Koripallo.com

Korisliigan tulevaisuus

Viestejä
1 434
Vs: Korisliigan tulevaisuus

Tossun pohja sanoi:
Jos ne jenkit tosiaan haluaisikin harjoitella eikä vaan pelata.

Pessimismi pois! Juuri tähän liitto haluaakin nyt puuttua. Puke Walldénin julkilausumaa lainatakseni, nyt halutaan olla "edistämässä harjoittelukulttuurin vahvistumista".

Se tarkoittaa, että jenkkivahvistusten pitää tehdä viisi vasemman käden layupia, ennen kuin he saavat seuraavan kerran donkata treenirinkiin kuuluvan B-junnun yli.
 
Viestejä
1 505
Vs: Korisliigan tulevaisuus

Pyynikin Toivoton sanoi:
Se tarkoittaa, että jenkkivahvistusten pitää tehdä viisi vasemman käden layupia, ennen kuin he saavat seuraavan kerran donkata treenirinkiin kuuluvan B-junnun yli.
;D ;D
 
Viestejä
7 517
Vs: Korisliigan tulevaisuus

Olut-Ukko sanoi:
Ylipäätään, reilun parinkymmen tonnin pudotus lipputuloissa ei tule merkittävästi vaikuttamaan budjettiin.

Eiköhän se oikeampi määrä ole kuitenkin sen 10 ottelua vähemmän, kuin aikaisemmin, vaikka tällä kaudella mennäänkin vajaalla sarjalla. Tällöin se on se viisi kotipeliä ja samaa laskentakaavaasi käyttäen summa onkin jo 48000€. Huomioitavaa, että laskennassa käytetty 800 katsojaa on jo viime kauden sarjan keskiarvon alapuolella. Tuosta summasta toki seura maksanee jotain alveja... Jos se tosiaan on niin, että tuo summa revitään sitten valmentaja/pelaajabudjetista (mistä muualtakaan? tuskin ainakaan markkinointirahoista, onko niitä?), niin onhan tuo merkittävä lovi varmasti kaikille seuroille. Eiköhän tuolla summalla saa melko tykin kotimaisen tai ulkomaisen tai pari hyvää/keskivertoa kotimaistakin?

Inhottavan oikiassa tuo jukka on sinäänsä. Jos käytetään tuota samaa 12€ lipun hintaa, niin 17 kotipelin pelimäärällä pitäisi käydä hallilla 235 katsojaa / peli enemmän katsomassa, jotta saadaan tuo 48000€ erotus kuitattua. Varmasti mahdollista useammallakin paikkakunnalla, mutta silti aika haasteellista.
 
Viestejä
204
Vs: Korisliigan tulevaisuus

Neljän jenkin sääntö tuo luonnollisesti lisää kuluja seuroille, tämä johtaa sihen että tässä taloudellisessa tilanteessa maahan muuttaa entistä halvempia/huonompia jenkkejä.
Toisaalta jää nyt seurojen päätettäväksi ottavatko pari "ammatimiestä" vai kvartetin streetballereita.
Toivotaan kuitenkin että kehityssuunta on oikea, nähtäväksi jää...
 
Viestejä
2 290
Vs: Korisliigan tulevaisuus

Dr. Dunkenstein sanoi:
Neljän jenkin sääntö tuo luonnollisesti lisää kuluja seuroille, ..

Ei kun se seurojen mukaan päinvastoin pienentää kuluja. Ne on halvempia kuin suomalaiset.
 
Viestejä
190
Vs: Korisliigan tulevaisuus

Noissa laskennoissa pitää ottaa huomioon myös kaikki vapaaliput, kausarit ja ottelukohtaiset sponssitulot jne... Mikä on todellinen lipun hinta keskiarvoisesti?

Ja juuri siihen pitäisi pyrkiä että katsojakeskiarvoa ja lipun keskiarvoistahintaa saataisiin nostettua joka vuosi. Jos ottelut pelattaisiin pääsääntöisesti viikonloppuna, niin näen tämän pelkästään positiivisena asiana katsojamäärissä. Jos korisliigaa pelataan hieman yli yksi ottelu viikossa, niin joukkueille jää enemmän aikaa valmistautua seuraavaan otteluun joten pelien taso varmasti nousee. Samalla seuralle jää aikaa panostaa ottelutapahtumaan ja markkinointiin joka myös pitäisi näkyä nousuna katsojamäärissä.

Kovin suurta ongelmaa en näkis tuossa 6 ottelun tiputuksessa, päinvastoin. Jos ne seurat mitkä ei pelaa eurosarjoja, haluais pelata enemmän, ni pitäisikö suomencuppi palauttaa...? Se vaan pitäis rakentaa ja tuotteistaa, niin et sinne sais katsojia ja siitä ei tule seuroille pelkkiä kuluja (nimisponssi, final4-viikonloppu, mahdollisesti yhdessä esim. lentopallon kanssa?). Noi pelit menis joillakin joukkueilla harjotusotteluista ja kauden aikana vois pelata muutaman ottelun + mahdollisen final4 tapahtuman...
 
Viestejä
511
Vs: Korisliigan tulevaisuus

Eikös viime kesänä liigalisenssien päätöksissä sarjan täydentämättä jättämisitä perusteltu sillä, että joukkue- ja pelimäärän vähentämistä suunnitellaan ja Lappeen luopuminen sarjapaikasta nopeutti tätä suunnitelmaa? Nyt sitten heitetään viime kesän päätöksillä vesilintua ja sarjaa taas täydenetään. Jatkuvuus ja ennakoitavuus, missä pelaa?

Muutama vuosi sitten, kun Topo (vai oliko Honka, no jompikumpi näistä sankareista) luopui sarjapaikastaan tilalle nostettiin Lapua. Viime vuonna ei ketään ja tänä vuonna sarjamääräysten mukaan kukaan ei siis tipu. Foliohattu päässä voisi vetää viivoja Korihaiden ja TW:n nykyisestä suhteesta ??? 8] ???
 
Viestejä
3 094
Vs: Korisliigan tulevaisuus

jukkyos sanoi:
Jos verrataan vuosia pelattuun järjestelmään niin vaikutus on 10 ottelua eli 44 on jatkossa 34. Näistä tietenkin puolet kotona ja toiset viisi vieraissa. Ne, joilla katsomontäyttöaste ollut kohdillaan kärsivät arvioni mukaan 30-50.000 menetyksen tuloissa. Jo nyt kulut höylätty todella monella seuralla niin alas varsinkin kiinteiden kulujen osalta että niistä ei pysty enää tinkimään lisää. Mikäli tuo säästö revitään tästä syystä johtuen pelaajabudjetista niin pahalta näyttää. Veikkaisin, että esim. edustamassasi seurassa joudutte etsimään pelaajapuolella 20-30 % säästöä. Jo nyt iso osa suomalaispelaajista elää vanhempiensa rahoituksen varassa tai venyttämällä euroa toden teolla. Nyt on iso vaara siihen, että eivät enää pysty tähän vaan valitsevat kerran päivässä harjoittelun ja rahoituksen muualta kuin koriksesta. Kuten kirjoitin niin toivon olevani väärässä, tulevaisuus tulee kertomaan.....

http://www.basket.fi/@Bin/26255558/Korisliigan_seurat_2014-15.pdf
Tottakai tuo on iso tiputus verrattuna siihen 44 matsin runkosarjaan, mutta sitä on oikeastaan vähän turha käyttää verrokkina, kun se ei enää millään muotoa ollut vaihtoehto. Seurakokouksessa KUKAAN ei puhunut 12 joukkueen 4x sarjasta. Vaihtoehdot ensi kaudelle olivat tasan tämä millä nyt ollaan menty ja tämä mihin liittohallitus nyt päätyi.
Meillehän tuo 44 matsin runkosarja passaisi oikein hyvin, mutta ymmärretään toki ettei se kv-pelien ja kauden keskelle tulevien maajoukkueikkunoiden takia taida olla enää jatkossa mahdollista.
Näissä keskusteluissa/kannanotoissa (myös minun) tahtoo olla se ongelma, että vaikka jokaiseen mielipiteeseen ynnätään ajatus siitä mikä on "lajille parasta" niin faktisesti ottaen jokainen kuitenkin tarkastelee asiaa lähtökohtaisesti omalta kantiltaan - mikä siis meille on parasta.
Vilppaan osalta parasta olisi 44 matsin runkosarja, mutta koska se ei ole mahdollinen niin taloudellisesti (meille) ajatellen ei ole kovin merkittävää onko runkosarjassa 17 vai 20 kotipeliä. Kolmen kotimatsin tulojen menetystä korvaa osalle myös kauden lyhentyminen noin kuukaudella eli ainakin pleijareiden ulkopuolelle jäävät voinevat laskea säästöpuolelle kuukauden ulkomaalaispelaajien palkat sekä niihin liittyvät muut kulut. Pleijarijoukkueilla (top4) taas on sitten ansaitsemismahdollisuuksia niissä extra pudotuspeleissä lisää. Tämän lisäksihän myös sarjamaksuun on tulossa lievää tiputusta, joten siis meidän silmin tämä nyt ei taloutta mullista suuntaan eikä toiseen.
Laitetaan tähän loppuun toki vielä, että voinhan minäkin olla väärässä ja meilläkin on yksi säästökeino käyttämättä, joka tosin on mielestäni helvetin moraaliton.
 
Viestejä
589
Vs: Korisliigan tulevaisuus

Tällä kyllä ohitetaan Kyöstilän linjaukset aika huolettomasti. Hän on kuitenkin kirjoittajista ainoa, jonka tiedetään varmuudella olleen mukana korisliigaseuran pyörittämisen arjessa. Joku sanoo, että 28.000 on pikkusumma, eikä voi merkitä juuri mitään. Minulle ainakin tuo on iso summa ja jos mietitään niitä puroja, joista korisliigaseuran tulot kertyvät, niin aika isolta summalta vaikuttaa myös siellä, kun puhutaan puolen millin budjetista yli 5% summasta. Minusta ainakin Jukkyos nimimerkin kirjoitukset ovat aika tyhjentäviä ja erittäin totuudenmukaisia.

Iso asia tässä on myös se, että seuroilta on asiaa kysytty ja ne ovat tahtonsa ilmaisseet. Pääsarjaryhmä teki kompromissiehdotuksen seurojen ehdotuksen perusteella ja hallitus päätti Honkaa suojellakseen sitten aivan muuta.

Dollarin ja euron suhde tulee vaikuttamaan niin, että ensi kaudella ei nähdä juurikaan $4.000 ja yli kuukausihintaisia jenkkejä. Pikemminkin sellaisia 2-3 tuhannen dollarin pelaajia. Tästä johtuen taso tippuu. Noin 30.000 tiputus tuloissa voi merkitä paluuta menneisyyteen ja joukkueilla ei ole muita palkollisia kuin päävalmentaja. Suomalaispelaajien palkkatason on aivan pakko tippua. Liigakelpoisia kotimaisia pelaajia riittää vähemmän/joukkue. Nämä kaikki yhdessä tulevat merkitsemään korisliigan merkittävää tasonlaskua. Näin voi "pieni" muutaman kymmenen tuhannen euron pienennys tuloihin yhdistettynä yhden joukkueen pelastamiseen tarvittavaan joukkuemäärän kasvattamiseen vaikuttaa.

Ajatukset perusteluissa ovat hienoja ja ehkä joskus toteuttamiskelpoisia, mutta tällä tavalla kesken kauden runtattuna tulevat ainoastaan heikentämään lajia. Paljonko ovat Lapua ja Salo satsanneet jenkkivaihdoksiin sen vuoksi, etteivät tippuisi? Honka taas on selkeästi ollut tulevasta päätöksestä tietoinen ja myi pelaajansa eteenpäin kun ei tarvitse putoamista miettiä. Kaiken kaikkiaan säätöjen muuttaminen kesken kauden antaa Suomen Koripalloliitosta varmaan juuri oikean kuvan, eli siellä harrastetaan päämääärätietoista puuhastelua.
 
Viestejä
6 198
Vs: Korisliigan tulevaisuus

Muutos ottelumääriin on hyvä veto. Minusta kaikki playoffsarjat tosin pitäisi pelata samalla systeemillä, eli tässä tapauksessa tuolla paras seitsemästä. Mutta toki hyvä, että välierät ja finaalit on paras seitsemästä. Paras viidestä systeemi on huono ja siitä pitäisi luopua ihan kaikissa palloilusarjoissa.
 
Viestejä
256
Vs: Korisliigan tulevaisuus

Lisätään tähän ottelumäärän pudotukseen toinen merkittävä lähiaaikoina tehty päätös eli siirtyminen kolmesta ulkomaalaispelaajasta neljään - sen jälkeen laskelmat näyttävät seuraavalta:

CASE A, pienellä budjetilla pelaava Korisliiga seura, pelaajabudjetti ollut 180.000 €, kaudella 2015-16 150.000 €
jenkkipalkka 3.000 €/kk + agenttipalkkio 10%
lennot 1.000 €/pelaaja/kausi
asunnon vuokra kuluineen 600 €/kk
olettama, että aiemmin ollut nuo kolme, tulevaisuudessa neljä ja palkat pidetään samana:

aikaisemmin suomalaispelaajien palkkaan/korvauksiin jäi 83.400 €, tulevalla kaudella 21.200 € eli heille käytössä 25,4 % aikaisemmasta

CASE B, kärkipään budjetilla operoiva seura, pelaajabudjetti ollut 250.000 €, kaudella 2015-16 210.000 €
jenkkipalkka 4.000 €/kk + agenttipalkkio 10%
lennot 1.000 €/pelaaja/kausi
asunnon vuokra kuluineen 600 €/kk
olettama, että aiemmin ollut nuo kolme, tulevaisuudessa neljä ja palkat pidetään samana:

aikaisemmin suomalaispelaajien palkkaan/korvauksiin jäi 137.000 €, tulevalla kaudella 46.000 € eli heille käytössä 33,6% aikaisemmasta

Jos pidämme olettamana sitä, että joukkue tarvitsee vähintään kahdeksan runkopelaajaa niin silloin tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että pienellä budjetilla operoiva joukkue pystyy maksamaan näille neljälle suomalaispelaajalle 5.300 €/kausi, ison budjetin seura 11.500 €/kausi ja nämäkin ainoastaan sillä olettamalla, että muille ei makseta latiakaan eikä yhtään jenkki vaihdeta kauden aikana, aika realistista vai mitä :p

Joko rupeaa aukeamaan jääräpäisimmillekin, mikä uhka suomalaispelaajille ja liigalle syntyy näistä kahdesta tehdystä päätöksestä :eek:
 
Viestejä
256
Vs: Korisliigan tulevaisuus

Hector sanoi:
Muutos ottelumääriin on hyvä veto. Minusta kaikki playoffsarjat tosin pitäisi pelata samalla systeemillä, eli tässä tapauksessa tuolla paras seitsemästä. Mutta toki hyvä, että välierät ja finaalit on paras seitsemästä. Paras viidestä systeemi on huono ja siitä pitäisi luopua ihan kaikissa palloilusarjoissa.

Tämä tuo mahdollisia lisätuloja ainoastaan neljälle seuralle eli hyvin todennäköisesti niille, jotka pelaavat europelejä/ison budjetin seurat eli ei tuo mitään helpotusta lopuille kahdeksalle = kuilu näiden porukoiden välillä sen kun kasvaa entisestään :( :( = kotimaisen saran mielenkiinto vähenee
 

42

Viestejä
3 365
Vs: Korisliigan tulevaisuus

D w ch sanoi:
Iso asia tässä on myös se, että seuroilta on asiaa kysytty ja ne ovat tahtonsa ilmaisseet. Pääsarjaryhmä teki kompromissiehdotuksen seurojen ehdotuksen perusteella ja hallitus päätti Honkaa suojellakseen sitten aivan muuta.

Tämä kuulostaa mielenkiintoiselta. Mikäs se hallituksen kokoonpano olikaan, seuroistahan nekin päättäjät kai tulevat?
 
Viestejä
3 505
Vs: Korisliigan tulevaisuus

MOBvilko sanoi:
Tottakai tuo on iso tiputus verrattuna siihen 44 matsin runkosarjaan, mutta sitä on oikeastaan vähän turha käyttää verrokkina, kun se ei enää millään muotoa ollut vaihtoehto. Seurakokouksessa KUKAAN ei puhunut 12 joukkueen 4x sarjasta. Vaihtoehdot ensi kaudelle olivat tasan tämä millä nyt ollaan menty ja tämä mihin liittohallitus nyt päätyi.
Meillehän tuo 44 matsin runkosarja passaisi oikein hyvin, mutta ymmärretään toki ettei se kv-pelien ja kauden keskelle tulevien maajoukkueikkunoiden takia taida olla enää jatkossa mahdollista.
Näissä keskusteluissa/kannanotoissa (myös minun) tahtoo olla se ongelma, että vaikka jokaiseen mielipiteeseen ynnätään ajatus siitä mikä on "lajille parasta" niin faktisesti ottaen jokainen kuitenkin tarkastelee asiaa lähtökohtaisesti omalta kantiltaan - mikä siis meille on parasta.
Vilppaan osalta parasta olisi 44 matsin runkosarja, mutta koska se ei ole mahdollinen niin taloudellisesti (meille) ajatellen ei ole kovin merkittävää onko runkosarjassa 17 vai 20 kotipeliä. Kolmen kotimatsin tulojen menetystä korvaa osalle myös kauden lyhentyminen noin kuukaudella eli ainakin pleijareiden ulkopuolelle jäävät voinevat laskea säästöpuolelle kuukauden ulkomaalaispelaajien palkat sekä niihin liittyvät muut kulut. Pleijarijoukkueilla (top4) taas on sitten ansaitsemismahdollisuuksia niissä extra pudotuspeleissä lisää. Tämän lisäksihän myös sarjamaksuun on tulossa lievää tiputusta, joten siis meidän silmin tämä nyt ei taloutta mullista suuntaan eikä toiseen.
Laitetaan tähän loppuun toki vielä, että voinhan minäkin olla väärässä ja meilläkin on yksi säästökeino käyttämättä, joka tosin on mielestäni helvetin moraaliton.

Jos tuo MOBin mainitsema sarjakauden lyhentyminen kuukaudella pitää paikkansa, niin sillä kyllä tehokkaasti tuhotaan Liiton mainostama mahdollisuus lisääntyneeseen harjoitteluun kauden aikana. Ottelutahti tulee pysymään siis lähes entisellään eikä nykyistä parempia harjoittelutaukoja tule olemaan.
Onko sarjan kesto tosiaan typistymässä?
 
Viestejä
2 290
Vs: Korisliigan tulevaisuus

Mistä päästä tuo kuukauden lyhennys tapahtuu? Tuskin keväästä koska silloin pudotuspelit menisivät jääkiekon kanssa päällekkäin ja koriksen osalta näkyvyys/yleisömäärät kärsisivät varmasti.
 
Viestejä
3 505
Vs: Korisliigan tulevaisuus

jukkyos sanoi:
Lisätään tähän ottelumäärän pudotukseen toinen merkittävä lähiaaikoina tehty päätös eli siirtyminen kolmesta ulkomaalaispelaajasta neljään - sen jälkeen laskelmat näyttävät seuraavalta:

CASE A, pienellä budjetilla pelaava Korisliiga seura, pelaajabudjetti ollut 180.000 €, kaudella 2015-16 150.000 €
jenkkipalkka 3.000 €/kk + agenttipalkkio 10%
lennot 1.000 €/pelaaja/kausi
asunnon vuokra kuluineen 600 €/kk
olettama, että aiemmin ollut nuo kolme, tulevaisuudessa neljä ja palkat pidetään samana:

aikaisemmin suomalaispelaajien palkkaan/korvauksiin jäi 83.400 €, tulevalla kaudella 21.200 € eli heille käytössä 25,4 % aikaisemmasta

CASE B, kärkipään budjetilla operoiva seura, pelaajabudjetti ollut 250.000 €, kaudella 2015-16 210.000 €
jenkkipalkka 4.000 €/kk + agenttipalkkio 10%
lennot 1.000 €/pelaaja/kausi
asunnon vuokra kuluineen 600 €/kk
olettama, että aiemmin ollut nuo kolme, tulevaisuudessa neljä ja palkat pidetään samana:

aikaisemmin suomalaispelaajien palkkaan/korvauksiin jäi 137.000 €, tulevalla kaudella 46.000 € eli heille käytössä 33,6% aikaisemmasta

Jos pidämme olettamana sitä, että joukkue tarvitsee vähintään kahdeksan runkopelaajaa niin silloin tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että pienellä budjetilla operoiva joukkue pystyy maksamaan näille neljälle suomalaispelaajalle 5.300 €/kausi, ison budjetin seura 11.500 €/kausi ja nämäkin ainoastaan sillä olettamalla, että muille ei makseta latiakaan eikä yhtään jenkki vaihdeta kauden aikana, aika realistista vai mitä :p

Joko rupeaa aukeamaan jääräpäisimmillekin, mikä uhka suomalaispelaajille ja liigalle syntyy näistä kahdesta tehdystä päätöksestä :eek:

Anteeksi nyt tyhmyyteni, jukkyos, mutta en ollenkaan ymmärrä matematiikkaasi.
Lähtökohtasi siis on että jenkkikustannus on jokin vakio, niin että neljä jenkkiä = 1,33 x 3 jenkkiä. Tuohan on kummallista, kun huhujen mukaan esimerkiksi divarissa pelaa useita jenkkejä alle 1000 USD / kk, ottakaa yksi sellainen jos rahat ei riitä.

En myöskään ymmärrä sitä että jos seuralla on tiukkaa rahasta, sen pitäisi väkisin ottaa 4 jenkkiä. Kouvot on halunnut pelata kolmella, tulevat säännöyt ei sitä kiellä. Kouvot saa pelata kolmella.

Luultavasti seurat tulevat käyttämään juustohöylää, säästöjä hiukan sieltä sun täältä. Ja kuten MOB mainitsi, tuo ottelumäärän vähentäminen ei ainakaan Salon kohdalla merkitse isoja taloudellisia asioita, joten tuskin se merkitsee Kouvolassakaan.
 
Viestejä
589
Vs: Korisliigan tulevaisuus

42 sanoi:
Tämä kuulostaa mielenkiintoiselta. Mikäs se hallituksen kokoonpano olikaan, seuroistahan nekin päättäjät kai tulevat?
http://www.basket.fi/@Bin/1771003/Liittohallitus.pdf

Tuohon Jukkyos laskelmaan vielä siis sellainen huomio, että 3.000 € jenkki on tällä kaudella ollut merkittävästi kovempi (parempipalkkainen) kuin mitä tulee olemaan ensi kaudella. Mutta koska täällä on selkeästi seurajohtajaa kokeneempia kirjoittelijoita, täytynee varmaan asioista vaieta. Itse kuitenkin kunnioittaisin tuota Kyöstilän laskelmaa, koska se lienee tehty käytännön kokemusten perusteella. Tietenkin voidaan ottaa halvempia jenkkejä, mutta täytyy huomioida, että se $1.000 jenkki on ensi kaudella juuri sen verran kalliimpi euroina, kuin mitä taala vahvistuu. Halvat jenkit korreloivat mielestäni sitten kyllä suoraan myös pelin tasoon.
 
Viestejä
256
Vs: Korisliigan tulevaisuus

PikkuMikko sanoi:
Anteeksi nyt tyhmyyteni, jukkyos, mutta en ollenkaan ymmärrä matematiikkaasi.
Lähtökohtasi siis on että jenkkikustannus on jokin vakio, niin että neljä jenkkiä = 1,33 x 3 jenkkiä. Tuohan on kummallista, kun huhujen mukaan esimerkiksi divarissa pelaa useita jenkkejä alle 1000 USD / kk, ottakaa yksi sellainen jos rahat ei riitä.

En myöskään ymmärrä sitä että jos seuralla on tiukkaa rahasta, sen pitäisi väkisin ottaa 4 jenkkiä. Kouvot on halunnut pelata kolmella, tulevat säännöyt ei sitä kiellä. Kouvot saa pelata kolmella.

Luultavasti seurat tulevat käyttämään juustohöylää, säästöjä hiukan sieltä sun täältä. Ja kuten MOB mainitsi, tuo ottelumäärän vähentäminen ei ainakaan Salon kohdalla merkitse isoja taloudellisia asioita, joten tuskin se merkitsee Kouvolassakaan.

Moro PikkuMikko,
emme tarvitse minityttöihin yhtään jenkkiä, kiitos vaan ;)

Itse asiaan:
1) työluvan saadakseen tarvitsee osoittaa pystyvänsä elämään palkallaan - alle tonnilla se ei ole viranomaisten mielestä mahdollista. Esimerkkinä case ToPo/Kuuban poika. Toisaalta en halua nähdä sarjassa näitä "kahden tonnin jenkkejä" Nähnyt ihan liikaa esim. Saksan ProA:ssa - vievät vaan turhaan paikan suomalaispelaajilta, eivät pysty olennaisesti auttamaan joukkuetta kuten 3-4.000 pelaajat pystyvät/pitäisi

2) jokainen sarjassa pelaava seura haluaa menestyä mahdollisimman hyvin. Valitettavasti jenkkejä saa pääsääntöisesti edullisemmin kuin vastaavan tasoisia suomalaispelaajia. Väitän, että vähintään 10 joukkuetta 12:sta käyttää ensi kaudella tuota neljää, todennäköisesti kaikki

3) meinaatko vakavissaan vai perustuuko tuo juustohöylä -ajattelusi tietämättömyyteesi ::) Eiköhän tuota kulusäästöä ole etsitty jo aikaisemminkin ja jopa toteutettu. Mistä meinasit repiä niitä säästöjä - salivuokrista ( = harjoitellaan vähemmän) vai toimistojen päätoimisten palkoista (kuinka monella on edes yksi = talkoolaisille lisää hommia/ei voi säästää kun ei ole kulu nytkään)

Sorry Mikko, noilla perusteilla: EI JATKOON ;)
 
Viestejä
407
Vs: Korisliigan tulevaisuus

Liittohallitus on yhtä kuin Dettmannin mielipide! Ei siinä muutaman eriävä mielipide paina :(
 
Viestejä
237
Vs: Korisliigan tulevaisuus

Eli kyseessä on varsinainen ON/OFF uudistus. Joko käytännössä tuhoaa edustuskoripallon Suomesta tai vaihtoehtoisesti auttaa sitä kehittymään seuraavalle tasolle ??? Isoilla panoksilla mennään...
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös