Koripallo.com

Vs: Naisten SM-sarja 2014-15

Lottokone

Pistetäänpä alle oma veikkaus, kuinka tästä eteenpäin peleissä käy. Sarjataulukko näyttää siltä, että Catz on mestari, 3 seuraavaa taistelee mitaleista ja muut yrittävät kovasti ensimmäisellä kierroksella. Veikkaan kuitenkin pieniä yllätyksiä tulevaksi.

Puolivälierät

Catz-Honka Jatkoon: Catz Miksi: Siksi

Huima-ViVe Jatkoon: Huima Miksi: Huiman kärki on todella terävä ja pystyy varmasti raapimaan tarvittavat voitot tästä sarjasta. Vimpeliltä hieno kausi tulokkaana, mutta yhtä voittoa enempää ei ole tästä ottelusarjasta tarjolla.

ToPo-FoA Jatkoon: ToPo Miksi: Topon kokenut kalusto jyrää ottelusarjasta väkisin jatkoon. Korpivaara-Pounds-Laaksonen on sen verran kovaa ja ennenkaikkea varmaa valuuttaa ettei vaihtelevasti onnistuva FoA pysty jatkopaikkaa anastamaan. Tiukkoja ottelut tulevat varmasti olemaan ja sarja saattaa venyä viidenteen otteluun.

Peka-HyPo Jatkoon: HyPo Miksi: Koska Taru Tuukkanen ja hyvä kaukoheittopeli. Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa HyPo hävisi huonoon 2-pisteen heitto%, mutta en usko tämän toistuvan. Ottelu voitot menevät 1-3.

Välierät

Catz-HyPo Finaaliin: Catz Miksi: Liian kova paketti HyPon nuorille.

Huima-ToPo Finaaliin: Huima Miksi: Uskon Huiman kivikovan avausviisikon klaaraavan ottelusarjan itselleen. Mikäli ToPon suomalaiskolmikko pystyy saamaan Huiman kärjen aisoihin ja ottelusarjasta tulee vaihtopenkkien taisto kääntyisi se Helsinkiläisten eduksi. Tästäkin uhkakuvasta huolimatta uskon, että Huima marssii Finaaliin otteluvoitoin 3-0.

Pronssiottelu

ToPo-HyPo Pronssia: HyPo Miksi: HyPo saa heittorallin päälle ja nappaa yllätyspronssin vain 4 pisteen erolla. Loppulukemat 78-82. Ei mitään järkiperustetta, vaan täysin intuitiolla tämän suhteen mennään.

Finaali

Catz-Huima Kultaa: Catz Miksi: Jos kyseessä olisi vain yksi ottelu, veikkaisin voittajaksi Huimaa, koska joukkue pystyy yksittäisessä ottelussa repimään itsestään hämmästyttävän paljon irti. Penkin kapeus ei yksinkertaisesti riitä Catziä vastaan finaaleissa, joten onnittelut Lappeenrantaan ja jatketaan kohti ensikautta!!!
 
Viestejä
264
Runkosarjan päätöksen kunniaksi tilastotiedot kauden 2014-2015 katsojamääristä, suluissa muutos viime kauteen

Alku 297 (+67)
Catz 296 (+9)
Huima 295 (-1)
Veto 252 (+139 1.div)
Ponteva 214 (+96 1.div)
PeKa 214 (-32)
ToPo 145 (-10)
Pyrintö 110 (+29 1.div)
Honka 109 (-14)
Riento 81 (-36)

Runkosarjan ka. 202 (+18)

Tämä on katsojatilastoinnin ajalta vasta toinen kausi, kun runkosarjan ka. nousee yli 200 katsojan. Edellinen kerta oli SM-sarjakaudelta 2008-2009, jolloin ka. oli 223 katsojaa.

Kolme kärkijoukkuetta kolkuttelevat mukavasti 300 katsojan keskiarvon rajaa, ja ovat myös joukkueita, joiden peleissä aikaisempinakin vuosina on käynyt eniten katsojia. Erityisesti Forssassa katsomo on täyttynyt aiempaa paremmin, vaikka alkukausi sujuikin heikosti. Lappeenrannassa ja Äänekoskella ollaan suunnilleen viime kauden luvuissa.

Seuraavassa kolmikossa Vimpeli on erinomaisen ilahduttava tapaus, sarjanousijalle yli kaksijapuolisataa katsojaa on kova luku. Vain kahdessa pelissä jäätiin alle 200 katsojan. Ponteva ja PeKa pääsivät jo Viralliseen Desimaalivertailuun (tm) jossa sarjanousija pesi kotkalaiset 0,1 katsojan erolla ;) Peli-Karhuilla valitettavasti suunta on ollut monta vuotta alavireinen. Kaudella 2011-12 Kotkassa pelattiin vielä runkosarjassakin melkein 320 katsojan edessä.

Mitä yhteistä on tilaston perää pitävällä nelikolla? Kaikki joukkueet tulevat Suomen suurimmista kaupungeista. ToPolla ja Hongalla molemmilla pientä laskua katsojamäärissä, Tampereella katsojia ei liiemmin ole sarjanousijan peleihin löytänyt. Ketään tuskin yllättää, että Riennon katsojamäärät ovat kahden kauden rämpimisen jälkeen painuneet pohjamutiin, vain kahdessa pelissä päästiin yli 100 katsojan rajan. Turussa saadaan myös nauttia kyseenalaista kunniaa sarjan tyhjimmälle katsomolle pelatusta pelistä (TuRi - Huima 24.1., tasan 50 katsojaa).

Vertailun vuoksi lentopallon naisten mestaruusliigan runkosarjan katsojamäärissä tehtiin tällä kaudella uusi ennätys, 419 (+45) katsojaa. Korisliigan puolella tasan yhdessä pelissä ylitettiin katsojamäärässä lentopallon mestaruusliigan keskiarvo (Catz - PeKa 28.1., 423 katsojaa).
 
Viestejä
197
HyPo – PeKa 70 – 65 (21-11, 11-19, 25-16, 13-19)

Tuukkasen takaisin roosteriinsa saanut HyPo taisteli voiton PeKa:sta.

Kotijoukkue aloitti vauhdikkaasti ja takoi ensimmäisellä kympillä hyvällä prosentilla ja laajalla roosterilla 21-11 lukemat taululle. Toisella neljänneksellä Peli-Karhut tulivat peliin mukaan Jasmine Gillin ja vahvan korinaluspelin johdolla eron kaventuessa vain kahteen pisteeseen 32-30.

Kolmas jakso oli jälleen kotijoukkueen. Kapteeni Taru Tuukkanen löi alkutahdit ja tämän jälkeen Ponteva tykitti jälleen kori korilta karkuun. Ennen viimeistä kymppiä loistivat 57-46 lukemat taululla. Vieraat aloittivat jälleen tuttuun tapaansa kirinsä ja ero kaventui toiseen suuntaan piste pisteeltä. Kun vielä Tuukkanen sai 6 minuuttia ennen peliajan päättymistä viidennen virheensä alkoi jo näyttää tosi tukalalle.

Peliaikaa oli jäljellä reilut kolme minuuttia, kun PeKa tasoitti pelin lukemiin 63-63. Kotijoukkue oli päättänyt kuitenkin taistella ja kun kolmikko Lepistö, Saarinen ja Mäkitalo onnistuivat kukin vuorollaan korinteossa sai Pontava juhlia kotivoittoa ja sarjan tasoittamista.

Hieno ja yleisöön menevä peli kaiken kaikkiaan. Paikalla HyPon voittoa oli todistamassa kauden ennätysmäärä, 410 silmäparia.

Pontevan pistekärki tänään oli: Taru Tuukkanen 18/6, Anni Mäkitalo 16/8 ja Laura Saarinen 11/11.
PeKa:n kärki oli: Breanna Brock 19/14, Jasmine Gill 16/5 ja Roosa Lehtoranta 13/4
 
Viestejä
1 547
Eipä ihme, ettei naiskorista noteeta valtakunnan mediassa, kun Kisahallin pelien taso on sellaista kuin tänään on.
Voit katsojaparat!
Kai he lähtivät kesken pelin kotiin.
 
Viestejä
1 855
Haukka-45 sanoi:
Eipä ihme, ettei naiskorista noteeta valtakunnan mediassa, kun Kisahallin pelien taso on sellaista kuin tänään on.
Voit katsojaparat!
Kai he lähtivät kesken pelin kotiin.

Kerro tarkemmin, siel on Suomeni maan parhaat pelaajat ;)
 

Taso

Nämä tosipelit osoittivat ,että esim. Honka pelasi väärää sarjaa. Jos pelaajat olisivat kehittyneet kaudenaikana olisi pelitulokset pitänyt olla edes kohtuulliset.
 

Heh-heh

Taso sanoi:
Nämä tosipelit osoittivat ,että esim. Honka pelasi väärää sarjaa. Jos pelaajat olisivat kehittyneet kaudenaikana olisi pelitulokset pitänyt olla edes kohtuulliset.

Sunnuntain tosipelistä eli toisesta puolivälieräottelusta jäi mieleen, että:
- ottelu oli tasaista vääntöä 2½:n neljänneksen ajan, ja
- suomalaispelaajien pisteissä Honka vei ottelun 54-5.

Ei mulla muuta.
 

Taso

Tuossa juuri paljastit sen ongelman. Verrataan vain kotimaisten kesken. Kyllä focus pitää olla kansainvälisessä tasossa. Ulkolaiset tuo juuri sen tason mihin pitää pyrkiä. Kun vielä tietää että nämä ulkolaiset eivät ole maailman parhaita.
 

Heh-heh

Taso sanoi:
Tuossa juuri paljastit sen ongelman. Verrataan vain kotimaisten kesken. Kyllä focus pitää olla kansainvälisessä tasossa. Ulkolaiset tuo juuri sen tason mihin pitää pyrkiä. Kun vielä tietää että nämä ulkolaiset eivät ole maailman parhaita.

Jospa aluksi focus olisi vaikka kesän 2015 naismaajoukkuetoiminnan rakentamisessa...
 

Päävalmentaja

Liitto hakee naisten päävalmentajaa. Edellytyksien täyttävää valmentajaa ei Suomesta löydy. Vai haetaanko vain "sopivaa" henkilöä.
 
Viestejä
1 855
Ihan vain off topikkina hieman kansainvälistä peliä.

Keskviikko iltoihini torstai ja perjantaisin - joskus muulloinkin - on kuulunut nuo miesten Euroliiga ottelut. Paljon viihdyttävää ja paljon oppiakin eri teknisistä ja taktisista asioista on tullut kahlattua läpi.

Mukavana suolana oli viime viikolla ja tänä iltana naisten EuroCupin loppuottelusarja. Belgialainen CASTORS BRAINE keräsi tänä päivänä 6500 katselijaa otteluunsa ranskalaista ESBVA vastaan. Ranskaiset ovat useimpia vuosia olleet niin EuroCupissa kun Euroliigassa, belgialaiset vasta ensi kertaa. Yleisömäärää varmasti lisäsi ESBVA:ssa pelaaja 34 vuotias 195 cm mittainen belgialaislegenda Ann Wauters. Kaksi lasta synnyttänyt Ann pelasi 33 minuuttia ja meni todella kovaa ja oli selkeästi hyvin urheilullisen ranskalaisseuran keskeisimpiä hahmoja.

Ranskalaisten keskimitta 185 cm, belgialaiset 180 cm. Castors Braine pelasi hyvinkin miesmäisesti pick anr roll pelejään, jotka kuitenkin tänään otettiin suurelta osalta pois ranskalaisten tarkennetun puolustuksen kautta. Ranskalaiseen tapaan heidän pelinsä oli hyvin suoraviivaista, nopeaa, vähän kuljetuksi ja paljon pallottomia skriinejä ja leikkauksiasekä nopeaa höyhenen kevyttä pallon siirtelyä in and out. Helppoja koreja. Kolmosiakin. Kaikki riehuivat lähes joka paikassa, kuitenkin hyvinkin kontroloidusti.

Parhaillaan tälläistä tapaa Suomessa edustaa Catz ja on edustanut useita vuosia. Monia muita vaivaa pallonkäsittelyn raskastekoisuus ja peli näyttääkin isojen kuljetus suoritusten kautta vaikealta.

Myös ranskalaiset ja belgialaiset tulevat akatemialaitostensa kautta ammattilaisuuteen, joka näissä maissa on suhteellisen suurta. Oli belgialaisjukkueessa yksi Eestin maajoukuue pelaajakin MERIKE ANDERSON, 180 cm takamies joka vielä 2005-2010 oli ainoa eestiläinen joka antoi Suomen naisille vastusta. Pelasi tänään 26 minuuttia ihan kelvollisesti. Hänkin 33 vuotias, ettei ihan mikään tyttönen.

Kaikki Esbva:n pelaajat olivat 1980 luvulla syntyneitä ja Castors Braine pelaajista pääosan esittäjät myös 1980 lukulaisia tai juuri 1990 syntyneitä.

Kyllä meidänkin naisten SM sarja kaipaa vielä kokeneempaa materiaalia, jotka voisivat harjoittella ammattimaisesti. Pari mukulaakin voisi olla ja silt jatkaa uraana. Se vain ei kuulu meidän tapoihimme, tosin sanoen sitä ei ole mahdollistaa muun työteon oheen ja ammattilaisuus on annettu ulkoa tuotetuille.

Nautin ottelusta sen urheilullisuuden ja pallonkäsittelyn sekä suhtellisten kovien korinalusta kontaktien takia. Myös taktisesti oli pelissä paljon annettavaa.

Kolme naistuomaria, päävalmentajat miehiä, apuvalmentajat sekä että.

Me tarvitaan kokemusta ja kansainvälityyttä naiskoripalloon, joka urheilullisuuden kautta on aivan samanarvoista donkkausurheilun kanssa.

Nautitaan finaaleista
 

Apuvalmentaja

Päävalmentaja sanoi:
Liitto hakee naisten päävalmentajaa. Edellytyksien täyttävää valmentajaa ei Suomesta löydy. Vai haetaanko vain "sopivaa" henkilöä.

Taitaa olla sekä naisten maajoukkue että valmennus sellaisessa taitekohdassa, ettei oikein mikään osu kohdalleen.
 
Viestejä
2 782
Kuvat tämän päivän PeKa Catz ottelusta löytyvät nyt http://mikolla.kuvat.fi/kuvat/Koripallo/Peli-Karhut/2014-2015/Peli-Karhut+-+Catz+Lappeenranta+6.4.2015/

wat.JPG
 
Viestejä
1 855
Kiitos hyvä kuvia, joista selkeästi näkee pieniä hyviä ja kehityskohteita. Yksi suuri kehitys kohden on varmasti jalkatyöt, pallonsuojaus. Useissa kuvissa puolustajat katsovat ihan muualle kun palloon. Pari kuvaa missä puolustaja katselee hyökkääjää silmiin - jos sieltä näkisi seuraavan liikkeen. Mie tykkään kahlata tälläisiä asioita ja asettaa itsellenikin kysymysmerkkejä. Miksi näin?

Välierät tuntuvat menevän 3-0 Lappeenrantaan ja Äänekoskelle, jolla tuntuu riitävän tällähetkellä ratkaisijoita korin lähelle ja kauemmaksikin. Tämähän voi olla ohi jo torstai iltana, tiedä häntä ???
 
Viestejä
1 855
Selvä homma sanoi:
Näön vuoksi on hakemus laitettava. Valmentaja on Mirka Dettman. :p
Sehän on hyvä Dettmann ja Dettmann. Molemmat Turkista!

Mirka on kouliintunut hyvin Märskyssä 8]
 
Viestejä
1 607
Lähdin vieroitusoireita karkuun kattelemaan Topo-Huima peliä tänään Kisiksellä. Täytyy sanoa, että olin aivan äimän käkenä odotuksiin nähden. Toisaalta Huiman loistavasta pelivireestä. Ja toisaalta Topon kokovartalokipsistä. Paljon täytyy muutoksia tulla, jotta sarja jatkuisi torstain jälkeen. Mieluusti noita pelejä vielä naiskoriksen juhlan kannalta katselisi vielä livenä tänä keväänä Kisiksellä. Tapiolassa naisten pelit tämän kauden osalta kunniakkaasti ohi. 8]
 
Viestejä
1 547
Tämän illan kaksi peliä seurattuani en voi muuta sanoa kuin:
kyllä suomalaisten naispelaajien koristaso on heikko.

Jotain tarttis tehrä.
Pitääkö olla neljä ulkomaista kokenutta ammattilaista, että suomalaiset kasvavat ohessa - kuten Catzin A-tytöt. Tosin se, miten hyvä tyttö on A:na, ei paljonkaan kerro siitä, pelaakojhän ja millä tasolla aikuisena naisena.

Kunnon vastusta ei naisten korisliigatalven aikana myöskään saa riittävästi, kun pelejä on harvakseltaan ja suomalaiseen väkimäärään nähden suuren joukkuemäärän taso heikko.
 
Viestejä
2 782
Haukka-45 sanoi:
Tämän illan kaksi peliä seurattuani en voi muuta sanoa kuin:
kyllä suomalaisten naispelaajien koristaso on heikko.

Jotain tarttis tehrä.
Pitääkö olla neljä ulkomaista kokenutta ammattilaista, että suomalaiset kasvavat ohessa - kuten Catzin A-tytöt. Tosin se, miten hyvä tyttö on A:na, ei paljonkaan kerro siitä, pelaakojhän ja millä tasolla aikuisena naisena.

Kunnon vastusta ei naisten korisliigatalven aikana myöskään saa riittävästi, kun pelejä on harvakseltaan ja suomalaiseen väkimäärään nähden suuren joukkuemäärän taso heikko.

Täyttä totta. Tämän päivän pelin suomalaisten tehot kun listaa niin aika karmeaa luettavaa se on. Muutama maajoukkue jyrä tekee kovat tehot ja penkiltä ei löydy tehoja nimeksikään.

Olisiko parempi suunta rajoittaa vahvistukset yhteen? Ja ilman mitään junnusääntöjä. Monilla joukkueilla on kasvamassa oikeasti hyviä pelaajia ja uskon että kohta nähdään melkoinen sukupolvenvaihdos. Tätäkin voisi helpottaa jos vahvistuksia olisi vähemmän.

Yleisöähän naisten pelit eivät nykyiselläänkään kerää juurikaan. En usko että siihen vahvistukset vaikuttaisivat mitenkään. Päinvastoin, kun oikeasti oman kylän tyttöjä olisi enemmän kentällä ja peliaikaa tulisi, saattaisi se tuoda katsomoon uusia naamojakin.
 
Viestejä
1 547
No, ToPon maajoukkuehuipuista (tai oikeastaan yllättäen Pursiaisesta) sentään löytyi lopussa ruutia. Kisahallissa on uusi näytön paikka.

PeKalla oli lopulta niin onnettomat amerikkalaiset, että kannattaisi ensi vuonna rakentaa koko joukkue omista kasvateista ja aloittaa tavallaan alusta. Jos ei nyt Brockia saada sitten viihtymään Kotkassa ;(.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös