Koripallo.com

Keskustelupalstan säännöt

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 531
Keskustelupalstaa koskevat säännöt ja ohjeet:

Keskustelupalstaa voivat käyttää sekä rekisteröityneet käyttäjät että vierailijat. Rekisteröitymällä varaat itsellesi nimimerkin, jota kukaan muu ei voi käyttää ja nopeutat forumin yleistä käyttöä (mm. viestien kirjoitus). Rekisteröityneet käyttäjät voivat lähettää myös pikaviestejä toisille käyttäjille. Keskustelupalsta on jaettu eri kategorioihin (ryhmiin) ja niiden kuvaus löytyy heti kategorian nimen alta. Forumia valvovat Ylläpito sekä Valvojat, joilla on oikeus mm. muokata tai poistaa viestejä.

Keskustelupalstalla mainostaminen on kiellettyä. Esim. junioriturnausten, yksittäisten ottelujen lipunmyynnin tms. käyttäjää/mainostajaa taloudellisesti kannattavan toiminnan mainostaminen on kiellettyä. Sallittua on edelleen ilmoitella tietenkin esim. milloin/missä joku tietty ottelu pelataan. Mainonnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä ylläpitoon author@koripallo.com (lisätietoja mainonta-sivulta)

* Noudata keskustelussa yleistä "netikettiä"
* Varmista että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen
* Älä lähetä samaa viestiä useampaan kuin yhteen ryhmään
* Kun avaat uuden viestiketjun (aiheen),

1) Katso vanhoista aiheista sopisiko viestisi ko. topikkiin. Älä siis avaa uutta aihetta, jos voit kirjoittaa jo olemmassa olevaan.
2) Keksi tekstiäsi kuvaava otsikko mahdollisimman selvästi. (Esim. B-tyttöjen SM 1. kierros eikä esim. b-nuorten sm-sarja)

* Ole kohtelias ja ystävällinen, äläkä tarkoituksella provosoi riitoja tai hauku muita keskustelijoita
* Junioripelaajien kritisointi nimeltä on kielletty
* Koripallon kannalta epäoleelliset pelaajien tai valmentajien yksityisasiat kuten seurustelukumppanien listaus on parempi jättää pois. Pelaajillakin on oikeus yksityisyyteensä.
* Henkilöiden terveystietojen levittäminen on laissa kiellettyä. Poikkeuksena tietenkin se, että asialla on yleistä merkitystä ja tieto on julkista, kuten esimerkiksi loukkaantumisten kohdalla.
* Kaikenlaiset Top-5 yms. parhaat-listat ovat kiellettyjä (Nuorisokoris)
* Lisää yleisiä ohjeita
* Forumin yleiset käyttöohjeet (englanninkieliset)

Mikäli sinulla on kysyttävää keskusteluun liittyvistä asioista, voit kirjoittaa ylläpidolle osoitteeseen author@koripallo.com tai keskustelupalstan Palaute & kysymyksiä-ryhmään.

(Sasu Karjalaisen Alueuutisiin (28.8.2003) kirjoittamaa juttu uudesta nettiin asti ulottuvasta sananvapauslaista)

Vapaus tuo vastuun myös verkossa

"Internetiin kirjoittava vastaa sanoistaan"

Internetin keskustelupalstoilla kirjoittavan on syytä olla tarkkana siitä, mitä menee verkkoon naputtelemaan. Laittoman aineiston levittäjä tai herjaavan viestin kirjoittaja voi joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Suomalaisen tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliiton FiComin lainsäädäntöjohtaja Eeva Laatikainen kehottaa muistamaan normaalin arkielämän käytöstavat myös internetin palstoilla. Vastaat siitä, mitä itse lausut. Internetissä on käyttäydyttävä samalla tavalla kuin muuallakin, Laatikainen muistuttaa. Vuoden vaihteessa astuu voimaan uusi sananvapauslaki. Laki on välineneutraali ja koskee siten myös internetiä. Lain valmisteluvaiheessa pohdittiin raskaita velvoitteita internetissä palveluja tarjoaville yrityksille ja yksityishenkilöille. Kaikkien viestien tunnistetiedot olisi pitänyt tallentaa kolmeksi kuukaudeksi ja erilaisille keskusteluryhmille olisi pitänyt nimetä päätoimittaja. Ajatuksista luovuttiin. Ne olisivat toteutuessaan tuoneet merkittäviä lisäkustannuksia. Tuhansien viestin lukeminen olisi aiheuttanut runsaasti työtä ja siirtänyt palstat ulkomaille. Päätoimittajavastuu olisi tarkoittanut ennakkosensuuriin siirtymistä, mikä olisi ollut ristiriidassa perustuslain kanssa.

”Internet ei tee rikoksia”

Uusi sananvapauslaki velvoittaa internetin portaalien ja keskustelupalstojen ylläpitäjät seuraamaan palstojensa sisältöä. Ylläpitäjä voi saada syytteen rikokseen osallistumisesta, ellei hän siivoa rikollisia viestejä palstaltaan. Rikollinen viesti voi olla esimerkiksi lapsipornoa tai rotuvihaan kiihottamista. Internetissä on tällä hetkellä sekä valvottuja että valvomattomia keskustelupalstoja. Valvontaa kutsutaan moderoinniksi. Moderaattori lukee tekstit ja viestit etukäteen ja päättää niiden hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Myös jälkikäteen tapahtuvaa viestien karsimista on tavattu kutsua moderoinniksi. Uusi sananvapauslaki ei kuitenkaan varsinaisesti velvoita palstan ylläpitäjää suodattamaan sisältöä. Kyseessä ei ole moderointivelvoite vaan tietoisuusvelvoite, Laatikainen toteaa.

Internetissä tapahtuvan rikollisen aineiston leviämisen rajoittamista pohtinut sisäministeriön työryhmä päätyi toteamaan, että ”internet ei tee rikoksia”. Tämä on Laatikaisen mielestä hyvin todettu. Kun rikoksia tehdään internetissä, ne ovat samoja rikoksia kuin muissa ympäristöissä, Laatikainen huomauttaa. Internet ei tunne valtioiden rajoja ja monet suomalaisten käyttämät palstat sijaitsevat ulkomailla. Rikollista aineistoa levittävä ei voi kiertää lakia kirjoittamalla ulkomaiselle palstalle, sillä tietojen siirto maasta toiseen onnistuu tietoverkoista tehtyjen sopimusten nojalla. Suomen poliisi voi hankkia tunnistetiedot ulkomailta ja jäljittää lähettäjän. Ulkomaiden viranomaisilla on vastaavasti oikeus Suomeen päin.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös