Petteri Koponen jatkaa Euroliigassa − edessä muutto Müncheniin

FC Barcelonan ulosostama Susijengin pelintekijä Petteri Koponen jatkaa uraansa Saksan mestarin Bayern Münchenin joukkueessa. Viime kauden mestaruudellaan Bayern nappasi paikan Euroliigasta, joten Koponen saa jatkaa pelejä Euroopan korkeimmalla seuratasolla.

Koposta ehdittiin huhuilla vahvasti jo Kreikkaan Panathinaikosin joukkueeseen, mutta kreikkalaisseura päätyi tekemään sopimuksia muiden takamiesten kanssa.

Susijengin luottopelaaja avasi sopimuksensa taustoja Koripalloliiton tiedotteessa.

− Olin sikäli hyvissä asemissa, että minulla oli seuravaihtoehtoja, joista valita. Bayernin paketti veti kuitenkin pisimmän korren. Bayern pyrkii seuraavan kolmen vuoden aikana Euroopan isojen seurojen joukkoon ja heidän projektinsa vakuutti minut.

Bayernia valmentaa montenegrolainen Dejan Radonjic, ja Koposen mukaan hänelle on luvassa iso rooli. Saksalaisseuran omissa tiedotteissa suomalaista tituleerattiin kolmen pisteen heittojen spesialistiksi.

− Tähänastisten keskustelujen perusteella luottoa löytyy ja niin päävalmentaja kuin managerikin tahtoivat minut Müncheniin, mutta oma arvonsa joukkueelle pitää todistaa treeneissä uudelleen joka päivä. Odotan jo innolla Müncheniin muuttoa ja uutta haastetta.