Koripallo.com

Vs: Naisten SM-sarja 2014-15

Viestejä
2 534
En osaa arvioida kokonaisuutta, mutta yksittäisissä tilanteissa parhaat tuomarit olivat Elli Tyysteri ja Minna Grusander.
En myöskään ymmärrä millainen voisi olla (kriteerit) hyvä valmentaja, joten siihen kategoriaan minulla ei ole suosikkia?
 
Viestejä
1 855
Catzin finaaleiden ja juhlan väli oli pitkä. Tuo pituus saa tietysti unohtumaan ne pelaajien yksittäiset hyvyydet. Kyllä miulla jatkuvasti ihmetyttää ettei Lenalle saada tuo puolustuspään kunigattaren mainetta. Hänen yksittäinen panos pitää Catz pinnalla kaikien niiden tiukojen tilanteiden aikana. Eihän niitä vaikeita tilanteita Catzin nopeuden ja joukkuepelaamisen ylivoimassa kauhiasti ole, mut Lena panoksellaa vastaa niiden solmujen avaamisesta omalla näkymättömyyden taidolla. Sitten tulee muiden pelaajien muutavat varastukset ja muutama kolmonen ja jälleen keskiverto katselijan ja valmentajan mielestä unohtuu Lena. Ilman Lenaa ja höyhenen tavalla liikkuvaa Alexia ei Catz olisi nykyinen Catz.

Heta Korpivaaralla on tälläinen Lenamainen osuus ollut maajoukkuessa jo monen vuoden aikana ja on hienoa, että nyt kun hänestä on tehty joukkueeensa ykköstykki tuo muu panos takaa, että Hetan yli ei kävellä, ei puolustuksessa eikä levypallopelissä. Heta on kruuununsa anasainnut.

Heittäjiä tulee ja heittäjiä menee ja samoin noita näyttäviä puolustus riistäjiä pitkin koripallokautta, mutta jokaisessa menestyvässä joukkueessa on ne kulmakivet, jotka pitävät rakennusta pystyssä, kun tarvitsemme pitävää sitoutumista ja taistelua joukkueen eteen.

Katajan voitosta on viikonverran ja taistelusta nähtii jokatoinen ilta TV:ssä, kaikille syöpyi mieliin pelaajien ja joukkueen tilanne hyvyys, joka sitten odotetusti näkyi gaalassa. MUtta paljon muitakin hyviä kehittyviä pelaajia näkyi toivottavasti myös joukkueita löytyi, joita ei pidä unohtaa.

Minua periaatteessa ärsyttää aina kun luen median jälkeisiä kommenteja otteluista. Paraspelaja on aina hän, joka on tehnyt enemmän pisteitä tai nyt kun tilastointi on niin pitkällä et nähdään levypallot, niin se voi olla yksi kriteeri. Toivottavasti löysimme parhaat pelaajat ja valmennusstaffit.

"Silti layup on koripallon helpoin heitto ja sitä ei saa heittää ohi"
 
Viestejä
208
manzu on ansiokkaasti kirjoittanut lenan pelistä. tähän haluan korostaa vielä yhden piirteen. lena on armoton ja periksi antamaton taistelija.
 
Viestejä
208
naisten sarjassa ulkolaisten osuus on ollut merkittävä. valinta ei varmasti ole ollut helppoa. tässä sarassa onnistujia ovat olleet catz, peka ja huima.
valinnan jälkeen täytyy saada pelaajat sitoutumaan joukkueeseen. lenaa en pidä ulkolais vahvistuksena, joten listalle jää kaksi pelaajaa:
huiman robinson ja catzin anderson
 
Viestejä
208
jos fanin pitää jotain kommentoida, niin se on tässä: catzin juniorityö on jotain. junnujen peluuttaminen ykkösessä se on jotain.
 
Viestejä
2 534
Junnujen peluuttaminen on tosi mielenkiintoinen aihe. Tein havainnon Naisten korisliigassa viime kaudella, että useassa pelissä pöytäkirjaan (tulostaululle) merkittiin vähemmän kuin 12 pelaajaa (monesti alle 10 pelaajaa). Junnuja ei välttämättä tarvitse peluuttaa, mutta ihmettelin miksi junnuja ei (koskaan) kutsuttu penkin päähän "varalle". Oletan, että tämä on valmentajien tietoinen ja yleinen toimintatapa, jota en lainkaan ymmärrä.
 

Ihmettelyä

KeegoMesh sanoi:
Junnujen peluuttaminen on tosi mielenkiintoinen aihe. Tein havainnon Naisten korisliigassa viime kaudella, että useassa pelissä pöytäkirjaan (tulostaululle) merkittiin vähemmän kuin 12 pelaajaa (monesti alle 10 pelaajaa). Junnuja ei välttämättä tarvitse peluuttaa, mutta ihmettelin miksi junnuja ei (koskaan) kutsuttu penkin päähän "varalle". Oletan, että tämä on valmentajien tietoinen ja yleinen toimintatapa, jota en lainkaan ymmärrä.
Taitaa olla vaan liikaa niitä pelaajia jotka ovat parhaat junnuvuotensa viettäneet istuen ja katsoen pelit vaihtopenkiltä. Pelanneet ehkä viimeisen merkityksettömän minuutin. Vaihtopenkillä "varalla" oleminen ei kehitä. Catzin tytöt saivat upeasti vastuuta ja vastasivat siihen, kuten tänä vuonna monen muunkin joukkueen junnut.
Jos seuraalla on hyvät A-junnut jossa pelaaja saa pelata esim. tyttöjen A-SM sarjaa niin niitä pelejä ei kannata vaihtaa penkillä istumiseen NSM peleissä. Vastaavasti se että esim. lauantaina on ollut A-SM peli jossa pelaaja on pelannut paljon, niin minä en ottaisi sunnuntaina tyttöjä NSM matkapeleihin istumaan ja kuluttamaan energiaa. Kotipelit voivat olla eri asia.
 
Viestejä
1 168
Siinä tulivat olennaiset pointit. Bussissa ja penkillä istuminen ei ihan hirveästi kehitä. Ei ole kovin mielekästä laittaa täyttä 12 pelaajaa monen sadan kilsan matkalle jos heitä ei ole tarkoituskaan peluuttaa.

Noin kaiken kaikkiaan, mielestäni naisten valtakunnallisissa sarjoissa on suurempi pula aikuisikäisistä suomalaisista pelaajista kuin junnuista. Turhan moni junnu joutuu jo nyt aikuisten peleihin siksi että aikuisia ei ole tarpeeksi.
 
Viestejä
2 534
Junnuthan jää veteraanien jyrän alle, mutta kai vähäinenkin peliaika ja mustelmatkin ovat plussaa? Huonoimmassakin tapauksessa junnu pääsisi lähietäisyydeltä seuraamaan ulkomaiden sarjoissa pelanneita pelaajia.
 

Penaali

"Junnuthan jää veteraanien jyrän alle, mutta kai vähäinenkin peliaika ja mustelmatkin ovat plussaa?"

Ei kaikki junnut jää liigaveteraanien jyrän alle mutta suurin osa kyllä. Hyville a-junnuille pitäisi saada peliaikaa hyvässä 1-divarijengissä. 1-dirren "kovuus" on haastellisempaa kuin a-junnujen kesyt mittelöt. Fyysisesti vahva a-junnu ei pysty hyödyntämään fysiikkaansa a-junnujen peleissä - pilli soi aina kun joku jää jalkoihin - 1-dirressä pääsee enemmän irroittelemaan, eikä joka kolhusta joku "kuole".

Liian moni junnu nousee/pääsee liigarinkiin ja -joukkueeseen vain sen vuoksi että sattuvat asumaan sopivalla paikkakunnalla!!

Catzin junnut pärjää loistavasti koska joukkueella on hieno pelitapa, jota junnutkin pystyvät toteuttamaan, ainakin tilanteessa 60-10. Toteuttavat, vaikka ei ne kaikki Catz junnut nyt niin kovin urheilullisia ole esim. erään junnupelaajan juoksu on masentavaa katsottavaa, jolla ei pärjäisi missään muussa "urheilussa" kuin naisten koriksessa :-[

Jos viime kauden Catz-junnut heitettäisiin kehiin vaikkapa Vimpelissä niin miten mahtaisi sen pistetehtailun tai muun loiston ja gloorian suhteen käydä??
 
Viestejä
208
catzin junnujen tilastot pakkasella vastustajan ykköspelaajia vastaan. niin kuuluukiin olla. ne on junnuja. mutta pystyvät antamaan hyvän vastuksen.
 
Viestejä
1 168
Tässä omatekoinen kooste junnujen roolista liigan osalta.

Catzissä 3 junnua (Kalin, Pirttinen, Hämäläinen) pelasi lähes kaikki pelit, Lahtinen ja Pohjonen saivat ihan kivasti peliaikaa ja lisäksi vielä kolme muuta kävi kentällä.

Huimassa kentällä kävi iso nippu juniori-ikäisiä: Kärkkäinen, Åkerlund, Syvänperä, Peuhkurinen, Henriksson

ToPossa junioreita ei kentällä nähty. Ykkösdivarissa nähtiin pk-seudun junnuja senkin edestä.

Pekassa yksi (Lehtoranta) pelasi paljon ja neljä muuta sai jonkin verran minuutteja.

Hyvinkäällä mentiin aikuisten voimin.

Forssassa kokoonpanossa oli kuusi junnua. Yksi (Parttimaa) sai peliaikaa suht kivasti, muutkin kävivät kentällä noin kymmenessä pelissä.

Vimpelissä yksi junnu (Salmi) pelasi varsin paljon.

Hongassa junnuja oli niin paljon etten jaksanut laskea kaikkia pelanneita. Siellä isossa roolissa olivat mm Menna, Koskimies, Rokkanen, Mali, Salmenkivi ...

Pyrinnössä junnuja oli neljä, yksi (Välimaa) pelasi suht paljon, kolme muuta vähemmän.

Riennossa kaksi junnua (Korpinen, Tulonen) oli tärkeässä roolissa, etenkin loppukaudesta.

Kun katsotaan menneen kauden liigaa, niin en mitenkään pysty toivomaan lisää junnuja liigaan. Eiköhän tuossa ollut ihan tarpeeksi. Mieluummin lisää aikuisia kovia pelaajia ja vähemmän junnuja. Junnut kyllä pääsevät sisään naisten peleihin alempien divarien kautta. Tosin on sanottava että tällä hetkellä naisten ykköstä pelataan pääosin pääkaupunkiseudulla.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös