigan paras ulkomaalaiskolmikko. Holloman ei ilmeisesti ole mukana liigapeleissä - toisin kuin Loimaan extra-jenkki. Knight tuskin jatkaa koko kautta, joten kokonaisarvosana noussee vielä.
4. Lapuan Korikobrat (Carter, Lumpkins & Richardson) 7/10
Lapuan jenkeistä Lumpkins on isoksi liigajenkiksi loistava ja Richardson on potentiaalinen Foggin korvaaja - tosin ailahteleva, kokematon ja riskialtis. Carter on ennakkoon kolmikosta heikoin, mutta saattaa täyttää paikkansa.
5. Kouvolan Kouvot (Conley, Jones & Johnson) 7/10
Kouvoilla on paperilla yksi liigan parhaista jenkkikolmikoista, mutta ovatko Jason Conley ja Jonathan Jones enää samalla tasolla kuin aikaisemmin? Johnson oli ennakkoon heikko valinta, mutta on harjoituskauden perusteella paikkansa täyttävä kaveri.
6. Namika Lahti (Gonzalvez, Wright & Bennerman) 7/10
Namikan kokonaisarvosanaa pudottaa Bennerman, jonka istuminen joukkueeseen on suuri kysymysmerkki. Wright on pelaajana hyvä, mutta Warrenin korvaajaksi varsin yksipuolinen. Gonzalvez liigan eliittiä.
7. Tapiolan Honka (Clark, Ubilla & Udanoh) 6,5/10
Hongalla on kaksi hyvää jenkkiä - ja Udanoh. Kokonaisarvosana ei voi olla kovin korkealla, kun jenkeistä yksi on divaritasoa. Udanohia vaihtamalla voi nousta rankingissa korkeallekin.
8. KTP (Jefferson, Ulmer & Simms) 6,5/10
Kotkan jenkeistä Ulmer on takuuvarmasti loistohankinta. Simms on ok, mutta ei samaa tasoa kuin Kotkan aikaisemmat isot jenkit. Jefferson on näyttävä pelaaja, mutta täysin katsomaton kortti. Ei viime kausien tasoa nykyinen jenkkikolmikko.
9. Helsinki Seagulls (Geiger, Basabe & Witherspoon) 6/10
Seagullsilla on potentiaalinen, mutta todella kokematon jenkkikolmikko. Gut feeling tästä kolmikosta on, ettei yhteispeli toimi ja ainakin joku kolmikosta lähtee vielä vaihtoon. Witherspoon täydessä pelikunnossa ja korkeilla pelihaluilla voi olla liigan parhaita pelaajia.
10. Tampereen Pyrintö (Williams & Ampim) 5/10
Tampereen jenkkisekoilua on ihmetelty pitkin kyliä. Eikö puolustava mestari tosiaan kykene hankkimaan Damonin rinnalle edes kohtalaisia jenkkivahvistuksia, vaikka Nikkiläkin on jäänyt sivuun? Täydellinen rimanalitus.
11. Salon Vilpas (Duncan, Harrison & Walker) 4/10
Vilppaan tämänhetkinen jenkkikolmikko on heikoin pitkiin pitkiin aikoihin. Tupamäki vahvistaa mainettaan suomikoriksen huonoimpana pelaajaskouttina.
 
Viestejä
3 094
Vs: Korisliigaennakko by u know who.

jaakko1 sanoi:
Muukalaisranking


1. Kauhajoen Karhu (Giles, Horton & Mangano) 9/10
Karhun kolmikko täydentää joukkueen kotimaista osastoa täydellisesti. Suomalaisittain on todella harvinaista, että joukkue löytää kaksi isoa kyvykästä vahvistusta. Toiviainen on onnistunut valinnoissaan taas.
2. Loimaan Bisons (Nelson, Harris, Hummer & Johnson) 8,5/10
Bisonsin vahvistukset eivät pääse edelliskausien tasolle, mutta kokonaisarvosanaa nostaa se, että kaikki neljä vahvistusta ovat liigatasolla käyttökelpoisia.
3. Joensuun Kataja (Arnold, Horton & Knight) 7,5/10
Katajalla on laadukasta isoa jenkkiä vaille liigan paras ulkomaalaiskolmikko. Holloman ei ilmeisesti ole mukana liigapeleissä - toisin kuin Loimaan extra-jenkki. Knight tuskin jatkaa koko kautta, joten kokonaisarvosana noussee vielä.
4. Lapuan Korikobrat (Carter, Lumpkins & Richardson) 7/10
Lapuan jenkeistä Lumpkins on isoksi liigajenkiksi loistava ja Richardson on potentiaalinen Foggin korvaaja - tosin ailahteleva, kokematon ja riskialtis. Carter on ennakkoon kolmikosta heikoin, mutta saattaa täyttää paikkansa.
5. Kouvolan Kouvot (Conley, Jones & Johnson) 7/10
Kouvoilla on paperilla yksi liigan parhaista jenkkikolmikoista, mutta ovatko Jason Conley ja Jonathan Jones enää samalla tasolla kuin aikaisemmin? Johnson oli ennakkoon heikko valinta, mutta on harjoituskauden perusteella paikkansa täyttävä kaveri.
6. Namika Lahti (Gonzalvez, Wright & Bennerman) 7/10
Namikan kokonaisarvosanaa pudottaa Bennerman, jonka istuminen joukkueeseen on suuri kysymysmerkki. Wright on pelaajana hyvä, mutta Warrenin korvaajaksi varsin yksipuolinen. Gonzalvez liigan eliittiä.
7. Tapiolan Honka (Clark, Ubilla & Udanoh) 6,5/10
Hongalla on kaksi hyvää jenkkiä - ja Udanoh. Kokonaisarvosana ei voi olla kovin korkealla, kun jenkeistä yksi on divaritasoa. Udanohia vaihtamalla voi nousta rankingissa korkeallekin.
8. KTP (Jefferson, Ulmer & Simms) 6,5/10
Kotkan jenkeistä Ulmer on takuuvarmasti loistohankinta. Simms on ok, mutta ei samaa tasoa kuin Kotkan aikaisemmat isot jenkit. Jefferson on näyttävä pelaaja, mutta täysin katsomaton kortti. Ei viime kausien tasoa nykyinen jenkkikolmikko.
9. Helsinki Seagulls (Geiger, Basabe & Witherspoon) 6/10
Seagullsilla on potentiaalinen, mutta todella kokematon jenkkikolmikko. Gut feeling tästä kolmikosta on, ettei yhteispeli toimi ja ainakin joku kolmikosta lähtee vielä vaihtoon. Witherspoon täydessä pelikunnossa ja korkeilla pelihaluilla voi olla liigan parhaita pelaajia.
10. Tampereen Pyrintö (Williams & Ampim) 5/10
Tampereen jenkkisekoilua on ihmetelty pitkin kyliä. Eikö puolustava mestari tosiaan kykene hankkimaan Damonin rinnalle edes kohtalaisia jenkkivahvistuksia, vaikka Nikkiläkin on jäänyt sivuun? Täydellinen rimanalitus.
11. Salon Vilpas (Duncan, Harrison & Walker) 4/10
Vilppaan tämänhetkinen jenkkikolmikko on heikoin pitkiin pitkiin aikoihin. Tupamäki vahvistaa mainettaan suomikoriksen huonoimpana pelaajaskouttina.
Voi herranjestas sentään...
 
Viestejä
559
Vs: Korisliigaennakko by u know who.

jaakko1 sanoi:
Flopikolmonen

Ottelumäärä. Korisliigassa pelataan edelleen järjetön määrä otteluita. Vaikka pelaajat valittelevat liiallisesta rasituksesta, valmentajat valittelevat sitä, etteivät ehdi harjoitella ja europeleissä edustavat joukkueet ovat vellit punteissa, niin siitä huolimatta sarjaohjelmaan ei haluta kajota. Ehkä muutokseen tarvitaan Teemu Rannikon rasitusmurtuma tai Bisonsin lahjoittama luovutusvoitto pelaajapulan takia. Ehkä sitten joku sikariportaassakin ymmärtää, ettei puoliammattilaissarjassa voida pelata neljääkymmentä runkosarjakierrosta.


Surkeat jenkkivahvistukset. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että tulevaan liigakauteen lähdetään poikkeuksellisen heikkojen jenkkien tahdittamana. Osa koripallon kehitysmaasarjoja kiertäneistä kavereista on suomikoriksen ystävien suureksi riemuksi kyyditetty takaisin lentokentälle, mutta todellisia huippuvahvistuksia ei sarjassa ole kuin muutamia. Kuvaavin esimerkki jenkkipannukakusta on puolustavan mestarin Pyrinnön puuhastelu. Joukkueelle on rahdattu vahvistuksia Briteistä ja Virosta. Sarjoista, joiden suuntaan ei aikaisemmin ole edes vilkuiltu.

Tuohon ottelumäärään kevyt kommentointi. Silloin kun jostain syystä siirryttiin 44 pelin runkosarjaan, liiga alkoi suunnilleen 10.10. ja päättyyi runkosarjan osalta n 15.3. eli 44 peliä survottiin läpi noin 6 kuukaudessa.
Nyt sarja alkaa 1.10 ja runkosarja päättyy 15.4. Eli käytännössä nyt pelataan 4 peliä vähemmän ja aikaa runkosarjaan käytetään noin 6 vko enemmän. Eli kuukausittain joukkue pelaa 2 peliä vähemmän kuin muutama vuosi sitten. Tämä on huikea parannus, joka on tainnut jäädä aika vähälle huomiolle.

Kommenttisi jenkkivahvistusten tasosta on mielestäni hyvinkin osuva, vaikka läheskään kaikkia ei ole nähty. Joitain vuosia sitten tänne ilmestyi pelaajia aika kovistakin sarjoista, nyt alkaa olla taas luottamusta rookie -pelaajiin ja jostain syystä noita aikaisemmin halveksittuja IVYliigan miehiäkin on ilmestynyt riveihin. Aikaisemmin nähtiin pelaajia jopa Saksan Bundesliigasta ja Ranskan kakkosesta, nyt tosiaan Briteistä ja ties mistä.

Mutta annetaan nyt näiden uusien pelaajien todistaa että sinä ja minä olemme väärässä.
 
Viestejä
680
Vs: Korisliigaennakko by u know who.

jaakko1 sanoi:
Muukalaisranking
10. Tampereen Pyrintö (Williams & Ampim) 5/10
Tampereen jenkkisekoilua on ihmetelty pitkin kyliä. Eikö puolustava mestari tosiaan kykene hankkimaan Damonin rinnalle edes kohtalaisia jenkkivahvistuksia, vaikka Nikkiläkin on jäänyt sivuun? Täydellinen rimanalitus.

Toivon että Damon saa tämän tietoonsa ennen tämän päivän peliä!

(Pyörrän sanani, jos maksimipisteet asteikollasi per jenkki on 3.33 ja Damon sai tuosta ylimenevän arvon.)
 
Viestejä
16 284
Vs: Korisliigaennakko by u know who.

syöttöonriski sanoi:
Toivon että Damon saa tämän tietoonsa ennen tämän päivän peliä!

(Pyörrän sanani, jos maksimipisteet asteikollasi per jenkki on 3.33 ja Damon sai tuosta ylimenevän arvon.)


Tästä vaan kaikille infoksi, että mielensäpahoittaminen on siis mahdollista, jopa suotavaa! :)
 
Viestejä
3 024
Vs: Korisliigaennakko by u know who.

Aika hyvä kaverihan sinne Williamsin kaveriksi oli hommattu :eek:
Kauden eka liigapeli ainakin antaa luvan odottaa hyvää kautta Ampimilta; fyysinen, atleettinen, hyvä heittäjä ja ahne levypallopelaaja. Näytti sopivan pakettiin hyvin.

Muuten Jaakolta mielenkiintoinen ja helppolukuinen ennakko.
 
Viestejä
5 500
Vs: Korisliigaennakko by u know who.

En olisi Ampimista uskonut, koska yliopistovuosinaan hän nimenomaan oli täysin kädetön superfyysinen hustlaaja. En ikimaailmassa olisi uskonut, että sama kaveri naulaisi kolmosia ja ottaisi hyppyheittoja. Sinänsä helpottaa kyllä Pyrinnön urakkaa, sillä palkka tuskin on kovin korkea.

Salmisen kanssa mentiin metsään. Myönnän, että olen edelleen aika ulapalla tuosta 1A ja 1B -jaottelusta. Olisi pitänyt tarkistaa, kummassa Salmisen joukkueet ovat pelanneet. Sinänsä kun olen Salmisen otteita kuitenkin jonkin verran nähnyt, niin eväitä olisi kyllä hyväksi liigapelaajaksi, kuten Joonas Suotamolla myös.

Sinänsä ensimmäinen kierros ei mitään järisyttäviä yllätyksiä tarjonnut, mutta Witherspoonin otteet aiheuttavat hämmennystä. Mitä helvettiä kaverille on tapahtunut?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös