Koripallo.com

Vs: Naisten SM-sarja 2014-15

Viestejä
208
jos tuli liian vaikea kysymys vaihdetaan ihmeessä aihetta. esimerkiks eskolle, miks liigan piikkipaikalla pitäis
painaa paniikki nappulaa?
 
Viestejä
197
HyPo - Catz 54-60 (19-14, 9-11, 18-19, 8-16)

Mitäpähän tähän nyt sanoisi. Pitäisi tietysti olla tyytyväinen, kun kotijoukkue pisti todella pontevasti Catzille kampoihin. Mutta mutta...HyPo johti ottelua periaatteessa ensimmäiset 32 minuuttia 1-5 pisteellä, mutta sitten lopussa vieraat onnistuivat paremmalla prosentilla ja veivät pisteet mukanaan. Pontevalla oli kyllä saumoja voittoonkin, mutta vieraiden syötönkatkot niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin päättivät turhan monta hyökkäyksen rakentelua. Ihan kelpo esitys kuitenkin sarjakärkeä vastaan, mutta vähän turhan monta niukaa tappiota on kuitenkin kärsitty kauden aikana. Anni Mäkitalo on muuten kyllä todellinen vahvistus Pontavalle. Hänen panoksestaan on varmasti vielä paljon iloa kevätkauden aikana. Tänään HyPolta olivat sivussa Laura Saarinen ja Kaisa Höök. Myöskään Catzin Dayeesha Hollins ei ollut pelissä. Molemmat vetivät pelin läpi 7 pelaajan voimin kahden huilatessa penkillä koko ottelun.

Pistekärki HyPo: Taru Tuukkanen 15/20, Mirka Kilpijärvi 13/2 - Catz: Chandrea Jones 21/7, Alexandria Anderson 16/12, Elena Reshetko 13/14
 
Viestejä
197
Catz, PeKa ja Honka 8 pelaajaa tänään pöytäkirjassa! Kertooko tämä jostain Naisten Korisliigan nykytilasta? Loukkaantumisia toki tulee, mutta silti.....
 
Viestejä
843
Plassi sanoi:
Catz, PeKa ja Honka 8 pelaajaa tänään pöytäkirjassa! Kertooko tämä jostain Naisten Korisliigan nykytilasta? Loukkaantumisia toki tulee, mutta silti.....
Catzin kohdalla tuo 8 on ollut tällä kaudella 'normaalia' eikä mitkään loukkaantumiset olleet tällä kertaa vaikuttamassa, mutta kolmas jenkki on vielä hakusessa ja A-tytöt pelasivat samalla parketilla 3 h aikaisemmin, joten vain kaksi heistä uurasti vielä toisen pelin. PeKalla ja Hongalla on kummallakin pelaajia sairastuvalla ja Hongan Grosshan on koko kauden sivussa.
Ja toisaalta onhan monta nuorta lupaavaa naispelaajaa Yhdysvaltojen yliopistosarjoissa Euroopassa pelaavien ammattilaisten lisäksi. Siispä en pidä tätä kovin vakavana asiana tällä hetkellä.
 
Viestejä
197
HyPo - ToPo 60-87

Ponteva kärsi kauden ensimmäisen suurinumeroisen tappion, kun ToPo pyöritti kotijoukkueesta selvän voiton. Vieraat juoksivat karkuun jo ensimmäisellä kympillä (8-21) ja kasvattivat eroa pikku hiljaa ottelun edetessä. Tiukalla puolustuksella pimennettiin Taru Tuukkanenkin täysin. Tuloksena - ei yhtään pelitilanne koria, ainona pinna syntyi vapariviivalta. Kun kotijoukot heittelivät ohi varsinkin kolme ensimmäistä kymppiä (kakkoset 20/47, kolkit 5/27 ja vaparit 5/6) ja vieraat vastaavasti pistivät palloa pussiin (kakkoset 29/55, kolkit 5/16 ja vaparit 14/16) ei jäänyt epäselvyyttä siitä kumpi oli tällä kertaa vahvempi. Myös korin alla HyPo joutui tiukoille ja näin ToPo pääsi usein vapariviivalle pisteiden tekoon.

Kevätkaudelle tulleet uudet pelurit Anni Mäkitalo 12/4 ja Evianna Sipilä 9/4 esiintyvät varsin pirteästi ja olivat pistekärki Anni Jämsän kanssa 9/1. ToPon pistekärki oli tänään Heta Korpivaara 22/8, Niina Laaksonen 21/18 sekä Dionne Pounds 19/3.
 
Viestejä
197
HyPo - Huima 62-74

Pontevan sysimusta kolmas neljännes (5-23) koitui kotijoukkueen turmioksi. Muut jaksot olivat tasaistä vääntöä, kuten aiemmatkin ottelut olivat olleet. Em.kympillä ei sitten onnistunut mikään, heitot menivät ohi, puolustus ei toiminut ja liike loppui. Huiman puolustus oli sen sijaan kunnossa, eikä Ponteva saanut uhkaa päälle millään. Huima oli tänään askeleen edellä joka osa-alueella. Joukkue heitti enemmän pinnoja (vaparit, kakkoset, kolmoset) ja saalisti paremmin levareita, ei mitenkään ylivoimaisesti, mutta kuitenkin riittävällä tasolla.

Seuraavaksi Pontevalla on kaksi vierasottelua, ensin sunnuntaina Honkaa vastaan ja siitä viikon päästä matkataan Pyrinnön vieraaksi.

Tänään pistekärkenä olivat: HyPo; Anni Mäkitalo 16/7, Mirka Kilpijärvi 14/2 ja lopussa paremmin onnistunut Taru Tuukkanen 12/13.
Huima; Michaela Houser 20/6, Kenya Robinson 12/14 sekä Karoliina Rytkönen 10/2
 
Viestejä
843
jiiri sanoi:
Kuukauden pelaajaksi valittiin Niina Laaksonen. Edellisen kuukauden pelaaja oli ToPon Heta Korpivaara.
Pientä vertailua Catzin Andersonin ja ToPon Laaksosen keskinäisestä ottelusta.

Catz 91 Anderson pist.13 Lev.9 +/- +27 Teh 29
ToPo 66 Laaksonen 12 11 -23 15

Catzin kauden saldo on 10-0 pist.ka.89,3-60,8
ToPon vastaava 8-3 81,5-69,8

Todennäköinen joulukuun pelaaja on ToPon Dionne Pounds
Aika lähelle meni, vain kuukauden heitto. Samalla kaavalla jatkaen seuraavana on helmikuun pelaajana nähtävästi vuorossa Vilma ja sitten maaliskuussa Reetta.
 
Viestejä
2 782
Kaikki kunnia Didille mutta kyllähän nyt tuossa äänestyksessä koijattiin Huiman Harrisia oikein kunnolla. Statsit + joukkueen 5-0 saldo aivan ylivoimaiset.
 
Viestejä
592
Jos tämänpäiväinen tv-lähetys oli tyypillistä naisten liigapalloilua niin en yhtään ihmettele tyhjiä saleja. Tuon aneemisemmaksi ei tvn urheilulähetys voi juuri mennä. Ottelun virallinen selostajakin taisi haukotella useita kertoja.
Toivottavasti illan miesten peli on sen verran intensiivisempi, että edes selostaja pysyy hereillä
 
Viestejä
197
Pelijuttu Pontevan sivuilta Forssa-pelistä

Pontevalta puoliajallinen kauden parasta hyökkäyspeliä!
HyPo – FoA 76 – 62 (26-14, 28-20, 9-14, 13-14) N

Numerot 54 – 34 puoliajalla kertovat kotijoukkueen hurjasta heittopelistä varsinkin bonusviivan takaa (7/13 eli 54%). Bonuspommitusta johti Titta-Riina Lepistö (4/6), hyvin säestivät Mirka Kilpijärvi (2/2) ja Anni Mäkitalo (1/1). Myös 1. puoliajan levypallopeli Taru Tuukkasen (9) ja Laura Saarisen (8) johdolla oli murskaavaa, mennen kotiryhmälle 32-16. Joukkueella on selvästi kivaa keskenään ja sehän näkyy myös iloisena pelaamisena.

Jos oli aloitusviisikko kovassa iskussa, tuli penkiltä jälleen melkoinen lisäforssi, kun Anni Jämsä ja Moona Hämäläinen astuvat kehiin. Anni ja Moona on Pontevan vastine NBA:n vuosikymmenten takaiseen tutkapariin John Stockton-Karl Malone – Moona vain juoksee kenttää huomattavasti paremmin kuin ”postimies” aikoinaan. Ari Chueca toi myös jälleen ennakkoluulottomuudellaan oman boostinsa. 1. puoliajan heittopeli jo kehuttiin, mutta kyllä kehumista ansaitsee myös HyPon puolustus! Forssalla ei ollut asiaa HyPon korin alle, kun Taru (4) ja Laku (4) plokkailivat kilpaa Forssan pelaajia. Laku myös masensi jenkki Sarah Hansenin normaaliksi kuolevaiseksi ja Mirka puolusti Forssan jenkeistä Ashley Evansin täysin pimentoon. Kovan jalkatyön tekivät myös Annit ja Ari FoA:n pointtien kanssa.

Forssa oli täysin amerikkalaispelaaja Brittany Kennydyn (26/8/3r) tehojen varassa. Juta Jahilo (8/6) oli toinen lähelle omaa parastaan päässeistä vieraista. Minna Stenin (2/6) energiat loppuivat Tarun kanssa. Edellisen kohtaamisen tähti Sarah Hansen (9/5) ja Ashley Evans (3/8) jo kommentoitiin. Hanna Vapamaan (7/9) kovuus näkyi lauantaina lähinnä virheinä (5).

Pontevasta löytyi jälleen hyvä joukko onnistujia. Taru Tuukkanen (18/21/6s/1r/4t = Tehot 37 / +21) oli kentän ylivoimaisesti tehokkain pelaaja ilman ainuttakaan pallonmenetystä. Laura Saarinen (12/15/3s/4t = tehot 25 / +17) pokkasi HyPon pokaalin. Titta Lepistö (17/3/5s = Tehot 12 / +17) on löytänyt taas kolmostarkkuutensa ja pelasi yhden kauden parhaistaan. Ariadna Chueca (8/2) oli tarkka kakkosissaan. Mirka Kilpijärvi (6/3/2s = tehot 5 / +20) on kolmostensa ohella löytänyt itsestään uuden puolen – puolustuspelaaja. Anni Jämsä (3/3/2s) ja Anni Mäkitalo (5/5/1s) hoitivat pointin hommat tutun huolellisesti. Moona Hämäläinen (5/1/1s) tulee aina vahvasti penkiltä. Evianna Sipilä (0/1) ja Venla Laakso (0/1) jäivät lauantaina vähän pienempiin rooleihin.

Kommentit / Jari Marjamäki, FoA;

"Kahden viikon pelaamattomuus näkyi varsinkin puolustuspelissämme. Pontevan 54 pistettä 1. puoliajalla oli meille lopulta myös koko pelin kannalta liikaa. Hyvinkää oli erinomainen 1 ½ jaksoa. Kun tauon jälkeen saimme hieman otetta puolustukseemme, pääsimme parhaimmillaan jo 8 pisteen päähän. Isolla rotaatiolla oli kuitenkin pakko pelata, huomista peliä ajatellen. Yksilöistä Kennydy oli erinomainen, mutta muita onnistujia ei nyt tullut."

Tero Niskanen, HyPo;

"1. puoliaika oli meiltä huikeaa heittopeliä. Kaikki onnistuivat erinomaisesti. Pallo liikkui ja pelaajat liikkuivat ja silloin pelikin näyttää hyvältä ja helpolta. Aika inhimillistä oli tuollaisen suorituksen jälkeen myös seurannut suvantovaihe. Hyvin kuitenkin lopetimme pelin, joten kokonaissuorituskin saa arvosanan hyvä.

Ponteva vankisti hienolla voitollaan liigan vitossijaansa. Tampereen nousi voitollaan Turun Riennosta takaisin kutoseksi. Vimpeli peittosi Hongan ja nousi seitsemänneksi toki tasapistein Hongan ja FoA:n kanssa. Liigan kärjessä Catz kukisti Huiman ja ToPo – PeKan. Kärkijoukkueitten sijoitukset ovat Lappeenrantaa lukuun ottamatta vielä täysin auki. Mielenkiintoista! Ponteva jatkaa sarjaa heti sunnuntaina Turun Riennon vieraana Nunnavuoressa klo 17.00
 
Viestejä
1 855
"Jos oli aloitusviisikko kovassa iskussa, tuli penkiltä jälleen melkoinen lisäforssi, kun Anni Jämsä ja Moona Hämäläinen astuvat kehiin. Anni ja Moona on Pontevan vastine NBA:n vuosikymmenten takaiseen tutkapariin John Stockton-Karl Malone – Moona vain juoksee kenttää huomattavasti paremmin kuin ”postimies” aikoinaan."


Olihan komea arvon nousu ja ylistys pikkutytöille!

http://youtu.be/zChWYau6SyI

En ihan näe tätä taidetta tässä naisparissa :eek:
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös