Koripallo.com

Pyrintö vastaan Bisons alkanut jo televisiossa

Viestejä
2 532
Tähänkö tämä on mennyt. Eikö ketään kiinnosta.Tein kuitenkin divaritason avauksen, jos joku haluaa jotakin pelistä sanoa.
 
Viestejä
16 284
Vs: Pyrintö vastaan Bisons alkanut jo televisiossa

Olipa hieno matsi. Näin kovolta juuri äsken vain toisen puoliskon, kun piti laittaa oman korisvuoron aikaan Columbokin nauhalle. :)

Kovaa difua ja todella kovia suorituksia siitä huolimatta toisin kuin eilisessä Namika-Kataja-matsissa, jos helppoja menetyksiä, airballeja ja muuteen huonoja heittoja ja kaikkea muuta pashaa liukuhihnalta. Se oli todella rikkonainen peli. Tämä oli tyylikäs ja mahtavaa mainosta Korisliigalle, jos satunnaiset seuraajat sattuivat oikean kanavan valitsemaan ja matsin tsekkaamaan.

Bisons ansaitsi voittonsa taistelullaan. Muutama hyvä stoppi lopussa.
 
Viestejä
1 367
Vs: Pyrintö vastaan Bisons alkanut jo televisiossa

Damon Williams ‏@tripledubman

I think this season has shown me that the referees didn't appreciate us winning 38 games last season. 45-11 fts last 2 gms. #norespect 1/2

kylhän ne tuomarit paskoja oli mut enemmän siitä Biisonit kärsi, toki toimitsijapöydän avustuksella
 
Viestejä
3 023
Vs: Pyrintö vastaan Bisons alkanut jo televisiossa

Mää en ihan ymmärtäny tuota Damonin twiittiä... Mitä se viime kausi tähän liittyy?
Pelistä sen verran, että kyllähän tuo viihdyttävä matsi oli. Pyrinnön small ball vaan vaatisi vähän kuitenkin syvyyttä penkille. Kun Palmin loukkaantumisen kohdalla katsoo, että kukas sinne laitetaan, niin kylmähiki valuu selkää pitkin.
 
Viestejä
1 434
Vs: Pyrintö vastaan Bisons alkanut jo televisiossa

Miksi Damonin twiittejä luetaan edelleen kuin piru raamattua? ::) Onhan se nyt kaikille jo selvää, että sieltä tulee aivan mitä sattuu. Kyseessä on pelkkä varaventtiili miehelle, joka on tarvinnut erilaisia varaventtiileitä koko uransa ajan. Milloin irvistelyä, milloin pullistelua, milloin urputusta, milloin mökötystä. Twitter on vain yksi lisä pitkään listaan.

Onhan tuo ulkopuoliselle melko vaivaannuttavaa seurattavaa, mutta yhtä lailla pitää muistaa, että jopa Michael Jordan myönsi saavansa suuren osan motivaatiostaan itseensä kohdistuneista loukkauksista ja väheksynnästä - ja mikä tärkeintä, mies myönsi myös sen, että vain osa niistä oli todellisia, loput omia kehitelmiä. Sanoisin, että tuo piirre on iso osa sitä, miksi Damon vielä nelikymppisenä jaksaa suhtautua tulisieluisesti Suomen Korisliigan runkosarjapeleihin.

Saman kolikon kaksi puolta. Moni Damonin ikätoveri on jo aikoja sitten siirtynyt kentän laidalle kasvattamaan kaljamahaa ja muistelemaan suuruuden päiviään. Vaikka Williamsin loputtomalle kuumapäisyydelle on helppo tuhahdella, miehen tinkimättömässä asenteessa kaikkine surkeine lieveilmiöineen on myös jotain todella hienoa.
------

Mutta itse matsista. Lehdolle on osunut tällä kaudella yllättävän paljon pelejä, joissa mies on vaikuttanut olevan jotenkin tolaltaan - ja tämä oli yksi niistä. Heitto ei oikein kulkenut, syöttöjä meni harakoille, pallo ei meinannut pysyä näpeissä ja välillä näytti jopa siltä, ettei jalka liikkunut entiseen malliin pallontavoittelutilanteissa. Kun kyseessä on noin kova urheilija, en viitsi vielä lähteä vihjailemaan "iän näkymisestä", mutta tässä pelissä erinomaisesti esiintyneelle Vaenerbergille olisi voinut antaa enemmän Lehdon minuutteja. Anterolla joukkueen huonoin plusmiinus-saldo tänään.

Tässä tuli kaikelle kansalle esiteltyä Pyrinnön ongelmat tällä hetkellä - kun miehet ja pallo jaksavat liikkua ja mennään aggressiivisesti koria kohti, peli sujuu loistavasti. Heti kun liike loppuu ja aletaan katsella suorilla jaloilla esimerkiksi Damonin meditointia pallon kanssa high postissa, ollaan kusessa. Kun peli alkoi mennä solmuun, Pietiltä ei taaskaan löytynyt lääkkeitä sen avaamiseen - ei kyllä miehiäkään. Sandberg liimattiin ansaitusti penkille, jotta Kotti ei olisi naulannut häntä vastaan 50 pinnaa, Palmi rikkoi nilkkansa ja Osku Heinoselle tuotti suuria vaikeuksia pelkästään pysyä pelin tahdissa mukana.
 
Viestejä
1 009
Vs: Pyrintö vastaan Bisons alkanut jo televisiossa

Damonin itku vie osan hänen hohdostaan. Yle Areenasta voi katsoa hidastuskuvina tilanteet ja todeta ettei hyvällä tahdollakaan vapareita voinut lisää tulla. Pyrinnöltä puuttuu isot miehet ja se näkyy mm näissä asioissa.
 
Viestejä
1 434
Vs: Pyrintö vastaan Bisons alkanut jo televisiossa

leka sanoi:
Damonin itku vie osan hänen hohdostaan.

Voi sen noinkin nähdä ja osin olen samaa mieltä. Mutta toisaalta, ei ole koskaan ollut olemassa sellaista Damon Williamsia, jolla olisi nykyversion taidot ja palo, mutta jonkun Antti Nikkilän viilipyttymäinen luonne. Kyseessä on kokonaisuus, jonka eri puolet keikuttavat vaakaa eri suuntiin. Damonin palkanmaksajien tehtävä on arvioida, onko plussapuoli niin paljon voitolla että miestä kannattaa pitää joukkueessa.

Palaan vielä Jordaniin - kuka tahansa oikeasti koripalloa pidempään seurannut tietää, että vastustajat ja vastustajajoukkueiden yleisöt vihasivat miestä. Ei pelkästään taitojen takia, vaan siksi, että MJ oli jatkuvasti suu auki joka suuntaan ja näytti lisäksi saavan erikoiskohtelua tuomareilta. Media rakensi Jordanista siloitellumman kuvan, mutta kentän tasolla miestä pidettiin sairaalloisen kilpailuhenkisenä kusipäänä, joka osasi kantaa kaunaa ja koulukiusasi säälimättä heikompiaan. Ja välillä tuo puoli oli näkyvissä suurelle yleisöllekin myös aktiiviuran aikana.

Monen mielestä nuo ominaisuudet himmensivät ja himmentävät Jordanin loistoa. Mutta toisaalta ilman niitä ei olisi ollut mitään Jordania. Ne tekivät hänestä sen mitä hän oli ihan yhtä paljon kuin pelinäkemys, ponnistusvoima, päättäväisyys ja luovuus.

Ymmärrän hyvin että vastustajia Damonin tempaukset ärsyttävät - välillä olen ollut saamassa miehestä tarpeekseni itsekin. Mutta koripallo on nopea peli, jossa tilanteet ja tunteet vaihtelevat muutaman sekunnin välein. Vaikka itsekin olen vuosien mittaan naljaillut ihan riittävästi jollekin Sami Lehtorannalle ja muille kuumakalleille, itse katson kuitenkin aina mieluummin pelaajia, jotka elävät pelin mukana ja näyttävät sen myös ulospäin.
 
Viestejä
3 023
Vs: Pyrintö vastaan Bisons alkanut jo televisiossa

Vaikka Jordan vertaus melko korkealentoinen onkin, lähden sen verran vastaamaan, että kusipäisyys kentällä ja miltei murhanhimoinen kilpailuvietti ovat kuitenkin ihan eri juttuja kuin tuo lapsellinen muiden (tuomareiden, toimitsijoiden jne) syyttäminen joukkueen tappioista. Damonin raivonpuuskat kentällä vielä voidaan pitkin hampain lukea noihin "jordanmaisiin" ominaisuuksiin, mutta muuten alkaa saamaan aika koomisia piirteitä nämä Williamsin purkautumiset.

Lisäksi tämä tarttui silmään:
Pyynikin Toivoton sanoi:
Palaan vielä Jordaniin - kuka tahansa oikeasti koripalloa pidempään seurannut tietää, että vastustajat ja vastustajajoukkueiden yleisöt vihasivat miestä.
Vastustajan yleisö ei todellakaan vihannut Jordania. Yleisesti rakastetumpaa urheilutähteä saa melko pitkään hakea. Itseasiassa saa tulla herättämään kun toinen yhtä ylivoimaisesti vastustajienkin yleisöt vangitseva urheilija löytyy.

Ja Pyrinnön vapareiden puute tosiaan johtuu siitä, että he ovat hyppyheittojoukkue ja vaparille yleensä mennään korin läheltä.
 
Viestejä
1 060
Vs: Pyrintö vastaan Bisons alkanut jo televisiossa

Nojoo, Damonilta tulee välillä kaikenlaista, eihän toi nyt mitään uutta voi olla joka kerta.

Mut pitää osata tulkita sieltä se asiakin välistä. Suomessa yleensä veteraanipelaajan odotetaan olevan niin hiton rauhallinen ja jo jäähdyttelevä tyyppi, joka vaan nauttii pelailuista tossa vaiheessa ;) Damon ei ole tällänen vaan pelaa vielä selvästi intohimolla ja kilpailutahdollaan. Tasosta puhumattakaan. Teot kuitenkin vastaa vaikka välillä suu käykin ylikierroksilla. Jokainen tyylillään.

Kaveri ei näytä pätkääkään 41v ja varmasti pelaa vielä ensi kaudenkin ;)
 
Viestejä
1 434
Vs: Pyrintö vastaan Bisons alkanut jo televisiossa

Jääkenttien Gaselli sanoi:
kusipäisyys kentällä ja miltei murhanhimoinen kilpailuvietti ovat kuitenkin ihan eri juttuja kuin tuo lapsellinen muiden (tuomareiden, toimitsijoiden jne) syyttäminen joukkueen tappioista.

Peruspointtini oli, että saadakseen moottorinsa kunnolla käyntiin Williams tarvitsee tunteen siitä, että häntä väheksytään.

Michael Jordanilla ei ollut käytössään Twitteriä, mikä on ehkä ihan hyvä juttu. Mutta tokihan mies oli myös Williamsia taitavampi pitämään kiukkunsa sisällään julkisuudessa. Se kyllä purkautui sitten Bullsin omissa treeneissä.

Lisäksi tämä tarttui silmään: Vastustajan yleisö ei todellakaan vihannut Jordania.

Ne kyllä vihasivat, jotka todella kannattivat omaa jengiään eivätkä olleet matsissa vain katsomassa Michael Jordan -nimistä supertähteä. Totta kai hienoja suorituksia on pakko arvostaa yli joukkuerajojen ja niin tehtiinkin, mutta Jordanin esim. katsottiin jatkuvasti pääsevän vapariviivalle pienistäkin hipaisuista. Toki uran viimeisinä vuosina vanhat kaunat sitten unohdettiin ja mies sai yleisöltäkin kuninkaallisen kohtelun joka paikassa, missä pelasi.

Samoin tulee tietysti käymään Williamsille, kun hän lopulta lopettaa. On aika uskomatonta, että kaveri vetää edelleen persoonallaan väkeä vieraskatsomoihin.
 
Viestejä
592
Vs: Pyrintö vastaan Bisons alkanut jo televisiossa

leka sanoi:
Damonin itku vie osan hänen hohdostaan. Yle Areenasta voi katsoa hidastuskuvina tilanteet ja todeta ettei hyvällä tahdollakaan vapareita voinut lisää tulla. Pyrinnöltä puuttuu isot miehet ja se näkyy mm näissä asioissa.

Monissa ammattimaisesti hoidetuissa liigoissa keskisormen näyttäminen tuomarille tai vaikka yleisölle johtaisi sanktioihin. Ei kuitenkaan Westerholmin Korisliigassa jossa kylkisuojan vilahtaminen pelipaidan kainaloaukosta johtaa kentältä poistamiseen.
 
Viestejä
3 023
Vs: Pyrintö vastaan Bisons alkanut jo televisiossa

Pyynikin Toivoton sanoi:
Peruspointtini oli, että saadakseen moottorinsa kunnolla käyntiin Williams tarvitsee tunteen siitä, että häntä väheksytään.
Jep, ymmärsin kyllä. Damon on hakenut tällä kaudella syitä tappioille tuomareista, toimitsijoista ja Lahdessa taisi ennakon kirjoittanut taho olla se pahin terroristi joka ratkaisi ottelun Lahdelle vaikuttamalla tuomareihin väärillä tilastoilla tms. Se ei ole enää mitään suuren voittajan itsensä motivointia vaan lapsellista kitinää.

Emme koskaan tule tietämään mitä olisi seurannut, jos Jordanilla olisi ollut Twitter käytössään, mutta melkeinpä next-best-thing mitä tulee käytökseen kentällä ja kilpailutilanteissa löytyy: Kobe Bryant. Eipä tuo näytä pistävän sysipaskan Lakersin tappioita muiden tahojen kuin joukkueensa syyksi. GM:t, valmentajat ja joukkuekaverit kyllä kuulevat aina silloin tällöin kunniansa ja varsinkin suljettujen ovien takana, mutta heillä onkin asiaan vähän enemmän vaikutusta kuin pregame-rapsojen kirjoittajilla.

Mutta en kiistä, ettetkö olisi 100% oikeassa siinä, että Williams hakee motivaatiota joka suunnasta. Hyvänä esimerkkinä käyttäjän jaakko1 tekemästä Korisliigaennakosta poskionteloon saakka mennyt herne. On varmasti hyvin harvassa pelaajat jotka jaksavat 40+ vuotiaana välittää mitä joku lahelainen jannu kirjoittelee koripallo.comiin, mutta Damon Williams välittää. Ja on ihan totta, että se on iso osa sitä mikä on tehnyt hänestä voittajan, mutta tämä nykyinen marttyyrirooli on kuitenkin omasta mielestäni jo mennyt vähän liian pitkälle.

Europot sanoi:
Monissa ammattimaisesti hoidetuissa liigoissa keskisormen näyttäminen tuomarille tai vaikka yleisölle johtaisi sanktioihin. Ei kuitenkaan Westerholmin Korisliigassa jossa kylkisuojan vilahtaminen pelipaidan kainaloaukosta johtaa kentältä poistamiseen.
Bullseye.
 
Viestejä
1 434
Vs: Pyrintö vastaan Bisons alkanut jo televisiossa

Ai niin, tietääkö kukaan miten pahasti Ilpo Pehkonen loukkaantui henkisesti, kun Hopkins pisti miehen luistimille? Tuleeko pitkäkin pelitauko?
 
Viestejä
1 367
Vs: Pyrintö vastaan Bisons alkanut jo televisiossa

Jääkenttien Gaselli sanoi:
Hyvänä esimerkkinä käyttäjän jaakko1 tekemästä Korisliigaennakosta poskionteloon saakka mennyt herne. On varmasti hyvin harvassa pelaajat jotka jaksavat 40+ vuotiaana välittää mitä joku lahelainen jannu kirjoittelee koripallo.comiin, mutta Damon Williams välittää.

Ihmettelinkin miten pääsin miehen blokkilistalle vaikken ole twiittiä Damonille laittanut. Terkkuja vaan ;D
 

42

Viestejä
3 365
Vs: Pyrintö vastaan Bisons alkanut jo televisiossa

Europot sanoi:
Monissa ammattimaisesti hoidetuissa liigoissa keskisormen näyttäminen tuomarille tai vaikka yleisölle johtaisi sanktioihin. Ei kuitenkaan Westerholmin Korisliigassa jossa kylkisuojan vilahtaminen pelipaidan kainaloaukosta johtaa kentältä poistamiseen.

Onko tämä tietoa vai arvailua? Kun ei noista sanktioista tai edes asioiden käsittelystä tai käsittelemättömyydestäkään ole juurikaan julkisesti juttua ollut.
 
Viestejä
3 508
Vs: Pyrintö vastaan Bisons alkanut jo televisiossa

42 sanoi:
Onko tämä tietoa vai arvailua? Kun ei noista sanktioista tai edes asioiden käsittelystä tai käsittelemättömyydestäkään ole juurikaan julkisesti juttua ollut.

Pelkkää arvailua, totaalisen spekulatiivista. Juuri siksi ettei tuossa organisaatiossa ihan hirveästi puhuta avoimesta tiedottamisesta. Tuo aluspaita -gate sen sijaan ihan oikeasti tapahtui Tapiolassa. On sille muuten naurettu tuopin ääressä, ihan julkisestikin.
 
Viestejä
226
Vs: Pyrintö vastaan Bisons alkanut jo televisiossa

Kyllä se nyt vaan niin on, ettei taida D tuosta sakkoja tai pelikieltoa saada. Eli liitto on näin määritellyt, että yleisölle ja/tai tuomareille saa näyttää keskisormea ihan vapaasti, kun ne ei vaan nää.

Tämä on naurettavuuden huippu! Samat "tuomarit" jauhaa kunnioittamisen puutteesta ja jakelevat teknillisiä omien virheiden jälkeen, jotka nyt ei vaadi mitään, kun niille näytetään keskaria 1293 katsojan (eikös se ollut se Pyrsän vakioluku?) ja suoran YleTV2 (!!) lähetyksessä.
 
Viestejä
2 913
Vs: Pyrintö vastaan Bisons alkanut jo televisiossa

Pyrinnön leiristä kantautui ottelun jälkeen valitusta, että tuomarit eivät päästä heitä enää vapaaheittoviivalle. D oli laskenut edellisen 10 ottelun tilastoista statistiikkaa, jonka mukaan vastustaja pääsi viivalle huomattavasti heitä useammin.

Ilmiöstä kiinnostuneena ajattelin vilkaista basket.fi tilastoista tilannetta eri joukkueiden välillä. Pelkkien vapaaheittojen määrän katsominen ei minusta kuitenkaan ole kiinnostavaa, joten päädyin tarkastelemaan joukkueisiin kohdistuneita virheitä ja vapaaheittoyrityksiä. Tällä perusteella eniten aihetta valitukseen olisi Salossa, jossa yhdestä virheestä seuraa vain 0,80 vapaaheittoa. Samaan aikaan Kauhajoella jokainen vastustajan virhe tarkoittaa 1,06 vapaaheittoa. Tämä on varsin suuri ero! Muut joukkueet asettuvat sitten tähän välimaastoon varsin tasaisella jakaumalla.

Silmämääräisesti vaikuttaa, että valtaosan joukkueista kohdalla on korrelaatio virheiden määrän ja vapaaheittojen suhteellisen määrän välillä eli mitä enemmän vastustaja rikkoo sitä enemmän vapaaheittoja per virhe tulee. Tämä on loogista, sillä joukkuevirhesäännön myötä erän 4. virheen jälkeen vapaaheittoja tulee (lähes) aina kaksi. Esimerkiksi KTP-Basket saa toiseksi eniten vapaaheittoja virhettä kohden (1,01) ja heitä rikotaan kaikista eniten (22,46 virhettä per ottelu).

Kuitenkin yksi joukkue poikkeaa selvästi tästä trendistä ja se on Kauhajoki. Kauhajokea rikotaan ottelussa keskimmärin 18,12 kertaa, mutta vapaaheittoja he pääsevät heittämään 19,28. Pyrintöä rikotaan siis 19,07 kertaa ja vapaaheittoja he ansaitsevat vain 15,82.

Onko nyt siis todella niin, että tuomarit ovat keskenään sopineet Pyrinnön viemisestä aina sivurajalle ja Kauhajoen päästämisestä viivalle? Vai onko joukkueiden pelitavoissa jokin sellainen ero, joka selittää nämä erot tilastoissa?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös