Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MOBvilko

Sivuja: [1] 2 3 ... 146
1
Huomenna olis mahdollisuus tehdä seurahistoriaa...
HUOM! POIKKEUKSELLINEN ALKAMISAIKA.

Halli lienee melko turvoksissa, joten ennakkolipulla jonottamatta...
https://www.zupticket.com/korisliigaa-vilpas-seagulls-15746.htmlTuosta tiiserinä viikon takainen hailaitsu Gulls pelistä:3
Miesten 1. divisioona / Vs: 1B-divari 2016-2017
« : 22.03.17 14.46 »
Käsittääkseni syyt tämän M1DA-paikasta "etukäteen luopumisen" taustalla eivät ole ainakaan taloudellisia. Lyhyellä matikalla M1DA-sarjamaksu on 100€ korkeampi ja kolmeen tuomariin hukkuu 50% enemmän rahaa kuin kahteen (noin 2000€ lisäkulu). M1DA:ta ei voi pelata Martsarissa, joten pelit pitäisi viedä Energia Areenalle, mikä saattaa kuulostaa kalliilta liikkeeltä, mutta todellisuudessa kasvattaa salikuluja noin 3500€, jos matsit pelattaisiin arkena. Omaa kahviota ei taida olla mahdollista pyörittää Energia Areenalla, mikä tietäisi ehkä parin-kolmen tonnin lovea kassaan.

Halvemmalla tietysti pääsisi, jos veisi matsit ja buffetit Tikkurilaan, mutta koripalloilevan Vantaan kannalta tämä saattaisi olla kaikkein urpoin ratkaisu, joka vain alleviivaisi "koripallopyhättö Energia Areenan" vajaakäyttöä. Kenties kaikkein toimivin ratkaisu olisi ollut jonkinlainen hybridi, jossa paikallispelit vedetään vähän isommille yleisöille EA:lla (Lahti, ToPo, HBA jne.) ja pakkopullapelit Tikkurilassa?

Joka tapauksessa pessimistit voivat pyöristää kulujen nousun noista lukemista vaikka 12000€:oon. Lisärahoitusta tähän hankkeeseen oli kuulemani mukaan jo tässä vaiheessa sovittuna reippaasti yli tuon summan verran.

Käsittääkseni PuHun olisi ollut tarkoitus jatkaa samalla joukkueen rungolla (em. Rainamaa, Lehtinen, Kyllönen, Sahlberg, Moultrie jne.) eikä uusia jenkkejä olisi oltu hankkimassa. Seuran nuorille lahjakkaimmille jonneille olisi siis ollut aivan samalla lailla mahdollisuuksia kuin tälläkin kaudella.

Kysymys kuuluukin: "Kenen kanssa ne jonnet painivat tulevalla kaudella, jos nousua ajanut coach Palotie lähtee ovet paukkuen muualle ja lähinnä hänen takiaan PuHuun tulleet pelaajat (lue: "joukkueen pelaajalistan kaikki ennen vuotta 1997 syntyneet") hajaantuvat taivaan tuuliin?"
Mitään en asiasta tiedä eikä se tietenkään mulle kuulu, mutta täältä ei heru ymmärrystä tuolle "luovuttamiselle" edes vähää alusta. Raha ei voi olla peruste kun kyseessä on divariA ja tuolla nipulla mitä nyt on ollut b-divarissa käytössä voi heittämällä pelata hyvistä sijoituksista myös divari A:ta.

4
Miesten 1. divisioona / Vs: 1-divari 2016 - 2017
« : 21.03.17 16.33 »
B pojissa on muutama todella hyvä. Yksi pelannu divaria tällä kaudella. C pojat on suomen parhaita!

http://www.basket.fi/sarjat/sarjan_etusivu/?season_id=93649&league_id=8215
no katotaan ny  ;)

5
Villi arvaus, että H on Kobrien mies
Villi arvaus.. seuraava työpaikka ei ole Suomessa.

6
Näistä erilaisista eurooppalaisten liigojen otteluohjelmien tiiviydestä saa melko hyvän kuvan kun katsoo esimerkiksi eri puolilla pelattujen sarjojen tilannetta tänään.

SUOMI 25
Belgia  18
Kroatia  16
Ranska  18
Ranska II   17
Espanja  18
Espanja II  22
Kreikka 16
Hollanti 18
Saksa  21
Saksa II  19
Israel  18
Turkki  17
Unkari 17
Italia  18
Italia II  18
Serbia  16  (neljä joukkuetta 0 peliä, koska kv-sarjoissa)
Slovenia  18
Tshekki  22
Puola  19
Romania 18
Montenegro  15 (kaksi joukkuetta 0 peliä, koska kv-sarjoissa)
Makedonia  11 (kaksi joukkuetta 0 peliä, koska kv-sarjassa)
Ruotsi  21
Tanska  20
Liettua  22 (Rytas ja Zalgiris myös 22 )
Latvia  20  /VEF RIGA 11)
Viro  16

Eli nyt kun Suomessa on sarjassa muutama viikko pidempi kausi kuin ennen ja pelataan 8 peliä vähemmän kuin ennen, ottelutahtimme on rauhoittunut noin 20%. Pelaamme enää suunnilleen 40-50% enemmän pelejä kuukausittain kuin keskimäärin Euroopassa.

Ottelumäärät 7.2. Eurobasketin sivuilta. Sivun tiedot ovat välillä mitä sattuu mutta eiköhän nuo tiedot ole enemmän faktaa kuin alternative facts.

Oikeasti vakavan ajattelun paikka.

Rytmitykselle varmasti pitäis voida tehdä jotain, mutta jos tuosta nyt ottaa esimerkiksi vaikka tuon Viron.
Niin sarjassa 9 jengiä joista sarjataulukon 2 viimeistä ainoat, jotka ei pelaa mitään muuta kuin tuota paikallista liigaa.
Sarjataulukon 7 ekaa jengiä kaikki pelaa vähintään kahta sarjaa.
Joista siis tulee tämän verran lisämatseja tuon n. 16 lisäksi:
Tartu 8
Cramo 15
Rapla 12
TTU 12
Pärnu 12
TLU 4
Tarvas 10

Ens kautta jos miettii niin EM-kisojen finaali taitaa olla 17.9., joten ehkä siitä päästä vkon verran voisi aikaistaa. Toisesta päästä venyttäminen lienee myös mahdollista ja todennäköisesti välttämätöntäkin johtuen siitä maju ikkunasta kesken kautta. Toisaalta on vähän outoa, että liiga laitettaisiin telakalle kokonaan siksi  aikaa ... montakohan mj-miestä mahtaa liigassa esim ens kaudella pelata. Tosin ehkäpä just siks se on sitten vaan laitettava kun sitä ei voi etukäteen tietää....

7
Vähintään mestarienliigan lohkovaiheeseen päässeille tehtäisiin oma peliohjelma joka sisältäisi vaikkapa puolet Korisliigan runkosarjasta - kaikki muut joukkueet kerran kotona & kerran vieraissa. Sen jälkeen joukkueen pisteet kerrottaisiin kahdella runkosarjan päättyessä ja joukkue asettuisi sille sijalle sarjataulukossa jolle pisteet oikeuttavat. Fair and simple.Ihan ensimmäiseksi tämä vaatisi sen, että nämä joukkueet a) haluaisivat b) ehdottaisivat jotain tällaista... viimeisen 8-vuoden aikana yksikään eurosarjoissa pelannut jengi ei taida olla pyytänyt minkäänlaista helpotusta (pelien vähentämistä omalta osaltaan) Korisliigan runkosarjaan.

8
Helmikuun ensimmäinen viikko käsittää Katajalla Korisliigassa kärkimatsit Vilpasta (kotona) ja Seagullseja (vieras) vastaan. Viime viikolla aloitettiin kärkipelit Lapuaa ja Karhua vastaan vieraissa, ensimmäinen voitettiin, toinen hävittiin. Se olikin aika odotettu tulos Pohjanmaan reissulta. Tottakai yksikin voitto oli olosuhteet huomioiden parempi kun ei mitään. Tällä viikolla tosiaan sitten kovat matsit jatkuu. Mikäli Kataja haluaa vielä vakavasti mieliä runkosarjan voittokisaan mukaan, olisi vähintään toinen peli voitettava, mielellään molemmat. Toki Katajalla on pelejä vähemmän pelattuna. Ainakin tuo kakkospaikka olisi ihan kiva saada, tuolloin mahdollisissa välierissä Katajalla olisi varmasti kotietu. Senkin takia ainakin Vilpas olisi hyvä nyt voittaa. Tietty saattaahan Seagulls olla kakkonen yhtä hyvin.

Tämän kauden aikaisemmat kohtaamiset Vilpasta vastaan kirjataan 1-2 Vilppaan hyväksi. Viimeksi joulukuun 10 pvä Vilpas suorastaan murskasi Katajan Salohallissa. Sitä ennen molemmat hakivat vierasvoiton. Katajan kauden ainoa kotitappio onkin tullut juuri Vilpasta vastaan. Se oli Vilppaan avausvoitto Joensuussa sitten lokakuun 2009. Mutta tottakai keskiviikkona lähdetään siitä, että tuo temppu ei onnistu enää toista kertaa putkeen.

Katajan kokoonpanosta ei ole vielä mitään tietoa. Uskon, että Teemu pelaa, parempi olisikin. Kuka huilaa jenkeistä? Entä palaako Tommi viimein kokoonpanoon sairastelun jälkeen, mikä on Jessen tilanne? Saako hyvin viime aikoina pelannut Bradley jatkaa kokoonpanossa ja olisiko mahdollisesti Bristol nyt lepovuorossa? Jää nähtäväksi. Vilppaalla Williams ja Niemistö GTD, muuten on varmuudella kaikki mukana ainakin tässä vaiheessa.

Kataja on viime kotipeleissä ottanut murskavoittoja, nyt odotettavissa lienee tasainen matsi. Toki en pistä pahakseni jos Kataja selvänkin voiton ottaisi, tässähän on sekin huomioitava seikka, että tasapisteissähän Vilpas on Katajan edellä jos Kataja ei pysty ottamaan yli 30 pisteen voittoa. Kuullostaa aika hurjalta. Mutta kunhan voitto jää Joensuuhun.
Koivisto ei pelaa

9
Vaikka tämäkin asia on selitetty täällä lukuisia kertoja, niin laitetaan nyt vielä kerran.

Ei ole olemassa mitään ulkomaalaissääntöä! On olemassa ainoastaan seurojen välinen herrasmiessopimus ulkomaalaisten määrästä.. Eli siis jos halutaan että ulkomaalaisten määrää kontrolloidaan jotenkin, niin valta on väkisinkin seuroilla (seurojen välinen herrasmiessopimus).

Koripalloliitto tai Korisliiga ei voi tehdä mitään sääntöjä sallituista ulkomaalaisten määristä. EU:n työlainsäädännöt kieltävät sellaiset säännöt.
Voi tehdä, kuten on tehty monessa EU-maassa.

10


Jos ajattelee, että ”kunnolliset minuutit” alkaa vasta 28:sta minuutista ylöspäin, niin kotimaisista pelaajista ainoastaan viisi on päässyt niille (ja yksi näistä on Ville Kaunisto, 34v., joka ei enää loppukaudesta taida pelata). Nuorin näistä on Antto Nikkarinen 25v., kaikki muut neljä on yli kolmekymppisiä (isoin peliaika on Mikko Jalosella 34v.).Ei kauheesti jaksa tätä jenkkimääräkeskustelua, mutta toi on nyt kyllä aika outo näkemys.
Tuon mukaan siis esim. meillä on yksi kunnollisia minuutteja pelaava ukko (Coleman 28:37) ja Gullseilla ei ensimmäistäkään.
Oisko laatusarjan / -joukkueiden merkki ettei siellä viisikko tahkoa 38 minuuttia niinkuin aiemmin?

Ulkomaalaissääntöön kantani on seuraava:
Neljä sallitaan (valta pois seuroilta, kun eivät kuitenkaan pysty päättämään..) ja kaikki kikkailut pois. Jos on Suomen passi niin katsotaan kotimaiseksi.

11
Eikö tälläkin forumilla ollut jonkinlainen äänestys jenkkien ihannemäärästä ihan lähiaikoina? Itse olen kolmen kannalla ja suurin osa taisi kannattaa sitä.

Voin kuitenkin luvata, että esim. Sanders ja Smith eivät saa(neet) lähellekään 4000 Eur/kk. Toki jos palkan ulkopuolisia kustannuksia haetaan, niin saattavat olla kuluna suuremmat. Mitä sanoo MOBvilko, liigajenkin keskitienestit tänä vuonna?
Menee liian arvaamiseksi, joten antaa olla. Haarukka lienee (kk liksa pelkkä raha) luokkaa 2-5k/usd/month.
Sanders ja Smith ei likikään 4k/kk (tai no pitäisin outona jos ois...)

12
Kyllä täyteen pakattu Salohalli on parempi vaihtoehto kuin 1/3 Turkuhalli, vaikka ei kaikki Salohalliin mahtuiskaan.. Faniporukastakin on enemmän hyötyä, kun ovat kentän tuntumassa. Kyllä Salohalli on niin suuri etu Vilppaalle, että sitä ei kannata vaihtaa mihinkään Turkuhalliin tms.
Salohallista ny mihinkään lähdetä..

14
Mistä muuten näkee tämän kauden katsojamääriä tai keskiarvoja?

Oma tuntuma on, että Nokiallakin on laskenut viime kaudesta. Keskiviikko-pelit tuntuvat vetävän enemmän kuin lauantait?
http://www.basket.fi/sarjat/tilastot/joukkuetilastot/?league_id=4

15
Sitä levypallo pelaajaa odotellessa...onhan toi murheellista katsottavaa.
Parantamista varmasti on, mutta eikös ne levyt ny kuitenkin voitettu?

Sivuja: [1] 2 3 ... 146