Koripallo.com

2015 NBA Draft

Viestejä
1 729
Keskustelufoorumikulttuuri NBA:n osalta näyttää olevan pienoisessa kriisissä. Kirjoittamiseen aiheista, joiden "parasta ennen –päivä" tulee vastaan nopeasti ja joista on tuhoton määrä matskua muutenkin, on vuonna 2015 yksinkertaisesti miellyttävämpiä kanavia kuin wanha kunnon kp.com.

Mitä sen sijaan on aina hauska spekuloida foorumeille, on NBA dräfti, sillä vapaamuotoisempi julkaisuformaatti antaa mahdollisuuden elaboroida itsensä virhearvioineen juuri niin syvällä metsikköön kuin haluaa, ja vanhojen mielipiteiden esiinkaivelu on helppoa ja hauskaa. Tänään luin ihan fiiliksissä 2007-vuoden topikkia, jossa nimim. Jaakko1 linjaa Corey Brewerin "varmaksi tulevaisuuden All-Star pelaajaksi", Marc Gasolin "hitaaksi läskiksi" ja Nick Fazekasin "nopeaksi ja monipuoliseksi sentteriksi". Omaan korvaani nimi Nick Fazekas kuulostaa nykyään liettualaiselta moukarinheittäjältä.

Toisaalta jaakolle annettava ehdottomat propsit kakkoskierroksella varatun Jared Dudleyn esiinnostamisesta, kuten myös vaikkapa Al Thorntonin povaamisesta bustiksi.

Hauskempaa kuitenkin on on, kun vuonna 2009nimim. Don Mega kertoo Steph Curryn olevan "todellinen project" kun taas Tyler Hansbroughista "saa suoraan kunnon pelaajan" ja nimimerkki Technique kertoo olevansa "Terrence Williamsin ja Hansbroughin bandwagonissa".



Näistä innostuneena päätin tutkia omia oksennuksiani viime vuoden topikista.

http://www.koripallo.com/forum/index.php?topic=49143.msg754407#msg754407 sanoi:
Bold prediction:

Joel Embiid kiilaa draftissa johonkin Wiggins-Parker-Randle -kolmikon väliin.

Aloittanut koriksen 16-vuotiaana, mitä ennen pelannut Kamerunissa käsistä ja futista (vähän niinq se hakiim vai kuka se oli) - ja vetelee eurosteppejä tuosta vaan. Eikö GM:t kuolaa juuri tällaisen potentiaalin perään drafteissa?
Tämän ennustus heitettiin ilmoille marraskuussa, jolloin Embiid pyöri vielä mockeissa muistaakseni jossain toisen kymmenen alkupuolella. Ilman murtuneita luita kaveri olisi mahdollisesti varattuna ensimmäisenä ja huolimattakin ennen Randlea, joten otan tästä ehdottomasti pisteet itselleni. Nyt olisi enää kiva nähdä Embiid myös ihan kentällä.

Seuraavaksi olin vahvasti kriittinen - ja olen edelleen - Doug McDermottin NBA-potentiaalista:
En saa päähäni mahtumaan, miten Doug McDermott on DraftExpressillä noussut jo mockdraftissa sijalle 8, ja ylipäätään näyttää olevan selvä lotterypick tällä hetkellä.
Sittemmin on huhuiltu, että Thibödöö ei varsinaisesti ollut McDermottin varaamisen kannalla, joten loukkaantumisten lisäksi ilmeisesti myös valmennuksen ja joukkueenjohdon köydenveto pilasi jannun kauden. Toisaalta siinä vähässä mitä pääsi pelaamaan, McDermott ei myöskään näyttänyt mitään sellaista, mikä muuttaisi mielipidettäni. Vuosi on usein liian lyhyt aika prospektien arvoinitiin, muttei niin lyhyt, että tuskinpa kukaan treidasi Bullsin housuissa McDermottia takaisin Denverille Gary Harrisista ja Jusuf Nurkicista.

Toisaalta olisin ottanut myös Adreian Paynen "helposti" ennen McDermottia.

Tykkäsin myös Elfrid Paytonista
http://www.koripallo.com/forum/index.php?topic=49143.msg771096#msg771096 sanoi:
Ensinnäkin tämä Lousiana at Lafayetten takamies aina vaarallisesta Sun Belt konferenssista, Elfrid Payton. Pointiksi isokokoinen suht muikealla 203cm sylivälillä. Fyysisesti ilmiömäinen, terrierimäinen puolustaja, joka valittiin koko Division 1:n vuoden puolustajaksi. Ilmeisen hyvä syöttäjä ja pelinjohtaja, pitkälti koska pääsee vauhdillaan juuri niihin syöttökulmiin mihin tahtoo. Pelasi kolme kautta collegessa, mutta jotenkin silti syntynyt vasta vuonna 1994 lähes samaan aikaan kun Marcus Smart. Lisäplussaa luonnollisesta lempinimestä "Elf".
... ja Kristaps Porziņģisista
Toisena nimenä Latvian lahja koripallolle, hädin tuskin 19-vuotias 213 senttinen mutta mikanuolivirtahenkisesti alle satakiloinen Kristaps Porziņģis. Juoksee kuin hirvi, kädet ei lopu koskaan (mites toi donkki kohdassa 1:02), donkkailee minkä ehtii, torjuu kaiken mikä liikkuu, hedgaa palloskriineja, heittää kolmosia (!!!), omaa jonkinlaista geimiä naama korille kohti ja on pallonkäsittelijänäkin pätevä, varsinkin kokoisekseen. ACB:ssä tällä kaudella 12/7/2,5 blokkia/1,6 riistoa ja 7,0 virhettä per 40 minuuttia What's there not to like about this guy?
Payton nousi vauhdilla aina lotteryyn asti, vaikka kirjoitushetkellä oli mockeissa jossain 25 hujakoilla johtuen kai lähinnä pienestä koulustaan, ja oli lopulta ROY-äänestyksen kolmonen, mutta olen oikeastaan enemmän pettynyt miehen tulevaisuuden näkymiin. Eihän se osaa heittää ollenkaan.

Porzingis vetäytyi draftista, mutta saattaa tänä vuonna jopa top-viitosessa viimevuotisen ykköskierroksen lopun/kakkoskierroksen sijaan. Olen edelleen vahvasti bändwagonissa, vaikkakin top-5 varaus laittaisi kyllä punnitsemaan riskejä hartaasti.

Muita ennustuksia en viime vuoden topikista löytänyt, joten täytyy luonnollisesti olla tyytyväinen. Karistettakoon iljettävä itsekehunhaju tekstistä sillä, että olen mock draft pelissä varannut mm. Lucas Nogueiran, Moe Harklessin, Jeremy Lambin (<3 u) ja Reggie Bullockin.



2015 vuoden dräftiprospekteihin en ole tutustnut toistaiseksi kuin vasta äärettömän pintapuoleisesti, mutta topiikin avaaminen lienee silti paikallaan, mikäli jollain muulla on jo jotain kuumia mielipiteitä. Skoutit luonnehtivat tämän vuoden pelaajavalikoimaa keskivertoa syvemmäksi - varsinkin ykköskierroksen keskivaiheilta pitäsi löytyä sekä käyttökelpoisia roolipelaajia että mielenkiintoisia arpalippuja.

Kiinnostavin yksittäinen varaus lienee Leikörsin kakkosvaraus, sillä jos ja kun (?) Flip Saunders löytää 90-luvulta nykyaikaan ennen draftia, valinnan Townsin ja Okaforin välillä pitäisi lopulta melko helppo. Vaikka ukot kehittyisivät kokonaisuutena yhtä hyviksi pelaajiksi, "kolmosia heittävä Al Horford" on yksinkertaisesti hyödyllisempi kuin "rikkaan miehen Al Jefferson" jokaiselle NBA-joukkueelle nykypäivänä. Tällöin Lakersin olisi tyydyttävä Okaforiin, jonka sopivuus nykypeliin on lähtökohtaisestikin hieman kyseenalainen, mutta vielä kyseenalaisempi se on toisen nuoren ison rinnalle, jonka sopivuus nykypeliin on, noh, kyseenalainen.

Vuosittaisessa visiitissäni LakersGroundille tuli huomattua, että siellä Lakers-fanit mehustelevat jo ns. ihan kybällä Randle–Okafor twin towersista. Itseäni hirvittäisi rakentaa joukkueeni tulevaisuus kahden sisäpelaajan varaan, joista kumpikaan ei ole plussa puolustuksessa eikä kummallakaan taida olla edes erityisen luotettavaa midrange-heittoa. Mutta Byron Scottiahan ei mitkään tilastonörttien vikinät aiemminkaan ole kiinnostaneet.
 
Viestejä
341
Vs: 2015 NBA Draft

Vuoden 2007 topicin paras oli kuitenkin nimimerkki Kolmas Kolonialaisen ennakkoveikkailusta bongattu Blazers-kuvailu:

Kolmas Kolonialainen sanoi:
1. Portland TrailBlazers: GREG ODEN C/7-0; Todellinen Hannu Hanhi tämä joukkue!

Topicissa on myös ehkä maailman historian ainoa kerta, kun nimi "Glen Davis" ja sananparsi "on aika timmissä kunnossa" ovat esiintyneet samassa lauseessa.

Haluaisin myös kuulla onko tähän pohdintaan saatu koskaan vastausta?

hamahakkimies sanoi:
Onko milloinkaan sopivaa sanoa, että "neekereillä on muuten tosi pitkät kädet"?

Mukava lukea noita vanhoja ketjuja.
 
Viestejä
9 123
Vs: 2015 NBA Draft

Itse seuraan Notre Damen Pat Connaughtonia, joka jytkäytti korkeimman vauhdista vedetyn vertikaaliponnistuksen Draft Combinessa. Miehestä voi tulla pelaaja, joka on draftattu niin MLBhen kuin NBAaan. Koska edellisen kerran? Bo Jacksonilla ja Deion Sandersilla nämä.
 
Viestejä
454
Vs: 2015 NBA Draft

Heat tavoittelee draftissa luultavasti vahvistusta SG/SF paikalle, joten kuinka todennäköistä on, että toinen kaksikosta Hezonja & Winslow tippuisi Heatille (10th)? Nämä kaksi vaikuttavat loistavilta pelaajilta Heatille, mutta taitavat mennä kyllä jo paljon aikaisemmin kuin vasta kymmenentenä. Toki jos Heat yrittää nousta ylöspäin (esim. 10th pick + McRoberts?), toinen voidaan ehkä jopa nähdäkin Miamissa ensi kaudella. Luultavimmin Heatin paidassa pelaa kuitenkin joku kolmikosta Stanley Johnson, Kelly Oubre tai Devin Booker.

Saattaa myös olla, että mennään "best player available" periaatteella. Ja koska kyseessä on Riley, ei tietenkään sovi unohtaa mahdollisuutta pickin treidaamisesta.

Niin tai näin, mielenkiinnolla kohti tämän vuoden draftia!
 
Viestejä
943
Vs: 2015 NBA Draft

Mun mielestä tässä draftissa on paljon tosi mielenkiintoisia isoja miehiä, siis Okaforin ja Townsin lisäksikin.

Cauley-Stein on Kentuckyn pelaajaksi ikäloppu (22 kohta), enkä ole kovinkaan optimistinen miehen muuvien tuosta paljonkaan enää kehittyvän, joten hyökkäys tullee aina olemaan lähinnä alley oop donkkeja ja vastaavaa, mutta herranjumala millainen puolustaja kaveri on! Cauley-Stein ei ole ihan Kentucky-edeltäjiensä Noelin tai Davisin tasoinen blokkaaja, mutta jalkatyö on joltain toiselta planeetalta, mies pysyy lähes kenen edessä tahansa oli kyse pointista tai sentteristä. En ole vastaavaa juuri koskaan nähnyt NCAA:ssa. Cauley-Stein myös juoksee erinomaisesti nopeita.

Kentuckyn 6'10 Lyles pelasi Cauley-Steinin ja Townsin joukkuetoverina väärällä pelipaikalla, ja pienehkössä roolissa, mutta esitti 6'10 PF:lle erinomaista taitoa ja hypäri etenkin on mahtava.

Myös Texasin Turner näytti hieman siltä ettei Texasissa hänestä saatu ihan parhaita puolia esiin, mutta on harvinaisen hyvä hyppyheittäjä noinin urheilulliseksi 7-jalkaiseksi. Voi olla aivan erinomainen pick and roll pelaaja NBA:ssa. Blokkasi myös melkein kolme heittoa per peli.

Lyles ja Turner ovat molemmat enemmän tai vähemmän kysmysmerkkejä, mutta upside hirmuinen.

Muilta pelipaikoilta: Winslowsta on vaan mahdoton olla pitämättä. Näyttää hieman samalta kun Kidd-Gilchrist näytti Kentuckyssa (vahva, nopea, sähäkkä, ajaa korille kun haluaa, erinomainen viimeistelijä) mutta osaa heittää!
 
Viestejä
921
Vs: 2015 NBA Draft

2009 vuoden ketjua lukiessa silmiin pisti myös Jukan kritiikki draftijärjestelmää kohtaan. Hauskasti esimerkkinä oli käytetty juurikin Curryn joutumista Warriorsiin New Yorkin sijaan. Näin kuuden vuoden jälkeen joku saattaisi käyttää samaa esimerkkiä tukemaan päinvastaista mielipidettä. Eikä sillä Griffinilläkään taida asiat ihan huonosti Los Angelesissa olla.
 
Viestejä
943
Vs: 2015 NBA Draft

Batman sanoi:
2009 vuoden ketjua lukiessa silmiin pisti myös Jukan kritiikki draftijärjestelmää kohtaan. Hauskasti esimerkkinä oli käytetty juurikin Curryn joutumista Warriorsiin New Yorkin sijaan. Näin kuuden vuoden jälkeen joku saattaisi käyttää samaa esimerkkiä tukemaan päinvastaista mielipidettä. Eikä sillä Griffinilläkään taida asiat ihan huonosti Los Angelesissa olla.

hups

En tiedä löytyykö täältä mutta mun omiin huippuveikkauksiin kuuluu varmasti ainakin sokea usko Sherron Collinsin NBA tähteyteen.
 
Viestejä
1 006
Vs: 2015 NBA Draft

Mokeski sanoi:
Kiinnostavin yksittäinen varaus lienee Leikörsin kakkosvaraus, sillä jos ja kun (?) Flip Saunders löytää 90-luvulta nykyaikaan ennen draftia, valinnan Townsin ja Okaforin välillä pitäisi lopulta melko helppo. Vaikka ukot kehittyisivät kokonaisuutena yhtä hyviksi pelaajiksi, "kolmosia heittävä Al Horford" on yksinkertaisesti hyödyllisempi kuin "rikkaan miehen Al Jefferson" jokaiselle NBA-joukkueelle nykypäivänä. Tällöin Lakersin olisi tyydyttävä Okaforiin, jonka sopivuus nykypeliin on lähtökohtaisestikin hieman kyseenalainen, mutta vielä kyseenalaisempi se on toisen nuoren ison rinnalle, jonka sopivuus nykypeliin on, noh, kyseenalainen.

Vuosittaisessa visiitissäni LakersGroundille tuli huomattua, että siellä Lakers-fanit mehustelevat jo ns. ihan kybällä Randle–Okafor twin towersista. Itseäni hirvittäisi rakentaa joukkueeni tulevaisuus kahden sisäpelaajan varaan, joista kumpikaan ei ole plussa puolustuksessa eikä kummallakaan taida olla edes erityisen luotettavaa midrange-heittoa. Mutta Byron Scottiahan ei mitkään tilastonörttien vikinät aiemminkaan ole kiinnostaneet.

Juu, samoilla linjoilla olen. Towns on no-brainer, mikäli ukko on saatavilla. Mutta jos ei, niin ottaakko Okafor vai Russell? Eniten Okaforin kohdalla huolestuttaa puolustuspään osaaminen (vaiko vain heikko motivaatio?) ja vapaaheittoprossa. Molemmat voivat teoriassa parantua, kun mies kehittyy ja kypsyy, mutta kuinka paljon käytännössä. Käsi on ainakin perkeleenmoinen ja asenne/orietoituminen puolustukseen olisi hyvä olla jo olemassa. Russell tuntuu pelaajalta, jonka ympärille voisi olla hyvä rakentaa. Kyseessä on isokokoinen takamies, jolla on huikea syöttö- ja pelinlukutaito yhdistettynä heittouhkaan. Ongelmaksi tulokaskaudella vain saattaisi koitua pallon jakaminen Bryantin kanssa. Mutta katse pitää toki kohdistaa tulevaisuuteen.
 
Viestejä
278
Vs: 2015 NBA Draft

Nyt kun on itsekin tullut tutustuttua tämän vuoden draft classiin kpcomin mock draft pelin siivittämänä, niin on pakko sanoa että Russell on mun mielestä koko draftin paras pelaaja ainakin tällä hetkellä! Kaveri pystyy pelaamaan molempia takamiehen paikkoja erinomaisella tavalla, sillä osaa pelata niin pallollisena kuin pallottomanakin. Lisäksi kun pituus ja ulottuvuuskin ovat jopa kakkos paikan pelaajaksi hyvät, niin en ole kovin huolissaan vaikka hän ei ole niin urheilullinen kuin voisi toivoa (eikä hänellä missään nimessä mikään huono urheilullisuus ole!). Ja vaikka häntä pidetäänkin enemmänkin skoraajana, niin tykkään erityisesti siitä kuinka hyvä syöttäjä hän on!

Jos minä saisin varata Lakersin puolesta, niin varaisin ehdottomasti Russelin, jos Towns ei ole saatavilla. Ongelmat Randle ja Okafor kaksikossa on jo todettu yllä ja Russell voisi sopia erinomaisesti Koben seuraajaksi Lakersin ykkösoptiona.
 
Viestejä
1 729
Vs: 2015 NBA Draft

Kaikkihan näitä lukee, mutta tämä Zach Lowen postaamisen tulevaisuutta NBA:ssa käsittelevä teksti on on kutkuttavaa luettavaa.

Pelkistetty tiivistys: Ajat, joita dominoitiin perspakittavalla isolla pelaajalla hyökkäyksen ykkösoptiona ovat pelin kehittymisen ja sääntömuutosten myötä luultavasti ohi. Sen sijaan sen arvo tulee säilymään muuttumattomana - tai jopa lisääntymään - pelaajien ns. sekundäärisenä taitona, sillä puolustuksien on pelattava rehellisempää puolustusta hankalissa puolustuksellisessa tilanteissa (lähinnä kaiketi palloskriineissa) tällaisia pelaajia vastaan. Nythän vaihtaminen näyttää olevan kauden uusi trendi, ja jo nappuloissa kaikille opetetaan, että vaihtoa vastaan pitää käyttää hyödyksi syntyneitä missmatcheja.

Tätä ajatusmallia on mielenkiintoista soveltaa Lakersin korinaluspelaajadilemmaan. (Tai no, oikeastihan mitään dilemmaa ei ole sen suhteen, kenet 80-luvun mestaruus-VHS:iä viikottain fiilistelevä Kupchack kätyreineen lopulta valitsee, mutta mielenkiintoista pohdittavaa silti.)

Julius Randle on helppo dumata pelityyliltään muinaisjäänteeksi jurakaudelta - tein niin itsekin - sillä tässä vaiheessa kaikki tietävät, että modernin ison pitää pystyä naulamaan vähintään pitkiä kakkosia, korivahtimaan puolustuksessa, liikuttamaan koipia pienempiäkin jamppoja vastaan jne. Mikään näistä ei ole Randlen varsinainen vahvuusalue. Katselin kuitenkin vähän lisää klippejä kaverin pelaamisesta, enkä rehellisesti enää ymmärrä, mistä yleinen vertaus Zach Randolphiin oikeastaan kumpuaa. Paitsi tietysti siitä, että ukot näyttävät ulkoisesti samalta, ovat vasenkätisiä ja että molemmilla on iso nenä. Suorastaan hämmennyin, kuinka hyvin Randle oikeastaan liikkuukaan ja pystyy käsittelemään palloakin aika kivasti. Koska Zach Randolph viimeksi veteli crossouvereita koko kentän läpi pallon kanssa kirmatessaan?

Luonnollisestikaan Randlea ei varattu kuudentena koska liikkumisen sulavuus yllättää koripallo.comistin, vaan koska kaverilla pitäisi olla melko luontainen kyky tehdä mukeja naama koria kohti keskietäisyyksiltä. Parempi hyökkäyspään vertaus - niin epäintuitiiviseltä kuin se kuulostaakin - on mielestäni Carmelo Anthony ilman erityistä hyppyheittoa. Onko tällä arvoa "nykykoriksessa"? Ehdottomasti. Ei kylläkään todennäköisesti siten, että palloa pusketaan wanhojen hyvien aikojen tyyliin bigmanille alimmalle vaparisakaralle 20 kertaa pelissä, koska Charles Barkley sanoi hyppyheittämällä ei voiteta mestaruuksia.

Sen sijaan uskoisin, että Randle voi olla melkoinen luksusase tilanteissa, joissa pääsee pelaamaan millään tavalla altavastaajan asemassa olevaa puolustajaa vastaan, eliminoiden monia strategisia työkaluja vastustajalta. Jos kaverista saadaan vielä käyttökelpoinen levypalloilija molempiin päihin + ainakin liikkuvuuden puolesta potentiaalia monipuoliseksi kaarinelosten ja muun tilpehöörin puolustajaksikin luulisi olevan, niin lopulta aika hyvän pelaajan aineksethan tässä on kasassa. Ei ole tietenkään mitään uskomatonta ylistystä kutsua #6 varausta "aika hyväksi pelaajaksi", mutta ottaen huomioon että olisin draftipäivänä varaillut mitä lie noahvonlenheita aiemmin (tosin tekisin niin ehkä edelleen), niin on kelkka ainakin vähän kääntynyt.

Tähän kuitenkin palaan jatkuvasti: Mitä Randle ehdottomasti tarvitsee toteuttaakseen yllämainittua hyökkäystoimintaa? Vastaus: tilaa. Kysymys: Mikä on helpoin tapa viedä tilaa korinalustoilta? Vastaus: varata kakkospickillä iso körmy joka operoi lähes ekslusiivisesti korin alla.
 
Viestejä
943
Vs: 2015 NBA Draft

Kiitos mielenkiintoiseta kirjoituksesta ja linkistä! Olen käytännössä oikeastaan lopettanut NBA:n katsomisen, joten tämä on minulle aika uutta. Randlea kommentoisin hieman...

Miehen potentiaali monipuolisena skoraajana on ollut mielestäni koko ajan selviö. Kentuckyssa Randle ajautui rooliin, joka ei oikein tuonut tätä ilmi. Vaikka Kentucky on NBA-pelaajatehtaana koko yliopistokoripallon ääripää, kyllä pelien voittaminen sieläkin on tärkeintä - ja tärkeää varmasti itse pelaajillekin, joten usein (onneksi) mennään sen mukaan mikä toimii. Randle vaan oli aivan pysäyttämätön low post jyrä ja pallon dumppaaminen hänelle oli tehokasta. Kentuckyn kaukoheittäminen ja mid range peli oli kaudella 13-14 täyttä kuraa ja vastustajien sumputtaessa puolustusta ei Randlen varmasti ollutkaan kovin järkevää koittaa luoda juuri mitään kauempaa, koska pakkeja oli vastassa vaikka kuinka paljon, eikä vierellä osaavaa heittäjää jolle passata palloa vapaaseen paikkaan (huom: se 2014 Tournamentissa villiintynyt Kentucky ei ole kuvaava koko kauden otteista). Mutta hakemalla paikan läheltä, Randle pystyi jatkuvasti skoraamaan tehokkaasti oli vastassa sitten yksi, kaksi tai kolme pelaajaa.

Vaikka Kentucky ja varmaan monet muutkin koulut rekrytoivat one and done pelaajia markkinoimalla itseään ponnahduslautana NBA:han, se on kumma miten moni aivan huipputason lahjakkuus näyttää joutuvan epäsopivaan rooliin ammattilais-näyttöjen kannalta. Kansas ei mielestäni ollut alkuunkaan sopiva paikka Wigginsille, Kentucky Randlelle, Texas Myles Turnerille, Kentucky Tray Lylesille, heittääkseni pari esimerkkiä viime ja tänä vuonna draftattavista pelaajista. Tai no, korkeallahan nuo kaverit menivät/menevät, että ei sinansä mikään mennyt pieleen.
 
Viestejä
943
Vs: 2015 NBA Draft

hamahakkimies sanoi:
En tiedä Robert Upshawsta mitään muuta kuin, että kaverilla on ongelma huumeiden kanssa, 4.4 blokkia per peli ja YouTube-videot näyttävät "ihan ok":lta.

http://www.slamonline.com/college-hs/college/washington-dismisses-nations-top-shot-blocker-robert-upshaw-program/

Robert Upshaw 7 Blocks & 12 Points (Washington Huskies vs. San Jose State 2014)

http://www.draftexpress.com/profile/Robert-Upshaw-6447/

http://www.nbadraft.net/players/robert-upshaw

No, joka tapauksessa kaverista jauhetaan jatkossa korkeintaan NBDL-topikissa.

Poimin tuon NCAA topikista...

Upshaw on aivan järjetön blokkaaja, draft combine mittausten kuningas ja hyvä pelaaja ylipäätään, josta osoituksena jo pelkästään Washingtonin recordi ennen (14-5) ja jälkeen (2-10) upshawn joukkueesta erottamisen. Ei mikään mahtava skoraaja ja korit lähinnä lähietäisyyksiltä tehtyjä, ei ole nähty kummoisia muuveja, mutta ilman offcourt sotkuja olisi varma lottery picki.

Miten suuri riski Upshawn varaaminen on ja miten alas hän putoaa jää nähtäväksi. En ole kovin laajasti asiaan tutustunut, mutta käsittääkseni hänen molemmat joukkueesta erottamiset (ennen Washingtonia kerettiin jo potkia Fresno Statesta) johtuivat nimenomaan marihuanan pössyttelystä. Onhan siinä jo itsessään punaista lippua, mutta jos kaveri on muuten ihan fiksu, enkä ole ainakaan lukenut mitään muuta negatiivista, en pidä mahdottomana että nousee nytkin lotteryyn. Upshaw on hakenut ongelmaansa ammattiapua ja saanut tukea ja opastusta Bill Waltoniltakin.
 
Viestejä
1 729
Vs: 2015 NBA Draft

Finaalien päättymisen jälkeen olen eilen ja tänään syynännyt pelaajalistoja ja mockdräftejä hyvin kuperalla suurennuslasilla alehintaisia prospekteja etsien ja yksi jannu pomppasi - kuvainnollisesti ja tavallaan kirjaimellisestikin - välittömästi silmille.

Maalataan kuvaa.

Kuvittele 6' ja 9" pitkä laituri. Sellainen vähän lapsenkasvoinen, kroppakaan ei ihan mikään patsas vielä. Kuvitellaan, että tyyppi olisi jopa NBA-tasolla huippuluokan atleetti. Varsinkin ponnistusvoimaa olisi hurjasti ja voimaa. Niin paljon, että mies vetelee jalkojenvälistädonkkeja pelitilanteissa.

Mysteerimiehemme olisi myös kokoisekseen oikein kyvykäs pallonkäsittelijä. Ei ehkä vielä ymmärtäisi pelin kaikkia nyansseja niin, että pystyisi kuljetuksellaan järjestämään tilanteita muille, mutta isolaatioissa pystyisi luomaan itselleen - varsinkin pienempiä tai hitaampia puolustajia vastaan. Mies osaisi myös heittää, kolmosiakin. Tosin vähän hassulla tekniikalla. Mutta kuitenkin säällisesti ja ehdottoman kehityskelpoisesti, varsinkin kun huomioidaan, että on harrastanut korista jengissä vasta neljä vuotta.

Puolustuksessa skoutit väittäisivät pelaajamme olevan vähän laiska ja pehmeä, mutta painottaisivat ja alleviivaisivat heti perään, että näillä fyysisillä työkaluilla pitäisi olla potentiaalia kehittyä rutkasti. Varmaan siksi, koska niin kuuluu aina sanoa tällaisten jamppojen kohdalla. Joku draft-asiantuntija internetistä sanoi, ettei ollut myyty miehemme hyökkäyksestä eikä puolustuksesta, mutta kuitenkin kertoi pitävänsä pelaajasta, koska niin kaikki rationaaliset analyytikot aina sanovat. Muuten tulee twitterviestejä että miten sä voit muka ennustaa etukäteen kuka on hyvä ja kuka ei. Jotkut sentään kiittäisivät erikseen mielipiteestä, sillä he itse sattuvat ajattelemaan samalla tavalla ja mitä muuta nykyihmiset mieluummin lukisivatkaan, kuin asioita jotka tukevat heidän aiemminmuodostamiaan omia kantoja. Muut ovat tyhmiä tai väärässä tai ainakin äänestivät persuja.

Onneksi minä todella pitäisin joistain asioista, joita kaveri tekisi puolustuksessa. Jalat liikkuisivat ajoittain upeasti takamiestenkin edessä, vaikka pelaajamme NBA-pelipaikka olisikin nelonen. Ja myös itse painottaisin, että potentaalia miehekkäämpäänkin toimintaan pakissa pitäisi olla.

Huolimatta siitä, että ukkoa pidettääisiin toistaiseksi enemmän "tools" kuin "production" prospektina, hän olisi kuluneella kaudella vasta toisen vuoden pelaajana kantanut koulunsa kuuden kauden tauon jälkeen NCAA-tournamentiin 17/9 tilastorivillä. Ygöspick Karl Townsia vastaan olisi syntynyt jotain 21 ja 11 vain kahden pisteen tappiossa lähes voittamattomalle joukkueelle.

Mikäli näistä kuvailuista jäi vielä epäselväksi, niin mies olisi lähes prototyyppinen moderni NBA-nelonen, eli mitään tällaisia arvoa-alentavia tekijöitä ei olisi. Tai loukkaantumishistoriaa ja kroonista vatipäisyyttä. Eikö mikä tahansa joukkue voisi käyttää tällaista pelaajaa?

Mitä jos kertoisin, että pelaajamme olisi jäänyt kokonaan varaamatta arvovaltaisessa kp.com mock draft pelissä? Tai että suurin osa draftisivustoista povaa jannusta kakkoskierroksen varausta? Olisithan pudonnut tuoliltasi? Nyt niin saa tehdä, sillä se on totta: Jarrell Martin on NBA-varaustilaisuuden aliarvostetuin pelaaja.

http://www.youtube.com/watch?v=hIncfASyba0

Todettakoon jo nyt, että viiden vuoden päästä Martinin pelatessa Kiinassa tulen näyttämään todella tyhmältä. Ensimmäistä kertaa ikinä.
 
Viestejä
5 500
Vs: 2015 NBA Draft

Jarrell Martin on hyvä vaisto. Itse asiassa todella hyvä. En oikein osaa edes sanoa, minkä takia häntä hänestä ei ole hirveästi puhuttu. Johtuukohan se siitä, että hän pelaa LSU:ssa? LSU:n lottery pickeistä Anthony Randolph (odotin hänestä uutta Garnettia) ja Tyrus Thomas ovat olleet valtavia pettymyksiä. Minusta Martin skill set & basketball iq ovat vielä aikamoisia arvoituksia. Hänelle olisi tehnyt todella hyvää jäädä vielä ainakin yhdeksi vuodeksi yliopistoon, mutta LSU on saamassa jäätävän kovan freshmanin (Ben Simmons) ja Martin varmaan ajatteli jäävänsä pahasti tämän kaverin varjoon.

Kakkoskierroksen pelaajat eivät ikävä kyllä usein saa edes mahdollisuutta esitellä kykyjään. Suurin osa kakkosrundin stealeistä on lyönyt läpi muiden pelaajien loukkaantumisten takia. Diggaan itsekin Martinista ja toivon, että saa edes sen yhden mahdollisuuden ennen kuin päätyy D-liigalimboon.
 
Viestejä
943
Vs: 2015 NBA Draft

Noinkin voi homman nähä, enkä väitä että on väärin, mutta mulle Martinista jäi vähän sellainen fiilis että vaikka pakettina oli hyvä NCAA pelaaja, ei oikeastaan ole missään yksittäisessä asiassa kovin hyvä. Ei kummoinen heittäjä, muttei myöskään ole kauhean hyvä postissa. Mutta atletiikkaa tosiaan rutkasti ja se että tekee noin paljon pisteitä kovaa vastusta vastaan on arvostettavaa tulivat ne pinnat millä tavalla tahansa. Otti aimo harppauksen ensimmäisestä toiselle college kaudelle ja miksei kehitys voisi jatkua. Mennyt homma sellaseks että sophmoretkaan ei vaan enää tunnu niin nuorilta.
 
Viestejä
5 500
Vs: 2015 NBA Draft

Sitä en ymmärrä, että Martinin seuratoveri Jordan Mickey on arvostettu mockeissa korkeammalle. Mickeyn koko ei vaan millään riitä nelospaikalle, eikä hänestä kolmospaikan pelaajaakaan saa tehtyä. Martinilla on sentään raameja pärjätä NBA:ssakin.
 
Viestejä
943
Vs: 2015 NBA Draft

jaakko1 sanoi:
Sitä en ymmärrä, että Martinin seuratoveri Jordan Mickey on arvostettu mockeissa korkeammalle. Mickeyn koko ei vaan millään riitä nelospaikalle, eikä hänestä kolmospaikan pelaajaakaan saa tehtyä. Martinilla on sentään raameja pärjätä NBA:ssakin.

Minunkin mielestäni Martin on näistä kahdesta kovempi NBA lupaus, mutta Mickeyn etu joukkuetoveriinsa nähden on puolustus. Mickeyn wingspan on 7'3 (Martinin 6'10), blokkasi 3,5 blokkia per peli ja on muutenkin hyva puolustaja.
 
Viestejä
5 500
Vs: 2015 NBA Draft

Toisella rundilla on mockien mukaan menossa todella kovia kavereita. Omat poiminnat edellämainitun Martinin lisäksi ovat:

35. Cliff Alexander. Olisi pitänyt ehdottomasti jäädä ainakin vielä toiseksi vuodeksi yliopistoon, mutta jos lukiopelaajia voisi varata NBA:han, niin olisi varmaan vuosi sitten ollut lottery pick. Jäi Kansasissa muiden pelaajien varjoon, mutta potentiaali ei ole mihinkään kadonnut.
41. Rakeem Christmas. Oli valtava pettymys kolmen ensimmäisen kauden aikana, mutta viime kaudella kaikki natsasi viimeinkin. Riittävän iso, riittävän atleettinen ja riittävän räjähtävä kovaksi nelospaikan pelaajaksi. Christmas on jo nyt valmis pelaamaan NBA:ssa. Moneen muuhun draftin isoon pelaajaan verrattuna Christmasilla on hyvä midrange-hypäri, mikä nyky-NBA:ssa alkaa olla isollekin pelaajalle elinehto. Tulevaisuus aloitusviisikon PF:nä. Kirjoitan ylös.
53. Andrew Harrison. En tykkää kummastakaan Harrisonin veljeksestä, mutta ei näin potentiaalinen kundi voi vajota näin alas. Heittovalinnat ovat Andrew'llä aivan kamalia ja pelaaminen muutenkin melko järjetöntä, mutta ehkä oppii vielä ajan kanssa. Potentiaalisesti ei niin älyttömän kaukana Tyreke Evansista.
58. LeBryan Nash. Omia suosikkeja. Hyökkäyspäässä valtava pettymys, mutta näen hänessä paljon potentiaalia defensive stopperiksi. Muistuttaa minusta aika paljon Andre Iguodalaa, ei tosin ole yhtä monipuolinen eikä omaa niin paljon guard skillsejä, mutta vahvuudet ovat melko samanlaisia.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös