Katajalle kova venäläispäänahka Europe Cupissa

Joensuun Kataja ei häkeltynyt jäätyään pelin alussa Avtodor Saratovin jalkoihin FIBA Europe Cupin ottelussa. Kataja nappasi loistavan voiton kovasta venäläisvastuksesta Vincent Simpsonin ja Topias Palmin urotekojen avittamana.

Kataja – Avtodor Saratov 88-80
Ottelun tilastot

Kataja oli heikoimmillaan jo 18 pistettä tappiolla ja avausneljännes näytti siltä, että Saratov ottaa helpon vierasvoiton ja pitää tilinsä pelkkinä puhtaina voittoina Europe Cupin lohkovaiheessa.

Peli kuitenkin kääntyi totaalisesti pelin toisessa erässä ja siitä eteenpäin kuskin paikalla olikin Kataja. Joensuulaiset saivat tauolle mentäessä kurottua eron enää neljään pisteeseen ja toinen puoliaika meni selvästi Katajan nimiin.

Palmi (15/10) oli tutun vahvassa vireessä ja Simpson (25/8s) puolestaan upotti viimeisillä minuuteilla huimia kolmen pisteen heittoja, vaikka Katajan takamies siihen mennessä ei kaukoheitoissaan ollut juuri onnistunutkaan.

Voitto oli Katajalle lohkovaiheen ensimmäinen ja piti vielä elossa vielä toivonkipinän jatkopaikasta. Saratov oli taas voittanut kaikki kolme otteluaan ja Katajan vieraspeli Venäjällä oli päättynyt isäntien lähes 40 pisteen voittoon.

− Pelasimme joukkueena vain ensimmäisen neljänneksen. Kaikkia kunnia Katajalle, heidän valmennukselleen ja pelaajilleen, mutta tämä oli minun aikanani tässä joukkueessa huonoin pelimme. On vaikea löytää oikeita sanoja, ”tosi huono” ei riitä kuvaamaan tätä ottelua, Saratovin valmentaja Dusan Alimpijevic kertoi.

− Toisella neljänneksellä heittomme alkoivat pudota ja itseluottamuksemme kasvaa. Tiedämme, että voimme voittaa kenet tahansa, meidän pitää vain pelata itseluottamuksella ja uskoa, että heitot menevät sisään, Katajan Simpson kertoi.

− Meillä oli hidas alku. Se että missasimme heittoja, vei energian pelistämme. Olen todella tyytyväinen, miten pääsimme takaisin peliin mukaan toisesta neljänneksestä eteenpäin. Emme tehneet mitään muutoksia, mutta aloimme pelata vain itseluottamuksella, Katajan päävalmentaja Juha Sten kertoi.