Kirjoittaja Aihe: Eteläinen II-divari  (Luettu 2157021 kertaa)

Poissa sivusta seuraaja

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 13
Vs: Eteläinen II-divari
« Vastaus #9060 : 07.01.18 10.48 »
Torstai on toivoa täynnä ja tappio putkelle haettiin poikkasua. Kevään ensimmäinen peli suuntautui Hyvinkäälle, joka oli vain vaivoin voitettu kotona parin pisteen turvin.

Ensimmäinen erä lähti hyvin liikkeelle, palloa saatiin liikuteltua hyökkäyspäässä ja hyviä korinteko paikkoja saatiin luotua, joista vielä onnistuttiin laittamaan palloa sisällekin useammin kuin ohi. Puolustuksen vielä hakiessa parastaan, mutta onnistui hieman paremmin kuin kotijoukkueella. Erä varsin tasainen kuitenkin kahden korin etumatkan onnistui hankkimaan Yökoris pisteiden ollessa 15-19.

Toinen erä olikin molempien joukkueiden osalta parempaa hyökkäys pelaamista ja vähemmän kiinnostavaa puolustusta. Yökoriksen hyökkäys olikin kilpailu Graham vastaan Johansson, josta ensimainittu teki erässä 9 pistettä, mutta jäi 3 pistettä Johanssonin saalista. Hypolla oli taseisesti onnistujia erässä 7 pelaajan merkatessa pisteitä sarakkeeseensa. Erä niukalla pisteen marginaalilla Yökorikselle 22-23.

Iso tauko ei tuonut muutosta kummankaan puolustukseen vaan samanlainen meno jatkui molemmissa päissä, vai oliko sitten molempien hyökkäys sen verran tehokasta, ettei hyvällä puolustuksella sitä edes pysäytetä. Erä ei ihmeellisyyksiä tuonut ja voitto siitä kirjattiin Hypolle pistein 21-20.

Neljäs erä alkoi 4 pisteen johdossa vieraille, kaikki siis vielä auki ja se joukkue kumpi saa oman pään tukittua tulisi viemään kamppailun. Kolmen harjoittelu erän jälkeen Yökoriksen puolustus löysi lukkonsa ja sai pidettyä kotijoukkueen poissa korinteosta mallikelpoisesti sallien vain 3 koria koko erään kotijoukkueelle ja samalla onnistuen itse tekemään 6 pelitilanne koria ja 3 vaparia päälle. Näin ollen puolustuksen kautta voittoon ylsi vierasjoukkue ja eikä seitsemättä tappiota tullut vaan kauden 6 voitto oli tosiasia. Erän pisteen 7-17 ja koko ottelu 65-79.

Tuomarilinja oli hieman salliva ja välillä mietityttää onko koripallo muuttunut enemmän UFC taisteluksi ja herrasmiesmäisyys unohtuu. Linja oli kuitenkin sama molemmille, joten siinä mielessä tuomarit kyllä onnistuivat hyvin.

Pisteet HyPo: Pyykkönen 5, Liikala 10, Salo 3, Winter 14, Uotila 3, Karppinen 14, Leivo 2, Luukkola 10 ja Viertola 2. Pisteittäi jäi Lairi ja Heino.

Pisteet Yökoris: Carapinha 5, Al-Bassam 5, Hassan 4, Guday 5, Johansson 14, Mohamed 5, Omega 4, West 2, Lyons 6 ja Graham 29.

Poissa hissi

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 405
Vs: Eteläinen II-divari
« Vastaus #9061 : 08.01.18 12.15 »
Kotkajengi KOT-KOT tuskin kovin pitkästi ja nopeasti rapsaa saa ilmoille, joten virkaa tekevän Hukkakolumnistin yhteenveto tapahtumista, olkaa hyvät.

Kotkajengi - PuHu 2 48-88 (23-41)

Lähtöaskeleet: Kotkajengi on perinteisesti ollut Kaspalakeille aina joko erittäin paha tai erittäin helppo vastustaja. Kotkat pelaavat tyypillisesti koripalloa jossa run-gunin ja kontrolloitujen hyökkäysten kauhun tasapaino on joko toiminut heidän edukseen tai haitakseen. Tämän päivän peli lukeutui etukäteen neljän pinnan peliksi. Ennen peliä tarkastettiin edellisen pelin ero, -17, mikä vaikutti halliin saavuttaessa melko turvalliselta Kotkajengin kannalta. Hallilla kuitenkin nopeasti havaittiin mm. Holmbergin istuvan vaihtopenkillä siviilit päällä, mikä lämmitti varmasti yhdeksän henkistä Susilaumaa.

Matsi: PuHu aloitti ehkä eniten itsensä yllättäen nopealla pelillä ja siirtyi pikaisesti noin kymmenen pinnan karkumatkalle. Kotkajengi oli selkeästi elänyt pulleasti joulutauon ajan eikä etenkään ensimmäisellä jaksolla noussut nimensä mukaiseen liittoon. Peli muistutti enemmän kaupunkipulujen päätöntä ryntäilyä kolmevuotiaan lapsen juostessa maassa tepastelevan lauman keskelle. Ilman viimeisen minuutin aikana tehtyjä koreja Kotkat olisivat jääneet 4 pisteeseen. PuHun laadukkaasta pelistä ensimmäisellä kympillä kertoi myös se, että jopa 7 pelaajaa pääsi kirjaamaan pinnoja. Jakso 8-21 PuHulle.
Toisella kympillä PuHu otti kaspamaisen semi-jäätymisen ja päästi isännät jo 21-28 tilanteeseen, josta PuHu onnekseen kampesi itsensä Ollilan, Nanskin ja Jukka Ahon koreilla takaisin mukavan tuntuiseen johtoon. Tämän jälkeen eivät vieraat enää taakse katsoneet ja kolmas jakso jatkoi siitä, mihin toisen jakson jälkimmäinen puolikas jäi. PuHu juoksi nopeita ja jauhoi seteistä nättejä kuppeja Kotkajengin yrittäessä saada peliään käyntiin siinä kuitenkaan onnistumatta. Kolmas jakso kirjattiin vieraille 26-4 ja kun 30min jälkeen taululla komeilevat lukemat 27-67 eivät edes Kaspalakit voi enää tästä koomata tappiota tai valahda keskinäisessä korierossa miinukselle. Eihän?
Neljännen jaksoon alkuun tosin kovasti näytti siltä, että kyllä voi, ainakin muutaman minuutin ajan. PuHun pienoinen ryhtiliike osoittautui kuitenkin riittäväksi ja näin jaksokin saatiin pelattua lopulta tasan. Kaikkiaan tänään PuHu pääsi pelaamaan hyvää joukkuepeliä molemmissa päädyissä, useampi pelaaja onnistui tekemään kasan pisteitä ja puolustuksessa Kotkajengin joululoma oli tehnyt oman korin suojelemisesta tänään tavallista paljon helpompaa.

Kotkajengi: Rinta-Filppula 6, Vuolle 3, Hyytiäinen 8, Halmetoja 7, Wäänänen 2, Oljemark 4, Vuoristo 14, Brederholm 4
PuHu 2: Nanski 10, Ollila 14 (MVP), Jarkko Aho 14, Kirjavainen 16, Kerminen 10, Jukka Aho 12, Marjanen 6, Kokkonen 0, Laatikainen 6.

Entäs sitten: Tämä voitto oli todella tärkeä, sillä nyt Kotkat ja Possut putosivat entistä kauemmaksi PuHun taakse. Sarjassa on nyt viiden ja kuuden voiton joukkueita enemmän kuin osaa edes laskea ja yhdenkin voiton merkitys keskikastin kahinoissa on myös tärkeä. Kotkien täytyisi saada kaikki siivet liitämään, jos se mielii säilyttää vielä sarjapaikkansa.

Poissa sivusta seuraaja

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 13
Vs: Eteläinen II-divari
« Vastaus #9062 : 10.01.18 10.38 »
Toinen kohtaaminen Kahen kanssa oli tosiasia tiistai iltana. Yökoriksella täysi miehitys ja Kahellakin kunnioitettavat 10 pelaajaa paikalla. Ottelusta olisi luvassa mielenkiintoinen. Ensimmäinen kohtaaminen oli ollut jo varsin kiihkeä, josta vierastuliaisina oli 2 sarjapistettä Yökoriksen joukkueelle.

Ensimmäinen erä oli varsinaista tervanjuontia korin tekemisen osalta molemmilla joukkueilla alussa. Kahe sai paremmin osumia ensimmäiseen viiteen minuuttiin, mutta ei niitäkään montaa ollut. Tiukkaa puolustusta ja heikompia heittoja, mikä tarjosi aina puolustajalle paremmat asemat levypalloihin. Kahe osui lopulta paremmin erässä kaaren takaa vieden ne 3-4 nimiinsä ja parilla lisä korilla kuitaten erä tauolle mennessä 5 pisteen johdon 11-16.

Toinen erä jatkoi samalla linjalla. Molemmissa päissä saatiin hyvin hyökkäyksiä kuriin ja tiivispuolustus piti myös levypallot edelleen paremmin puolustavan joukkueen näpeissä. Toki Yökoris pääsi muutamia nopeitakin juoksemaan hyvistä levypalloista, jotka tähän erään toivat sen pienen eron, millä vuorostaan Yökoris kuittasi erästä voiton viiden pisteen turvin 18-13 ja näin mentiin sopuisasti isolle tauolle tilanteessa 29-29.

Kolmas toi peliin hieman draamaa loppupuolella, kun levypallo tilanteen jälkeen Hohteri tuli myöhässä ja turhan kovalla voimalla yrittämään saada palloa vielä itselleen Littleltä. Tilanteesta molemmille ulos ajo, Little hermostuttua Hohterin virheestä. Muuten erä oli edellisten erien kaltainen tiukalla puolustuksella, jossa ei liiemmälti korinteolla juhlittu. Erä Kahelle 16-18 ja tilanne pelissä kutkuttava 45-47.

Viimeinen erä ja kumpi saisi lukkoja puolustuksessa enemmän auki tulisi korjaamaan voiton tästä ottelusta. Hyvä alku Yökorikselle ja pieni irtiotto vieraasta ensimmäisten minuuttien aikana oli tapahtunut. Kahe vaan ei suostunut antautumaan vaan rykäisi itsensä nopeasti vielä rinnalle ja korilla ohikin, vaikka väsymys jo selkeästi painoikin siellä jaloissa. Tähän uusi irtiotto ja kissa-hiiri leikkiä mentiin erän loppua kohden ja vielä 35 sekuntia ennen päätöstä 5 pistettä eroa Yökorikselle Kahen aikalisä korin jälkeen. Siinä ajassa mitä vain ehtii tapahtua, tällä kertaa kuitenkin riisto ja helppo kori toiseen päähän. Siitä vielä yksi Kahen hyökkäys josta pallo jäi Yökoriksen näppeihin ja peli ohi. Erä Yökorikselle 26-17 ja koko otteli 71-64.

Tuomarit Pluutus ja Tähtinen hoisivat tonttinsa hyvin tässä fyysisessä kamppailussa.

Pisteet Yökoris: Carapinha 21, Little 4, Al-Bassam 6, Hassan 4, Guday 3, Suntinen 6, Johansson 4, Mohamed 5, Petruk 4, Omega 10 ja Villas Boas 4.

Kahe Pisteet: Hämäläinen 14, Anhava 5, Virtanen 16,Poropudas 2, Stefanov 3, Venhola 3, Kohila 11, Rautala 7 ja Hohteri 3.

Poissa Moenninen

@ManniMozzarella - PuB1 M2D - PuB2 M5D - Hämeenlinna - The Shot - #TheShot - theshothml.blogspot.fi

Poissa hissi

 • Koripallo.com jäsen
 • *****
 • Viestejä: 405
Vs: Eteläinen II-divari
« Vastaus #9064 : 14.01.18 22.21 »
Suurimmat kuhinat käydään loppukaudesta putoajan paikasta (Possujen ei tartte jännittää sitä), joten Kaspalakit päätti edesauttaa asiaa ottamalla pataan melko selkeästi Panttereilta. Panttereiden Dockery ja King pääsevät pelimestoille eläkeläislipuilla, mutta niin vain maalattu alue pysyy puhtaana edelleen. Respect. http://puhujuniorit.fi/index.php/uutisetm2/466-m2d-pantterit-raateli-hukat