Kataja karahti tanskalaisiin, toinen jatkolohkotappio Europe Cupissa

Joensuun Kataja yllätettiin housut kintuissa, kun tanskalainen Bakken Bears hurjasteli kotijoukkueen ohitse avauspuoliajalla. 21 pisteen taukojohto ei muuksi muuttunut, vaan Kataja koki toisen tappion FIBA Europe Cupin jatkolohkossaan.

Kataja – Bakken Bears 89-104
Ottelun tilastot

Avauspuoliajalla joensuulaiset enimmäkseen hukkasivat palloa, ja Bears kiitti ja kumarsi sekä teki pisteet Katajan menetyksistä. Toisella puoliajalla Kataja kehitteli jonkinlaista kiriä aikaan ja voittikin kolmannen erän, mutta kokeneet tanskalaiset eurokävijät eivät antaneet johdon lipsua käsistään.

− Tiesimme mitä he tulevat tekemään, ja että he tulevat alussa ekstra-aggressiivisesti. Yritimme olla valmiina siihen, mutta emme olleet. 13-14 pallonmenetystä avauspuoliajalla, ero oli siinä toisella puoliajalla, Katajan Ilari Seppälä kertoi.

− Siihen on syynsä, että Bakken ei tässä kilpailussa ole vielä hävinnyt kertaakaan. Emme pystyneet vastaamaan heidän aggressiivisuuteensa ensimmäisellä puoliajalla. He saivat 22 pistettä avauspuoliajalla meidän pallonmenetyksistämme.

− Olen tyytyväinen ja ylpeä siitä, miten toisella puoliajalla taistelimme paremmin ja pelasimme aktiivisemmin. Pääsimme melkein jo useasti kymmenen pisteen päähän, mutta sitten he aina tekivät kovia koreja, Katajan päävalmentaja Juha Sten kertoi.

Kolmannella neljänneksellä Kataja saikin eroa kurottua, mutta ei missään vaiheessa kuitenkaan päässyt tosissaan hätyyttelemään vieraiden johtoa. Parhaat tuloksensa isännät saivat aikaiseksi niinä hetkinä, kun kentällä oli enimmäkseen suomalaiset pelaajat.

Katajan paras pistemies oli kuumakätisenä yhä jatkava Topias Palmi (24p). Apuja tuli Daniel Mullingsilta (20p), mutta Katajan kolme muuta ulkomaalaispelaajaa saivat kasaan yhteensä vain 16 pistettä.

Seitsemän voiton putkessa Europe Cupissa matkaava Bakken Bears taas suoritti erittäin tasaisesti, kun peräti kuusi pelaaja teki vähintään kymmenen pistettä ottelussa. Tanskalaiset ovat sen verran kovassa iskussa, että joukkue voi hyvinkin olla viime kauden tapaan Europe Cupin semifinalistien joukossa.

Katajan europelit jatkuvat Hollannissa loppiaisen jälkeen vieraspelillä 9. päivä tammikuuta.