Koripallo.com

KTP-KORIKOBRAT@ KARKKARI 13.3.2015

Viestejä
341
Vs: KTP-KORIKOBRAT@ KARKKARI 13.3.2015

KTP:n ennakko

Korikobrat perjantaina Karhuvuoreen!
Tietoja
Julkaistu 11.03.2015 11:25


Voittokantaan lauantaina palannut KTP-Basket kohtaa perjantaina kotisalissaan pudotuspeleihin hinkuvan Lapuan Korikobrat. Raivoisasti kolmen voiton päässä olevaa Helsingin Seagullsia saalistava Kobrat on kärsinyt loukkaantumisista, mutta purjehtii kahden voiton myötätuulessa.


Tekemätön Karhuvuori?

Korikobrat on lyhyen pääsarjahistoriansa aikana vieraillut Kotkassa viidesti, mutta toistaiseksi Karhuvuoresta ei ole tarttunut pisteitä kotimatkalle. Edellinen vierailu tapahtui joulukuussa, jolloin lapualaiset kävivät vielä viimeisellä neljänneksellä johdossa, mutta taipuivat lopulta lukemin 97-84 (43-45). Tuolloin aloitus vastasi kaikista Lapuan pisteistä, mutta tuosta viisikosta perjantaina on mukana oletettavasti vain Paul Carter.

- Lapuan miehistö on elänyt sitten viimeisen Karhuvuoren vierailun, mutta oikeat palaset näyttää nyt löytyneen. Koko amerikkalaistrio pelaa suurella itseluottamuksella ja hyvin yhteen. Tämä yhdistettynä täydellä sydämellä pelaaviin kotimaisiin pelaajiin, tuloksena on monta kovaa päänahkaa viime aikoina, kommentoi KTP-luotsi Anton Mirolybov.


Kobrat luoneet nahkansa

Aloitusviisikon suomalaisista Jussi Turja (7,9/1,2) tipahti sairasosastolle jo helmikuun alussa, ja Juho Nenosen (11,1/4,9) kauden ilmoitettiin hiljattain olevan paketissa käsileikkauksen takia. Jenkkiosastoakin on Lapualla tuuletettu oikein kunnolla, sillä rosterissa on pyörähtänyt yhteensä jo kahdeksan Amerikan apua.
Jenkkiruletti vaikuttaisi lopultakin olevan pyöritelty ja kasassa on potentiaalinen trio. Kokenut pelintekijä Austen Rowland (13,9/5,9s) taapersi ensimmäiset yhdeksän peliä alle 10 pisteen keskiarvolla, mutta seuraavan kuuden pelin keskiarvo on ollut komeasti yli 20 pinnaa. Syöttökeskiarvollaan 5,9 Rowland on kiilaamassa heti Teemu Rannikon jälkeen kakkoseksi, kunhan pelejä on tarpeeksi alla.
Joukkueen uusin tulokas on Japanin ja Uruguayn pääsarjoissa mukavat tilastot nakutellut 206-senttinen Chris Braswell (18,0/7,5). Sentteri kuritti viikko sitten Bisonsia 27 pisteellä, joten potentiaalia miehestä varmasti löytyy.
Sarjan tehotilaston ykkönen Paul Carter (19,7/13,1/2,6s) edustaa Lapuan viisikossa pysyvyyttä. 204-senttinen virtuoosi handlaa kaikki pelipaikat ykkösestä vitoseen ja on myös Mirolybovin papereissa merkitty mies.


- Carter ollut meille vaikea match up kaikissa aikaisemmissa kohtaamisissa ja tulee varmasti olemaan sitä myös perjantaina. Rowlandiin meidän pitää pystyä laittamaan puolustuspäässä ”päällystakki” jottei hän pääse riehumaan liikaa. Braswell on taasen monipuolinen korinaluspelaaja jota täytyy seurata aina kaarelle asti. Tämä tarkoittaa sitä, että meidän puolustuksen tulee olla hereillä koko viisikolla, Mirolybov tiivistää.


Lapuan suomalaisilla näytön paikka

Ikävät loukkaantumiset ovat raivanneet Kobra-miehistössä tilaa uusille vastuunkantajille. Hanakimmin tilaisuuteen on tarttunut 24-vuotias Tuomas Viertola (6,3/1,4), joka on viimeiseen neljään peliin tiputellut lähes 70 prosentin tarkkuudella 12,5 pisteen keskiarvon. Viertola tulitti Honkaa vastaan uransa ennätyksen (17), mutta georgialainen Givi Bakradze pisti Honkaa vastaan vielä paremmaksi. Suomalaisstatuksella pelaava pelintekijä heitti ennätyksekseen peräti 24 pistettä. Varianssi on kuitenkin turhan iso, sillä kyseinen suoritus on Bakradzen ainoa kaksinumeroinen pistenoteeraus tältä kaudelta. Iso potentiaali on myös 194-senttisellä Pyry Rainamaalla (4,8/2,3), jonka pitkään odotettua läpimurtoa on haitannut lukuisat loukkaantumiset.


- Bakradze oli isossa roolissa Kobrien voittaessa meidät lokakuussa Lapualla. Myös Pyry ja Tuomas raatavat todella kovalla moraalilla ja tekevät varmasti meidän pelaajiemme olon epämukavaksi molemmissa päissä kenttää. Lisäksi ennakkoluulottomasti pelaava Panu Peltokangas on vaarallinen pelaaja, jos hänet päästää pelaamaan vahvuuksillaan, ”Ponttis” ennakoi.


Siipirikkoa Kotkassakin

KTP joutuu antamaan tasoitusta parhaan piste- ja levypallomiehensä verran, sillä Lamonte Ulmerin (17,8/8,9) sairausloma jatkuu. Lauantaina Michael Pounds (5,9/1,8) täytti Ulmerin saappaat mukavasti, upottaen muun muassa kolme isoa (11/3). Brandon Jefferson (17,6/2,5s) oli kuitenkin Salossa kentän kuningas (31/8) voittoheittoineen. Kenny Simms (16,5/8,2) puolestaan ei pystynyt nostamaan tasoaan Ulmerin puuttuessa, vaan jäi ensimmäistä kertaa 3,5 kuukauteen alle 12 pisteeseen (8/9). Timo Heinosen kahden viime pelin otteissa (4,5/7,5) on näkynyt flunssan vaikutus, mutta perjantaina laiturin pitäisi olla jo lähempänä täyttä kuntoa.


- Pelimme oli Salossa muutamissa kohdissa hyvällä tasolla. Tietyt nukahtamiset molemmissa päissä kenttää antoivat kutenkin Salolle mahdollisuuden pitää ottelun tiukkana. Nyt tavoitteena on pelata ehjä 40 minuutin kokonaisuus ja pitää pisteet Kotkassa, Mirolybov päättää.


KTP-Basket vs. Lapuan Korikobrat perjantaina 13.3 klo 18:30 Karhuvuoren Steveco Areenalla

TEKSTI: Juha Piipari KUVA: Pekka Vainio

http://www.ktpbasket.fi/index.php/uutiset/arkisto/669-korikobrat-perjantaina-karhuvuoreen

Kobrien ennakko:

Kobrat KTP-Baseketin vieraaksi
Luotu: 13.03.2015

Pitkän kotiputken jälkeen taas on vuorossa vierasottelu ja vastassa sarjajohtaja KTP. Aikaisemmat kohtaamiset ovat 2-­1 Kotkalle. Lokakuussa Kotka kohdattiin kaksi kertaa Lapualla ja ensimmäisen ottelun vei vierailija luvuin 83­-87. Tuossa ottelussa Kotkan syömähampaat olivat Brandon Jefferson (27/9/3syöttöä) ja Lamonte Ulmer (21/9). Kobrilta tehokkain oli Paul Carter (28/15). Toinen kohtaaminen kolmen viikon kuluttua edellisestä päättyi Kobrien voittoon lukemin 77­-74. Ottelussa Kotkalta esiin nousivat Kenneth Simms (18/6) ja Lamonte Ulmer (17/8). Kobrilta pisteykkönen oli DJ Richardson (23/4), jonka lisäksi kaksinumeroisille pisteille ylsivät Stephen Lumpkins (13/14) ja Paul Carter (13/10). Kolmas kohtaaminen Kotkassa oli joulukuun alusssa, jonka kotijoukkue vei lopulta 97-­84. Lamonte Ulmer (28/7) oli Kobrille vaikea pideltävä, mutta hyvin säestivät myös kaksinumeroisile pisteiille yltäneet Kenneth Simms (16/10), Timo Heinonen (15/4), Michael Pounds (12/3) sekä Lapuallakin pari ottelua pelannut Cory Johnson (16/6). Kobrilta pisteille ylsi vain avausviisikko Stephen Lumpkins (23/7), Paul Carter (20/12), Jussi Turja (16/1), DJ Richardson (15/2) ja Juho Nenonen (10/11).

KTP on sarjajohtajana voittanut pelaamistaan 29 ottelusta 22 ja pitää ylivoimaisesti ykköspaikkaa halluassaan. Viisi viimeistä ottelua Kotka on pelannut saldolla 3/2. Edellisellä sarjakierroksella se voitti vieraissa Vilppaan, mutta sitä ennen Karhu oli kotikentällään vahvempi. Kotkalla on äärimmäisen kokenut joukkue, joka on parhaiten näkynyt siten, että se on vienyt ylivoimaisesti eniten otteluita (11), jotka ovat päättyneet korkeintaan viiden pisteen erolla ja vain 4 kertaa joukkue on hävinnyt alle 5 pisteellä. Kotka on myös erittäin hyvä kotikentällään ja vain kolme kertaa on pisteet ryöstetty vierasjoukkueen mukaan.

Kobrilla on alla kuuden kotiottelun putki joista oli saldona 4 voittoa. Kobrien joukkue on kuitenkin edellisestä KTP ottelusta elänyt melkoisesti, kun aloitusviisikosta on jäljellä vain Paul Carter. Juho Nenonen, Jussi Turja ja Stephen Lumpkins ovat poissa loukkaantumisten takia ja DJ Richardson siirtyi Kouvojen joukkueeseen. Kobrat ovatkin pelanneet viime ottelut loukkaantumisten takia pienellä rotaaatiolla, mutta viikolla saatiin hyviä uutisia, kun Panu Peltokankaan Kataja-ottelussa saama vamma ei kuitenkaan pilannut koko loppukautta vaan Panu sai lääkäriltä peliluvan tulevaan otteluun. Austen Rowland ja Chris Braswell kohtaavat Kobrapelaajista Kotkan joukkueen ensimmäistä kertaa.

"Kotka on todella hyvä joukkue, jossa on paljon kokeneita pelaajia ja se on ansaitusti piikkipaikalla. Meillä oli erittäin hyvät kotipelit, joissa joukkue taisteli suurella sydämellä. Vierasottelut ovat olleet joukkueelle vaikeita, mutta jos saisimmme kotiotteluiden intensiteetin siirrettyä myös vieraskentälle niin uskon, että kaikki on mahdollista", Nenad Stefanovic toteaaa.

KTB­-Basket – Kobrat perjantaina 13.3 klo 18.30.

http://www.kobrat.fi/uutiset/otteluennakot

KTP:lta siis Ulmer edelleen sivussa, eli KTP yhden jenkin alivoimalla. Suomalaisten pitää onnistua, jos nousukuntoiset Kobrat halutaan voittaa.
 
Viestejä
1 041
Vs: KTP-KORIKOBRAT@ KARKKARI 13.3.2015

Perussuorituksella pitäisi pystyä voitto nappaamaan, jopa ilman Ulmeria. Tämän hetken KTP:lta perussuoritukseen yltäminen ei todellakaan ole selviö. Timi on oletettavasti jo täysin toipunut flunssastaan ja pelaa omalla tasollaan. Tärkeintä on ehdottomasti Paul Carterin pelin vaikeuttaminen sekä sulkeminen puolustuslevyissä, jota KTP tuntuu tekevän erittäin laiskasti.

Täytyy toivoa, ettei Ulmerin kausi ole paketissa. Se tietäisi myös KTP:n loppua.
 
Viestejä
1 504
Vs: KTP-KORIKOBRAT@ KARKKARI 13.3.2015

Olut-Ukko sanoi:
Tämän hetken KTP:lta perussuoritukseen yltäminen ei todellakaan ole selviö.

Eikös perussuoritus on juuri se taso, jolla joukkue tällä hetkellä pelaa? Tulee hyviä ja huonoja jaksoja kauden aikana, mutta väitän että ihan perussuorituksella (juuri tällä hetkellä) yksikään korisliigan jengi ei voi varmuudella luulla voittansa yhtäkään korisliigajengiä... sen verran tasainen on sarja just nyt.
Siksi KTP:lläkin on tänään tekemistä, Ulmerin kanssa tai ilman.


Olut-Ukko sanoi:
Täytyy toivoa, ettei Ulmerin kausi ole paketissa. Se tietäisi myös KTP:n loppua.

No tuskin sentään tämä ihan näin traagista on? 8] Ei edes tämän kauden osalta. Ei edes tämän päivän osalta. Ei mikään sota yhtä miestä kaipaa.
 
Viestejä
1 041
Vs: KTP-KORIKOBRAT@ KARKKARI 13.3.2015

Oldraccoon sanoi:
Eikös perussuoritus on juuri se taso, jolla joukkue tällä hetkellä pelaa? Tulee hyviä ja huonoja jaksoja kauden aikana, mutta väitän että ihan perussuorituksella (juuri tällä hetkellä) yksikään korisliigan jengi ei voi varmuudella luulla voittansa yhtäkään korisliigajengiä... sen verran tasainen on sarja just nyt.
Siksi KTP:lläkin on tänään tekemistä, Ulmerin kanssa tai ilman.


No tuskin sentään tämä ihan näin traagista on? 8] Ei edes tämän kauden osalta. Ei edes tämän päivän osalta. Ei mikään sota yhtä miestä kaipaa.

Mielestäni Ulmer on kyllä niin tärkeä pelaaja KTP:lle, että ilman häntä ei mitalia tule (ei toki tule välttämättä Ulmerin kanssakaan). Ellei sitten saada Jeffersonilta suurempaa roolia ja Timiltäkin tarvittaisiin aika hyvä loppukausi.

Matiselta erinomainen esitys perjantaina. Vanha mies se vaan jaksaa. 8]
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös