Salinin Malagalle huima jatkoaikavoitto, eurokorislegenda Spanoulisille syöttöennätys

Sasu Salinin Unicaja Malaga pelasi Euroliigan viimeisen kotiottelunsa ja otti pudotuspeleihin suuntaavasta Olympiakosista voiton jatkoajalla huikean taistelun jälkeen. Historiankirjoihin peli jäi, kun Olympiakosin legenda Vassilis Spanoulis sai nimiinsä Euroliigan kaikkien aikojen syöttöennätyksen.

Malaga – Olympiakos 87-85 ja.
Ottelun tilastot

Espanjalaiset johtivat kotipeliään puoliajalla jo 14 pisteellä luvuin 47-33. Salin oli varsinkin toisessa erässä näkyvässä roolissa. Suomalainen pelasi avausjaksolla 10 minuuttia ja pussitti seitsemän pistettä.

Pelin kolmas erä meni selvästi kreikkalaisvieraille 7-23 ja Olympiakos otti johdon itselleen. Loppukiri tuotti kuitenkin tulosta, kun varsinkin Nemanja Nedovic upotti tärkeitä koreja. Kun varsinainen peliaika päättyi tasalukuihin, mentiin ottelussa jatkoajalle.

Ateenalaiset olivat jatkoajalla koko ajan hieman edellä, mutta jälleen Malaga oli parhaimmillaan viimeisellä minuutilla. James Augustine pudotti keskimatkan hyppyheiton päätyrajalta pussiin vain kaksi sekuntia ennen loppua ja espanjalaiset pääsivät juhlimaan kotivoittoa.

Salinin saldoksi jäi 18 minuuttia peliaikaa ja avauspuoliajalla kerätyt seitsemän pinnaa. Tosin toisellakin jaksolla suomalainen pelasi tutun erinomaista puolustuspeliä. Malagan Euroliiga-kausi päättyy runkosarjaan, mutta Espanjan liigassa on vielä kova taistelu kärkisijoista, mikä joukkueella jatkuukin seuraavalla kierroksella Real Madridia vastaan.

− Tämä oli hyvä voitto meille, voimme kiittää fanejamme kaudesta kotivoitolla. Meillä on ollut paljon tappioita yhdellä-kahdella pisteellä, joten oli hienoa voittaa tällainen peli, Malagan paras pistemies Nedovic kertoi.

− Kärsimme, mutta kilpailemme. Silloinkin kun häviämme, annamme kaikkemme. Emme koskaan katso menneeseen, vaan katsomme eteenpäin − mitä voimme parantaa. Meidän täytyy olla ylpeä joukkueestamme ja pelaajistamme, Malagan valmentaja Joan Plaza kertoi.

Spanoulis keräsi ottelussa yhteensä kahdeksan koriinjohtanutta syöttöä. Ennätyssyöttö numero 1256 nähtiin jo avauspuoliajalla. Ateenalaisseuroista sekä Olympiakosia että Panathinaikosia Euroliigassa edustanut kokenut takamies vain vankisti asemaansa yhtenä eurokoriksen 2000-luvun suurimmista tähdistä.