Kataja selvisi nipinnapin jatkoon eurokentillä

Joensuulaiset järjestivät vierasotteluaan Bulgariasta tulosseurannan kautta jännittäneille kannattajilleen kauhunhetkiä, kun Kataja oli menettää ensimmäisessä osaottelussa hankkimansa reilun etumatkan.

Lopulta Kataja kuitenkin hoiti homman kunniakkaasti maalin ja etene FIBA:n Europe Cupin lohkovaiheeseen Rilski Sportistille kärsitystä 17 pisteen tappiosta (79-61) huolimatta. Yhteislukemat olivat suomalaisten eduksi 167–163.

Ottelun tilastot

Katajan jatkopaikkaa jouduttiin odottamaan viimeiseen loppukiriin asti, sillä otteluparin käänsi joensuulaisten eduksi viimeisen neljänneksen voitto 14–8.

– Olemme iloisia, että pääsimme lohkovaiheeseen. Rilski oli todella hyvä tänään ja todella ansaitsi voittonsa, Katajan päävalmentaja Juha Sten kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Yritimme voittaa ottelua, ei niinkään joukkueena, vaan yksilöinä.

Kataja oli kaikilla osa-alueilla bulgarialaisia jäljessä, mutta kotikentältä napattu murskavoitto siivitti joukkueen lopulta lohkovaiheeseen. Katajan parhaat pistemiehet olivat Vincent Simpson ja Rahlir Hollis-Jefferson 14 pisteellään.

– Meillä oli tänään vaikeuksia ja ilta oli todella hankala. Olemme onnekkaita, että menimme jatkoon, vaikka olimme tänään aika huonoja, Katajan Tommi Huolila kertoi.

Katajan tie europeleissä jatkuu Europe Cupin G-lohkossa. Muut seuraksi arvotut joukkueet ovat toinen bulgarialainen ryhmä Levski Lukoil sekä kreikkalainen Aris Thessaloniki. Lukoil tuli suomalaiselle koriskansalle tutuksi vain pari viikkoa sitten, kun Karhubasket kaatoi bulgarialaiset helpohkosti Mestarien liigan karsintaparissa.

Lohkoon tulee myös neljäs seura, joka selviää torstain aikana. Tällä kierroksella pudonneista joukkueista onni suosii yhtä kolmikosta ukrainalainen Dnipro, New Heroes Den Bosch Hollannista tai juuri Katajalle siis hävinnyt Rilski Sportist.