Koripallo.com

KTP vs. Karhu 15.10 18:30 Steveco-areena

Viestejä
1 041
Karhun ennakko: http://www.karhubasket.net/site?node_id=104&action=show_data&p_id=1678&ordercol=publishbegin&ordertype=desc&row=1

Kiintoisa matsi luvassa. Kaksi liigan tappiotonta kärkijoukkuetta kohtaavat, ja lisämaustetta tuo tuttujen miesten paluu karhuvuoreen. KTP:tä valmentaneen Sami Toiviaisen lisäksi tupaan marssii Ex-KTP pelurit Devonne Giles, Bojan Sarcevic ja Juho Lehtoranta.
Karhun kokoonpano on tietääkseni lähes täysin kunnossa, mitä nyt Giles vielä vähän turhan lihava ;) KTP:ltä edelleen sairastuvalla Jukka Matinen, Michael Pounds ja Aleksi Akpaso. Timo Heinonen lienee kunnossa.
KTP:n jenkit ovat osoittautuneet koviksi ja tulevat olemaan kova pala myös Karhulle. Paras pistemies on 25,3 pinnaa per peli mättänyt Brandon Jefferson, toisena tulee 20/9 tilastokeskiarvoilla pelannut Ulmer.
Karhusta edukseen ovat esiintyneet mm. Antti Kanervo ja Greg Mangano.

Ennakoidut viisikot:

KTP

PG: Jefferson
SG:Lehtoranta
SF: Ulmer
PF: Heinonen
C: Simms

Karhu

PG: Sarcevic
SG: Kanervo
SF: Horton
PF: Giles
C: Mangano
 
Viestejä
16 284
Vs: KTP vs. Karhu 15.10 18:30 Steveco-areena

KOOTEEPEE sanoi:
Karhu-Basketin bussi-matka jo varmaan alkanut... Tere tulemast Kotkaan,ja kärsimään kauden avaus tappio... ;D

Pistetääns vähän ajatuksia tänne ottelutopiikkiin Karhu-topiikin sijaan...

Enpä olisi noin ylimielinen (tai sitten katkera Toiviaisen ja Gilesin Pohjanmaalle menon takia... ::) ). Mutta silti Karhu ei antanut jenkkipuolella rampoja Kobria vastaan kovinkaan vakuuttavaa kuvaa itsestään. Kotimaiset Bojanin ja Antin johdolla toki hyviä, mutta jenkkipuolella Manganoa lukuunottamatta vielä tekemistä. Giles keskenkuntoinen reilusti eikä kunnon haastetta ollut viime lauantaina korin alla (Simms ja Vanttaja sitä nyt tarjoavat). Horton on ailahteleva perusjenkki. Outo valinta Toiviaiselta.

KTP jää reilusti jalkoihin kotimaisissa Poundsin ja Matisen loukkaantumisten myötä, vaikka Timi & Iso-Samuli hyvä kaksikko ovatkin. Vanttajan on kyllä hyvällä tiellä ribaripelin parantamisen suhteen! Jenkeissä mennään sitten reilusti Karhun edelle. Simms yhtä vahva kuin täysikuntoinen Giles. Ulmerin atleettisuus tiedetään ja nyt tiedetään myös, ettei tehokkuuteen tarvita Damonia. Jefferson on ollut varmaan kaikille mieletön ylläri. Alkua voi kuvata vähintään adjektiivilla dominoiva. Vielä Karhu ja moni muu kova joukkue kohtaamatta. Toivottavasti pimeä talvi ja pakkaset eivät tee tälle rookielle tepposia.


KTP:n kotietu on merkittävä ja iso etu on myös jenkeissä näin ennakkoon. Kotivoittoahan tästä on pakko povata, mutta ei uskalla sanoa, että millä erolla (kaikki mahdollista 1-15 pisteen välillä).
 
Viestejä
2 782
Vs: KTP vs. Karhu 15.10 18:30 Steveco-areena

_JOS_ KTP pystyy toteuttaamaan peliään niinkuin Kouvoja vastaan, on KTP ehdoton ennakkosuosikki.
_MUTTA_ KTP:n suuri vika tuntuu olevan edelleen otteiden ailahtelevuus.
Tokihan omiin luotetaan aina 8]
 
Viestejä
2 507
Vs: KTP vs. Karhu 15.10 18:30 Steveco-areena

Kyllähän KTP lähtee otteluun pienenä ennakkosuosikkina vahvan jenkki trion ja kotiedun turvin. Karhun laajempi materiaali tasaa puntteja. KTP:llä ei ole ollut tähän mennessä kauttaa vielä tälläistä "tasonmittaria" kuin Karhu.
Jefferson on ollut niin vahva kun ennakolta osasi odottaa ja mielenkiintoinen nähdä kuinka Karhun pelaaja saa hänet puolustettua. Ulmer vanha tuttu tehopelaaja ja Simms on ehkä tällä hetkellä parempi kuin puolikuntoinen Giles.

Karhun voitto vaatii:
Manganolta hyvän ja tasaisin pelin eli hänen tulisi olla tehokas alusta loppuun.
Gilesiltä perus normi suorituksen.
Horttonin on nostettava tasoaan Lapua pelistä ja pelattava hyvä ottelu niin puolustus kuin hyökkäys päässä.
KTP:N jenkki trio on saatava pimennettyä edes osittain.
Kotimaisista Sarcevicin,Kanervon ja Moleniuksen on pelattava omalla tasollaan.
Lisäksi Lehtorannan,Huuskosen tai Mattilan tulisi onnistua hyvin.

Tiukka matsi luvassa. Uskon/toivon kuitenkin että Karhu vie ottelun.

Harmi kun ottelua ei näe mistään.

PS. Olisi kyllä mukava olla paikalla kuulemassa kuinka KTP:N fanit ottavat Toiviaisen vastaan. Toivottavasti asiallisesti.
 
Viestejä
1 096
Vs: KTP vs. Karhu 15.10 18:30 Steveco-areena

Kukas sanoo ,että Simms ,ois kunnossa? Minusta kaverin kuntopuolessa on paljon parannettavaa. Puuskuttaa pelissä ,kuin lokomon veturi. Ehkä joulukuussa nähdään kaverin potentiaali täysin.
 
Viestejä
451
Vs: KTP vs. Karhu 15.10 18:30 Steveco-areena

Todennäköisesti tiukkaa vääntöä odotettavissa, meillä vielä loukkaantumiset antavat tasoitusta jonnii verran mutta mutta taisteltu vajaalla porukalla on ennenkin, vastustajan tutut pelaajat sekä Toiviainen tuo oman lisämausteensa ja nythän on meillä näytön paikka, oletan/ toivon muutaman pinnan voittoa, boonuksena hyvää tuomari kolmikkoa joka antaa pelata kunnon korista...
ps.eikä kauhajokisten tarvi olla huolissaan kyllä me Toiviainen ja kumppanit huomioidaan ;D
 
Viestejä
1 506
Vs: KTP vs. Karhu 15.10 18:30 Steveco-areena

Voi tulla tasainen peli tänään. Itse asiassa sarjataulukkoa ja tavallista sarjapeliä paljon mielenkiintoisempkin asetelma.
Muutamia lähtökohtia:
Kummalla joukkueella vati läikkyy yli?
Kipsaako jompi kumpi porukka? Karhulla siihen on ollut taipumusta, miten tämä joukkue?
Kuinka vanhat "kotkalaiset" otetaan vastaan ja lämmitetään?
Ymmärtääkö Sarce todella kaiken mitä suomeksi huudetaan?

Nämä saattavat olla jopa muita joukkue-asetelmia oleellisempia asioita tänään...

Täytynee mennä paikan päälle todistamaan...
 

vmp

Viestejä
296
Vs: KTP vs. Karhu 15.10 18:30 Steveco-areena

Otteluennakkoja basketista katsellessani pisti silmään, että Jeffersonista ei siellä ollut kuvaa lainkaan. Eikös niillä kuvilla ollut joku takaraja, kun ne piti toimittaa. Taas saa Westerholm heilua sakkovihkonsa kanssa.
 
Viestejä
2 507
Vs: KTP vs. Karhu 15.10 18:30 Steveco-areena

Karhun avausviisikko melko yllättävä. Hortton ja Giles aloittaa penkiltä.
 
Viestejä
253
Vs: KTP vs. Karhu 15.10 18:30 Steveco-areena

Liveseurannasta tulkittuna: Q1 Karhu Manganon varassa, Q2 Gilesin. Jokohan loppupelistä Horton saisi palloa koriin? 12min/3p ei vakuuta.
 
Viestejä
2 507
Vs: KTP vs. Karhu 15.10 18:30 Steveco-areena

Liveseurannan varassa olleena voi sanoa että tasainen peli oli ja niukku tappio tuli.. Välillä näytti ette KTP karkaa kauvas karkumatkalle mutta Karhu kiri.


Gilesiltä hyvät tilastot.

Raporttia odotellessa paikalla olleilta.
 
Viestejä
1 041
Vs: KTP vs. Karhu 15.10 18:30 Steveco-areena

Tiukka peli ja pisteet kotiin. Mikäs sen parempaa.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Tasatilanteessa mentiin aina ensimmäisen erän loppuminuuteille saakka, kunnes KTP hieman nykäisi. KTP:n Simms oli täysin pitelemätön. Karhusta Mangano pelasi erinomaisesti.
KTP tuli toiseen erään vahvasti ja pääsi jo yli 10 pisteen johtoon, enimmäkseen Simmsin ja Heinosen ansiosta. Karhu sai vielä Gilesin heräämisen ansiosta kavennettua eroa. Taullo oltiin kuitenkin Kotkalais johdossa.
Puoliajan jälkeen Giles jatkoi siitä mihin jäi. Väänsi kovia kuppeja ja napsi levyjä. Karhu oli kivunnut jo muutaman pisteen päähän. Karhun harmiksi Jeffersonkin alkoi lämpiämään ja mätti pisteitä tuttuun tapaan.
Viimeisen erän alkaessa olisi voinut käydä vielä mitä vain. Karhu painoi päälle Bojanin ja Gilesin johdolla. Kauhajoen paikkapuolustus oli jälleen tappaa vastustajan pelin. KTP kuitenkin pääsi juoksemaan muutamia nopeita, eikä missään vaiheessa luovuttanut johtoa. Loppuhetket mentiin Kotkan vapareiden ja Karhun kolmosten merkeissä
 
Viestejä
1 506
Vs: KTP vs. Karhu 15.10 18:30 Steveco-areena

Asiallinen peli, ihan hyvää korista nähtiin Karhuvuoressa tänään.

Karhun olisi pitänyt pystyä voittamaan tänään.
Huolimatta siitä, että KTPn heitot putos sikahyvin juuri silloin kun tarvittiin.
Huolimatta siitä, että Jefferson on niin kova (eikä edes joutunut tänään ihan kunnon testiin, jos rehellisiä ollaan).
Huolimatta siitä, että hyökkäyspään virheet jäi osin Karhun suuntaan viheltämättä.

Jos arviois kiteytetysti, Karhun rosteri oli Jefferson-Horton eron verran heikompi. Jos Horton pelaisi vahvistuksen verran korista, peli olisi ollut Karhulle noin +15. Käytännössä tämä tarkoittaa suunnilleen sitä, että siinä kun mr. J. ratkaisee pelejä, mr. H. on (tällä hetkellä) osa pelipaikan verhoja.

Mutta mutta: ei todella syytä synkkyyteen. Karhulta perushyvä peli kuitenkin, se ei vaan riitä parhaita vastaan vieraissa.
Kauhajoen penkki pelasi 1,5 erää, KTP:n 0,5 erää, eli Matisen, Poundsin ja Akpason verran vähemmän, joten siltä osin ollaan levelillä.
KTP:n alun pieni karkumatka riitti voittoon, heitot kulki alussa kuin vettä vaan, lähes 100% ekalla kympillä. KTP:llä on myös hienot vahvistukset, joista Karhu pystyy matsaamaan Simmsin ja Ulmerin aivan riittävän hyvin (siis jo nyt, Giles +10kg). Jefferson on varmaan liigan paras go-to-guy tänä syksynä, joten sitä on vaikea matsatakaan.

Karhulla oli ihan omat saumatkin kääntää peli lopussa, kun eroa taisi olla 5p. Saivat pari stoppia tai huonoa ratkaisua vastustajalle, mutta sitten omatkin ratkaisut olivat myös hätäisiä tai huonoja.

Hyvä tästä on taas jatkaa, ei makiaa mahan täydeltä. Kotona nämäkin pelit on erinäköisiä.

Ja vielä: hyvä yleisö Kotkassa, hyvät aplodit paluun tehneille vastustajille! Ainoastaan Sarcea yritettiin lämmittää odotetusti lehtereiltä, mies on kuitenkin jo hyvin rauhallinen takavuosiin verrattuna.
 
Viestejä
451
Vs: KTP vs. Karhu 15.10 18:30 Steveco-areena

Eilinen peli oli juuri niin tiukkaa vääntöä kuin osasin odottaakin, ktp joutui antamaan tasoitusta sairastuvan verran mikä vaikutti osaltaan varmaan pelin tasaisuuteen, muutamille pelureille tuli isoja minuutteja se näkyi tässä vaiheessa kautta jonkin verran, esim simmsin pelissä mutta kun saadaan toipilaat kentälle on valmentajallakin varmaan enemmän vaihtoehtoja kuin nyt mutta kuitenkin hyvä suoritus ruodussa olevalta porukalta, sillä pidän kyllä kauhajokisia hyvänä tasomittarina, rosteri on leveä ja kun Giles saa vielä itsensä kuntoon, niin Samilla on kova porukka kasassa.
Tuomarit olivat tasaisen epätasaisena, vihellettiin mitä sattuu ja välillä ei sitten mitään, toisaalta eivät kyllä mielestäni ratkaisseet peliä mutta parannettavaa jäi...
Tästä on hyvä jatkaa, summa sum marum, ihan hyvä korisilta molemmilta joukkueilta
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös