Malaga ja Salin peittosivat Koposen Barcelonan, ja pitivät haaveensa elossa

Sasu Salinin Malaga nappasi tärkeän taisteluvoiton FC Barcelonasta 95-91, minkä myötä seuran haaveet Euroliigan pudotuspeleihin selviämisestä pysyivät yhä hengissä.

Ottelun tilastot

Salin ja Petteri Koponen olivat ottelussa isoissa rooleissa, mikä oli suomalaisten kannalta luonnollisesti jälleen mukava nähdä kaksi tähteämme hyvässä iskussa kovatasoissa Euroliigan peleissä.

Hiljalleen täyttä pelikuntoa lähestyvä Koponen teki 13 pistettä ja antoi neljä syöttöä. Kolmen pisteen heitoista kaikki kolme napsuivat sisään. Peliaikaa kertyi muutama minuutti viimeaikaista vähemmän (24 min), kun kolmannessa erässä suomalainen otti kaksi virhettä muutaman sekunnin välein ja joutui virhevaikeuksien takia pidemmäksi jaksoksi huilaamaan.

Salin taas toi runsaasti energiaa penkiltä varsinkin toisessa erässä, ja upotti kovia kolmen pisteen heittoja. Malagan suomalaisen saldoksi jäi 11 pistettä ja runsaasti tutun aktiivista puolustuspeliä. Ottelussa nähtiin myös pitkiä jaksoja, jolloin suomalaispelaajat vartioivat toisiaan.

Kummatkin suomalaiset siis ansaitsevat puhtaat paperit ottelusta, vaikka mitään huippusuoritusta ei nähtykään. Perushyvää pelaamista sekä Salinilta ja Koposelta, millä vastuuta omilta valmentajilta on varmasti kauden lopuissakin otteluissa luvassa.

− Vähän tahmean alun jälkeen taistelimme itsemme mukaan emmekä luovuttaneet missään vaiheessa. Hieno peli suomalaisittain ja oli mahtava nähdä niin monta suomalaista myös katsomossa! Ja aina kiva tietenkin voittaa Suomi-derbyt, Salin kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Itse ottelussa Barcelona oli alussa niskan päällä ja karkasi heti alussa 17-5-johtoon. Sinnikäs Malaga kuitenkin kiri kotikentällään tasoihin ja ohi vielä avauspuoliajalla.

− Meidän täytyy taistella loppuun asti. Aloitimme hyvin, mutta hukkasimme sen jälkeen palloja ja Malaga pääsi tekemään niistä koreja. He tekivät 48 pistettä, se on aivan liikaa. Meidän täytyy pelata puolustuksessa paremmin, Koponen kertoi puoliajan tv-haastattelussa.

Toisellakin puoliajalla Barcelona nousi johtoon useaan otteeseen, mutta aina vain Malaga jaksoi puurtaa eron takaisin tasoihin. Lopulta viimeisellä neljänneksellä peli alkoi kääntyä kotiryhmälle, joka vielä taistelee paikasta Euroliigan pudotuspeleissä.

Loppuminuuteilla Barcelona pääsi parhaimmillaan jo kahden pisteen päähän, mutta Malagan nappaamat hyökkäyspään levypallot sinetöivät ottelun voiton kotijoukkueelle.

− Tietysti tämä oli tärkeä ottelu meille, Barcelonaa vastaan vielä merkittävämpi. Meidän täytyy parantaa vielä, jotta voimme jatkaa voittojen tiellä, ottelussa Euroliigan piste-ennätyksensä 21 paunaa takonut Daniel Diez kertoi.

− Monilla pelaajillamme on vammoja ja kipuja, ja joudumme hallinnoimaan heidän peliään niin harjoituksissa kuin myös peleissäkin, Malagan valmentaja Joan Plaza sanoi.

− Pystyimme pariin-kolmeen otteeseen kirimään tappioasemasta, ja siitä näkee, että pelaajamme taistelevat viimeiseen hetkeen asti, Plaza kehui.

Voiton myötä Malagan unelma pudotuspelipaikasta elää vielä. Tosin kun runkosarjaa on jäljellä kolme ottelua, on eroa kahdeksannella sijalla Euroliigassa olevaan Baskoniaan samaiset kolme voittoa, ja joukkueiden välissä on asiaa mutkistamassa vielä Maccabi Tel Aviv.