Koripallo.com

Koripallo.com NBA Fantasy 2015-2016

Mitä mieltä uudistuksista?

  • Erinomaista kehitystyötä kohti parempaa ja reilumpaa fantasya

    Ääniä: 7 53,8%
  • Turhaa kikkailua, wanhassa wara parempi

    Ääniä: 0 0,0%
  • I'm DONE

    Ääniä: 1 7,7%
  • Veli Taatila

    Ääniä: 5 38,5%

  • Äänestäjiä
    13
Viestejä
9 123
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2015-2016

Team Korisjanarit:

Kik
Söze
Kotti
spud
CoachJuri
PoorMans
Sampsu

Team Futisjanarit:

Achilles
Peyton
Trancey
Velmu
budha
Bianconeri
hoetje
 
Viestejä
715
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2015-2016

Äänestän KYLLÄ keepereille, ja uudistukset vaikuttavat lupaavilta.
 
Viestejä
406
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2015-2016

- keeperit ok
- O-status kavereita ei voi tradeta
- itseä kiinnostaisi ehkä joku palkkakatto juttu, mutta en hajuakaan onko sellaista missään fantasyssa?
- koen loukkauksena olla FF2 janari :D
- 2 IR paikkaa hyvä uudistus

Miten pelaajien pisteytys? tullaan jälleen kiristämään vyötä, että olisi vähemmän fabo 100 kavereita?
Kobemaiset heitot 5/25 ei väliä edelleenkään? Mites plusmiinus? Defense kunniaan!
 
Viestejä
9 123
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2015-2016

Ei ole suunnitelmissa tälle kaudelle rukkausta pisteytykseen. Testailen kyllä kautta 2016-2017 varten erilaisia vaihtoehtoja ennen ensi kauden alkua.

O-status pelaajien treidaamiskielto otetaan säännöksi, hyvä ehdotus.

Palkkakatto vaatisi ruutuvihko/excel-meininkiä.
 
Viestejä
343
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2015-2016

Ensi kaudella mukana. Koitan raapustaa jotain enemmänkin kun löytyy aikaa. Keeperit PG24 ja Jööran Trakits.
 
Viestejä
66
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2015-2016

Mielellään mukana vielä. En usko, että kauden alkuun sattuu niin paljon siviilikiireitä kuin tänä vuonna. Loppukausihan sujui varsin aktiivisesti vaikka mitään ei ollut enää voitettavissa alun suhmuroinnin takia.

Uudistukset vaikuttavat ok, ehdotan keepereistä luopumista suhmurointien vähentämiseksi. Mielestäni O-status treidikielto hyvä myös.

Onnea vielä kikille mestaruudesta 2014-2015.
 
Viestejä
406
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2015-2016

Mietin että keepereihin voisi laittaa jotain lisä sääntöjä? Esim. Alle 24v tms?
 
Viestejä
247
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2015-2016

Mukana kyllä, jos vaan kelpuutetaan.

Mielestäni olin hyvin aktiivinen siitä saakka, kun mukaan otettiin(toki sen myönnän että nämä pari viimeistä säälikiekkaa putoamisen jälkeen jäivät välistä). Täytyy myöntää myös etten päivittäin tällä foorumilla käy ja muutenkin kirjoittelu tänne voisi paljon aktiivisempaa olla.

Lisäksi tässä toivottavasti piakkoin varmistuisi uusi "siisti sisäduunikin" taas vaihteeksi, niin pääsisi pyörittelemään töissäkin näitä. :D

Eli siis jos haluatte aktiivisen pelaajan, joka toisaalta ei mikään kaunokirjailija foorumilla ole, niin sitten I´m the man. Mutta jos haluatte kaverin, joka kirjoittaa tänne joka viikkoa 5000 merkin sepustuksen männäviikosta ja pelaajien esityksistä, niin sitten valitkaa joku muu.

Jos kelpuutetaan jatkamaan, niin
Keepereille kyllä ehdottomasti!
 
Viestejä
9 123
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2015-2016

Keeperit säilyvät saatujen äänien perusteella ensi kaudellakin. Keeperlisä sen sijaan poistuu, eli treidit väännetään ilman minkäänlaisia kuvitteellisia keeperlisiä. Treidiä arvioiva troikka Kik, Killes ja Keyser, "Kolme Koota" eivät arvioita tehdessään huomioi minkäänlaista keeperhyvää pelaajille.

Laitan treidisääntöjä saman viestin alle tässä ehtiessäni.

Kolme Koota (vasemmalta oikealle Killes, Kik, Keyser) valmiina talkoisiin paremman fantasyn puolesta:

509363.jpg


Ai niin, scoringmuutokset on myös tehty ja ne tulevat voimaan jo ensi kaudelle. En muuttanut loppupeleissä oikeastaan mitään. Ainoastaan +5, jos aloittaa pelin penkiltä. Avauksessa pelaamisesta ei tule miinusta, mutta penkiltä aloittamisesta siis tulee plussaa. Don't fix it if it ain't broken.

Edit: Korjattu +10 penkiltä aloittaminen.
 
Viestejä
9 123
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2015-2016

Tulevan kauden säännöstöä ja peliformaattia työstetty valmiiseen muotoon avausviestiin. Käykää tutustumassa. Myös aktiivisuussäännöt kirjattu ylös.
 
Viestejä
343
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2015-2016

King James sanoi:
Tulevan kauden säännöstöä ja peliformaattia työstetty valmiiseen muotoon avausviestiin. Käykää tutustumassa. Myös aktiivisuussäännöt kirjattu ylös.
Mielenkiintoisia uudistuksia 8]
 
Viestejä
406
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2015-2016

Omia huomioita: haluaisin viikolla tapahtuvat waiverit vähän myöhemmäksi. Esim. 22.00? Ehtisi katsoa pelejä töiden jälkeen. seiskan kanssa menee useasti aika tiukille.
Miksi FG ja 3FGM ero noin suuri. Kolmosista mielestäni annetaan liikaa hyötyä tietylle pelaajatyypille. Oisko esim 2 vs 5 tai 1 ja 3 ?
 
Viestejä
9 123
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2015-2016

Käsittääkseni waiveraikoja ei voi asettaa eri päiville erikseen, eli pitäisi muistaa TI-TO rulianssin jälkeen muuttaa sunnuntaille eri aika ja taas toisinpäin sunnuntain jälkeen. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä välillä tämä sitten unohtuu ja syntyy skandaaleita.

Kolmosia on nostettu, että ollaan saatu näitä yksipuolisia kolmoslinkoja ja SG:itä nostettua tasollisesti isojen miesten ja pointtien rinnalle, jotka kumuloivat statseja AST-RB-BLK-STL kategorioissa. Scoring systemiä ei muuteta.
 
Viestejä
9 123
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2015-2016

Minulla on ilo ilmoittaa kauden 2015-2016 Fantasy Päämajan avautumisesta osallistujien (ja muidenkin) käyttöön:

http://games.espn.go.com/fba/leagueoffice?leagueId=11383

Merkkasin myös kaikille osallistujille keeperit, joita voi sitten oman mielensä mukaan käydä vaihtamassa tulevien kuukausien aikana. Lokakuussa sitten mennään.

Ennen sitä viilailen tuon avausviestin lopulliseen muotoonsa + julkaisen pari pohdintaluontoista artikkelia uusista säännöistä ja niiden vaikutuksesta pelaamiseen.
 
Viestejä
9 123
Vs: Koripallo.com NBA Fantasy 2015-2016

Mid Summer Edition:

Ajattelin näin tylsän kesäpäivän kunniaksi katsella hieman tulevaan kauteen, lähtökohtiin, managereiden voimasuhteisiin, 1. - 2. kierroksen pelaajavalintoihin sekä tietenkin uuteen pisteytyssysteemiin ja sen vaikutukseen pelaamistaktiikoihin.

Lähdetään liikkeelle katsomalla alustavia arvioita ensi kauden 1. ja 2. kierroksen valintojen osalta. Perinteisesti alkupään varausvuoron saaneita on pidetty vahvoina ennakkosuosikkeina, kun taas peräpäässä varaavat pääsevät ilakoimaan lähinnä parhailla keeperpelaajilla jo seuraavaa kautta ajatellen, ns. lappu luukku periaatteen mukaisesti. Meidän pisteytyksellämme fantasyskene on ollut pitkälti kahden hevosen kauppaa viime vuodet, LeBron ja Durant ovat olleet Top Dogs ja muut seuranneet perässä. Viime kaudella tilanne kuitenkin muuttui ja nuorten pelaajien läpimurto tapahtui isolla tavalla. Harden, Curry, Westy ja A.Davis johdattivat nuorten pelaajien rintamaa, pyyhkäisten alleen vanhat tekijät Durant etunenässä.

Tuleva kausi on tästä syystä erittäin mielenkiintoinen, jonka lisäksi varattavaksi vapautuu laaja joukko vahvoja keeperpelaajia viime vuodelta. Kärjen leveys onkin tulevalla kaudella ennennäkemätöntä ja huippuvarauksia on tarjolla useita. Luonnollisesti tason leveys näkyy myös 2. kierroksella eli tarjolla pitäisi olla herkullinen valikoima tätä kautta parempia keepereitä. Katsotaanpa miltä tilanne vaikuttaa paperilla...

1. Kierros:

1. Harden (arvio 125+ fapo)
2. A.Davis (125-130+)
3. Westbrook (120-125)
4. Curry (120)
5. Cousins (115-120)
6. Durant (115-125)

Top6 voisi näyttää tältä. Harden on ykköspick, koska on tällä hetkellä ns. locked value. A.Davisilla lienee korkein katto, mutta häntä vaivanneet loukkaantumiset pitävät miehen toisella sijalla. Westy oli monsteri viime kaudella, mutta täysin terve OKC-miehistö rajoittanee miestä jonkin verran. Curry on lock 120 pisteen paikkeille kuten viime kaudellakin. Cousinsin arvoa ei rajoita mikään muu kuin erittäin tulehtunut tilanne valmentajan kanssa, joka voi aiheuttaa mielenosoituksellista pelaamista kentän puolella. Durantin paluu loukkaantumisesta on epävarmuustekijä ja ainakaan hoetje ei häneen varmaan toista kertaa haksahda ennen 6. pykälää?

7. L.James (115)
8. Lillard (???)

Aikakausi on vaihtumassa, sen näkee LeBronin lipumisesta Top6 ulkopuolelle. Mies on edelleen kiistaton ykköspelaaja NBA:ssa, mutta joukkueen leveys ja tarve säästää Jamesia pudotuspelejä varten tiputtanee hänen arvoaan niukalti viime kaudesta. Lillardin nostin tähän toiselle levelille, koska hänellä on valtava breakout potentiaali Portlandin ulostettua 3 parasta pelaajaa pelintekijänsä rinnalta.

Tiputus 8. varausvuorolta eteenpäin onkin sitten merkittävämpi, enkä näe muiden pelaajien omaavan yli 110 fapon arvoa.

9. John Wall (105-110)
10. Chris Paul (105-110)

Sampsua tuskin haittaisi napata CP3:a taaskaan, jos varausonni ei parempaa vuoroa tarjoa. Wall ja Paul käyvät mittatikkuna muille nousukkaille, jotka haaveilevat 110 fapon rajan saavuttamisesta.

11. Jimmy Butler (105)
12. Carmelo Anthony (100-115)
13. LaMarcus Aldridge (95-105)
14. Blake Griffin/Kyrie Irving (100+)

Kaikki nämä pelaajat ovat varmoja 100 fapon miehiä, mutta Jimmy Buckets lienee roolinsa, terveystilanteensa sekä potentiaalinsa johdosta ykkösnimi tällä listalla. Melolla on eniten potentiaalia, mutta viime kausi + Philin triangle voivat pelottaa managereita ainakin jossain määrin. Aldridgen pisteet voivat tippua Spursissa jonkin verran, tässä vaiheessa tilannetta on hankala arvioida. Kyrien loukkaantumisherkkyys voi tiputtaa miehen hyvinkin toiselle kierrokselle ja Premium Keeperiksi. Joku noheva manageri saattaisi 14. varausvuorolla jopa napata Koben ensin ja Kyrien perään...? Kobe onkin mielenkiintoinen valinta, koska kunnossa ollessaan hän olisi selkeä toisen kierroksen valinta, mutta pelaa todennäköisesti uransa viimeistä kautta, eli ei ole keepervalintana minkään arvoinen. Mielenkiintoinen dilemma. Blake lienee valintana hieman Kyrietä turvallisempi, mutta Clippers on ensi kaudella loaded + DeAndrelle on luvattu isompaa roolia hyökissä ja Josh Smith on hankittu tuuraamaan Blakea.

2. kierros:

Sen enempää jonoon laittamatta toisen kierroksen Premium Keeper vaihtoehtoja, joiden arvo on jotain 95-105 välillä:

First Tier:

Kyrie/Blake, Klay Thompson, Gay, Lowry, Jordan, Bledsoe, Love, Millsap, Leonard, M.Gasol, A.Drummond

Second Tier:

Bosh, T.Evans, Oladipo, DeRozan...

Nostaisin Kyrien tai Blaken Gay Thompsonin ohessa Premium Deluxeen, mutta kovin monen pisteen erolla perässä eivät tule Bledsoe, Drummond, Love, Millsap, Jordan, Gasol tai Leonardkaan. Jokaiselle managerille löytyy toiselta kierrokselta 90+ pisteen keeper, jos pää vaan pysyy kylmänä.

Seuraava artikkeli koskee nykyisiä keepereitä ja managereiden voimasuhteita ensi kauteen lähdettäessä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös