Koripallo.com

NBA awards

Viestejä
278
En nopeasti etsimällä löytänyt näille palkitsemisille topikkia, joten avataan uusi.. Eli tämän vuoden runkosarja on kovaa vauhtia etenemässä loppua kohden, kun enään noin parisenkymmentä matsia kullakin jäljellä. Tämä tarkoittaa, että on hyvä aika katsoa kelle mikäkin kauden jälkeen valittava pysti ojennettaisiin tällä hetkellä, ja ketkä muut ovat kisaamassa kyseisestä palkinnosta. Alla ensin oma valintani tällä hetkellä, ja sen jälkeen pieni katsaus ketkä ovat vielä kisassa mukana ja mitä heidän tulisi mahdollisesti tehdä jatkossa voittaakseen.

MVP: Stephen Curry

Tällä kaudella MVP kisa on tiukempi uin ehkä koskaan aikaisemmin ja jenkkimediassa se on tehty neljän miehen (Curry, Harden, James ja Westbrook) kamppailuksi, josta olen hyvin vahvasti samaa mieltä. Curry menee tällä hetkellä oman listani kärkeen yksinkertaisesti vain sen takia, että Warriors operoi tällä hetkellä historiallisen hyvän läntisen konferenssin parhaimmalla rekordilla Curryn ollessa joukkueensa selkeä johtaja.

Omassa listassani seuraavaks tulevat Harden ja James. Molemmat on mielestäni tämän kisan suhteen samanlaisissa asetelmissa: Kantavat illasta toiseen joukkuettaan liki samanlaisilla tilastoilla, samalla kun joukkue on oman taistelemassa oman konferenssin kärkipaikoista. Tällä hetkellä annan Hardenille pienen pienen edun, sillä hän on kannatellut joukkuettaan ilman Howardia lähes koko kauden yksikseen, mutta joukkue on silti ollut hyvin menestyksekäs. Potku LeBronin munille ja pelikiellon saaminen tärkeästä matsista ei kuitenkaan ole MVP-pelaajan liike ja siitä pitkä miinus. James ja Cavs puolestaan lähtivät liitoon Jamesin saatua polvensa kuntoon ja siitä lähtien Cavs on ollut ehkä jopa liigan paras joukkue. Molempien näiden herrojen tulisi mielestäni saada raahattua joukkueensa ainakin 2. seedille, jotta he voisivat nokata tittelin itselleen

Musta hevonen MVP kamppailuunon Westbrook joka on ollut helmikuusta lähtien selkeästi liigan paras pelaaja ja vime yönäkin oli jälleen kerran dominoiva. Hänen MVP-statustaan kuitenkin varjostavat hänen alkukauden loukkaantumisensa ja siitä johtuva OKC:n rekordi tällä hetkellä. Jotta Russell voidaan vakavasti ottaa kisassa huomioon, tulee hänen jatkaa messevien tilastosarakkeiden tuottamista (30pts 10reb 10ast tienoille), sekä nostaa joukkueensa hieman korkeammalle lännen taulukossa. Tässä vaiheessa en näe häntä kuin pienoisena haastajana muille kolmelle kaverille.

Coach of The Year: Mike Budenholzer

Tämä palkinto on ihan selkeästi kahden miehen, Budenholzerin ja Steve Kerrin, kauppa. Omasta mielestä Budenholzer on kuitenkin suuri suosikki, sillä hänellä käytettävissä oleva rosteri ei ole läheskään yhtä tasokas Warriorsin omaan, eikä varmasti kukaan osannut odottaa villeimissäkään unissa Atlantalta näin hyvää kautta. Jotta Kerr voisi jotenkin kammeta itsensä kärkipaikalle, on Warriorsilla oltava runkosajan loputtua koko liigan paras rekordi JA Hawksin tulisi menettää hiukan otettaan lopuissa matseissa. Ensimmäinen on hyvinkin mahdollista, mutta toista en näe tapahtuvan, joten melko luottavaisesti voisin antaa jo pystin Budenholzerille.

Rookie of The Year: Andrew Wiggins

Selkeä valinta. Tämä kaveri on näyttänyt tulevaisuuden supertähdeltä. Ailahtelua näkee vielä jonkun verran mikä on ihan ymmärrettävää, mutta siitäkinhän on alkanut pikkuhiljaa päästä eroon. Harmittaa suunnattomasti Parkerin loukkaantuminen, sillä kukaan muu ei ole pelannut lähelläkään sillä tasolla, että voisi edes haastaa Wigginsiä kärkipaikalla. Mirotic ja Payton on parissa matsissa pelannut hyvin ja Noel ja Smart osaa puolustaa melko hyvin mutta ei sen kummempaa. Kaiken kaikkiaan tämä draft class on ollut ainakin itselleni pettymys tähän asti, vaikkakin omasta mielestäni kaksi tämän classin kolmesta parhaasta pelaajasta ollut loukkaantuneena pitkän aikaa (Parker ja Randle), kuten myös Gordon sekä vissiin myös Vonleh (hän tuskin muutenkaan kentälle pääsisi).

Defensive Player of The year: Anthony Davis

Tämä palkinto on mulle jotenkin vaikea antaa, sillä en oikein tiedä pitääkö kriteerinä ensisijaisesti käyttää henkilökohtaisia tilastoja ja puolustustaitoja vai pelaajan joukkueen puolustuksen toimivuutta. Davis nyt kuitenkin on niin suuri pelote korin alla (2,8blk ja 1,5stl), että hänelle voi melko turvallisin mielin laittaa rahat likoon. Jos joukkueen puolustuksen toimivuutta katsotaan on Memphisin ja Hawksin miehet vahvoilla, eli tarkoittaneet varmaan Gasolia ja Horfordia.

Most Improved: Jimmy Butler

Vaikein askel pelaajana on mielestäni nousta roolipelaajasta All-Star tason jannuksi, ja sen Butler on tällä kaudella tehnyt. Hänen jokainen statistiikan osa-alue riistoja lukuun ottamatta on noussut viime kaudesta, huomattavin pistekeskiarvon noustessa seitsemällä. Hän on myös puolustuksessa ollut oma vanhaitsensä, joten minulle tämä on melko helppo valinta tässä vaiheessa. Butlerin kehittymistä voi verrata Paul Georgen omaan kaudella, jolloin hän tämän pystin vei nimiinsä.

Yksi seikka tämän palkinnon saajassa on myös se, että pystyykö Hassan Whitesidea valitsemaan? Hän kuitenkin on kehittynyt valtavasti viime kerrasta, kun hän NBA:ssa kävi, mutta juuri se, että hän ei ole liigassa pelannut viime vuosina saattaa olla liikaa. Rudy Gobert on myös hyvä kirittäjä Butlerille, jolla on ihan realistiset saumat viedä pytty himaan.
 
Viestejä
941
Vs: NBA awards

KovRWaB.jpg


Kyllä minä niin mieleni pahoitin kun Nerlens Noelia verrattiin David Robinsoniin.

Nerlens Noel, maaliskuu '15: 14,0pts/11,0lev/2,5riist/2,1blk

David Robinson, joulukuu '89: 24,0pts/11,2lev/2,0riist/2,8blk
David Robinson, huhtikuu '90: 25,4pts/13,2lev/2,1riist/3,4blk

Kunnia sille jolle se kuuluu, mutta tässä on vähän kehno suora vertaus kun toinen tykittää mailin verran korkeammalla. Nerlens voisi olla ROY pystin arvoinen mutta ei nyt sentään verrata HOF pelaajiin ihan vielä ainakaan.

Sivuhuomautuksena Amiraali läiski blokkeja '90 helmikuussa 6,3 per ottelu.
 
Viestejä
254
Vs: NBA awards

MVP: Stephen Curry

Tällä hetkellä ei vaan oo muuta vaihtoehtoa. Hardenin vois ottaa, mutta Golden State ja Curry on ollu vaan niin suvereeneja koko kauden etten nää mahdollisuutta valita ketään muuta.

Coach of the Year: Jason Kidd

Nostanu täysin tuntemattoman porukan mukaan playoffs-kuvioihin ja saanu joukkueensa vielä pelaamaan hemmetin hyvän näköistä koripalloa.

Rookie of the Year
: Elfrid Payton

Sen verran ku oon tulokkaitten matseja katsonut, niin Payton ollu mielestäni tasasen vahva illasta toiseen. Hyvä fysiikka, valmis NBA:han, erittäin kova puolustaja, pelaa vahvuuksillaan...

Defensive Player of the Year: Andrew Bogut

Tosiaan niinkuin ylhäällä mainittiin niin vaikea palkinto jakaa, koska kriteerit vähän epäselvät. Pistetääs nyt vaikka Bogutille, jonka maine ei lepää torjuttujen heittojen varassa vaan erittäin vaikuttavassa läsnäolossa kolmen sekunnin alueella.
- - - - - - -​

Valinnat taitaa olla vähän "virallisten" vaihtoehtojen ulkopuolella, mutta tämä on nyt yksittäisen henkilön näkemys NBA:sta ilman ulkopuolista näkemystä.
 
Viestejä
278
Vs: NBA awards

No niin runkosarja on nyt taputeltu ja alla nyt lopulliset veikkaukseni pystien osoitteista:

MVP: Stephen Curry -23.9pts 4.3reb 7,7ast 2,0stls

Parhaan joukkueen paras pelaaja, jonka tilastotkin kestävät vertailun muihin MVP ehdokkaisiin. Harden olisi toinen hyvin vahva ehdokas, mutta Warriorsin 67 voittoa on seikka joka kääntää vaa’an Curryn puolelle. LeBron on näyttänyt mielestäni säästelevän hieman itseään pleijareihin ja Westbrook ja OKC ei saanut lopulta edes playoffs paikkaa hoidettua, joten en näe heidän voittavan MVP:tä Curryn tai Hardenin edeltä. Ihmettelen kyllä, miksi Anthony Davista ei ole otettu jenkkimediassa ollenkaan tähän MVP-jahtiin mukaan, sillä tämä kaveri on ollut tilastojen valossa ehkä jopa koko liigan paras pelaaja Westbrookin jälkeen ja Pelicans selviytyi playoffseihinkin, vaikka heilläkin on ollut useita loukkaantumisia kauden aikana mm. Anderson, Gordon, Holiday ja oli se Daviskin jonkun aikaa sivussa olkapää vammansa myötä.

ROY: Andrew Wiggins –16,8pts 4,5reb 2,1ast

Payton ja varsinkin Mirotic paransivat huimasti viime katsaukseni jälkeen, mutta Wiggins on silti ykkönen, kun otetaan koko kauden kontribuutio huomioon. Kuten olen jo aikaisemmin sanonut täällä foorumilla, niin Wiggins voi muutaman kauden jälkeen olla liigan uusi supertähti, kunhan vain saa pallonkäsittelyä ja heittoa hiottua. Useat hänen liikkeensä hyökkäyspäässä ovat jo nyt yllättävän hyviä, varsinkin post-liikkeet, ja pallonkäsittelytaitoa parantamalla hän pystyy tulevaisuudessa haastamaan pelaajia 1 vs 1 tilanteissa myös kaarella, mitä hän ei kovin paljoa ole tällä kaudella vielä esittänyt. Paytonistakin on kehittymässä todella hyvä pelintekijä, josta on paljon iloa Orlandolle tulevaisuudessa, ja Miroticin pitäisi saada paikka Bulssin avausviisikossa ennemmin tai myöhemmin. Nerlens Noelkin on ihan ok puolutuspään iso, kunhan saa lihaa luidensa ympärille.

COY: Mike Budenholzer

Kerr ja Budenholzer ovat edelleen kaksi jätkää, jotka tästä tittelistä kamppailee, mutta annan edun Budenholzerille, sillä kukaan ei odottanut tältä Hawksin rosterilta 60 voittoa. Toki Kerr 67 voitollaan on tehnyt Warriorsista historiallisen hyvän joukkueen, joten en ole todellakaan vihainen, jos hän voittaa vuoden valmentajan palkinnon. Lisäksi annan kunniamaininnat Jason Kiddille, sekä varsinkin Brad Stevensille, sillä he ovat saaneet valmennettua joukkueensa pudotuspeleihin, vaikka molempia joukkueita, Bucksia ja Celticsia, veikattiin kauden alla sijoittumaan viiden huonoimman joukkueen joukkoon.

DPOY: Kawhi Leonard

Ihan sama mitkä ne kriteerit nyt on, mutta Leonard on ollut ällistyttävän hyvä puolustuspäässä, ja tämä on yksi suurimmista syistä, miksi Spurs viimeisteli runkosarjan niin vahvasti. Draymond Green on pelaaja, jonka täysin unohdin viime katsauksessani, ja olisi mun tämänhetkinen kakkossuosikki. Anthony Davis on edelleen tilastojen valossa kova sana, sekä DeAndre Jordan on Clippersille korvaamaton puolustaja, mutta ainakin Leonard ja Green pääsevät heidän edelleen.

MIP: Jimmy Butler –20,0pts 5,8reb 3,3ast

Mielipide ei ole muuttunut viime kerrasta.

6th man: Isaiah Thomas –16,4pts 2,3reb 4,2ast

Palkinto, jota en muistanut analysoida viime kerralla. Thomas saanut Bostonin liitoon tullessaan penkiltä skoraajana, mikä on jo moneen kertaan todettu olevan hänelle ominaisin rooli. Ja vaikka loppujen lopuksi hänet treidattiin Phoenixista, niin oli hän sielläkin tilastojen valossa ihan hyvä, mutta ei ilmeisesti siis sopinut Sunsin konseptiin. Toinen pelaaja, joka on hyvinkin mahdollinen voittamaan pystin, on Toronton Lou Williams. Hän saattaa olla jopa todennäköisempi voittaja kuin Thomas johtuen Thomasin joukkueen vaihdosta, mutta omasta mielestäni antaisin ehkä mielummin tittelin Thomasille.
 
Viestejä
7
Vs: NBA awards

MVP - Steph Curry
2. James Harden
3. Anthony Davis
4. LeBron James
5. Chris Paul

Westbrook oli vähän yliarvostettu.

ROY - Andrew Wiggins
2. Nerlens Noel
3. Elfrid Payton
4. Nikola Mirotic
5. Jordan Clarkson

Henk. kohtanen lempi pelaaja on Aaron Gordon. Tulee olee tosi hyvä tulevaisuudes.

DPOY - Draymond Green
2. Andrew Bogut
3. Kawhi Leonard
4. Chris Paul
5. Tim Duncan

Hiukan outo lista. Antaisin Bogutille jos olis pelannu enemmän. Kawhilla hiukan sama ongelma. Paul ansaitsi vähän rakkautta, vaikka saatoin liioitella tässä. Viides paikka oli Gasolin, Duncanin, Gobertin ja Allenin jakama. Vähän alempaa heittäisin viel Khris Middletonin. DeAndre Jordan ei voi voittaa tätä palkintoa maailmassa jossa objektiivisesti tulkitaan puolustusta.

6th Man - Isiah Thomas
2. Andre Iguodala
3. Dennis Shröder
4. Lou Williams
5. Jamal Crawford

Kunniaa vielä Marreese Speightsille. Aika huono fieldi tänä vuonna ja harmittaa vähän antaa äijälle joka tradettiin koska sen jengikaverit vihas sitä.

COY - Mike Budenholzer
2. Steve Kerr
3. Brad Stevens
4. Quin Snyder
5. Gregg Popovich

Coach Bud voitti koska Kerr saa kaikilta liikaa pisteitä siitä ku se korvas liigan top-5 shit koutsin. Quin Snyder Utahissa on huikee. Jason Kidd ei saanu koska sen assistentti rakens sen hullun defensen.

MIP - Rudy Gobert
2. Khris Middleton
3. Donatas Motiejunas
4. Jimmy Butler
5. Draymond Green

Butler ei voittanu ku sen defense tippu kalliolta.

All-NBA 1st Team
G - Curry
G - Harden
F - LeBron
F - Davis
C - M. Gasol

All-NBA 2nd Team
G - Paul
G - Westbrook
F - LaMarcus Aldridge
F - Blake Griffin
C - Al Horford

All-NBA 3rd Team
G - Klay Thompson
G - Kyrie irving
F - Kawhi Leonard
F - Paul Millsap
C - Tim Duncan

All-Defense 1st Team
G - Chris Paul
G - Tony Allen
F - Kawhi Leonard
F - Draymond Green
C - Andrew Bogut

All-Defense 2nd Team
G - Khris Middleton
G - Danny Green
F - Andre Iguodala
F - Tim Duncan
C - Rudy Gobert

Huijasin vähän positioneit.

All-Rookie 1st Team
Andrew Wiggins
Elfrid Payton
Nerlens Noel
Nikola Mirotic
Jordan Clarkson

All-Rookie 2nd Team
Aaron Gordon
Marcus Smart
Bojan Bogdanovic
Jusuf Nurkic
Langston Galloway

Muut Awardit:
MHonkasalon Most Underrated = Donatas Motiejunas
Most Overrated = Damian Lillard (Wes Matthews on sen jengin 2. paras pelaaja)
Awesome System that will lead to breakout year next season = Utah Jazz and Quin Snyder
Favorite Guy to watch = James Harden
About to be Overpaid = Enes Kanter
Worst defensive player in the league that plays big minutes = Enes Kanter
On a scale of 1-10, do I believe in the tanktastic 76'ers plan? = 9.7
 
Viestejä
402
Vs: NBA awards

mhonkasalo sanoi:
Erittäin hyvät valinnat ja perustelut

Meinasin kirjoittaa tähän jotain omia ajatuksia, mutta aika turhaa tuo olisi. Vaikea olla oikein mistään eri mieltä mhonkasalon kanssa (no Aaron Gordonista en niin lämpeä). Ehkä Kawhi Leonardin valitsisin mieluummin DPOY:ksi, toki Green on myös erittäin hyvä valinta sinänsä vaikka vittumainen mulkku onkin. :D
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös