Koripallo.com

Vs: Naisten SM-sarja 2014-15

Viestejä
2 532
Mitä kautta Haukka seurasit tämän päivän pelejä? Olen näköjään taas jälkijunassa tietoineni.
 
Viestejä
1 855
Oli jälleen hienoa nähdä miten Catzin höyhenen kevyt pallonliikuttele puree yhä uudestaan ja uudestaan ja kun siihen lisätään pelaajien oikea-aikainen pallottomana liikkuminen. Catzin ohiheitot nimenomaan syntyvät useimmin - jos ei lasketa layuppeja - huonosto ajoitetuita rytmeistä. Peli ikäänkuin seisahtuu ja tälläisestä set tilanteesta on paljon vaikeampi heittää, kun ei ole jalkojen voima suoraan pallon alla.

Puolutukseen paluu- oikea-aikainen lähtö niin vastustajan huonoista syötöistä haalitusta riistoista kun puolustuslevypalloista juokseminen tuottavat hyvin nopeasti Catzille 6-0, 8-0 tilanteita. Sekä sitten tuo jatkuva liike, hyvin ajoitettu liike.

Jos koko naiskoripallomme näyttäisi juuri tälläiseltä helposta liikkeltä olisi katselijoiden helppo samaistua pelinhenkeen. Puskeminen - tietenkin sitä pitää olla myös - jäisi pois ja pelin vaivanloisuus, miltä se monellä joukkueella kauhian pompotusrallien kautta näyttää.
Ei ole kiva katsella taikuria, joka ei onnistu taikatempussaan tai kuunnella laulajaa joka laulaa alavireisesti tai huonosti. Teatteri esityksessäkin me oletamme et näyttelijät osaavat vuorosanansa, eikö!

Sorry taas, ne perusasiat ja taas perusasiat ovat kaikien pelien ja kamppailulajienkin suola.
 

Sisäpiiriläinen

"Jos koko naiskoripallomme näyttäisi juuri tälläiseltä helposta liikkeltä olisi katselijoiden helppo samaistua pelinhenkeen. Puskeminen - tietenkin sitä pitää olla myös - jäisi pois ja pelin vaivanloisuus, miltä se monellä joukkueella kauhian pompotusrallien kautta näyttää."

Samaa mieltä.... Nopein objekti kentällä on syötetty/heitetty pallo, se unohtuu usein.
 
Viestejä
70
Mac sanoi:
Täyttä totta. Tämän päivän pelin suomalaisten tehot kun listaa niin aika karmeaa luettavaa se on. Muutama maajoukkue jyrä tekee kovat tehot ja penkiltä ei löydy tehoja nimeksikään.

Yleisöähän naisten pelit eivät nykyiselläänkään kerää juurikaan. En usko että siihen vahvistukset vaikuttaisivat mitenkään. Päinvastoin, kun oikeasti oman kylän tyttöjä olisi enemmän kentällä ja peliaikaa tulisi, saattaisi se tuoda katsomoon uusia naamojakin.

PeKan jenkit pidettiin ihan pimennossa ja Catz puolusti tosi ärhäkästi. Catzillä jenkit teki alle puolet pisteistä, mikä on minuutteihinsa nähden vähän. Loput ihan kotimaisin voimin laajalla skaalalla. Reshetko on meillä päin niin suomalainen kuin vain voi olla. Täällä kun ollaan naitu aika lailla tuota itäkulttuuria yhteen jos toiseen sukuun. Catzin A-tyttöporukka on kehittynyt huimasti vuoden aikana. On kyllä huikeeta katsoa, kun 9-luokkalainen Lahtinen jallittaa nopeudellaan ja taidollaan muita. Haksalta tosi fiksua kehittää junnuja edustuksen kautta. Useastihan pelin viimeiset 5 minsaa Catz pelaa pelkillä junnuilla, ja he pärjäävät tosi hyvin. En ota kantaa muiden joukkueiden toimintatapaan, mutta kiva, että Lappeenrannassa tehdään työtä myös tulevaisuuden eikä hetkellisen menestyksen eteen.
 
Viestejä
1 607
Topon pelit jatkuvat kuin jatkuvaktin sunnuntaina klo 15 Kisiksellä. Olisiko Topo peto saanut vainun? Käännekohta? Tuolla jengillä Topon pitäisi kyllä finaaliin päästä normisuorituksellaankin. Finaalin voittaminen sen sijaan on aina paljon , paljon vaikeampaa. Onnistuipa Espoo Teamkin kellistämään Catzin vuonna 2009 vastoin kaikkia Catzin pelaajien ennakko-odotuksia. Tuhkimotarnina Munkassakin on mahdollissuuksien rajoissa ladukkaalla tekemisellä. 8]
 

pekka orovuo

silloin espoo pelasi tuomareiden sallimaa pikkusikaa. catz ei älynnyt samaa. espoo sai mestaruuden, mutta yhteen se jäi.
 

O N Nittelu

Onnittelut Didille ja kumppaneille pronssimitaleista. Olisi ollut tosi mielenkiintoista nähdä ToPo loppuotteluissa Lappeenrannassa. Ehkä sitten vuoden kuluttua.
 
Viestejä
2 534
Ensimmäinen kausi, jota seurasin. Kylläpä oli viihdyttävää koripalloa, jossa oli paljon tunnetta mukana ja huikeaa pallonkäsittelytaitoa. Siis parempaa korista kuin miesten korisliigassa. Nuorimmilta pelaajilta (esim. Honka) tosin puuttui yhden käden heitto (floater / tear drop) kolmen sekunnin alueen sisällä. Tuomaroinnissa ärsytti eniten askelvirheiden aiheeton viheltäminen ( varmuuden vuoksi ). Pidin jokaista näkemääni naistuomaria erinomaisena.
 
Viestejä
2 782
kissat sanoi:
finaalin loppuottelussa, eikä kommentteja. mikä mättää?

Eikös tuollainen ylivoimaisuus ole pidemmän päälle tylsää? Tai siltähän tuo ainakin näyttää.
Ja siksikin olen iloinen että pronssipelissä näimme todella upean ja tasaisen pelin.
 
Viestejä
1 855
Mac sanoi:
Eikös tuollainen ylivoimaisuus ole pidemmän päälle tylsää? Tai siltähän tuo ainakin näyttää.
Ja siksikin olen iloinen että pronssipelissä näimme todella upean ja tasaisen pelin.

Tässä näimme vastakkain suomalaisen tavan palata ja kansainvälisen tavan pelata. Haakana oli valmistautunut ja toi uutta puolustukseen sekä ennen muuta hyökkäykseen. Tapa jota sarjoissamme hyvin harvoin tapaa.
Joukkue on kauden aikana harjoitettu tekemään asioita ja valmentaja tuo playmakerin kautta näitä kuvioita, kun vastustajasta tehty vakoiluraportti sen salliin. Alku oli nimenomaan tätä. Huima katsoi H-moilasena kun Catz tulikin hieman eri kulmista koriinteko tilanteisiin.

Huimalla valitettavasti ei ollut mitään uutta tarjottavana ja pelaajat olivat enemmän tai vähemmän uupuneen näköisiä. 20 pisteen etumatkan tultiin pika-pikaa, sitten toisella peli hieman tasoittui hetkeksi mutta kyllä kolmisenkymmeneen se kuitenkin nousi - siis ero.

Catzin "höyhenen" keveän pelin keskipisteet ovat tietysti Anderson ja Retshenko (levyrit 4/7 ja riistoja 4), mut kyllä koko joukko osaa tuon ylimääräisen syötön jakamisen. Jonesin korintekoa ei jotenkin näy pelissä, se vain jotenkin kuuluu siihen kokonaisuuteen ja usein juuri jonkun yhdistelmän jälkeen - tänään 18 heittoa ja pisteitä 23.

Kiivetään muukin naisjoukkiot samaan kastiin ja kiritään Catzin taktisen osaamisen etumatkaa kiinni. Otteluista tule jännittävimpiä ja milenkiintoisempia. Yleisö viihtyy ja oppii entistä enemmän koripallon hienouksista.

Ensimmäiset koripallot eivät pompineet - oli vain syöttö ja heitto sekä nopiat jalat. Kuljetus toi lisää pallonkäsittelyyn mahdollisuuksia, mutta valitettavasti kuten tuli se tuhosi monen pelin.

Onnittelut Catzille mestaruudesta :D ja siitä että teillä on malli mitä on hyvä tarjota suuremallekin joukolle 8] tyttö ja naisjoukkueita. Donkata ei tarvitse ja alley-hoopeja voi tehdä myös naisten kanssa. Tänään pari ::)
 

korso

kohta varmaan mietitään kauden parhaita. mitään mielipiteitä asiasta? mielestäni harris tai houser ehdottomasti vuoden ulkomaalaisvahvistukset!
 
Viestejä
208
mietittäessä parhaita ulkolais vahvistuksia, täytyy ottaa myös huomioon heidän roolinsa. on joukkueita, joissa he ovat ainoita pisteen tekijöitä ja
joukkueita joissa he ovat ainoita pelintekijöitä. ja sitten monipuolisia kilpailijoita joka roolissa. minun suosikkinani on alex anderson.
 
Viestejä
1 855
catzfan sanoi:
mietittäessä parhaita ulkolais vahvistuksia, täytyy ottaa myös huomioon heidän roolinsa. on joukkueita, joissa he ovat ainoita pisteen tekijöitä ja
joukkueita joissa he ovat ainoita pelintekijöitä. ja sitten monipuolisia kilpailijoita joka roolissa. minun suosikkinani on alex anderson.

Ehdottomasti! Niistä ulkolaisista, joita Lappeenrannan Urheilutalon parketilla tällä kaudella on nähty on "hoyhenen" kevyesti liikkuva ja nopeuttaa monipuolisesti pelaava Alex Suomen tämänhetken naiskoriksen ehdoton ykköstähti. Mentoroiden samalla Marianne Kalinia aamuharjoituksissa on tuonut Marzistakin uusia nopeusominaisuuksia.
Myös puolustuspää pelaa todella hyvin vaikka pitempia pelaajia kuten Harris vastaan.

Ihmettelen jos muita löydetään. Ilman Lenaa ja Alexia on Catz n. 60% huonompi joukkue. Jones suoraviivaisena skorarina täydentää kahden edellämainitus hallintaa.
 
Viestejä
843
KeegoMesh sanoi:
Kauden paras: Niina Laaksonen
Kotimaisista ehdottomasti paras. Muut tulevat kaukana perästä.
Paras ulkomaalaisvahvistus: Alex A.
Finaalien MVP: Lena R.
Kehittyneimmän pelaajan palkinto: Lotta Hämäläinen
Tämä on oma näkemykseni.....
 

Välivuosi

Nyt pelillisesti laiskan pulleeta palloilua.
Ensin laittaa liiga ja pelaajat kuntoon jotta mvp voisi valita.
 
Viestejä
2 534
Pallollista pelaajaa paineistettiin ihan iholla kuin huomista ei olisi ja jos lopputuloksena ei ollut pallonriisto nähtiin usein turhautumisrikkeitä, kun tunnetila meni yli. Väittäisin, että liiga on kunnossa ja pelaajat ovat paljon paljon parempia kuin mitä valmentajat olettavat.
 

Kapea

Imre sanoi:
Kotimaisista ehdottomasti paras. Muut tulevat kaukana perästä.
Paras ulkomaalaisvahvistus: Alex A.
Finaalien MVP: Lena R.
Kehittyneimmän pelaajan palkinto: Lotta Hämäläinen
Tämä on oma näkemykseni.....

Synkkää yksinpuhelua...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös