Koripallo.com

Mike Bibby ja muut NBA:n Top11 Point Guardit

NBA:n Paras PG?


  • Äänestäjiä
    14
Viestejä
9 123
Mielestäni on aika nostaa keskustelun alle NBA:n pelintekijät, koska omaan silmään ja asiantuntijoidenkin mielestä liigan PG-osasto on tällä hetkellä historiallisen taitavaa ja syvää materiaaliltaan. Ajattelin jakaa keskustelua kolmeen osaan:

1) Keskustelu NBA:n parhaista pelintekijöistä, ketkä muodostavat legendaarisen Top11 listan? Kuka on paras? Ketkä ovat välittömät haastajat?

2) Pelipaikan syvyys, tarjolla olevat positiot (30 aloituspaikkaa) ja niiden vähyys (?) tarjokkaiden määrään nähtynä -> Tästä syntyvät pelaajien ja joukkueiden intressiristiriidat "uusien nousukkaiden" halutessa oman paikkansa auringossa (lue: tällä kaudella Goran Dragic, Isaiah Thomas, Reggie Jackson ilmaisseet vahvan halunsa löytää itsensä avauksesta penkin sijaan). Keskustelua parhaiden pelintekijöiden takaa nousevista haastajista ja heidän tilanteestaan.

3) NBA:n ulkopuolella olevat talentit, jotka vielä tulossa joko draftin kautta tai Euroopan huippuliigoista (lue: Petteri Kop..... just kidding.)

Aloitetaan keskustelu käymällä pointtitilanne läpi joukkue joukkueelta. Tämän läpikäynnin yhteydessä erotellaan pelaajat eri kasteihin: Top Dogs, Haastajat, Nousukkaat, Tulevaisuuden Nimet.

Top Dogs = Kiistattomat eliittipointit

Haastajat = Kannuksensa ansainneet aloittavat takamiehet, jotka pyrkivät murtautumaan eliittiin

Nousukkaat = Kakkoskoirina operoineet "UNLEASH, LET HIM PLAY" pelaajat, jotka ovat vasta saamassa paikkansa näyttää osaamistaan tai eivät ole vielä sitä saaneet.

Tulevaisuuden Nimet = Odotuksia on, näyttöjä odotellessa.

Atlanta:

Jeff Teague (H) - Pari kautta nousuaan tehnyt takamies sai tällä kaudella kutsun All Starsien harvalukuiseen joukkoon. Hieman herää kysymys onko hän aidosti ansainnut paikkansa, vai onko joukkueen pelisysteemi tehnyt työtä hänen puolestaan? Ei mielestäni All Stars valinnan myötäkään vielä nykystandardien mukaisesti eliittiä, mutta ansainnut paikkansa Haastajien joukossa.

Dennis Skröder (N) = Mielestäni Skrööderi on nostanut itsensä Tulevaisuuden Nimestä Nousukkaaksi tämän kauden aikana. Hän on ollut äärimmäisen solid Atlantan kakkospointtina ja jo toisen kautensa aikana osoittanut kykyä lunastaa lempinimensä Saksan Rondona. Uskon, että Skröderin kehitys saa Atlantan miettimään todella tarkasti antavatko Teaguelle All Stars pelaajan tasoisen jatkosopparin vai nostavatko sakemannin ykköspointikseen jo hyvinkin pikaisessa lähitulevaisuudessa. Skröder itse ei ole roolistaan vielä purnannut, eikä toisen vuoden pelaajana voittavassa jengissä varmasti ole syytäkään.

Boston:

Isaiah Thomas (N) = Thomas sai mahdollisuutensa Kingsissä aloituksessa -> Cousins ja Gay + organisaatio eivät vakuuttuneet miehestä aloitusroolissa. Teki sopparin Phoenixiin, jossa vaati kovaäänisesti avauksen paikkaa itselleen -> myrkytti ilmapiirin ja tuli treidatuksi pois. Saako nyt Bostonissa tilaisuutensa avauksen pointtina, jona on todistanut pystyvänsä lataamaan tiskiin kyrieirvingmäiset tehot paremmilla heittoprosenteilla. Joku ongelma joukkueilla Thomasin kanssa on, ja uumoilisin tämän lähtevän miehen pienestä koosta, liabiliteetista tämän johdosta puolustuksessa ja kenties hieman liian pallodominoivasta pelityylistä.

Bostonissa jos jossain hänellä on mahdollisuus ottaa tuo rooli, mutta en yllättyisi vaikkei häntä sielläkään nähtäisi avauksen pointtina pitkässä juoksussa. Ei ole vielä todistanut olevansa Haastaja, mutta aivan hilkulla kyllä on.

Marcus Smart (TN) = Syy Thomasin jäämiseen penkkikalleksi voi löytyä hyvinkin läheltä. Boston pitää Marcus Smartia arvossaan, mutta kaveri ei vielä ole valmis johtamaan NBA-tason joukkueen hyökkäystä. Lupaava kolmoskalle ja erinomainen puolustaja, jolla vaikeuksia tehdä peliä ja luoda oma heittonsa/viimeistellä korin läheisyydessä. Voiko Smart-Thomas takakenttä toimia?

Brooklyn:

Deron Williams (H) = Jarrett Jackoff on tällä hetkellä virallisesti Netsin ykköspointti, mutta häntä en tälle listalle kelpuuta enää laisinkaan. Deron Williams kai voidaan vielä joten kuten haastajaksi laskea. Talentti on olemassa edelleen, mutta nykyinen sopimus on törkeä ja terveystilanne yksi liigan huonoimmista. Todellista Haastajaa hänestä tuskin enää saadaan ja pian mies voidaan kirjata sinne DJ Augustinien, Mo-Fillien ja Andre Millereiden joukkoon roolipelaajaksi.

Charlotte:

Kemba Walker (H) = Kemba on saanut tehdä uraansa Charlottessa totaalisessa rauhassa. Hänellä ei ollut työ eikä mikään syrjäyttää Augustinia ykköspointin paikalta ja Brian Roberts tai Mo Williams eivät ole uhka hänelle. Jotenkin miehestä on kuitenkin sellainen tuntu, että todellista kykyä haastaa Top Dogeja pointtimarkkinoilla ei ole. Streaky Shooter, joka tyytyy liian usein hypäreihin ja on vaikeuksissa viimeistellä ajoista. En ihmettelisi jos vaikka Charlotte hyvinkin pian alkaisi katsomaan muuhun suuntaan, jolloin Kemban rooli olisi jatkossa täyttää statsirivejä jossain paskajengissä tai totutella deluxe roolipelaajan rooliin ala Jammu Crawford.

Chicago:

Jaksamisia.

Cleveland:

Kyrie Irving (E) = Kyrietä kohtaan on ollut paljon odotuksia uran alusta lähtien ykkösvarauksena ja Cavsin pelastajana. Nyt odotukset ovat LeBronin paluun myötä vain nousseet ja mielestäni tällä kaudella viimeistään Kyrie on todistanut olevansa, jos ei aivan liigan kiistattominta eliittiä, niin silti osa tätä parasta joukkoa. Scoring guardina ehkä jopa liigan paras? Paljon toki kehittymistä, mutta aikaa on ja Kuninkaan johdatuksessa kaikki on mahdollista. Jopa Top1.

Dallas:

Rajon Rondo (H) = Oi, kuinka mahtavat kaatuvatkaan. Rondon ura on vammoista toipumisen ja Bostonin mahdin kaaduttua ollut vahvasti laskeva. Hän ei ole tällä kaudella löytänyt paikkaansa Carlislen alaisuudessa ja joutui eilen huutotappelun jälkeen penkille pureskelemaan tuppea. Rondo voi vielä löytää itselleen kodin jostain ykköspointtina, mutta epäilen vahvasti onko hänestä mestaruudesta taistelevan joukkueen johtajaksi. Ainakin tilanteen täytyy olla Rondoa varten täydellisesti roolitettu, eikä päinvastoin. Hajuna voisi olla uran jatko ykkösmiehenä ylihintaisella sopparilla jossain Charlotten kaltaisessa lävessä, jossa voi hakata statseja taululle ilman menestyspaineita.

Denver:

Ty Lawson (H) = Lawson on esittänyt viitteitä noususta eliittiin, mutta tämä kausi on laskenut miehen pisteitä omissa silmissäni rutkasti. Joutui ongelmiin rattijuopumussyytteiden kanssa ja on viime aikoina ollut valmentaja Brian Shawn silmätikkuna asenteen oltua mätää paskaa. Lawsonin urallekin parasta olisi varmaan rehti uusi alku jossain paremmassa tilanteessa.

Detroit:

Reggie Jackson (N) = No nyt ollaan mielenkiintoisen joukkueen äärellä. Reggie Jackson on juuri tätä nousukkaiden sakkia, joka kokee ansaitsevansa tulla maksetuksi ruhtinaallisesti avauksen pointtina. Tämä paska ei tietenkään Oklahomassa lentänyt ja nyt Reggie sai loppukauden mittaisen näyteikkunan Detroitissa. Jatkuuko ura Pistonsissa vai jossain muualla, haluaako Reggie itse määrätä missä hän pelaa ja missä roolissa, JA löytyykö häneltä kulkusia ladella näitä toiveita määräyksinä? Reggietä pidetään yleisesti scoring guardina, jonka heittoprosentit ja valinnat eivät aina ole siellä, mutta high usage pelaajan hän on todistanut kykyä kantaa vastuuta. Se onko Reggie tulevaisuudessa True Challender tai jopa Elite jää nähtäväksi. Tällä hetkellä hän on nousukas, jolla on valtavat näyttöhalut omasta osaamisestaan.

Brandon Jennings (N) = Tilanteen Detroitissa tekee mielenkiintoiseksi Brandon Jennings, joka Reggien tapaan on asennevammasta aikanaan kärsinyt me first scoring guard, joka alaisuudessa näytti Josh Smithin treidin jälkeen suurta lupausta paremmasta. Ensi vuonna sopimuksensa viimeistä kautta pelaavan Jenningsin operointi keskeytyi kuitenkin julmalla tavalla akillesjännevammaan. Mielenkiintoista nähdä mikä kuvio ensi kaudella ja siitä eteenpäin Jenningsin osalta on. Eliittiä en usko hänestä koskaan tulevan, mutta potentiaalia Top11 tietämille hänellä voi ollakin.

Golden State:

Spethen Curry (E) = Curry on eliittiä. Kysymys lienee hänen osaltaan se onko Curry jo nyt liigan paras pointti vai ei?

Houston:

James Hardenin show. Tässä jengissä pointin tehtävä on kaivella munia ja heitellä kolmosia. Beverley kuitenkin bubbling under.

Indiana:

En pidä George Hilliä nousukkaana enkä haastajana. Solid roolipelaaja. Indiana etsi upgreidiä tälle osastolla ja saattaa olla Jacksonin tai jonkun muun pelaajan sijoituspaikka jo ensi kaudella.

Clippers:

Chris Paul (E) = Onko vielä paras?

Lakers:

Jordan Clarkson (TN) = Clarksoniin pitää suhtautua erittäin suurella varauksella, mutta hänellä on näyttöpaikka Lakersissa tällä kaudella. Voisi uumoilla, että Lakers hankkii pointiksi ensi kaudelle jonkun itsensä enemmän todistaneen jampan, mutta ei suljeta ovea vielä Clarksoniltakaan. Liian vähän nähty tähän mennessä, että miehestä voisi mitään varmaa sanoa. Omaan silmään näyttänyt pelaajalta, jonka heittomekaniikka on vähintäänkin erikoinen, pelintekokyvyt puutteelliset, mutta fyysiset ominaisuudet hyvällä tasolla. Jeremy Lin lienee DONE ja Linsanitya ei enää nähdä missään joukkueessa kuin roolipelaamisen muodossa. Harmi.

Memphis:

Mike Conley (H) = Tästä varmaan voi jotain keskustelua syntyäkin. Conley on todella hyvä pelintekijä, mutta ei mielestäni eliittitasolle vaadittava dominoiva pelaaja. Joku muu voi olla eri mieltä ja nähdä Conleyn hyvinkin paljon ylempänä listalla.

Miami:

Goran Dragic (H) = Goran Dragic on haastaja, joka on osoittanut tilaisuuden saatuaan voivansa olla eliittiä tässä liigassa. Vielä Dragon ei ole saanut urallaan tuota mahdollisuutta joukkueiltaan näyttää osaamistaan, mutta tästä eteenpäin tuota mahdollisuutta tuskin kukaan ottaa pois. Miehen tarve saada olla Top Dog voi rajoittaa hänen mahdollisuuttaan menestyä (joukkuevalinta voi olla omien tarpeiden johdosta vähemmän menestyvä). Katsotaan pystyykö raahaamaan valitsemansa porukan menestykseen ensi kaudesta lähtien. Napieria en näe tässä vaiheessa edes tulevaisuuden nimenä, roolipelaaja at best.

Minnesota:

Ricky Rubio (H) = Pelintekijänä eliittiä, mutta miehen kyky pysyä terveenä ja heittotaito jättävät toivomisen varaa. Hieman epäilyttää pystyykö koskaan nousemaan eliittitasolle vaikka raa'at kyvyt sinne periaatteessa riittäisivätkin. Minnesota tuntuu kuitenkin olevan sitoutunut pelintekijäänsä ja rakentamaan joukkuetta hänen ehdoillaan. Kova valinta.

Zach Lavine (TN) = Lavine on todella raaka pelaaja, mutta kukaan ei voi kiistää hänen potentiaaliaan. En silti tiedä olisiko ennemmin Gerald Greenin tyylinen laituri kuin palloa käsittelevä pelintekijä. We shall see.

Milwaukee:

MCW (N) =Onko Carter-Williams sitten tulevaisuuden nimi vai nousukas? Jotenkin sitä on hankala niputtaa miestä tulokaspalkinnon voittaneena enään pelkäksi tulevaisuuden nimeksi, mutta onhan mies nyt tietyllä tavalla uransa käännekohdassa. Phillyn uptempo systeemissä statseja oli helppo kumuloida historiallisen paskoilla heittoprosenteilla ja -valinnoilla. Miten käy todellisen pointtilegendan opastuksessa Bucksissa? Aika yllättynyt olisin, jos mies ei tässä ohjauksessa kouliintuisi erinomaiseksi pointiksi, mutta heittokyvyttömyys ja tiuhat terveysongelmat asettavat uhkansa. Vielä on matkaa jopa haastajaksi.

New Orleans:

Jrue Holiday (N) = Holiday pelasi maagisen kauden Phillyssä ja lähti todella korkeilla odotuksilla Orleansiin. Siellä mies on ollut ok, mutta pahat loukkaantumiset ovat varjostaneet hänen uraansa. Katsotaan tuleeko kaverista enää kalua. Eliittiä tuskin tulee koskaan olemaan, mutta haastajaksi kykenee. Toki kohta ikkuna voi sulkeutua ja roolipelaajan virka tulla tutummaksi. Vielä on paljon kääntämättömiä kortteja Holidayn osalta.

New York:

Juu ei.

Oklahoma:

Russell Westbrook (E) = Westy hakkaa aivan järkyttäviä statseja taululle night in, night out. Toki usage ratekin on jossain aivan omissa sfääreissään, mutta on mies silti aivan huimassa tikissä. Mahtuu helposti keskusteluun Top1 pointista kokonaiskuvaa tarkastellessa.

Orlando:

Elfrid Payton (TN) = Ollut positiivinen yllätys tällä kaudella, yksi niistä varausvuorolleen vastinetta antaneista pelaajista. Heittomekaniikka on hukassa pahasti, mutta on pure pg ja niitä ei liigassa liikaa ole. Jos heitto joskus korjaantuu niin potentiaalia on todella korkealle tasolle. Orlandon täytyy olla tyytyväinen valintaansa. Victor Oladipon lajittelen tässä vaiheessa SG:ksi.

Philadelphia:

En ole tässä vaiheessa valmis keskustelemaan Canaanista.

Phoenix:

Eric Bledsoe (H) = Bledsoe on muuttunut todella vahvaksi haastajaksi Phoenixin raivattua Dragicin ja Thomasin hänen tieltään. Eliittipuolustaja, joka on osoittanut kykenevänsä pyörittämään NBA offensea ja on erinomainen viimeistelijä. Mahdollisuuksia olla eliittiä tässä liigassa.

Brandon Knight (N) =Knightin tilanne on kiinnostava. Bucksissa näytti siltä, että kykenee todellakin olemaan NBA:n aloittava pointti. Mutta onko silti paremmassa roolissa toissijaisena pallonkäsittelijänä heittävän takamiehen paikalla?

Portland:

Damian Lillard (E) = Cold Blooded Clutch Player. Eliittiheittäjä,kykenee johtamaan voittavaa NBA-joukkuetta, viimeisen päälle klutsipelaaja. Miten miehen puolustustaidot ovat kehittyneet? Jos sillä saralla tapahtuu edistystä voi tulevaisuudessa olla helposti Top5 pointti.

San Antonio:

Tony Parker (E) = Kai Parker kaikesta huolimatta pitää vielä laskea eliittipointiksi. Ura kuitenkin vahvasti ehtoopuolella kuten koko Spursin nykyjoukkueella. En usko, että enää ensi kaudella tarvitsee spekuloida Parkerista liigan johtavana takamiehenä. Ei ole pysynyt kunnossa tälläkään kaudella.

Sacramento:

Darren Collison (N) = Collison sai tällä kaudella mahdollisuutensa avauksen pointtina ja tarttui tilaisuuteen. Ei ole sytyttänyt maailmoja tuleen ja tuskin koskaan tulee olemaan mikään kiistaton ykköskoira, jonka korvaamista ei edes harkita. Katsotaan mitkä George Karlin suunnitelmat miehelle ovat. Jos Karl juoksuttaa menneiden aikojen hyökkäystä, niin voi olla hyvinkin nimi kaikkien huulilla ensi kaudella. Tai sitten sinne hankitaan joku muu ja Collison pääsee takaisin penkkikalleksi. Mene ja tiedä.

Toronto:

Kyle Lowry (E) = Jouduin todella paljon pähkäilemään pidänkö Lowrya jo eliittinä vai onko hän enemmän haastaja. Toronton ja Lowryn menestys viime ja tällä kaudella kuitenkin mielestäni puoltaa miehen laskemista eliittipointtien joukkoon. Pitäisikö sittenkin muodostaa vielä erikseen Supereliittipointit?

Utah:

Trey Burke, Dante Exum (TN) = Exum aloittaa nykyään ja Burke tulee penkiltä. Burke on saanut todella paljon mahdollisuuksia viime ja tämän kauden aikana antaa näyttöjä, mutta on kai edelleen aika tuskissaan oman heittonsa kanssa. Exum ei ole ollut todellakaan mikään menestystarina ensimmäisellä kaudellaan, mutta mies tuli erittäin raakileena liigaan. Jos tällä hetkellä pitäisi projektoida pelaajien tulevaisuutta, niin Burken katto on George Hill ja Exumilla korkeampi.

Washington:

John Wall (E) = Wall on ollut erinomainen tällä kaudella ja tuntuu kuin mies parantaisi kausi kaudelta omaa tasoaan. Ei aivan keskustelussa liigan parhaasta, mutta todella lähellä.

Lista (paremmuusjärjestyksessä minun silmissäni):

SUPERELIITTI:

Stephen Curry, Russell Westbrook, Chris Paul

ELIITTI:

John Wall, Damian Lillard, Kyrie Irving, Kyle Lowry, Tony Parker

Eliittiin kuuluisi siis 8 pointtia. Onko se historiallisesti paljon vai vähän?

HAASTAJAT:

Bledsoe, Dragic, Conley (TOP10 CUTOFF hlö.koht, koska en laske Tony Parkeria omaan topkymppiini), Lawson, Teague, Rubio, Walker, Rondo, D.Williams

Haastajien jälkeen kasassa 17 nimeä. Tähän väliin voi laskea ennen nousukkaita sitten nimiä kuten George Hill tai Mo Williams, jotka ovat erinomaisia roolipelaajia. Tällä hetkellä jopa parempia kuin osa nousukkaista, mutta realistista mahdollisuutta olla haastaja ei ole.

NOUSUKKAAT:

Jackson, Skröder, Knight, Thomas, MCW, Holiday, Jennings, Collison

25 nimeä. Osan nousukkaista voisi helposti laittaa, ja omalla listalla ovatkin, mm. Deronin ja Rondon yläpuolella. Sitten taas listan alapään pelaajat vastavuoroisesti ovat selkeästi vähemmän houkuttelevia kuin parhaat tulevaisuuden nimet.

TULEVAISUUDEN NIMET:

Payton, Smart, Lavine, Exum, Burke, Clarkson

31 nimeä. Ja joku voisi varmasti nostaa listalle vielä vaikkapa Canaanin, Napierin, Josephin, Dinwiddlen jne. En kuitenkaan usko, että kukaan on Paytonia tai Smartia parempi prospekti, joten voidaan sanoa kiinnostavien pointtien kokonaismäärän liigassa olevan n. 25-30 yksilöä + roolipelaajat ja muut.

LIIGAN ULKOPUOLELTA, DRAFTAAMATTOMAT:

Tähän listaan en kommentoi mitään edes ensi kauden ajanjaksolla. Joku NCAA-Jukka tai muu voi halutessaan tuoda valoa asiaan.

Kysymys siis kuuluu onko PG depth liigassa todellakin historiallisen hyvää? Kieltämättä omaan silmääni näyttää siltä, että ok tason aloittavia pointteja löytyy kyllä ihan nokko. Kaikkien ympärille ei voi joukkuetta rakentaa, mutta menestyvän jengin osana useampikin voi olla.
 
Viestejä
2 441
Vs: Mike Bibby ja muut NBA:n Top11 Point Guardit

King James sanoi:
Tony Parker (E) = Kai Parker kaikesta huolimatta pitää vielä laskea eliittipointiksi. Ura kuitenkin vahvasti ehtoopuolella kuten koko Spursin nykyjoukkueella. En usko, että enää ensi kaudella tarvitsee spekuloida Parkerista liigan johtavana takamiehenä. Ei ole pysynyt kunnossa tälläkään kaudella.

Lista (paremmuusjärjestyksessä minun silmissäni):

SUPERELIITTI:

Stephen Curry, Russell Westbrook, Chris Paul

ELIITTI:

John Wall, Damian Lillard, Kyrie Irving, Kyle Lowry, Tony Parker

Eliittiin kuuluisi siis 8 pointtia. Onko se historiallisesti paljon vai vähän?

HAASTAJAT:

Bledsoe, Dragic, Conley (TOP10 CUTOFF hlö.koht, koska en laske Tony Parkeria omaan topkymppiini), Lawson, Teague, Rubio, Walker, Rondo, D.Williams

Melkoista Parkerin ja San Antonion aliarviointia kyllä harrastat. Jos kuitenkin katsotaan parin edellisen vuoden playoffeja, niin Parker on ollut ylivoimaisesti paras pointti. Lisäksi San Antonion kohdalla pelaajien pelimääriä ei kannata katsoa lainkaan, kun Popovich huilauttaa pelaajia ilman vammojakin.

Tästä päästäänkin tietysti sopivasti kysymykseen, että mikä on se aika taaksepäin jota pitäisi katsoa kun valitaan parasta takamiestä? King James näköjään pitää viimeisimpiä esityksiä kovin paljon arvossaan, vaikka joku voisi kutsua niitä hyvinkin 50+ (höntsä)runkosarjapeliksi. :)

Muilta osin sinun supereliittisi ja eliittisi ovat kyllä aika lailla kohdillaan. Mutta siis tosiaan nostaisin Parkerin vielä supereliittiin, kun suoritukset ennen tämän kauden runkosarjaa ovat olleet niin vakuuttavia. Nostaisin myös Conleyn eliittiin, koska on elintärkeä joukkueelleen ja tekee loistavasti sen mitä häneltä vaaditaan.

Calderonin olet unohtanut kokonaan, mutta ranking olisi ehkä jossain 20-30 välillä.

Ja missäs on Mario Chalmers. :)

King James sanoi:
Mario Chalmers on yksi NBA:n aliarvostetuimmista pelaajista, jos ei aliarvostetuin. Killes voi kaivaa tähän youtube-materiaalia ja tilastoja halutessaan, mutta this kid can play with the best of them.
 
Viestejä
9 123
Vs: Mike Bibby ja muut NBA:n Top11 Point Guardit

Rion sauma oli tällä kaudella. Ei kyennyt operoimaan.

Calderon on kuten George Hill. Pelkkä roolipelaaja.
 
Viestejä
278
Vs: Mike Bibby ja muut NBA:n Top11 Point Guardit

Mun mielestä tällä kaudella Russel Westbrook on hiljentänyt kaikki vihaajansa. Vieläkin tosin kuulee vajakkeja, jotka sanovat esim. Lillardin ja Wallin olevan häntä parempia, mutta kuten jaakko jo sanoi, niin näkeehän sen jo tilastoista, että Westbrook on ollut aivan häkellyttävän hyvä tällä kaudella ja selvästi parempi kuin edellä mainitut Lillard ja Wall. Itse pidän häntä jopa kaikista parhaana tällä hetkellä, tosin pienen pienellä erolla Curryyn.

Westbrookin ominaisuuksisa tykkään eniten hänen urheilullisuudestaan, sekä kuinka agressiivisesti ja intohimoisesti hän pelaa. On jotenkin niin ihmellistä kun ajattelee kuinka urheilullinen lähes jokainen NBA pointti nykypäivänä on, mutta silti Wetbrook näyttää olevan niin ylivoimainen sillä osa-alueella muihin verrattuna. Tähän urheilullisuuteen lisättynä tuo palo pelata peliä niin huhhuh. Jos hän pystyisi/jaksaisi siirtää tuota agressiivisuutta myös puolustukseen, niin kukaan pointti ei todellakaan haluaisi pelata häntä vastaan (tuskin kyllä tälläkään hetkellä).

Usein Westbrookia on moitittu huonoista valinnoista ja heittojen pakottamisesta, mikä on osittain totta, mutta itse olen nähnyt sen enemmänkin johtuvan Scotty Brooksin karmeasta puolenkentän hyökkäysfilosofiasta. Ja lisäksi viimeisimmissä matseissa ollaan jo alettu näkemään OKC:ltä parempaa puolenkentän hyökkäystä ja sitä mukaa enemmän palloa jakavaa Westbrookia, esimerkkinä vaikka 17 syötön matsi Denveriä vastaan. Myös Enes Kanterin hankinta on selvästi tuonut uuden ulottuvuuden myös Westbrookin pelaamiseen, sillä ennen sentterin paikalla hänen passeistaan palloa koriin oli laittamassa Perkins (hyi), sekä Adams, joka on kylläkin kehittynyt tällä osa-alueella viime kaudesta, mutta silti valovuoden Kanterin tasosta.
 
Viestejä
4 017
Vs: Mike Bibby ja muut NBA:n Top11 Point Guardit

Mielestäni parhaan pointin arvioinnissa pitäisi erittäin vahvasti ottaa mukaan esitykset pudotuspeleissä. Pelintekijät dominoivat NBA:ssa palloa niin paljon, että runkosarjassa kovin moni pystyy hassuttelemaan kovat tilastot, kun vastustajan puolustajia ei nappaa. Tässä suhteessa Tony Parkerin näytöt ovat kiistattomat. Chris Paul ei tunnu pystyvän operoimaan enää Top-4 vaiheessa, kuten eliitti-pointin kuuluisi.
 
Viestejä
9 123
Vs: Mike Bibby ja muut NBA:n Top11 Point Guardit

Spurs olisi vielä kovempi, jos Parkerin edellä olevat pointit laitettaisiin Parkerin tilalle. Ehkä aivan jokainen ei sopisi sapluunaan mentaliteettinsa puolesta, mutta Parker on enemmän systeeminsä tulos kuin oman onnensa seppä.

Hyvä pelaaja, ei siinä. Turha hypettäminen Popon gravy trainin mukana kulkemisen johdosta on kuitenkin turhaa.
 
Viestejä
2 441
Vs: Mike Bibby ja muut NBA:n Top11 Point Guardit

King James sanoi:
Spurs olisi vielä kovempi, jos Parkerin edellä olevat pointit laitettaisiin Parkerin tilalle. Ehkä aivan jokainen ei sopisi sapluunaan mentaliteettinsa puolesta, mutta Parker on enemmän systeeminsä tulos kuin oman onnensa seppä.

Hyvä pelaaja, ei siinä. Turha hypettäminen Popon gravy trainin mukana kulkemisen johdosta on kuitenkin turhaa.

Tällaisia kommentteja osaa odottaa henkilöltä, joka on San Antonion -peleistä katsonut ainoastaan viime vuoden finaalien Miamin perseraiskauksen.

Mutta jos olisi katsonut San Antonion pelejä vähän laajemmin viimeisen 5 vuoden aikana, tietäisi hyvin että Parker on juurikin se difference maker, joka on nostanut San Antonion lännen kärkipaikoille. Länsi on ollut viimeiset vuodet niin kovatasoinen ja tasainen, että juurikin tuollainen supertähti on se tekijä joka on nostanut San Antonion ykköseksi. Erot joukkeiden välillä ovat niin pieniä.

Viime vuoden finaalien jälkeenkin kaikki hehkuttivat San Antonion ylivoimaa ja joukkuepelaamista. Mutta on hyvä myös muistaa, että San Antonio pelasi jo 7 pelin sarjan Dallasia vastaan avauskierroksella. Siihen olisi se mahtava joukkuekonsepti pysähtynyt jo ensimmäisellä kierroksella ilman Parkeria (game seven 32pts).
 
Viestejä
943
Vs: Mike Bibby ja muut NBA:n Top11 Point Guardit

Kiitos mainiosta katsauksesta. NCAA:sta ei mielestäni ole ihan kamalan kovaa tunkua tällä pelipaikalla ainakaan NBA:n terävimpään kärkeen. Draftin kovin PG prospect on Emmanuel Mudiah, mutta hänhän suuntasi täksi kaudeksi yliopiston sijaan Kiinaan, jossa otti ja loukkaantui, joten tästä kaverista emme ole juurikaan viime kesää viisaampia.

NCAA:ssa pelaavista point guardeista NBA-mielessä kiinnostavimpia ovat ehkä Ohio Staten D'Angelo Russell ja Notre Damen Jerian Grant, joita yhdistää koko (molemmat 6'5 eli mukavan pitkiä), mutta erottaa oikeastaan kaikki muu.

Russell on älykäs pelaaja, erinomainen pelinlukija ja passaaja, joka omaa mukavan hypärin. Voimaa ja aggressiivisuutta tarvitaan kuitenkin lisää, enkä ole aivan vakuuttunut onko tarpeeksi urheilullinen NBA:n huipulle.

Grant taas on nimenomaan vahva ja atleettinen (https://www.youtube.com/watch?v=slDqJd6jKAg) mutta sortuu usein huonoihin heittovalintoihin - vaikka ihan ok heittäjä onkin - enkä ole aivan myyty onko PG lopulta hänen paras pelipaikkansa. Grantilla on edellytykset ajaa useammin korille jossa pitäisi tuolla fysiikalla pystyä viimeistelemään tehokkaasti. Syystä tai toisesta mies kuitenkin tyytyy liikaa sutimaan kaukaa.

NCAA:n paras puhdas pointti on ehkä Duken Tyus Jones, joka on mielestäni myös erinomainen kandidaatti menestymään NBA:ssa. Olisin itse arvioinut ehdottomasti Top 10 pelaajaksi koko draftissa, mutta näyttäisi siltä etteivät oikeat asiantuntijat ole samaa mieltä, sillä esim draftexpressin mockissa Jones majailee vasta sijalla 26. Jones on todella taitava ja aggressiivinen, osaa ajaa ja heittää (voisi heittää enemmän) ja loistaa ottelujen ratkaisuhetkillä. Mainio passaaja ja pelinjohtaja. Nopea ja muutenkin omien havaintojen mukaan ihan mukavan artleettinen, mutta fysiikka listataan tämän 6'1 pelaajan miinukseksi, joten se tätä sijoitusta taitaa sitten pudottaa.

Louisvillen Rozier ja Texasin Turner listataan monessa mockissa korkealle. Turner on super-nopea ja Rozier kaikin puolin erinomainen atleetti, mutta en ole vakuuttunut kummastakaan pelinjohtajana.

Villeinä kortteina listaisin West Virginian Juwan Statenin ja Kentuckyn Harrisonin. Itse pidän myos Tennesseen Richardsonista, mutta muut eivät tunnu olevan samaa mieltä.
 
Viestejä
7 418
Vs: Mike Bibby ja muut NBA:n Top11 Point Guardit

shaqtin a fool sanoi:
Viime vuoden finaalien jälkeenkin kaikki hehkuttivat San Antonion ylivoimaa ja joukkuepelaamista. Mutta on hyvä myös muistaa, että San Antonio pelasi jo 7 pelin sarjan Dallasia vastaan avauskierroksella. Siihen olisi se mahtava joukkuekonsepti pysähtynyt jo ensimmäisellä kierroksella ilman Parkeria (game seven 32pts).
Parker on kyllä kova, mutta tuota viime vuoden pleijareiden ykköskierroksen G7:aa en kuitenkaan nostaisi kaverin huippuhetkeksi. Pisteet tulivat pääasiassa sen takia, että Mavsin täysin vajavainen puolustus pelasi klassisen "annetaan pointin tehdä, mitä lystää, ehkä muut eivät pääse peliin sisään"-uhkiksen.
 

L.S

Viestejä
834
Vs: Mike Bibby ja muut NBA:n Top11 Point Guardit

Spursin matseja ei tule muuten katottua, mutta viimeyönä Parker oli suhteellisen sysipaska Portlandia vastaan. Aiemmin Parker on kuitenki ollu valitettavan usein myrkkyä Blazersin puolustukselle, mutta viimeyönä sekä Joseph, että Mills saivat paljon parempia tuloksia aikaseks. Sitä en osaa sanoa onko kyseessä tilapäinen slumppi vai voidaanko jatkossa odottaa enemmänki viimeyön kaltasia otteita.

Mitä Lillardiin tulee, on puolustuspäässä selkeesti vielä kehitettävää, mutta hyökkäyssuuntaan miehen monipuolisuus on tällä kaudella kasvanut entisestään, jopa niin paljon, ettei vimeaikojen kehno kolmosprosentti ole ollu mitenkään katastrofaalista joukkueen tai miehen ittensä hyökkäspään pelaamisen kannalta. Parasta on just se arvaamattomuus kun voi odottaa ihan mitä tahansa järkyttävän tylystä donkista kohtuuttoman kaukaa lähteviin kolmosiin. Pudotuspelejä silmällä pitäen täytyy vaan toivoa, että kolmoset alkaa taas pudota pikkasen kovemmalla prosentilla.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös