Koripallo.com

Kataja Basket vs Kouvot ke 15.10. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Kumpi juhlii sarjapisteitä?

  • Kataja

    Ääniä: 7 58,3%
  • Kouvot

    Ääniä: 5 41,7%

  • Äänestäjiä
    12
Viestejä
6 198
Katajan ennakko:

http://www.katajabasket.fi/edustusjoukkue/

Katajan kausi jatkuu keskiviikkona kun Kouvolan Kouvot saapuu susirajalle. Uudistunut Kataja on aloittanut kautensa positiivisesti voittamalla sekä Hongan että Pyrinnön. Kouvot sen sijaan on pelannut jo neljä ottelua, voittaen niistä puolet.

Uusiutuneen Katajan ilme on ollut tosi positiivinen ja joukkueen uudet hankinnat näyttävät ainakin alun perusteella osuneen hyvin kohdalleen. Huolila, Horton ja Arnoldi ovat olleet liekeissä ja uskoisin, että tämä kolmikko tulee olemaan tällä kaudella monen joukkueen kiusana. Kun vielä Knight parantaa toivon mukaan jatkossa, niin tässä on kyllä hyvä porukka kasassa, jolla voidaan haastaa ihan kenet tahansa. Pelikirjassa ei ole enää Toikan sääntöjä, vaan peli on vapaampaa ja se on jo näkynyt. Kiitos Salminen kun tulit takaisin. No, ei kiitetä vielä liikaa, mutta olen tyytyväinen näihin muutoksiin.

Kouvot on mielenkiintoinen joukkue ja vahvistunut ja ehdottomasti omaa potentiaalia mennä vaikka miten pitkälle. Näin Joensuulaisena kiinnostaa tottakai nähdä Jason Conley taas kehissä, tällä kertaa vastustajan paidassa. Yksi keskiviikon pelin teemoista on sisäpeli, miten Kataja pärjää kun vastassa on Kaunisto ja J.J. Etupäässä. Luottoa kyllä löytyy meidän Huolilaan ja Knightiin.

Uskon, että hyvä vääntö saadaan Areenalla aikaan. Ennakkosuosikkia on vaikea sanoa, asetelmat ovat aikalailla tasan mielestäni. Mutta Kataja on kotonaan aina vaikea voitettava ja uskon, että on tälläkin kertaa ja tällä kaudella. Pyrintökin sai kokea sen viime kerralla. Opiskelijoille on jaettu tukku ilmaislippuja ympäri kaupunkia, joten toivottavasti saadaan mökkiin hyvin porukkaa ja meteliä.
 
Viestejä
16 284
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 15.10. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Hector sanoi:
Näin Joensuulaisena kiinnostaa tottakai nähdä Jason Conley taas kehissä, tällä kertaakin taas vastustajan paidassa.


Täytyy kirjoitella jotain ennakkolätinää illemmalla, vaikka tarkoitus on tällä kaudella panostaa runkosarjan osalta lähinnä raporttipuolelle.
 
Viestejä
16 284
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 15.10. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Jaahas... Se pukkaa taas huippumatsia.

Kun ajattelee vain Katajan kannalta, niin merkittävintä lienee, miten Knight ja Huolila pärjäävät Jonesia ja Kauniston vastaan sekä puolustus- että hyökkäyskorilla. Kouvojen Twin Towers on ottanut kuitenkin 23,5 ribaria/peli yhteensä tähän mennessä. Toki Kataja saa laituripuolelta Hortonilta, mutta niin saa Kouvotkin Coop Conleyltä. Voi olla, että lopulta nimenomaan Horton pistetään pitkine käsineen Villen päällystakiksi.

Takakentällä taas luotan suuresti Katajaan. Rannikko, Virtanen ja Arnold on vahvoilla Seppälää, Hirvosta ja Johnsonia vastaan. Seppälä on kyllä avannut kauden hemmetin hyvin. Nuoriso-osasto Hirvonen & Madsen olleet yllättävän vaisuja/pienessä roolissa.

Conleya ei helpolla pysäytä kukaan, mutta ei toisaalta, melkein samanlaista "korillle itsensä poraajaa", Arnoldiakaan.

Kouvot ovat voittaneet muuten viimeksi Areenalla 4,5 vuotta sitten. Jos Kataja pystyy vastaamaan Kouvojen ribarihaasteeseen, niin kotivoitto lienee jälleenkin lähellä. Paperilla ei ainakaan Kouvojen matskulle vähitä.

Yksi seurattava yksityiskohta ovat rookiejenkit, Knight ja Johnson. Kumpi onnistuu huomenna onnistuu paremmin?
 
Viestejä
829
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 15.10. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Tiukka matsi tulossa ja melko lailla 50-50 on lähtökohdat tähän otteluun. Kouvoilla etu korin alla ja Katajalla takakentällä. Kouvoilla leveämpi rosteri, mutta Katajalla kotikenttäetu.

Kataja pelasi ilmeisen hyvän ja energisen ottelun kotonaan Pyrintöä vastaan ja on kuitenkin ehkä hienoinen ennakkosuosikki illan otteluun. Kouvot ei ole vielä löytänyt sitä lentoa, jota odotettiin heti kauden alusta, mutta parempaan on menty peli peliltä. Kotkassa Kouvot oli liikkeellä löysällä jalalla, mutta meno parani huomattavasti Seagulls-otteluun. Seagulls ei kuitenkaan ole se paras mittari, joten vaikea vieläkään sanoa Kouvojen todellisesti iskukyvystä. Ainakin osa pelaajista tuntuu olevan vielä pihalla kuvioista ja vaihtorulettia ei ole päästy pyörittämään viime kaudesta tuttuun malliin.

Toivotaan, että pelaajat ovat sisäistäneet kuviot ja vaihtoruletilla saadaan juostua Katajalta jalat alta. Korin alle pitää myös tänään mennä vahvasti. Siksi kapea on Katajan etulinja. Katajan takakenttää ja erityisesti Rannikon pelinrakentelua pitää myös saada häirittyä, jos tänään meinataan voitto kotiin hakea.

Toivon, että tänään on meno jo tarpeeksi vahvaa koko ottelun ajan, että saataisiin vierasvoittosaldo avattua. Hivenen epäillen veikkaan vierasvoittoa, 84-88. Taistelua Kouvot.
 
Viestejä
1 547
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 15.10. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Tuleeks Kouvot nukkumaan kaikki tämän kauden vieraspelit?
 
Viestejä
829
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 15.10. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Heikolta näyttää. Jopa ennakolta vahvempi korinalusduo on jäänyt täysin Huolilan ja Knightin jalkoihin ekalla kympillä. Katajan kaksikko 12/7 vs Kouvojen kaksikko 4/4. Missä mättää?
 
Viestejä
829
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 15.10. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Toinen jaksohan alkoi hyvin. 2 min ja 7-0 Kouvoille. Siitä kun jatketaan samaan malliin.
 
Viestejä
829
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 15.10. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Kyllä alisuoriutuu nykyinen Kouvo-lauma pahan kerran. Ja pelistä toiseen. Eikä lopu tähän.
 
Viestejä
2 089
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 15.10. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Sellanen lokakuun ja kaden alun matsi.

Kataja otti yllätysvoiton yhtä suurimmista mestarisuosikeista vastaan. Asiantuntijat JoenSuu ja JoKaFan kertovat mitä oikeasti tapahtui mutta mielenkiintoinen matsihan tuo oli.

Conley on kova kuten muutkin Kouvot. Toinen neljännes näytti mitä tuleman pitää kun Jyri saa paketin pysymään kasassa vaikkapa 65% pelistä.

Kataja rimpuili pienellä materiaalillaan isompaansa vastaan ja tällä kertaa voiton arvoisesti. Knight teki mitä pystyi, paljon tai vähän riippuen katsojan näkökulmasta.

Mukava alku kauteen Katajalta kuitenkin, tästä on hyvä jatkaa.
 

M3

Viestejä
660
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 15.10. klo 18:30 LähiTapiola Areena

askelmerkki sanoi:
Asiantuntijat JoenSuu ja JoKaFan kertovat mitä oikeasti tapahtui

Kiireisimpien kannattaa lukea vain Hectorin raportti. Siinä on aina mukana olennaisimmat kohdat siitä, mitä muut ovat aikaisemmin raportoineet.
 
Viestejä
19 541
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 15.10. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Joo. Kyllähän oli hieno voitto ennalta huomattavasti kovemmasta vastustajasta. Paperilla.

Eka jakso vietiin mennen tullen ja toka luultiin ilmeisesti hyvänolontunteessa, ettei enää tarvitse kuin katsella. Ja katseltiin ja jopa taidettiin kerran päästää nimekäs kouvot pisteellä ohikin. Kolmas taas vietiin ja neljäs pelailtiin eikä päästetty nimivahvaa kouvvoa enää peliin mukaan.

Pelihän ratkesi pariin-kolmeen seikkaan:

Ensinnäkin Katajan takamiespeli oli huomattavasti Kouvvoja parempaa. Hirvonen ja varsinkin Seppälä enemmän kuin vähemmän yössä tänään. Hirvoselle kyllä ihmeteltävän paljon syöttöjä, kun minusta näytti, että syötteli lähinnä vain kotijoukkueen pelaajille. Liekö nekin merkitty....

Toiseksi Katajan jenkulat kuitenkin hiukan terävempiä yhteenlaskussa kuin virkaveljet kouvvolasta.

Kolmanneksi pärjättiin levypalloissa sarjan parasta levypallojoukkuetta vastaan hyvin.

Kapealla rotaatiollahan Kataja joutui pelaamaan sairastelujen ja loukkaantumisten takia, mutta kestettiin sentään ja näyttipä lopulta siltä, että vierasjoukkue oli se, jolta polttoaine loppui ensin.Arnoldin hyvää iltää sotki menetykset, mutta paikkasi niitä hyökkäyspäässä ja levyissä. Horton tänään parempi. Ritari oli hiukan hakusessa välillä, mutta aloitti kyllä pelin hyvin lähes välittömästi pussittamalla 8 pinnaa.

Ritarille ei kyllä ihan hyvin saatu pelattua taikurisyöttöjä, mikä oli tietenkin Kauniston ja Jonesinkin hyvyyttä puolustuspäässä.

Rannikko jälleen kentän kunkku syöttöineen, kovine ratkaisuineen ja pelin " sieluineen ".

Pete-Pistuuli kaksi kovaa kolkkia tärkeisiin paikkoihin ja varmaa takamiespeliä. Nalle Kaapi joutui yllättävänkin koville minuuteille, mutta selvisi niistä tyydyttävästi. Ei kyllä loistanut, mutta ei ihan lumiukkonakaan ollut. Tosin Antriikka oli Naapia parempi puolustuksessa

Kouvvoloista mainittu jo Hirvosen ja Seppälän melko heikko ilta. Lieköhän muuten Hirvosta kehuttu hieman liikaakin jälleen ennen kautta ja noussut kehut päähän.

Konli hyvästä hyökkäyspelistä huolimatta jätti itsestään hiukan vaisun kuvan. Jones räpsi virheitä itselleen , mutta muuten aika tasainen. Johnssoni oli vaarallisimmilaan pitkissä kakkosissa, joita pystyi itse luomaan.

Pettymysten puolellehän voidaan lukea kouvvolassa myös Kauniston iltaa. Matseeni pari kovaa kolkkia. Ei muuta mainittavaa.

Jyri pällötti välillä lähes yhtä punaisena kuin punaiset housunsa. Salminen rauhallisempi.

Konli ja Horttoni palkittiin ja katsojia oli paljon.
 
Viestejä
16 284
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 15.10. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Vähän ailahtelevaa peliä tänään molemmilta ja jonkin verran enemmän vierailta....

Kataja sai peliin todella vahvan alun, kun miehet ja pallo liikkui ja Kouvot oli täysin solmussa. Sama aktiivisuus ja liike oli mukana myös puolustuksessa, joka johti useaan Kouvot-menetykseen. Toisella kympillä hyökkäys meni staattiseksi tai muuten vaan puuroksi. Liikaa yritettiin esim. pump fakeja korin alta Jonesia vastaan. Dead end! Kouvoille, kun antoi siimaa, niin nousivat mukaan peliin ja kävivät johdossakin Conleyn johdolla ja Kauniston ja Johnsonin liian vapailla kolkeilla. Kolmannessa kympissä oli paljon samaa kuin ekassa ja Kataja oli kaikessa tekemisessä Kouvoja parempi. Conley piti kovilla suorituksilla Kouvoja pystyssä. Viimeinen oli tasaista pelaamista, mutta loppua kohden Kataja karkasi lopulliseen voittoon. Madsen ja Hirvonen sitten kaunistelivat eroa lopun höntsäminuuteilla.

Yllättävää, että voitettiin levyt ja hallittiin korinalustoja! Siitä iso papukaijamerkki!

Katajalta onnistui koko perusrunko joko hyökkäys- tai puolustuspäässä tai sitten molemmissa. Ehkä Pete oli vähän vaisu, mutta ne molemmat kolkit tulivat tärkeisiin paikkoihin. Arnold on väkevä energiapaketti ja vein pienen niskalenkin Conleysta. Pelasivat läpi matsin toisiaan vastaan. Horton heräsi toisella puoliskolla ajoineen ja kolkkeineen ja napsi monta tärkeää puolustuslevyä Jonesin edestä. Kentsu lienee nyt se Katajan silent assassin. Knightilta kankean väkeviä muuveja korin alla mm. Kaunistoa vastaan. Hiljaa hyvä tulee. Hallitusti kyllä pistää palloa alta sisään ja tekniikka on hyvä. Vasurius vielä plussaa. Pari kertaa oli tosin Jones-muuri vastassa muuveista huolimatta. Teemulta taas perusvahvaa pelinjohtamista ja kovia kuppeja ratkaisuhetkillä. Kolkit eivät tänään oikein uponneet, mutta toki silloin, kun niitä eniten kaivattiin. Huolilalta vaisumpi peli hyökkäyksessä torneja vastaan, mutta sekä Jonesia että Kaunistoa puolusti hyvin. Nuoret Kalle & Marius saivat vastuuta. Tänään ei onnistumisia, mutta tulevaisuudessa varmasti.

Kouvot jätti hieman oudon kuvan. Conley totutun vahva ja piti Kouvoja monella hetkellä lähes yksin pystyssä. Jones sinällään ok tehot, mutta 1 vs 1-osaaminen tosi huonoa. Onhan se pituuteen nähden vähän kukkakeppi. Oikeastaan kaikki pelitilannekorit Katajan sulkemisvirheistä (siis totaalisen vapaana korin alla, ei katajalaisia 2-3 metrin säteellä) tai hyvistä passeista. Ville petrasi vapaine kolkkeineen toisella puoliskolla vähän, mutta ihmettelen suuresti... Sillä ei ole enää mitään korinalusuhkaa, mitä ennen oli!?!?! Haahuillaan vaan kaarella. Ajoyritykset päättyivät joko syöttöihin tai menetyksiin. Viekö Jones tilan alla vai miksi muuttunut pehmoksi kaariruiskijaksi? Hyvin vei kyllä Kataja tilan korin alta ja hallitsi muutenkin korinalustoja. Inhottavan aktiivinen ja liikkuva joukkue, vaikkei pituutta niin löydykään. Luulin, että Johnsonilta tuli useampi kolkki, mutta ne olikin sit kakkosia kaaren rajalta. Hyvin heittää ja pikkuisen sikaillen puolustaa, mutta en huomannut mitään erityisen huonoa hänen pelaamisessa. Puolustus ok ja hyvin luo heittonsa/löytää heittopaikan. Ehkä vähän roolipelaaja, mutta tänään mm. Kaunisto ja Seppälä paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaljon huonompia. Huippujunnut onnistui skoraamisessa oikeastaan vasta, kun peli oli ohi. Hirvoselta toki hyvää syöttöpeliä läpi koko matsin. Madsenin pitäis pyrkiä enemmän lähemmäs koria noilla raameilla. Tuntuu siltä, ettei viime kaudesta olla menty eteenpäin, mutta kausi tietysti vasta alussa.

Pekka oli taas aika rauhallinen. Jyri mesoi vähän enemmän.

Niemen paluuta avaukseen toivon. Siinä mennee vielä kuitenkin 3-4 peliä. Tasapainottaa mukavasti avausviisikkoa (Teemu-Reggie-Jesse-Ken-Tommi).


JoKan tähdet:

Arnold ***

Horton **

Conley *


Sitten alkaakin rankka neljän matsin vieraskiertue. Siellä, jos meinataan voittaa, niin pikkuisen pitää vähän ailahtelua pelin sisällä tapahtua. Kokonaisuudessaan kuitenkin ovelasti rakennettu ja (ainakin vielä) toimiva paketti.
 
Viestejä
2 089
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 15.10. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Kiitos taas hienoista raporteista! Itse kun kahtelee tohkeissaan kynsiä purren ja tuomareita haukkuen niin jää paljon näkemättä.

Ja kun jälkeenpäin miettii niin oikeita huomioita kaikki tyynni.
 
Viestejä
16 284
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 15.10. klo 18:30 LähiTapiola Areena

askelmerkki sanoi:
Kiitos taas hienoista raporteista! Itse kun kahtelee tohkeissaan kynsiä purren ja tuomareita haukkuen niin jää paljon näkemättä.

Ja kun jälkeenpäin miettii niin oikeita huomioita kaikki tyynni.

Kiitos kiitoksista! Tänään oli tosin vähän haastavampaa katsella matsia, kun piti kaverille Kouvolaan viestitellä vähän väliä menosta ja meiningistä.

Kivasti oli porukkaa (n. 1700)! Paljon oli opiskelijoita löytänyt tiensä Areenalle.
 
Viestejä
19 541
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 15.10. klo 18:30 LähiTapiola Areena

No meneehän sitä itse kultakin tilanteita ohi, kun pitää pelissäkin mukana tunteella " elää "......

Huolilankin taisin unohtaa. Olihan hänkin kentällä ja paria nukahdusta lukuunottamatta puolusti kohtuullisesti. Kun vain menisi vielä lähemmäs iholle heittotilanteissa räpylä ylhäällä. Hyökkäyspäässä tänään liikaa pitkiä käsiä, jalkoja ja muutakin mittaa.

Annetaan tuomareillekin puhtaat paperit. Saivat kyllä Jyriltä välillä koviakin haukkuja, mutta kestivät ne kuin miehet konsanaan.....
 
Viestejä
2 089
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 15.10. klo 18:30 LähiTapiola Areena

Ei voi välttyä (tai voi kai) miettimättä mitäs jos Conley olisi ollut täydessä tikissä silloin joskus finaaleissa Pyrintöä vastaan..

Meinasi leikkauspöydältä ja keuhko- tai jostain parantolasta johdattaa Katajan mestaruuteen mutta ei enää 5. finaalissa pystynyt yksin Pyrsää kaatamaan, kun vielä muut sitten romahtivat. Mutta ainahan sitä saa jossitella, vaikkei sitten supermatsia tänään lopulta pelannutkaan. Kova peluri silti.
 
Viestejä
16 284
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 15.10. klo 18:30 LähiTapiola Areena

askelmerkki sanoi:
Ei voi välttyä (tai voi kai) miettimättä mitäs jos Conley olisi ollut täydessä tikissä silloin joskus finaaleissa Pyrintöä vastaan..

Meinasi leikkauspöydältä ja keuhko- tai jostain parantolasta johdattaa Katajan mestaruuteen mutta ei enää 5. finaalissa pystynyt yksin Pyrsää kaatamaan, kun vielä muut sitten romahtivat. Mutta ainahan sitä saa jossitella, vaikkei sitten supermatsia tänään lopulta pelannutkaan. Kova peluri silti.

Näinpä...


Pressi:

Pressi


Nää pressit on siinä mielessä harvinaisia tapahtumia, että mikkimies tajuaa niissä olemaan huutamatta mikkiin (Kysymyksiä ei tosin osaa esittää...). #ylimielineneipeleissäkoskaanopi #tahtooElontakaisin
 
Viestejä
1 237
Vs: Kataja Basket vs Kouvot ke 15.10. klo 18:30 LähiTapiola Areena

No joo. Kohdistetaan nyt hieman kritiikkiä tuohon Katajan pressivideoon. Mikäli niitä jatkossa on tulossa lisää, niin
a) kamera olisi kiva asettaa jollekin alustalle
b) jokin muu kuvakulma kuin äijien takaraivot olisi jees

Ihme amatööritouhua Suomen parhaiten hoidetulta korisorganisaatiolta.
;)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös